|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Witam wpadłam się tylko przywitać.
Dzisiaj mam ponoć imieniny, a nawet nie wiedziałam, dostałam smsa z życzeniami od przyszłej teściowej i szok hehe. więc wszystkiego najlepszego dla wszystkich KASIEK ![]() ola, dzidzia mój mały też ostatnio bardziej marudny się zrobił i znowu krócej w nocy śpi. A najbardziej mnie wkurza jak na śpiocha lata po tym łożeczku i kopie nogami, mam wrażenie, że zaraz łóżeczko pęknie. Nie wiem co on odpiernicza, ale ja spać nie mogę, w końcu się wkurzam i go wyciągam, przytulam i odkładam to na chwilę się uspokaja. Wasze dzieciaki też tak "tańczą" w łóżku na śpiocha? Mam nadzieję, że to skok i mu minie bo inaczej zwariuję. Proszę o jedną normalnie przespaną noc!!!! ![]() A mam jeszcze pytanie czy jak karmicie mleczkiem to na leżąco czy na siedząco. Bo wiem, że na leżąco się nie powinno, ale ja mojego na siedząco nie potrafię bo macha głową w każdą stronę i butlę mi wypycha, a na leżąco wcina. U mnie świeci słoneczko i chyba na spacer pójdziemy. ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- A wszystkie dzieciaki słodziutkie ja może później wrzucę nową fotkę bo teraz nie mam czasu Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-11-25 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ty babolko jedna, twój aniołek był przytulony cały czas i dobrze czuł twoje emocje z nim związane, wiec tu prosze sie nie dręczyć ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Zakorzenienie
|
olakola- ale sie ładnie wygina, jak wysoko
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Ta alergia u Szymka to chyba od mleka. Jestem 3 dzień na diecie. Tylko marchew, kurczak i ryż. Wczoraj zjadłam ziemniaki i odrobinę oliwy i było OK. Dzisiaj rano spróbowałam serek i mały ma więcej krostek. Wnioskuję, że to mleko. |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Ade chyba uczulila zupa jarzynowa... dzis mial byc 3 dzien,ale nie dam... wyskoczyly jej suche plamy kolo ust-chyba ze to od sliny...ale tak nagle?dzis jablko idzie ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam identyczną myśl i napewno bym nie nawiązała "zawodowych" kontaktów ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Wtajemniczenie
|
ale dlaczego nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Rozeznanie
|
Olakola szcegolnie na tym pierwszym zdjeciu to ladna joga.
W ogole to sliczne mamy dzieci na watku. Moj tz wlasnie wrocil od pediatry (ja nie moglam, bo samochod w naprawie...). Lekarz powiedzial, ze martwiaca jest waga Alexa, jest otyly. Wczoraj skonczyl 5 miesiecy i wazy 9.22kg, a wzrost 66cm. Wzrost na 50-tym centylu a wage prawie na 98-mym. Zmartwilo mnie to teraz. Wczesniej sie tym tak nie przejmowalam, bo myslalam, ze jak na piersi karmiony to nie jest zle, poza tym, nie wiedzialam, jaki jest dlugi. Teraz, jak juz pediatra powiedzial, to sie przejmuje. Kazal mi zaczac podawac stale pokarmy, zaczc od kleiku ryzowego. Powiedzial, ze mam ten kleik robic na normalnym mleku modyfikowanym i jesli problemy sie powtarzaja (krew w kupie i czasem ma wysypke na brzuszku) wtedy mi da recepte na pepti i bede musiala przejsc na diete bezbialkowa, ale to przynajmniej przez 3 miesiace, zeby wiedziec. Oprocz tego za tydzien mamy badanie krwi, zeby sprawdzic, czy organy dobrze pracuja.Ale nie ma sensu robic badan na alergie, bo beda niemiarodajne. Jestem zadowolona, ze doktor sie wydal sensowny i, ze Go zbadal a nie mowi, ze ladnie przybiera na wadze wiec jest ok. No a z waga bede musiala sie starac, zeby nie karmic Go za duzo. Ale wiecie, ja za jednym karmieniem podaje tylko jedna piers i staram sie karmic co 3 godziny, poza tym zawsze ulewa, mam chyba bardzo dobra produkcje tlustego mleka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | ||
Zakorzenienie
|
dzieki i wzajemnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2859 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny fajne Wasze maluszki
![]() Olakola ale Mały jest silny!!! hd fajną masz tą matę, taka bez zbędnych pierdół (mój mały i tak ich nie lubi ![]() Cytat:
Karmię na leżąco ale ja piersią nie butlą. Agamarcio no wlaśnie chyba nie chodzi o to że nienajedzony, bo sam pierś odsuwa. Wczoraj nawet mu po pieri próbowałam MM dać, bo już nie wiedziałam o co chodzi ale butli nie chce. Wypluwa. "Na siłę" zjadł może ze 20ml. Nie wiem co Mu się stało... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Zakorzenienie
|
bo jest za przystojny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- czy mi sie wydaje, czy nie bylo dzis karolci? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2862 |
Raczkowanie
|
O właśnie, pani w aptece też tak powiedziała
![]() Dzięki za odpowiedź odpowiadającym (agamarcio, misiulka, siala i sorki jak kogoś pominęłam) A tak w ogóle to HEJ ![]()
#2863 | |
Rozeznanie
|
Sliczniutkie te nasze dzieciaczki!!!
![]() ![]() Co do ginekologow, to jak mieszkalam we Wroclawiu chodzilam do kobiety. Od jakiegos czasu chodze do faceta, nie jest Bog wie jaki piekny, ma nielad wlosow na glowie, ale ma w sobie to cos.... ![]() wiecej takich lekarzy z powolania. ![]() Cytat:
Haniu, a Szymkowi zeszla juz ta plamka na policzku? Jesli dobrze kojarze.
![]() |
#2864 | |
Rozeznanie
|
witejcie!!
wczoraj juz bylam zla, bo jak pochwalilam malego ze sam usypia to oczywiscie byl ryk, nie bralam go na rece ale na lezaco troche go bujalam, dzis go polozylam, odpalilam wizzaz i czytam, obracam sie, a on spi, nawet mu nie spiewalam ani nie glaskalam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() o matko, co ja sie tak rozczulam, juz sie poplakalam jak czytalam post Siali, Itakasi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- jak ide do gina to zawsze szukam kobietki, do faceta bym nie poszla, a moja sis ma odwrotnie ![]() ![]()
![]() |
#2865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma też matę edukacyjna ale jej nie lubi. Za mała, za ciemne kolory (chyba). Nie wiem czy oni testują te maty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2866 |
Zakorzenienie
|
bezzebny usmiech dla wizazowych ciotek
![]() Załącznik 3553009
#2867 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana, nie jesz mleka i jego przetworów, tak? Jesz jajka? Jak pediatrą określił Waszą alergię? ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie jem mleka, ani jego przetworow, czytam sklad zanim cos zjem, chleb smaruje rama oliwio. Jajek tez nie jem, ani makaronow, ciast. Lekarz stwierdzil skaze bialkowa.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2870 | ||||
Zakorzenienie
|
slodziaczek malutki
Cytat:
ja czasami jak mysle o moim Aniolku to zarzucam sobie ze go nie pochowalam bo mialam do tego prawo a nikt mnie o tym nie poinformowal mimo ze byla to wczesna ciaza nie poronilam samoistnie tylko mialam lyzeczkowanie i dopiero pozniej wyczytalam ze nawet w tym wypadku mam prawo pochowac dziecko na cmentarzu ale z drugiej strony czy warto rozpamietywac to cale zycie... i tak boli a widok grobu malutkiego chyba jeszcze bardziej by mnie dobijal ale slodka czarnusia Cytat:
Cytat:
Cytat:
moje dziecko zjadlo zupke humorek ma ok ale biedny nawet mowic nie moze bo glosu nadal brak a wczoraj jak wracalismy ze slubic tak sie balam bo zaczal mi plakac i przez jakies 15km plakal caly czas nic nie pomagalo dopiero wzielam go na rece uspokoilam przesadzilam do przodu ![]() ![]() a maz mnie wkurzyl dzisiaj dzwoni do mnie od rana ze mam kurierem jeszcze dzisiaj wyslac opony od busa bo jakis gosciu na allegro chce je kupic i wiec zamiast zajmowac sie dzieckiem ja nosilam te opony pakowalam kombinowalam i wkoncu sie rozmyslil bo przesylka bedzie za droga a ja jak glupia do 12.00 nawet nie jadlam ale juz mi przeszlo dzwonil i sie podlizywal bo dostal opr ![]()
![]() |
#2871 |
Rozeznanie
|
Anoxa, dzieki, ale w takim razie dlaczego pediatra sie o ta otylosc martwi i zaleca mniej mleka z piersi...
Itakasia, Zosia sliczna, ale tak jak wczesniej pisalam, wszystkie dzieci tu sa pieknosci. Ali zjadl porcyjke kleiku a potem plakal wiec musialam mu dac mleczka i nie wiem, czy od tego wszystkiego jeszcze bardzie sie upasie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Zakorzenienie
|
no to ja sie pochwalem moim rozchorowanym ale usmiechnietym szczesciem zdjecie sprzed 5min
hd agravka moj mlody tez ma naczyniaczka na czolku miedzy oczkami na tym zdjeciu troche widac a juz bardzo duzo zbladl byl duzo ciemniejszy Załącznik 3553117
#2873 |
Zakorzenienie
|
scoobs nie wiem nie jestem lekarzem poprostu powtarzam ci to co mowila mi polozna ona mi mowila zeby sie nie przejmowac bo wlasnie dzieci ktore sa na cycu wiecej tyja mam tez przyklad w rodzinie chlasnie Nikodem byl tak grubym dzieckiem ze strach bylo na niego patrzec a teraz ma 4 lata i jest szczypiorkiem mysle ze nie powinnas sie martwic jak zacznie chodzic to wybiega zreszta mojej kuzynki corka tez byla pulpetem a teraz ma 6 lat i jest normalna dziewczynka
#2874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- scoobs - mój chrześniak miał tak samo. Wyglądał strasznie... To nie były tylko fałdki... on miał dwa razy więcej ciała niz dzieci w jego wieku. Teraz ma 6 lat i jest normalnym dzieckiem. Wszystko wyrównało sie gdy zaczął porządnie się ruszać, chodzić. Jak patrzę teraz na tamte zdjecia to aż nie mogę uwierzyć. Dobrze, że Twój pediatra jest czujny ale nie martw się tak bardzo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Zakorzenienie
|
hd a zaraz ci wkleje zdjecie jaka byla n a poczatku mocna
#2876 |
Zakorzenienie
|
hd prosze choc na zywo bylo jeszze mocniejsze
Załącznik 3553188Załącznik 3553187
#2877 |
Zakorzenienie
|
rzeczywiście
teraz juz jest blada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2879 |
Zadomowienie
|
Cześć!
![]() u mnie permanentny brak czasu ![]() trochę was podczytywałam, ale tak raczej po łebkach tylko... śliczne macie maleństwa!! wszystkie bez wyjątku!! ![]() ![]() ![]() Agravko - rzeczywiście przystojnego masz tatę ![]() a co do ginekologów to byłam i u babeczki i u facetów i teraz jakoś nie czuję krępacji, przecież to lekarz w pracy i tak to traktuję... kiedyś wstydziłam się wszystkich i wszystkiego, ale na stare lata mi przeszło ![]() Olakola - ale siłacz z tego twojego synka!! imponujące!! Siala, Dzidzia - ja też niedługo będę w Szczecinie (już za tydzień ![]() ![]() ![]()
#2880 |
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny
Anoxa, sliczny jest, nawet nie widac, ze jest chory Jakis czas temu kupiilam sobie buty MBT, one sa bardzo drogie, ok. 150 funtow, a ja kupilam na wyprzedazy za 75. Jak dla mnie to tez duzo jak na buty. Te buty niby pomagaja stonowac cialo. Pochodzilam w nich troche, ale po 5 miesiacach sie bardzo zniszczyly, podeszwa jest taka piankowa i ona sie zaczela po prostu sypac. W sklepie, w ktorym je kupowalam juz ich nie sprzedawali wiec musialam rozmawiac z producentem. Ale w sklepie powiedzieli mi, ze te buty, te starsze modele maja taka wade, ze z ta pianka tak sie dzieje. Wyslalam te buty do producenta, i za jakis czas przyslali mi nowe, dokladnie ten sam model, ale mowili, ze to nie jest typowa wada. Mimo wsyzstko juz w nich tak duzo nie chodze, bo sie boje, ze znowu mi sie zepsuja i bede je musiala wysylac itd... No a dzisiaj, jakies pewnie 2 miechy po tym jak otrzymalam te buty, dzwoni do mnie babka z MBT i mowi, ze dzwoni odnosnie tych butow, co odeslalam. Ze nie maja juz tych modeli i czy jest jakis inny model, ktory mi sie podoba. Mysle sobie, ale okazja, i juz otworzylam usta, zeby powiedziec, ze zaraz zobacze na necie i sobie wybiore. No ale jak otworzylam usta to dzwieku nie moglam wydac, wiedzialam, ze nie potrafilabym tak wykorzystac okazji i sklamac wiec powiedzialam prawde... A moglam miec kolejna pare i to nowsze.... wiecie, przynajmniej nie mam wyrzutow, ale z drugiej strony to bylo kuszace.... Edytowane przez scoobs Czas edycji: 2010-11-25 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.