|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Chciałam jeszcze napisać, że ja miksuje trochę płatki owsiane Zuzce zanim ugotuję.
A dziś zrobiłam Jej jogurt naturalny, z mielonymi pestkami z dyni i gruszką. Wcinała aż miło
|
|
|
|
#1322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
Bo właśnie wczoraj je wyciągnęłam, na wczorajszym spacerze było ok, dzisiaj już zimniej trochę i mała miała strasznie zimne i czerwone stópki Jedyna opcja jeszcze, że ma je na tyle za luźne, że nie grzeją ale raczej nie sądzę ![]() aga oby bez szpitala się obeszło...ehh wy to się macie
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-11-26 o 15:07 |
|
|
|
|
#1323 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No ale, myślisz, że jakieś inne buty by lepiej to ciepło trzymały? Może będzie lepiej, jak Martynka będzie chodziła, bo wtedy stopa pracuje?
|
|
|
#1324 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Me tooooo ![]() a no pewnie ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Angy TO jest bardzo ciekawe i TO fajne
|
|
#1325 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dlatego jeździmy do bawialni. Cytat:
Ciekawe co ją zmusiło do takiego postępowania, kasa? Szkoda ![]() No właśnie o to mi chodziło, bo teraz sama jesteś mamą i pewnie to pomaga w pracy. Pytam z ciekawości bo u nas w szpitalu jest lekarka(ginekolog), stara panna bez dzieci i ma tragiczne podejście do pacjentek. Ciekawe ile w tym winy jej charakteru, a ile tego, że sama bezdzietna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze jej zrobiła Cytat:
![]() Ile gotują się buraki?
|
|
#1326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pewnie tak, chociaż dzisiaj sporo za rączki chodziła...ale nie może z tak zimnymi stópkami chodzić bo się rozchoruje, całe czerwone miała bidulka
|
|
#1327 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wytrzymałam i go obudziłam, żeby serce zmieniło rytm. Już mu tak nie skacze
bije bardzo szybko ale już nie ma napadu bije mu 160-170/min. Jessu jak mi ulżyło. Poczekamy jeszcze i jak nadal będzie mu tak szybko biło to jednak przejedziemy sie do szpitala żeby sprawdzili czy wszystko ok. Dzięki dziewczyny za dobre mysli. Ja siez tych nerwów kiedyś wykończę, albo przynajmniej schudnę z 10 kg ![]() heh Alan gdy widzi że biorę stetoskop to zwiewa, już ma dosyć osłuchiwania ![]() Ide grzać mu obiad.
|
#1328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aż zmiękną ![]() No i myślała,że was zaskoczę zdjęciem a tu się okazuje, że to moja Martynka dotychczas taka dama była, że elegancko na boczku i na pleckach spała, teraz tyłek do góry i zero skrępowania
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-11-26 o 15:18 |
|
|
|
|
#1329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja gotuję i sprawdzam, czy da się wbić widelec ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() , a długo byłyście?
|
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam napisać dokładnie to samo co Anula
![]() Cytat:
|
|
#1331 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chodziło mi o czas bo nie wiem, czy się ugotują na obiad czy kolację ![]() Cytat:
![]() Słyszę mlaskanie, idę obiad małej dać
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
my juz w domku , zimno strasznie brrrrr
![]() Gorgulku to sie mala Zuzka musiala naplakac biedna, calusek dla noej Aga mam nadzieje ze wizyta w szpitalu nie bedzie potrzebna i serduszko nie bedzie tak walic ![]() zapomnialam napisac ze mama dzisiaj kupila Werci takie zwierzatka gumowe i mala zachwycona sie bawi nimi
|
#1333 |
|
Ola-Unhola
|
Ja się żegnam.
Jadę zaraz na wosk i potem do HM po czapki dla bąbli. Cos komuś zobaczyć, sprawdzić cenę ? ![]() Spokojnego wieczorku
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam do domku i zaczynam weekend
Do wieczora Dziewczyny
|
#1335 |
|
Ola-Unhola
|
http://allegro.pl/h-m-cieply-kombine...340762745.html
Myślicie, zę 100 zł już z przesyłką to za dużo? Taka propozycja padła ze strony sprzedające ![]() Lecę, papa
|
#1336 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Dobrze, że już weekend, bo jakoś wyjątkowo mocno doczekać się nie mogłam ![]() A wczoraj Tymek - najprawdopodobniej po przedwczorajszym szczepieniu - dostał gorączki - niby niewielkiej, bo oscylowała koło 38 stopni i bardzo nie rosła dalej, ale i tak w panikę wpadłam mówię Wam - bo wiecie -nasza pierwsza gorączka a rano w sumie jeszcze nie wiedziałam od czego to może być.Poszłam do pracy zostawiając Męża z instrukcjami i nakazem informowania "co minutę" Tak sobie później wydedukowałam, że od szczepienia, bo od czego? Poczytałam wczoraj, że po DTP (a to było jedno z wkłuć) gorączka jest jak najbardziej możliwa, więc chyba to to. Niby nigdy tak nie reagował, no ale może raz się zdarzyło. Dzisiaj jest już zupełnie dobrze.A najgorsze było to, że musiałam siedzieć w pracy i pracować, a myśli były gdzie indziej i co chwilę pod biurkiem sprawdzałam czy są nowe wieści ![]() Jak zwykle - waga ciężka (13,2 kg), wzrost średni (82 cm). Nie tylko ![]() Jeny, jak ja nienawidzę porównań Sama byłam w dzieciństwie wciąż porównywana przez Mamę (oczywiście na moją niekorzyść, dzięki czemu miałam megakompleksy, z których długo się leczyłam) i teraz mam uraz, i krew hektolitrami z miejsca mnie zalewa jak ktoś zaczyna takie gadki Ucinam krótko tego typu rozmowy (też głównie z Mamą) mówiąc, że nie interesują mnie inne dzieci oraz, że uważam, że dobrze postępuję No bo co zrobić z głupim gadaniem?Cytat:
Bo przypomniało mi się jak w lipcu jechaliśmy na drugi koniec Polski, bagaże gotowe, Mąż o 3. w nocy poszedł przeparkować samochód bliżej klatki, żeby je pakować, a tu zonk Pisałam Wam z resztą o tym. I sprawdzanie nic nie dało, bo kilka godzin wcześniej działał - później okazało się, że coś robiło zwarcie i wyładowywało co chwilę akumulator.. ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Trzymam za wyniki A nie chcieliście zrobić też CRP? No proszę, a jeszcze niedawno pisałaś, że gg nie masz, a tu za plecami aktywne rozmowy się toczą ![]() Cytat:
A z surowych i dla dzieci to ja polecam jeszcze amarantus - pod nazwą popping do kupienia np. w Almie lub inaczej zwany amarantus ekspandowany np. w Piotrze i Pawle - w tej formie jest gotowy do dosypywania np. do jogurtów czy innych deserków, a niedrogi i bardzo zdrowy. Z resztą ten do gotowania też polecam ![]() Nie cierpię gotowania buraków ![]() Dziewczyny, a gotuje któraś buraki w parowarze? .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-11-26 o 18:28 |
||||
|
|
|
#1337 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o, dzięki, muszę rozeznać sprawę i spróbować Ja parę razy gotowałam dla Martynki. No może u was się sprawdzą, może Martynka ma je rzeczywiście za luźne, pokombinuję jeszcze ze skarpetkami... Godzinkę tylko. Cytat:
|
|
#1338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gabaryty imponujące ![]() No dobrze , my też mamy podejrzenia, że coś nam wyładowuje akumulator ![]() , robiliśmy CRP, a dlaczego Ty je zasugerowałaś?Wszystko się zmienia ![]() Dzięki za info ![]() Ja
|
|
|
#1339 | ||||
|
Zakorzenienie
|
firma-Kupiec
Cytat:
![]() dosłownie płatki więc gotuje się je błyskawicznie-2min wrzucając na gotujące się mleko Smakuje jak ryż też coś mi się nie zgadzało zmyliłaś mnie w poście pisząc "jeszcze swojego nie mam" i kminiłam, czy w naprawie, czy co Cytat:
Cytat:
![]() ale strach i nerwy współczuję tych przeżyć oj długo, ale już i tak "po ptokach" obstawiam ok 40-60min Cytat:
ja ![]() często robię, bo wszyscy lubimy gotowane z gara robiłam do czasu aż nie miałam parowaru, ale przez długi czas gotowania miałam wrażenie że są wygotowane z rozumu i jemy "gazete" 2pełne pojemniki buraków w całości i w łupinkach paruje średnio 40 min ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- gapa ze mnie płatki to takie http://vitalia.pl/index.php/mid/64/f.../cid/45/part/0
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#1340 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wzięłam stary młynek do kawy od Mamy.
No ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Niezła waga ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, firmę znam ![]() O, spróbuję kiedyś blenderem zmielić ![]() ![]() No mam nadzieję, ale i tak się martwię, eh
|
|
|
#1342 |
|
Wtajemniczenie
|
A jakoś bardzo czy troszkę?
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Większość minimalnie, nic nie odstaje bardzo mocno.
|
|
#1344 |
|
Wtajemniczenie
|
no jak minimalnie to nie powinno być źle
Postaraj się na razie nie martwić na zapas, zobaczysz co lekarz wam powie
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1346 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, ja chyba dziś wykorkuję!!!
Po tym jak napisałam że już lepiej to znowu dostał napadu, jużnie czekałam tylko ściągnęłam małża z pracy, spakowałam torby i do szpitala. Nie dojechaliśmy bo przeszło mu niedaleko domu. Trochę się martwiłam,ale nie chciałam jechać na weekend do szpitala bo i tak nie ma lekarzy. Więc wróciliśmy do domu i po 15 minutach .... znowu napad. Była 18.30 a my Młodego do wózka i na zimne powietrze na dwór (zimne pomaga w zwalczaniu napadów), ciemno, zimno, ludzie się dziwnie gapią że my z wózkiem w nocy a my zapieprzamy jak dwa czubki, oby tylko Młody jak najwięcej się nawdychał. Uch przeszło, więc do domu. Potem jeszcze raz miał napad ale kilku minutowy. A co najlepsze/ a raczej najgorsze nie zauważyłam że Alan dostał gorączki:-( (Unholy to nie Ty jesteś beznadziejną matką tylko JA !!) już rano po spacerze wydał mi się ciepły ale zwaliłam to na rozgrzanie po spacerze. Dopiero gdy mąż wrócił po 16 kazał zmierzyć mu temp. i było 39.2 !!! A ja tego nie zauważyłam!!! Dałam czopek nurpofenu i teraz już było 38.6. Serducho spokojne. Mam nadzieję że w nocy nie będzie żadnych niespodzianek, choć i tak pewnie będę co chwila wstawała i sprawdzała a to serce a to temp. Jestem dziś kłębkiem nerwów, aż mi siępłakać chce z tej bezsilności. Moje dziecko cierpi a ja nie mogę mu pomóc. Sorki ale was nie poczytałam, więc nie wiem o co kaman. Ale jeśli choć jedna z Was się nami zainteresowała to baaardzo dziękujemy. Idę do małża, buzka.
|
#1347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A że tak idiotycznie pewnie zapytam - porównywałaś z normami dla maluchów rozumiem...
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pociechą jest, że Kubuś ma ładne żelazo i wapń
|
|
|
#1349 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wnioskujac z tego, jak ostatnio sie zachowywala ![]() Cytat:
biedulka ![]() Cytat:
![]() nie zmienilo mi sie podejscie do kobiet w ciazy i rodzacych, za to wiecej mam do pogadania z nowoupieczonymi mamusiami Cytat:
oby tych napadow bylo jak najmniej ![]() super, ze oparzenie juz wyleczone Morska, dobrze, ze ta goraczka to po szczepieniu. ----------- dzien mi minal nie wiem kiedy tzn wiem ![]() byla taka ladna pogoda, ze zapakowalam Antosia i prawie 3 godziny nas nie bylo pozniej odebralam meza z pracy i pojechalismy prosto na zakupy, musielismy kupic polki do pokoju A i nam sie udalo
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-11-26 o 20:47 |
||||
|
|
|
#1350 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie masz rację, że to od szczepionki. Super, że do tej pory gorączka was omijała.Oj nie dziwię Ci się. Masz co dźwigać ![]() Ja od dzisiaj też ![]() Cytat:
![]() Jeśli tylko niewiele to na pewno nic złego agga19851985 spokojnej nocki ![]() Cytat:
No tak w wynajmowanym mieszkaniu nie bardzo jest jak zaszaleć
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

Jaki Wy macie rozmiar?

(nie lubię wyrzucać pieniędzy "w błoto")

NIE LUBIĘ TROLLI
dlatego jeździmy do bawialni.
Ciekawe co ją zmusiło do takiego postępowania, kasa? Szkoda 

Poczytałam wczoraj, że po DTP (a to było jedno z wkłuć) gorączka jest jak najbardziej możliwa, więc chyba to to. Niby nigdy tak nie reagował, no ale może raz się zdarzyło. Dzisiaj jest już zupełnie dobrze.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, firmę znam
pewnie masz rację, że to od szczepionki. Super, że do tej pory gorączka was omijała.