Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-24, 15:42   #1381
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

moja Julka ostatnio spadla ze schodow to znaczy z dwoch schodkow tak sie zsunela na brzuszku na szczescie nic jej sie nie stalo

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

darusia fajnie wygladasz w tym irokeziku ja ide w piatek do fryzjera sciac sie na jezyka ciekawe jak bede wygladala bo juz mam zadlugie wlosy i Julka zas mnie ciagnie

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 15:51   #1382
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Tak więc lewa nerka do usunięcia, prawa z refluksem do leczenia zachowawczego. 25 stycznia Ola będzie miała scyntygrafię (badanie pozwalające ocenić na ile ta lewa w ogóle funkcjonuje i jak sobie radzi ta prawa). W sumie nic nowego się nie dowiedzieliśmy, ale pobyt tam jest strasznie dołujący - tyle dzieci, a wszystkie chore Dzieci nie powinny chorować
Tak mi przykro. No to 25 stycznia trzymamy kciuki żeby było jak najlepiej

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

A ja do fryzjera idę(przyjdzie do domu) 6 grudnia, taki sobie prezent na Mikołajki.Ja nic drastycznego nie robię, tylko odrosty farbujęnawet podcinać nie będę, bo ciągle zapuszczam(od 15 lat, czyli od kiedy długie obciełam)jeszcze chciałabym mieć dodatkowo z 10 cm chyba dokleję i będę miała z głowy.

Czy któraś z was ma zagęszczane- przedłużane rzęsy, bo się tak zastanawiam czy to nie lepsze niż codziennie je tuszować, i na wieczór zmywać( jedyny mój makijaż to tuszowane rzęsy i korektor)

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 17:44   #1383
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja ide przed swietami na rzesy i paznokcie, powiem ci ze to zalezy czy twoje ci wypadaja mocno bo jesli tak to szybko sie ich pozbedziesz i kasa z bloto.
Mnie prawie nie wypadaja wiec jak przedluzalam to mialam 2 miechy chociaz wiadomo ze pozniej to juz srednio wyglada i trzeba na poprawke isc.
Mam kolezanke kosmetyczke ktora robila mi po cenach hurtowych bo jakbym miala isc i normalnie zaplacic to w zyciu bym nie poszla.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

plus taki ze malowac ich nie trzeba tylko rano szczoteczka przeczesac i wsio

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

jesli chodzi o wloasy ja kocham rozne zmiany, ale z moja dlugoscia moge co najwyzej drastyczne zmiany z kolorem wprowadzac.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

drcronik uwielbiam jeżyka
długich wlosow nie znosze. W sumie ciezko stwierdzic czy nie znosze bo nigdy nie mialam, ale jak mam dluzsze to wszystko mnie gryzie;/

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

ale ciszaaa:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 17:52   #1384
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Dusiaczka jak tam u Ciebie i Oleńki?
Tylkooliwka- Dziękuję, jakoś leci, mała nadal cycowa, zabiera mi całe wieczory i nocki. Nadrabia brak cycania w dzień. Chyba wyglądam czasem jak zombie bo nawet dyrektor mnie ostatnio pytał, czy coś się nie stało, miałam czerwone białka oczu i chyba średnio inteligentne spojrzenie...

A żeby tak nie tylko zrzędzić, to poza tym Olunia na zawołanie robi kosi-kosi i pa-pa, no i wogóle jest cudna
Jak wszystkie zresztą nasze forumowe szkraby.

Nie raczkuje, tylko na siedząco jeździ pupą po mieszkaniu. Kupiliśmy więc dywan, teraz nie ma wyjścia, jak chce się gdzieś dostać, musi kombinować.

Zdrówka dla Danielka

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
z góry przepraszam za straszną jakosć zdjecia.
Darusiaaa- jaki kolor fajny, mój ulubiony

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 19:13   #1385
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Tak mi przykro. No to 25 stycznia trzymamy kciuki żeby było jak najlepiej

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

A ja do fryzjera idę(przyjdzie do domu) 6 grudnia, taki sobie prezent na Mikołajki.Ja nic drastycznego nie robię, tylko odrosty farbujęnawet podcinać nie będę, bo ciągle zapuszczam(od 15 lat, czyli od kiedy długie obciełam)jeszcze chciałabym mieć dodatkowo z 10 cm chyba dokleję i będę miała z głowy.

