|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i w środę w drodze na usg wstąpiłyśmy do carrf, i znowu jej sie zachciało krówek, to aż mnie zatkało ;D Cytat:
![]()
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
dziewczyny przyznaje sie bez bicia, nic nie czytalam od str 131.
dostalam dzis plamien. wiem, ze niektore z was mialy. u mnie to wygladalo tak,. ze na wkladce byla struzka krwi. Umylam sie, zalozylam nowa wkladke, nic nie mam poki co. Dzwonilam do ginka, kazal wziac nospe i lezec. jak sie powtorzy przyjechac do szpitala jak nie to wizyta w srode. prawdopodobnie ze stresow to ale czy musi to zonaczac cos bardzo zlego?? poratujcie, bo w 1 ciazy nie mialam dodatkowo od kilku dni mam zawroty glowy, bardzo mi sie napina brzuch, mlody sie wierci jak szalony. nie wiem co myslec o tym ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadzwoniłam do mojego lekarza i kazał jechać do szpitala. tam zrobili mi usg dostałam duphaston, rutinoscorbin 3x2 tabletki (na wzmocnienie naczyń krwionośnych) i 3x2 Uroseptu potem po duphastonie miałam luteinę plus profilaktycznie 2x1 rutinoscorbinu więc może weź sobie rutinoscorbin 1 tabletkę (nie zaszkodzi,a może wzmocnić naczynia krwionośne), a jak jeszcze raz zauważysz plamienie to jedź do szpitala, to na pewno nie zaszkodzi ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- i koniecznie musisz się położyć i oszczędzać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
lilijka dzieki. tylko tak: rutinoscorbinu nie mam. maz ma rozwalona noge i nie bedzie mogl jechac ani do szpitala w razie czego ani do apteki. MIeszkamy na zadupiu wiec licze tylko na to, ze plamienie sie nie powtorzy. I mialas tak malutko jak ja?? ze tylko struzka krwi a potem juz nic? ja caly czas chodze do wc i patrze ale nie ma juz nic.
z oszczedzaniem nie ma jak za bardzo bo corka sie pochorowala a chory 3 latek to istna masakra/ staram sie lezec ale ona sie co chwile budzi, placze, jeczy, wydziera.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zadomowienie
|
w super-pharmie dwie butelki aventa 125 ml za 19.90
w 5 10 15 wyprzedarz ubranek...kombinezony niebieskie za 60 zł (uwaga, była znaczna przewaga ubranek dziewczęcych nad chłopięcymi..) |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Rozeznanie
|
gosiaczek a ta krew swieza czy brunatna byla??
Bo jak swieza, to lepiej do pewnosci do lekarza jechac, chocby taksowka.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Zakorzenienie
|
czekaj już lecę
![]() ![]() ja też tak miałam. trochę i nic, za jakiś czas znowu trochę i długo nic, potem już mocniej, ale mną nie możesz się sugerować jak tylko ktoś będzie mógł to niech odwiedzi aptekę, a ty musisz jak najwięcej odpoczywać, być może to nie groźne tylko takie małe ostrzeżenie |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla Mariki i Jej Córeczki!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ...jeszcze jestem w szoku! To cały miesiąc za wcześnie, ale Sara jest duża i z pewnością silna! ![]() ![]() Wiecie, że ja aż się wzruszyłam jak przeczytałam tą wiadomość?! Echhh, zaczęło się... ![]() ![]() Chantalle, Wszystkiego Najlepszego! Szczęśliwego rozwiązania! ![]() ![]() ![]() ![]()
#4239 |
Zakorzenienie
|
Marleen32 taka bardziej brunatna, to dobrze? Lilijka to wpadaj, pomoc się przyda. Niestety nikt nie pojedzie do apteki bo mieszkamy sami
![]() Nawet nie pogratulowalam Marice, choć przeczytałam ze coś się kroi... Jednak jak na wczesniaka, to duża dziewczynka ![]() Zaczynam się bać o siebie po tej wiadomości. Od jutra zaczynam pranie a od wtorku zakupy(przez neta) Trzymajcie się |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Wtajemniczenie
|
A teraz relacja z mojej dzisiejszej wizyty
![]() Marcel pozostał Marcelem - mamy uwiecznione na zdjęciu Jego słodkie woreczki! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i w końcu pozbyłam się tego cholernego grzyba...Ufff! Co za ulga! ![]() ![]()
#4241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Rozeznanie
|
gosiaczek jak brunatna to dobrze, tzn. znak jakis zebys odpoczywala na pewno, ale zawsze lepiej brunatna niz swieza
![]() Poloz sie lyknij jakis magnez (na co rutinoscorbin jest??), i powinno byc ok, a w srode do lekarza. Chyba zeby cos sie dzialo to wczesniej.. No i zwolnij tempo koniecznie, bo jakby nie bylo to duzo nam do porodu nie zostalo, wiec i organizmy zaczynaja sie buntowac jak troche przeginamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
tylko na chwilę do szkoly pojechalam a tu taka niespodzianka!!! MARIKO !!!!!!!!! SARO!!!!!!!!!!!! GRATULACJE!!!!!!!!!!!!! ![]() SZOK! zaczynam się bać bo mi też się bardzo szyjka skraca... wryyy :-( ale mam teraz stresa ![]() Edytowane przez Louboutinka Czas edycji: 2010-11-26 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Zadomowienie
|
Gosiaczek, jak brunatna to lepiej niż świeża
![]() ![]() ![]() Stalowamagnolia, gratuluję "woreczków" ![]()
![]() |
#4246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Raczkowanie
|
ja dzisiaj mam dziwne kłucie u gołu brzucha,mam wrazenie ze jedna panna siedzi bardzo nisko. Takie kłucia to standard na tym etapie ciazy(30tyg) czy to jakis niepokojący sygnał?
#4248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Raczkowanie
|
cos ciekawego do poczytania,zamierzam wyprobowac. Kolezanka moja widziala 8mies.dziewczynke ktora migala,niesamowite to bylo ile umiala powiedziec!
http://www.bycrodzicami.pl/montessor...afi-ono-mowic/ http://wiadomosci.wp.pl/kat,28434,ti...l?ticaid=1b506 http://www.youtube.com/watch?v=QxanHDqr4eE
Aparatka: góra i dół-system DAMON od 23.12.2009 SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!! http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png Edytowane przez Chantalle Czas edycji: 2010-11-26 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Rozeznanie
|
Marikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaa gratulacje dla Ciebie i Sary ![]() Dziewczyny wczoraj mnie tu cały dzień nie było, jak dziś zaczęłam z rańca nadrabiać i przeczytałam, że Marika urodziła to przez 5 minut nie moglam się ruszyć. Siedziałam i wpatrywałam się w monitor z otwartą buzią. Byłam przekonana, że urodzi wcześniej, ale, że jakoś w grudniu już to będzie. Kurcze, wiem, że to tylko Internet, wiem, że się nie znamy, ale aż mi łzy poleciały. Jestem strasznie wzruszona... Na pewno jeszcze przed świętami się spakuję, mimo, że termin mam na luty. Ale wolę być przyszykowana i święta spokojnie spędzić jakoś "zabezpieczona". Kurcze, ale mi serducho bije...
![]() |
#4252 |
Raczkowanie
|
MARIKA GRATULACJE dla Ciebie i Sary...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Śliczna jest ![]() Joj... A ja mam termin na 2 tygodnie po Marice... Przeczytałam mężowi, że marika urodziła, to on zrobił wielkie oczy i "już?"... Po chwili się "obudził" i zagadał do Klaudii, żeby jej się jeszcze nie śpieszyło, bo my nawet łóżeczka nie mamy jeszcze wstawionego, i że ma się urodzić po Nowym Roku, bo w tym roku za dużo dzieciaczków w naszej rodzince :P i w ogóle, że on woli, żeby miała urodziny na początek roku niż na koniec... Itp. :P w sumie gadał z nią jakieś 15 minut ^^ A mała wczoraj uwzięła się na mój żołądek... Co coś zjadłam to mnie skopała i czułam jak mi się wszystko cofa :/ koszmarny dzień... Chantelle Najlepszego z okazji urodzinek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Zakorzenienie
|
zyrafko wlasciwie to poza wroclawiem, nie zmienilam w ustawieniach. od zeszlego roku mieszkamy jakies 25 km od wrocka, na wiosce w kierunku jelcz-laskowic, czernicy. nie wiem czy ci cs te nazwy mowia ale nie chce pisac tu na forum, gdzie mieszkam (podawac dokaldnej nazwy miejscowosci, nie wiadomo, kto podczytuje watek)
Cytat:
tez zaczynam przyspieszac z pakowaniem torby. tzn poki co nie mam co spakowac, we wtorek zaczynam zamawiac wsyztsko przez neta. bede miec troche pytan do was, bo wiekszosc z was juz pozamawiala juz niektore rzeczy, wiec poradzicei, prawda? chantelle wszystkiego naj naj z okazji urodzin ![]() gratuluje maluszkom wagi i dobrych wynikow ![]() ![]() W nocy prawie nie spalam, bo do mlodej trzeba bylo wstawac doslownie co 1,5 godz. (spala z nami, ale trzeba bylo wytrrzec nos, dac pic, poklepac, wytrzec oczy, zakropic nos, posmarowac nos, znow wytrzec... no masakra...) mlody tak kopal, ze maz byl w szoku (a zalapal sie na te co lżejsze kopy) dzis postaram sie lezec ile moge, najwyzej mloda bedzie caly dzien ogladac bajki, trudno. maz musial pojechac na zajecia ze studentami (prowadzi 3 razy w semestrze po 3 godziny) takze jestem sama z mala. w razie czego ma sasiadow. i was..... ![]() Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-11-27 o 07:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Zadomowienie
|
Witam sobotnio
![]() ![]() Chantalle ciekawe to z migowym, trzeba wiecej o tym poczytac i sie dokształcic ![]() aha, i schudłam w tym tygodniu 0,5kg ale mam nadzieje ze to dzidzius mnie okrada z zarełka? Edytowane przez agape Czas edycji: 2010-11-27 o 07:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
marleen32 rutinoscorbin wzmacnia naczynka krwionośne i nie pękają tak szybko
witam się sobotnio ![]() a ja jeszcze nie piorę, dopóki nie kupię tetry i nie zrobię przemeblowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Wtajemniczenie
|
Witam sobotnio
![]() ...ale miałam przebłyski w nocy, co rusz mi się śniła Marika. Nie sądziłam, że aż tak będę przeżywać nasze wątkowe porody ![]() I teraz dopiero do mnie dotarło, że tyyylu rzeczy jeszcze nie mam dla Małego, że jakbym urodziła wcześniej to nie wiem co bym zrobiła ![]() ![]() ![]() Po weekendzie idziemy na zakupy i koniec! ![]() Co dziś dobrego robicie na obiadek? Za mną chodzą placki ziemniaczane ![]() ![]() ![]()
#4258 |
Zakorzenienie
|
ja dzis bede miec rybe, a wczoraj mialam canneloni, wyszly pysznie.
dziewczyny pamiwetacie jak sie robi syrop z cebuli? chodzi mi o to ile cukru na 1 normalnej wielkosci cebule i czy naprawde dziala on dopiero po odstaniu 8 godxin? cos wiecie o tym?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dziś robię gulasz z papryką i pieczarkami i ryż. Z tego wszystkiego zaczęłam układać ubranka małego do szuflady, teraz składam kilka kartonów ozdobnych tez na jakieś pierdoły ciążowe i po-ciążowe, żeby wszystko miało swoje miejsce. Może mnie to trochę uspokoi. Porządek zawsze wpływał na mnie kojąco ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Chantall spoznione , ale szczere życzenia, szybkiego łatwego i terminowego porodu zdrowych dzieciaczków i duzo słonka i uśmiechu na codzień a reszta dziewczyn niech zaciska ostro nóżki i czekamy do stycznia przynajmniej Gosiaczek dbaj o Was i odpoczywaj tyle ile sie dla przy 3-latku
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.