Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-25, 21:00   #4411
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

iza u nas to samo z imieniem, niektórzy a czemu takie, czemu nie Michal/Tomek tylko Fabian? bo my tak chcemy i tyle

no i szkoda,że nie masz zdjęcia córci
a jak Ci sie kocyk podoba?

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 21:03   #4412
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no właśnie nie wiem ale tak mi kazała to tak zrobię .

a co do teściów małż właśnie napisał do niech że bardzo go to zabolało i że to przykre że zamiast się cieszyć z wnuka to próbują nam imię wybierać.
ale normalnie aż mnie brzuch boli z nerwów to jeszcze nie koniec jeszcze będą do moich dzwonić żeby moi nas przekonali że źle robimy - a moja mama ma to gdzieś - zawsze uważała że się nie powinno wtrącać. to wkurza bo to nasze dziecko i choćby się miało nazywać kupa to nikt nie ma prawa nam sugerować że mamy dac inaczej. wrrr

teraz dopiero przeczytałam o co chodzi,
jak oni tak mogą
rozumie, że może im się nie podobać,
ale takie sceny urządzać,

nie denerwuj się

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
iza u nas to samo z imieniem, niektórzy a czemu takie, czemu nie Michal/Tomek tylko Fabian? bo my tak chcemy i tyle

jest śliczny, jestem bardzo zadowolona
Stary 2010-11-25, 21:07   #4413
Montii
Zakorzenienie

mogłam zamówić 2 mam chyba jakieś zboczenie kocykowe ...

dziewczyny was też tak suszy wieczorem??
w ciągu dnia nic, a wieczorem... w ciągu godziny wypiłam 1,5 litra wody, co chwile susza, w ogole siku nie robię, mój organizm chłonie to jak gąbka wodę jak na wielkim kacu...

[LEFT]
Stary 2010-11-25, 21:12   #4414
Mantequilla
Raczkowanie

[QUOTE=deneb3;23450611]
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

na moje włosy działa nic nie wypadają, wzmocniły się jeszcze

megi uważam też, że bardzo fajne ciuszki ale policz sobie, że dziecię Twe będzie miało 3 miesiące w czerwcu - a tu już mogą być upały
a później na jesień ciuszki już za małe będą
Właśnie dlatego się wstrzymuje z zakupami ciuszkowymi, bo tez się zaczajam na jakiś zestawik, ale jak na razie same zimówki chodzą, a przecież jak urodzę w marcu, to po co mi kupa kombinezonów i grubych ubranek? Zanim nadejdzie jesień i zima, to już będą nieaktualne rozmiarowo.
Druga sprawa, że nie mam 100 procentowej pewności, ze dziewczyna będzie, tylko taka 90 procentową
Mantequilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 21:22   #4415
iizabelaa
Zakorzenienie

Dziewczyny,
w którym tc dziecko przyjmuje ostateczną pozycję w brzuszku

Dzisiaj moja mała siedziała sobie nóżkami w dół,
i tak sobie pomyślałam, że ciekawe od którego tygodnia nie będzie już zmieniać pozycji?

Cytat:

w ciągu dnia nic, a wieczorem... w ciągu godziny wypiłam 1,5 litra wody, co chwile susza, w ogole siku nie robię, mój organizm chłonie to jak gąbka wodę jak na wielkim kacu...

faktycznie jesteś zboczona
ja nawet nie pomyślałam, żeby kocyk kupić
dopóki tego linka nie wstawiłaś

W sobotę idę zobaczyć bratanka mojego tż i kupiłam mu w prezencie ... kocyk

mnie tez akurat teraz naszło pragnienie
Stary 2010-11-25, 21:28   #4416
Montii
Zakorzenienie

mojej koleżance dzidzia obróciła się główką w dół dopiero w 36 tc

[LEFT]
Stary 2010-11-25, 21:31   #4417
ego_ego
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki

dziękuję Wam wszystkim za gratulacje

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Daaaawno mnie nie było.... ledwo nadrobiłam ale za dużo tego żeby coś odpisać.

Przez dwa tygodnie miałam atak nerki chyba piasek albo mały kamyk i chodziłam po ścianach z bólu ale już jest oki i mam nadzieję, że już te bóle nie wrócą.

Mam pytanie czy są takie mamusie, które maja termin na pierwszy tydz. marca i jeszcze pracują??

Ja już po wizycie u ginki i po badaniach glukozy u nas wyniki bardzo dobre, nie ma się do czego przyczepić.

Monti wpisz mi imię mojej córeczki: Hania

Buziaczki wielkie
super, gratulacje no i piękne imię

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

GRATULUJEMY Ego a nie mowiolam powiedz bylas na tym zaciszu? http://www.usgecho4d.pl/
w koncu nie pojechałam, bo tam dlugie terminy, a w enel-med mają certyfikaty z badania serduszka i za taki dodatkowy echokardiogram zapłaciłam 60zł i bardzo długo sprawdzała mi serduszko

Cytat:
dziewczynki wstawiam obiecane zdjęcie 3d mojego synka

lekarz się śmiał że rączki ułożył jak mały bokser

Załącznik 3553270
piękne, ja jutro może też coś jeszcze wkleję

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
jestem już z powrotem, wszystko jest ok, dostaliśmy do zrobienia badania no i oczywiście glukozę 75g czyli czeka mnie 2 godziny siedzenia w przychodni na czczo jak ja dam rade
mała Nadia rośnie nam jak na drożdżach i już kawał baby z niej bo waży ok. 531g i ma już 26 cm
podglądaliśmy małe brzydactwo z doktorem w 4d i nam język wywaliła a potem zajęła się ssaniem kciuka
ślicznie, super

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

dziewczyny Wy kupujecie skarpetki dla dzieciaczków? Jak tak to dużo?
ja już mam 9 par

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u gin
i widziałam moją córeczkę
Jest śliczna
i zdrowa.
Za to ja przytyłam 3,4kg w 3 tygodnie, muszę przystopować
super, zuch dziewczynka

Cytat:

mnie i suszy i mam straszna zgagę, już od tygodnia mam zgagę przez cały dzień, nie mogę sobie poradzić
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 21:50   #4418
iizabelaa
Zakorzenienie

dobranoc
Stary 2010-11-25, 21:51   #4419
megi2015
Zadomowienie

dobrej nocy
Stary 2010-11-25, 21:52   #4420
aguchaw1
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Gratuluję Wam wszystkim poznania płci widzę, że od wczoraj znacznie wzrosła liczba chłopaczków
Nam też lekarz ostatnio powiedział, że widzi jajka ale połówkowe mam w czwartek to zobaczymy czy się potwierdzi..

tak na miłą noc wysyłam Wam link do fajnego filmiku - obejrzyjcie, jeśli oczywiście link ten już nie gościł na forum - zawsze mogłam przeoczyc, aczkolwiek codziennie podczytuje wątek..

http://www.youtube.com/watch?v=2msMGfuDT_g

Pozdrawiam Was i dbajcie o siebie i o dzidziusie
aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 06:52   #4421
*kaalinaa*
Zadomowienie

hej z rana

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
jestem już z powrotem, wszystko jest ok, dostaliśmy do zrobienia badania no i oczywiście glukozę 75g czyli czeka mnie 2 godziny siedzenia w przychodni na czczo jak ja dam rade
Dasz radę, ja dostałam do wypicia taki duży plastikowy kubek jak do piwa z glukozą i potem pół dnia nie byłam głodna tak mnie przymuliło. Przecież glukoza spowoduje, że nie będziesz głodna, bo po jedzeniu też rośnie poziom glukozy i to on daje sygnał o sytości lub głodzie

miamore999 widzę, że jesteś z Lublina tak jak ja , gdzie planujesz rodzić i do jakiego lekarza chodzisz??. Nie wiem czy dobrze zapamiętałam zaczynasz jakąś szkołę rodzenia?? Którą jeśli można zapytać??

Cytat:
a co do msc też się ździwiłam, mnie każdy kalendarz podaje,że 7 miesiąc to od skończonego 27 tyg , a zaczętego 28.. czy też skończonego 28.. nie pamiętam
Mój suwaczek pokazuje, że obecnie jestem w 6 miesiącu 1 tygodniu i 4 dniu co oznacza, że mam skończone pełne 6 miesięcy ciąży i leci mi 7 ale jest on jeszcze nie skończony więc mówi się, że jestem w 6, ale jeśli ktoś mówi, ze leci mu 7 msc to też ma rację

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-26, 07:38   #4422
87czarna
Zakorzenienie

Dzień doberek U nas ładna pogoda,to i ja w humorze Moja córcia kręci się od rana i coś czuję,że wygania mnie do kuchni,żeby coś zjeśc

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 07:44   #4423
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie suszyło przez jakiś czas, ale teraz jest ok. Za to mam nieustającą zgagę po wszystkim w dzień i w nocy dlatego jadę na Ranigaście, oczywiście lekarz przepisał.
Dziewczyny ile kompletów pościeli i prześcieradeł kupujecie?

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 08:12   #4424
wanilia83
Zadomowienie

dzień dobry mamuśki

Cytat:
Byłam dzisiaj u gin
Jest śliczna
i zdrowa.

Ale coś mój gin był dzisiaj rozproszony, miły jak nigdy, ale się chyba skupić nie mógł,
z jego pomiarów wyszło, że mała ma teraz 620g, co chyba nie jest możliwe,
i zapomniał mi dać zdjęcie

super że wszystko ok ja przytyłam 2 kilo w 4 tyg ehhw sumie to już jestem prawie 6 na plusie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaanka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

mój ginekolog, który cieszy się sporą popularnością z uwagi na fachowość, popukał się w czoło, jak mu powiedziałam, że pani aptekarka nie chciała mi sprzedać kropli do nos. Powiedział tylko, to czemu pani powiedziała, że jest pani w ciąży?? On ma bardzo sceptyczne podejście do tych zakazów, bo jak mówił, większość z tych lekarstw nie jest testowana na ciężarnych i producent ostrożnościowo zastrzega że nie wolno używać ciężarnym. W pierwszej ciąży używałam prawie cały czas sulfarinol, nie wiem czemu tak mam, ale mam zatkany nos, brak kataru, ale pomagają tylko krople, żadne homeopatyczne euphorbium czy inne sztyfty. Dziecko mam zdrowe. Teraz w drugiej niestety jest to samo, używam dizecięcego Otrivinu na co mam pełne zezwolenie lekarza. Powiedział, że absolutnie nie mam się czym martwić i jak będize potrzeba, to całą ciążę mogę. Kurde, co lekarz to opinia. Mam nadzieję, że moje dzieciątko będzie też zdrowe, naprawdę nie mogę funkcjonować bez kropli. Może popytajcie swoich ginów? Bo aptekarki to wszystkie tak śpiewają, że nie wolno.
mój lekarz też mi pozwolił używać kropli dla dzieci tylko powiedział żebym stosowała rozsądnie wg zaleceń ulotki (normalnie jak jestem chora to co godz potrafię psiknąć do nosa :P ) i całe szczęście bo pewnie męczyłabym się z zafajdanymi zatokami do dzisiaj :/ poza tym uśmiał się jak mu opowiedziałam że mi pani w aptece wapna nie chciała sprzedać

Cytat:

montii uważaj na nerki bo to aż niepokojące żeby tyle pić i nie sikać, kiedy miałaś ostatnio badany mocz ?? dobre miałaś wyniki ??

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Dasz radę, ja dostałam do wypicia taki duży plastikowy kubek jak do piwa z glukozą i potem pół dnia nie byłam głodna tak mnie przymuliło. Przecież glukoza spowoduje, że nie będziesz głodna, bo po jedzeniu też rośnie poziom glukozy i to on daje sygnał o sytości lub głodzie
i bardzo dobrze bo jak bym miała siedzieć dwie godz głodna to chyba bym tam coś rozniosła

tity sama nie wiem, myślałam że w ogóle nie będę kupować pościeli na razie bo mam śpiworki ale kto wie czy malej będzie się w nich wygodnie spało może kupie jeden komplet albo dwa, co do prześcieradeł to kupię 2 a może 3
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 08:18   #4425
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

ja dziś lece na pocztę bo oczywiście mam awizo i pewnie czeka na mnie mój kocyk

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:

ja znowu sikam jak opętana......nawet jak z rana nic nie wypije to mur beton lece kilka razy do wc, musze zrobić posiew moczu żeby sprawdzić o co biega....

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

dziękuję Wam wszystkim za gratulacje

super, gratulacje no i piękne imię

w koncu nie pojechałam, bo tam dlugie terminy, a w enel-med mają certyfikaty z badania serduszka i za taki dodatkowy echokardiogram zapłaciłam 60zł i bardzo długo sprawdzała mi serduszko

piękne, ja jutro może też coś jeszcze wkleję

ślicznie, super

ja już mam 9 par

super, zuch dziewczynka

mnie i suszy i mam straszna zgagę, już od tygodnia mam zgagę przez cały dzień, nie mogę sobie poradzić
ego ja też mam od kilku dni mega zgagę.....buuuu
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-26, 08:22   #4426
kosmisia1985
Raczkowanie

helo.

Mnie strasznie suszy w nocy, aż czasem się obudzę. A zgaga mnie jak na razie nie męczy. Jedyne dolegliwości jakie mam to ból pleców i nóg. Tez tak to odczuwacie?
kosmisia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 08:25   #4427
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja przy Kalinie miałam 3 prześcieradła i dwa komplety pościeli na zmianę i do tej pory mi służą ja nie potrzebowałam więcej. Kalina niestety nie chciała spać w śpiworku

Stary 2010-11-26, 08:31   #4428
Olusiaa_
Zakorzenienie

Eirene a co się przejmujesz, to w końcu Wasze dziecko, a gadać to sobie mogą.... Ja generalnie to, co mówi teściowa, wpuszczam jednym, a wypuszczam drugim uchem

ego_ego na zgagę pomaga mi mleko

Montii
śliczne body

iizabelaa super

ja ogółem przytyłam 2 kg, coś mało

Dziewczyny, czy farbujecie włosy w ciąży?

Idę dziś na balejaż, a teściowa mi zabroniła
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 08:33   #4429
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość

ja farbowałam i to w pierwszym trymestrze tylko farbą bezamoniakalną

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-26, 08:53   #4430
coralady
Wtajemniczenie

Po wizycie jestem taka szczęsliwa.Moje przeczucia się spełniły-będzie wymarzona córeczka Lekarz potwierdził na 99%!

Na początku się myliłam myslałam,że będzie chłopak,ale od jakiegos dłuższego czasu byłam pewna,że to będzie córuniaWszystkie znaki na niebie i ziemi mi to mówiły.Pisze dziennik ciąży i pomyślałam sobie,że dziewczynka bardziej to kiedyś w przyszłości doceni(chociaż nie wiem)Potem kupiłam nieświadomie kaftanik,miał być uniwersalny a okazało się,że mam na rękawku lovely girlNo i ostatnio podpytałam to moje dziecię kim jest i tylko na dziewczynke były kopnięciaNa syneczka milczało jak grób!Poza tym takie przeczucie miałam,bo imie mamy wybrane,a dla chłopaka byłby problem!Jesteśmy tacy szczęsliwi-ja z tym emocji nie mogłam spaćZakochana jestem,jest zdrowa i śliczna
Lekarz po raz trzeci podreślił,że to Cud!!!Że mój przypadek jest niesamowity i powtarza go innym lekarzom i pacjentkom!!!

Izabela gratuluje zdrowej córeczkimoja Dzidzia ułożona jest póki co pośladkowo,nóżkami w dół,a głowę na w okolicy pępka.Wiem teraz dlaczego czuje kopniaczki tak nisko.Lekarz twierdzi,ze jeszcze nie raz się obróci.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 08:57   #4431
kosmisia1985
Raczkowanie

Cytat:
Eirene a co się przejmujesz, to w końcu Wasze dziecko, a gadać to sobie mogą.... Ja generalnie to, co mówi teściowa, wpuszczam jednym, a wypuszczam drugim uchem

Montii
śliczne body

iizabelaa super

ja ogółem przytyłam 2 kg, coś mało

Balejaż robiłam, bo z tego co mówiła fryzjerka to można, ale farbować włosów mi nie polecała.
kosmisia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 09:04   #4432
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
helo.

Mnie strasznie suszy w nocy, aż czasem się obudzę. A zgaga mnie jak na razie nie męczy. Jedyne dolegliwości jakie mam to ból pleców i nóg. Tez tak to odczuwacie?
komisia mnie plecy bolą już od około miesiąca i nie zapowiada się, żeby było lepiej co do nóg - odczuwam uczucie ciężkości
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 09:16   #4433
ego_ego
Wtajemniczenie

cześć piękności

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
helo.

oj dzisiaj mnie strasznie plecy bolą

Cytat:

mleko pomagało mi na tą mniejszą zgagę, a teraz to już nic nie pomaga, jak pójde do gina to się zapytam o ten rennie lub ranigast bo niby dziewczyny piszą, ze im lekarz pozwala, ale nie ma to jak zapytać swojego lekarza.

Włosy farbowałam ostatnio przed ślubem m-c temu i też balejaż blond. Podobno balejaż jest nawet bezpieczniejszy, bo sie nie dochodzi farbą do samej skóry

a ciekawe czy Montii poszła dzis na ta glukozę??? bo się ostatnio cos zebrać nie mogła

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Po wizycie jestem taka szczęsliwa.Moje przeczucia się spełniły-będzie wymarzona córeczka Lekarz potwierdził na 99%!

Na początku się myliłam myslałam,że będzie chłopak,ale od jakiegos dłuższego czasu byłam pewna,że to będzie córuniaWszystkie znaki na niebie i ziemi mi to mówiły.Pisze dziennik ciąży i pomyślałam sobie,że dziewczynka bardziej to kiedyś w przyszłości doceni(chociaż nie wiem)Potem kupiłam nieświadomie kaftanik,miał być uniwersalny a okazało się,że mam na rękawku lovely girlNo i ostatnio podpytałam to moje dziecię kim jest i tylko na dziewczynke były kopnięciaNa syneczka milczało jak grób!Poza tym takie przeczucie miałam,bo imie mamy wybrane,a dla chłopaka byłby problem!Jesteśmy tacy szczęsliwi-ja z tym emocji nie mogłam spaćZakochana jestem,jest zdrowa i śliczna
Lekarz po raz trzeci podreślił,że to Cud!!!Że mój przypadek jest niesamowity i powtarza go innym lekarzom i pacjentkom!!!
super gratulację, ale fajnie jest wiedzieć co????

Edytowane przez ego_ego
Czas edycji: 2010-11-26 o 09:14
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 09:17   #4434
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski piatkowo

na poczatku dziekuej za wszytkie zyczonka imioeninowe

Cytat:
co za człowiek
napisz do niego jaka kwota cię interesuje i się nie targuj,
powiedz że jak ci tej kasy nie zwróci to zgłaszasz sprawę do allegro,

teraz na allegro jest takie Centrum Sporów, i tam jest opcja towar niezgodny z opisem
większość się wystraszy allegro,
a jak nie to postrasz policją

nawet jeśli ci zwróci kasę to nie dawaj pozytywa
napisz wyraźnie w komentarzu że towar był niezgodzony z opisem, żeby inni wiedzieli
Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Zadac zwrotu kasy i odeslac, lub zwrotu czesci kasy.
Napisz mu, ze zrobisz mu zdjecia i niech Ci powie jakim sposobem mialabys doprowadzic do powstania tych otarc i plam. Zagroz, ze wyslesz te zdjecia do alle i zglosisz niezgodnosc przedmiotu, a wtedy bedzie musial przyjac zwrot, lub pokryc czesc kosztow. Zreszta gdyby byl taki pewny swojego to by tak od razu nie szedl na ugode. Jesli lezak nie jest jakis specjalnie zniszczony to zazadaj zwrotu czesci kasy. Bezdziesz miala lezak za pol ceny
Kochane ida swieta, wiec na alle pojawiac sie zacznie coraz wiecej oczustow i naciagaczy. koniecznie unikajcie sprzedawcow z mala iloscia kometarzy i czytajcie nawet te pozytywne, bo czasem ludzie daja pozytywa za to, ze w ogole towar doszedl i dalo sie zalatwic sprawe polubownie, ale np czas oczekiwania byl dlugi, albo cos sie w przedmiocie nie zgadzalo. Ja przed kazdym zakupem nawet jakiegos gownienka przeswietlam sprzedawce na wylot
Jesli facet odda Ci kase to mozesz wystawic mu pozytywa za to, ze sparwa zostala zalatwiona polubownie. Mialas z nim kontakt, zadzwonil do Ciebie, wiec chcial to zalatwic, zapytal jaka forma rekompensaty Cie zadowoli, wiec chce wspolpracowac, ale mozesz napisac w komencie, ze przedmiot okazal sie nie zgodny z opisem, ale, ze sparwa sie juz wyjasnila. Natomiast neutral bedzie po czesci oznaczal, ze jednak z czegos nie bylas zadowolona i mimo, ze facet oddal czesc kasy to transakcja Cie nie zadowolila. Tylko pamietaj, ze on moze napisac, ze skoro uzgodniliscie jaka forma rekompensaty Cie zadowala i staral sie to zalatwic to neutral jest zlosliwy.
Cytat:
wiesz co jeśli facet już teraz taki cham to ja bym i tak neutrala lub negatywa wystawiła i ostrzegła innych co innego jak cżłowiek miły powie że nie wiedział że przeprasza to wtedy inna sprawa ale nie taki cham że uważa że to nie jego wina negatyw jak nic by dostał
ja pier......... ale się wkurzyłam dziewczyny no zaraz mi serce wyskoczy właśnie teściu zadzwonił do tżta że imię im się nie podoba !!! i darł się że takie imię wybraliśmy że teściowa zła noż kur..... tak się wkurzyłam wyjdę z siebie zaraz to jest nasze dziecko co oni mają do tego - stwierdzili że to żydowskie imię!!! oj czuję że wojna z teściami będzie ja tego tak nie zostawię mieli swoją szansę 24 lata temu a teściowa chciała nazwać dziecko Ariel więc niech mi nie gada że taka znawczyni z niej - mąż powiedział teściowi że jak się im nie podoba to będzie donald bronisław. ale pipa z niego bo nie potrafi rzucić słuchawką i po prostu się nie tłumaczyc ja nie mam zamiaru się tłumaczyć nawet jeśli wojna ma z tego być niech spadają nie cierpię jej po prostu wiem że to teściowa taka. ale się wkurzyłam
no wlasnie porobialm wczoraj zdjeica i dizs rano wyslalm mu mail z nimi i z prosba o przelanie 40zl na moje konto w ramach rekompensaty a co do komenta to neurtal bedize bo hustawka miala byc nieuzywana a przsyzla pobrudzona

co do imienia to nie sluchaj nikogo - to twoje dizecko i ty decydujesz , jak beidze glodne to t go bedizesz musiaal nakarmic a nie ktos kto mu wybierze imie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ehhhhh powiedz jej że Ariel to taka syrenka była (jak ona taka madra) a poza tym olej ją, to jest Wasze maleństwo, ja tam nie mam zamiaru słuchać opinii innych na temat imion, bo co osoba to zdanie....jednej ciotce się podobam drugiej już nie, a ja mam to w d**** i Ty też kochana nie przejmuj się moja teściowa wymyśliła uwaga : CHIACYNTA odrazu oznajmiłam z usmiechem na twarzy, że po moim trupie
albo proszek do prania

Cytat:
dziewczyny zrobiłam zdjęcie
to te body z tesco za 8 zł
dwupak
myślę,że za tą cene są calkiem spoko
Monti jade do Tesco moze jeszce sie zalapie

Cytat:
Byłam dzisiaj u gin
Jest śliczna
i zdrowa.
Ale coś mój gin był dzisiaj rozproszony, miły jak nigdy, ale się chyba skupić nie mógł,
z jego pomiarów wyszło, że mała ma teraz 620g, co chyba nie jest możliwe,
i zapomniał mi dać zdjęcie
no co Mamusia pryztyla to i Coreczka cieższa

Cytat:
no a ja myslama ze tylko mnie tak suszy bo mam goraco w pokoju

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
no ja znow mialam slabosc zeby tam jechac w 30tc ale razcej nie pojade a co do zgagi to sama mam ja od jakies 2 tyg

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Mnie suszyło przez jakiś czas, ale teraz jest ok. Za to mam nieustającą zgagę po wszystkim w dzień i w nocy dlatego jadę na Ranigaście, oczywiście lekarz przepisał.
ja mam zamiar 2 kpl posiceli kupici ew dokupic drugi spiworek jak sie Rafciowi bedize podobalo w nim spac

załączam zdjeica uszkodzen nieszcesnej hustawki
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 09:19   #4435
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny,
w którym tc dziecko przyjmuje ostateczną pozycję w brzuszku

Dzisiaj moja mała siedziała sobie nóżkami w dół,
i tak sobie pomyślałam, że ciekawe od którego tygodnia nie będzie już zmieniać pozycji ?

generalnie od 8 msca dzidzia ma z reguły juz pozycje ustaloną, ale zawsze moze sie jeszcze do samego porodu przekręcic, obojetnie w którą stronę i to niejednokrotnie, tak więc nie nalezy się do tego tak przywiązywać

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

ps. dziendoberek oczywiście
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 09:20   #4436
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

jeszce kilka
Stary 2010-11-26, 09:27   #4437
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

a tu moj bardoz nerwowy zakup i kilka milszych ;p
Stary 2010-11-26, 09:34   #4438
Montii
Zakorzenienie

Lejdis wróciłam z glukozy, najgorzej było mi wstać....
ale spoko, glukoza mi smakowała, aż mi głupio było, wypiłam ze smakiem a pani obawiała się,ze będę się krztusić jak poprzednia pacjentka..
ale nie ze mną takie numery.. to nie było aż takie słodkie, co ta ciąża ze mną robi

wanilko dzisiaj miałam badany mocz ciekawe co mi tam wyjdzie

[LEFT]
Stary 2010-11-26, 09:46   #4439
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
a tu moj bardoz nerwowy zakup i kilka milszych ;p
Kasiu zarysowania i plamki na huśtawce ewidentnie są widoczne musisz walczyć o swoje !!!

co do ubranek to śliczne - a illlleeeeee tego

Coralady kochana gratuluję córeczki pamiętam jak pisałaś o bodach z tym napisem. jednak mamy jakąś intuicję. i ciesze się że wszystko jest w jak najlepszym porządku.

ja dziś muszę trochę posprzątać bo jutro mamy gości, a dziś wybieram się jeszcze do tesco pierwszy raz będe tam oglądać ubranka
Stary 2010-11-26, 09:47   #4440
niutka1
Wtajemniczenie

ps. co do imienia, to oczywistym jest, ze decyduja rodzice i nie dajcie sobie wejsc na glowe, bo jak teraz okazecie slabosc to juz we wszystko wam sie beda wtracac, powiedzcie ze imie na 100 % juz wybrane i nie ma odwolania i nie chcecie juz ani slowa syszec na ten temat i tyle.
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości