Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-25, 15:56   #811
lutien
Wtajemniczenie

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
jak ty to kobieto zrobiłas? Powiedz ze szczegołami, też bym mojego chciała tak przyuczyć.
Po mamusi taka spokojna z charakteru jest A tak na poważnie, to od początku tak spała, bo trochę boję się z nią spać (że może się coś jej stać).
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 16:04   #812
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
moja dzisiaj nie spala od 12 w nocy do 11 rano, oczywiscie nie liczac 15 minutowych 3 drzemek.
Jestem wykonczona i az sie poplakalam bo fizycznie jest mi mega ciezko i psychicznie tez.

Kupilam Bobotic zobaczymy czy cos da.
bidulko nie masz kogoś do pomocy? na dłuższą metę można ześwirować
Stary 2010-11-25, 16:04   #813
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
moja dzisiaj nie spala od 12 w nocy do 11 rano, oczywiscie nie liczac 15 minutowych 3 drzemek.
Jestem wykonczona i az sie poplakalam bo fizycznie jest mi mega ciezko i psychicznie tez.

biedulko..Ja sobie te herbatki na laktacje zamowilam u tesciowej,tam jest i rumianek i koper wiec moze unikne kolek...

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Po mamusi taka spokojna z charakteru jest A tak na poważnie, to od początku tak spała, bo trochę boję się z nią spać (że może się coś jej stać).
szczesciaramoja czesto po karmieniu musi sie poprzytulac(a czasem to dosc dlugo trwa-bym bez przeszkod mogla zaniesc ja do lozeczka...
Stary 2010-11-25, 16:13   #814
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Kiedy wyszlyscie na pierwszy spacer z dzidziolami i jak dlugo trwal ? Moja mala ma dzis tydzien i zastanawiam sie nad wyjsciem na spacer jutro, tylko nie wiem czy juz wogole wychodzic i na jak dlugo w taka pogode jak teraz gdzie na dworze 5 stopni i wczoraj lekko sypal snieg, czy moze lepiej wyjsc na balkon
mi położna powiedziała, że mogę wyjść z małym jak skończy dwa tygodnie, a na jak długo nie powiedziała konkretnie, mówi ze szybciej zmarznę ja niż on.

Ile czasu trwa krwawienie po cc?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 16:22   #815
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
mi położna powiedziała, że mogę wyjść z małym jak skończy dwa tygodnie, a na jak długo nie powiedziała konkretnie, mówi ze szybciej zmarznę ja niż on.

u mnie trwało do 2 tygodni, ale pod koniec to juz takie niewielkie plamienie.
My na spacerze byliśmy, jak Hania miała równe 2 tygodnie, akurat byla fajna, słoneczna pogoda. Teraz to nie wiem. MNie się nie chce wychodzić, jeśli mam byc szczera
Stary 2010-11-25, 16:54   #816
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwszym cc krwawiłam 2 tygodnie, a teraz krwawiłam tydzień, a potem aż do 6 tygodnia plamiłam brązowo-różowo-żółto

Dziś byłam na przeglądzie poporodowym u gina i sie dowiedziałam, że w trakcie cc usuwali mi cystę z jajnika Nie wiedziałam, że mam cystę i w szpitalu też mi nie mówili, tylko tyle, że miałam bardzo skomplikowane cc
Może przez to dłużej plamiłam?...

U mnie wszystko OK. Gin zadowolony z zagojonej rany itp.
Mogę już ćwiczyć i inne cuda na kiju robic

A z antykoncepcji przekonywała mnie, że najlepsza obecnie jest Mirena - wkładka domaciczna z hormonem. Jeśli się zdecyduję to najpóźniej za tydzień musi mi założyć, bo po porodzie do 2 m-cy nic nie boli, a potem musiałaby, czekać na pierwszy okres. No i można karmić, bo ten hormon działa tylko w macicy i nie krąży w organizmie.
Zdecyduję się na 100% tylko nie wiem kiedy, czy teraz czy troche później, bo to jest spory koszt jednak

Przed wyjściem do gina nakarmiłam młodego mlekiem mm AR, było to o 13.30 i ... on jeszcze śpi Kurde, czemu on tak w nocy nie śpi?

Irsin współczuję ci kochana Ja przeżyłam też kilka takich nocy, ale od jakiegoś czasu śpi ładnie, znaczy budzi się co 2 godziny na cycka i śpi dalej. A te przerwy w spaniu mnie wykańczały, a nie były takie długie jak u ciebie. Wyobrażam sobie jak się czujesz.
A w dzień dała ci odespać? No bo w końcu ona tez musi kiedyś spać, to może chociaż w dzień?

Buziaczek ja z dziećmi zawsze wychodziłam już w pierwszym tygodniu.
Z Thomasem to w dzień, w którym wychodziłam z nim ze szpitala, a miał wtedy 3 dni było to 25 grudnia. Wtedy spadł u nas pierwszy raz w życiu śnieg (bo tu rzadko mamy zimę), więc z tej radości od razu poszliśmy na spacer kilkugodzinny. Najważniejsze, żeby dziecko miało ciepło.

Serenti ja bym kupiła herbatkę dla niemowląt. Takie apteczne mogą być zbyt silne dla takich maleństw. A te typowo dzieciowe mają na pewno odpowiednią dawkę ziół.
Ja tylko nie kupuję tych rozpuszczalnych, bo te są słodzone, a mało w nich ziół.
Wolę te w saszetkach. To są tylko same ziółka
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 18:03   #817
M25
Zadomowienie

Cytat:
Kiedy wyszlyscie na pierwszy spacer z dzidziolami i jak dlugo trwal ? Moja mala ma dzis tydzien i zastanawiam sie nad wyjsciem na spacer jutro, tylko nie wiem czy juz wogole wychodzic i na jak dlugo w taka pogode jak teraz gdzie na dworze 5 stopni i wczoraj lekko sypal snieg, czy moze lepiej wyjsc na balkon
Może najpierw ją poweranduj. Ja byłam na pierwszym spacerku po dwóch tygodniach i mała wytrzymała całe 30 minut Dzisiaj też wytrzymała 30 min a potem zaczyna płakać...

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Widzę, że piszecie o spaniu. Moja Madzia na szczęście ładnie śpi w nocy. Kąpiemy ją pomiędzy 21-22:00, potem co najmniej godzina przy cycku i już ładnie śpi, na karmienie budzi się między 3-4:00 a potem między 6-7:00.

Kupiłam Sopelek do oczyszczania noska, ale nie mogę się przełamać aby to wreszcie zrobić :/
Stary 2010-11-25, 18:22   #818
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Po pierwszym cc krwawiłam 2 tygodnie, a teraz krwawiłam tydzień, a potem aż do 6 tygodnia plamiłam brązowo-różowo-żółto

Dziś byłam na przeglądzie poporodowym u gina i sie dowiedziałam, że w trakcie cc usuwali mi cystę z jajnika Nie wiedziałam, że mam cystę i w szpitalu też mi nie mówili, tylko tyle, że miałam bardzo skomplikowane cc
Może przez to dłużej plamiłam?...

U mnie wszystko OK. Gin zadowolony z zagojonej rany itp.
Mogę już ćwiczyć i inne cuda na kiju robic

A z antykoncepcji przekonywała mnie, że najlepsza obecnie jest Mirena - wkładka domaciczna z hormonem. Jeśli się zdecyduję to najpóźniej za tydzień musi mi założyć, bo po porodzie do 2 m-cy nic nie boli, a potem musiałaby, czekać na pierwszy okres. No i można karmić, bo ten hormon działa tylko w macicy i nie krąży w organizmie.
Zdecyduję się na 100% tylko nie wiem kiedy, czy teraz czy troche później, bo to jest spory koszt jednak

Przed wyjściem do gina nakarmiłam młodego mlekiem mm AR, było to o 13.30 i ... on jeszcze śpi Kurde, czemu on tak w nocy nie śpi?

Irsin współczuję ci kochana Ja przeżyłam też kilka takich nocy, ale od jakiegoś czasu śpi ładnie, znaczy budzi się co 2 godziny na cycka i śpi dalej. A te przerwy w spaniu mnie wykańczały, a nie były takie długie jak u ciebie. Wyobrażam sobie jak się czujesz.
A w dzień dała ci odespać? No bo w końcu ona tez musi kiedyś spać, to może chociaż w dzień?

Buziaczek ja z dziećmi zawsze wychodziłam już w pierwszym tygodniu.
Z Thomasem to w dzień, w którym wychodziłam z nim ze szpitala, a miał wtedy 3 dni było to 25 grudnia. Wtedy spadł u nas pierwszy raz w życiu śnieg (bo tu rzadko mamy zimę), więc z tej radości od razu poszliśmy na spacer kilkugodzinny. Najważniejsze, żeby dziecko miało ciepło.

Serenti ja bym kupiła herbatkę dla niemowląt. Takie apteczne mogą być zbyt silne dla takich maleństw. A te typowo dzieciowe mają na pewno odpowiednią dawkę ziół.
Ja tylko nie kupuję tych rozpuszczalnych, bo te są słodzone, a mało w nich ziół.
Wolę te w saszetkach. To są tylko same ziółka
teraz odsypia
ale ja wolalabym w nocy zeby to robila.

Kupilam te kropelki , czekam tez na Sab Simplex- siostra mi kupi w DE i wysle
trzymajcie dziewczyny kciuki za dzisiejsza noc!
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 18:23   #819
Artystka23
Dragonfly

Powiedzialam Emilce ze babcia z niemiec przyjedzie o 18 by ja poznac i od 16,po karmieniu i przewinieciu mala miala oczy jak 5 zl(to sie zdarzylo pierwszy raz)ale nie plakala tylko sie ciekawie rozgladala dookola a ja w tym czasie: zrobilam obiad,odkurzylam mieszkanie,zrobilam makijaz,wypilam herbate i mala dalej nie spala tylko cichutko lezala w wozku i robila smieszne miny...teraz niestety zaczyna przysypiac a babcia sie spozniaona za nimi kurka czeka a ich nie ma,przyjada a ona bedzie spac i
Stary 2010-11-25, 18:25   #820
Weronisia
Zakorzenienie

Irsin trzymam kciuki
A może przed nocą jeszcze ją wybudź i nie daj zasnąć ze 2 godziny, to może ci potem lepiej pośpi?
Mi tak Pascalek nie spał więc ok. 19.00 nie dawałam mu już spać i przytrzymywałam do 21-22.00 i jakoś w końcu zaskoczył, że tak ma być codziennie i już nie robi mi takich przerw w spaniu w nocy.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 18:33   #821
Artystka23
Dragonfly

hmmm z tym wybudzaniem i przetrzymywaniem to wcale nieglupi pomysl jeszcze dzis ja kapiel czeka..Musze kupic lozeczko,zeby mogla nas widziec,bo sie coraz bardziej aktywna robi
Stary 2010-11-25, 18:34   #822
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
łoo 5 stopni to chciałabym mieć na dworze. Od razu wyszłabym z małą. U nas niestety - 10 i na przyszly tydzień zapowiadają nawet -17

Cytat:

Biedna. Ale rozumiem cie bo moja choc zaskoczyła mnie w nocy i spała bez przerwy 4 h to pónxiej zasnela dopiero ok 16
Kuzynka mi mówiła że dzieci maja jakieś głodne tygodnie, non stop na cycku by wisiały.

Jutro pierwsze ważenie od wyjscia ze szpitala. Ciekawe ile przybrała.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 19:08   #823
sereniti
Zakorzenienie

ma na pierwszy spacer wyszliśmy 2 dni po wyjściu ze szpitala. staram się codziennie wychodzić, dziś byliśmy już 2 godzinki - mały i ja uwielbiamy spacery więc korzystamy. Weronisia ma rację najważniejsze żeby dziecku było ciepło
oj z tymi nocami to gdyby nie kolki byłoby ok mały się budził zjadał dosyć szybko i uderzał w kimę - a teraz nawet zjeść nie może bo go boli i się pręży stęka i płacze, ja już serio nie wiem co robić wysłałam teraz tżta do apteki po herbatkę koperkową dla małego i ewentualnie te wodę koperkową - serio wykorzystujemy już wszystkie znane nam możliwości
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 19:27   #824
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

dzień dobry

my już po zmaganiach żółtaczkowych, teraz tylko kontrola przed nami, takze trzymajcie kciuki, żeby było dobrze

no i własnie dlatego tak późno do Was dołaczyłyśmy

pępek już nam odpadł, na laktacje ja akurat nie piję nic, bo musze odciągać pokarm, ale w szpitalu położne polecały też picie kawy inki, no i tak jak pisałyście też herbatka hipp, jak chcecie mogę Którejś sprezentować...

a jak czyścicie uszka swoim Maluchom?

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 20:10   #825
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
PEŁNIA-pampersy wg mnie lepsze (te nowsze) bo mają przyjemniejszą, milsza powłoczkę ale bez przesady...Jesli sie trafią w promocji to warto kupic- ja kupiłam 2 paczki kiedyś w rossie (po 41 czy 42 zł - była promocja i jeszcze mam ich kartę kredytową ze zniżka 5%), jakiś czas temu kupiliśmy w lidlu duże paczki (rozm 2 po 92 szt) po 39,99.
Do noska mam marimer własnie, wkropliłam małej całą ampułkę po troszku i próbowałam odciągnąć ale oprócz tej wody to nic nie szło...
dziekuje

Cytat:
zdaje sobie sprawe ze moze sie to skończyć oby nie

Ja zamówiłam, dla mnie są ok te pampersy.
dziekuje

Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
ja mialam = wg mnie jesli chodzi o chlonnosc to sa bardzo podobne do strej wersji, jedyne co jest lepsze to te gumki podtrzymujace wokol nozek
dzieki

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Na szczęście nie zauważyłam żeby źle tolerowała ten tumianek Oczywiście nie planuję jej podawać rumianku codziennie A co do kopru to właśnie u niektórych dzieci może być efekt odwrortny - zamiast ułatwiać pierdzenie. powodują kolki
u nas tak bylo!! nawet pare lykow kopru powodowalo kolki bol brzucha a nawet zatwardzenie, placz alb ryk kwik nie z tej ziemi! na jednych dziala na drugich negatywnie, ale nawet z tylu wopisie jest zaznaczoen ze u niektorych moze powodowac odmienny stan""

Cytat:
Buziaczku ja bym wyszla jakby nie bylo wiatru jesli masz godnole rzecz jasna ale na 15 min na poczatek i pozniej bym zwiekszala, jesli byloby wietrznie nawet werndowanie moze sie zle skonczyc mimo ze maluszek opatulony, jak nie lubisz spacerow to na balkon na 15-20 min na poczatek byle od wiatru daleko

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
sereniti tego aptecznego dluzej niz 14 dni ciaglego stosowania nie mozna, trzeba robi przewry. przynajmniej na moim koprze z apteki tak pisze.
a koper dla dzieci ma jeszcze anyz i cos tam. mysle ze zwykly koper rozwodniony ciut jest smaczniejszy.
my uzywalismy herbatki dla niemowlat z kopru samego (rozpuszczalna z bobovity) - seria ziolowy ogrodek...

BEATA BATUMI
1. po kropelkach trzeba odczekac 10-15 min by rozpuscila wydzieline - jak malenstwo to znioslo??
2. jesli dalej wyplywa po tym czasie sama woda wpuszczona trzeba do lekarza i powiedziec mu o tym, najwyrazniej wydzielina jest za gesta i za gleboko siedzi, nie splywa nic ani nie wyplywa po nawilzeniu! wtedy moze dojsc po 3 dniach do stanu zapalnego bakterii i powaznych konsekwencji typu zap. zatok, ucha, gardla, krtani, potem na oskrzela pojsc...
spytaj w rejestracji czy z noworodkiem bez kolejki mozesz wejsc

mam nadzieje ze mala nie ma temp. podwyzszonej - zdrowka dla was
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 20:30   #826
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cześć Mamuski
U nas leci - mała jest słodka - pepuszek odpadł po 5 dniach Narazie noce mamy przespane bo spi jak aniołek. Karmie ja o 24 , 3 i 7 .
Mamy tylko mały problem z karminiem bo nie chce jesc z cyca i musze ja oszukiwac Ssciagam mleko do butli daje jej ciutke a potem cyca i sie udaje ale sporo roboty przy tym.

Moja gwiazdeczka żółtaczki nie miała

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 20:40   #827
ranka
Kici kici miau miau

ja nie kupie Fridy bo brzydze sie tym odciaganiem gilek z noska ustami .. bleee. wiem ze tam jest zastawka i gilki ni przedostana sie do buzi ale jednak.

a gruszke mam z szersza koncowka i tez mi odciaga gilki

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 21:29   #828
De28
Wtajemniczenie

Weronisia- Ile kosztuje ta wkladka?

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 22:23   #829
lutien
Wtajemniczenie

A ja nie mogę mieć wkładki wewnątrzmacicznej a bardzo bym chciała Ale lekarz uważa, że jak miałam wcześniej problemy z okresem (niedobór progesteronu), to wkładka może nasilić objawy. Przepisał mi tabletki, ale nie jestem pewna czy one są skuteczne
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 07:19   #830
Ishka
Zadomowienie

Witam kobietki

Ja tak wczesnie bo miałam dzis super noc heh niedawno tez karmiłam Juniora i teraz jeszcze kima ja tez ide za chwile jeszcze w kimono
Dzisiaj przespał dosłownie całą noc heh Jadł o 23:00 poszlismy spac o 24:00 bo mial ochote sie porozglądac i pogadac sobie heh no i obudzil sie dopiero o 6:00 na jedzonko Oby bylo tak czesciej

Z naszych osiągnięć ostatnich to wczoraj przezylam szok...przy przewijaniu (babcia oglądała jak mama przewija ) maly podniosl dupke odbil sie nogami i znalazł sie na skraju wersalki bo na niej go przewijałam....teraz wiem ze juz trzeba na niego uwazac...drugie osiagniecie to takie ze sie rzuca dosc sporo na rekach i czasem trudno utyrzymać trzecie to takie ze sie prawie juz przewraca z pleckow na brzuszek (wczoraj tez byl szok jak to zobaczylam bo probowal to z 3 razy , czwarte to takie ze sobie śmiesznie gaworzy oczywiscie jak ma humor do gadania no i glowke trzyma juz pewnie ale to chyba norma w tym wieku heh

U nas tak zimno ze wczoraj jak bylismy na spacerku to zmarzlismy jak sopelki a raczej ja...lepiej nosa za drzwi nie wystawiac

Pytanie do mam ktore uzywaja podgrzewaczy...Kootek chyba uzywa jak sie nie myle
Bo wczoraj dostalismy podgrzewacz Nuka ten nowszy model...i kurcze Wy tez tak macie ze trzeba co chwile tzn co podgrzanie lac tam odpowiednia ilosc wody??

Co do antykoncepcji to mnie czeka jeszcze przeglad po porodzie...ciekawe jak to tak wygląda bo @ dzien 5 i nie widac konca...eh ;/

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-11-26 o 07:22
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 07:49   #831
kretencja
Zakorzenienie

Hej, mam pilne pytanie do mam po cc. Co się dzieje, jeśli kobieta nie jest na czczo? Zdarzają się przecież sytuacje, że poród zaczyna się dosyć nagle, a trzeba go ukończyć cc... Czy to determinuje jakoś np. wybór rodzaju znieczulenia?
Dziwnie się czuję od rana, w ciągu 40 minut już 3 silne bóle mnie złapały, zastanawiam się, czy coś się będzie rozkręcać... I nie wiem, czy mogę zjeść śniadanie...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 08:52   #832
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Hej, mam pilne pytanie do mam po cc. Co się dzieje, jeśli kobieta nie jest na czczo? Zdarzają się przecież sytuacje, że poród zaczyna się dosyć nagle, a trzeba go ukończyć cc... Czy to determinuje jakoś np. wybór rodzaju znieczulenia?
Dziwnie się czuję od rana, w ciągu 40 minut już 3 silne bóle mnie złapały, zastanawiam się, czy coś się będzie rozkręcać... I nie wiem, czy mogę zjeść śniadanie...
kretencja mysle,ze mozesz- przeciez cc zdarzaja sie nagle i niektore na pewno cos zjadly wiec nie martw sie.
A ja ide spac, moje dziecko zamienilo pory dnia - wiec dobranoc dziewczyny
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 08:54   #833
kretencja
Zakorzenienie

Już zjadłam i czekam, co się będzie działo. Bóle pojawiają się nadal (już prawie 2 godziny), ale są bardzo nieregularne i mają różną długość trwania. Wejdę sobie zaraz do wanny i zobaczę, czy się wyciszą...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 08:55   #834
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
ja byłam na czczo. To nawet nie chodzi o rodzaj znieczulenia, ale o fakt, że po cc przez min, 12 godzin leżysz plackiem, potem jesz same b.lekkie rzeczy, bo nie mozesz miec problemów w wypróznianiem, coby tam czegos nie naruszyć
Stary 2010-11-26, 09:09   #835
essence30
Raczkowanie

Ishka same postępy u mnie dziś też wyjatkowo od 24ej do 7ej rano .... normalnie aż w szoku jestem,

Alicja jak ją kłade na brzuszku to dźwiga główkę i sama przekręca z boku na bok , także jestem troche przerażona, że na dwa tygodnie tak się siłuje

My niestety musimy nosic ort-gatki no ale lepiej zapobiegac niż potem ma mieć jakieś operacje na bioderka tak jak ja miałam

No i co z tymi uszkami? Czyścicie płatkiem zmoczonym wodą, czy patyczkiem takim dla dzieci?

Co do czyszczenia noska to ja mam aspirator ale firmy Marimer , nie trzeba dokupować filtrów tak jak u Fridy, tylko wymienia się taki malutki wacik, zapuszczam po kropelce soli fizjologicznej i łatwo się wyciąga

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png

Edytowane przez essence30
Czas edycji: 2010-11-26 o 09:12
Stary 2010-11-26, 09:48   #836
ranka
Kici kici miau miau

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam kobietki

Ja tak wczesnie bo miałam dzis super noc heh niedawno tez karmiłam Juniora i teraz jeszcze kima ja tez ide za chwile jeszcze w kimono
Dzisiaj przespał dosłownie całą noc heh Jadł o 23:00 poszlismy spac o 24:00 bo mial ochote sie porozglądac i pogadac sobie heh no i obudzil sie dopiero o 6:00 na jedzonko Oby bylo tak czesciej

Z naszych osiągnięć ostatnich to wczoraj przezylam szok...przy przewijaniu (babcia oglądała jak mama przewija ) maly podniosl dupke odbil sie nogami i znalazł sie na skraju wersalki bo na niej go przewijałam....teraz wiem ze juz trzeba na niego uwazac...drugie osiagniecie to takie ze sie rzuca dosc sporo na rekach i czasem trudno utyrzymać trzecie to takie ze sie prawie juz przewraca z pleckow na brzuszek (wczoraj tez byl szok jak to zobaczylam bo probowal to z 3 razy , czwarte to takie ze sobie śmiesznie gaworzy oczywiscie jak ma humor do gadania no i glowke trzyma juz pewnie ale to chyba norma w tym wieku heh

U nas tak zimno ze wczoraj jak bylismy na spacerku to zmarzlismy jak sopelki a raczej ja...lepiej nosa za drzwi nie wystawiac

Pytanie do mam ktore uzywaja podgrzewaczy...Kootek chyba uzywa jak sie nie myle
Bo wczoraj dostalismy podgrzewacz Nuka ten nowszy model...i kurcze Wy tez tak macie ze trzeba co chwile tzn co podgrzanie lac tam odpowiednia ilosc wody??

Co do antykoncepcji to mnie czeka jeszcze przeglad po porodzie...ciekawe jak to tak wygląda bo @ dzien 5 i nie widac konca...eh ;/
tak, ja mam podgrzewacz TT i musze lac co chwile wode

co do antykoncecpji - zalezy jaka wkladka. te zwykle miedziane nie sa rewelacyjnym rozwizaniem ale Mirena posiada progesteron, wiec nie wiem o jakich niedoborach tu mowul gin?

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
ja byłam na czczo. To nawet nie chodzi o rodzaj znieczulenia, ale o fakt, że po cc przez min, 12 godzin leżysz plackiem, potem jesz same b.lekkie rzeczy, bo nie mozesz miec problemów w wypróznianiem, coby tam czegos nie naruszyć
jesli kobieta nie jest na czczo moga sie zdarzyc takie powiklania jak wymioty podczas operacji niestety i mozna sie udusic zwlaszcza jak kobiecie poda sie jeszcze jakies tzw. oglupiacze i spi sobie smacznie.

lekarze anestezjolodzy jednak wiedza jak sobie radzic z tym i podaje sie kobietom metoclopramid przed zeby zapobiec wymiotom

Instagram mój
Stary 2010-11-26, 10:00   #837
Artystka23
Dragonfly

ja tez mysle o wkladce,bo tabletki nigdy mi nie sluzylyo mirenie slyszalam wiele pozytywow ale jest strasznie droga...

Ja sie dzis wyspalam-zrobilam malej kapiel o 22,nakarmilam i obudzila sie tylko o 4 w nocy a potem o 9 rano

Moja slabo dzwigala glowke,ale z nia cwiczylam po kazdym przewijaniu i problem zniknal
Stary 2010-11-26, 10:09   #838
ranka
Kici kici miau miau

no droga nestety choc ma wiele pozytywow - przede wszystkim bardziej skape miesiaczki albo nawet moga nie wystepowac

ja zaczelam brac Cerazette na razie ok

Instagram mój
Stary 2010-11-26, 10:21   #839
Artystka23
Dragonfly

Mi po tabletkach spada tragicznie libido,no i mocno tyje..Nie wiem kiedy w ogole wroce do jakiegos wspolzycia,na razie mam tyle kompleksow,ze musze popracowac nad samoakceptacja najpierw by cos z tego wyszlo..biedny tz
Stary 2010-11-26, 10:28   #840
essence30
Raczkowanie

Artystka nie wiem czy czytałaś na na wcześniejszym watku , ale gratulowalam Ci szczególnie serdecznie, bo ja tez urodziłam się 13ego listopada także przekaż buziaki słodkie!!

a ja nie myślę o antykoncepcji, tylko raczej o braciszku dla Alicji oczywiście jak juz będzie można

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości