|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
ja daję wodę przegotowaną z odrobiną herbatki z bobovity (żeby tylko był jakiś aromat) Cytat:
Cytat:
wiadomo - pozycja siedząca to nudy więc wyciągam Nilę z wózka i chodzimy chwilę za ręce. potem jej się nudzi chodzenie i woli raczkować, a jak tu raczkować jak chodniki lodowate. ja się denerwuję, ona się denerwuje. z powrotem do wózka nie chce i tak w kółko ![]() niech już zacznie chodzić bo zwariować można! |
|||
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
To ja się musze nacieszyć jeszcze, że Piotrek tak ładnie i spokojnie w wózku jeszcze siedzi...
Ale zimnio i buro chyba kombinezon dzisiaj załorzymyPrzespałam się troszke z małym teraz...wstałam zjeść, bo potem byłoby ciezko jak wstanie to bakuś i na spacer. |
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Śnieg na polku Tarasiu dziękuje za kciuki ![]() Co do pojenia maluszków ,musze Dominke nauczyc picia samej wody
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Ja w ferworze przygotowań, goście na 16 przychodzą ![]() A rok temu już się na porodówce zwijałam, nie moge uwierzyć jak szybko ten rok zleciał... to najkrótszy, ale najpiękniejszy rok w moim życiu ![]() Wczoraj byliśmy ze Stasiem u fryzjera ![]() Marta, spóźnione życzenia dla Twojej Księżniczki A my oczywiście też dziękujęmy za życzenia bo jakieś na pewnoo dostaniemy, prawda?![]() ![]() Pa, uciekam do salatek , masakra już 13 prawie..
|
|
#2135 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witajcie mamuśki
![]() ja tak na chwilke, ide podczytać delikatnie, nie wiem czy odpisze na jakiegos posta bo jestem mega słaba, Agusia nie dała nam znów pospac spała dziś już z nami ale jest gorzej bo przy nas coś śpi ale wierci się i znowu my niewyspani, nawet z główki mi pociągła w nocy, bolało a ona spała dalej ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
gratulujemy zębulka ![]() a moja dalej 8 ząbków i nic więcej a tak sie z nimi spieszyła i teraz stoi w miejscu ![]() Cytat:
moja soczków żadnych jakoś nie lubi Napisane przez pietrusia Mam jeszcze pytanko: Jak nauczc Kamilke zeby sama szla spac, bo jak narzie to ja na rekach usypiam a chcialabym zeby juz sama zasypiala bo na rekach to ciezko juz ![]() moja zasypia przy butelce, pije mleczko potem oczywista upomina się o herbatke bo musi zapić te mleko no i czasem z butelką uśnie a czasem wywali tą butelke odwraca się i śpi chociaż ostatnio mamy problem z zasypianiem, często chce się przytulać i jak sie wybudzi to też musze ją tulkać ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów
MICHAŚ od Gosik_wwa ZOSIA od Zatoki no i dla STASIA od Konspiracji który obchodzi swoje pierwsze urodzinki dużo zdrówka dzieciaczki i uśmiechu na słodkich buzinkach
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mykam dac Misi obiadek i na spaceros
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusia ale dzis cisza na watku.pewnie roczki sie szykuja
![]() A ja dzis po nocce oddzielnie od dziecka bo tz z malym spal ale powiem szczerze ze ledwo mały jęknął,kwęknął to i tak sie budziłam zaraz bo go słyszałam U nas dzis juz na minusie temperatura a ja sie obudzilam ze nie mam kurtki i plaszcza i zime i musialam wyskoczyc na zakupy i kupilam tylko kurtke taka zwykla do latania i do pracy a plaszcze wszystko przebrane
|
#2140 |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ja tylko na chwile nawet nie czytam co naskrobalyscie
Kamilka jest przeziebiona ma karat straszny i tak marudzi jak nie wim z rak nie schodzi
|
#2142 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego Najlepszego Dla Michasia i Zosi
i dla Stasia który ma pierwsze urodzinki ![]() My jutro roczek a wszyscy chorzy Brat nie przyjechał wole żeby się niezarazili a jutro mają być goście o Tż. |
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu ja też kurtki nie mam
A najgorsze jest to że ja wybredna strasznie jestem i nic mi sie nie podoba
|
#2144 |
|
Zadomowienie
|
STO LAT DLA 1-rocznego STASIA
![]() ja też dziewczyny nie mam kurtki ani płaszcza mam starą, ale wstyd już w niej chodzić. A najgorsze jest to, że ja nieeeeeeeeenawidzę kupować tego typu rzeczy jak kurtki, płaszcze, spodnie ależ dzisiaj zima jeszcze trochę i na sanki pójdziemy (a TZ dziś kupił )i byli dziś u nas znajomi u Olki na roczku zaległym i w końcu dostała DUPLO Tata bardzo namiętnie się bawi klockami
|
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Moja zmora wreszcie spi, dzis pobiła rekord w niespaniu bo wcale dzis nie spala
na nogach od 7 rano od 7 wieczor bez drzemki Chyba przez to ze dostala od mojej mamy na Mikolaja taki samochodzik co sobie wsiada odpycha nozkami i jedzie i caly dzien sie nim bawila tylko "bum bum i bum bum"Ide robic kolacje dla Tz i do wyrka ![]() A Wy pewnie ostatkujecie wszystkie taka cisza, my tez milesmy isc ze znajomymi na zabawe ale jakos nie wyszlo ![]() Sto lat dla Stasia Miłej nocki
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza
Oglądacie mam Talent ? Ciekawe kto wygra hmmm
|
#2147 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja oglądam
stawiam na Lisieckiego ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- tzn to jest ryż ugotowany na mleku z taką galaretką która robi moja mama. Tzn to jest coś w rodzaju dżemu poprostu tylko takie rzadkie gładkie bez pesteczek no i w połączeniu z ryżem na mleku jest pyssne Cytat:
herbatka z Bobovity zwykle owocowa i kompoty własnej roboty i czasem sok typu Kubuś czy Pysio czy Bobofrut. A i czasem jeszcze rumianek ![]() Cytat:
) a za drugim razem najpierw przytulił ją Tż ale nie pomogło a potem ja ją trochę podryndałam i się udało w dzień to może bym się tak szybko nie złamała a w nocy to jakoś tak... moze z tego że i mi się spać che i tak sobie myślę że "wystarczy się położyć i dać cyca" i uśnie... ![]() Cytat:
oczywiście również się dołączam ~~ A wiecie że ta Madzia W. z finału Mam Talent mieszka 5 km ode mnie?
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-11-27 o 21:33 |
|||
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO STASIU! DUŻO ZDRÓWKA I USMIECHU DLA CIEBIE, ZEBYS USZCZESLIWIAL TAK MAMUSIE CAŁE ZYCIE(I TATUSIA TEZ )Moja maleńka bez apetytu dziś ![]() ja dzis pierwszy raz ogladam mam talent, a raczej zerkam. Najbardziej ta para mi sie podobała (co takie akrobacje wykonuja) i ten koles na gitarze ![]() simpatica nie nie wiemy znasz ją z widzenia? musze obczaić która to, czy to ta spiewaczka czy ta z kokiem...a ta chylińska to babochłop...ciekawe na kiedy ma tp.?
![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-11-27 o 21:39 |
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
To teraz już wiecie
![]() Ten koleś z gitarą to właśnie Lisiecki A tej dziewczynki nie znam nawet z widzenia ale w Dzienniku Wschodnim pisali o niej więc wiem
|
|
|
|
#2150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My właśnie odpoczywamy po imprezie Fajnie było ale jak pisałam chrzestny nie dotarł i pradziadek szkoda ale trudno.Zdjęcia jutro wstawię,bo dziś nie mam siły szukać kabelka od aparatu przepraszam was![]() Ale mogę sie pochwalić tzn w imieniu Oliwki prezentami ![]() http://allegro.pl/interaktywna-tabli...323886035.html http://allegro.pl/kuchnia-pokoik-fis...341421112.html http://allegro.pl/kucyk-interaktywny...341242490.html No to wszystko ![]() Podoba się jej bardzo,tylko kucyka nie widziała jeszcze,bo tata właśnie po niego pojechał,bo dziś ostatni dzień promocji w tesco
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat Chylińską to nawet lubię ale Foremniakowa mi jakoś nerwy trąca - zupełnie nie wiem czemu
![]() Marta ta kuchenka świetna a tak nie jest ale Magda głos ma faktycznie niesamowity Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-11-27 o 22:24 |
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam myslalam ze Lisiecki albo Bednarek wygraja a tu ta mała
![]() jednak
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś pierwszy raz widziałam tych ludzi i jak ta mała zaczeła spiewać to sobie pomyslałam, że mogłaby wygrać..jakoś szansy dzieciom u nas w kraju nie dają za bardzo
fajnie, że wygrała
|
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
No ja właśnie myślałam że Lisiecki będzie pierwszy
![]() no dobra to chyba spadam. Idę męża pomiętolić |
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Konspi sto latek dla Stasia
Ja sie ciesze, że ta mała wygrała, bo bardzo fajna dziewczynka- i cel na przeznaczenie kasy też mi się podobał. |
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza
![]() Ja tez sie ciesze ze ta mała wygrala od poczatku badzo ja lubialam. U nas noc nawet spoko myslalam ze bedzie gorzej bo katar ma straszny. Szkoda bo dizs taka ładna pogoda to by my na snieg poszli. Uciekam obiadek gotowac. ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Sto lat dla
Garbysi Mamrotki i Kingi Marii I dla Miesieczniaka Piotrusia - Zeberki
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2010-11-28 o 10:04 |
|
|
|
#2158 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Chciała by coś inteligentnego powiedzieć, ale jakoś na opak jej to wychodzi :brzydal : Zastanawiam się czy ona taka głupiutka czy taką udaje
|
||
|
|
|
#2159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego dla wczorajszych i dzisiejszych solenizantów idziemy zaraz bawić się w śniegu
|
|
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Wszystkiego najlepszego dla naszych Roczniaków Oliwki Stasia Gabrysi i Kingusi Dużo zdrówka i samych radosnych dni Wczoraj byliśmy na występach gościnnych ![]() Babcia pilnowała Młodego, ale już spał jak przyszła, więc tylko sobie TV oglądała ![]() Zastanawiałam się nad Mikołajem i oglądałam katalog z zabawkami z tesco, dostałam oczopląsu, po czym zastanawiałam się, czy kupowanie zabawek ma jakiś sens, skoro Fifusia jakoś do zabawek generalnie mało ciągnie ![]() Mam wrażenie, że te zabawki to bardziej dla mnie ![]() Co do monte, to ja bym nie dała z powodu orzechów, są mocno alergizujące, poza tym dla mnie to to samo co danonki. Młody ostatnio lubi jogurt naturalny grecki z łyżeczką dżemu, albo nawet ez niczego. Tylko koniecznie z kubka, bo chce jeść jak mama prosto z opakowania ![]() Co do picia, to ja nie kupuję Kubusiów, z tych samych powodów co monte, soczki ostatnio kupujemy małe w kartonikach z tymbarka 100 %, bo Filuś lubi pić przez słomkę ![]() Mam pytanie o sanki , bo u mnie bielutko za oknem ![]() Macie jakieś? Ja nie wiem czy kupować już, czy to za wcześnie, czy metalowe, czy drewniane, czy plastykowe????? Znalazłam takie niby dla maluszków, ale jakoś mam wrażenie że bardzo blisko ziemi są ![]() http://allegro.pl/sanki-dla-maluszka...341204432.html
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

chyba kombinezon dzisiaj załorzymy

bo jakieś na pewnoo dostaniemy, prawda?
, masakra już 13 prawie..

bywa i tak. W rozsądnej ilości to mało co szkodzi. Ja kupuje bobofruty i kubusie czesem ale rozcieńczam z wodą.

A najgorsze jest to że ja wybredna strasznie jestem i nic mi sie nie podoba

Chciała by coś inteligentnego powiedzieć, ale jakoś na opak jej to wychodzi