|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Witam Mamy,
przysięgam Wam, że ja dziś w nocy rodziłam. Miałam tak REALISTYCZNY sen, że jestem w szoku. Normalnie każdy szczegół porodu, każdą krew i wydzielinę pamiętam, czegoś tak naturalistycznego jeszcze nie przeżyłam, ale nie będę Wam humorów psuć, więc poprzestanę w opisie na tym. Później już do rana mnie bardzo brzuch bolał, nie wiem, czy to nie na tle nerwowym po tym śnie, bo ból nie jest określony, tzn nie jest umiejscowiony w jakimś konkretnym miejscu, boli mnie tak dziwnie, tak cały. Mąż w pracy, jeśli nie przestanie boleć to chyba pojadę na pogotowie, jak wróci. A chciałam dziś sprzątać. Na weekend pewnie do mnie przyjaciółka przyjedzie, chciałam sobie na nocce Michała mojego urządzić babski wieczór z chipsami i soczkiem zamiast piwa ![]()
![]() |
#4022 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() znajoma dzień przed porodem miała usg - wynik 3,5kg; urodziła 4,5 ja też....
![]() |
#4023 |
Zakorzenienie
|
witam z rańca
![]() ja od rana w nerwach bo wczoraj miał być serwisant od pralki,oczywiście nie było. Dzis dzwonie o 9 (normalni ludzie zaczynają pracę lub juz pracują o 9, nie??) a mi mowia ze serwisant pracuje od 10 jeszcze go nie ma zadzwoni za 15min.I co?????jest 10.30 a jego ani widu, ani słychu.A ja mam dziś zaplanowane pełno rzeczy w tym fryzjer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4024 |
Rozeznanie
|
witam z rańca...
u nas zimno strasznie... snieg.. wczoraj troche poleżałam, wziełam magnez i nawet brzuch mi sie tak juz nie stawiał.. młody chyba mi sie jednak przewrócił bo teraz to centralnie w zebra ładuje.. moje plany kupna wózka przed nowym rokiem poszły sie pasc.. kupie końcem stycznia.. ![]() ![]() tylko fotelik musimy kupic przed styczniem zeby miec w czym młodego wziasc ze szpitala..
#4025 |
Zadomowienie
|
Witam Was dziewczyny! Chciałam Was nadrobić od poniedziałku...ale nie dam rady. Może w weekend nadrobię, bo mąż ma szkolenie w Bydgoszczy, będę sama, więc pewnie z nudów porządnie przysiądę wreszcie przed lapkiem.
Mam nadzieję, że wszystkie czujecie się dobrze, zwłaszcza Mamusie, którym już niedużo czasu zostało do porodu...3mam za nas wszystkie kciuki, damy radę ![]() U mnie w porządku - wyniki moczu się o niebo polepszyły, morfologia też dobra na tyle, że odstawiłam Tardyferon z polecenia doktora. Tarczyca też okej, ale nadal biorę Euthyrox, raczej profilaktycznie - żeby znowu się wyniki nie pogorszyły. Test Coombsa też wyszedł okej - nie mam przeciwciał, także jestem spokojna. 8 grudnia mam usg i ktg, w sumie to nie mogę się doczekać, bo tego drugiego badania jeszcze nie miałam ![]() Wczoraj byliśmy na SR - w sumie, to niewiele ćwiczyliśmy. Uczono nas, jak leżeć, jak pomagać sobie poduchami w nocy, aby było nam wygodnie, na końcu była szybka nauka oddychania przeponowego. Potem godzinka teorii - przyjemne zajęcia. Wieczorem chciałam wypróbować leżenie z poduchą pod nogami, ale Mały tak okropnie szalał, że w sumie noc miałam z głowy i dziś spałam do 10 ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Rozeznanie
|
cześć Dziewczyny
piękna pogoda we Wrocławiu ![]() ![]() ![]() mały dzisiaj nie dał pospać, szalał od 4.30 do 7.00 nad ranem ![]() ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#4027 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, która się Wam najbardziej podoba? Muszę zamówić, bo do tej pory radziliśmy sobie bez, ale skoro mają się nam ludzie do sypialni pakować...
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4028 |
BAN stały
|
anka_bzzz mnie się podoba pierwszy i trzeci
![]() Chętnie od Was wszystkich tego ciałka trochę wezmę tylko teraz wymyślcie jak ![]() ![]() Enia ja też jestem malutka i drobniutka, ale TŻ waży 2,5 raza tyle co ja i ma dwa metry to jakiś kompromis musi być bo też chce chodzić z wózkiem ![]() To znajomi TŻa nas tak czasami traktują, bo kochają alkoholowe imprezki i "to tak głupio jak my nie pijemy" (a przecież bez alkoholu nie jestesmy sztywniakami...) Moi są jak dawniej. Może nawet jeszcze częściej się spotykamy bo wszyscy powoli zaczynają nam zazdrościć ciąży i sami też zaczynają się skłaniać ku planowaniu rodzinki ![]() A ja jestem leń bo jeszcze leżę w łóżku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
My od początku ciąży trochę "przesialiśmy" grono znajomych...w sumie parka, która była nam najbliższa oddaliła się od nas, chyba się obrazili o ciążę, bo wcześniej to nie było weekendu, że się nie spotkaliśmy...mówi się trudno ![]() A co do kocyków z Lidla - kurczę ja jakoś nie lubię Disneyowskich motywów...zresztą mam 3 kocyki, a wiem dobrze, że jak Mały się urodzi, to od rodzinki i znajomych na pewno jeszcze kilka dostaniemy, dlatego pasuję w tym temacie - chociaż jedna rzecz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Zadomowienie
|
właśnie dzwoniła teściowa, że dziś przyjeżdzają.. a my dalej w pokoju mamy masakrę, bo nie zdążyłam wszystkiego poprać i poprasować...! oj, będe musała poupychać w szafie
![]() Ale m mały po żebrach daje! delikatny za grosz nie jest... |
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj w klubie ![]() ![]() ![]() Fajnie masz, że Ciebie teściowa odwiedza...ja mojej mamy, która mieszka w tym samym mieście nie mogę doprosić, żeby w końcu nas odwiedzili, a teściową zobaczę jakoś pod koniec lutego... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4032 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4033 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Zakorzenienie
|
anka_bzzz mi się podoba 2 najbardziej
![]() a co do imprezek to nasi znajomi nie mają nic przeciw żeby się spotykać z nami, pomimo, że ja nie piję. Ba nawet się cieszą, że będzie chociaż jedna trzeźwa - tak w razie czego no i żeby im opowiedzieć potem jak było:P Dziewczyny a jak planujecie Sylwestra??bo nas namawiają znajomi "na domek" 1,5h godziny od miejsca zamieszkania i ja jestem za tylko mój TŻ odrobinę panikuje.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Raczkowanie
|
Laseczki z wrocławia ...
Idziecie na "mama rozmawia"??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4036 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na razie mamy dwie opcje - znajomi zaprosili nas do siebie - też oczekują dzidziusia (pod koniec maja), więc byłaby kameralna imprezka. Druga opcja - zaprosić do nas kilka par i tak spędzić ostatni dzień w roku...z doświadczenia wiem, że takie domówki czasami fajniej wspomina się, niż wielkie wyjście - dobre jedzonko, ulubiona muzyka, fajerwerki o północy, a co najważniejsze towarzystwo osób, z którymi chcemy spędzić Sylwestra ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Wtajemniczenie
|
Mysmy sobie w tym roku Sylwestra odpuscili-bo to bedzie juz 2 tyg. przed porodem...pewnie bedziemy ogladac filmy do polnocy i fajerwerki z balkonu. /no chyba, ze sie skusimy na spacerek na Skwer Kosciuszki-tam zawsze calonocna impreza w Sylwestra...
#4038 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- my zapraszamy do siebie znajomych, ale jakoś musze TŻ ostrzec że na pewno nie będę sprzątać tego barłogu po wszystkich...więc będzie musiał należycie pomagać potem doprowadzić mieszkanie do stanu wcześniejszego ![]()
![]() |
#4039 |
Raczkowanie
|
ja też wziełam się za pranie ubranek dla maleństwa!2 pralki uprane, ale nie mam już gdzie wieszać więc narazie stop
![]() poszłam spać o 12 wogóle nie mogłam usnąć, później ten sen, obudziłam się o 4.45 i do 7 nie mogłam zasnąć!mąż poszedł do pracy więc do 9 pospałam! ostatnio coraz częściej miewam takie bezsenne noce!Przy tym, synek niezależnie kopie przez całą noc, jak przewracam się z boku na bok to czuje porządne kopniaki ![]() kurcze, nie wiem jaki laktator sobie kupić i termometr dla dziecka!?? Pomocy, czy macie jakieś sprawdzone?? anka_bzz- mnie się bardzo podoba 1 pościel, ale to zależy jaki kolor bedzie Ci pasował do sypialni! Sylwestra spędzamy u znajomych jednych, albo drugich- to zależy czy będą mieli z kim zostawić dziecko! Ja zapowiedziałam, że w tym roku organizacji sylwestra sie nie podejmuje, bo nie wiem w jakim stanie będę ![]() ![]() Edytowane przez mika_am Czas edycji: 2010-11-25 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Zadomowienie
|
wróciłam z USG i w sumie jestem trochę zawiedziona bo nie zobaczyłam malucha...
tylko jego plecki, uparty siedzi odwrócony plecami; oczywiście znów miałam "szczęście" trafić na taką młodą lekarkę która robi niezbyt dokładnie pomiary bo już 2x lekarz ją poprawiał ... ale dziś nie miała nikogo w asyście kto by ją sprawdzał; powiedziała że mały ma ułożenie miednicowe zupełne... i że jak się nie odwróci to cesarka (kurde...czemu mnie tu straszy!) - chyba zacznę go podszczypywać w pupkę ![]() no i stwierdziła że wagowo jest o tydzień młodszy, ale reszta wymiarów jest ok; dane 30tc ![]() waga: 1556g HC: 268mm BPD: 74.9mm FL: 56.8mm
#4041 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4042 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
BAN stały
|
haha, Justine bardzo chętnie tę dyszkę przyjmę
![]() My Sylwestra w tym roku (zreszta tak się składa już chyba trzeci rok z rzędu) wstępnie robimy u mnie. Ale zapraszamy góra dwie parki - wiem że dziewczyny zajmą się jedzeniem a faceci ewentualnym wystrojem i później pomogą posprzątać ![]() Ale mimo wszystko zapowiedziałam że gdzieś na początku grudnia dam znać czy impreza dalej aktualna, bo jak będę się już bardzo źle czuła, to wolę zostać sama z TŻem, a inni przynajmniej będą mieli czas na znalezienie jakiejś alternatywy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 |
Zadomowienie
|
Miałam zamiar posiedziec tu na forum i popisac z Wami troszkę, ale mojej córeczce zdecydowanie nie odpowiada pozycja w jakiej sie znajduje.Chyba musze poleżec troszke
![]() Moje dzieciątko juz tak mocno kopie, cały brzuch mi sie rusza,aż czasami mam wrażenie, że cos jej się dzieje nie dobrego..takie ataki na mamusie ![]() ![]() anka bzzz mi się podoba ta 1 z fioletem..ubóstwiam fioletowy..mamy na fioletowo pokoj dzienny.I 3 z brązem tez jest ładny, zależy w jakich kolorach masz sypialnie. Co do spotkań ze znajomymi. My zdecydowanie ograniczylismy imprezki.Przed ciążą nie było weekendu bez imprezki.Teraz od czasu do czasu spotykamy sie ze znajomymi.Ja juz przywykłam do tego, ze wieczorki takie spedzam przy soczku i dobrze mi z tym a mężuś sobie zawsze z nimi wypije aczkolwiek skromniej niz kiedyś ![]() Teraz lubimy sie spotykac ze znajomymi co juz maja córeczke. Właśnie wybieramy sie do nich w sobote.Zawsze jeden temat ciaża, dzieci.. ![]() ![]() ![]() To mykam pod kocyk i na telewizje troszke odpocząc i zaraz biorę się za obiadek. A na dziś zaplanowałam sobie zupke jarzynowa taki mix witaminek...zaprawiana śmietanka..(oj może jogurtem naturalnym jednak ![]() Miłego dnia mamuśki.
#4045 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja zmykam po zakupy - odwlekałam wyjście, jak tylko mogłam, ale w lodówce mam tylko światło i zupę od wczoraj, a jestem głodna niesamowicie...także zbieram się w sobie i wychodzę na to zimno. Miłego dnia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4046 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzięki za opinie.
![]() Cytat:
![]() Chciałam zieleń, ale niestety nic ciekawego na all nie widziałam. A z różem to trochę się boję, że odcieniami nie trafię... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do sylwestra w planach mam go urządzić u siebie w domku i zaprosić jeszcze dwie parki, bardzo kameralnie ale oni z małymi dzidziami więcnie będzie nie wiadomo jakiej balangi ![]() ![]()
![]() |
#4048 |
Rozeznanie
|
anka_bzzz, najbardziej podoba mi się pościel nr 2. Delikatna i elegancka zarazem. Loubotutinka, ja nie idę na to spotkanie 'Mama rozmawia'. Dzisiaj jeszcze dzwoniła do mnie babka zajmująca się organizacją tego spotkania i powiedziałam, że nie dam rady przyjechać. Ten hotel jest na Kromera, a Ty wiesz, co się tam będzie działo o tej porze i to w piątek? Korki gigantyczne. Nie chce mi się, wolę w domu posiedzieć ![]() cytrynka, ale masz znajomych. Dziwne mają podejście. Nie rozumiem takiego zachowania, a co im przeszkadza to, że będziecie mieli dziecko? ![]() ![]() ![]() wera, jak się czujesz? ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png ![]() ![]() ![]() Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-11-25 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Coś do dziecięcego pokoiku: http://moda.allegro.pl/narzuty-narzu...317575841.html ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
Zadomowienie
|
nie moge
![]() ja uparta na bambiego, potem uznalysmy ze ma rozowy pasek i glupio tak chlopcu, wziela niebieski... ![]() potem uznalam ze skoro wozek mam limonkowy, posciel cala w pokoju zolta/kremowa to nie chce nic niebieskiego bo nawet pokoj mam w cieplych kolorach brazowo zolto czerwony... no to cofnela sie ![]() ![]() ![]() jakas baba podlaczyla sie pod rozmowe, wziela bambiego ![]() ![]() ![]() także przypominam Wam o tym że kocyki są już w Lidlu i wybierzcie się w miarę szybko bo u mnie to ponoć dużo chętnych na nie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.