|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
drogie wg malza to znaczy unikatowe butelki ktore ciezko kupic w sklepie
![]() no wlasnie nie mam..........wiem tylko ze jakis zespol bedzie przygrywal nie Dj
|
#1172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakaś sukienka koktajlowa byłaby dobra, żeby było i elegancko i niezbyt zobowiązująco
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sensie że tak powiem zwykłym językiem- nie medycznym. Tego zęba mam po kanałówce niewiele, mniej niż 1/2 i nie ma mi się na czym trzymać to coś dentystycznego.Pierwszym razem kładła coś innego, i ostatnim razem robiła mi zdjęcie i kładła cement dentystyczny.Tłumaczyła dlaczego akurat teraz to, ale nie nie umiem powtórzyć. Opracowała go i zalakowała i miało się trzymać "na słowo honoru" Coś mi jeszcze świta co mówiła o zdjęciu, bo u niej kanałowo go nie leczyłam, ale zdjęcie miałam robione.Coś że jakieś zmiany się tam zrobiły-koło korzeni? zabij mnie a nie powtórzę Ogólnie o nic nie pytam, ufam jej co robi i jest to moja najukochańsza panią stomatolog.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro poprzymierzam cos i pozniej dam znac co wybralam i poradzicie
|
|
#1176 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niefajnie, jeśli to opryszczka, to podobno będzie wracać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kuba je zwykłe kajzerki, grahamki, razowy chleb, bardzo rzadko pszenny. Cytat:
A dlaczego nie dajesz białego pieczywa? Podobno dzieci powinny je jeść, bo ciemne jest dla nich ciężkostrawne/ciężejstrawne.
|
|
|
#1177 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
PChleb i bułki je zwykłe białe, a ostatnio jadła chleb słonecznikowy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Znalazłam wątek dla siebie o
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O i przypomniało mi się A nasze dzieci mogą otręby owsiane?Razowy też jada Cytat:
Nie da rady wg mnie za 50 zł |
||
|
|
|
#1180 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Idę bo muszę rano wstać.
I pójdziemy jutro na szczepienie, poprosimy o kciuki ![]() Zulka przestawia się a mi to nie na rękę ![]() Zasypia dopiero ok 21 a rano wstaje o 8, drzemka po 14. Nie podoba mi się Wolę, żeby wstawała nawet przed 7, drzemka po 12 a nocne spanie o 20. Kolorowych snów
|
|
|
|
#1182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, są szanse na poprawę?---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
, 3 wkłucia macie?A nadal śpi ok. 2,5-3 godzin? Kolorowych
|
|
|
#1183 |
|
Wtajemniczenie
|
za dzielną ZuzięIdę i ja. Poprzestawiałam sobie spanie i do 1 się wiercę ![]()
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
Gor za szczepienie
![]() ide spac-dobranoc
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam jeszcze bo zasiedziałam się na all
![]() Cytat:
Ale ja rozkojarzona jestem. Czytam jedno, myślę o drugim ![]() Kukurydziane Cornflakes bo innych nie znalazłam. Otręby ja wolę niż płatki. Zwykle to takie jak górskie jak dla mnie. A błyskawicznych ogólnie nie polecają nawet dla dorosłych. Błyskawiczne krócej się też gotuje a otręby są delikatniejsze. No to zamotałam ![]() Tak, trzy Nie śpi tyle. Max 2 godz. Czasem zdarzy się 2 z kawałkiem ale teraz to już baaardzo rzadko. Pa ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Czeko, megi |
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim dziekuje za mile slowa
duze brawa dla Laurki za nocniczek. Wspolczuje opryszczki ![]() Megi b sciskam mocno ![]() Czekoladko, na pewno znajdziesz cos fajnego, zreszta z taka figura to we wszystkim wygladasz ladnie ---------- W pracy atmosfera kijowa za sprawa wyczynow jednej kolezanki, nie moge przestac o niej myslec i plotkowac mi sie nie chce. Poza tym mamy zmasowany atak dwojek, wychodza wszystkie cztery , jak do tej pory mamy tylko 4 jedynki i 2 czworki . widze, za Antonio sie meczy ![]() Relaksuje sie przy lampce wina, ale za chwile pojde spac, bo musze odespac troche nocki ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Gorgulku, trzymam kciuki za szczepienie
|
#1188 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
a wlej
Cytat:
dla LaurkiZuzi tez często udaje sie wytzrymac na 1 pampku cały dzien ![]() ona czasem woła (czyt. przynosi nocnik) ale czesto ja same sadzamy jak wiemy ze to juz spróbuje, obiecuje ![]() Cytat:
![]() i jeszcze piwko wypiłam ![]() a u mnie w drugą stronę impreza miała byc ale nie bedzie bo małz jedzie dzis wieczorem do Astrii na naprawe bramy i wroci w niedizle rano Cytat:
pieczywo białe, graham, orkiszowe Cytat:
Cytat:
|
|
#1189 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale każdy ma swoje wypracowane metody, wiec się już nie odzywam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu mądra dziewczynka z Laury
, a opryszczki szczerze współczuję, bo pewnie będzie nawracało![]() ![]() My kaszki nadal dzieciowe, raz zrobiłam płatki owsiane to nie posmakowały. Chleb biały, kajzerki, przysmak to maślane z rodzynkami ![]() Ciemnego chleba kupujemy mało, bo ja nie przepadam, za ciężki i za kwaśny dla mnie ![]() Cytat:
![]() Megi ![]() Czeko pokaż coś tam wymyśliła ![]() Dzień dobry Ładny dzień dzisiaj mamy , słoneczko, lekko mroźnie, ale nie wieje, przypruszone śniegiem... Taka zima może być![]() Nocka fajna, bez pobudki. Leci do mnie torba ![]()
|
|
#1191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wczoraj w końcu się zważyłam i zauważyłam że od najniższej wagi po Dukanie mam 3 kg na + 1-2 już wcześniej i znowu 1 mi doszedł ale to i tak nie jest źle na to jak sobie ostatnio pozwalałam![]() Ja bez pieczywa nie dałabym rady...robię bułeczki a teraz mam w planach chlebek ale dopiero w II fazie...a daj przepis na muffinki plis Kurna i u mnie się zgadza ![]() A co z Dukankiem hę?
|
|
#1192 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() współczuję bardzo no ekstra...dzielna Laurka![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kasia troszkę spóźnione, ale wiesz że szczere życzenia imieninowe...dużo zdrówka, miłości, pociechy z Męża i Córki...spełnienia marzeń i realizacji wszystkich planów ![]()
|
|
#1193 | |||
|
Zakorzenienie
|
no kurka mam to samo z dwoma zębami
jeden leczony kanałowo...dawnoooo temu i teraz przy okazji zdjęcia innego zęba stomatolog zauważyla że miałam w tym robiony kanał ale jeden drugi nieruszony i się psuje...a jak starej dentystce mówiłam ze czuję tego zęba to zawsze mi mówiła że niemożliwe bo on martwy![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kasia dziękuję za komentarze...ale mi się podoba od całuśnego zdjęcia![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Dzień dobry ![]() p4w nigdy nie słyszałam o resekcji a teraz jak patrzę to mądre to to i aż się zdziwiłam ze tak można naprawić ząbka...bo to o TO chodzi, tak? ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Fajne piżamki w Lidlu bedą od przyszłego tyg, oj przejdę się, będą do przedszkola Ten zestaw jaki fajny![]() Czeko, Gorgulku jest też kuchnia, fajna i spora ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Dziewczyny moje dziecko dzisiaj kończy 17 miesięcy...kiedy to minęło? Za miesiąc 1,5 roku będzie
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie Wy wszystkie jesteście?
![]() Patrzcie to... Załącznik 3554636Załącznik 3554637
|
#1195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia we wtorek skończyła 15 dopiero ![]() Cytat:
Ja jestem, ale trochę też pracuję ![]() A ciacho.... ![]() Postanowione - robię w week , bo zapowiada się i pysznie i szybko się chyba robi
|
|
#1196 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Kasiu, współczuję Laurce opryszczki Mam nadzieję, ze nie będzie powracała, a niestety ma to do siebie... ![]() Dziewczyny zdołowałyście mnie z samego rana.... Ja to jestem beznadziejna....Matka dwójki dzieci, a tak do kitu..... Antek maa mało urozmaiconą dietę, je kaszki, zupki ostatnio miksowane, bo kawałkami pluje, nie chce jesc drugiego, kanapki sa ble i wszystko inne - cofnął się do czasów niemowlęctwa w tym temacie, a taki był kiedyś chętny nowych smaków... Nie siada na nocnik, nic nie mówi (oprócz tata i Batet) Ja się zaraz załamię..... Chyba musze zrezygnować z netu i zająć się dzieckiem
|
#1197 | ||
|
Zakorzenienie
|
no pewnie, ze tak
Cytat:
![]() tak to ten zabieg ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
a dziś pani przedszkolanka mi mówi, ze Tomek wyjada innym kanapki, bo te moje mikstury mu sie przejadły ![]() w domu nie je kanapek - dwa kęsy, zdejmie serek albo wędlinkę i koniec... a ja się jej pytam czemu nic nie mówią przecież dziecko inaczej się zachowuje w grupie i to starszej jeszcze no cóż... dziś jajecznica na parze i chlebek - zobaczymy czy zje
|
|
|
#1198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też próbuję ![]() hehehe gdyby nie Dukanek to też bym zrobiła zdaj relację jak się udało![]() Czyś Ty oszalała kobieto Co to za bzdury mi tu wypisujesz?Moze Antek po prostu ma gorszy czas, a niedługo znowu się zmieni? Cytat:
Moja Stomatolog wspomianała coś o wyrywaniu, ale to dwie 7-ki na dole i będę się broić ile się da bo chyba się zęby rozejdą, co? Jeszcze mam 8-ki do wyrwania, bo nie dosyć że nie wyszły całe, tak 1/3 to już zepsute i ścianek praktycznie nie ma...a uważam że 8-ek nie warto leczyć![]() toś mnie pocieszyła ![]() chyba głupio własnej dok podpowiadać? ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
|
|
#1199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przechodziłam to samo parę dni temu ![]() Ale juz to sobie wytłumaczyłam: dzieci są różne , jedne łatwiejsze, drugie bardziej charakterne, do tego dochodzi ciągła zmienność jedzeniowo-spaniowo-zachowaniowa. No po prostu albo przechodzą teraz taki okres (w sensie Antosia i Zośki), albo taki już ich urok To tak odnośnie jedzenia. Jeśli idzie o inne rzeczy to tym bardziej nie zamierzam się przejmować, na każde dziecko przyjdzie pora na wszystko![]() I jak dla mnie jesteś wzorową mamą ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Zdam zdam, że tak powiem-nie omieszkam
|
|
#1200 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale łącznie i tak chyba sporo Zuzia śpi Cytat:
![]() Biedne te dzieciaki nasze ![]() Cytat:
![]() dla ZuzankiCytat:
, lepiej po "nikim" niż po tym konkretnym "nikim" ![]() *** My byliśmy rano zrobić Kubie badania krwi, wyniki dostanę po południu na maila, trzymajcie kciuki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
więc znów dziubek jej smaruję co chwilę eh

, 3 wkłucia macie?
Ale ja rozkojarzona jestem. Czytam jedno, myślę o drugim

, nie wiem, jaki Kuba ma kolor oczu, wydają mi się jeszcze nieokreślone 

, bo zapowiada się i pysznie i szybko się chyba robi