Prawiczek w wieku 21 lat? - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-21, 10:53   #391
karolynka90
Zakorzenienie

Dot.: Prawiczek w wieku 21 lat?

Cytat:
Napisane przez groza Pokaż wiadomość
jak rany boga - toć 70% tego wątku to jest spam: kruszenie kopii o jakąś bzdurę. Żeby on wam chociaż powiedział "ty, ty i ty jesteś szmatą". Ale on napisał to jako uogólnienie i jeśli o takie coś kruszycie tak kopie - to czego to może być objawem? Same - w ramach wolności słowa drwicie z autora przez wiele stron tworząc śmietnik z tego wątku - a potem mu tej wolności słowa odmawiacie.

Przy czym jest to TYM BARDZIEJ dziwne - bo przecież same przeżywałyście te myśli "czy to już czas, czy też za wcześnie? Czy on uzna mnie za szmatę?". Zapomniał wół jak cielęciem był. Po co więc tak atakować za to określenie? On to do żadnej z was nie napisał. On napisał o własnym przeświadczeniu. Czy jak napiszę, że mnie się blondyni nie podobają, bo każden ma trypra, to zaraz tu krucjata nastąpi w imieniu wszystkich blondynów świata?

Przyznam się szczerze, że dotrwałam do 5 strony tego śmietnika i odpadam. Wyjaśnienie jego było parę razy a wy dalej to samo. Właśnie widać jak z politycznej poprawności i łapania za drobnostki może się rozwinąć - na tym, przecież świetnym, forum - wysypisko.
Pogrubione - a skąd ty to wiesz?
Stary 2010-11-21, 21:53   #392
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Homicide Pokaż wiadomość
Do autora tematu:

Stary, twoją największą ułomnością nie jest bycie prawiczkiem, ale bezsensowne utrzymywanie wiary w kobiety i ich tak zwaną "dobrą wolę". Najlepiej nie czytać w ogóle 90% odpowiedzi z tego tematu, bo to bzdura za bzdurą. Don't give a fuck, man.

Powszechną sytuacją jest wyśmiewanie dwudziestokilkuletnich prawiczków przez ich "w pełni zdrowe" rówieśniczki, które usiłują nie mieć pojęcia o tradycyjnych różnicach płciowych. Sprawa jest taka, że dla przeciętnej kobiety seks, związki i cokolwiek z tym związane NIGDY nie będzie jakąkolwiek trudnością, bo nie ona nie musi się o nikogo starać, tabuny adoratorów same będą walić drzwiami i oknami. Ewentualny seks w wieku nastoletnim to dla niej zwykły pryszcz, w przeciwieństwie do mężczyzn, z których tylko nieliczna garstka najlepiej wyglądających, najbogatszych, wygadanych i pewnych siebie nie ma problemu ze znalezieniem partnerki. Okej, tzw. bad boye (nawet najbrzydsi) zawsze kogoś sobie znajdą na jedną noc...

A kobiety... cóż, uznają, że starszy prawiczek musi być oziębły, długo wytrzymał bez seksu, dziwny, ultrareligijny i w ogóle nieciekawy, ma umysł wielkości okruszka, heh... Lepsza już masturbacja niż taka ciota jak on... Wpływy feminizmu już poważnie zniszczyły to społeczeństwo.

Odrażające jest podejście kobiet do prostytucji jako "leku na prawictwo". "To żadna opcja, najgorsza z możliwych, to jest okropne!!!". Ha, ha! Powiem tylko jedno - jak nie szkoda ci kasy i nie masz nic przeciwko, to nie wahaj się zawitać do agencji w tym celu. Najlepiej podczas ewentualnych późniejszych związków z kobietami udawać, że miałeś już kilka partnerek i w ogóle, żeby nie napluły ci w twarz z racji braku wcześniejszego doświadczenia z kobietami. Nie myśl nigdy o szczerości, bo opłacić to się może najwyżej w 5% przypadków.

Jestem tu tylko po to, żeby uświadomić obecnych tu prawiczków, że szkoda w ogóle czasu na dyskusje na takich forach jak to, jeśli nie jesteście trollami. Kończę i podejrzewam, że zostanę zaraz zbanowany, ale napisałem prawdę czystą jak łza.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Pogrubione - a skąd ty to wiesz?
No bo przecież ZAWSZE znajdzie się ktoś, kto wie lepiej niż my

Nie, groza, ja tak nie myślałam, i nawet nie próbuj mnie przekonywać, bo ja wiem lepiej co u mnie było.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-21, 23:00   #393
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
No bo przecież ZAWSZE znajdzie się ktoś, kto wie lepiej niż my

Nie, groza, ja tak nie myślałam, i nawet nie próbuj mnie przekonywać, bo ja wiem lepiej co u mnie było.
Niestety.

Ja tez tak nie myślałam. Ani przez chwilę nie zastanawiałam się czy mój chłopak pomyśli, że jestem szmatą, jak pójdę z nim do łóżka.
Czy to naprawdę takie dziwne?
Stary 2010-11-22, 00:24   #394
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Alez to pasjonujacy watek. Rozpoczety przez Bialego Rycerza, do ktorego dolaczyl jego maly karzelkowany pomocnik Virginal Boy, ktory, choc paskudny jak noc listopadowa w swych wielich brylach, i mega zakompleksiony posiada magiczne moce zmieniania swojego wygladu w pana _alojzego. W kolejnym epizodzie polaczyli swe sily z Walecznym Trolem Homicide! Czekam na kolejne przygody wesolej trojcy

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
<wchodzi>

<patrzy>

Wazonictwo sie szerzy

hehe trafiles w sedno

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 09:31   #395
groza
Raczkowanie

nie widzicie, że śmiecicie tylko w tym wątku? Jak czytam pierwszy post autora wątku, następnie polemikę na pierwszej czy drugiej stronie, że napisał za ostro - to jest jak w normalnym wątku i jest wszystko ok, sama bym może mu zwróciła uwagę, że tak tego nazywać nie musi - bo i nie musi przecież. Ale każda dalsza strona tej polemiki, a w zasadzie tylko przelewania z pustego w próżne, dodawania tego samego co było po raz 50, tylko w coraz ostrzejszym i zarozumiałym tonie, to mówię co widzę: ten wątek to śmietnik.

Porównajcie pierwszy post i waszą polemikę na stronie 5. Naprawdę nie mam ochoty pisać miło, skoro ja tu widzę tylko pisaninę nastolatek które się wzajemnie nakręcają o kompletną bzdurę.

edit: napisałabym może i co innego, ale z wami nie ma dyskusji. Chłopak was nie obraża, a wy napastliwie do niego piszecie, jakby pisał jakieś zarzuty ad personam. Skoro twierdzicie, że nie wiem, co wam w głowie siedzi - co przecież prawdą jest - to same spójrzcie (zgodnie z zasadą belka---oko), że czytacie takie podteksty w poście autora których tam nie ma; obrażacie go i prowokujecie, a potem sobie urządzacie zlot trolli, kiedy w końcu mu puściły nerwy i odpowiedział letko za ostro. A odpowiedział nie w takim stylu trolla, tylko jak normalny człowiek na dodatek.

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
Alez to pasjonujacy watek. Rozpoczety przez Bialego Rycerza, do ktorego dolaczyl jego maly karzelkowany pomocnik Virginal Boy, ktory, choc paskudny jak noc listopadowa w swych wielich brylach, i mega zakompleksiony posiada magiczne moce zmieniania swojego wygladu w pana _alojzego. W kolejnym epizodzie polaczyli swe sily z Walecznym Trolem Homicide! Czekam na kolejne przygody wesolej trojcy
czy autor wątku jest zbanowany, bo nie widzę

Edytowane przez groza
Czas edycji: 2010-11-26 o 09:47
groza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 10:32   #396
santos
Zakorzenienie

GG do santos

groza autor zniknal. Poza tym "mloda" wizazowo jestes, nie znasz historii wazonika

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2010-11-26, 10:35   #397
White_Angel1990
Przyczajenie

Ahahaha... a więc mój temat nadal jest popularny :P?
Dawno mnie to nie było, ale do rzeczy.

Homicide zgadzam się z tobą w zupełności :P
Kobiety mają lepiej bo one tylko czekają, siedzą sobie noga na nogę, a faceci sami do nich zarywają, uwodzą aż w finale proponują im seks. Niekiedy też zdarza się że po prosto z mostu proponują im seks, bez zobowiązań. Nawet jeżeli kobieta nie jest szczególnie urodziwa.

Większość facetów może jedynie pomarzyć o tym, że kobieta zacznie ich podrywać, a już nie wspominam nawet o tym, że zaproponowała by mu seks.

W rezultacie dochodzimy na linie konfliktu - kobiety jako bardziej uczuciowe posiadający cały wachlarz możliwości uprawiania seksu (w postaci wielu propozycji), jako bardziej inteligentne emocjonalnie (bo kobiety przywiązują znacznie większą wagę do uczuć) szybko na taki seks się zgadzają. Chodzi tu konkretnie o to, że kobiety nie muszą się nie wiadomo jak starać o seks. One mają go właściwie kiedy chcą.

Facet z kolei ma zupełnie przeciwnie. On o seks musi się starać jak jasna cholera. Nie ma tak dobrze, że otrzymuje propozycje seksu, nie ma tak dobrze, że pójdzie do klubu i będzie miał takie wzięcie że kobiety zaczną do uwodzić, nie ma tak dobrze, że kobiety będą na niego leciały mając w głowie fantazje erotyczne z nim związanych. To jest totalna abstrakcja.
ZDARZAJĄ SIĘ pojedyńcze przypadki facetów którzy może i mają takie sytuacje, ale jest bardzo rzadko.

Konflikt doprowadza do tego, że kobiety nie mające z możliwością seksu żadnych problemów, dosyć szybko się na taki seks zgadzają.

Kobieta nie szuka seksu, ona tylko wybiera sobie czas w którym chce go uprawiać.

Facet nie wybiera sobie czasu w którym chce uprawiać seks. On musi go szukać.

I konflikt się rodzi. Jest zdecydowana WIĘKSZOŚĆ facetów którzy zachowali dziewictwo, niż kobiet. I wojna się zaczyna - facet zaczyna tłumaczyć to tym, że czeka na tą jedną jedyną aby po pierwsze - ośmieszyć w jakiejś formie psychicznie kobietę która ten seks już uprawiała, a po drugie aby w jej oczach być po prostu KIMŚ. Kobieta zaś będzie uważała go za nieudacznika bo nie był w stanie uwieść żadnej kobiety.

Kobiety muszą zrozumieć że faceci nie mają tak łatwo jak one. Nie każdy facet jest odważny, nie każdy facet urodził się z talentem uwodzenia kobiet. Muszą zrozumieć to, że facet musi szukać seksu, bo on go za darmo, tak po prostu nie dostanie. Natomiast faceci muszą zrozumieć że prawie każda kobieta seks może uprawiać kiedy tylko chce, bo ma tyle okazji i propozycji. Muszą zacząć rozumieć to, że jest to spowodowane różnicą płci, i nie próbować ich obrażać i ośmieszać.
White_Angel1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 11:19   #398
groza
Raczkowanie

ty tak odpowiadasz, bo za bardzo się na ten temat zafiksowałeś, dlatego tak bardzo to rozpatrujesz na każdą możliwa stronę. Prawda jest też taka, że dziewczyny też nie mają łatwo: jeśli dziewczyna jest nieśmiała, a na dodatek nie rzuca się w oczy, to też ma marne szanse - to bardzo proste. Wam przystoi inicjatywa, natomiast dziewczynom raczej nie (ja mówię o pokoleniu jednak starszym od ciebie, bo w twoim pokoleniu to już się nieco wszystko pozmieniało), co też może być przeszkodą.

Zawsze najlepiej zaczynać od rzeczy neutralnych, więc ci podpowiem, jak to wszystko robić. Jako że hormony w tobie buzują i seks dosłownie rzucił ci się na mózg - a nie piszę tego, by się nabijać, tylko kiedy przeczytasz swój powyższy post i policzysz ile razy tam słowo seks występuje, to wniosek jest logiczny

Powiem ci tak: nie warto się fiksować tylko na tym jednym punkcie, że skoro masz przejmować inicjatywę, a ty nie masz w sobie takiego czegoś (bo i skąd masz mieć, takich rzeczy człowiek się musi nauczyć, jeśli nie ma się tego w sobie od urodzenia ), to już jest absolutnie po tobie.

Dam ci radę bardziej praktyczną. Zacznij od rzeczy neutralnych, a nie że już na starcie zaczynasz myśleć "nie umiem zbajerować dziewczyn, to do 80-tki już będę sam". O czym mówię? O ubiorze. Popatrz w szkole jak koledzy się ubierają i zacznij obserwować, jakie ubrania po prostu się ładnie na facecie prezentują. W czym się lepiej wygląda. Dżinsy ciemne, poprzecierane. Koszule, które nie są jak worek, tylko są blisko ciała. Nie kurtka w której wyglądasz jak worek kartofli albo jakbyś się przeniósł w czasie z lat 80-tych, tylko coś foremnego. Nie namawiam cię, byś nagle zaczął ubierać się zupełnie jak nie ty. Ale facetom jest ubiór dobrać łatwiej, bo kolory zawsze będą stonowane, a i wybór jest mniejszy (a zarazem łatwiejszy przez to ), niż u dziewczyn.

Jeśli nie masz kasy: zajrzyj na allegro, tam ubrania są niejednokrotnie o wiele tańsze niż w sklepach. Jeśli chcesz oszczędzić, bo cienko u ciebie z kasą, to staraj się zabierać jedzenie z domu do szkoły, by nie wydawać na jakieś duperele.

Dlaczego piszę o ubiorze? Również powinnam wspomnieć o fryzurze (byle nie na żele jakieś), bo i tu można dużo zyskać na wyglądzie, kiedy jest dobrze dobrana.
Piszę o tym, bo kiedy któregoś dnia zobaczysz, że ta i następna i kolejna dziewczyna przyjrzy się ci dłużej, kiedy będziesz sobie gdzieś szedł - to nabierzesz pewności siebie szybciej. To najskuteczniejsza metoda na nabieranie pewności siebie: kiedy zobaczysz, że się podobasz, to przestaniesz wreszcie na siebie karcąco patrzeć i że ci nigdy nie wyjdzie. To będzie ten pierwszy krok.

Zaczyna się od takich właśnie rzeczy, a nie od snucia planów, z jaką to gadką do kogoś wyskoczyć. Dziewczynom nie należy słodzić i ich zalewać komplementami - bo się ciebie przestraszą, bo to nie jest naturalne zachowanie (to tak jakby ciebie ktoś zaczął komplementować, na początku ok, potem zakłopotanie, a na koniec zaczniesz się zastanawiać "ona chyba coś ode mnie chce, skoro tak kadzi). Ale i w drugą stronę nie przeginać, że sam gadasz jak nakręcony a jej nie słuchasz. W rozmowie najlepiej być naturalnym, to znaczy nie odstawiać kina i twoim przykazaniem powinno się stać zdanie "nigdy nie żałuję tego co zrobiłem". Powinieneś sobie to wyryć na czole najlepiej Wtedy z fazy ciągłej auto-analizy zrobisz wreszcie krok naprzód zamiast się wciąż cofać przez to, jak sobie wyobrażasz rzeczywistość. Kiedy przestaniesz żałować - bo i czego żałować i analizować? Lepiej coś, cokolwiek zrobić, niż tylko stać z boku i się zastanawiać, czy to na pewno dobry pomysł.

Ciebie nie blokuje to, że ty nie masz natury lowelasa i nie umiesz bajerki ładnej wcisnąć. Ciebie blokuje to, co jest w powyższym poście: za dużo myślenia, za dużo analizy i szukania schematu! Właśnie to cię zamracza, bo odcina ci drogę naprzód. Bo czy nie wystarczy powiedzieć "nie mam bajerki - nigdy nie będę miał nikogo" i to definitywnie zamyka ci drogę dokądkolwiek? Podważ właśnie to co napisałeś. Staraj się to podważyć, znaleźć argumenty przeciw, bo właśnie TO cię blokuje najbardziej. Mówię to jako baba 28-letnia, która miała bardzo podobne myślenie. A teraz, po czasie widzę, że największym złem jest właśnie myślenie za dużo, szukanie przeszkód. To ci skutecznie zablokuje każdą drogę. Gdybyś szukał swoich ograniczeń tylko, to nie dasz sobie rady i w pracy i nie zdasz prawa jazdy i w szkole również - wystarczy tylko dobrych argumentów, by zablokować siebie na każdym polu. I przy tym być zamroczonym, okadzonym wręcz swoją własną wizją rzeczywistości.

EDIT: doradzam ci żebyś po prostu na razie nie zastanawiał się, co z tego wyniknie - tylko po prostu zaczął bardziej zwracać uwagę na swój wygląd. Nie dumaj co dalej, nie wyciągaj wniosków w typie "nie będę już sobą, będę zmieniony w kogoś innego" - popatrz na zdjęcia które dodałam, na obu jest Eva Longoria. Pomyśl sobie: czy prędzej znajdzie faceta w pierwszym enturażu, czy w drugim?

do tego nie należy dorabiać filozofii. Kiedy będziesz wyglądał lepiej, to i sam się będziesz ze sobą lepiej czuł. I pewniej w towarzystwie. Pozdrawiam.

Edytowane przez groza
Czas edycji: 2010-11-26 o 12:06
groza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 11:42   #399
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Kiedy przestaniesz żałować - bo i czego żałować i analizować? Lepiej coś, cokolwiek zrobić, niż tylko stać z boku i się zastanawiać, czy to na pewno dobry pomysł.
(...)
A teraz, po czasie widzę, że największym złem jest właśnie myślenie za dużo, szukanie przeszkód. To ci skutecznie zablokuje każdą drogę. Gdybyś szukał swoich ograniczeń tylko, to nie dasz sobie rady i w pracy i nie zdasz prawa jazdy i w szkole również - wystarczy tylko dobrych argumentów, by zablokować siebie na każdym polu. I przy tym być zamroczonym, okadzonym wręcz swoją własną wizją rzeczywistości. Pozdro.
Z podobnych powodów nigdy nie spróbowałam dostać się na wymarzone studia. Ciągle analizowałam, czy to dobry pomysł a w końcu sama sobie powiedziałam, że lepiej w ogóle nie próbować niż zostać odrzuconą Skończyłam inne, z wyróżnieniem. Ale do dziś od czasu do czasu coś mi się przypomni i jestem na siebie zła, że nawet nie spróbowałam

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 13:07   #400
TmargoT
Zakorzenienie

GROZA- dzięki.chyba powieszę sobie te zdjęcia,abym nigdy nie zwątpiła w siebie
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 18:56   #401
helupah
Przyczajenie

W sumie chciałam się wypowiedzieć w temacie prawiczków, ale widzę wiele sie tu podziało...

Temat znam o tyle, że jestem już 2 lata z facetem, który zanim mnie poznał był własnie prawiczkiem, ja nie byłam dziewicą. Co śmieszniejsze o tym, że on jest prawiczkiem dowiedziałam się jakieś dwie sekundy przed naszym pirwszym razem Nie wiem czy bał mi sie o tym powiedzieć i nie wiem jak bym zareagowała gdyby powiedział mi wcześniej. (Miał wtedy 24 lata.) Prawda jest taka, że w życiu bym sie nie domyślila - nie był ani typem zakompleksionego chłopaka ani jakoś mega religijny. Chodziło mu po prostu o to, że nie chciał krzywdzić żadnej dziewczyny, robić jej problemu, sobie problemu, nie chciał ich rozczarowywać. I to bardzo mi się spodobało. Oczywiście po tym pierwszym seksie można sie było domyslić, że nie jest zawodowcem, ale choć wtedy byliśmy dopiero kilka tygodni razem, wiedziałam, że chcę z nim spędzić resztę życia. Tak jest do teraz.

Nawiązując do pierwszego posta autora. Mam kilku kumpli "zaliczaczy", takich Barney'ów z "Jak poznałem waszą matkę" i szczerze mówiąc, dla mnie to co oni robią jest smutne, a wiem, że robią to właśnie dlatego, ze wcześniej jakaś kobieta ich zraniła albo to oni dali nieźle dupy i pozwolili kobiecie odjeść. Ja uważam mojego faceta za "lepszego" i mówię teraz nie z pozycji jego dziewczyny, która go kocha.
Moim zdaniem nigdy kobieta nie powie Ci że byłeś kiepski w łóżku, bo nie dopuścisz do swojego łózka kobiety, która mogłaby tak powiedzieć... mam na mysli, że ona będzie Cie na tyle znała, że nie będzie to dla niej problem. Sam napisałeś, że to będzie "partnerka zyciowa", a brak seksu nie może dyskwalifikować.

Ech.. mam wrażenie, że to co piszę to masło maślane. Na świecie są okrutne kobiety, które mogłby Cię zranić z powodu Twojego "problemu", ale na takiej poznasz się dużo wcześniej zanim pójdziesz z nia do łózka
helupah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 23:16   #402
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez helupah Pokaż wiadomość
W sumie chciałam się wypowiedzieć w temacie prawiczków, ale widzę wiele sie tu podziało...

Temat znam o tyle, że jestem już 2 lata z facetem, który zanim mnie poznał był własnie prawiczkiem, ja nie byłam dziewicą. Co śmieszniejsze o tym, że on jest prawiczkiem dowiedziałam się jakieś dwie sekundy przed naszym pirwszym razem Nie wiem czy bał mi sie o tym powiedzieć i nie wiem jak bym zareagowała gdyby powiedział mi wcześniej. (Miał wtedy 24 lata.) Prawda jest taka, że w życiu bym sie nie domyślila - nie był ani typem zakompleksionego chłopaka ani jakoś mega religijny. Chodziło mu po prostu o to, że nie chciał krzywdzić żadnej dziewczyny, robić jej problemu, sobie problemu, nie chciał ich rozczarowywać. I to bardzo mi się spodobało. Oczywiście po tym pierwszym seksie można sie było domyslić, że nie jest zawodowcem, ale choć wtedy byliśmy dopiero kilka tygodni razem, wiedziałam, że chcę z nim spędzić resztę życia. Tak jest do teraz.
Heh, miałam podobnie, z tym, że to był mój i mojego chłopaka pierwszy raz. On ma 22 lata Już wcześniej wiedziałam, bo wypytałam, czy uprawiał seks. Odpowiedział szczerze, a co najlepsze zapytał mnie pod koniec rozmowy, co sobie pomyślałam, jak się dowiedziałam, że w wieku 22 lat jest prawiczkiem. Odpowiedziałam zgodnie z prawdą- że się ucieszyłam, bo to znaczy, że razem wejdziemy w nowy stopień bliskości w związku i że to fajne, wspólny pierwszy raz.
I mój z podobnych pobudek nie uprawiał wcześniej seksu- też nie jest strasznie religijny, nie jest zakompleksiony, niczego mu nie brakuje, podoba się dziewczynom, ale nie spotkał po prostu właściwej dziewczyny, z którą chciałby seks uprawiać. Ja tam się cieszę, że to mnie uważa za tę odpowiednią Bo wiem, że to, co się zdarzyło, jest z uczucia, a nie dlatego, że już pora się rozprawiczyć.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-27, 00:36   #403
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez White_Angel1990 Pokaż wiadomość

Kobiety mają lepiej bo one tylko czekają, siedzą sobie noga na nogę, a faceci sami do nich zarywają, uwodzą aż w finale proponują im seks. Niekiedy też zdarza się że po prosto z mostu proponują im seks, bez zobowiązań. Nawet jeżeli kobieta nie jest szczególnie urodziwa.

Większość facetów może jedynie pomarzyć o tym, że kobieta zacznie ich podrywać, a już nie wspominam nawet o tym, że zaproponowała by mu seks.

W rezultacie dochodzimy na linie konfliktu - kobiety jako bardziej uczuciowe posiadający cały wachlarz możliwości uprawiania seksu (w postaci wielu propozycji), jako bardziej inteligentne emocjonalnie (bo kobiety przywiązują znacznie większą wagę do uczuć) szybko na taki seks się zgadzają. Chodzi tu konkretnie o to, że kobiety nie muszą się nie wiadomo jak starać o seks. One mają go właściwie kiedy chcą.

Facet z kolei ma zupełnie przeciwnie. On o seks musi się starać jak jasna cholera. Nie ma tak dobrze, że otrzymuje propozycje seksu, nie ma tak dobrze, że pójdzie do klubu i będzie miał takie wzięcie że kobiety zaczną do uwodzić, nie ma tak dobrze, że kobiety będą na niego leciały mając w głowie fantazje erotyczne z nim związanych. To jest totalna abstrakcja.
ZDARZAJĄ SIĘ pojedyńcze przypadki facetów którzy może i mają takie sytuacje, ale jest bardzo rzadko.

Konflikt doprowadza do tego, że kobiety nie mające z możliwością seksu żadnych problemów, dosyć szybko się na taki seks zgadzają.

Kobieta nie szuka seksu, ona tylko wybiera sobie czas w którym chce go uprawiać.

I konflikt się rodzi. Jest zdecydowana WIĘKSZOŚĆ facetów którzy zachowali dziewictwo, niż kobiet. I wojna się zaczyna - facet zaczyna tłumaczyć to tym, że czeka na tą jedną jedyną aby po pierwsze - ośmieszyć w jakiejś formie psychicznie kobietę która ten seks już uprawiała, a po drugie aby w jej oczach być po prostu KIMŚ. Kobieta zaś będzie uważała go za nieudacznika bo nie był w stanie uwieść żadnej kobiety.

Kobiety muszą zrozumieć że faceci nie mają tak łatwo jak one. Nie każdy facet jest odważny, nie każdy facet urodził się z talentem uwodzenia kobiet. Muszą zrozumieć to, że facet musi szukać seksu, bo on go za darmo, tak po prostu nie dostanie. Natomiast faceci muszą zrozumieć że prawie każda kobieta seks może uprawiać kiedy tylko chce, bo ma tyle okazji i propozycji. Muszą zacząć rozumieć to, że jest to spowodowane różnicą płci, i nie próbować ich obrażać i ośmieszać.
Żałosne jest pisanie o czymś o czym się nie ma bladego pojęcia.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2010-11-27, 00:50   #404
tomcio
Raczkowanie

Cytat:
Żałosne jest pisanie o czymś o czym się nie ma bladego pojęcia.
podpisuję się pod tym co napisałaś - jest to żałosne, że na wypowiedź mężczyzny, męskiego punktu widzenia wypowiadasz się nie mając o tym bladego pojęcia, żałosne... to tak emocjonalnie, a za chwilę merytorycznie

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Cytat:

hehe trafiles w sedno
każdy średnio nawet rozgarnięty nastolatek zauważy, że posty pisane przez Homicide i autora wątku to spojrzenia różnych osób... oj płyniesz...
tomcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-27, 00:59   #405
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomcio Pokaż wiadomość
podpisuję się pod tym co napisałaś - jest to żałosne, że na wypowiedź mężczyzny, męskiego punktu widzenia wypowiadasz się nie mając o tym bladego pojęcia, żałosne... to tak emocjonalnie, a za chwilę merytorycznie
Daruje ci, szkoda mi palców na takich.

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-11-27, 01:07   #406
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez White_Angel1990;23458182

[B
Homicide [/B]zgadzam się z tobą w zupełności :P
Nie wiem, w jakim ty swiecie zyjesz, ale chyba czternastolatkow z wypiekami ogladajacych playboya ukradkiem. Rownouprawnienie jest. I nie tylko w "teorii". Wpraktyce tez. I nie tylko seksualne. Intelektualne tez. Nie zdazyl mi sie scenariusz jak wyzej opisujesz, a jestem baardzo atrakcyjna kobieta. Czemu? Bo nie gram w ogole w ta gre. Ty sie w ogole czytasz chlopcze? Nie wiem jak niskim trzeba byc intelektualnie i emocjonalne, zeby takie cyrki odstawiac "czekam az przyjdzie i zaproponuje", ty na disko dla plastikow laski wyrywasz? Bo ja nigdy w zyciu w ten sposob faceta nie poznalam, a gdybym juz przypadkiem sie znalazla w takiej sytacji (nei wiem jak) bo bym chyba parsknela smiechem jakby "mi ktos seks zaproponowal". Ja (i chyba wiekszosc emocjonalnie doroslych i itelektualnie nieco rozwinietych ludzi) tobie to tak: spotykam LUDZI. Nie facetow, kobiety. Ja sie koncentruje na ludziach. Poznaje, fajnei sie gada, niefajnie, iles czasu razem spedzamy. Jasne, ze sie reaguje np. O ladna kobieta, albo o przystojny jest, ale z tego niz nie wynika. Czlowiek musi byc interesujacy. I oczekuje, ze mnie TEZ tak sie traktuje wiec nie wyobrazam sobie zeby mnie ktos "obczajal" zeby mi "zaoferowac"..... To nie wybor steka w miesnym, do licha, ani nie parada miss(ter) uniwersum. Dorosnij. Az sie chyba lapie, ze ciezko mi to opisac sensownie, bo dzieli nas jakas przepasc. Tu tu o "wybieraniu" , proponowaniu seksu, a ja... no poprost mam zycie towarzyskie , tu chyba problem

Cytat:
A tu cie boli! Ze nie masz seksu, nudza ci sie pewnie pornole, bo oczywiscie to jest najwieksza bolaczka zycia, that u cant get laid haha. Nie boli cie, ze nie masz np. partnerki po prostu. Jestes bycmoze NUDNY, nieciekawy i nijaki jak flaki. Wiekszosc kobiet bowiem wcale nie patrzy na zgrabny zad, im trzeba zaoferowac przede wszystkim osobowosc. I wiekszosc zdaje sobie sprawe, ze to dziala w obie strony. WIdac nie masz absolutnie nic, co przyciaga drugiego czlowieka. Albo cos co odpycha masz. Ja bym stawiala na obsesje na tle seksu i kompleksy na tle kobiet

Cytat:
Facet z kolei ma zupełnie przeciwnie. On o seks musi się starać jak jasna cholera.
Wlacz se redtube i sie nie musisz starac. Kazdy czlowiek sie musi starac byc dobrym i ciekawym czlowiekiem. Chyba to ci umyka i tego nie robisz, pewnie dlatego, ze jestes skupiony na wlasnym ptaku. Zmien myslenie z malej, na duza glowke

Cytat:
Nie ma tak dobrze, że otrzymuje propozycje seksu, nie ma tak dobrze, że pójdzie do klubu i będzie miał takie wzięcie że kobiety zaczną do uwodzić, nie ma tak dobrze, że kobiety będą na niego leciały mając w głowie fantazje erotyczne z nim związanych. To jest totalna abstrakcja.
Bo ja wiem - kiedys pracowalam w eksluzywnym klubie (disko, jak zwla tak zwal) i zauwazalam cos przeciwnego. Coz, powtorze sie - TOBIE sie nie zdaza, moze sie tez otaczasz takimi samymi "przegranymi" w tej sprawie (choc w ogole uwazam, "granie w te gre" za zenujace, ale to inna sprawa). i ci sie wydaje, patrzac po sobie i kolegach, ze wszyscy tak maja. No nie wszyscy

Cytat:
W rezultacie dochodzimy na linie konfliktu - kobiety jako bardziej uczuciowe posiadający cały wachlarz możliwości uprawiania seksu (w postaci wielu propozycji),
padlam i nie wstane. I z kim one ten seks uprawiaja w tym "wachlarzu propozycji"? Z innymi kobietami? Skoro faceci nie maja tego "wachlarza"...

Cytat:
jako bardziej inteligentne emocjonalnie (bo kobiety przywiązują znacznie większą wagę do uczuć)
nieprawda. Nie wszyscy faceci mysla tylko o seksie, jak go dostac i ze to takie niesprawiedliwe, ze sie musza starac bardziej niz kobiety. Naprawde niektorzy faceci szukaja tez partnerki zyciowej, z ktora moga dziekic smutki itd, to tez jest inteligencja emocjonalna. Pewnie cie to omija w trakcie tych poszukiwan partnerki li tylko seksualnej.....

Cytat:

Nie wiem, gdzie ty zyjesz, ale chyba na innej planecie. Ja wiem, ze sa takie "kregi" w ktorych to dziala, jak opisales. Wspolczuje ci, ze w takim towarzystwie sie obracasz. Ja w ogole nie siedze w tych tematach, "wybieraniu" , "szukaniu seksu " itd. Jest to jest, nie ma to nie ma, jest na ogol jak jestem w ziwazku i tyle. Zycie sie toczy, jak mam parcie, a jestem sama, biore wibrator. Nie determinuje to mojego zycia, dzialan.... Po znajomych widze, ze tak samo maja. Wspolczuje ci, naprawde....

Cytat:

Widac, ze teoretyk z ciebie. Nic facetowi nie przyjdzie po kobiecie, ktora "znalazla" se seks, bo zawsze moze znalezc One Night STand. Bo bedzie miala dalej zerowe doswiadczenie w kwestii seksu, zaspokajania partnera itd. W druga strone to tez dziala. WIekszosc (doswiadczonych) kobiet chce doswiadczonego faceta - doswiadczonego = nie takiego, ktory wyruchal 1203092 kobiet 1 kazda raz i kazda zle, ale takiego, ktory BYL W ZWIAZKU, w ktorym TAKZE ALE NIE TYLKO byl seks. Ot i wsio. Biedny ty jestes, naprawde....

Santosowa rzezba ;-)

Edytowane przez santos
Czas edycji: 2010-11-27 o 01:10
Stary 2010-11-27, 01:11   #407
tomcio
Raczkowanie

Cytat:

Od długiego czasu śledzę podobne wątki na różnych forach i zastanawiam się na czym polega problem, co się takiego zadziało że mężczyźni którzy podchodzą bardziej 'romantycznie', czy też stereotypowo 'kobieco' do tematu seksualności są rozjeżdżanie przez internautów.. hmmm.. a głównie przez kobiety, internautki.. ciekawe. Wiele męskich wypowiedzi jest rzeczywiście infantylnych, ale część jest ciekawych i wymaga pochylenia się nad nimi, jak choćby ta.
Kobiety - jesteście chyba świadome co dało wam ostatnie kilkadziesiąt lat? Lat - budowania się kobiecej świadomości, możliwości decydowania o sobie samej w sferze duchowej, materialnej i fizycznej.. Mężczyźni oddali Wam pole w wielu dziedzinach, a jednocześnie dzisiejszy świat wymógł na nich żeby wkroczyli w Wasze 'stereotypowe' działki, do tej pory typowo kobiece.. Jednocześnie nasze 'stereotypowe' działki męskie są nadal nasze, ale czy przez to jesteśmy bardziej męscy? Tak jak pisze White Angel - wygodniej dla Was było zachować archetypową sferę budowania kontaków damsko-męskich niezmienioną - i tu podpisuję się pod tym co napisał. Tak rzeczywiście jest cały czas: kobieta zdesperowana, by stracić dziewictwo uczyni to zdecydowanie łatwiej i szybciej niż mężczyzna i na razie nic nie zapowiada się na to, żeby to się zmieniło.

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------

Cytat:
Daruje ci, szkoda mi palców na takich.
napisz tylko - dlaczego, ale proszę merytorycznie
Stary 2010-11-27, 01:15   #408
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Od długiego czasu śledzę podobne wątki na różnych forach i zastanawiam się na czym polega problem, co się takiego zadziało że mężczyźni którzy podchodzą bardziej 'romantycznie', czy też stereotypowo 'kobieco' do tematu seksualności są rozjeżdżanie przez internautów..
Od kiedy pisanie o SEKSIE i ZDOBYWANIU SEKSU, i jeczenie, ze seks jest trudniej osiagalny dla facetow, ze kobiety moga seks miec kiedy chca, ze seks jest niesprawiedliwy jest.... romantyczne?! Bo ja tu widze :seks, seks, seks, seks, seks sssssseksssssssssssssssss sssssss i jeszcze widze seks i troche seksu . Zawsze mi sie wydawalo, ze romantyzm ma wiecej wspolnego z UCZUCIAMI, znalezieniem "drugiej polowki". Najwyrazniej teraz "romantcyzny facet: to taki, ktory szuka dziury zeby wlozyc swojego ptaka, a nie taki, ktory szuka bratniej duszy. Interesting.

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2010-11-27, 01:20   #409
tomcio
Raczkowanie

Cytat:
Od kiedy pisanie o SEKSIE i ZDOBYWANIU SEKSU, i jeczenie, ze seks jest trudniej osiagalny dla facetow, ze kobiety moga seks miec kiedy chca, ze seks jest niesprawiedliwy jest.... romantyczne?! Bo ja tu widze :seks, seks, seks, seks, seks sssssseksssssssssssssssss sssssss i jeszcze widze seks i troche seksu . Zawsze mi sie wydawalo, ze romantyzm ma wiecej wspolnego z UCZUCIAMI, znalezieniem "drugiej polowki". Najwyrazniej teraz "romantcyzny facet: to taki, ktory szuka dziury zeby wlozyc swojego ptaka, a nie taki, ktory szuka bratniej duszy. Interesting.
pisanie o samym seksie bez sfery uczuciowej nie jest romantyczne, ale przecież jestesmy na forum 'SEKS', prawda? według Ciebie szukanie bratniej duszy odbywa się w sferze seksualnej??
Stary 2010-11-27, 01:21   #410
Neciak89
Zakorzenienie

Santos - kocham Cię! Potrafisz ubrać w słowa wszystko idealnie.

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-11-27, 01:23   #411
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
pisanie o samym seksie bez sfery uczuciowej nie jest romantyczne, ale przecież jestesmy na forum 'SEKS', prawda? według Ciebie szukanie bratniej duszy odbywa się w sferze seksualnej??
Oczywiscie, ze nie. Ale w takim razie, o co sie rzucasz? Bo nie rozumiem problemu: facet pisze na forum seks o seksie, a ty, ze laski miazdza romantykow. Czyli albo zakladasz, ze koles to romantyk, albo w ogole nie w temacie piszesz.

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2010-11-27, 01:39   #412
tomcio
Raczkowanie

Cytat:
nie widzicie, że śmiecicie tylko w tym wątku? Jak czytam pierwszy post autora wątku, następnie polemikę na pierwszej czy drugiej stronie, że napisał za ostro - to jest jak w normalnym wątku i jest wszystko ok, sama bym może mu zwróciła uwagę, że tak tego nazywać nie musi - bo i nie musi przecież. Ale każda dalsza strona tej polemiki, a w zasadzie tylko przelewania z pustego w próżne, dodawania tego samego co było po raz 50, tylko w coraz ostrzejszym i zarozumiałym tonie, to mówię co widzę: ten wątek to śmietnik.

Porównajcie pierwszy post i waszą polemikę na stronie 5. Naprawdę nie mam ochoty pisać miło, skoro ja tu widzę tylko pisaninę nastolatek które się wzajemnie nakręcają o kompletną bzdurę.

edit: napisałabym może i co innego, ale z wami nie ma dyskusji. Chłopak was nie obraża, a wy napastliwie do niego piszecie, jakby pisał jakieś zarzuty ad personam. Skoro twierdzicie, że nie wiem, co wam w głowie siedzi - co przecież prawdą jest - to same spójrzcie (zgodnie z zasadą belka---oko), że czytacie takie podteksty w poście autora których tam nie ma; obrażacie go i prowokujecie, a potem sobie urządzacie zlot trolli, kiedy w końcu mu puściły nerwy i odpowiedział letko za ostro. A odpowiedział nie w takim stylu trolla, tylko jak normalny człowiek na dodatek.

czy autor wątku jest zbanowany, bo nie widzę
to się groza nazywa "zbiorowa histeria" ;-)

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

Cytat:
Oczywiscie, ze nie. Ale w takim razie, o co sie rzucasz? Bo nie rozumiem problemu: facet pisze na forum seks o seksie, a ty, ze laski miazdza romantykow. Czyli albo zakladasz, ze koles to romantyk, albo w ogole nie w temacie piszesz.
po pierwsze o nic się nie rzucam, po drugie nic nie zakładam. Forum to forum - swobodna dyskusja, wymiana myśli i przedstawianie argumentów. To jest - rzecz wiadoma - forum w 98% kobiece - stąd męskie głosy są tutaj wyjątkiem - i zastanawiam się czemu nie są traktowane jako pewnego rodzaju ożywienie Waszego w większości poklepywania się po ramieniu - jakaś inność punktu widzenia. Wiecie przecież - tak zakładam - że w pewnych kwesiach nie zrozumiemy się do przysłowiowej 'grobowej deski' - tak jesteśmy różni, ale może ciekawie byłoby wysłuchać spojrzenia drugiej strony. I tak tutaj (na tym forum) macie zdecydowaną liczebną przewagę

---------- Dopisano o 01:39 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ----------

Cytat:
ty tak odpowiadasz, bo za bardzo się na ten temat zafiksowałeś, dlatego tak bardzo to rozpatrujesz na każdą możliwa stronę. Prawda jest też taka, że dziewczyny też nie mają łatwo: jeśli dziewczyna jest nieśmiała, a na dodatek nie rzuca się w oczy, to też ma marne szanse - to bardzo proste. Wam przystoi inicjatywa, natomiast dziewczynom raczej nie (ja mówię o pokoleniu jednak starszym od ciebie, bo w twoim pokoleniu to już się nieco wszystko pozmieniało), co też może być przeszkodą.

Zawsze najlepiej zaczynać od rzeczy neutralnych, więc ci podpowiem, jak to wszystko robić. Jako że hormony w tobie buzują i seks dosłownie rzucił ci się na mózg - a nie piszę tego, by się nabijać, tylko kiedy przeczytasz swój powyższy post i policzysz ile razy tam słowo seks występuje, to wniosek jest logiczny

Powiem ci tak: nie warto się fiksować tylko na tym jednym punkcie, że skoro masz przejmować inicjatywę, a ty nie masz w sobie takiego czegoś (bo i skąd masz mieć, takich rzeczy człowiek się musi nauczyć, jeśli nie ma się tego w sobie od urodzenia ), to już jest absolutnie po tobie.

Dam ci radę bardziej praktyczną. Zacznij od rzeczy neutralnych, a nie że już na starcie zaczynasz myśleć "nie umiem zbajerować dziewczyn, to do 80-tki już będę sam". O czym mówię? O ubiorze. Popatrz w szkole jak koledzy się ubierają i zacznij obserwować, jakie ubrania po prostu się ładnie na facecie prezentują. W czym się lepiej wygląda. Dżinsy ciemne, poprzecierane. Koszule, które nie są jak worek, tylko są blisko ciała. Nie kurtka w której wyglądasz jak worek kartofli albo jakbyś się przeniósł w czasie z lat 80-tych, tylko coś foremnego. Nie namawiam cię, byś nagle zaczął ubierać się zupełnie jak nie ty. Ale facetom jest ubiór dobrać łatwiej, bo kolory zawsze będą stonowane, a i wybór jest mniejszy (a zarazem łatwiejszy przez to ), niż u dziewczyn.

Jeśli nie masz kasy: zajrzyj na allegro, tam ubrania są niejednokrotnie o wiele tańsze niż w sklepach. Jeśli chcesz oszczędzić, bo cienko u ciebie z kasą, to staraj się zabierać jedzenie z domu do szkoły, by nie wydawać na jakieś duperele.

Dlaczego piszę o ubiorze? Również powinnam wspomnieć o fryzurze (byle nie na żele jakieś), bo i tu można dużo zyskać na wyglądzie, kiedy jest dobrze dobrana.
Piszę o tym, bo kiedy któregoś dnia zobaczysz, że ta i następna i kolejna dziewczyna przyjrzy się ci dłużej, kiedy będziesz sobie gdzieś szedł - to nabierzesz pewności siebie szybciej. To najskuteczniejsza metoda na nabieranie pewności siebie: kiedy zobaczysz, że się podobasz, to przestaniesz wreszcie na siebie karcąco patrzeć i że ci nigdy nie wyjdzie. To będzie ten pierwszy krok.

Zaczyna się od takich właśnie rzeczy, a nie od snucia planów, z jaką to gadką do kogoś wyskoczyć. Dziewczynom nie należy słodzić i ich zalewać komplementami - bo się ciebie przestraszą, bo to nie jest naturalne zachowanie (to tak jakby ciebie ktoś zaczął komplementować, na początku ok, potem zakłopotanie, a na koniec zaczniesz się zastanawiać "ona chyba coś ode mnie chce, skoro tak kadzi). Ale i w drugą stronę nie przeginać, że sam gadasz jak nakręcony a jej nie słuchasz. W rozmowie najlepiej być naturalnym, to znaczy nie odstawiać kina i twoim przykazaniem powinno się stać zdanie "nigdy nie żałuję tego co zrobiłem". Powinieneś sobie to wyryć na czole najlepiej Wtedy z fazy ciągłej auto-analizy zrobisz wreszcie krok naprzód zamiast się wciąż cofać przez to, jak sobie wyobrażasz rzeczywistość. Kiedy przestaniesz żałować - bo i czego żałować i analizować? Lepiej coś, cokolwiek zrobić, niż tylko stać z boku i się zastanawiać, czy to na pewno dobry pomysł.

Ciebie nie blokuje to, że ty nie masz natury lowelasa i nie umiesz bajerki ładnej wcisnąć. Ciebie blokuje to, co jest w powyższym poście: za dużo myślenia, za dużo analizy i szukania schematu! Właśnie to cię zamracza, bo odcina ci drogę naprzód. Bo czy nie wystarczy powiedzieć "nie mam bajerki - nigdy nie będę miał nikogo" i to definitywnie zamyka ci drogę dokądkolwiek? Podważ właśnie to co napisałeś. Staraj się to podważyć, znaleźć argumenty przeciw, bo właśnie TO cię blokuje najbardziej. Mówię to jako baba 28-letnia, która miała bardzo podobne myślenie. A teraz, po czasie widzę, że największym złem jest właśnie myślenie za dużo, szukanie przeszkód. To ci skutecznie zablokuje każdą drogę. Gdybyś szukał swoich ograniczeń tylko, to nie dasz sobie rady i w pracy i nie zdasz prawa jazdy i w szkole również - wystarczy tylko dobrych argumentów, by zablokować siebie na każdym polu. I przy tym być zamroczonym, okadzonym wręcz swoją własną wizją rzeczywistości.

EDIT: doradzam ci żebyś po prostu na razie nie zastanawiał się, co z tego wyniknie - tylko po prostu zaczął bardziej zwracać uwagę na swój wygląd. Nie dumaj co dalej, nie wyciągaj wniosków w typie "nie będę już sobą, będę zmieniony w kogoś innego" - popatrz na zdjęcia które dodałam, na obu jest Eva Longoria. Pomyśl sobie: czy prędzej znajdzie faceta w pierwszym enturażu, czy w drugim?

do tego nie należy dorabiać filozofii. Kiedy będziesz wyglądał lepiej, to i sam się będziesz ze sobą lepiej czuł. I pewniej w towarzystwie. Pozdrawiam.
piszesz, że tak powiem - bardzo praktycznie, ale zauważ że uprzedmiatawiasz kobiety dając mężczyźnie rady by zwrócił uwagę na wygląd, ubiór - wtedy jego szanse wzrosną.. smutne i może prawdziwe..?
Stary 2010-11-27, 01:43   #413
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
piszesz, że tak powiem - bardzo praktycznie, ale zauważ że uprzedmiatawiasz kobiety dając mężczyźnie rady by zwrócił uwagę na wygląd, ubiór - wtedy jego szanse wzrosną.. smutne i może prawdziwe..?
Uprzedmiatawia kobiety, bo mówi, że kobiety jak i mężczyźni zwracają uwagę na schludność i wygląd? Śmieszny jesteś.

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-11-27, 01:56   #414
tomcio
Raczkowanie

Cytat:
Uprzedmiatawia kobiety, bo mówi, że kobiety jak i mężczyźni zwracają uwagę na schludność i wygląd? Śmieszny jesteś.
a możesz powiedzieć - skąd ten sarkazm? W tych czasach tak wypada - najpierw, zanim sie wysłucha zdanie drugiej strony odciąć się - byle jak najostrzej? I to piszą 'forumowiczki' które mają po kilka tysięcy postów zaliczonych? Pogratulować
Odpowiadając na Twoje pytanie. Tak jak pierwsza wypowiedź grozy spodobała mi się - bo miała - jak myślę za zadanie - usadzić większość tutaj piszących - za typowe bicie piany, tak do drugiej mam uwagi.
Przesłanie wydaje mi się takie: "Facet - masz problem ze sobą, z poznaniem dziewczyny. Zainwestuj w siebie - zmień image, zadbaj o siebie, oczaruj dziwczynę - bądź atrakcyjny" Co nie zmienia sensu wypowiedzi White Angel, że mimo zmian jakie się dokonały na przestrzeni ostatnich 30 lat w kobiecym postrzeganiu i czerpaniu ze świata i jego uroków - to generalnie mężczyźni 'muszą się postarać' żeby zdobyć kobietę. O to mi chodzi i w tym pod wypowiedzią jednego z autorów się podpisuję.
Stary 2010-11-27, 02:09   #415
Neciak89
Zakorzenienie

Mało kobiet znacie, skoro twierdzicie, że to facet musi się starać zdobyć kobietę.

Skąd sarkazm? Bo piszesz kompletne bzdury. Zarówno ty jak i autor.

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-11-27, 02:22   #416
tomcio
Raczkowanie

Cytat:
Mało kobiet znacie, skoro twierdzicie, że to facet musi się starać zdobyć kobietę.

Skąd sarkazm? Bo piszesz kompletne bzdury. Zarówno ty jak i autor.
Chyba mam do czynienia z dojrzałą, dośwadczoną życiem forumowiczką - skoro potrafi tylko tyle, tak jest pewna siebie. Stać Cię na więcej - zapraszam do dyskusji, a nie do ciągłego wypisywania inwektyw w które niestety obfituje to forum i to w dużej mierze ze strony "doświadczonych" jak im się wydaje uczestników.. hmm uczestniczek. Muszę się wczytać w regulamin - może będą jakieś bany. Na razie w większości z tego co widzę banuje się płeć brzydką.
Idziesz Neciaku po najlżejszej linii oporu - zakrzyczeć i zanegować, bzdury powiadasz.. a gdzie są te bzdury? Może muszę zapytać wprost - jak swojego 5-cio letniego syna?
Stary 2010-11-27, 02:26   #417
Neciak89
Zakorzenienie

Nie będę powtarzać tego, co napisała Santos, bo napisała wszystko na ten temat.

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-11-27, 02:35   #418
tomcio
Raczkowanie

Cytat:
Nie będę powtarzać tego, co napisała Santos, bo napisała wszystko na ten temat.
dobrze, pasujesz... podpisując się pod wypowiedzią koleżanki.. ok. uznaję mimo wszystko, że może to być wstępem do kontynuacji dyskusji, a nie upss.. brakiem argumentów z czyjejś strony tak, jest późno, pora położyć się u boku - jak piszecie - swojeo TŻ
Stary 2010-11-27, 09:09   #419
kalincia
BAN stały

Tomcio, white angel, vel virginal boy, vel pan alojzy nie ma wcale romantycznego podejścia do seksu. On OCENIA kobiety po tym, ilu miała partnerów i jaki seks uprawiała i dochodzi do wniosku, która jest dla niego dobra, a która już nie. Ponadto pisał kilkanaście razy to samo pod różnymi nickami, nie przyjmując do wiadomości, że dyskusja się rozwija. Szuka seksu, ale czuje się nieatrakcyjny. Więc, by podnieść poczucie własnej wartości, pisze, że dziewczyny lecą tylko na wygląd, że uprawiają seks bez uczuć z "ciachami" i dlatego on nie ma szans. Tymczasem z jego postów wnika, że jednak jest nudnym ględą, który myśli i gada tylko o jednym, nie jest więc atrakcyjny dla inteligentnych kobiet, które cenią sobie umiejętność rozmowy. A jak jeszcze opowiada o tym wartościowaniu kobiet wedle seksu, a może to być, skoro ma taką obsesję na tym punkcie, to trudno się dziwić, że ma problemy w towarzystwie...
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-27, 11:58   #420
ston3d
Zadomowienie

Kolego, w końcu znajdziesz swoją wieczną dziewicę, będziecie się kochać po ciemku i w jednej pozycji w imię jedynej prawdziwej miłości i być może stracisz to dziewictwo w wieku trzydziestu lat, nie martw się, jesteśmy z Tobą.
Ew. proponuję zostać radosnym onanistą, bo nadmiar spermy uderza do głowy.
ston3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości