|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
ja muszę przyznać że moj Tż jak chce to potrafi... dzisiaj pomógł mi w sprzątaniu... wypucował lustra w przedpokoju, w łazience, poodkurzał. Teraz sprząta w kuchni... jak go zagonić do roboty to nawet nie trzeba po nim poprawiać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
![]() ![]() Dlatego codzienne ogarnięcie mieszkania i gotowanie na razie zostawiam sobie - u nas zresztą jest tak, ze mąż codziennie pracuje do 16, jest w domu ok16.30, więc zwykle zostaje nam czas na jakieś zakupy i trochę odpoczynku po pracy. Po porodzie nie wiem, jak to będzie - mam nadzieję, że brudem nie zarośniemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Zakorzenienie
|
co ro męża, to mój posprząta, a nawet jest tak zapalony, że potrafi wyprać jedną parę skarpetek w pralce
![]() cytrynka3002 też robię udka z kurczaka pieczone, do tego ryż po bułgarsku i marchewka z jabłkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Odkąd jestem w ciąży to nawet zaczął gotować. Inaczej chyba by umarł z głodu, bo ja w I trym prawie nic nie jadłam. a tak wogóle to dzień dobry niedzielnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie.
My wczoraj, tak jak pisałam bylismy u znajomych na ostatkach.Było bardzo miło. Posiedzieliśmy, pogadalismy. Mąż z kolega sobie wypili, kolega udzielał mu ojcowskich wskazówek(ale się naśmiałam) a ja z kumpelą pogadałysmy o porodzie, troche mi poopowiadala. Nawet długo wytrzymałam bo wyszliśmy od nich ok 1.00 w nocy tak nam sie fajnie dyskutowało. I dziś musiałam tę nockę odespać ![]() ![]() ![]() Dostaniemy od nich sporo ciuszków po ich córeczce, wanienke, nowy laktator, śliczny leżaczek w Kubusia PUchatka, matę edukacyjną, 2 rożki ( mama juz jeden i jeden jeszcze kuie nowy ale kupela mowila ze rożków nigdy dośc)...ale czeka mnie wielkie pranie w tym tygodniu. Jutro mam wizyte u lekarza , potem tez mamy w planach pare spraw wiec zaczne od wtorku. Wszystko zaczne juz prac a jest tego troche, bo jeszcze te ciuszki ktore ja mam to ze 2 pralki prania zostały. Bardzo się cieszę bo dzieki ich pomocy jestem spokojniejsza bo juz zdecydowaną większość rzeczy dla Nadii mam a i ciesze się, bo bedzie nam lżej, dużo oszczedzimy na zakupach a przydadzą Nam się pieniążki musimy do porodu odłożyć jak najwięcej by dołożyc do mojego zasiłku bym mogła jak najdłuzej byc w domku z naszą córeczką ![]() A z racji tego, ze dziś niedzielka a mamy z męzem taki rytuał , że w niedzielki gnijemy w wyrku...do mykam do niego i życze miłej niedzieli ![]() Ale mi się chce lodów....śmietankowe+toff i z polewą czekoladową i bita śmietaną..mmmmm ![]() A Muron śliczny i zgrabny brzuszek. Saj masz super koleżanki, bardzo miły gest a torcik prześliczny.
#4386 |
BAN stały
|
U nas w szpitalu na szczęście nie każą mężczyznom ubierać tych fartuchów szpitalnych. Ja zresztą nie wyobrażam sobie w tym siedzieć np. kilkunastu godzin na miejscu TŻa. To w ogóle nie przepuszcza powietrza! Najlepiej tylko zeby facet miał ubranie do przebrania się - jakaś koszulka, spodenki (moga być krótkie bo tam strasznie gorąco jest! W sali z wanną ok. 27st.!) i klapki to wtedy tych szpitalnych kapci nie trzeba zakładać.
Cytrynko wydaje mi się że jeżeli masz laktator ręczny to możesz spokojnie poczekać z zakupem elektrycznego do czasu aż uznasz że za ciężko Ci się ręcznym ściąga. Do szpitala spokojnie ten co masz wystarczy. Ja dziś skończyłam robić pierniczki. Pyszne są maczane w herbacie ![]() A co do ciąży - ja I trymestr praktycznie cały miała mdłości, wymiotowałam i słabo się czułam (okres wyjęty z życiorysu), II byłby lepszy gdyby nie to że w połowie pojawił się ten nieszczęsny ucisk nerwu a potem miałam bolesne skurcze ze skracającą się szyjką i musiałam wypoczywać, wiec nawet w sypialni nie mogliśmy wykorzystać tego czasu kiedy miałam najwięcej siły. Teraz w II jestem po prostu bardzo zmęczona, wieczorem puchną nogi a od dwóch tygodni nie śpię po nocach... To na pewno nie jest trymestr w którym człowiek czuje się najlepiej i odpoczywa... Saj masz świetne przyjaciółki. Ja mam może jedną taką która faktycznie jest zainteresowana moją ciążą i może by coś zorganizowała, ale nie ma z kim. Moja druga najlepsza przyjaciółka ostatnio stała się straszną egocentryczką i nawet nie chce mi się z nia gadać. Jedyne rady jakie mi daje to w stylu: "Nie przemęczaj się, bo urodzisz za szybko i będziesz miała upośledzone dziecko"... (rada z ok. 27 tyg.) No odechciewa się wszystkiego... Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-11-28 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A o lodach nawet nic nie pisz - ja codziennie mam postanowienie, że nie jem słodyczy...i zawsze o nim jakoś tak "zapominam" ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Faktycznie macie rację, że na porodówce raczej ciepło będzie...spakuję w takim razie jakieś krótkie spodenki dla męża - ja nawet bym nie pomyślała o nich. A u mnie już pachnie w całym domku kurczakiem - mąż za chwilę będzie w domu - nareszcie!! Zaraz też wujek wpada po babcię, kobita jedzie nad morze sobie wypocząć trochę - mam nadzieję, że szum morza ukoi jej nerwy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4388 |
Zakorzenienie
|
cytrynka3002 gotuję woreczek ryżu, albo dwa, zależy jaki mąż ma apetyt
![]() Nauczył mnie tego były. (kucharz notabene) Pierwszy raz jak to jadłam to takie dziwne mi się to wydało, ale uwaga to uzależnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Zadomowienie
|
co tam, że niedziela.. właśnie poszły jeansy małego do pralki, pózniej czerwone, pieluchy, kombinezony i kuniec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Zakorzenienie
|
ale mi się ciężko oddycha, ale też sytuacja stresująca si e pojawiła, a Młoda kopie i przeciąga się padnę........
![]() |
#4392 |
Zadomowienie
|
ja mam wrażenie, że mały zaparł się o moje żebra i nie mogę usiąść normalnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ode mnie na pocieszenie ![]() ![]() e dziewczyny, co tam niedziela ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze mnie czeka przemeblowanie w szafie (takiej starej, ogromnej, klockowatej i brzydkiej) i w komodzie (starej, ponad 100-letniej) prześlicznej. Tego się najbardziej boję, bo tam mam upchane wszystko, a jedna półeczka może nie starczyć, prawda?? I do tego nie mogę się zabrać. Mam nadzieję, że w tym tygodniu się zmobilizuję i zagonię męża aby zrobić mały remanent tzn. coś wywieźć do dziadków, do ich garażu (np talerz satelitarny który zakrywa nam piec w kuchni, bo mąż chciał mieć cyfrę, a bez wychodzenia na dach bardzo stromy nie ma szans, więc kwitnie to w domu), coś do pokoju od męża u teściów (książki, hehe). I wtedy mogę zacząć działać z rzeczami dziecka, bo tak to tylko kończy się na przekładaniu. (Uroki wynajmowania) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4396 |
Zakorzenienie
|
w ogóle psychicznie mam zły okres- jeśli chodzi o ciażę, tak od kilku dni. To chyba ten termin zbliżający się;-(
![]() |
#4397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam jakiś chwiejny okres, a dobra psychika co to w ogóle jest? bo ja to już zapomniałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
dobry pomysl idę sobie walnąć czekoladę na gorąco;-) Dzięki dziewczyny. Jeszcze ta wstretna zima. Nienawidzę śniegu.
![]() |
#4400 |
Zakorzenienie
|
nie mam zamiaru zostawiać tego na jeden raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Zadomowienie
|
a ja bym sobie ciasto zjadła... ale nie mogę żadnego przepisu znależć, który by mnie zainspirował..;( chyba tez straciłam humor...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Wtajemniczenie
|
mysiopez, wklepuje wymiary mojego Malucha:
BPD 8,3 cm HC 29,5 cm FL 6,2 cm AC 28,9 cm Lecę do Kościółka, jak wrócę to jeszcze Wam coś naklikam ![]() Miłego wieczorku ![]()
#4403 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki, co jest?? czyżby każda miała dzisiaj takiego lenia??
![]() ![]() a może któraś za słabo zaciska nóżki?? ![]() ![]() obiadek zjedzony, już po drzemce, a teraz co ja mam robić?? hmmmmmmmmmm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Zadomowienie
|
ja dziś nie drzemałam - ale spałam do 13 z przerwami. Przeprosiłam się z przepisem na babkę, którego od roku nie używałam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Raczkowanie
|
ja dzis cały dzien spie,dziewczyny chyba tez,niewiele sie ruszają. Wlasnie zabieram się za zjedzenie rosołu na pozny obiad.
jutro do szkoly jezykowej,musze usiasc troche nad monologiem,ale mi sie nie chce... pozdrawiam AGRAFKA26 w ciąży z trojaczkami, z naszego watku,,choc wiecej sie udzielała gdzie indziej miała już CC,oto jej wpis: Cytat:
Aparatka: góra i dół-system DAMON od 23.12.2009 SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!! http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png Edytowane przez Chantalle Czas edycji: 2010-11-28 o 17:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Zadomowienie
|
o kurczątko...
szok, tak szybko...takie maluszki, trzymam za nie kciuki; smutne że Adrianek nie miał tyle sił ![]()
#4407 |
Zakorzenienie
|
ojejku tak mi przykro............dobrze , że Aniołki się nim zaopiekują.......szok, szok, szok
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- dziewczyny, a czy wiecie co się dzieje z Weraą11?? też zniknęła......... martwię się o nią ![]() mam nadzieję, że lepiej już u niej... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4408 |
Rozeznanie
|
witam wieczorowa pora..
Marika Sara piękna!! Agrafka trzymaj sie dzielnie!! Aniołki zaopiekuja sie twoim skabem.. Muron ja tez nie cierpie sniegu a tu takie zamiecie u mnie zapowiadaja.. nie wiem co tak na mnie ostatnio działa ale normalnie tez jestem jaka dziwna.. mam jakies chore schizy.. martwie sie bardzo jak sie moja ciaza zakończy, czytam glupoty na necie- jakies najgorsze scenariusze.. wszystko mnie strasznie drazni.. nawet moja córa ![]() ![]() sorki ale musiałam sie wygadac.. ![]() ![]()
#4409 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trochę się martwię, bo miała ostatnio dużo nerwów i stresów. Mam nadzieję, że wszystko dobrze u Niej... Wyrazy współczucia dla Agrafki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Masz zdrowego Maluszka, który prawidłowo się rozwija i tego się trzymajmy!!! ![]() A takie humory w ciąży to rzecz normalna, musimy przez to jakoś przejść ![]() 32 tydzień!!! O jaaa, ale ten czas zapiernicza! ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-11-28 o 19:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | ||
Zadomowienie
|
Marika................ normalnie w szoku byłam jak przeczytałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.