|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
![]() Kasia ja miałam podobny przypadek z wózkiem używanym z all, był w fatalnym stanie, choć opis sugerował że super. Napisałam lasce że chcę oddać, powiedziała ze nie ma problemu (telefonów nie odbierała, wiedziała chyba jak mi się wózek "podoba"). W każdym razie, jeśli ktoś kategorycznie nie ma na aukcji napisane, że nie przyjmuje zwrotów, to spokojnie uderzaj. Życzę powodzenia ![]() Cytat:
. Moja córeczka ma na imię Gosia ![]() Cytat:
mnie w pierwszej ciąży bolała miednica w jednym miejscu, jakby głęboko w stawie, tam gdzie noga się w biodrze zgina, no i jakoś dotrwałam. Teraz w drugiej jest identycznie, znowu się odezwało, więc to chyba trzeba przetrwać. Ćwiczenia baardzo pomagają Żebra chyba rozpycha większe dziecko plus żołądek, który chyba jest wypychany przez dziecko. Ale telefon do lekarza bardzo się przyda, dla spokojności
Edytowane przez agnieszkaanka Czas edycji: 2010-11-25 o 11:10 |
|||
|
|
|
#4292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
ale facet nawet na ich upomnienie nie zareagował, wiesz najgorsza jest ta strata czasu z ta policją i czekanie aż odzyskają pieniądze ![]() allegro może szybciej by zwróciło, ale np. nie zwróci mi za koszty przesyłki, a w przypadku tego łóżka to było 120zł ![]() poza tym wkurza mnie sam fakt, ze facet tak naciąga ludzi i że mógłby nie ponieść żadnych konsekwencji ![]() Cytat:
![]() może tez dzisiaj poznasz płeć ![]() Ja odkąd znam płeć i czuję jej ruchy nie mam już takiego parcia na USG jak wcześniej. kiedy po prostu tupałam nogą kiedy w końcu przyjdzie dzień wizyty.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-11-25 o 11:23 |
||
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,moja w 21 tyg i 4 d ważyła 356 ...niewiele...
![]() ego_ego moje gratuuuuulacje,Kochana!!! ![]() ![]() Ściskam Cię mocno ;D
|
|
#4294 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszkaanka ja też cię serdecznie witam w naszych skromnych progach
![]() a ja chciałam dzisiaj wszystkim KASIEŃKOM życzyć wszystkiego najlepszego, najdroższego i najsłodszego ![]() ![]() ![]() samych cudownych wiadomości i szczęścia ze swoich kruszynek a tak poza tym to gratuluję dziewczyny syneczków ![]() Eirene mi się podoba Dawidek, mam bratanka Dawida, super chłopak i sami mu to imię wybraliśmy
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-11-25 o 11:43 |
|
|
|
#4295 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wysmarowalam mu mail zeby pomyslal nad rekompensata ale nie wiem czy to cos da - czekam Wanila a firme polecam ogoleni to dobrze wykonany produkt i ladne kolorki i material milusi w dotyku tlyko te plamy ![]() Castia dzieki so much Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2010-11-25 o 11:32 |
||||
|
|
|
#4296 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny. Moja córcia w 21t 6d ważyła 450g to dopiero klocek. Ale lekarz powiedział że to waga prawidłowa więc chyba nie ma powodów do zmartwień
|
|
|
|
#4297 |
|
Wtajemniczenie
|
Eirene,wikakika com sie uśmiała
(ponoć chroni przed bakteriami,ale nie wiem ile w tym prawdy![]() Laseczka wracaj do zdrowia!Duuuużo zdrówka!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale od następnej wizyty tj 16.12. chciałabym iść już na zwolnienie. A Ty?
|
|
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za kciuki i też trzymam za dzisiejsze wizyty
Gosiawolna, nie miałam nigdy takich bóli Coralady, ja płeć znam ale i tak zawsze się stresuję czy wszystko jest ok. Agnieszkaanka, to mamy sporo wspólnego
|
|
|
|
#4300 | ||
|
Wtajemniczenie
|
śliczne rzeczy!
Eirene, ego ego, gratuluję syneczków!!! wikakika, super, że się synek potwierdził ![]() Cytat:
Cytat:
boże, dziewczyny, nie mogę już z moim TŻ na urlopie, kompletnie nie mam warunków do pracy, niech on już ten urlop kończy
|
||
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Montii
właśnie przyszedł do mnie kocyk ![]() więc do ciebie też w końcu dojdzie
|
#4302 |
|
Zadomowienie
|
Agnieszkaanka proszę kochana, to jedne z przepisów na zupke kalafiorową
kalafior, 3-4 ziemniaki (średnie pokrojone w kostkę), 2-3 kostki wołowe lub cielęce, 150 ml mleka, łyżeczka serka topionego, kolendra, szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz Kalafior dzielimy na różyczki i razem z ziemniakami wrzucamy do dużego garnka, zalewamy wodą do 3/4 wysokości warzyw i gotujemy. Dodajemy kostki rosołowe. Gdy kalafior i ziemniaki będę miękie miksujemy. Następnie do zmiksowanych warzyw dodajemy mleko, serek i jeszcze raz wszystko miksujemy. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą, pieprzem i wrzucamy potargane listki kolendry. Gotujemy jeszcze ok. 2 minut na wolnym ogniu, do połączenia się wszystkich składników. Ego_ego gratuluję gosiawolna kochana nie czytaj za duzo w internecie, bo można osiwieć, ja tak chybaa nabawiłam się ciązowej depresji...mój lekarz mówi, że internet to źródło wiedzy niepotrzebnej
|
|
#4303 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Chciałabym do Was dołączyc. Mam 33 lata termin na 25.04.2011, płci jeszcze nie znam. To moje drugie dziecko po długiej przerwie, córka ma juz 12 lat
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4305 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
fajnie
|
|||
|
|
|
#4306 |
|
Rozeznanie
|
Witaj nuna
Castia wszystkiego naj...naj...w dniu imienin kochana
Edytowane przez wikakika Czas edycji: 2010-11-25 o 13:49 |
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczyło mi bicie serducha
|
|
#4308 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Castia, Blackrose4u, KasiaPruszkow, Bosti, Kaalinaa wszystkiego najlepszego
![]() ![]() ![]() no może by coś dało ![]() Cytat:
tylko trochę zimno bo 1 stopień ![]() Cytat:
to jest norma kochana "21 tydzień Waży około 300 gramów, ma długość dużego banana. Odtąd będzie rosło wolniej – przyszedł czas doskonalenia wykształconych już narządów" źródło: www.ebrzuszek.pl a nawet w 22 tygodniu jest tam napisane : "Waga na tym etapie to 350 gram, długość ciała to 19 cm!" a u mnie : 21 tydzień i 1 dzień a dziecko 435gram ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i też lekarz nic nie mówił mi się wydaje że na tym etapie jeszcze wszytko się może zmienić potem może wolniej rosnąćCytat:
to sekatorem będziemy ciąć żeby ładnie i równo było Cytat:
ale ja to mam spokój bo siedzi i gra na konsoli a ja mam spokój ![]() ![]() ![]() Cytat:
a jak samopoczucie?
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyzwyczaiłam się, bo jak mam trochę dłuższe, to zaraz mnie swędzi ![]() wymieniłam w końcu opony na zimowe, dzisiaj trochę prószył u mnie śnieg
|
|
|
|
|
#4310 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkim Kasiom, Katarzynkom - NAJLEPSZEGO
|
|
#4311 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki wstawiam obiecane zdjęcie 3d mojego synka
![]() lekarz się śmiał że rączki ułożył jak mały bokser ![]() Załącznik 3553270
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4315 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
hahaha kurde listonosz mnie wlasnie wkurzyl, bo zamowilam sobie pizamke i przyniosl mi awizo ze mam sama sobie odebrac na poczcie-no co za ham....... :[ bo niby paczka za duża, wrrrr.....jak tam wpadne to ja im dam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
ja chyba pisalam, że mnie bolą żebra z prawej strony i promieniuje to od kręgosłupa-tak mój lekarz mi powiedział. |
|||
|
|
|
#4316 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dziekowac dizekowac Cytat:
a mi ten tepy h... zadzwonil i probowal wmowic ze on wyslal bez plam hustawke a jak powieidzlam ze w tkaim raize bede zwracac towar i sie pozegnalam to mi teraz maila napiasal : "W ZWIĄZKU Z TYM IŻ TAK JAK JA BĘDĘ OBSTAWAŁ PRZY STANIE PRZEDMIOTU PRZED WYSYŁKĄ , TAK I PANI BĘDZIE OSTAWAĆ PRZY SWOIM ŻEBY DOJŚĆ DO JAKIEGOŚ POROZUMIENIA PROSZĘ NAPISAĆ NA JAKIEGO RODZAJU GRATYFIKACJĘ PANI LICZY . POZDRAWIAM I9 CZEKAM NA ODPOWIEDZ" no i co ja z takim jelopem mam zroibc ![]() eh czlowek w ciazy nie powienien trafaic na takich łosi a co krok to lepszy no i na koniec wszytkim naszym forumowym Kasiulkom zycze wszytkiego co najlepsze na imieniny Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2010-11-25 o 15:18 |
|||
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym napisała że chcę rabat za to ileś tam i jeśli się nie zgodzi to zgłaszasz to - towar jest niezgodny z opisem więc niech się nie wymądrza - a jemu chyba powinno zależeć na komentarzu pozytywnym...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4319 |
|
Zadomowienie
|
jestem już z powrotem, wszystko jest ok, dostaliśmy do zrobienia badania no i oczywiście glukozę 75g czyli czeka mnie 2 godziny siedzenia w przychodni na czczo
![]() mała Nadia rośnie nam jak na drożdżach i już kawał baby z niej bo waży ok. 531g i ma już 26 cm podglądaliśmy małe brzydactwo z doktorem w 4d i nam język wywaliła a potem zajęła się ssaniem kciuka laseczka zapytałam lekarza czy jak ostatnio na wizycie mała były już główką w dół ułożona czy to coś złego, lekarz mnie uspokoił że na tym etapie dziecko cały czas się rusza i przemieszcza więc nie ma się czym przejmować witaj nuna ![]() wszystkim obchodzącym dziś imieniny Kasią życzę wszystkiego najlepszego, idę oblać wasze imieniny soczkiem eirene twój synek to jak model wyszedł, moja córa to takie małe brzydactwo na tym 4d kasiapruszkow żądaj zwrotu części kasy a potem takiego negatywa mu walnij że się nie pozbiera dosłownie debil
|
|
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczynki Cytat:
ale i tak kocham tego brzydalka mojego a ja z tą glukozą się pytałam u mnie w przychodni i mi pani powiedziała że mogę wypić w domu i do godziny przyjechać żeby mi pobrali krew także się ucieszyłam bo nie uśmiechało mi się siedzieć w przychodni ![]() a co do ułożenia mój był wczoraj ułożony w poprzek i lekarz powiedział że na tym etapie to nie ma znaczenia dopiero potem jest wzkazaniem do cesarki a teraz dziecko fika tam na całego
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.

a po domu lata 1,5-roczny synuś 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)