|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
Bardzo bym chciala, zeby wykluczyl sobie juz ta drzemke poranna, bo wtedy moglibysmy chidzic normalnie do przedszkola... ![]() Cytat:
Tez mamy juz Welede...wlasnie zapach nie bardzo, ale w koncu nie o zapach chodzi... ![]() Sama dla siebie chyba kupie jakis kremik Weledy..... ![]() A ty jakiego uzywasz na zime?? Cytat:
Taaaa? Fajnie...a na jakie kolory?? ![]() Wczoraj nie moglam juz, bo w Dougim mieli takie podwojne pakiety ArtDeco akrylowych no i mam nowy fiolet i kawe i jeszcze jeden taki trudny do okreslenia dosc neutralny, ale ladny kolorek i IsaDory... No i jeszcze taki jeden wpadl mi w oko...cos jak jasny grafit...mysle, ze sie na niego jeszcze skusze... ![]() Ja tez nie mam jakichs dlugasnych pazurkow u rak...takie srednie powiedzialabym... ![]() A widzialysce z Maybelline nowosc - marker do ust? Fajny sie wydaje.... ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
Dzieki U nas nocnikowanie mialo intensywny przebieg na poczatku i ladnie szlo, niekiedy byla jedna pieluszka na caly dzien tylko Potem jakos tak wychodzilo, ze czesto bylismy poza domem wiec wiadomo - pielucha. Dla mnie najwazniejsze jest to, ze maly nie boi sie siedzenia na sedesie (mamy nakladke, nie nocnik), nie ucieka, cieszy sie wrecz...teraz na zime nie widze sensu biegania na golasa...mamy w domu max 19-20 stopni, a w sypialniach na gorze kolo 16-17 wiec sorry... Wiem, ze kolo 1,5 roku dzieci zaczynaja kontrolowac zwieracze wiec bedzie akurat wiosna, cieplej i zaczniemy chodzic bez pieluszki itp. A wiecie, kiedy ja przestalam nosic pieluszki i robilam wszystko do nocnika? Moja mama mowi, ze jak mialam 8 miesiecy... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-11-25 o 14:02 |
||||
|
|
|
#2042 |
|
Wtajemniczenie
|
zrobiłam wczoraj placuszki brokułowe Kareniny i co?
Grześ wziął 4 kęsy i oświadczył "nie to" Iza musiała zjeść 1 placuszka i jakbyście widziały jej minę męczennicy, ze mama wciska jej warzywa - normalnie szok, mieliła go około 30 minut i widziałam jak jej w ustach rośnie, bałam się, że będzie wymiotować a dzis obiecałam, ze zrobię jabłka w ciście naleśnikowym
|
|
|
|
#2043 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i powiadasz na golasa?... hehe... to się teściowie ucieszą w końcu w Santiago teraz jest ok 35 st C w ciągu dnia ![]() Cytat:
Domyślam się, że chodzi o mnie ... więc używam kremiku własnej roboty ![]() A kolorki to ja lubię naturalne i takie perłowe, teraz mam taki jakby jasny łososiowy perłowy, ale chodzi za mną perłowy petrol, turkus albo ciemna zieleń ![]() Cytat:
) i cały farsz zapiekam w cieście francuskim. Jak ostatnio wzięłam to do szkoły (bo zawsze każdy coś przynosi), to zniknęło szybciej niż się na stole pojawiło
|
|
#2044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
te placuszki brokułowe sa dość specyficzne więc często ich robić nie będę. Moja mama nakarmiła wczoraj Olkę zupą z kalarepy i miala taaaaaaakie rozwolnienie (śmierdzące, do tego, że zrobiło mi się niedobrze), sam śluz, ohydztwo. Chyba nie czas na tego typu obiady. Karenina, ale szalejesze z tymi lakierami Ja mam dwa kolory i kupuję nowe jak mi się te kończą idę dziś na USG i niedobrze mi jest od wczoraj. Pojechałam z kolega na makaron w czasie pracy (wczoraj w południe) i trzyma mnie do teraz
|
|
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za usg i żeby te mdłości szybko minęły
|
|
#2046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
także czeka mnie dłuuugie czekanie. nie znalazłam żadnego fajnego lekarza, jedna koleżanka mi poleciła gina, ale czeka się do niego miesiąc na wizytę. ech. |
|
|
|
|
#2047 |
|
Wtajemniczenie
|
Guciu dzięki
a co powiecie na taką sukienusię dla Agusi?? http://allegro.pl/early-days-primark...335177098.html jeszcze nic nie wybrałam normalnie szok nie wiem jak ją ubrać a patrzcie na te http://allegro.pl/cudo-sukienka-pele...335499243.html http://allegro.pl/sliczna-sukieneczk...336984177.html
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-11-25 o 15:23 |
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
łał, sukienka śliczna
|
#2049 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uuupsssss..... ![]() Cytat:
No i znow zapomnialam, ze sama robisz kremy....skleroza jak zwykle... Jakbys chciala to mam jedna piekna ciemna zielen...przez przypadek ( ) kupilam dwa te same kolory no i nie zuzyje ich, wiec zeby sie nie przeterminowaly lepiej ktos niech jeden przygarnie... Cytat:
No nie wieeeeem.... ![]() Cytat:
Lo matko....DWA lakiery????????? Ja z zadnego koloru nawet nie mam mniej niz 3 odcienie.... Cytat:
Trzymam kciuki za usg, zebys nie musiala tyle czekac i zeby mdlosci jak najszybciej minely... Cytat:
Ladna...taka dorosla sie wydaje.... W koncu przyszla zamowiona rura do odkurzacza to chociaz sobie poodkurzam... ![]()
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
dostalam przesylke z zabawkaki i kurde ja to chyba jakas czarownica jestem bo ostatnio do tz powiedzialam ale beda jaja jak mi rozowego przesla no i przesłali mi rózowego zamiast niebieskiego
|
#2051 |
|
Zadomowienie
|
potem Was nadrobie... a na razie
GUCIU cos dla Ciebie http://allegro.pl/show_item.php?item...ign=swieta2010
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
Niedawno wróiliśmy z Rzeszowa ,bylismy na rehab. ![]() Nie mam siły Was nadrabiac ,glowa Mi pęka ![]() tyle co pamiętam to Elalank za usg i obys znalazła dobrego gin ![]() aniulka super sukieneczka guciu super zdjęcia Własnie musze sie wybrac za kremem na zime dla Misi ![]() Starmy sie o dofin. do wózka dla Misi (takiego specialneg) boze ile za tym chodzenia ,zaraz koło zamawiam i idymy na basen ![]() miłego wieczorku ,wpadne jutro i nadrobie wszystko
|
#2053 | |
|
Wtajemniczenie
|
rzecz w tym Kareninko że mnie bardzo smakowały ale ja to się lubuje w tego rodzaju daniach
no i pomyślałam a co jakbym uformowała jakieś bezy z tego farszu i zapiekłą - i widzę, ze Gucia trochę inaczej potraktowałą ten przepis i wyszło OK to znaczy że mozan różnie wykorzystać świetny pomysł z tymi placuszkami a Iza to ma teraz fazę - wszystko co z warzyw to nie nadaję się do jedzenia Cytat:
|
|
|
|
|
#2054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehehe no to sobie wykrakałaś a jaką zabawke zamawiałaś?
|
|
|
|
|
#2055 |
|
Zadomowienie
|
hej
Nie poodpowiadam na posty bo nawet nie pamiętam co kto pisał.. ![]() Casting na nianie w trakcie, były dziś już dwie i tak: 1) masakra;/ nie dość, że wolna jest tylko do września a ja chce na dwa lata kogoś znaleźć to jeszcze jej dziecko ma raka i jest w trakcie chemii.. no współczuje jej bardzo, ale chce żeby niania nie była w takiej ciężkiej sytuacji życiowej 2) super młoda, 28 albo 29 lat, pracowała wiele lat jako au-pair (w szwajcarii, na majorce, w niemczech ), w Polsce z dziećmi też, sympatyczna, energiczna, tylko do pon czeka na telefon czy dostanie taką prace na stałe czy nie jeśli nie to może na nią sie zdecyduje, jednak wole młodą nianię sami jesteśmy młodymi rodzicami to nie chce zeby mi jakaś pani na emeryturze narzucała swoje idee dotyczące wychowywania dzieci, a niestety czesto tak jest. noo i na 18.30 przychodzi trzecia jeszcze ![]() a mój tż we wtorek znów leci do Turcji dopiero co był i znów na 4 dni;/
|
|
|
|
#2056 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za odpowiedzi co do sukienki
nie wiem którą wziąść a ta pierwsza w te kropeczki to byłaby dość długa bo za kolanka aż jak tam Elalank po usg??? ja sie czuje okropnie, ciągle mnie brzuch boli, mdli mnie, ehhh mam nadzieje że to przejdzie, przy Agusi tak fest nie było jak teraz
|
|
#2057 |
|
Zadomowienie
|
