|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
Nad ranem dawała czadu, na razie spokój, zobaczymy co będzie dalej![]() Jeny ile mam do nadrobienia ![]() Pije kawkę ktos się przyłączy? ![]() Idę czytac
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
ja po i skórka sama schodzi.Troszkę tylko skrobię i odchodzą ładne płatki dziękuję ![]() Octenisept używałam po porodzie ja ![]() u nas śnieg muszę na pocztę po domek skoczyć.Swoją drogą ciekawi mnie to, bo między8-9 byłam w domu a awizo w skrzynce. Chyba ktoś inny rozwoził, bo mój pan dzwoni do mnie na kom, zostawia w sklepie na dole, albo u mojej siostry jak ma do nich po drodze albo widzi moje auto u nich
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
witam!
małż dał mi pospać kat, a co kupiłaś ![]() muszę drugie śniadanko Tomkowi zrobić... do później
|
|
#1384 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Udanego balowania Cytat:
, może uda się Wam jakoś wymigać ![]() Cytat:
*** U nas też prószy śnieg
|
|
|
#1385 |
|
Wtajemniczenie
|
Miramej dziekuję
Doczytałam że Kubus idzie od września do żłobka Super Mam nadzieję że pójdzie wam tak łatwo i przyjemnie jak u nasW piątek było -9st i Lenka pierwszy raz spała w środku a nie na dworze Troszku mi ulżyło![]() Agga zdrówka dla Alanka
|
#1386 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brrr... To dobrze, a czym smarujesz Lence buzię w taki mróz?
|
|
|
#1388 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Byłam wczoraj w HM i ten kombinezon kosztuje 130 zł + komplet czapka i rekawiczki ze zdjęcia 25 zł, czyli nowe 155 zł. Za 100 chyba się opłaca ![]() Kupiłam wczoraj Antosiowi czapę z rękawiczkami: http://allegro.pl/h-m-czapka-rekawic...329002749.html za 25 zł Chciałam taką, ale nie było rozmiaru (oczywiście w sklepie 29,90 )http://allegro.pl/h-m-czapka-uszatka...326055148.html Bartkowi czapę: http://allegro.pl/h-m-czapka-pilotka...330386136.html za 30 zł i rękawiczki: http://allegro.pl/h-m-rekawiczki-vin...331515168.html za 14,90 i kalesony dla Straszaka: http://allegro.pl/h-m-rewelacyjne-ka...340425060.html za 39,90 Wniosek...ale zdzierają na allegro ![]() Dzisiaj jadę na noc z dziećmi do przyjaciółki ![]() Pewnie posiedzimy przy kompie, to się odezwę. Miłego dnia życzę
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki rozmiar wzięłaś?Fajna ta pilotka dla Bartusia No zdzierają ![]() Miłego dnia i wieczoru
|
|
|
#1390 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Wzięłam 86 A w tych kurtkach jestem zakochana. Mierzyłam dla B, ale sa tylko do rozm 128, a Bartus nosi 134. Na allegro są nawet nawet te ceny, choc korzystniejsze rózowych - juz za 60/65 złhttp://allegro.pl/h-m-nowa-kurtka-na...340643703.html Dzięki
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam też dla Tomka taki zestaw granatowy - z czapki jesteśmy zadowoleni, ale z rękawiczek nie bardzo
i do tego niebieski szalikogolf - już pisałam, że jesteśmy zadowolenitaką pilotkę też mamy tylko w czerwoną kratkę - bardzo praktyczna dobrze, ze zakupy udane
|
|
#1392 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ale mamy dużo szaliczków w domu, więc damy radę ![]() Do rękawiczek na bank przyszyję sznurek, bo Ant jesienne zdejmował ![]() Tych czerwonych była jedna sztuka w rozm. 68. Przebrany ten sklep u nas strasznie. Musze chyba następnym razem do Złotych Tarasów jechać
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kosztowała chyba 25 zł więc 10 zł drożej na all
|
|
|
#1394 |
|
Ola-Unhola
|
No to na allegro z przesyłka wychodzi prawie 2 razy tyle, masakra....
|
#1395 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Za oknem już biało i ciągle pada. Ciekawe co Tymek na to powie, jak pójdziemy na spacer ![]() Hehe Witaj w klubie ![]() Cytat:
Jak w kawałkach, to wtedy obierasz przed gotowaniem tak?Cytat:
Muszę spróbować tak jak pisałaś - w całości do parowaru.ja nie tylko obierania nie cierpię, ale całej obróbki - tarcia itp. Nie wiem dlaczego, no tak już mam z burakami. Ale uwielbiam jeść, jak ktoś inny przygotuje ![]() Obrane? ![]() Cytat:
Na szczepieniu byliśmy z tym jednym, ale lek. nic nie powiedziała na ten temat ![]() Ja mam to samo z Mamą, co Ty z Teściową. Po kryjomu chce wciskać Mu jakieś ciastka, ciasta i czekoladki - nawet takie ewidentnie nie przeznaczone dla dzieci. I uważa, że Tymek jest "biedny" i cierpi, że tego nie je. Wstyd normalnie mi za takie Jej teorie. Cytat:
No i sama prawda ![]() Cytat:
Jeśli wychodzi jedna bakteria w takiej ilości, to nie powinno się tego bagatelizować. To już lepiej, żeby wyszło kilka bakterii - wtedy prawie pewne jest zanieczyszczenie.Zasada jest taka, że wierzy się tylko w wynik jałowy, a inne trzeba sprawdzać, powtarzać... . ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Trzymam
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
buty u Svi i domek kidd.
Poczta dziś zamknięta, ale spacer zaliczony.Kombinezon i kurtka przetestowana.Śnieg przypadł do gustu.Dużo płaczu było przy wejściu do domu. Pójdziemy jeszcze raz po drzemce Unholy śliczna ta kurtka czapę uszatkę mam taką dla siebie.Mała czapa wygląda super Muszę kupić tłusty krem do buźki Laury bo nie mam no i sanek jeszcze brak.Może jeszcze dziś się uda.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie - Svi dawno do nas nie zaglądała
![]() mówiła, ze musi "popracować" nad nową torebką ![]() daj znać jak domek się spodobał
|
|
#1398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Używamy tego kremu: http://allegro.pl/bubchen-krem-ochro...331809751.html Albo z Vit.A ale on chyba tylko w Norwegii jest Polecają go na każde warunki pogodowe![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Szukałam tego kremu z Vitamina A i zobaczcie co znalazłam Nawet nie wiedziałam![]() http://www.finn.no/finn/torget/tilsa...nkode=21179409
|
|
#1399 |
|
Ola-Unhola
|
Własnie,
czas chyba już buźki smarować kremem zimowym. Mamy dwa. http://allegro.pl/flos-lek-sopelek-k...328035146.html http://allegro.pl/iwostin-sensitia-k...330922235.html Szukam tanich używanych spodni z podszewką dla chłopaków na allegro i powiem szczerze, że dla B nic nie ma, a dla A jest kilka sztuk, ale na pewno nie tanich...Żeby używane spodnie z podszewką szły za 40 zł.... Chyba się za późno zabrałam Dobra lece, bo się zasiedziałam. Miłego i do miłego
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
p4w to dopiero w poniedziałek napiszę jak jeszcze raz wybiorę się na pocztę, ale powinna mieć radochę bo u koleżanki długo się nim bawiła i często podchodziła
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecko powinno spać od ponad godziny a on bryka w najlepsze
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, ale płodne jestescie, nadrobiłam po łebkach.
U mnie humoru brak, ale przed @ jestem wiec sie nie dziwie. Zawale was pytaniami 1. Kasiu jaki masz parowar? 2. na TEJ stronie na samym dole jest nowość- przedłużanie i zagęszczanie rzęs w 20 minut - efekty utrzymują się 3-4 tyg cena- 300zł, ale na gruponie jest zniżka na 80 zł, warto? nie mam pojecia co to za przedłużanie w 2o min?? 3. czy ta torebka jest fajna?http://moda.allegro.pl/listonoszka-d...330456049.html potrzebuje czegoś z długim paskiem zeby przez ramię przewiesić i w miarę dużej znaczy mniej więcej A4, i nie moge nic ciekawego znaleźć. 4. czy TAKIE, TAKIE bądź TAKIE coś warto kupić? dla tych nie mających ochoty włazić w linki dodam ze to są te takie pilniczki, polerki do paznokci elektryczne lub na akumulator itd. 5. co wy chcecie dostac na swieta? bo mama mnie pytała co chce a ja jakos nic nie moge wymyslec, chyba nie mam weny. |
|
|
|
#1403 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak dla towarzyskich celów to na pewno nie będą mieli nic przeciwko, żebyś przez dłuższy czas tam z nim przebywała, jeżeli tylko taka potrzeba będzie Cytat:
![]() Ja chcę prostownicę do włosów i słownik do angielskiego
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() torba mi się nie podoba - jak na fotkach widać jaka to cerata to aż strach pomyśleć jak wygląda na żywo ![]() ja bym nie kupowała takiej frezarki - dla mnie to przerost formy nad treścią i nawet jeśli uzyjesz to pewnie 1 lub dwóch końcówek dla swoich paznokci to dobry pilnik, polerka, cążki i krem do skórek wg mnie o wiele lepiej spełnią swoje zadanie ja się przymierzam do Lemony Fluter z Lusha przy następnym zamówieniu - ja mam pilnik i polerkę z OPI - jestem bardzo zadowolona - delikatne a skuteczne w działaniu - tu kupiłam - wybierz sobie ziarnistość - im większa tym drobniejszy pilnik ja sobie zamówiłam kosmetyki MAC'a pod choinkę
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-11-27 o 13:29 |
|
|
|
|
#1405 |
|
Ola-Unhola
|
Wojtusiu, torebka mi się nie podoba
U mnie przedłużanie rzęs kosztuje 150 zł (1:1) I robią raczej dłużej niż 20 min. Opinie babeczki mają dobre. Myslę, ze to moze być zagęszczanie paseczkiem lub kępkami, ale to raczej krótko się utrzymuje. Ja nie wiem co chcę na święta ![]() Myslałam o bieliźnie lub kosmetykach
|
#1406 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Cytat:
Maya Amelia tylko raz miała gorączkę przy bakterii, a pozostałe przypadki były bez i tylko miała zaczerwienione wokół pipi i pupy. Gdyby nie to, że zrobiłam badanie to też bym nie wiedziała bo bawiła się ładnie i może tylko trochę miała mniejszy apetyt. Cytat:
Cytat:
U nas Amela jest pierwszą wnusią po obu stronach Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja już się przekonałam nie raz, że listonoszowi się nie chciało na 4 piętro iść i woli awizo zostawić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie. I nas dzisiaj zasypało. Amelii przyniosłam z balkonu trochę śniegu i mówiła, że to feeeee ![]() Idę obiad zmajstrować
|
|
#1407 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja dopiero teraz piłam ![]() Cytat:
![]() masz rację, strasznie zdzieraja Cytat:
no ale i tak pewnie szczepienia nie bedzie dzwoniłam do kolezanki co jej córka duzo chorowała i też miała ta bakterie to mówiła ze jej mała miała temp, ogólnie leciała przez ręce i brzuszek ja bolał a Zuzi nic nie jest morska, ale widzisz ostatnio wyszła nam ta klebsielle pneumoniae 10^6 i lekarz nie kazał nic robic tylko za jkais czas powtorzyc, no i teraz zrobiłam i tamtej nie ma za to jest e-coli jak małz jutro wróci to z nim pogadam i może w pon pojade do lekarki koleżanki prywatnie, bo podobno dobry pediatra, to skonsultuje Miramej, megi a wasze dzieciaczki miały jakies inne objawy? Cytat:
3. nie w moim stylu, ale ogólnie nie widzi mi się 5. ja chce kiecke
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, Sylka zdrowia dla waszych pociech
Unholy zakupy bardzo ladne Aniu, udanego balowania U nas snieg , a nikt nie wierzyl, jak kupowalam sanki , moze napada wiecej i bede mogla wozic Antosia, bo mam w przyszlym tygodniu urlop. Tradycyjnie nie pracuje w dzien urodzin![]() Pije kawe, wlasnie skonczylismy sprzatac mieszkanie i zaraz biore sie za gotowanie obiadu Wpadne pozniej
|
#1409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko kurcze ja nie mam tyle czasu bo posiew u nas tylko 1x tyg i tylko do 10tej ale chyba spróbuje twoja metoda jeszcze myslalam o wstawieniu pojemnika do nocnika i wtedy by mi nasiusiała ale to nie bedzie wtedy mocz środkowy śnieg feeee
|
|
#1410 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A torebka to juz kwestia gustu. Podoba Ci sie to bierz. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Wczoraj bylysmy z Natalka na szczepieniu. Miala 2 wkucia. Na 1 nie zareagowala, ale za drugim razem juz mocno plakala. Wazy 12,1 kg i ma 80 cm wzrostu. Teraz obserwuje dziecko i czekam. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

Nad ranem dawała czadu, na razie spokój, zobaczymy co będzie dalej

, a zatem tego właśnie życzę 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, może uda się Wam jakoś wymigać 

)

Jak w kawałkach, to wtedy obierasz przed gotowaniem tak?

masz rację, strasznie zdzieraja
np. ostatnio tesciowa mnie zagrzala....... bo jak wiecie wciska malej slodkosci i mowie ze mala ma zatwardzenie , mniejszy apetyt i ma jej nie dawac nic bo nie bedzie pozniej chciala kanapki zjesc a wole zeby zjadla cos pozywnego a nie puste kalorie, a ta do mnie haslo ze mam sie nie przejmowac ze mala nie chce obiadku , mam dac danonka i tez poje , bo kuzynka Werki tylko danonki jadla jak nie miala apetytu i tez urosla............powiedz ialam jej to ja decyduje to Werka je