*Dziewczyny jak maliny* Wypieścimy, wystaramy,a następnie się wspieramy -cz. XI - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-24, 23:46   #1201
Karolcja05
Rozeznanie

Dot.: *Dziewczyny jak maliny* Wypieścimy, wystaramy,a następnie się wspieramy -cz. X

A ja całuje i Liska i Basimke i Pole i Olka. idę spać. dobranoc!!!!!!!!!
Karolcja05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 06:06   #1202
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: *Dziewczyny jak maliny* Wypieścimy, wystaramy,a następnie się wspieramy -cz. X

Emigra dziękuję za kciuki po 8 pójde kupić test i zrobie chociaż ostatnio mam @ popołudniem dopiero, ale nie umiem już wytrzymać

Pamelko, mój tż też chciał kupić ławeczke tak o tym mówił i mówił i na mówieniu się skończyło

Karolcja
Ja też pracuję jako niania oprócz tego w przedszkolach mam zajęcia z angielskiego i rytmicnzo-taneczne kiedyś chodziłam do małego na cały dzień od 8 tak do 16.30, a teraz jak mam pracę w przedszkolu to na 4 godiznki tylko od 8 do 12 a potem przekazuję go babci aleteż nie wszystkie dni mama małego jest na prawdę super, nawet na moim ślubie i weselisku byli A Wojtaska po prostu uwielbiam ma teraz 2 latka, akurat tak wypadło że w dniu mojego ślubu kończył i zrobiliśmy mu niespodzianke sto lat na środku i dostał misiaka, jego mama się popłakała nie wyobrażam sobie tego jak mały pójdzie do przedszkola i już nie będe mu potrzebna, zaczęłam się nim opiekowac jak miał 9 miesięcy i w sumie tt akie troche "moje" dziecko

Myszeczko, fasolka mówisz?

basima, do mnie listonosz dzwoni bo ma bliżej niż do skrzynki bo mieszkam na parterze a skrzynki są na półpiętrze za to jak już nikogo nie ma w domu, to notorycznie przychodzi awizo powtórne, pomimo że przesyłka jest odebrana, mają straaaaszliwy bajzel na poczcie. A jak już pójdziesz po przesyłkę, to wiecznie trzeba czekac aż ją znajdą

Lisku, Olek jest prześliczny słodziak wyrośnie z niego przystojniak

Dziewczyny jakoś mam przeczucie niestety, że chyba znowu nic z tego nie będzie

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2010-11-25 o 07:01
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 07:40   #1203
niunia1401
Wtajemniczenie

Lisku Olus jest sliczny,poprostu cukierek,naprawde
a ja dzis mialam jakies dziwne sny
najpierw ze urodzilam synka juz i mial taka czarna czuprynke jak inez,co moze sie niezdazyc bo tz jest blondynem
a potem przylapalam tz na zdradzie z jakas baba widzialam jej twarz dos wyraznie ale to ktos obcy nikt kogo znam i miala ciemne wlosy do ramion zrobilam jakas piekelna awanture tej lasce strzelilam w twarz tz oczywiscie tez i sobie poszlammam sny co
na 9;30 ide do poloznej odezwe sie jak wroce

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59885.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-55516.png
niunia1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 08:44   #1204
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basima Pokaż wiadomość
A ja się dzisiaj wkurzyłam .Schodzę około 13 z wózkiem bo miałąm z Polka iść na spacer patrze a w skrzynce awizo. Kurna byłam od rana w domu a pierniczony listonosz nie zadzwonił do mnie i nie zostawił paczki a to ta lampa żółwik przyszła dla Polki. Ja nie wiem blok mały 9 mieszkań to trudno nacisnąc domofon i zobaczyć czy ktos jest

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Nie wchodzi mi ten link
u mnie takich większych przesyłek wogóle ni noszą, ostatnio zamówiłam sobie barwniki spożywcze, to koleś wysłał w zwykłej kopercie i się rozrwała. Normlanie jakaś masakra, protokoły itp oczywiście najpierw czekałam chyba z 10 minut zanim babka znalazła ten list

Cytat:
Napisane przez Basima Pokaż wiadomość
Ja kiedyś to nawet wypełniałam taką deklaracje,że jak paczka mieści się w skrzynce to prosze ją zostawiać i 2 razy listonosz nie zostawił więc poszłam na poczte i zrobiłam afere . Ta paczka z lampka dla Poli wiem,że się nie zmieściła ale bez przesady zadzwonic mógł palant jeden. U mnie na tej dzielnicy jest jedna poczta a pełno domków i bloków zawsze są tam kolejki. TŻ nie wydadzą paczki bo mamy inne nazwiska i inne adresy zamieszkania, a przecież w kolejce nie przepuszczą kobiety w ciązy a co dopiero matki z dzieckiem

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

O Lisku hej
Wiecie co ale z tymi listonoszami to chyba wszedzie takie akcje . Poczta polska powinna w końcu wyciągnać ręke do klienta
no i tu Cię zaskoczę, mnie wczoraj z Wojtusiem przepuscili, sama byłam w szoku

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Nie czuję sie jak mama Ale może niedługo to poczuję
Olek jest fajny. Na razie śpi i je i robi kupy Szkoda,że zaraz po tym jak mu zmienie pieluchę Właśnie leży koło mnie Musze Wam powiedzieć,że jest fajniutki
Wrzucam jego dzisisejsze zdjęcia

Noc minęła nawet spokojnie. Tylko obudził się po godz.4 nad ranem,żeby zjeśc i jakoś nie chciał iść spać. Nawet lulanie nie pomogło. Więc ja się połozyłam spać a on patrzył sobie na wszystko
A cyce mam koszmarne. Juz nawet nie wiem jaki to rozmiar
piękny Oluś
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
po 8 pójde kupić test i zrobie chociaż ostatnio mam @ popołudniem dopiero, ale nie umiem już wytrzymać
i jak robiłaś tego teściora, ja trzymam
Stary 2010-11-25, 08:48   #1205
Pamela86
Zakorzenienie

doberek laski

ale mam dzis dobry humorek

lisku Oluś jest prześliczny, a jaki słodziutki mozna by go schrupać jak go zobaczyłam to aż ciepło na serduchu mi sie zrobiło

a ja bym mogła dzis spac i spac... jakoś nie mogłam sie obudzić

a propos listonoszy to u mnie jest idento siedze całymi dniami w domciu a awiza w skrzynce jak sa tak sa i trzeba latac na poczte jak idiota

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 08:52   #1206
emigra
Zakorzenienie

Dzien dobry

Acelinka i jak tescior??

Lisku, Olek przeslodki ..... rob jak najwiecej zdjec rob, bo potem bedzie piekna pamiatka. Ja wczoraj kolezance pokazuje znalezione dwie fotki jej dziecka jak mialo 2tygodnie a ona do mnie - Jakie slodkie, czyje to??

Ja dopiero wstalam, maz dal mi dzisiaj pospac zaraz ide pod prysznic bo po 11 mykam do pracy
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 09:06   #1207
LadyMK
Zakorzenienie

hej dziewuszki
Lisku Oluś sliczny, taka kruszynka. Jest tak gładziutki, że kojarzy mi się z lalką bobasem z dzieciństwa)

ps widzę, że tu same konkubinaty praktycznie ja też do konkubinatu należę hehehe

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 09:06   #1208
marlenka0505
Zakorzenienie

ja na moją listonoszkę nie moge narzekać, zasuwa na 4 pietro z poleconymi... tylko tych wiekszych wogóle z poczty nie biorą...

a mój Wojtuś dziś 2 razy przewrócił się z brzuszka na plecy, i ostatnio woli zasypiać w ciagu dnia sam w łóżeczku niż np na rękach... normalnie dorośleje mi syn

mam pytanie do dziewczyn z wykształceniem wczesnoszkolnym, podrzućcie propozycje zabaw dla dzieci 6 letnich, tylko takie bardziej nieruchliwe te zabawy, żeby mi mieszkania nie roznieśli... we wtorek Oliwka robi urodzinki dla przedszkolaków w planie mam grę twister, malowanie twarzy, zdobienie ciasteczek (wcześniej upieczonych przez mnie ) no i znalazłam taką grę ala głuchy telefon. Pokazuje się jednemu dziecku prosty obrazek i to dziecko maluje palcem na plecach kolejnego i ostatnie dziecko ma na kartce namalować co mu na plecach namalowano. A potem porównuje się te 2 obrazki. Zakładam, że będzie dużo śmiechu
Stary 2010-11-25, 09:08   #1209
gosiawolna
Rozeznanie

witam. a ja wczoraj nie doczekalam sie od was odpowiedzi na temat bolu zeber i miednicy ale miednica tylko po prawej stronie.dzisiaj zebra juz nie bola.
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 09:10   #1210
marlenka0505
Zakorzenienie

ooo może jeszcze jakieś zabawy z balonami???

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

gosiawolna jak dzieciaczki rosną i się rozpychają to te bóle są normalne... po 30tc to dopiero zaczyna się jazda bez trzymanki. Mnie Oliwka tak gniotła pod sercm, że ja czasami oddychać nie umiałam
Stary 2010-11-25, 09:10   #1211
emigra
Zakorzenienie

Marlenko, ja gluchy telefon kojjarze z przedszkola tylko mysmy sobie powtarzali np jakies zdanie i ostatnia osoba zawsze miala przekrecone i z tego bylo smiechu
3270g, 47 cm
Stary 2010-11-25, 09:11   #1212
gosiawolna
Rozeznanie

aha no to dziekuje za odpowiedz. ja jestem w 20 tc
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 09:11   #1213
emigra
Zakorzenienie

Marlenko, a cos a la kalambury? Jakies zgadywanki, itp
3270g, 47 cm
Stary 2010-11-25, 09:16   #1214
aa2
Zakorzenienie

heja
Olus jest super przystojniacha nie moge sie napatrzec dziewuszki beda miały fajnego forumowego kolege

Emigra chyba nie widziałas ze pytałam czemu pytasz czy mam juz@ mam dostać około 29 jak zawsze
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 09:17   #1215
LadyMK
Zakorzenienie

Marlenko ja wczesno-przedszkolna, ale Ci nie pomogę :P bo tylko teorię znam, a w praktyce niewiele wiem hehe
ale pełno jest na necie

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 09:19   #1216
Basima
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam. a ja wczoraj nie doczekalam sie od was odpowiedzi na temat bolu zeber i miednicy ale miednica tylko po prawej stronie.dzisiaj zebra juz nie bola.
Ja w połowie ciąży miałam tak samo straszny ból żebra po lewej stronie jakby mi wszystko pękało, ale jest to normalne dzidziuś rośnie i się rozpycha

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Marlenka mam pytanie jak mam ubrać Polke , u mnie wieje , pada snieg i jest O stopni czy przy takiej temp mogę z nia wyjść?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-53087.png
Basima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 09:23   #1217
marlenka0505
Zakorzenienie

ja z Oliwką wychodziłam, na pewno kombinezon czapka i śpiworek do wózka
a mocno wieje?????
Stary 2010-11-25, 09:28   #1218
Basima
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia1401 Pokaż wiadomość
Lisku Olus jest sliczny,poprostu cukierek,naprawde
a ja dzis mialam jakies dziwne sny
najpierw ze urodzilam synka juz i mial taka czarna czuprynke jak inez,co moze sie niezdazyc bo tz jest blondynem
a potem przylapalam tz na zdradzie z jakas baba widzialam jej twarz dos wyraznie ale to ktos obcy nikt kogo znam i miala ciemne wlosy do ramion zrobilam jakas piekelna awanture tej lasce strzelilam w twarz tz oczywiscie tez i sobie poszlammam sny co
na 9;30 ide do poloznej odezwe sie jak wroce
Ale sen mi jak się kiedyś TŻ śnił,że zdradził mnie to byłam w realu zła

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
ja z Oliwką wychodziłam, na pewno kombinezon czapka i śpiworek do wózka
a mocno wieje?????
N ie mocno nie wieje, a ja mam ten kombinezon gruby to nie za gorąco jej będzie. Kurde jaka ja jestem niezaradna

Stary 2010-11-25, 09:30   #1219
marlenka0505
Zakorzenienie

u mnie dziś jest biało, ale pogoda super nie wieje i idealnie na spacer

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

ja bym ubrała lżej pod spód, mój Wojtek ma kombinezon właśnie nawet taki nie za gruby, tylko ocieplany polarkiem, to jak bedę szła na spacer to na śpiochy kaftanik ubiorę mu skarpetki i sweterek no i śpiworek do wózka...
a jak masz gruby kombinezon to cieniej pod spodem ubierz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 09:31   #1220
Basima
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie dziś jest biało, ale pogoda super nie wieje i idealnie na spacer

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

ja bym ubrała lżej pod spód, mój Wojtek ma kombinezon właśnie nawet taki nie za gruby, tylko ocieplany polarkiem, to jak bedę szła na spacer to na śpiochy kaftanik ubiorę mu skarpetki i sweterek no i śpiworek do wózka...
a jak masz gruby kombinezon to cieniej pod spodem ubierz
Oki

Stary 2010-11-25, 09:38   #1221
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja
Olus jest super przystojniacha nie moge sie napatrzec dziewuszki beda miały fajnego forumowego kolege

Emigra chyba nie widziałas ze pytałam czemu pytasz czy mam juz@ mam dostać około 29 jak zawsze
Czesc slonce, a no nie widzialam mialam zajrzec stronke wczesniej ale zobaczylam fotke Olka i sama rozumiesz

Tak pytam, bo ja tez sie spodziewam mniej wiecej 28-29 a wiem ze mamy mniej wiecej tak samo

Moj mezulek biedny caly miesiac poscil, zona nie dopuscila ale chce zdazyc przed @ bo sama juz po scianach chodze
3270g, 47 cm
Stary 2010-11-25, 09:51   #1222
Basima
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
hej dziewuszki
Lisku Oluś sliczny, taka kruszynka. Jest tak gładziutki, że kojarzy mi się z lalką bobasem z dzieciństwa)

ps widzę, że tu same konkubinaty praktycznie ja też do konkubinatu należę hehehe
nielegalne nałożnice jesteśmy

Stary 2010-11-25, 09:54   #1223
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Czesc slonce, a no nie widzialam mialam zajrzec stronke wczesniej ale zobaczylam fotke Olka i sama rozumiesz

Tak pytam, bo ja tez sie spodziewam mniej wiecej 28-29 a wiem ze mamy mniej wiecej tak samo

Moj mezulek biedny caly miesiac poscil, zona nie dopuscila ale chce zdazyc przed @ bo sama juz po scianach chodze
no ładnie miesiąc postu oj biedny biedny
no to jak mamy razem@ to przynajmniej nie zapomne kiedy powinna nadejść
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 09:59   #1224
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
ja na moją listonoszkę nie moge narzekać, zasuwa na 4 pietro z poleconymi... tylko tych wiekszych wogóle z poczty nie biorą...

a mój Wojtuś dziś 2 razy przewrócił się z brzuszka na plecy, i ostatnio woli zasypiać w ciagu dnia sam w łóżeczku niż np na rękach... normalnie dorośleje mi syn