Czy któraś z was ma zagęszczane- przedłużane rzęsy, bo się tak zastanawiam czy to nie lepsze niż codziennie je tuszować, i na wieczór zmywać( jedyny mój makijaż to tuszowane rzęsy i korektor)
Moja fryzjerka ma i piękne wyglada ale jak pisała Darusia zalezy jak komu wypadają . Ona ma swój salon i tam do nich dziewczyna przychodzi robić właśnie te rzesy tylko

Catro trzymam kciuki oby było jak najlepiej

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Tylkooliwka- Dziękuję, jakoś leci, mała nadal cycowa, zabiera mi całe wieczory i nocki. Nadrabia brak cycania w dzień. Chyba wyglądam czasem jak zombie bo nawet dyrektor mnie ostatnio pytał, czy coś się nie stało, miałam czerwone białka oczu i chyba średnio inteligentne spojrzenie...

A żeby tak nie tylko zrzędzić, to poza tym Olunia na zawołanie robi kosi-kosi i pa-pa, no i wogóle jest cudna

Nie raczkuje, tylko na siedząco jeździ pupą po mieszkaniu. Kupiliśmy więc dywan, teraz nie ma wyjścia, jak chce się gdzieś dostać, musi kombinować.

Zdrówka dla Danielka

Ostatnie zdjecie rewelacja
Młodzse śpi starsze bajki oglada spokój wkońcu .
Byliśmy na rytmice i przy okazji wkońcu prezent kupiłam dla TZta na gwiazdke taki jak chciał . I mam z głowy . Jeszcze tylko jednej kolezanki córci musze kupić
Stary 2010-11-24, 19:39   #1386
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Tak więc lewa nerka do usunięcia, prawa z refluksem do leczenia zachowawczego. 25 stycznia Ola będzie miała scyntygrafię (badanie pozwalające ocenić na ile ta lewa w ogóle funkcjonuje i jak sobie radzi ta prawa). W sumie nic nowego się nie dowiedzieliśmy, ale pobyt tam jest strasznie dołujący - tyle dzieci, a wszystkie chore Dzieci nie powinny chorować

Ale właśnie - moja Ola mimo prawie 3 tyg. kuracji probiotykami, ciągle robi zielone kupki (czasem 4 dziennie, niektóre właśnie takie biegunkowe) czasem jest jeden dzień ładnej kupki, po czym znowu jakby się brokułami objadła. Czy może wasze dzieci też tak mają? A może wiecie czy może to być objaw alergii pokarmowej (wszelkich krostek, suchej skóry - brak)?
Wiesz jak to jest niby wszystko wiesz a i tak masz nadzieję. Jak jeszcze mają robić badania to może jednak ta lewa trochę pracuje. Mam taką nadzieję.
Ale powiedz nam Ola nie ma aktualnie problemów z moczem itp. ?

Jeżeli chodzi o zielone kupki to moja tak miała jadła żelazo teraz przy marchewce to są pomarańczowe.

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Jeju gMyrelka wiesz,że ja dopiero wczoraj skumałam,że Ty jesteś Gmyrelka, nie grymelkaa ja całe długie miesiące zwracałam się do Ciebie grymelka-i żadna z was mnie nie poprawiła
Jakiś tydzień temu przyszła teściowa mojej Oliwki zwróciła mi uwagę. Bo ja też pisałam cały czas GRYMELKA a Gmyrelka.
Chyba więc przeoczyłaś tego maila.

Właśnie oglądam film GALERIANKI na CANALE + i jestem przerażona. JA to muszę swoja mała na jakąś bezludna wyspę zabrać.

Cytat:

Ja też bym chciała sobie coś takie zrobić. Potem raz w miesiącu trzeba chodzić na uzupełnianie. Nie libię się malować więc to dobre rozwiązanie dla mnie

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Darusia - świetna fryzura. Wyglądasz super.

Dusiaczku - Ola fajnie zapakowana w tym pudełku puzlowym. Śliczna dziewczynka Nic dziwnego że tęsknisz.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-11-24 o 19:40
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 20:34   #1387
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też miałam D jak karmiłam a jak przestałam to w ciągu tygodnia małe B dziwnie mi z tym było,ale też schudnięcie 14kg zrobiło swoje, już trochę wracają do formy jak waga wróciła do normy.

Dusiaczka jak tam u Ciebie i Oleńki?

Ferrou na 2 raz będziesz mądrzejsza
Mi też zmalały jak przestałam karmić, teraz w miarę normalnie wyglądam Bo ja to ogólnie to mam duże piersi, kiedyś to nawet chciałam je zmniejszyć...
hehe.. pewnie drugi raz przez najbliższy czas takiej sytuacji nie będzie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Oliwka a Ty jeszcze karmisz?? Kiedy Ty schudłaś 14kg ??????

drcron jaka Jula jest świetna !! I Ona sama tak sobie wstała??

(dlaczego mój Dyź nic nie robi tylko leży na brzuchu nie próbuje sam usiąść, nie próbuje wstawać NIC)

aixa cudna Lenka I wspaniałe wieści o oczkach

No nic, Marcelem dołować się nie będę - może On po prostu skupił się na wypuszczaniu na światło dzienne swoich zębów oraz na robieniu "kosi kosi" a zapomniało Mu się o siedzeniu i wstawaniu
Gmyrelko (zawsze poprawnie pisałam twój nick )- mój Kubuś to też nie jest skory do siadania, jak go posadzę to siedzi choć się buja i trzeba pilnować aby nie poleciał do tyłu - juz 2 razy tak główką przywalił w podłogę.... Nie podciąga się (dopiero dzisiaj obniżyliśmy łóżeczko), do stania to daleko. Jak na razie to pełza jak żołnierz i ma z tego niesamowitą frajdę, a jak jeszcze go zaczynam nawoływać "Kubusiu" to cieszy się wręcz w głos No i dzisiaj przeraczkował kawałeczek, ale sądzę że to tak przez przypadek bo więcej tego nie powtórzył

Cytat:
Z góry przepraszam, że dopiero teraz się odzywam, w poniedziałek późno wróciliśmy, a wczoraj w pracy nie było czasu na wizaż

Normalnie aż serce się kraje jak coś takiego się czyta... biedactwo... czemu te dzieciaczki muszą być tak męczone... Ostatecznie to napewno będzie wszystko w porządku, ale jednak trochę ta maleńka istota musi przejść. Wycałuj i wyściskaj Olę

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość

Zdrówka dla Danielka

że ja nie wpadłam że takie kostki można budować z puzzli :d Jutro Kubusiowi też pobuduję, bo widzę że Oli się podobają

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Wiesz jak to jest niby wszystko wiesz a i tak masz nadzieję. Jak jeszcze mają robić badania to może jednak ta lewa trochę pracuje. Mam taką nadzieję.
Ale powiedz nam Ola nie ma aktualnie problemów z moczem itp. ?

Jeżeli chodzi o zielone kupki to moja tak miała jadła żelazo teraz przy marchewce to są pomarańczowe.

Jakiś tydzień temu przyszła teściowa mojej Oliwki zwróciła mi uwagę. Bo ja też pisałam cały czas GRYMELKA a Gmyrelka.
Chyba więc przeoczyłaś tego maila.

Właśnie oglądam film GALERIANKI na CANALE + i jestem przerażona. JA to muszę swoja mała na jakąś bezludna wyspę zabrać.

Ja też bym chciała sobie coś takie zrobić. Potem raz w miesiącu trzeba chodzić na uzupełnianie. Nie libię się malować więc to dobre rozwiązanie dla mnie

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Darusia - świetna fryzura. Wyglądasz super.

Dusiaczku - Ola fajnie zapakowana w tym pudełku puzlowym. Śliczna dziewczynka Nic dziwnego że tęsknisz.
hehe, galerianki już dawno oglądałam, masakryczne przedstawienie dzisiejszej młodzieży. Polecam jeszcze dokument "czekając na sobotę" na hbo leciało, ale jest to do sciągnięcia... to dopiero mnie wryło w fotel...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-24, 20:35   #1388
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

ja myślałam bardziej o zrobieniu kursu u koleżanki w zakladzie za free, i tylko bym musiała sobie kupić to co potrzebne i sama bym sobie robiła. Troche jak w tym filmie nie wiem czy pamiętacie, dwie kobietki, eliksir młodości co zapewnia też nieśmiertelność, to jak się rozpadały to się same reperowałyale ja mam chore skojarzenia
Rzęsy mi nie wypadają, to chyba fajne by mogło być, tym bardziej że nie trzeba wtedy się malować
Tylko jak sobie przypomnę byłą przedszkolankę Eryka co przesadziła z długością tych rzęs, to wyglądało karykaturalnie. Musze odpowiednią długość zamówić

Stary 2010-11-24, 21:19   #1389
ania p
Zakorzenienie

Troszkę Oli bo dawno nie pokazywałam
Stary 2010-11-24, 21:33   #1390
P0P70
Zakorzenienie

Ania - zdjęcie z kiełbachą mnie rozwaliło. Aż TZ pokazalam . A w ostatnim to się zakochałam. JAk ona patrzy tymi swoimi oczami

Stary 2010-11-24, 21:43   #1391
Darusiaaaa
Zakorzenienie

sliczne zdjecia dzieciaczkow

dziekuje za komplementy
ja bylam raz na dwa miechy na przedluzaniu chociaz jeszcze z pol bym mogla wytrzymac ale jak to baba chce i juz i koniec
Ja uwielbiam sie paznokciami zajmowac, ale takie dlubanie przy kazdej rzesie nie dla mnie, moja chrzestna juz ardzi dlugo przedluza i powiem wam szczerze ze jakby mi przyszlo robic jejrzesy to masakra bo ma swoje dosc krotkie ale za to tak gesteeee ze szok!
A.Camus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-24, 21:49   #1392
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

Mrowak ja tez miałam w komplecie taki śpiworek na nogi zapinany na ekspres nie miałas tego czy zgubiłaś?a odnalazłaś się z tym pałąkiem już?
tak,znalazlam pałąkA czy byl/jest spiworek to nie wiem, bo wózek mamy odznajomych i na razie czeka na śniegi i złą pogodę, ale coś czuję, że się właśnie doczzekał bo snieg pada

Cytat:
Nigdy jeszcze nie miała zimnych stóp. Jak wraca ze spaceru to zimny ma tylko nos i poliki i czasami stopy.

I love you PoP

ależ śliczne te dzieciaczki nasze no!!!

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-11-24 o 21:50
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 21:57   #1393
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Z tym nickiem to był taki żarcik P0P Ja w ogóle nie wiem czemu jestem Gmyrelką na forum skoro całe życie byłam i jestem "Gmyrciu" (od nazwiska ) I oczywiście swoje panieńskie sobie zostawiłam. Mój tż wkurzony że mam podwójne więc Mu mówie że ma rację i mogłam sobie zostawić tylko swoje

anakazar z tą nóżką Hani to nie wiadomo od czego, ale to nic poważnego tak mega bardzo, Trzeba po prostu pilnować by w każdym prawym bucie miała 5mm wkładkę i to wsio plus kontrole raz na pół roku.

Darusia wyglądasz szałowo!! Ja też lubię szaleć z włosami i z długością i z kolorem ale tak odważna to bym chyba nie była ale może to kwesta czasu

Ania ostatnie zdjęcie mnie po prostu urzekło!! Jaka Ona jest śliczna Wyślij to na jakiś konkurs!! Normalnie małe cudo nr 2 Ci rośnie A to z kiełbasą - mistrzostwo!! Normalnie ze śmiechu się popłakałam i mój tż także Takie zdjęcie powinno widnieć obok piramidy żywienia

ferrou pocieszyłaś mnie, bo mój też jak żołnierz się czołga. Jak Go posadze to siedzi ale sam nie próbuje. I do tego wszyscy mówią że jest gruby Nawet niania mówiła że jakaś babka na spacerze tak powiedziała więc powiedziałam niani że mogła ją strzelić w łeb

Meeeeegi powiedz że mój Dyzio nie jest taki strasznie grubyyyyy

catro ... Będzie dobrze. Olunia to śliczna i zdrowa dziewczynka, a wszystko dobrze się skończy Trzymam kciuki i pokaż nam Ją koniecznie

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 22:05   #1394
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mnie tez mowia ze jest oliwka pulchniutka i JEST I NIECH TAK BEDZIE !!!!

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

BOŻE JAK JA WAM ZAZDROSZCZE!!!!!

Ja tez codziennie pieknie staram sie ubrac mala i co kur** z tego??? jak ona za 5 min uzygana brudna isliniona, bez sliniaka ani rusz, czemu tylko moj dziec sie tak slini? ulewa ciagle....no kurde no!!!!!
dzis tez dostalismy 3 reklamowy ciuszkow dla Kikiego i kurde polowe jakbym chciala komus dac to sie doprac nie da, ja swira dostane.
A.Camus
Stary 2010-11-24, 22:12   #1395
P0P70
Zakorzenienie

Mrówka - przeczytałam to co zakreśliłaś no i nie załapałam o co Ci chodzi. Stwierdziłam że jakiś straszny błąd ortograficzny więc sprawdziłam przez jakie u te słowo "stóp" się pisze. Ja mam kompleksy na tym punkcie więc zawsze się doszukuję tu problemu. Ale w tym drugim zdaniu oczywiście miały być RĄCZKI!!! Ale tematem przewodnim były stopy więc się i tam znalazły.

Stary 2010-11-25, 06:00   #1396
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Jestem pierwsza

W ciągu 6 godzin mój malec zafundował mi 7 pobudek, więc o 5 rano dałam już spokój ze spaniemod tamtej pory tylko raz się obudził

Ważylam się rano to ważę o 1 kg mniej niż przez ciążąale to pewnie wynik tych nocek, zużywam strasznie dużo kalori, bo co druga pobudka to karmienie, więc np dzisiaj to 4a w dzień nie ruszy i ja pękamNo to wynik taki że przez 2 tygodnie schudlam 3 kg.

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Pytanie do mam kociar. Koleżanka chce mi podarować persa tricolorka pół rocznego( po chemi jaką miała we wrześniu dostała uczulenie)Kotek ma jedną wadę siusia czasami po kątach. I właśnie czy jak go wysterylizuję, to pomoże, albo jakiś specyfik nie szkodzący małemu.
Chcę tego kotka wziąść na tydzień próbny, tylko obawiam się że nie podolam temu sikaniu, lub i u nas okaże się ze ktoś uczulony, a Eryk kocha zwierzęta i się boję go ranić oddając kotka. Narazie opłakuje jeszcze rybkę Dorotkę

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Aniu mi w przeciwieństwie do innych najbardziej podoba się zdjęcie nr 1. Skąd wy macie tekie długie kiełbasy

Stary 2010-11-25, 07:42   #1397
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry

Catro - trzymam kciuki za Was. Mam nadzieję, że jednak się ułoży i operacja nie będzie potrzebna.

Dusiaka - śliczne fotki. Ja też jestem jakaś tępa pałka i nie wpadłam na to, żeby te puzzle tak składać

AniaP - zdjęcie z kiełbasą wymiata

P0P - mam dla Ciebie pomysł na prezent dla tż. Ty gustowałaś w kokardkach... a tu jest BODY... kto by pomyślał http://www.dlazmyslow.pl/Anais-Angel...rodzaj-23.html

Cigi - gdzie jesteś?

Darusia - ja nie jestem fanką krótkich włosów, ale.... wyglądasz zaje...biaszczo - strsznie mi sie podoba Twoja nowa fryzura.

Gmyrelko - Dyziu nie jest gruby, jest w sam raz. Ewentualnie inne dzieci są ciut za chude.

Edytowane przez megi-megi
Czas edycji: 2010-11-25 o 08:48
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 08:50   #1398
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ważylam się rano to ważę o 1 kg mniej niż przez ciążąale to pewnie wynik tych nocek, zużywam strasznie dużo kalori, bo co druga pobudka to karmienie, więc np dzisiaj to 4a w dzień nie ruszy i ja pękamNo to wynik taki że przez 2 tygodnie schudlam 3 kg.

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Pytanie do mam kociar. Koleżanka chce mi podarować persa tricolorka pół rocznego( po chemi jaką miała we wrześniu dostała uczulenie)Kotek ma jedną wadę siusia czasami po kątach. I właśnie czy jak go wysterylizuję, to pomoże, albo jakiś specyfik nie szkodzący małemu.
Chcę tego kotka wziąść na tydzień próbny, tylko obawiam się że nie podolam temu sikaniu, lub i u nas okaże się ze ktoś uczulony, a Eryk kocha zwierzęta i się boję go ranić oddając kotka. Narazie opłakuje jeszcze rybkę Dorotkę

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Aniu mi w przeciwieństwie do innych najbardziej podoba się zdjęcie nr 1. Skąd wy macie tekie długie kiełbasy
Madzia gratuluje spadku wagi

Co do kota to ja marzę tylko o tym,żeby moja się spakowała i zwiała z chatyja tam żadnym specem nie jestem,prędzej mrówcia coś bardziej doradzi.
Ale ja bym nie brała sikającego kota(w ogóle już bym nigdy nie wzięła żadnego)-mam sama takiego i albo kot mnie wykończy albo ja jego

aniap Ola na ostatniej focie mnie porwała swoim spojrzeniemŚliczna dziewczynka.
oliwka ulubieńcy naszej pary http://demotywatory.pl/2318759/Czy-k...em-czy-rozumem

a tak w ogóle to dzień dobry,bo zapomniałam się przywitać

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 08:57   #1399
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my jak mielismy kota ( Mariana) to w zyciu niczego nie obsikal, poki co temu takze sie jeszcze nie zdazylo

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

aaaa no i dziekuje za kolejne mile slowka
A.Camus
Stary 2010-11-25, 09:04   #1400
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
darusia fajnie wygladasz w tym irokeziku ja ide w piatek do fryzjera sciac sie na jezyka ciekawe jak bede wygladala bo juz mam zadlugie wlosy i Julka zas mnie ciagnie
naprawdę???ja Ciebie podziwiam,że się nie cykaszA Darię to już w ogóle podziwiam za te fryzury i zmiany koloru

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-11-25, 09:11   #1401
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie ma za co podziwiac, wlosu odrosna niestety;/ bo nie lubie za bardzo jak ktos mi przy nich grzebie no ale coz.... kolor zawsze mozna zmienic
do odwaznych swiat nalezy czego tu sie bac? mmie kazdy mowil zawsze "tobie to najlepiej jest w blądzie" a ja sie lepiej czuje w tych czerwonych i mam gdzies jak mi jest ladniej wedlug kogos

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

a no wlasnie , DRCRON IDZ SZYBKO I PRZYCHODZ!!!!!!!!!!!!

DAWAJ ZDJECIE!!!!!
Jak ja kocham krókie włosy dla mnie im krotsze tym lepsze;p
A.Camus
Stary 2010-11-25, 09:12   #1402
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Dzień dobry moje drogie

Zimnica za oknem jak nie wiem i do tego gardło mnie boli Jeszcze po poprzedniej zimie nie odpoczęłam a tu już się trzeba z kolejną zmierzyć

Megi

drcron pokaż się pokaż

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-11-25 o 09:15
Stary 2010-11-25, 09:25   #1403
anakazar
Zakorzenienie

A moja mała jak jesteśmy w łazience i akurat pralka pierze to jak zaczarowana patrzy w bęben i może tak siedzieć i siedzieć

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Dzień dobry moje drogie

Zimnica za oknem jak nie wiem i do tego gardło mnie boli Jeszcze po poprzedniej zimie nie odpoczęłam a tu już się trzeba z kolejną zmierzyć

Megi

drcron pokaż się pokaż
gMyrelka(jeju kiedy ja się przyzwyczaję)człowiek tu siedzi z wami,piszę praktycznie dzień w dzień i pózniej,nagle robią nam się z Pop przez"0"P0p"zerowa",z grymelki-gmyrelkazwariowa ć można

u nas też tak zimno,za oknem biało
jak wczoraj weszłam do domu to myślałam,że padne z zimna,a jeszcze przecież mrozu nie ma-ech najgorsze przed nami,znaczy przed tymi co to zimy nie lubią.

mrowak rozwiej moje wątpliwości...poprawnie jest "ech" czy "eh"jakie h?bo raz widzę napisane tak,a raz tak i już sama nie wiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 09:28   #1404
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
mrowak rozwiej moje wątpliwości...poprawnie jest "ech" czy "eh"jakie h?bo raz widzę napisane tak,a raz tak i już sama nie wiem
A mogę ja? Poprawnie jest "ech" Mówię jako posiadaczka 6 z polskiego w liceum Kiedy to było... analfabetyzm wtórny...
Stary 2010-11-25, 09:30   #1405
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

anAkazar spoko loko - przyzwyczaisz się Ja bardzo długo pisałam do Ciebie ankazar bez A, ale w końcu się dopatrzyłam "ana"

Marcel też uwielbiam bęben od pralki

Stary 2010-11-25, 09:34   #1406
megi-megi
Zakorzenienie

No - jest dzisiaj zimnooooo. Noszę już czapę.

Madzia - dzięki za info o tych paputkach z Rossmanna - już nabyłam drogą kupna. Dzisiaj jeszcze muszę kupić szaliczek i ruszamy na zimowe zabawy
Stary 2010-11-25, 09:55   #1407
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A mogę ja? Poprawnie jest "ech" Mówię jako posiadaczka 6 z polskiego w liceum Kiedy to było... analfabetyzm wtórny...
6 Wow.Ja miałam tylko 4 w liceumno czyli"ech"tak też pisałam,ale już kilka razy nadziałam się na "eh"i zwątpiłam
Cytat:
anAkazar spoko loko - przyzwyczaisz się Ja bardzo długo pisałam do Ciebie ankazar bez A, ale w końcu się dopatrzyłam "ana"

Marcel też uwielbiam bęben od pralki
No muszę się przyzwyczaić

Ja też od tej zimy zaczynam nosić czapkę,bo zawsze się wstydziłam i marzła mi łepetyna,ale z racji tego,że starość nie radość to trzeba zacząć o siebie dbać i nosić,żeby pózniej za kilkanaście lat nie zdychać

Stary 2010-11-25, 09:57   #1408
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Jakim kremem smarujecie teraz dzieciaczkom pyszczki?

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

ja zawsze kupowalam czapy ktore mi sie na maxa podobaly, jak takiej nie bylo to wcale nie kupowalam i w tym roku juz taka znalazlam wiec tez juz nosze taka drubaaaa ze w te moje cienkie krótkie piora mi chociaz nie zimno.
A.Camus
Stary 2010-11-25, 10:20   #1409
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

Madzia - dzięki za info o tych paputkach z Rossmanna - już nabyłam drogą kupna. Dzisiaj jeszcze muszę kupić szaliczek i ruszamy na zimowe zabawy
To oby pomogło na marznace stópki

anakazar no załamalaś mnie z tym kotem, ja już się tak napaliłam napisałam jej że na tydzień okres próbny, i jakby co to jej oddam. Ale gorzej jak się w nim zakocham a on będzie lał

A tego mojego synka kichającego dzisiaj karmić to masakra, wszystko okichane jedzeniem, a najbardziej ja i on

Stary 2010-11-25, 10:31   #1410
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
To oby pomogło na marznace stópki

anakazar no załamalaś mnie z tym kotem, ja już się tak napaliłam napisałam jej że na tydzień okres próbny, i jakby co to jej oddam. Ale gorzej jak się w nim zakocham a on będzie lał

A tego mojego synka kichającego dzisiaj karmić to masakra, wszystko okichane jedzeniem, a najbardziej ja i on
Moja też jest wysterylizowana,ale to podobno nie ma znaczenia u kotek jeśli zaczynają sikać.Kastracja podobno u kotów to jeszcze jakiś ratunek jeśli chodzi o sikanie.Nie wiem madzia co Ci radzić,może jak kotka zmieni miejsce pobytu to przestanie sikać albo będzie jej smutno i zle,że Pani ją oddała,że zacznie lać jeszcze gorzejcholera wie co siedzi w głowach kocich,trzeba by jakiegoś specjalisty zapytać.
Myślę,że mrowak może tu coś sensowanego napisać,więc trzeba na nią poczekać.
Najgorzej jak kotke wezmiesz,jak napisałaś-zakochasz się i pózniej co?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości