Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.III - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-25, 10:06   #2851
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Witam wpadłam się tylko przywitać.
Dzisiaj mam ponoć imieniny, a nawet nie wiedziałam, dostałam smsa z życzeniami od przyszłej teściowej i szok hehe. więc wszystkiego najlepszego dla wszystkich KASIEK
ola, dzidzia mój mały też ostatnio bardziej marudny się zrobił i znowu krócej w nocy śpi. A najbardziej mnie wkurza jak na śpiocha lata po tym łożeczku i kopie nogami, mam wrażenie, że zaraz łóżeczko pęknie. Nie wiem co on odpiernicza, ale ja spać nie mogę, w końcu się wkurzam i go wyciągam, przytulam i odkładam to na chwilę się uspokaja. Wasze dzieciaki też tak "tańczą" w łóżku na śpiocha? Mam nadzieję, że to skok i mu minie bo inaczej zwariuję. Proszę o jedną normalnie przespaną noc!!!!))))
A mam jeszcze pytanie czy jak karmicie mleczkiem to na leżąco czy na siedząco. Bo wiem, że na leżąco się nie powinno, ale ja mojego na siedząco nie potrafię bo macha głową w każdą stronę i butlę mi wypycha, a na leżąco wcina.
U mnie świeci słoneczko i chyba na spacer pójdziemy.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

A wszystkie dzieciaki słodziutkie ja może później wrzucę nową fotkę bo teraz nie mam czasu

Edytowane przez Lilka___
Czas edycji: 2010-11-25 o 10:07
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 10:06   #2852
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
agravka córcia z Twoim tata? Kurcze nie poszłabym do takiego przystojnego gina.
pierwsze co to moja myśl była identyczna !
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
pewnie go teraz idealizujesz, ale kurcze czemu stchorzylasszkoda
Ty nie masz czego szukac w necie? Strasznie przykre
w tamtym okresie zycia internet to był mój jedyny sposób na kontakt z innymi ludzmi, jedyny.
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
straszne. ogladalas moze przedwczoraj wieczorem dokument na 2? dziecko Alison. ryczalam jak glupia. niepelnosprawna kobieta, bez rak i z kikutami zamiast nog urodzila dziecko. zupelnie zdrowe. ale ta opieka nad nim w pierwszych miesiacach kiedy tyle sie dziecko tuli a ona bez rąk, straszne.... . i to chyba tez jest dla mnie najgorsze kiedy pomysle o moim aniolku w niebie, ze nigdy nie moglam go przytulic i pokazac jak bardzo kochamnie moge zniesc tej mysli....
nie widziałam
a ty babolko jedna, twój aniołek był przytulony cały czas i dobrze czuł twoje emocje z nim związane, wiec tu prosze sie nie dręczyć

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 10:17   #2853
hd2005
Zakorzenienie

olakola- ale sie ładnie wygina, jak wysoko jestem pod wrażeniem

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Ta alergia u Szymka to chyba od mleka.

Jestem 3 dzień na diecie. Tylko marchew, kurczak i ryż. Wczoraj zjadłam ziemniaki i odrobinę oliwy i było OK.

Dzisiaj rano spróbowałam serek i mały ma więcej krostek.
Wnioskuję, że to mleko.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 10:35   #2854
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
[B]

agravka córcia z Twoim tata? Kurcze nie poszłabym do takiego przystojnego gina
tak, to moj tato, nie przesadzaj, ze taki przystojny...normalny facet, przynajmniej ja nic przystojnego w nim nie widze) ale dzieki w kazdym razie>>

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Ade chyba uczulila zupa jarzynowa... dzis mial byc 3 dzien,ale nie dam... wyskoczyly jej suche plamy kolo ust-chyba ze to od sliny...ale tak nagle?dzis jablko idzie

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam ponoć imieniny, a nawet nie wiedziałam, dostałam smsa z życzeniami od przyszłej teściowej i szok hehe. więc wszystkiego najlepszego dla wszystkich KASIEK
tak, tak mamy dzis imieninki wszystkiego najlepszego dla wszystkich Katarzyn)))
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 10:38   #2855
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
tak, to moj tato, nie przesadzaj, ze taki przystojny...normalny facet, przynajmniej ja nic przystojnego w nim nie widze) ale dzieki w kazdym razie>>
nie widzisz bo patrzysz na niego jak na tatę a nie na faceta
Ja miałam identyczną myśl i napewno bym nie nawiązała "zawodowych" kontaktów

Stary 2010-11-25, 10:39   #2856
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja miałam identyczną myśl i napewno bym nie nawiązała "zawodowych" kontaktów
ale dlaczego nie?
Stary 2010-11-25, 10:41   #2857
scoobs
Rozeznanie

Olakola szcegolnie na tym pierwszym zdjeciu to ladna joga.
W ogole to sliczne mamy dzieci na watku.

Moj tz wlasnie wrocil od pediatry (ja nie moglam, bo samochod w naprawie...). Lekarz powiedzial, ze martwiaca jest waga Alexa, jest otyly. Wczoraj skonczyl 5 miesiecy i wazy 9.22kg, a wzrost 66cm. Wzrost na 50-tym centylu a wage prawie na 98-mym. Zmartwilo mnie to teraz. Wczesniej sie tym tak nie przejmowalam, bo myslalam, ze jak na piersi karmiony to nie jest zle, poza tym, nie wiedzialam, jaki jest dlugi. Teraz, jak juz pediatra powiedzial, to sie przejmuje. Kazal mi zaczac podawac stale pokarmy, zaczc od kleiku ryzowego. Powiedzial, ze mam ten kleik robic na normalnym mleku modyfikowanym i jesli problemy sie powtarzaja (krew w kupie i czasem ma wysypke na brzuszku) wtedy mi da recepte na pepti i bede musiala przejsc na diete bezbialkowa, ale to przynajmniej przez 3 miesiace, zeby wiedziec. Oprocz tego za tydzien mamy badanie krwi, zeby sprawdzic, czy organy dobrze pracuja.Ale nie ma sensu robic badan na alergie, bo beda niemiarodajne. Jestem zadowolona, ze doktor sie wydal sensowny i, ze Go zbadal a nie mowi, ze ladnie przybiera na wadze wiec jest ok. No a z waga bede musiala sie starac, zeby nie karmic Go za duzo. Ale wiecie, ja za jednym karmieniem podaje tylko jedna piers i staram sie karmic co 3 godziny, poza tym zawsze ulewa, mam chyba bardzo dobra produkcje tlustego mleka.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 10:44   #2858
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
więc wszystkiego najlepszego dla wszystkich KASIEK
dzieki i wzajemnie
Cytat:
a ty babolko jedna, twój aniołek był przytulony cały czas i dobrze czuł twoje emocje z nim związane, wiec tu prosze sie nie dręczyć
wiem, staram sie nie myslec , koncze temat bo bo bede wyła bez konca...
Cytat:
tak, tak mamy dzis imieninki wszystkiego najlepszego dla wszystkich Katarzyn)))
dzieki i wzajemnie
Stary 2010-11-25, 10:46   #2859
ola_k11
Zadomowienie

Dziewczyny fajne Wasze maluszki
Olakola ale Mały jest silny!!!
hd fajną masz tą matę, taka bez zbędnych pierdół (mój mały i tak ich nie lubi ) a widać, że mięciutka bo ta moja, to taka cienka i jak mały lezy na brzuszku a głowa mu opadnie to się uderza. Kiedyś nawet w nos się uderzył i płakał :/
Cytat:
ola, dzidzia mój mały też ostatnio bardziej marudny się zrobił i znowu krócej w nocy śpi. A najbardziej mnie wkurza jak na śpiocha lata po tym łożeczku i kopie nogami, mam wrażenie, że zaraz łóżeczko pęknie. Nie wiem co on odpiernicza, ale ja spać nie mogę, w końcu się wkurzam i go wyciągam, przytulam i odkładam to na chwilę się uspokaja. Wasze dzieciaki też tak "tańczą" w łóżku na śpiocha? Mam nadzieję, że to skok i mu minie bo inaczej zwariuję. Proszę o jedną normalnie przespaną noc!!!!))))
A mam jeszcze pytanie czy jak karmicie mleczkiem to na leżąco czy na siedząco. Bo wiem, że na leżąco się nie powinno, ale ja mojego na siedząco nie potrafię bo macha głową w każdą stronę i butlę mi wypycha, a na leżąco wcina.
U mnie świeci słoneczko i chyba na spacer pójdziemy.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

A wszystkie dzieciaki słodziutkie ja może później wrzucę nową fotkę bo teraz nie mam czasu
Mój tak samo ostatnio wierzga nogami w łóżeczku, kręci się, skacze itd.
Karmię na leżąco ale ja piersią nie butlą.

Agamarcio no wlaśnie chyba nie chodzi o to że nienajedzony, bo sam pierś odsuwa. Wczoraj nawet mu po pieri próbowałam MM dać, bo już nie wiedziałam o co chodzi ale butli nie chce. Wypluwa. "Na siłę" zjadł może ze 20ml.
Nie wiem co Mu się stało...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 10:47   #2860
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
ale dlaczego nie?
bo jest za przystojny ja wybieram sobie brzydkich ginów i najlepiej starych Raz miałam brzydkiego ale młodego i zawsze mi było głupio a tak jak do tego od ciąży to bez większych krępacji.. jezu w końcu to tylko brzydki lekarz a do baby-gina bym w życiu nie poszła!

Stary 2010-11-25, 10:54   #2861
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
bo jest za przystojny ja wybieram sobie brzydkich ginów i najlepiej starych Raz miałam brzydkiego ale młodego i zawsze mi było głupio a tak jak do tego od ciąży to bez większych krępacji.. jezu w końcu to tylko brzydki lekarz a do baby-gina bym w życiu nie poszła!
a ja wole kobiety...oczywiscie jako ginow:P

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

czy mi sie wydaje, czy nie bylo dzis karolci?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 11:13   #2862
Bajka9
Raczkowanie

Cytat:
ponoć od bobodentu lepszy jest dentinox ale ja nie testowałam.
O właśnie, pani w aptece też tak powiedziała

Dzięki za odpowiedź odpowiadającym (agamarcio, misiulka, siala i sorki jak kogoś pominęłam)

A tak w ogóle to HEJ

[ori_bas]402798[/ori_bas]
Bajka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 11:21   #2863
alutka78
Rozeznanie

Sliczniutkie te nasze dzieciaczki!!!:love :

Co do ginekologow, to jak mieszkalam we Wroclawiu chodzilam do kobiety.
Od jakiegos czasu chodze do faceta, nie jest Bog wie jaki piekny, ma nielad wlosow na glowie, ale ma w sobie to cos.... Nie krepuje sie Go wcale. Jak urodzilam Dagusie i lezalam na porodowce pod kroplowa to przyszedl do mnie i pocalowal w czolko. Bardzo mily gest...lezka mi sie w oku zakrecila. Jak wyladowalam w szpitalu z bolami porodowymi wieczorem,zadzwonilam do niego i zaraz sie pojawil.
wiecej takich lekarzy z powolania.

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
olakola- ale sie ładnie wygina, jak wysoko jestem pod wrażeniem

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Ta alergia u Szymka to chyba od mleka.

Jestem 3 dzień na diecie. Tylko marchew, kurczak i ryż. Wczoraj zjadłam ziemniaki i odrobinę oliwy i było OK.

Dzisiaj rano spróbowałam serek i mały ma więcej krostek.
Wnioskuję, że to mleko.
Pewnie to od mleka. U Dagusi wychodza krostki nawet, gdy zjem herbatnika - pewnie sa tam sladowe ilosci mleka.
Haniu, a Szymkowi zeszla juz ta plamka na policzku? Jesli dobrze kojarze.
Stary 2010-11-25, 11:31   #2864
FraniaPirania
Rozeznanie

witejcie!!

wczoraj juz bylam zla, bo jak pochwalilam malego ze sam usypia to oczywiscie byl ryk, nie bralam go na rece ale na lezaco troche go bujalam, dzis go polozylam, odpalilam wizzaz i czytam, obracam sie, a on spi, nawet mu nie spiewalam ani nie glaskalam widocznie co dzien to inaczej

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Sliczniutkie te nasze dzieciaczki!!!:love :

Co do ginekologow, to jak mieszkalam we Wroclawiu chodzilam do kobiety.
Od jakiegos czasu chodze do faceta, nie jest Bog wie jaki piekny, ma nielad wlosow na glowie, ale ma w sobie to cos.... Nie krepuje sie Go wcale. Jak urodzilam Dagusie i lezalam na porodowce pod kroplowa to przyszedl do mnie i pocalowal w czolko. Bardzo mily gest...lezka mi sie w oku zakrecila. Jak wyladowalam w szpitalu z bolami porodowymi wieczorem,zadzwonilam do niego i zaraz sie pojawil.
wiecej takich lekarzy z powolania.

o matko, co ja sie tak rozczulam, juz sie poplakalam jak czytalam post Siali, Itakasi i teraz Twoj

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

jak ide do gina to zawsze szukam kobietki, do faceta bym nie poszla, a moja sis ma odwrotnie moim pierwszym ginkiem byla babka a jej facet i to chyba z tad wynika
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 11:32   #2865
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
hd fajną masz tą matę, taka bez zbędnych pierdół (mój mały i tak ich nie lubi ) a widać, że mięciutka bo ta moja, to taka cienka i jak mały lezy na brzuszku a głowa mu opadnie to się uderza. Kiedyś nawet w nos się uderzył i płakał :/
Mój tak samo ostatnio wierzga nogami w łóżeczku, kręci się, skacze itd.
Karmię na leżąco ale ja piersią nie butlą.
dziękuję. Jest wygodna.
Ma też matę edukacyjna ale jej nie lubi. Za mała, za ciemne kolory (chyba). Nie wiem czy oni testują te maty Jak można piszczalkę wmontować na środku maty, tam gdzie dziecko leży???? Przecieżto go uwiera

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 11:33   #2866
itakasia
Zakorzenienie

bezzebny usmiech dla wizazowych ciotek
Załącznik 3553009
Stary 2010-11-25, 11:43   #2867
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość

Pewnie to od mleka. U Dagusi wychodza krostki nawet, gdy zjem herbatnika - pewnie sa tam sladowe ilosci mleka.
Haniu, a Szymkowi zeszla juz ta plamka na policzku? Jesli dobrze kojarze.
Plamkę na policzku (po krostkach) jeszcze ma ale już malutką. tzn taką miła rano, po 3 dniach diety. Pomaga maść,która przepisała pediatra.

Kochana, nie jesz mleka i jego przetworów, tak? Jesz jajka?
Jak pediatrą określił Waszą alergię?

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Załącznik 3553009
ło matko, jaki śmieszek

Stary 2010-11-25, 11:52   #2868
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Załącznik 3553009
Słodka! I jakie ma fajne włoski
Stary 2010-11-25, 11:56   #2869
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Plamkę na policzku (po krostkach) jeszcze ma ale już malutką. tzn taką miła rano, po 3 dniach diety. Pomaga maść,która przepisała pediatra.

Kochana, nie jesz mleka i jego przetworów, tak? Jesz jajka?
Jak pediatrą określił Waszą alergię?

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

ło matko, jaki śmieszek
Dagusi tez wyszla plamka na policzku, nie jem nabialu, mysle, ze od ketchupu.
Nie jem mleka, ani jego przetworow, czytam sklad zanim cos zjem, chleb smaruje rama oliwio. Jajek tez nie jem, ani makaronow, ciast. Lekarz stwierdzil skaze bialkowa.
Stary 2010-11-25, 12:31   #2870
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
od razu mi sie humor poprawia jak widze ten usmieszek
slodziaczek malutki

Cytat:
anuszka
ja tez bym nie wiedziala, a kolezance tak powiedzieli w szpitalu. wiem ze pytala co kiedy zdarza sie to latem. wtedy cos mowili o wilgotnym powietrzu ale nie pamietam
czytalam zeby wtedy odkrecic goraca wode w kranie i nachylic dziecko zeby wdychalo pare do przyjazdu pogotowia najlepiej jeszcze okryc recznikiem
ja czasami jak mysle o moim Aniolku to zarzucam sobie ze go nie pochowalam bo mialam do tego prawo a nikt mnie o tym nie poinformowal mimo ze byla to wczesna ciaza nie poronilam samoistnie tylko mialam lyzeczkowanie i dopiero pozniej wyczytalam ze nawet w tym wypadku mam prawo pochowac dziecko na cmentarzu ale z drugiej strony czy warto rozpamietywac to cale zycie... i tak boli a widok grobu malutkiego chyba jeszcze bardziej by mnie dobijal

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
W takim razie to i ja pokaże Wam moją Karolcie
ale slodka czarnusia

Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość

Ja z szybkim pytaniem bo musze lecieć do apteki, w związku z tym pytaniem : jaką maść kupić na dziąsełka ??
Mała dziś strasznie marudzi i wsadza całe piąstki i gryzaki do buźki..
podobno dentinox jest najlepszy

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
to i ja pokażę mojego koteczka i jego poranną gimnastykę (szczegóły intymne wycięte)
i postanowiłam zacząć mu dawać troszkę kaszki w butli, na początek na 50ml wody, przez chwilę ciumka, a potem rzuca i chce cyca, zjadł połowę kaszki
1. kuba na brzuchu, no wyżej się nie da
2. bede chodził na kolankach
3. pompka "meska" normalna
4. pompka "damska" na kolanach
5. jem butle
on jest idealny ma tak piekna urode jak dziecko z reklam duze oczy piekne pelne usta poprostu super

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Moj tz wlasnie wrocil od pediatry (ja nie moglam, bo samochod w naprawie...). Lekarz powiedzial, ze martwiaca jest waga Alexa, jest otyly. Wczoraj skonczyl 5 miesiecy i wazy 9.22kg, a wzrost 66cm. Wzrost na 50-tym centylu a wage prawie na 98-mym. Zmartwilo mnie to teraz. Wczesniej sie tym tak nie przejmowalam, bo myslalam, ze jak na piersi karmiony to nie jest zle, poza tym, nie wiedzialam, jaki jest dlugi. Teraz, jak juz pediatra powiedzial, to sie przejmuje. Kazal mi zaczac podawac stale pokarmy, zaczc od kleiku ryzowego. Powiedzial, ze mam ten kleik robic na normalnym mleku modyfikowanym i jesli problemy sie powtarzaja (krew w kupie i czasem ma wysypke na brzuszku) wtedy mi da recepte na pepti i bede musiala przejsc na diete bezbialkowa, ale to przynajmniej przez 3 miesiace, zeby wiedziec. Oprocz tego za tydzien mamy badanie krwi, zeby sprawdzic, czy organy dobrze pracuja.Ale nie ma sensu robic badan na alergie, bo beda niemiarodajne. Jestem zadowolona, ze doktor sie wydal sensowny i, ze Go zbadal a nie mowi, ze ladnie przybiera na wadze wiec jest ok. No a z waga bede musiala sie starac, zeby nie karmic Go za duzo. Ale wiecie, ja za jednym karmieniem podaje tylko jedna piers i staram sie karmic co 3 godziny, poza tym zawsze ulewa, mam chyba bardzo dobra produkcje tlustego mleka.
ja juz o tym kiedys pisalam polozna od laktacji powiedziala mi ze istnieje cos takiego jak otylosc niemowleca ktora znika w momencie gdy dziecko zaczyna chodzic

moje dziecko zjadlo zupke humorek ma ok ale biedny nawet mowic nie moze bo glosu nadal brak a wczoraj jak wracalismy ze slubic tak sie balam bo zaczal mi plakac i przez jakies 15km plakal caly czas nic nie pomagalo dopiero wzielam go na rece uspokoilam przesadzilam do przodu niestety jechalam machalam grzechotka spiewalam do tego w srodku mialam swiatlo zapalone no i sypal snieg i jak wjechalismy na nasza droge dojazdowa do domu to mlody zasnal a balam sie zeby mi sie dusic nie zaczal ech i ze calkiem ochrypnie

a maz mnie wkurzyl dzisiaj dzwoni do mnie od rana ze mam kurierem jeszcze dzisiaj wyslac opony od busa bo jakis gosciu na allegro chce je kupic i wiec zamiast zajmowac sie dzieckiem ja nosilam te opony pakowalam kombinowalam i wkoncu sie rozmyslil bo przesylka bedzie za droga a ja jak glupia do 12.00 nawet nie jadlam ale juz mi przeszlo dzwonil i sie podlizywal bo dostal opr
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 12:38   #2871
scoobs
Rozeznanie

Anoxa, dzieki, ale w takim razie dlaczego pediatra sie o ta otylosc martwi i zaleca mniej mleka z piersi...

Itakasia, Zosia sliczna, ale tak jak wczesniej pisalam, wszystkie dzieci tu sa pieknosci.

Ali zjadl porcyjke kleiku a potem plakal wiec musialam mu dac mleczka i nie wiem, czy od tego wszystkiego jeszcze bardzie sie upasie....
Stary 2010-11-25, 12:40   #2872
anoxa
Zakorzenienie

no to ja sie pochwalem moim rozchorowanym ale usmiechnietym szczesciem zdjecie sprzed 5min

hd agravka
moj mlody tez ma naczyniaczka na czolku miedzy oczkami na tym zdjeciu troche widac a juz bardzo duzo zbladl byl duzo ciemniejszy

Załącznik 3553117
Stary 2010-11-25, 12:42   #2873
anoxa
Zakorzenienie

scoobs nie wiem nie jestem lekarzem poprostu powtarzam ci to co mowila mi polozna ona mi mowila zeby sie nie przejmowac bo wlasnie dzieci ktore sa na cycu wiecej tyja mam tez przyklad w rodzinie chlasnie Nikodem byl tak grubym dzieckiem ze strach bylo na niego patrzec a teraz ma 4 lata i jest szczypiorkiem mysle ze nie powinnas sie martwic jak zacznie chodzic to wybiega zreszta mojej kuzynki corka tez byla pulpetem a teraz ma 6 lat i jest normalna dziewczynka
Stary 2010-11-25, 12:49   #2874
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

hd agravka
moj mlody tez ma naczyniaczka na czolku miedzy oczkami na tym zdjeciu troche widac a juz bardzo duzo zbladl byl duzo ciemniejszy

Załącznik 3553117
:0 dokładnie w tym miejscu co Szymek

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

scoobs - mój chrześniak miał tak samo. Wyglądał strasznie... To nie były tylko fałdki... on miał dwa razy więcej ciała niz dzieci w jego wieku.

Teraz ma 6 lat i jest normalnym dzieckiem. Wszystko wyrównało sie gdy zaczął porządnie się ruszać, chodzić.

Jak patrzę teraz na tamte zdjecia to aż nie mogę uwierzyć.

Dobrze, że Twój pediatra jest czujny ale nie martw się tak bardzo.