mam pytanie do dziewczyn z wykształceniem wczesnoszkolnym, podrzućcie propozycje zabaw dla dzieci 6 letnich, tylko takie bardziej nieruchliwe te zabawy, żeby mi mieszkania nie roznieśli... we wtorek Oliwka robi urodzinki dla przedszkolaków w planie mam grę twister, malowanie twarzy, zdobienie ciasteczek (wcześniej upieczonych przez mnie ) no i znalazłam taką grę ala głuchy telefon. Pokazuje się jednemu dziecku prosty obrazek i to dziecko maluje palcem na plecach kolejnego i ostatnie dziecko ma na kartce namalować co mu na plecach namalowano. A potem porównuje się te 2 obrazki. Zakładam, że będzie dużo śmiechu
Co by tu sżło zrobić
- tańczenie w parach z balonem między głowami np. dla utrudnienia można dac im gazete po nóżki i żeby z niej nie wychodzili :P
- malowanie na balonach np buzi można też dokleić jakieś włosy z włóczki alob wstążek i każdytakiego balonika może zabrać do domu na pamiątke
- jakbyś miała ten aparat z którego od razu wyskakują ftki albo jaki masz drukarke to możesz im zrobić fotki i wydurkować, a dzieciaczki niech zrobią ramki z tekturki tzn najpierw przygotowujesz ramki, a potem dzieciaki same ozdabiają
- z bardziej ruchowych ale takich, przy których nie rozniosą Ci mieszkania to moze być "tańcząca baba jaga" wybierasz jedną osobe które jest ta baba jagą, resztedzieci to elfiki które tańczą jak wyłączysz muzyczke to dzieciaki muszą sie ztarzymać,z robić śmieszną poze/mine, baba jaga wybiera najśmieszniejsza i się zminiają rolali
- dla każdego kupujesz duży arkusz szarego papieru, każde dziecko odrysowujesz na tym papierze a potem one siebie kolorują tylko dotego trzeba dosc dużo miejsca i pisaków, kredek itp.
Jak cosik jeszcze wymyśle to dam znac bo teraz weny nie mam
- jak będzie troszke więcej dzieci, to fajna zabawa to zgaduj zgadula: jedno dziecko siada w środku i zamyka oczka, Ty pokazujesz jedno dziecko które staje za tym w środku i wszyscy mówią "Zgaduj zgadula czyja to koszula", wtedy Ty mówisz np. ta osoba ma dziś niebieską koszule w kratke ... to dziecko z zamkniętymi oczami musi zgadnąc kto to za nim stoi, jak nie potrafi to ta osoba za nim mówi jego imię, wtedy już powinien poznać po głosie
- możesz też im np. jak już się zmęczą puscić jakąś krótką bajke, a potem zrobić konkurs rysunkowy nt. tej bajki
- nie wiem co planujesz do jedzenia, ale jeżeli np. kanapki to mogą układac na chlebku różne buźki z produktów, wtedy jest szansa, że nawet niejadki coś zjedzą

Może jeszcze coś mi wpadnie do głowy później to dopisz,e terz nie mam weny za bardzo.

a z testem kupa wielka
Stary 2010-11-25, 10:25   #1225
marlenka0505
Zakorzenienie

acelinka dzięki a co z testem nie robiłaś??? czy negatyw???

spadam na spacer, bo Wojtucha marudzi, woła mnie i woła

Edytowane przez marlenka0505
Czas edycji: 2010-11-25 o 10:26
marlenka0505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 10:32   #1226
acelinka
Zakorzenienie

negatyw
Stary 2010-11-25, 10:33   #1227
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
negatyw
kochana nowy cykl nowe szanse, nie smutaj

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 10:35   #1228
emigra
Zakorzenienie

Acelinka, mze za wczesnie

Zmykam do pracy, milego dni wszystkim zycze
3270g, 47 cm
Stary 2010-11-25, 10:40   #1229
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Acelinka, mze za wczesnie

Zmykam do pracy, milego dni wszystkim zycze
raczej nie.

Dzięki dziewczyny jesteście kochane

Stosowała któraś z Was testyowulacyjne? Bo się zastanawiam na nimi ..

Ja też zmykam do pracy, miłego dnia
Stary 2010-11-25, 10:42   #1230
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
raczej nie.

Dzięki dziewczyny jesteście kochane

Stosowała któraś z Was testyowulacyjne? Bo się zastanawiam na nimi ..

Ja też zmykam do pracy, miłego dnia
Ja kilka razy użyłam testów owu, ale jak dla mnie to lipa... bo przed @miałam 2kreski a w owulke w ogóle później przeszłam na mierzenie tempki i to też nam pomogło

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości