Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-26, 13:59   #4561
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Ja się nie boję sama zostać z dzieckiem i opieki nad nim,
tak jak szpitala to będzie ogromny stres dla mnie

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 13:59   #4562
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
izabela ja już i tak moje koronkowe figi i inne cuda porzuciłam na rzecz bokserek z bawełny hehe i rozmiar większe bo wbijały mi się przeokrutnie ja to jestem panikara..wezmę i takie i takie wolę mieć wszystko pod ręką , ciekawe ile będzie ważyć ten cały arsenał

a śmiać mi się chce z tych koszul do karmienia, każda ma jakiś motyw dojnej krowy albo inną postać z kreskówki
a jak juz nie ma obrazków to takie zwyczajnie brzydkie
paskudztwo
przeglądałam allegro i żadna mi się nie spodobała, bleeh

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

ja też nie nie wiem nawet jak się zachować w szpitalu
co do koszuli mam już 1
http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...312889641.html

kolor szary+fiolet
moja ciocia jak jechała do szpitala to z torbą podróżną hehe
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 14:03   #4563
Montii
Zakorzenienie

iweczka tą widziałam
jest nawet ładna tylko nie chcę takiej żeby cycucha odsłaniać bo nastraszyły mnie koleżanki ,że on wychodzi w najmniej odpowiednim momencie obchód a tu cycek ucieka...
ja szukam takiej na guziczki
ogolnie mam dwie nowe w domku, szerokie ale bez żadnych rozcięć

[LEFT]
Stary 2010-11-26, 14:05   #4564
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
ha ha z tymi kapciami to dobre
mam piętą po podłodze jeździć?

iza no tak w sumie racja co szpital to inne zasady i czegoś innego wymagają szkoda,że w internecie na str mojego szpitala nie ma takiego info, bylo by wszystko prostsze
w moim trzeba mieć wszystko swoje, nawet talerz, kubek i sztućce(dobrze że własnego łózka nie trzeba przytargać..... )
ale w tym co planuje rodzić to nie wiem jeszcze.....i tak wszystko kupie, bo mój mąż jakby miał kupic mi majtki poporodowe to wole nie myśleć gdzie by ich szukał i co by przyniósł, a mogłoby to się źle dla niego skończyć

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
iweczka tą widziałam
jest nawet ładna tylko nie chcę takiej żeby cycucha odsłaniać bo nastraszyły mnie koleżanki ,że on wychodzi w najmniej odpowiednim momencie obchód a tu cycek ucieka...
ja szukam takiej na guziczki
ogolnie mam dwie nowe w domku, szerokie ale bez żadnych rozcięć
i tak stanik mam zamiar założyć pod spód, bo bez nie lubie, wiec mam nadzieje że nic mi nie wyskoczy
ale taką na guziki tez planuje kupic, a może i 2 .......
Stary 2010-11-26, 14:06   #4565
Montii
Zakorzenienie

iweczka hah ja bardziej bym się stresowała tego jego zakupami niż On

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

iweczka no jeszcze zakup stanika nas będzie czekał, ale tym się nie martwię, mam zamiar isc do sklepu pod koniec ciazy i niech mnie panie pomierzą wszędzie i dobiorą idealny

[LEFT]
Stary 2010-11-26, 14:06   #4566
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie jak pomyślałam o tym, to już się uśmiałam
Stary 2010-11-26, 14:07   #4567
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
iza no tak w sumie racja co szpital to inne zasady i czegoś innego wymagają szkoda,że w internecie na str mojego szpitala nie ma takiego info, bylo by wszystko prostsze

no szkoda, każdy szpital powinien tak robić,
wiesz wypakujesz torbę ciuszkami i podkładami,
a okaże się na miejscu że to nie potrzebne, i że jedyne czego nie dają od siebie to chusteczki nawilżane,

a może byc odawrtonie, że nawet pieluchy będziesz musiała mieć swoje

a idziesz na szkołę rodzenia? albo może znasz kogos kto tam rodził?

Ja uciekam do szkoly rodzenia,
nie wiem czemu ma stresa
Stary 2010-11-26, 14:07   #4568
Montii
Zakorzenienie

haha i tak najlepsza byla Olusia (chyba ) pisała,że balaby się wysłać tż po laktator , bo jeszcze by do meblowego poszedł

[LEFT]
Stary 2010-11-26, 14:08   #4569
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

iweczka no jeszcze zakup stanika nas będzie czekał, ale tym się nie martwię, mam zamiar isc do sklepu pod koniec ciazy i niech mnie panie pomierzą wszędzie i dobiorą idealny
mi cycochy wcale nie rosną......ale jak się coś zmieni to też się wybiore na pomiary
zresztą i tak musze kupic taki odpinany...
Stary 2010-11-26, 14:09   #4570
Montii
Zakorzenienie

izabela musze się dopytać czy jest szkoła rodzenia przy tym szpitalu bo u nas jest jedna ale w bytomskim a tam nie chcę rodzić...wolałabym tuż przy moim szpitalu powodzenia i zdaj nam relacje

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

iweczka a mi rosną strasznie co miesiąc nowy biustonosz, dlatego z tym do karmienia poczekam na ostatnią chwilę.. tak z 37-38 tc

[LEFT]
Stary 2010-11-26, 14:10   #4571
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
haha i tak najlepsza byla Olusia (chyba ) pisała,że balaby się wysłać tż po laktator , bo jeszcze by do meblowego poszedł
mój chyba wogóle nie wie co to..... chociaż tłumaczyłam mu 100000 razy.....
ale zaczełam tak mysleć i gadać mu, że jak mi cyce nie rosną to gdzie ten pokarm będę miała i czy mi nie zabraknie to on z usmiechem na twarzy swierdził, że kupimy krowe i będzie na podwórku stała, troszkę trawki jest to się pozywi no czub......

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-26, 14:12   #4572
Montii
Zakorzenienie

iweczka to mój powiedział ,że jak przestanę karmić piersią a przejdę na mleko modyfikowane to będzie dosypywał młodemu odżywki żeby rósł jak koks wariat

aaa dzisiaj listonosz przyniósł mi zestaw startowy i laktator TT

[LEFT]
Stary 2010-11-26, 14:12   #4573
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

a kiedy u ciebie następne podejście do wyczajenia płci?

już odliczam dni 14.12 - wtorek na 15 i to jest tzw moje połówkowe chociaż w 23 tc będzie

ja też muszę dowiedzieć się co trzeba zabrać dokładnie bo o dziecku nic nie piszą na stronie szpitala tylko o matce

Co należy zabrać do szpitala?
  • dokumenty
  • dowód osobisty
  • legitymację ubezpieczeniową (lub druk RMUA)
  • grupę krwi - wynik oryginalny
  • w przypadku czynnika RH(-) wynik przeciwciał
  • wyniki badań laboratoryjnych: morfologia, mocz, HBS, WR
  • badania USG
  • książeczkę przebiegu ciąży
  • wypisy szpitalne w przypadku hospitalizacji w okresie ciąży

Walizka rodzącej:
  • przybory toaletowe
  • ręczniki (2szt.)
  • skarpetki
  • koszule nocne rozpinane od góry (2-3 szt.)
  • kapcie oraz klapki pod prysznic
  • szlafrok
  • figi jednorazowe lub higieniczne połogowe (siateczka)
  • biustonosz i wkładki laktacyjne
  • chusteczki nawilżające, może być woda w sprayu
  • woda niegazowana + suchy prowiant (dla męża)
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 14:15   #4574
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
izabela ja już i tak moje koronkowe figi i inne cuda porzuciłam na rzecz bokserek z bawełny hehe i rozmiar większe bo wbijały mi się przeokrutnie ja to jestem panikara..wezmę i takie i takie wolę mieć wszystko pod ręką , ciekawe ile będzie ważyć ten cały arsenał

a śmiać mi się chce z tych koszul do karmienia, każda ma jakiś motyw dojnej krowy albo inną postać z kreskówki
paskudztwo

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

ja też nie nie wiem nawet jak się zachować w szpitalu
ja mam już kupione koszulki do szpitala. I mam właśnie motyw jeden z mega żyrafą i z szara z zielonym misiem. Musi być coś wesołego

Cytat:
izabela musze się dopytać czy jest szkoła rodzenia przy tym szpitalu bo u nas jest jedna ale w bytomskim a tam nie chcę rodzić...wolałabym tuż przy moim szpitalu powodzenia i zdaj nam relacje

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

iweczka a mi rosną strasznie co miesiąc nowy biustonosz, dlatego z tym do karmienia poczekam na ostatnią chwilę.. tak z 37-38 tc
ja kupiłam stanik nowy na początku ciąży i dopiero teraz widze że nowy by się przydał, wiec po wypłacie wybiore się po coś nowego.

Przeraziła mnie trochę ta mama z wątku styczniowo-lutowego. Bo ja mam teramin na 19 marca (cesarka pewnie szybciej) a planuje do miasta gdzie będę rodzić przeprowadzić się koło 20tego lutego albo później

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 14:15   #4575
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
iweczka to mój powiedział ,że jak przestanę karmić piersią a przejdę na mleko modyfikowane to będzie dosypywał młodemu odżywki żeby rósł jak koks wariat

aaa dzisiaj listonosz przyniósł mi zestaw startowy i laktator TT
no i jak???fajny zestawik?? ja wczoraj oglądałam je w sklepie ale nadal nie wiem jaki kupić.....wrrr
Stary 2010-11-26, 14:22   #4576
blackrose4u
Wtajemniczenie

właśnie butelki, laktator itp kupujecie z Aventa czy tej firmy Tommy Tippie czy jakoś tak?

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 14:23   #4577
n.ik.a
Zadomowienie

Montii myślę, że po porodzie nie będziesz się przejmować, czy coś ci spod koszuli wychodzi ja się już naoglądałam sytuacji na porodówce ( z racji wykonywanego zawodu) kobiety po porodzie leżą w koszulach szpitalnianych z ogromnymi podpaskami z cyckami na widoku i nikt się nie przejmuje. Dopiero na 2 dzień po porodzie kobieta wygląda normalnie...a w szpitalu to po urodzeniu dziecka leży się zaledwie 3 - 4 dni

a co do papci...to nie mam pojęcia...może po porodzie stopa się zmniejsza, bo kobiecie w ciąży puchną nogi

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 14:32   #4578
Montii
Zakorzenienie

nikuś pewnie tak, ale ja jestem taka hmm... jeżeli chodzi o mój wygląd pedantka.. nawet po domu nie chodzę byle jak tylko dopasowane dresy itp itd, jak jestem chora to też nie jakoś wymiętolona i chcialabym też ładnie się prezentować na porodówce ( ) i nie mówię o rodzeniu w makijażu ale koszulę chciałabym mieć ładną, szlafroczek mam nowy, kapcie pod kolor, pidżamkę też pewnie przesadzam ale cóż, taka jestem!

black rose ja TT bo będe karmić zamiennie raz piersią raz butelką ( uczelnia ) a słyszałam,że sprawdzają się w tym wypadku bo podobno smoczek przypomina sutka mamy.

iweczko zadowolona jestem już bym chciała wypróbować

[LEFT]
Stary 2010-11-26, 14:33   #4579
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej U nas wizyta przebiegła ok, Wiktoria rośnie (ma już 330g), pomiary w normie. Ja mam mega stan zapalny a ginek tak skrupulatnie sprawdzał mi papierkiem ph w pochwie że po wizycie krwawiłam i jeszcze dziś nadal plamię Mam kupę leków ale znając życie do porodu nie wyjdę z problemu Aha, widziałam małą w 3d ale zasłaniała buźkę rączką a to co widziałam przypominało raczej małą małpkę

Eirene, super foteczka Dobrze że podjęliście z TŻ decyzję odnośnie imienia, to już byłaby przesada gdyby teściowie decydowali Pogodzą się z faktem bardzo szybko Co do glukozy, prawidłowo powinno się pobrać krew na czczo, wypić i po godzinie znowu pobrać (przy 50g). Tylko w ten sposób wyjdzie krzywa cukrowa, inaczej trudno stwierdzić jaki był skok.

Iweczka, ja mam tą pierwszą poduchę od kilku dni, kupiłam na all Fajna jest ale nie przyszło mi do głowy że będzie tak szeleścić

Iizabelaa, super że wizyta ok, tylko fotki szkoda.

Coralady, gratuluję wymarzonej córeczki

Montii, hehe Ciebie nawet glukoza nie pokona

Castia,faktycznie lepiej sprawdzić, trzymam kciuki żeby było ok

Madalena, witaj i gratuluję synka

Ewelina, witaj i również gratuluję syncia

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-26, 14:42   #4580
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
ale np. na Trmentiolu jest napisane, że nie można go stosować u dzieci poniżej 3 roku życia, także ja osobiście bym nie ryzykowała

faktycznie dzieci bywają uczulone na rożne kosmetyki, np. na Nivea,
dlatego może od razu lepiej kupić takie apteczne, droższe
Tormentiol zostal polecony przez polazna, wiec nie jest widac szkodliwy, a skuteczny jak najabrdziej. Kosmetykow na zas nie kupuje, bo nie wiem czy dziecko nie bedzie uczulone. Mam pare probek. W szpitalu i tak uzywaja Nivea, lub J&J, wiec chociazby tam juz zauwaze czy dziecku pasuja te kosmetyki. Maz i tak bedzie na taciezynskim, wiec w razie w skok do sklepu i wszystko mam.

Cytat:
moja siostra na 100% nie brała ze sobą podkładów żadnych,
więc albo leżała z podpaska albo po prostu one są w szpitalu

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

a kiedy u ciebie następne podejście do wyczajenia płci?
Widac zalezy od szpitala. Jedne maja full wypas i jeszcze daja wyprawki do domu, a inne bida z nedza i komuna smierdzi.

Cytat:
myślałam,że jak jestem w szpitalu , to w razie czego wiedzą co robić a nie,że ja będe musiała mieć swój paracetamol
ale ja nigdy w szpitalu nie byłam....

będę się musiała przejechać tam gdzie chcę rodzić i podpytać
ah zapomniałam o seksi majtasach poporodowych
Ja zadnych medykamentow nie kupuje na zas, bo i po co? Polozna i tak przychodzi czesto, jak dziecku cos bedzie to i tak trzeba do lekarza isc, a moze akurat moj bejbik nie bedzie mogl zazywac Paracetamolu czy czegos innego. Przeciez po porodzie nie nastapi koniec swiata i zawsze mozna wedle potzreby isc do apteki

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
nie no paracetamol i espumisan to do domu, jakby coś się działo ale lepiej mieć w zapasie niż latać potem, tak mi powiedziano-znawcą nie jestem

no no majty obowiązkowo
a słuchajcie o co chodzi z witaminą D ???? wie któraś??to lekarz zaleca podawać maluchom czy samemu trzeba?? bo w gazecie widziałam kilka reklam wit.D i nie wiem...
Dla dzieci jest nie espumisan tylko jakos tak inaczej sie nazywa. Wit D kaza podawac dzieciom i przepisuje ja lekarz. Na pierwszej wizycie mozna zapytac jakie leki najlepiej miec pod reka w domu.

Z majtkmi to jest roznie, bo te podpaski sa wieeeelkie i np jak szwagierka lezala w szpiatlu to zadna tam z lasek nie miala majtek, bo nawet polozne odradzaly noszenia ich. Kazda trzymala udami jak szla do lazienki, a jak sie lezy to podpaska sobie lezy miedzy nogami. Te po cc i tak same sobie nie mogly zmieniac, nawet ruszac sie nie mogly, bo znieczulenie dzialalo. Natomiast przed czy po porodzie to jesyt kazdej wszystko jedno, czy jej tylek widac, czy mleko kapie, czy cycek wylazi, bo sa emocje jeszcze, dziecko, ktore pochlania cala uwage i jest sie tak obolalym, ze ostatnie o czym sie mysli to o wygladzie. Na innym watku laska wybierala sie do kosmetyczki, fryzjera, makijazystki, bo chciala ladnie wygladac w czasie i po porodzie na wypadek jakby jej ktos zdjecia chcial robic. Pozniej smiala sie z tego, bo napisala, ze jak juz urodzila to wygladala jak 7 nieszczesc i w ogole ja to nie ochodzilo.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 14:46   #4581
Montii
Zakorzenienie

Ja tam wolę lekarstwa mieć pod ręką,
bo jak będę sama z małym a tż w pracy to nikt nie będzie latał do apteki, a taki paracetamol czy coś na kolkę to sprawy groszowe, wole mieć.

a zdjęć nie będzie u nas
jedynie po porodzie maluszka sfotografować
ale na pewno nie mnie podczas porodu bo i z takimi się spotkałam no ale jak kto woli, niektórzy chcą mieć pamiątke...

[LEFT]
Stary 2010-11-26, 14:50   #4582
Jok3r
Zadomowienie

No ja jesli juz to najpierw zapytam lekarza co miec w domu na wszelki wypadek niz kupowac, bo tak mi ktos poradzil
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 14:50   #4583
Eirene1987
Zakorzenienie

już sobie wyobraziłam siebie w za małych kapciach pierwsze o tym słyszę

anika222 śliczny wózek

Cytat:
mówisz

moje siostry nie kupowały takich majtek, tylko w normalnych chodziły,
fakt, że pod koniec ciąży jak tyłek urośnie, to pewnie trzeba będzie większy rozmiar nosić
a jak już się nakupuje seksi majtek ciążowych to chociaż je po porodzie wykorzystam

głupio by mi było w szpitalu, wszystkie laski w normalnych gaciach a ja w takich prześwitujących
moje koleżanki też mi odradzały mówiły że to się niszczy szybko i nie zdały u nich egzaminu ja tam i tak jedną parę wolę mieć

Cytat:
paskudztwo

a ja znalazłam parę fajnych:

http://moda.allegro.pl/koszula-koper...331110347.html tylko dekolt trochę za duży moim zdaniem cyce będą wyłazić

http://moda.allegro.pl/pizama-koszul...320368530.html polewkowa

http://moda.allegro.pl/alles-sweet-c...320696727.html ta też nawet nawet tylko też ten dekolt

http://moda.allegro.pl/dyskretna-kos...325011496.html ta mi się bardzo podoba

http://moda.allegro.pl/wygodna-slicz...326255797.html ta też fajna

a na koniec znalazłam taką : nie wiem tylko co w niej zmysłowego w ogóle dla mnie zmysłowa nie jest :brzyda l:

http://moda.allegro.pl/zmyslowa-kosz...330529378.html

Cytat:
dobrze że wie co to laktator

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
mój chyba wogóle nie wie co to..... chociaż tłumaczyłam mu 100000 razy.....
ale zaczełam tak mysleć i gadać mu, że jak mi cyce nie rosną to gdzie ten pokarm będę miała i czy mi nie zabraknie to on z usmiechem na twarzy swierdził, że kupimy krowe i będzie na podwórku stała, troszkę trawki jest to się pozywi no czub......
no mój twierdzi że jak będzie za dużo to się przyłączy i dziecko będzie z jednego cyca a on z drugiego

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej U nas wizyta przebiegła ok,
Wiktoria rośnie (ma już 330g), pomiary w normie. Ja mam mega stan zapalny a ginek tak skrupulatnie sprawdzał mi papierkiem ph w pochwie że po wizycie krwawiłam i jeszcze dziś nadal plamię Mam kupę leków ale znając życie do porodu nie wyjdę z problemu Aha, widziałam małą w 3d ale zasłaniała buźkę rączką a to co widziałam przypominało raczej małą małpkę

Eirene, super foteczka Dobrze że podjęliście z TŻ decyzję odnośnie imienia, to już byłaby przesada gdyby teściowie decydowali Pogodzą się z faktem bardzo szybko Co do glukozy, prawidłowo powinno się pobrać krew na czczo, wypić i po godzinie znowu pobrać (przy 50g). Tylko w ten sposób wyjdzie krzywa cukrowa, inaczej trudno stwierdzić jaki był skok.

bardzo się cieszę że w porządku wszystko z małą a ty się kuruj kochana
co do teściów to już totalną olewkę mam nie damy się choćby nie wiem co a oni się chyb a obrazili bo nie dzwonią
co do glukozy to też się zdziwiłam no ale widocznie tak się u nas praktykuje

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 14:58   #4584
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
No ja jesli juz to najpierw zapytam lekarza co miec w domu na wszelki wypadek niz kupowac, bo tak mi ktos poradzil
no to raczej oczywiste, ja się zapytałam orientacyjnie i z ciekawości jakie leki

eirenne śmiać mi się chce z tej zmysłowej

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

dziewczyny wiecie jakie są normy przy glukozie 75 g?

zaraz zacznę w necie szukać...

tż pojechał mi po wyniki a ja się stresuje jakby przyjechać do mnie .. nie wiem z testem ciążowym

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

eirenne ta i ta mi się podobają
http://moda.allegro.pl/dyskretna-kos...325011496.html

http://moda.allegro.pl/alles-sweet-c...320696727.html

[LEFT]
Stary 2010-11-26, 15:03   #4585
laseczkaa
Zadomowienie

mam pytanko :
czy któraś z was kupiła lub oglądała na żywo ten kocyk z Lidla z Kubusiem Puchatkiem
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 15:09   #4586
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam wolę lekarstwa mieć pod ręką,
bo jak będę sama z małym a tż w pracy to nikt nie będzie latał do apteki, a taki paracetamol czy coś na kolkę to sprawy groszowe, wole mieć.

a zdjęć nie będzie u nas
jedynie po porodzie maluszka sfotografować
ale na pewno nie mnie podczas porodu bo i z takimi się spotkałam no ale jak kto woli, niektórzy chcą mieć pamiątke...
a daj spokój mój wymyślił że kamerować będzie ale na szczęście tylko maluszka jak już wyjdzie bo ja bym go chyba zabiła

Cytat:

mi ta pierwsza wpadła najbardziej w oko i chyba nawet sobie kupię do szpitala taka ładna jest ta druga też tylko ten dekolt mnie przeraża troszku

a co do glukozy to nie mam pojęcia jakie są normy a ja mam 50g glukozy przepisane to też od czegoś zależy czy od lekarza ile przepisze?
nie martw się będzie dobrze z tym wynikiem swoją drogą - szybciutko ten wynik

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 15:10   #4587
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
no to raczej oczywiste, ja się zapytałam orientacyjnie i z ciekawości jakie leki

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

dziewczyny wiecie jakie są normy przy glukozie 75 g?

zaraz zacznę w necie szukać...

tż pojechał mi po wyniki a ja się stresuje jakby przyjechać do mnie .. nie wiem z testem ciążowym

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

ja miałam 136 przy 75g i lekarkj powiedziała ze ledwie sie zmiesciłamw górnej granicy... do 140 jest chyba

Eriene ciesze sie ze ci sie podoba

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2010-11-26 o 15:12
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-26, 15:13   #4588
Montii
Zakorzenienie

eirenne ta nawet bardziej mi się podoba http://moda.allegro.pl/alles-sweet-c...320696727.html
tylko ciekawe jak wygląda na NIE modelce

podobno jak wyjdzie nie tak 50 g to ma się skierowanie na 75g
mój dal od razu bo uważa,że taki wynik jest dokładniejszy,...no zobaczymy stresuje się strasznie, ale to chyba z lęku o to ,że nie daj boże nie będe mogła jeść slodyczy nie no, zdrówko najważniejsze oby było ok

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

anika po dwóch godzinach tak?
bo ja miałam na czczo, po godzinie i po dwóch
a chyba po dwóch to ten wynik ostateczny
bo na necie są różne normy, dzieki

[LEFT]
Stary 2010-11-26, 15:15   #4589
agaaga89
Zakorzenienie

Laseczka nie widziałam, ale też się zastanawiałam czy by się nie przejść po niego do lidla, ten z bambi w ulotce był super

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 15:16   #4590
gosikk_s
Zakorzenienie

Jok3r, szczerze to nie wyobrażam sobie chodzić z podpaską między nogami a bez majtek Ja miałam majtki te siateczkowe i bez problemu mieściła się podpacha a przynajmniej mogłam człapać swobodnie. Po cc człowiek jest naprawdę jak kaleka więc spróbuj jeszcze chodzić ściskając podpaskę Chyba że lezysz jak kłoda i nie wstajesz z łóżka ale ja starałam się jak najwięcej ruszać, to bardzo ważne. Oczywiście przez pierwszą dobę leżałam bez majtek a położne wymieniały te podpaski bo i tak nie mogłam się ruszać, ale potem już nie. Przecież nawet z łóżka bym nie dała rady wstać z podpaską

Eirene, eee tam, za kilka dni im przejdzie Niech się oswoją i przełkną

Montii, przy 75 po godzinie nie powinno przekraczać 180 a po dwóch 140.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości