|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
nie martw sie mało firm pamięta o 80 B, raczej wielkie rozmiary, którymi się obwiążę dookoła. Niby nie chcę karmić, ale dwa kupiłam, najwyżej Wam opchnę;-) jak nie uzyję hi hi szukam przepisu i robię pierniki
![]() |
#3962 |
BAN stały
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
J jutro pojadę po foremki do pierniczków i też będę robic
![]() Mam pytanie: zna któraś z was coś skutecznego z kwasem mlekowym, żeby wzmocnić florę bakteryjną i uchronić się przed nawracającymi infekcjami? Ale żeby to nie były globulki! (mam już dość jak potem coś ze mnie wypływa...) Dostałam ulotkę o jakichś tabletkach doustnych, ale może któraś z Was stosowała? |
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
Zakorzenienie
|
Justine mi z dniem porodu kończy się umowa i mam zamiar iść na zasiłek macierzyński w wys. wypłacanego wcześniej wynagrodzenia, które trwa 5miechów.Aczkolwiek też szukam miejsca i sposobu żeby dorobić, bo generalnie u nas lipa przeogromna. Dobrze, że najważniejsze wydatki za nami..ale mamy zobowiązania i to kurde jeszcze nie swoje na głowie..i jestem załamana,dodatkowo jeszcze ta pogoda. Mieliśmy robić remont i tak się na to cieszyłam, a nic z tego..generalnie mamy wizje liczenia grosza do grosza,przez nastepne 8m-cy co mnie porostu przeraża i dobija za razem. A powinnam się cieszyć, że mały człowiek niedługo+a ja się bardziej dołuje, że mały ma przyjść na świat a my autentycznie od 1 do 1 (mam nadzieje, bo utrzymanie młodego też będzie kosztowało). Wygląd mój też mi się daje we znaki, ale przy finansach to jest najmniejszy problem..
Wybaczcie,ale musiałam się komuś wyżalić.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Raczkowanie
|
ja mam pytanko do kobitek ktorym się szyjka macicy skracała/skraca. Czy jestescie to w stanie ocenic/wyczuc np podczas podmywania się, że szyjka jest jakby krótsza?
#3965 |
Zakorzenienie
|
kurcze mało słodkie te pierniczki z naszego wątku...
![]() |
#3966 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3967 |
Rozeznanie
|
ja wstawię jutro przepis na takie pierniczki co są następnego dnia już dobre do jedzenia, robiłam w ub roku 23 grudnia i wyszły boskie i wystarczająco słodkie |
![]() ![]() |
![]() |
#3968 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
![]() Fajnie macie mogąc sobie lokaty zakładać, my nawet jak mamy jakąś gotówkę ekstra to w momencie inwestujemy w dom. Jeszcze tyle do zrobienia... ![]() Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-11-24 o 15:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
Zakorzenienie
|
pewnie, że pamiętam
![]() jak na razie mleko z kawą piję (bo inaczej nie da się tego nazwać) i czuję, że może zadziałać, więc śliweczki poczekają jeszcze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3970 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() dobre są też jabłka.
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
Rozeznanie
|
muron zamiast lukru mozna polewe czekoladowa zrobic, i tez jest mniam
![]() Dwie lyzeczki sody na ile? Ja, zrobilam ciasto na pierniki, ktore musi lezec w lodowce jakis czas, zanim sie je upiecze, no i lezakuje sobie, ale piekla bede najwczesniej za tygodnie, one czym dluzej lezy tym lepiej. Wysprzatalam kuchnie, zostal mi salon i umycie dwoch drzwi, i bede miala fajrant, ale te drzwi na bank na jutro zostawiam, dzis tylko jeszcze szafki w salonie przetre i dam sobie spokoj ![]() Mam chyba syndrom wicia gniazdka ![]() Chantalle ja nie potrafie sama skracajacej sie szyjki rozpoznac, ostatnio mialam wrazenie, ze sie skraca, bo brzuch czesto sie napinal, plecy bolaly (ale one mnie pobolewaja od poczatku ciazy), tymczasem szyjka dluga, mocna i ok. choc ja mam nadzieje, ze za- tygodni zacznie sie skracac, bo ja wole miekka, jak twarda, pewno dlatego, ze z mlodsza mialam skrocona, wiec sam porod byl mniej bolesny i szybszy ![]() Takze od 34 tygodnia, moze powolutku zaczynac sie skracac, co by w 40 jej wcale nie bylo ![]() Edytowane przez marleen32 Czas edycji: 2010-11-24 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | |
Zadomowienie
|
bardzo fajny wozek
![]() ja mysle o maxi cosi -bebe comfort to ja chyba calkiem durnowata jestem bo przy zwroscie 176 jak wazylam 62 kg uwazalam ze duzo a jak zaczelam tyc po przyjezdzie do anglii i na wakacjach rok temu wazylam 66 to prawie rozpacz ![]() dlatego teraz staram sie nie zalamywac ,ale juz zaczynam czuc ze w uda mi idzie ,bo dotychczas to bardzo brzuszek rosl i biust. no i mam wstretny cellulit .ludzie mowia ze wygladam ok ,ze brzuch mam tylko spory ale ja tam swoje juz wiem. a w poprzedniej ciazy moja waga plus 30 to uwzam ze przez leki i zakaz robienia czegokolwiek aby nie zaszkodzic dziecku,no i siedzialam w domku ,z nudow jadlam i mocno puchłam. w ciazy z Amelka tez mi to ginka zapisala ,mozna dostac bez recepty Cytat:
i bedziesz super laska jak sprzed ciazy ![]() ![]() a meza masz super ze tak sam z siebie wiec co wybrac i wogole ![]() moj pozostawia raczej wszystkie wybory mnie nawet ,w takich sprawach jak wybor okien czy kolor dachu ![]() ![]() ja jestem po zakupach i dla kolezanki na prezent nic nie wybralam bo nie moglam sie zdecydowac ![]() pewnie pojedziemy w sobote i cos wybierzemy w innym sklepie
![]() |
#3975 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Tak w ogóle to byłam na zakupach i kupiłam sobie śliczną, chabrową tunikę, myślę, że na święta będzie super . Dostałam też bukiet róż od męża, który dodatkowo się zdradził, że wie o tym baby shower które szykują dla mnie koleżanki, ale, ze to dopiero w grudniu ta niespodzianka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- U mnie pierniczki maja być świąteczne, ale smiesznie wyszło, bo foremki same nieświąteczne miałam. I tak teraz zerkają sobie same słoniki, hipopotamy i misie ![]()
![]() ![]() Edytowane przez s_a_j Czas edycji: 2010-11-24 o 16:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3976 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie trochę zawiedli znowu znajomi... chciałam świętować swoje urodziny i już wszystko zaplanowałam no i okazało się że może 4 osoby przyjdą...bo reszta albo twierdzi że nie ma czasu albo że im pasuje inny tydzień, a inni że.... w końcu coto za impreza z ciężarną - najbliższe koleżanki myślały że ja je na herbatę zapraszam ![]() ![]() a tyle razy im wspominałam że chciałabym posiedzieć jak kiedyś...przecież inni mogą pić a ja nie muszę ale chcę poczuć taką fajną atmosferę jak się wcześniej widywaliśmy u kogokolwiek...a tu dupa! czuję się okropnie, TŻ mnie pociesza że jego koledzy będą w końcu na chacie więc co ja się martwię, oni mi odwalą imprezę za dwie ![]()
![]() |
#3977 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,
czym się różni TAKO warrior od TAKO jumper? Jumper jest tańszy, dlaczego ![]() Śnieg u mnie pada, a do tego wieje b.silny wiatr...Brrr! ![]() ![]() JeSuis, wyprawimy Ci Imprezkę na naszym wątku! ![]() A tak na poważnie, to szkoda, że znajomi tak reagują. W końcu to tylko jeden wieczór i mogliby się jakoś zorganizować ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-11-24 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Rozeznanie
|
Jesuis rozumiem, ze Ci przykro, masz racje przykre to to, ja w ogole alkoholu nie pije, teraz TZ, tez nie (tzn. jedno piwko na jakis czas tak, ale wiecej nie), to pewno u nas bedzie podobnie, bo twierdza, ze glupio pic jak gospodarz nie pije
![]() karinaaa Maxi Cosi, to tez moj faworyt byl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() s_a_j milo tak roze w srodku tygodnia dostac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam w sobie cos takiego, że się bardzo szybko separuję od ludzi, którzy mi nie pasują. Nie wiem z czego to wynika, ale nie potrafię inaczej. I w ten sposób okazuję się, że otaczają mnie tylko te osoby, przy których dobrze się czuję. A impreza z samymi facetami hmmmmmmm ... może być dużo fajniejsza niż ta całkiem babska ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3980 |
Zadomowienie
|
Czytam Was ale nie mialam sil nic pisac... Chociaz dzis jest mi dalej zle... Jutro pogrzeb...a ja juz teraz na sama mysl jestem cala roztrzesiona, lzy mi leca... Boje sie, ze nie dam rady
![]() A brzuch mi sie caly czas napina, coraz czesciej... Ale naprawde nawet nie mysle o lekarzu teraz ![]() ![]()
#3981 |
Rozeznanie
|
To ja się już zapraszam! Na pewno będę ![]() ![]()
![]() |
#3982 | |
BAN stały
|
Cytat:
Pamiętaj, że Twoja babcia odeszła, bardzo ją kochałaś, ale nie możesz przez to zaniedbać zdrowia swojego dziecka. Teraz czas zatroszczyć się o nie mimo wszystkiego co się wokól dzieje. *** JeSuis to przykre... ![]() Wczorajsze sposoby na nudny wieczór: (początek 33 tyg.) Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-11-24 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3983 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3984 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
wiesz... u mnie jak byłam w ciazy z Amelka, to niestety było to samo.. znajomi uznali ze ciezarna a pozniej młoda mamusia nie nadaje sie na jakiekolwiek spotkania czy imprezy.. i skonczyło sie na tym ze została jedna normalna znajoma.. ![]() ![]() a ze znajomymi tz bedziesz lepiej sie bawic niz z tymi "znajomymi" ![]()
Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png Edytowane przez kaskup Czas edycji: 2010-11-24 o 18:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Zadomowienie
|
a u mnie śnieg pada prawie cały dzień, zaraz topnieje, ale drzewa wyglądają ślicznie
![]() a mam pytanie, jak wygląda seminarium dyplomowe? w sobotę będę miała pierwsze, i nie wiem na co się nastawiać... JeSuisUnPapillon, rzeczywiście przykre ![]() Wera, na prawdę powinnaś iść do lekarza, dziecko jest najważniejsze Make_up_istka, fajowe zdjęcie ![]() moje dziecie od kilku dni wbija mi "coś" w żebro, chyba stopę ![]() Edytowane przez madelinem Czas edycji: 2010-11-24 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja wrocilam z maratonu po sądach,bankach i mam dosc. nienawidze mojego nmiskopodwoziowego samochodu, porysowanych szyb, piszczacych klockow hamulocowych i szwankujących wycieraczek. Spadl snieg a ja mam letnie opony. Wracajac do domu pol drogi musialam sie domyslac jak jechac bo NIC nie widzialam. dobrze ze nie mialam zadnego wypadku... bo warunki OOKROPNE a to dopietro poczatek. w aucie spedzilam czas od 11 do 17 i mam cholernie dosc!!! ale zalatwilam duzo spraw zw z kredytem i czekam na poniedzialek iwyplate jak na zbawienie,. chce juz robic pokoj, prac i ukladac w komodzie!!!! madeleim seminarium to spotkanie z promotorem, on powie jakie ma wymagania co do pracy, bedziecie sie uczyc pisac bibliografie, moze juz bedziecie rozmawiac o temacie pracy. NIc specjalnego, my zawsze mieslismy 2 godz a puszczal nas po giodzinie lub pol nawet./ zalezy od promotora. wez zeszyt i dlugpis i nie boj sie niczego ![]() ide odpoczac. aha nowinka z pepco: PIEKNE ubranka dla niemowlaczkow, zwlaszcza dla dziewczynek. Sliczne takie jakby pajace a'la kombuinezoniki z kapturkiem z mega grubego materiału takiego misia jakby, kolory fuksja i jasny roz i chyba po 29 zł ale moge sie mylic. SLICZNOSCI! dla duzych dzieci tez super ciuchy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Zakorzenienie
|
może Was zainteresują bo całkiem ładne z Motherhood, i nie takie cieniutkie jak wiele polskich, zobaczcie inne
http://allegro.pl/mothercare-38b-biu...328756632.html
![]() |
#3988 |
Zakorzenienie
|
witam wieczornie!
wróciłam od lekarza - młody 2,5 kilo :/ [31tc 6 dni] w dodatki ograniczenie aktywności, bo szyjka za miękka na ten tc, a mały ułożony główką tak, jakby się do porodu szykował, tak więc mam się oszczędzać, żeby conajmniej 36 tygodni uciągnąć :/ mama była ze mną i widziała pierwszy raz wnuka na usg ![]() ![]() trochę mnie zdołowała ta wizyta, musiałam od razu zaszaleć i nowy sweterek sobie kupić, do tego sprzedawczyni jeszcze bardziej mniej dobiła - pani to chyba już niedługo rodzi? :/ --- od dzisiaj definitywnie koniec pracy, l4 wypisane, tym bardziej ze mam częste skurcze i twardnienie brzucha, dostalam fenoterol i magne b6, i isoptin w razie przyspieszonej akcji serca :/
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2010-11-24 o 19:18 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie obrażaj się na panią, ale patrząc na avatar to masz spory brzusio, ja mam mniejszy, a 34, prawie 35 tc;-) Ale dzidziusia masz dużego. Z drugiej strony jak urodzisz wcześniej będzie przy tej jego wadze łatwiej. A w 36 będzie już miał płuca do końca wykształcone więc się nie martw. Sweterek ładny;-)
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-11-24 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3990 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja za tydzień na L4, wreszcie się wyśpię i pooglądam TV - już się nie mogę doczekac...popiorę ubranka dla młodego, upiekę pierniczki, posprzątam...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.