Ola-no nie zazroszczę poszukiwań. Oby ta młoda nie dostała pracy na stałe
i z paniami na emeryturze to masz całkowitą rację!! ![]() Aniulka- dopiero idę na USG, nie chciało mi się tam jechać od razu do pracy, stoi mi coś na żołądku i niefajnie się czuję, więc przyjechałam do domu, poczekam trochę i na ok 19 30 pojadę. A dolegliwości miną Ci jak skończy się 3 miesiąc ![]() Kachula- może daltonista pakował zabawkę ![]() Karenina- no mam aż 2 . Ale też ja nie lubię malować paznokci i jestem wybredna co do kolorów, więc czerwony i różowy do frencha mi wystarczą innych kolorów jakoś nie widzę na swoich paznokciach
|
|
|
|
#2058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Karenina, ja tam zielony lubię... chętnie przyjmę ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-11-25 o 18:35 |
||
|
|
|
#2059 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To sie nazywa intuicja.... A ktora to zabawka? Cytat:
Cytat:
Fajnie bedziecie sobie plumkac No i kciuki za dofinansowanie oczywiscie Cytat:
Ja jak bylam mala to mialam faze na jedzenie tylko i wylacznie chleba... ![]() Cytat:
No to kciuki za kandydatke nr 2... Oby tz ladnie ci wynagradzal te wyjazdy chociaz.. ![]() Cytat:
Ta druga jest taka, powiedzialabymm, typowa na Roczek - urocza, slodka, falbanki itp. a pierwsza taka oryginalna bardziej...ja bym wybrala czerwona... ![]() Cytat:
![]() Super!
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Laptopik taki z tablica magnetyczna
Ten laptopik tablice magnetyczna,ten sam co Ty zamawialas na prezenty I jeszcze kurde no kurier zostawil u sasiada a pozniej raczyl do mnie zadzwonic ze przesylka u sasiada i ciekawe czy mi reklamacje uznaja bo nie mam protokolu reklamacyjnego noż kurde no ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Aniulka suknie piekne wszystkie!!!Ale najbardziej podoba mi sie pierwsza i pozniej druga Ola za kandtdatke nr 2 zeby pracy nie dostałaElcia za usg
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
Juz chyba 3 razu siadam zeby cos napisac i za kazdym razem cos mi przeszkadza. Ja dzis ledwo zywa po ten impreze Andrzejkowej, dzieciaki tak szalaly ze masakra. Jeszcze tylko jutro i weekend Moja perła juz ledwo na oczka widzi ale chce ja troche jeszcze przetrzymac, bo wczoraj poszla spac o 7 i wstala o 5.15 ja i tak wstawalam do pracy ale Tz bym padniety bo wrocil po 2 zmianie o 22 i ledwo byl zywy.Mam jeszcze pytanko: Jak nauczc Kamilke zeby sama szla spac, bo jak narzie to ja na rekach usypiam a chcialabym zeby juz sama zasypiala bo na rekach to ciezko juz ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja Was ledwo doczytalam, tak z gubsza przyznaję sie bez bicia. Cięzka noc dziś była (po 24 pobudka na mleczko, po 5 uderzenie się w szczebelki i wielki płacz podczas akrbacji nocnych, po 6 koszmary i jęczenie przez sen) wiec juz o 7 wstalysmy. Dodatkowo zrobilam dzis dwa obiadki Polusi i ani jeden nie smakował ![]() ii dziś Polusia dostała kiner delice i to jej smakowalo wiec musze sie zaopatrzec jutro konecznie w te mleczne kanapki![]() Olalicious Twoj Tz tylko 4 dni, a moj jest w trakcie 16 dniowego wyjazdu i prawdopodbnie w grudniu znow na 10 dni go czeka! a jak ja tęsknie juz sie nie moge doczekac powortu (za tydzien w piatek)Madziawikp mojej Polusi tez nie posmakowaly te placuszki. W ogole zadne innowacje jej nie pdochodza ostatnio ![]() nie mam pojecia co moge jej dawac na deserki. Kupilam serek homogeniozowany, chrzanie..musi jej posmakowac bo inaczej wymiekam nie wiem tylko czy mozna dawac juz:/moze macie jakies pomysly na deserki? ![]() a truskawki mrozone jak moge przyrzadzic??? |
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przyszłam to wszystkie zwiały
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z serkiem to musisz spróbować, jak nie będzie miała żadnej złej reakcji to czemu nie. W końcu już prawie roczek ma ![]()
|
|
#2065 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
pierwsza super |
||
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/wielofunkcyjny-lap...328967198.html ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Najwyzej sie wymienimy ![]()
|
|
#2067 |
|
Zadomowienie
|
nooo i była też 3 kandydatka
i chyba przy niej zostane, taka 40 kilka lat na oko, ale interesowała się wszystkim, zadała chyba 100pytań co Blanka je, co ją uczula, co lubi,jakie ma zwyczaje itd. I mieszka bliziutko, ta druga fajna musiałaby pół miasta przejechać..![]() Domi, no wiem że Twój na dłużej wyjeżdża ale i tak będę marudzić ![]() Moja Blanka ostatnio nic nie chce jeść zdrowego i normalnego, ja już szału dostaje, zupka pomidorowa niee, krem brokułowy niee, spagetti z sosem pomidorowym i cielęciną niee, kurczak sam niee... ![]() Aniula, druga sukienka w ogole mi sie nie podoba, ale pierwsza slodka )
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za odpowiedzi co do ubierania
![]() Gosik co za dziwne metody nocnikowania...niech sam sobie szoruje całymi dnaimi podłogi i dywany! Piotrek też dużo pije i leje jak mały konik. No i też nie widze kiedy coś robi, bo robi to w trakcie szaleństwa, zabawy, jedzenia i się wogóle nie spina.Aniulka zdecydowanie ta pierwsza Kachula no to tzreba mieć pecha. Ola mam andzieje, ze uda się z ta młoda
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-11-25 o 20:49 |
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie moje ulubione Mamuśki
Podczytuje Was prawie codziennie i teraz już nie wiem co chciałam Wam napisać ![]() Eluś dzięki Mam nadzieję, że zafasolkowanym Mamuśkom szybko przejdą mdłości ![]() Fifulec wczoraj wieczorem dostał wysypki ![]() Na brzuszku i pleckach głównie, takie rozlane plamki. Już nie wiem czy to trzydniówka czy uczulenie na ten ospamox ![]() Jutro chyba babcie pójdą z nim do lekarza. Ja nie mogę, bo on przyjmuje tylko rano, a ja się zaparłam że nie będę brała zwolnienia na dziecko, bo we wrześniu szef powiedział innym nauczycielom ( mężczyznom) że mi nie da nadgodzin, bo on wie jak to jest, młoda matka ciągle na zwolnieniu siedzi bo dziecko małe co chwilę choruje Seksizm normalnie ![]() W związku z tym, mimo że chyba mam syndrom wypalenia zawodowego piję nalewkę na propolisie i jakoś się trzymam, wszyscy dookoła chorują, a ja biorę za nich zastępstwa doraźne Byle do świąt ![]() W każdym razie od nowego roku chyba zacznę się dokształcać bo zaczynam coraz częściej poważnie myśleć o zmianie zawodu, zobaczymy ![]() Co do pierworodnego, to zmierzły straszliwie, ciągle ryczy jak mu czegoś zabronię i nawet zaczął mnie w złości szczypać ![]() Nie wiem, po kim on ma taki charakterek Chciałam się jeszcze pochwalić, że coraz częściej zaczyna mówić z sensem. Oprócz mama, tata, baba, pojawiło się ostatnio rozumne "daj","am" ( najczęściej razem ) oraz "nei"
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za nowe słowkaMoja ostatnio dala posis w sklepie. Pojechalismy ogladac meble do salonu i byl tam kącik dla dzieci Tz z Kamilka tam poszli a ja przelecialam po sklepie zeby upolowac cos fajnego i w tym kaciku byl taki samochodzic i Kamilka sie caly czas nim bawila ale przyszla pora na wyscie ze sklepu i Kamilka tak strasznie plakala grochy lecialy straszne i tylko "bum, bum i bum bum" powtarzala ale dziadek juz zapoweiedzial bum bum na Mikolaja
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

(a co maja zrobić łysi tatuśkowie??)

) i cały farsz zapiekam w cieście francuskim. Jak ostatnio wzięłam to do szkoły (bo zawsze każdy coś przynosi), to zniknęło szybciej niż się na stole pojawiło
za usg i żeby te mdłości szybko minęły
także czeka mnie dłuuugie czekanie. 

,zaraz koło zamawiam i idymy na basen
dopiero co był i znów na 4 dni;/