Stary 2010-11-25, 12:51   #2875
anoxa
Zakorzenienie

hd a zaraz ci wkleje zdjecie jaka byla n a poczatku mocna
Stary 2010-11-25, 12:56   #2876
anoxa
Zakorzenienie

hd prosze choc na zywo bylo jeszze mocniejsze

Załącznik 3553188Załącznik 3553187
Stary 2010-11-25, 13:00   #2877
hd2005
Zakorzenienie

rzeczywiście
teraz juz jest blada

Stary 2010-11-25, 13:03   #2878
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:

scoobs - mój chrześniak miał tak samo. Wyglądał strasznie... To nie były tylko fałdki... on miał dwa razy więcej ciała niz dzieci w jego wieku.

Teraz ma 6 lat i jest normalnym dzieckiem. Wszystko wyrównało sie gdy zaczął porządnie się ruszać, chodzić.

Jak patrzę teraz na tamte zdjecia to aż nie mogę uwierzyć.

Dobrze, że Twój pediatra jest czujny ale nie martw się tak bardzo.
dokladnie tak samo mysle
Stary 2010-11-25, 13:11   #2879
jaszczka
Zadomowienie

Cześć!

u mnie permanentny brak czasu
trochę was podczytywałam, ale tak raczej po łebkach tylko...

śliczne macie maleństwa!! wszystkie bez wyjątku!!

Agravko - rzeczywiście przystojnego masz tatę
a co do ginekologów to byłam i u babeczki i u facetów i teraz jakoś nie czuję krępacji, przecież to lekarz w pracy i tak to traktuję... kiedyś wstydziłam się wszystkich i wszystkiego, ale na stare lata mi przeszło
Olakola - ale siłacz z tego twojego synka!! imponujące!!

Siala, Dzidzia - ja też niedługo będę w Szczecinie (już za tydzień ) może udałoby mi się dołączyć do waszej wesołej gromadki (trójkąta czy co wy tam tworzycie ) oczywiście jeśli nie macie nic przeciwko
Stary 2010-11-25, 13:15   #2880
scoobs
Rozeznanie

Dzieki dziewczyny
Anoxa, sliczny jest, nawet nie widac, ze jest chory

Jakis czas temu kupiilam sobie buty MBT, one sa bardzo drogie, ok. 150 funtow, a ja kupilam na wyprzedazy za 75. Jak dla mnie to tez duzo jak na buty. Te buty niby pomagaja stonowac cialo. Pochodzilam w nich troche, ale po 5 miesiacach sie bardzo zniszczyly, podeszwa jest taka piankowa i ona sie zaczela po prostu sypac. W sklepie, w ktorym je kupowalam juz ich nie sprzedawali wiec musialam rozmawiac z producentem. Ale w sklepie powiedzieli mi, ze te buty, te starsze modele maja taka wade, ze z ta pianka tak sie dzieje. Wyslalam te buty do producenta, i za jakis czas przyslali mi nowe, dokladnie ten sam model, ale mowili, ze to nie jest typowa wada. Mimo wsyzstko juz w nich tak duzo nie chodze, bo sie boje, ze znowu mi sie zepsuja i bede je musiala wysylac itd... No a dzisiaj, jakies pewnie 2 miechy po tym jak otrzymalam te buty, dzwoni do mnie babka z MBT i mowi, ze dzwoni odnosnie tych butow, co odeslalam. Ze nie maja juz tych modeli i czy jest jakis inny model, ktory mi sie podoba. Mysle sobie, ale okazja, i juz otworzylam usta, zeby powiedziec, ze zaraz zobacze na necie i sobie wybiore. No ale jak otworzylam usta to dzwieku nie moglam wydac, wiedzialam, ze nie potrafilabym tak wykorzystac okazji i sklamac wiec powiedzialam prawde... A moglam miec kolejna pare i to nowsze.... wiecie, przynajmniej nie mam wyrzutow, ale z drugiej strony to bylo kuszace....

Edytowane przez scoobs
Czas edycji: 2010-11-25 o 13:16
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości