|
|
#2791 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
No dobrze, już dobrze
Amerykę odkryłam sama dla siebie , po prostu zawsze dla mnie krwawienie oznaczało brak ciąży, z tabletkami czy bez; podczas gdy w przypadku zwykłej miesiączki miesiączka w czasie ciąży jest wyjątkowym ewenementem to przy braniu hormonów gdy wystąpi ciąża bezobjawowa i nie przerwiemy brania tabletek występować będzie co miesiąc także krwawienie...no cóż nie wiedziałam, że tak może byćA tak swoją drogą trochę sie zaniepokoiłam czytając historię wizażanki z poprzedniej strony, która zaszła prawidłowo biorąc tabletki... wydaje mi się to nieprawdopodobne....ja też już prawie 1,5 roku biorę te tabletki i mam nadzieję, że ich działanie na mnie nie osłabło... to wydaje mi się niemożliwe, przeciez gdyby takie historie miały miejsce, takie tabletki nie zostałyby wpuszczone na rynek! Edytowane przez sql Czas edycji: 2010-11-26 o 20:01 |
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może tak być, ale nie musi.A co do wizażanki, to się nie gryź specjalnie, bo to naprawdę albo jakiś wyjątek, albo coś zrobiła źle i nawet o tym nie wie. Nie sugeruj się tym, bo szkoda nerwów działanie tabletek nie słabnie z czasem
|
|
|
#2793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2795 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nikt cie nie atakuje. ja sama wole wierzyć, że musialas popelnic jakis blad w przyjmowaniu albo że twoj organizm dziwnie zareagowal i dlatego zaszłaś, a nie dlatego ze tabletki w ogóle nie dzialaja. ot, dla komfortu psychicznego bo lepszej metody tak czy siak nie znajde, wiec nie widze powodu, zeby na sile szukac powodu do udręczania sie
Edytowane przez 201712190924 Czas edycji: 2010-11-26 o 21:06 |
|
|
|
|
#2796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2797 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
mi dziś gin wytłumaczyć, że jakiś współczynnik mówi o skuteczności YAZu, a ten współczynnik wynosi 0,9 na 1000 cykli, co oznacza, że szansa zajścia w ciążę (nieskuteczności antykoncepcji) wynosi 0,9 na 1000 cykli. czyli wystarczająco mało. |
||
|
|
|
#2798 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jednak w dalszym ciągu wierzę w wysoką skuteczność tabletek i nie mam zamiaru popadać w paranoję. Nie pomoże mi to. Jest mi naprawdę niezmiernie przykro z powodu tego co Cię spotkało i mogę się tylko domyślać jaki to ból - chyba przede wszystkim psychiczny. ---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ---------- Cytat:
|
|
#2799 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny.od rana strasznie bolal mnie dzis brzuch wiec wzielam ok 16 dwie tabletki rapchaholinu...cos mnie podkusilo zeby sprawdzic czy maja wplyw na dzialanie anty pomimo tego ze bylam w zasadzie przekonana ze nie...teraz juz wiem ze jednak maja kurcze wplyw:/ w ogole bym ich nie brala gdybym kurde wiedziala!!!ale powiedzcie mi....wzielam tabletki ok 16, tabletki anty biore przed 20.czy jesli zachowam ta 4-godzinna przerwe miedzy rapchaholinem a tabletkami anty jestem bezpieczna?bo gdzies tak wyczytalam ale wole sie upewnic.....
|
|
|
|
#2800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2801 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i regularnie chodzić do lekarza.Zgadzam się z wcześniejszymi wypowiedziami, że ryzyko istnieje zawsze, ale w przypadku brania tabletek prawidłowo to ryzyko jest bardzo bardzo znikome. Malamaluczce 87 takie nieszczęście mogło się przydarzyć także przy stosowaniu innych metod antykoncepcji.... Edytowane przez sql Czas edycji: 2010-11-27 o 10:24 |
|
|
|
|
#2802 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziecko się urodziło, a ona w końcu przyznała się, że zapomniała 2 pigułek (wydłużyła przerwę z 7 dni do 9, bo nie miała recepty na pigułki, ale oczywiście nie przeszkadzało to jej w uprawianiu seksu). Niektóre kobiety tak mówią, bo nie chcą wyjść na lekkomyślne, takie które nawet o głupim połknięciu pigułki nie pamiętają. Inne nie wiedzą nic o pigułkach, przyjmują jak popadnie, biorą leki, nie sprawdzają czy nie kolidują z antykoncepcją i tak to jest. Pigułki mają 99% skuteczności, ten 1%, który zachodzi w ciążę, to albo przez poważne schorzenia, które wykluczają zupełnie działanie pigułek, albo właśnie nieprawidłowo przyjmuje. Z tym, że kobiet, które źle biorą pigułki jest naprawdę sporo. A te bzdury o pigułkach Yaz, że zabijają, albo, że notorycznie kobiety zachodzą na nim w ciążę - tego słuchać się już nie chce. Edytowane przez Black Rainbow Czas edycji: 2010-11-27 o 12:34 |
|
|
|
|
#2804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Prezerwatywy u mnie też odpadają. Nie po to łykam tabletki anty, żeby dalej męczyć się z gumkami (tym bardziej że mam stałego partnera więc zarażenie HIV mi nie grozi ).Wskaźnik Pearla mówi, że 1 kobieta na 200 zachodzi w ciążę "przy skrupulatnym przestrzeganiu wszystkich zaleceń dotyczących stosowania tabletek anty". Najwyraźniej coś w tym jest, ale nie dajmy się zwariować. ![]() Dokładnie tak jest
pozwalam aby kołysały mnie kolejne dni, jest cudnie Edytowane przez wjosna20 Czas edycji: 2010-11-27 o 14:32 |
|
|
|
|
#2805 |
|
Raczkowanie
|
wrocławianki! gdzie teraz yaz najtaniej? orientujecie się? może jakaś promocja w dr maxie?
|
|
|
|
#2806 |
|
BAN stały
|
a wlasnie ktory wskaznik pearla mozna uznac za rzetelny? co zagladam na strony ze wskaznikiem to przy pigulkach zarzywajacych idealnie jest miedzy 0,1 a o,3 % szans na ciaze ale przy niezdyscyplinowanych/typowe stosowanie, skutecznosc oscyluje wg roznych stron miedzy 92 a 99 % i te wartosci sie roznia w zaleznosci od strony z google.
wiadomo ze jak zle bierzemy to musimy sie liczyc z ciaza ew podejrzeniem dla przykladu zajscia w ciaze przy przedluzaniu przerwy. tez przedluzylam przerwe przy diane, to bylo kilka lat temu. pani dr powiedziala ze ciaza jest znikoma. nic zlego sie nie dzialo i w ciazy nie bylam
|
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, a przy YAZ krwawienie będzie normalne, obfite czy nie? Bo słyszałam, że występuję plamienie lub całkowicie zanika. Czy to zależy od kobiety?
|
#2808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Osobiście wysnułam sobie taką teorię, że po prostu to się normuje. Od wielu koleżanek słyszałam, że tabletki osłabiły krwawienie. Ja zanim zaczęłam brać tabletki miałam bardzo mało obfity okres, nawet tamponów nie musiałam używać, jeśli już to tylko mini. Natomiast odkąd łykam Yasminelle (teraz Yaz) to krwawienie jest sporo silniejsze.
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha, bo właśnie ja po Diane35 mam obfity I jestem ciekawa jak to przy Yaz, bo tak bez krwawienia to jednak mimo wszystko tak dziko Ale może jak ma się unormować, to nie będzie różnicy wielkiej.Dziękuję za odpowiedź
|
|
#2810 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a wiecie gdzie/jak mozna sprawdzic jakie leki maja wplyw na skutecznosc YAZ ??
|
|
|
|
#2811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ght=interakcje |
|
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.bil.aptek.pl/servlet/inte...TOO?who=doctor
|
|
|
#2813 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, przechodziła może któraś z Was z mocniejszych na słabsze? Jak samopoczucie?
Ja chyba będę musiała zrezygnować z Midiany i powrócić do Yazu. Strasznie jestem nerwowa przy Midianie, a libido jest zerowe... |
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak będzie z Tobą, bo każda z nas jest inna, ale ja czuję kłucia tam w środku i potrafi mnie zaboleć brzuch. Oprócz tego żre jak szalona, ale to mi się i przy Dianie zdarzyło.
|
#2815 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale za to wcześniej były boleśniejsze, przy YAZie mniej dokuczliwe więc to chyba wystarczająca rekompensata ![]() Odstawiłam YAZ niedawno. 17, maksymalnie 19 listopada (według wcześniejszego brania oczywiście) powinnam mieć miesiączkę, jednak dalej jej nie mam Podobno wiele kobiet tak ma, niektóre nawet po 2-3 miesiącach wróciły do normy, jednak jest to w jakims stopniu mały stresik, ech chociaż ciążę wykluczam, bo brałam jak należy ciekawe, kiedy dostanę. Pobolewa mnie podbrzusze chwilami i tak się czuję, jakbym miała dostać, a tu lipa...
|
|
|
|
|
#2816 |
|
Zadomowienie
|
Kobietki lekarz właśnie przepisał mi Yaz.
Do miesiączki jeszcze kilka dni, ale mam pewne wątpliwości i stąd moje pytanie: Jak dostane okres przypuśćmy, ze np. rano jak wstanę ok 7.30, to mam czym prędzej iść i wziąć pierwszą tabletkę czy mogę na spokojnie wziąć sobie (oczywiście 1 dnia) o godzinie, w której zawsze bym chciała je zażywać? Proszę Was bardzo o pomoc... |
|
|
|
#2817 |
|
BAN stały
|
od momentu pojawienia sie miesiaczki masz 24 h na wziecie tabletki. wybierz dogodny termin dla siebie
![]() jesli okres bedziesz miala rano to tabletke mozesz przyjac np wieczorem
|
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-12-01 o 10:58 |
|
|
|
|
#2819 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje Wam bardzo za pomoc.
Powoli się w to wszystko wdrażam |
|
|
|
#2820 |
|
Zadomowienie
|
Hej, ja mam takie głupie pytanie troche, jak wy wymawiacie nazwę YAZ , bo tak się zastanawiam jak to powiedziec
?
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

Amerykę odkryłam sama dla siebie 

Ale może jak ma się unormować, to nie będzie różnicy wielkiej.