Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-26, 19:04   #1531
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Anakazar -dziękuję w imieniu mej dziatwy

Współczuję tego katarku. My już raz to przeszliśmy. Oby lekarstwa szybko pomogły
Brawa dla Ninki za wstawanie
Jeszcze chciałam zauważyc jak Twoje dzieciaczki są podobne do siebie,od razu widać,że brat i siostrzyczka
Dziękuje w imieniu Niny

No,a nocke chyba mam z głowy,mała oddycha ciężko i na sam widok fridy i lekarstw do noska odwraca głowe i płacze.
Dzieci nie powinny chorować do lat 18-stu,A potem chorować i siedzieć i grzać tyłki w domu-pod okiem by były przynajmniej

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 19:12   #1532
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Pop ale masz zgrabne kości
Dzięki, Tylko Ty to dostrzegłaś..
Cały szkielet mam taki szczupły ale zdjęcie zrobili tylko nodzę.

Dusiaczku - Jakie ty masz już "dorosłe" dziecko. Taka młoda mama. Fajny jest. Tylko chyba nie zabardzo zadowolony że go fotografują.

A ja poruszę nowy temat.
Chodzi mianowicie o to: Kiedy zacząć dziecko sadzać na nocnik?
Jak dobrze pamiętam to AniaP kiedyś napisała że powinno się zacząć gdy dziecko już siedzi. Podobnie chyba wczoraj twierdził Zawitkowski że tak w 7-8 miesiącu. No więc już parę razy posadziliśmy ją na nocniku tylko jak jej wytłumaczyć że tam ma sikać. Siedzi jej się na tym dobrze i tyle. Nawet raz się na niego sama wdrapała i siadła. No chyba że będzie chodziła bez pieluszki ale teraz troche zimno. Więc zupełnie nie wiem jak to zrobić.

I druga sprawa:
Moje dziecko coraz częściej wymusza na nas że coś chce. Wrzeszczy, płacze a jak to nie pomaga to się zaczyna łasić. Biorąc pod uwagę to że nie lubi się tulić to jest to trochę dziwne zachowanie.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 19:51   #1533
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A ja poruszę nowy temat.
Jak dobrze pamiętam to AniaP kiedyś napisała że powinno się zacząć gdy dziecko już siedzi. Podobnie chyba wczoraj twierdził Zawitkowski że tak w 7-8 miesiącu. No więc już parę razy posadziliśmy ją na nocniku tylko jak jej wytłumaczyć że tam ma sikać. Siedzi jej się na tym dobrze i tyle. Nawet raz się na niego sama wdrapała i siadła. No chyba że będzie chodziła bez pieluszki ale teraz troche zimno. Więc zupełnie nie wiem jak to zrobić.
ma sens, u nas 9 miesiąc idzie i smyk ucieka z nocnika,
spózniłam się o kilka tygodni, teraz trzeba czekać aż znów zmądrzeje
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 20:04   #1534
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

P0P ja tez słyszałam że jak tylko dziecko samo siedzi.
I kolezanki mówiły że rano jak dziecko westanie to sadzaja na nocniczek...
ale znowu jedna mówiła że zła rada bo sadzała zaraz po przebudzeniu na zimny nocniczek i dziekco się zraziło...

A znowu kuzynka kupiła taki grający.. ui ie trzeba tłumaczyc.,. tylko jak dziecko siknie to zaczynaja bić bravo i fanfary klaszczą....

sa tez takie z muzyczką.. ale ponoc lepsze te z oklaskami!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 20:25   #1535
aneczkkaa
Zakorzenienie

dusiaka masz śliczne dzieci Ola jest cudowna

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Madzia twoja Michasia jest powalająca
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 21:00   #1536
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Dusiaczka ależ oni są podobni przystojniak z syna już sobie wyobrażam jak Ola dorośnie co się będzie działo-dobrze,że ma starszego brata,ale mama śliczna to jakie mają być dzieci

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Aneczka dlatego napisałam,że podobno

Gratulacje dla Dyzia naszego kochanego

ja daje tran molersa,polecany u nas na forum
machaj dla Kalinki za ząbka

A moja malutka wstała dzisiaj z takimi gilami,że nosa i polika widać nie było+lekki kaszel.Rozłożyło dziecko mi przez noc.Od razu pojechałam do lekarza,na szczęście płuca i oskrzela czyste.Dostałyśmy tantum werde,syropki dwa,coś do noska.Kiedyś musiał być ten pierwszy raz.

I chwalę sięmoja mała spryciula już sama wstaje.Wczoraj leżała obok mnie i najpierw usiadła,złapała mnie za bluzkę i wstała na nogi,dzisiaj nawet przy lekarzu zrobiła to samo
Ninusia chora już ja chyba Danielka wyślę żeby jej pomógł
a tak poważnie to dobrze,że nic na płuckach nie słychać,szybko pewnie przejdzie.

P0P ja słyszałam,że dopiero ok 1,5 roczku bo wcześniej dziecko nie rozumie ale nie wiem dokładnia Drcron pisała,że już sadza.
co do wymuszania to mój już dawno tak robi,jak mu nie chce coś dać to zamyka oczy i udaje,ze płacze czy krzyczy ale ja nie ulegam tylko zajmuje go czymś innym,znaczy pokazuje coś innego więc on przestaje i zapomina o tym,że coś chciał ale nigdy nie daje tego o co płacze.
Na przymilanie jeszcze nie wpadł hehe

Michasia jaka laleczka śliczna
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 21:07   #1537
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
To pocieszające bo Zosia nie śpi z cycem w buzi. Wyrodna matka jestem i jej nie daję na tak długo. Ale faktycznie w piątki też nie wygladam wcale

Tak też mi się wydawało ale jak tu w takim razie zamontować dla malucha żeby nie latało nic
Co do fotelika to zawsze bedzie troszkę latał wskońcu napinacze pasów działają dopiero w przypadku dość ostrego hamowania ( bo tam sa takie cieżarki ) więc zobacz na sobie jak jedziesz . więc jakby była potrzeba pas i tak się napnie i zatrzyma fotelik .

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Dusiaka pewnie że się rozejrzyj a nóż znajdziesz 3 pokoje z oddzielną kuchnią A Ty nam nigdy synka swojego nie pokazywałaś, albo ja przegapiłam gratualacje dla Oli za raczkowanie!! I zazdraszczam rzecz jasna

http://www.mollers.pl/produkty/aromat-owocowy.html a tu jest napisane że ten tran od 3 roku życia

Ja mam dwa problemy z moimi dziećmi:
1) Hania jest chuda jak patyk, blada i ogólnie kiepsko to wygląda. Nie bardzo chce jej podawać specyfiki z apteki na poprawę apetytu - znacie jakieś domowe sposoby?? Testuję wodę z miodem i cytrynką na czczo - poprawia trawienie więc może i jeść lepiej będzie

2) Marcel całą noc namiętnie ssie palucha Jestem przerażona bo Hanka bardzo długo ssała (chyba do 4 albo i lepiej roku życia ...) Mam uraz bo dziecko cięzko jest oduczyć Mojej mamy kolezanka w liceum ssała ... miała takie "tiki" że nagle pod ławkę, possała 5 razy i podnosiła się To jest mega uzależniające.... CO JA MAM ZROBIĆ

trolla tak właśnie myślałam ostatnio co tam u Was ... trzymam kciuki by wszystko było super. Wiki to silna dziewczynka więc na pewno wszystko dobrze się skończy Na pewno mega się stresujesz, ale dasz radę!! A nad tż pracuj Rozbisurmanił się za granicą to teraz trzeba Go od nowa wychować
Nie mam pojęcia z tym palcem u nas smok musi byc staram się ograniczac już ale Olka uzalezniona na maksa z tym że gumy się łatwiej pozbyć

Cytat:

mój małż kupił dzisiaj telewizor-i na co mi ledowy telewizor jak nasz dobrze działał,a że zwykły to co z tego
oczywiście konsultował to ze mną ale.....moim zdaniem zbędny wydatek
Mój też na ten czyha ale powiedziałam mu że nic z tego póki nie będę miała takiej fajnej wielkiej lodówki

Cytat:
[
Miałam pokazać starszego syna. Nie chciał pozować, ale złapałam go przy lapku tatusia. Na drugim oczywiście Olunia
Fajny twój starszak niezły towar rośnie

Cytat:
Aneczka dlatego napisałam,że podobno

Gratulacje dla Dyzia naszego kochanego

ja daje tran molersa,polecany u nas na forum
machaj dla Kalinki za ząbka

A moja malutka wstała dzisiaj z takimi gilami,że nosa i polika widać nie było+lekki kaszel.Rozłożyło dziecko mi przez noc.Od razu pojechałam do lekarza,na szczęście płuca i oskrzela czyste.Dostałyśmy tantum werde,syropki dwa,coś do noska.Kiedyś musiał być ten pierwszy raz.

I chwalę sięmoja mała spryciula już sama wstaje.Wczoraj leżała obok mnie i najpierw usiadła,złapała mnie za bluzkę i wstała na nogi,dzisiaj nawet przy lekarzu zrobiła to samo

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

aneczka mi jeszcze przed tranem polecali dawać cebion multi i dawałam

dusiaka Olunia śliczna i synek przystojniak
Biedna oby szybko było ok , moja narazie bez katarowo i chorobowo

Cytat:
Dzięki, Tylko Ty to dostrzegłaś..
Cały szkielet mam taki szczupły ale zdjęcie zrobili tylko nodzę.

Dusiaczku - Jakie ty masz już "dorosłe" dziecko. Taka młoda mama. Fajny jest. Tylko chyba nie zabardzo zadowolony że go fotografują.

A ja poruszę nowy temat.

I druga sprawa:
Moje dziecko coraz częściej wymusza na nas że coś chce. Wrzeszczy, płacze a jak to nie pomaga to się zaczyna łasić. Biorąc pod uwagę to że nie lubi się tulić to jest to trochę dziwne zachowanie.
Możesz spróbowac sadzać po jedzeniu czy jak wiesz że bedzie kupa , to chyba na poczatku łatwiej w nocnik złapać he he .
jak zrobi oczywiście brawa i takie tam , nie zmuszaj niech posiedzi chwilkę nie to nie . Nie ma sensu dziecka ciśnieniować bo i tak jeszcze długo zanim to zatrybi . to takie bardziej przyzwyczajanie że jest coś takiego jak nocnik niż jakakolwiek nauka .
Jak dla mnie te grajace cuda to jakas porażka , przynajmniej Szymek potraktował to jako zabawke ( kolezanka ma ) uczył się na zwykłym i na kibelek już teraz na nakładke .
Stary 2010-11-26, 21:27   #1538
P0P70
Zakorzenienie

JA właśnie przypomniałam sobie o tym ogłoszeniu o foteliu. Tz leżał sobie koło mnie więc mu przeczytałam. JEszcze nie skończyłam a ten już się zerwał i poleciał do samochodu sprawdzić. Wrócił z wymontowanym fotelikiem i ze słowami "Jak mogłaś takie badziewie kupić". A ja do niego ale my nie mamy tego typu o którym tu napisano. Ale oczywoście jak leciał do samochodu to go nie zatrzymałam.

My to tak bardziej ją dla zabawy sadzamy i jej się podoba na nim siedzieć ale nic nie robi. Traktuje nocnik jak krzesełko.

Stary 2010-11-26, 21:43   #1539
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
JA właśnie przypomniałam sobie o tym ogłoszeniu o foteliu. Tz leżał sobie koło mnie więc mu przeczytałam. JEszcze nie skończyłam a ten już się zerwał i poleciał do samochodu sprawdzić. Wrócił z wymontowanym fotelikiem i ze słowami "Jak mogłaś takie badziewie kupić". A ja do niego ale my nie mamy tego typu o którym tu napisano. Ale oczywoście jak leciał do samochodu to go nie zatrzymałam.

My to tak bardziej ją dla zabawy sadzamy i jej się podoba na nim siedzieć ale nic nie robi. Traktuje nocnik jak krzesełko.
Pop dobre i to lepiej jak bedzie lubiła na nim siedzieć
Stary 2010-11-26, 22:25   #1540
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

madzia bardzo Ci dziękuję za porady. Na pewno będę próbować tylko niestety basen odpada bo Hania nie lubi

Dziekujemy za gratulacje

Oliwka z tym piwem to świetny pomysł - może Jej podam choć pół szklanki

Dusiaka nie no, ale masz kawalera Pasowałby do mojej Hani I Olusia mega do Niego podobna Super parka! I u Was też spora różnica między dzieciakami (u nas jest 6,5roku)

P0P boska jesteś! klaski :

Coś chyba komuś jeszcze miałam napisać ale chwilowo zapomniałam ...

Aha, super Misia! To ja jutro też buduję domek z puzzli

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-11-26 o 22:26
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 08:20   #1541
anakazar
Zakorzenienie

Witam
Nocka cała przespana,a myślałam,że będzie horror.Nina zadowolona i uśmiechnięta mimo,że oddychać biedaczka nie może.

Dobra mała się bawi to zabieram się do pracy;/

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-11-27, 09:43   #1542
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Dzień dobry!!

Przyszłam się przywitać i biorę się za ogarnianie domu i gotowanie obiadku Dzisiaj przychodzi elektryk i w końcu będę miała żyrandole i kinkiety zamontowane

Dyziek trenuje picie z niekapka i bujanie się na czworaka - może w końcu uda Mu się ruszyć A nasza Karolcia (ryba) wczoraj po dwóch tygodniach głodówki zjadła filet rybny

Stary 2010-11-27, 10:03   #1543
anakazar
Zakorzenienie

gmyrelka pokazałaby pokój Hani ten megaaaaaa różowy

poszłam wywalic śmieci i na dworzu zamarzł nam kosz,na szczęscie mamy drugi z innego tworzywa i ten sie otworzył

dziewczyny a ja się zastanawiałam czy nie można podawać maluszkom serka wiejskiego?bo skoro twaróg można,jogurtyteż...a ja dałam Ninie jogurt naturalny i tak z obrzydzenia się wzdrygała,że ze śmiechu nie mogłam-widok bezcenny

Stary 2010-11-27, 10:04   #1544
ania p
Zakorzenienie

A mi dziś mała zamiast spać to się tylko przewalała i brzeczała żeby ją wziąść i wkońcu spała u nas w łóżku bo tak to bym wogóle chyba nie spała wwrr..
Nie wiem ale chyba ją zęby bolą tak mi się wydaje
Stary 2010-11-27, 10:20   #1545
sidorcia
Rozeznanie

po dłuższej nieobecności udało mi się coś tam przejżec i coś napisac.
we wtorek skończyłyśmy 7 miesięcy
w poniedziałek dzwonię do imid'u zapytać o termin zabiegu, bo minęły 2tyg od wyzdrowienia Natalki. Miejmy nadzieję, że wcisnął nas jeszcze w tym roku na zabieg.

Tak poza tym to u nas wszystko w porządku, oprócz tego, że mamy śnieg, oczywiście malutko, ale jest tak zimno, że boję się wychodzić z małą na dwór bo nie wychodziłysmy jakis tydzien, bo lekarz powiedział, żeby jeszcze odczekac, bo to uszy były chore i gardełko więc lepiej nie ryzykowac. A ona non stop ma otwartą buźkę, przez ten rozszczep, więc poczekać lepiej będzie.

Mój szkrab uwielbia całowanie i przytulanie, ale tylko ze mną i z tatusiem :P uwielbia prukanie buzią i non stop leżałaby na brzuchu lub siedziała. Nie siada z leżenia na pleckach tylko z leżenia na brzuszku, i kiedy już siedzi na pupci to ta ręka jest jeszcze daleko, i jest non stop podparta bo nie wie co zrobić :P A na czworaka chodzi na boki, wokół siebie, do tyłu, do przodu narazie załapuje jak to się robi. mamy już 3 ząbki

Oprócz tego, że mamy z Tż trochę kiepską sytuację finansową. bo mamy ok. 1000zł na miesiąc. i musimy w miesiącu kupić pampersy, smoczki (jeden 20zł), a smoczków idzie trochę, chusteczki nawilżające, MLEKO, spłacić rachunki telefoniczne i dołożyć sie do rodziców do rachunków, to zostaje nam jakieś 150zł na zabawkę dla małej i jakiegoś lekarza w razie co. Oboje kombinujemy co tu by zrobić, jakoś dorobic, czy cos, ale nie da rady. Może macie jakies pomysły?

Mam pytanie odnośnie glutenu. Mam kaszkę mleczną manną Nestle. Czy to mogę podawać jako wprowadzenie glutenu? ile dziennie i czy mogę do mleka a nie do wody jak jest napisane na opakowaniu?

madziwnia, fajne te Twoje puzzle, ja kupiłam małej 2 komplety (36szt, 7x7cm) jeden za 9,98 + trzeci gratis i przesyłka za darmo, czyli wyszło 20zł, a mamy 108sztuk puzzli. Chciałam takie większe jak Ty masz, ale nie mogłam znaleźć w rozsądnej cenie
POP, współczuję złamania, musiało bolec. wracaj do zdrowia

No i kilka zdjęć mojego bąbla. Zdjęcia robione telefonem, bo coś nam aparat pada...

Edytowane przez sidorcia
Czas edycji: 2010-11-27 o 10:23
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 11:29   #1546
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

anakazar oczywiście muszę najpierw fotkę strzelić Hania planuje dzisiaj posprzątać plus elektryk założy lampy to pokażę całość Jaką masz Ninkę grzeczną - chora a pięknie śpi
Ja dzisiaj dałam młodemu pierwszy raz jog nat i też się wzdrygał z obrzydzenia Dolałam Mu malinek. Hani za to mega smakowało

Ania mój też się wierci i kręci i tak mruczy ... położyłam Go z 20min temu to łóżeczka i nadal słyszę jak miauczy Dzisiaj obudził się "tylko " dwa razy - 0 2 i 6 a już tak ładnie przesypiał nocki ...

sidorcia ale śliczna mała śmieszka!! Mam koleżankę której synuś miał rozszczep podniebienia i wargi (a jak jest u Was?) i po operacjach Staś śladu nie ma Wszystko będzie dobrze, zobaczysz!!
Co do kaski to nie pomogę bo pomysłu nie mam ... a Ty pracujesz czy tylko tż??

Stary 2010-11-27, 11:49   #1547
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

sidorcia ja zaczelam robic kolczyki a tz znalazl prace dodatkowa ( jest ankieterem ale nie jakims domokrazcą) wiec zawsze to jakies cztery stowki ja np na przyszly weekend mam zamowienia za 120 zl na kolczyki.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 12:12   #1548
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Jeszcze chciałam zauważyc jak Twoje dzieciaczki są podobne do siebie,od razu widać,że brat i siostrzyczka
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
dusiaka masz śliczne dzieci Ola jest cudowna
Cytat:
Dusiaczka ależ oni są podobni przystojniak z syna już sobie wyobrażam jak Ola dorośnie co się będzie działo-dobrze,że ma starszego brata,ale mama śliczna to jakie mają być dzieci
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Fajny twój starszak niezły towar rośnie
Cytat:
Dusiaka nie no, ale masz kawalera Pasowałby do mojej Hani I Olusia mega do Niego podobna Super parka! I u Was też spora różnica między dzieciakami (u nas jest 6,5roku)
Cytat:
Ślicznie dziękuję w imieniu mej dziatwy.
Starszy ma 12 lat, i faktycznie jak był mały to wyglądał zupełnie ja Ola. Teraz trudniej mi dojrzeć podobieństwo, ale jeśli tak mówicie...
Najbardziej cieszę się z tego, że Olunia, tak jak brat ma już ciemne oczka. Konrad ma baaardzo ciemno brązowe. Nieraz jak patrzę to jakbym się w tych oczach utopić miała. No i dobrze, że wysoki chłopak rośnie. Dziewczyna będzie się przy nim dobrze czuła, nawet na wysokim obcasie

Cytat:
A ja poruszę nowy temat.

I druga sprawa:
P0P - to już czas na nocnik?
Konrada nauczyłam sikać do nocnika jak miał koło 2 lat, jakoś wcześniej nie przyszło mi to do głowy. Szybko załapał - bo zostawiłam go po prostu bez pieluszki i jak się posiakał tak ze dwa razy po nogach, już wiedział po co go na nocnik sadzałam. Szybko z nocnika przeszlismy na normalną ubikację. Kupiliśmy taką nakładkę, co by mała pupcia do środka nie wpadła
Któregoś dnia założył to sobie na głowę i zdjąć nie mogłam.dobrze, że TŻ był w domu, przeciął sekatorem, inaczej by nie zeszło. Mały płakała bo się wystraszył, ja też płakałam, ze śmiechu...Na pamiątkę zrobiliśmy mu z tą nakładką zdjęcie

Ola jak tylko zostanie w pokoju sama zaczyna piszczeć, a jak wchodzę do pokoju, robi uśmiechniętą minę aniołka. Oczywiście jak odsuwamy od niej pilota do drze się w niebogłosy. Na szczęście jeszcze szybko udaje mi się odwrócić jej uwagę i podsunąć coć innego.
Oliwka jest widać na wyższym poziomie bo już kombinuje co by tu zrobić, żeby jednak dostać upragnioną rzecz. Mądra dziewczynka

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
po dłuższej nieobecności udało mi się coś tam przejżec i coś napisac.
we wtorek skończyłyśmy 7 miesięcy
w poniedziałek dzwonię do imid'u zapytać o termin zabiegu, bo minęły 2tyg od wyzdrowienia Natalki. Miejmy nadzieję, że wcisnął nas jeszcze w tym roku na zabieg.
Sidorcia- trzymam kciuki, żeby Natalka była zdrowa, i żeby termin zabiegu był jeszcze w tym roku.
Gratuluję ząbków i wszystkiego dobrego dla Natalki z okazji 7 miesiączków

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 12:13   #1549
sidorcia
Rozeznanie

Cytat:
sidorcia ale śliczna mała śmieszka!! Mam koleżankę której synuś miał rozszczep podniebienia i wargi (a jak jest u Was?) i po operacjach Staś śladu nie ma Wszystko będzie dobrze, zobaczysz!!
Co do kaski to nie pomogę bo pomysłu nie mam ... a Ty pracujesz czy tylko tż??
rozszczep wargi, podniebienia, i wyrostka zębodołowego (dziąsełko).
mamy narazie zasiłek 1000zł na Natalkę. bo jakiś czas temu tż stracił dodatkową pracę (400zł). a u nas w Lublinioe naprawdę bardzo ciężko z pracą ;/ ja chodzę na zaoczne co 2 tyg w weekendy, pracowac nie mogę, zostaję z małą w domu, a p;oza tym mamy część zasiłku (520zł) dopóki ja nie pójdę do pracy, bo małą wymaga nan stop opieki. więc dużo nam to daje. chociaż nie wystarcza nam te 100zł ale ciągniemy jakos. myślę o jakiejś dodatkowej pracy w domu, ale nie mam pomysłu. tak apropo, może któraś z was jest chętna na kosmetyki oriflame? nie miałam nigdy zysku z tego,, może jakieś 20zł, ale może któraś chciałaby coś zamówic?
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
sidorcia ja zaczelam robic kolczyki a tz znalazl prace dodatkowa ( jest ankieterem ale nie jakims domokrazcą) wiec zawsze to jakies cztery stowki ja np na przyszly weekend mam zamowienia za 120 zl na kolczyki.
a ile Cię wyniosą materiały na te 120zł
Cytat:
Sidorcia- trzymam kciuki, żeby Natalka była zdrowa, i żeby termin zabiegu był jeszcze w tym roku.
Gratuluję ząbków i wszystkiego dobrego dla Natalki z okazji 7 miesiączków
dziękujemy za kciuki Cmok

Edytowane przez sidorcia
Czas edycji: 2010-11-27 o 12:14
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 12:32   #1550
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
anakazar oczywiście muszę najpierw fotkę strzelić Hania planuje dzisiaj posprzątać plus elektryk założy lampy to pokażę całość Jaką masz Ninkę grzeczną - chora a pięknie śpi
Ja dzisiaj dałam młodemu pierwszy raz jog nat i też się wzdrygał z obrzydzenia Dolałam Mu malinek. Hani za to mega smakowało
Dobrze,że chociaż Hani smakowałook czekam na fotki z niecierpliwością
Moja mała dzisiaj wybredna w jedzeniu to w końcu juz nie wiedziałam co jej dać to dałam kanapki,chlebek=masełko i wędlina z indyka(podobno)z jadła i szczęśliwa.

dusiaka Konradjak ja uwielbiam to imię-jest dla mnie takie mega męskie i dobrze,że chłopak wysoki,tak jak napisałaś-dziewczyny będą mogły zakładać 15cm obcasy.Mój tż ma 191 i mogę przy nim nosić wszystkie buty na jakie mam ochote.

Stary 2010-11-27, 14:01   #1551
P0P70
Zakorzenienie

Witajcie,

Ja nockę miałam średnią ale powodem była noga a nie Oliwka.
U nas pomimo snieżycy TZ poszedł z mała na spacer.

Cytat:
P0P - to już czas na nocnik?
Konrada nauczyłam sikać do nocnika jak miał koło 2 lat, jakoś wcześniej nie przyszło mi to do głowy. Szybko załapał - bo zostawiłam go po prostu bez pieluszki i jak się posiakał tak ze dwa razy po nogach, już wiedział po co go na nocnik sadzałam. Szybko z nocnika przeszlismy na normalną ubikację. Kupiliśmy taką nakładkę, co by mała pupcia do środka nie wpadła
Któregoś dnia założył to sobie na głowę i zdjąć nie mogłam.dobrze, że TŻ był w domu, przeciął sekatorem, inaczej by nie zeszło. Mały płakała bo się wystraszył, ja też płakałam, ze śmiechu...Na pamiątkę zrobiliśmy mu z tą nakładką zdjęcie
No wałśnie ja też nie wiem czy to już próbować czy poczekać jeszcze. Nakładkę na kibelek też juć mamy. A widok uwięzionego Konrada musiał być bezcenny .

Sidorcia - Natalka prześliczna. Ja też nie mam pomysłu na dorabianie ale też nie wiemy co potrafisz. Bo może jakieś korepetycje? W dzisiejszych czasach to już dzieci z podstawówki mają korepeycje bo rodzice nie mają czasu. A może jekieś rękodzieło.

Stary 2010-11-27, 14:12   #1552
Darusiaaaa
Zakorzenienie

sidorcia wszystko zalezy jakie, nie da sie tak powiedziec cbo wykonanie jednych kolczykow kosztuje 5 zl innych np 8 innych 10 zalezy z czego o tak dalej...jednych 4 zl itp.
A.Camus
Stary 2010-11-27, 14:17   #1553
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tu sa przykladowe, wszystkie ze srebrnymi wykonczeniami.
A.Camus
Stary 2010-11-27, 15:54   #1554
P0P70
Zakorzenienie

Darusia,
Fajne te kolczyki robisz. A części do nich kupijesz takie już gotowe?

Stary 2010-11-27, 16:33   #1555
drcron
Zakorzenienie

ale ja jeszcze nie mam jezyka narazie mam krotkie wlosy takkie ala bob symetryczny z jednej strony sa takie mega krociutkie a z drugiej dluzsze dopiero 30 ide do fryzjera bo wczesniej nie miala miejsc tak ze jak tylko mnie zetnie poprosze by zrobila mi zdjecie
narazie wklejam zdjecia mojej Juli u nas zima na calego a moje dziecko boi sie sniegu jak ja posadzilam na sniegu zaczela plakac
- na sniegu
- zabawa z kuzynem
- u babci w odwiedzinach
- mamo czemu nie moge przejsc na balkon ?
- maly zajaczek z jezorem
-u babci najlepiej smakuje bulka
a my dzisiaj idziemy na 50 sasiada musialam od mamy wrocic ale wczoraj zregenerowalam sily mama z ciocia Tzta mnie podbudowaly jutro rano zas tam wracamy i dopiero we wtorek wrocimy do domku bo Tz w poniedzialek do pracy a ja zalatwiac mieszkanko

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 16:35   #1556
drcron
Zakorzenienie

zapomnialam napisac
wszytskiego naj dla dzieciaczkow ośmio siedmio i dziewięcio miesięczniaczków
Darusia super te kolczyki najabrdziej podobaja mi sie te wielkie kola z kwiatkami

zdjecia dzieciaczkow rewelacyjne
Madziwnia ale Twoj maz ma swietne pomysly

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 17:15   #1557
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pop zalezy do ktorych , bo do niektorych sie nie da i trzeba robic , wszystkie koleczka zakrecam sama.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

matko ile sniegu u was, u nas poki co drogi czysciuteńkie, sniegu nie ma popada i zaraz topnieje

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

i oczywiscie dziekuje za mile slowa

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

dla sprostowania koleczka na biglach( koncowkach) czesci w wiekszosci sa gotowe reszta zalezy juz od pomyslow, mnie sie tez nie do konca wszystkie podobaja ale trzeba robic rozne, bo kazdy ma inny gust.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

gdyby ktoras jakies chciala dajcie znac

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

ewentualnie wiedziala jakie chce to prosze dac znac
A.Camus
Stary 2010-11-27, 18:44   #1558
anakazar
Zakorzenienie

drcron Juleczka świetna
ale tam śniegu u was,u nas jakaś marna resztka
a ja od maluszka też coś złapałam,gardło mnie boli i kręci w nosie buuu

Stary 2010-11-27, 18:46   #1559
P0P70
Zakorzenienie

Drcron - Ty to na pewno podstawiona jesteś. Julka na zdjęciu z kuzynem wygląda tak dorośle. I tak naprawdę to co zdjęcie to inne dziecko. Śliczna dziewczynka po mamusi.

Stary 2010-11-27, 19:05   #1560
libra777
Zakorzenienie

Witam wszystkich w ten śniegowy dzień
Nie odzywałam się parę dni , bo ostatnio jakoś nie miałam czasu .
Mikowi zęby wyłażą 2 na raz mu wyszły u góry i chyba wychodzi któryś z dużych albo 4 albo 5 bo ma nabrzmiałe i sine dziąsło.
Maruda jest okropny ciągle za mną chodzi i za nogawki ciągnie żeby go na ręce brać.
Jeszcze na domiar złego złapał katar i jest masakra , cały nosek zawalony nie śpi prawie w ogóle, budzi się bo się dusi nie może powietrza złapać , bez smoczka znowu nie chce zasnąć.
Zasypia około 8 jak zawsze a po pół godz budzi się i bonanza i później zasypia około 23 no masakra . Zawsze miałam wieczór wolny a tu nic z tego , mam nadzieję że mu wkrótce przejdzie .

Jeszcze jakby tego było mało mam torbiel na piersi , byłam na usg i lekarz mówi że muszę iść do ginekologa po skierowanie na biopsję , mówi że to raczej nic niepokojącego ale żeby mieć pewność co to dokładnie jest to lepiej zrobić.

Nadrobić chyba nie dam rady , przeleciałam zdjęcia , oczywiście wszystkie dzieciulki śliczne u nas nie ma jeszcze aż tyle śniegu co u niektórych z was lekko ziemia przyprószona tylko.

Jeśli przegapiłam jakieś miesięcznice to oczywiście wszystkiego naj
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości