Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 ! - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-28, 08:15   #2041
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 !

Ojej, jaka tu cisza panuje Myslalam, ze wejde i ze 3 strony conajmniej do nadrabiania beda, a tu cichutko....

Ciesze sie, ze ta mala wygrala, przynajmniej faktycznie ma talent, a ten Bednarek... nie wiem, jakos patrzec mi sie na niego nie chcialo i to "żucie gumy"

Chociaz jak dla mnie Sabina Jeszka byla fenomenalna i glosem i wygladem... Kurde, nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Ide sie uczyc na to kolo jutrzejsze nieszczesne pierwsze w tym roku

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 09:06   #2042
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Spałam dziś 10 h! Odespałam wczorajszą zarwaną noc

Oglądałam tą bajkę! Czarna Furia moim idolem

Wczoraj zrobiłam sobie małe spa. Peeling, maseczka, wycinanie skórek, ogarnięcie stóp. Nie powiem, żebym się czuła ładniejsza, ale moja twarz wygląda nieco lepiej po @ cierpieniu

Trzymajcie za mnie kciuki. Oby zamiast rozstania w styczniu pojawił się pierścień mocy

Ala, powodzenia! Uświadomiłaś mi, że ja mam kolo za tydzień, ale nie musimy sie na nie uczyć

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2010-11-28 o 09:17
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 10:24   #2043
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Poparzyłam sobie podniebienie wczorajszą zapiekanką i teraz mnie boli, jak jem albo pije coś gorącego. Głupek ze mnie
na pocieszenie Ci powiem, że mi takie coś zdarza się średnio raz na miesiąc najczęściej próbując, czy makaron się już ugotował heh

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Znalazlam. Tylko, ze ja mam granatowa dla zwyklego widza moze nie byc szalowa, ale ja jestem zakochana wlazłam w S
fajna, podoba mi się ta tuniczka

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
znalazłam taka suknię ślubną co o niej sądzicie?
mi się podoba bolerko zdjąć i można szaleć

Cytat:
Napisane przez BeautifulShe Pokaż wiadomość

A ja Tż
TŻ w czekoladzie?!

Gaja, trzymam kciuki za Twojego J. , że się wreszcie ogarnię

Netali, mam propozycje, może oddamy cały śnieg Twojemu TŻ? nam on tu jest niepotrzebny, a tak to przynajmniej on się bedzie cieszył

Studi, powodzenia na obiadku ja na takich obiadkach zawsze bardziej się boję, czy mój ojciec mi przypału nie narobi i nie powie czegoś głupiego bo mój ojciec, oprócz tego, że jest cholerykiem to duchem jest jak nastolatek i takie głupie żarty się go czasami trzymają, że szok

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 10:30   #2044
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Dzięki za kciukowanie

Piona za poparzone podniebienie

Zastanawiam się, jak to u mnie będzie z obiadem rodzinnym, jak już TŻ się oświadczy. I on i mój ojciec są tak wygadani, że szok. Dobrze, że ja i mama nadrabiamy papalaniem

Studi, zdaj nam potem relację z tego, jak poszło
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 11:27   #2045
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Ja również trzymam kciuki Gaja za Twojego J.

Podniebienie najczęściej parzę sobie zapiekanką

No właśnie... Te obiady po oświadczynach... Ciekawostka przyrodnicza Ja bede musiala osobno po tate dzwonic, zapraszac rodzicow T.! Tylko ciekawa jestem co z jego bratem bo jak oni sie zareczyli to juz robili takie typowe "zmowiny", planowali slub itd., a u nas tak nie bedzie wiec po co mi jego brat do szczescia pomijam, ze jak oni sie zareczyli to mnie nie zaprosili i bylo mi bardzo, bardzo smutno bo to byla RODZINNA kolacja, a ja sie do tej rodziny NADAL nie zaliczam

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-11-28, 11:34   #2046
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie... Te obiady po oświadczynach... Ciekawostka przyrodnicza Ja bede musiala osobno po tate dzwonic, zapraszac rodzicow T.! Tylko ciekawa jestem co z jego bratem bo jak oni sie zareczyli to juz robili takie typowe "zmowiny", planowali slub itd., a u nas tak nie bedzie wiec po co mi jego brat do szczescia pomijam, ze jak oni sie zareczyli to mnie nie zaprosili i bylo mi bardzo, bardzo smutno bo to byla RODZINNA kolacja, a ja sie do tej rodziny NADAL nie zaliczam
no już prawie się zaliczasz na pewno Twój TŻ Cię już uważa za swoją rodzinę ja też nie jestem zapraszana na takie ich rodzinne obiadki i jakoś mi to nie przeszkadza, bo nie lubie takich "imprez" a brata nie zapraszaj, u nas będziemy tylko my i nasi rodzice (jak już do tego dojdzie )

Stary 2010-11-28, 11:44   #2047
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Mam nadzieje, ze uda mi sie to wynegocjowac u T. Powiem wprost, ze oni ustalali szczegoly slubu, a my chcemy tylko poinformowac, ze sie zareczylismy i z glowy. Ale ciezkie to bedzie, znajac T. i jego podejscie do brata

Ja wlasnie lubie takie spedy rodzinne

Powiem wam, ze nie chce mi sie isc do T. po tych ostatnich wydarzeniach

Małżeństwo 06.09.2014

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-28, 11:52   #2048
Mutny
Zakorzenienie

Ala, nie przejmuj się, w końcu przychodzisz w odwiedziny do T. a nie do jego brata i szwagierki

kurcze, a czy do ustalania szczegółów ślubu potrzebny jest brat T.? z tego co pamiętam to mój TŻ nie uczestniczył w zmówinach swojej siostry... mój brat też nie będzie uczestniczył w naszych zmówinach (bo i by nie chciał ) moim zdaniem rodzeństwo jest tam niepotrzebne

Stary 2010-11-28, 13:18   #2049
BeautifulShe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
Ala, nie przejmuj się, w końcu przychodzisz w odwiedziny do T. a nie do jego brata i szwagierki

kurcze, a czy do ustalania szczegółów ślubu potrzebny jest brat T.? z tego co pamiętam to mój TŻ nie uczestniczył w zmówinach swojej siostry... mój brat też nie będzie uczestniczył w naszych zmówinach (bo i by nie chciał ) moim zdaniem rodzeństwo jest tam niepotrzebne
Rodzeństwo można bez problemu "zaatakować" później Tym bardziej, że im przysługują inne rzeczy Jak wieczór kawalerski/panieński, pomoc z ubrankami itd Od Rodzeństwa też bardzo dużo zależy

Od 24.08.2005 z Nim...

94 - 93 - 92 - 91 - 90 - 89 - 88 - 87 - 86 cm

BeautifulShe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 13:20   #2050
alice_007
Raczkowanie

ja tez nie brałam udziału w zmówinach mojego brata, a gdyby nawet mnie zaprosili to i tak bym się nie wybrała.

aluniaa, uważam też, że nie powinnaś się przejmować.
Ja miałam trochę gorszą sytuację 1,5 roku temu, gdy ktos z bardzo bliskiej rodziny (dla mnie) zaprosił mojego faceta jako świadka na slub z jakąś inna dziewczyną (koleżanka panny młodej). Byłam wtedy taka smutna i wsciekła zarazem, że odechciało mi się iść na ich wesele. Nie podobało mi się to, że na weselu kogoś tak bliskiego mam być 5 kołem u wozu. Zatkało nas i TZ tez nie wiedział co ma im odpowiedzieć i w koncu z tego zrezygnował i znaleźli sobie kogoś innego za świadka (btw- był to chłopak świadkowej). Ale niesmak pozostał mi do dziś.
alice_007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 13:36   #2051
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
Tym bardziej, że im przysługują inne rzeczy Jak wieczór kawalerski/panieński, pomoc z ubrankami itd Od Rodzeństwa też bardzo dużo zależy
wieczoru panieńskiego nie planuję, mój TŻ też imprezowiczem nie jest, więc pewnie też nie bedzie planował a mój brat... hehe... z suknią ślubną ani z garniakiem TŻ na pewno nie pomoże

Alice, no to faktycznie strasznie głupia sytuacja, ale dobrze, że Twój TŻ zdecydował sie odmówić widze, że przesłałaś Wasze zdjęcia na maila pasujecie do siebie a Twojemu to tak pierścionkiem z oczu patrzy, szczególnie, że jeśli dobrze pamietam, to zaczął coś na ten temat przebąkiwać?

Sylvi, cos dla Ciebie dekoracje świateczne : http://www.sadistic.pl/pics/c7eeb0e7be3e.jpg wiem, jestem okropna

Stary 2010-11-28, 13:57   #2052
BeautifulShe
Zakorzenienie

Cytat:
wieczoru panieńskiego nie planuję, mój TŻ też imprezowiczem nie jest, więc pewnie też nie bedzie planował a mój brat... hehe... z suknią ślubną ani z garniakiem TŻ na pewno nie pomoże

Alice, no to faktycznie strasznie głupia sytuacja, ale dobrze, że Twój TŻ zdecydował sie odmówić widze, że przesłałaś Wasze zdjęcia na maila pasujecie do siebie a Twojemu to tak pierścionkiem z oczu patrzy, szczególnie, że jeśli dobrze pamietam, to zaczął coś na ten temat przebąkiwać?

Sylvi, cos dla Ciebie dekoracje świateczne : http://www.sadistic.pl/pics/c7eeb0e7be3e.jpg wiem, jestem okropna
To my Ci taki wieczorek

Alice, ale powinnaś spojrzeć na to z tej strony, że Twój Tż sam z tego zrezygnował Czyli jest grzecznym Tż

Od 24.08.2005 z Nim...

Stary 2010-11-28, 14:11   #2053
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
To my Ci taki wieczorek
hehe, dzięki Kochane nawet wieczór panieński na wizażu z Wami byłby super

Stary 2010-11-28, 14:30   #2054
BeautifulShe
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, dzięki Kochane nawet wieczór panieński na wizażu z Wami byłby super
Będziemy Ci świńskie obrazki wysyłać, kupimy Ci takie uszy i ogonek króliczka playboya i do tego nagramy Ci jakiś występ tańczących panów

Od 24.08.2005 z Nim...

Stary 2010-11-28, 15:00   #2055
alice_007
Raczkowanie

dzięki niektórzy nawet stwierdzili, że jesteśmy do siebie podobni.
Charaktery mamy tak samo wredne, więc pod tym względem pasujemy

kochane, podpowiedzcie mi- co kupić na gwiazdkę TZ?
Z listy należy wykluczyć:
zegarek
pen drive
dysk przenośny
zboczone slipki
książkę- instrukcja obsługi kobiety
album ze zdjęciami

Po 7 latach wybór prezentu jest dużym problemem.

Aha- fundusz- 50-100 zł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-28, 15:20   #2056
Mutny
Zakorzenienie

hmm, domyślam sie, że te wszystkie prezenty wymienione już dostał? więc pewnie uznaje tylko praktyczne prezenty... więc może coś związane z hobby? czym się interesuje?

Stary 2010-11-28, 15:23   #2057
alice_007
Raczkowanie

komputerami
Stary 2010-11-28, 15:34   #2058
Mutny
Zakorzenienie

może jakąś wypasioną myszkę albo jakies inne akcesoria do kompa? może mówił Ci ostatnio co zamierza sobie kupić, ale trochę szkoda mu akurat teraz pieniedzy i musi zaczekac z zakupem?

Stary 2010-11-28, 17:35   #2059
studi
Zakorzenienie

hej!ja już po obiedzie, oczywiście mama pełna steru, ja nie lepiej żołądek stanął dęba i niewiele z tego mogłam zjeść co było na stole:-P A więc przez 3 godziny nawijaliśmy o wszystkim i o niczym-pogoda, psy.koty, wycieczki, byłam pewna,że temat ślubu w ogóle nie zostanie poruszony...Na koniec "teściowa" rzuciła hasło,że ślub do roku, oczywiście jest to nie wykonalne, no ale mamy przejść się po salach i dowiedzieć się kiedy jest możliwy najbliższy termin...My i tak zostajemy przy swoim,slub we wrześniu 2012 i stanęło na 50 osobach;-p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-28, 17:38   #2060
Kohnelia20
Zakorzenienie

50 osób to już fajne wesele
dobrze że wszystko fajnie wyszło
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 17:59   #2061
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, ze dala. Mialam robiona kawitacje, wyciskanie i algi mi kladla, a wczesniej jakies pilingi sringi a efekty widze, ale po tygodniu (tak ostatnio mialam)

A tam kolo kosmetyczki jest salon sukien slubnych (studi wie - Agora na Oporowie ), i dziewczyny ogladaly suknie, a ja widzialam jedna taka sliczna ale stala tylem ale stanelam na palcach i wygladalo jakbym ją miala na sobie głupek ze mnie

Zawsze jak tam jestesmy to mama do mnie: A wezmiesz mnie na wybieranie sukniiiii?
ja po tygodniu już nie widzę efektu haha, niestety tak szybko mi się skóra zanieczyszcza...

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
nie lubie ani tego ani tego
ja uwielbiam owoce w czekoladzie

Cytat:
Ja również trzymam kciuki Gaja za Twojego J.

Podniebienie najczęściej parzę sobie zapiekanką

oj skąd ja to znam...

Cytat:
Będziemy Ci świńskie obrazki wysyłać, kupimy Ci takie uszy i ogonek króliczka playboya i do tego nagramy Ci jakiś występ tańczących panów
haha z siostrą ostatnio kupiłyśmy bilety na mydeal na taki występ, niedługo idziemy

Cytat:
hej!ja już po obiedzie, oczywiście mama pełna steru, ja nie lepiej żołądek stanął dęba i niewiele z tego mogłam zjeść co było na stole:-P A więc przez 3 godziny nawijaliśmy o wszystkim i o niczym-pogoda, psy.koty, wycieczki, byłam pewna,że temat ślubu w ogóle nie zostanie poruszony...Na koniec "teściowa" rzuciła hasło,że ślub do roku, oczywiście jest to nie wykonalne, no ale mamy przejść się po salach i dowiedzieć się kiedy jest możliwy najbliższy termin...My i tak zostajemy przy swoim,slub we wrześniu 2012 i stanęło na 50 osobach;-p
zazdroszczę, że w sumie tak gładko poszło

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 18:00   #2062
studi
Zakorzenienie

a dziękuję nie wiem tylko kiedy się za sala będziemy rozglądać, bo chłop mój poźno teraz pracę kończy a ja sama nie będę decydować;/
Stary 2010-11-28, 18:02   #2063
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alice_007 Pokaż wiadomość
aluniaa, uważam też, że nie powinnaś się przejmować.
Ja miałam trochę gorszą sytuację 1,5 roku temu, gdy ktos z bardzo bliskiej rodziny (dla mnie) zaprosił mojego faceta jako świadka na slub z jakąś inna dziewczyną (koleżanka panny młodej). Byłam wtedy taka smutna i wsciekła zarazem, że odechciało mi się iść na ich wesele. Nie podobało mi się to, że na weselu kogoś tak bliskiego mam być 5 kołem u wozu. Zatkało nas i TZ tez nie wiedział co ma im odpowiedzieć i w koncu z tego zrezygnował i znaleźli sobie kogoś innego za świadka (btw- był to chłopak świadkowej). Ale niesmak pozostał mi do dziś.
Oj, no to bardzo nie fajnie ale dobrze, ze taka decyzje podjal twoj tż, brawa dla niego W tym momencie ciesze sie, ze nie mam rodzenstwa, nie mam problemu przynajmniej

Cytat:
Taaaaak to kiedy imprezka?

Cytat:
może jakąś wypasioną myszkę
Dokladnie to samo pomyslalam!!!

Cytat:
My i tak zostajemy przy swoim,slub we wrześniu 2012 i stanęło na 50 osobach;-p
No to idealnie Super, ze sie wszystko udalo!

A powiedz, jak to wygladalo? Przyszedl narzeczony z kwiatami dla mamy i flaszeczka dla taty?

Wrocilam od T. Jak mnie odwozil, taka byla rozmowa (różowe to ja ):
- no mow cos kotus
- ale co?
- no np. że kochasz?
- kocham
- że jedziemy do Krakowa
- jedziemy
- że masz dla mnie niespodzianke
- mam ogromna niespodzianke, nawet nie wiesz jak wielka!
- (ja juz banan na twarzy)
- dlugie, prostokatne, papierowe
-
- bilet
- faaaajnie

No i dzisiaj byl ten dzien, jak to na fejsie byla grupa, że czasem trzeba sie po prostu ku**a rozplakac

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-11-28, 18:11   #2064
studi
Zakorzenienie

teściu dał mojej mamie kwiaty, wydawało mi się,że to Tż powinien ale mniejsza z tym, każdy był zdenerwowany i takie tam...tato nie żyje od 2 lat więc była nas tylko 5-osób, teściowa zrobiła ciasto a my całą wyżerkę z winem włączniepodział obowiązków
Stary 2010-11-28, 18:13   #2065
aluniaaaaa
Zakorzenienie

A no i dobrze - każdy sie zaangazowal

Przykro mi z powodu taty

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-11-28, 18:15   #2066
studi
Zakorzenienie

i nie będzie miał mnie kto do ołtarza zaprowadzić....ech takie życie;(
każdy coś zrobił i jakoś poszło, nawet rozmowa się kleiła Ala to on ma bilet i pierścionek i jeszcze się z Tobą droczy
Stary 2010-11-28, 18:21   #2067
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Droczy sie malpiszon, ja wiem ale lepsze to niz mialby sie obrazac

A ja dzisiaj mialam kiepski dzien w sumie. Ale za to kupilam sobie futeralik ja wiem, jak dziecko

Ale wiecie co, chyba musialam sobie dzisiaj poplakac bo juz tyle emocji we mnie bylo, ze po prostu puscily Moze ja wyolbrzymiam, albo szukam dziury w calym, ale wiecie co? Siedzimy przy stole, wszyscy bo i rodzice T. i brat z zona no i my. I ich mama naklada salatke! Wszystkim ona nalozyla, a przyszla moja kolej to postawila przede mna miske i "nakladaj sobie"... Ja wiem, ze mam rece i sama sobie przeciez zawsze nakladam, ale myslalam, ze jak wszystkim naklada (łącznie z samą soba) to i mi...

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-11-28, 18:25   #2068
studi
Zakorzenienie

Ala baba ma tupet, ale odpuść sobie, bo nie wygrasz z teściową NA szczęście to Ty będziesz po swojemu układać sobie życie z TŻ a ona nie będzie miała nic do powiedzenia...
Stary 2010-11-28, 18:28   #2069
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Wiem i odpuszczam, ale kurde... zazdrosna jestem, ale w tym sensie, ze ona ma T. na codzien w domu, a ja musze zyc od weekendu do weekendu na prawde to juz meczy Pociesza mnie tylko mysl, ze jak facet traktuje matke tak i żone bedzie traktowal wiec sie ciesze, ale chce już go miec tylko dla siebie...

Eh... 19 dni - tor przeszkod

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-11-28, 18:35   #2070
studi
Zakorzenienie

matki zawsze będą podstępne dla synowych-bo one kradną im synalka
Wiesz z teściową nie wygrasz, to jest matka dla TŻ i to jest święte, ale jak razem zamieszkacie to wówczas to Ty jej nie podasz sałatki Najważniejsze to żebyście mieszkanie znaleźli i wsio ryba

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości