![]() |
#3571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XX
Cytat:
od jakiegoś czasu mam znów masakrę na twarzy no i tylko minerały tego nei pogłębią ale aj już po Pixie jestem i na mnie niestety mimo cudnego krycia robi się ciasto po godzinie - ale mną się nie sugeruj ja mam wciąż trądzik, łojotokowe zapalenie skóry - także to jest najgorszy z przypadków jeśli nie masz sz takich przypadłości to powinnaś być z pixi zadowolona bo nie będą się ważyć czyham na próbki meow lub lumiere nie wiem co brac w sumie prawda taka że dopiero po przetestowaniu na sobie sie wie ale opisy odcieni w pixi były idealne - trafiłam z każdym |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | |
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() ![]() prochi, prochi ja używam, skarbiatko używa, ktuś tu jeszcze używa ![]() zacząć można od Pixie, bo łatwo dostępne i polskie, EDM u polskiego dystrybutora jest dużo droższe niż było bezpośrednio od producenta, no i mała gama kolorystyczna, oraz dość "ciężkie", "kapryśne" formuły największy wybór kolorów jest chyba w Meow - dobrze również spróbować na początek - ja tak zaczynałam, od testowania próbek nieco tańszych producentów, potem sięgnęłam po droższe (na podforum mineralnym są wspólne zakupy, koszt próbki podkładu to od, ok. 1 do 3 dolarów, często są jeszcze promocje dodatkowe i zniżki) wiele osób chwali sobie Lucy Minerals - u mnie okazały się kompletnym niewypałem, najlepiej wypadły podkłady Mad Minerals i Lauress podstawą i pierwszym krokiem najlepiej, aby był zakup odpowiedniego pędzla - bądź typu kabuki, bądź flat top (każdy indywidualnie decyduje, który z tych 2 typów pędzli jest dla niego wygodniejszy - ja preferuję kabuki do pudru, podkład wcieram flat topem) - bez tych pędzli i opanowania techniki wcierania prochu łatwo się zniechęcić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | |||||
Zakorzenienie
|
słusznie
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() sześć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Byłam na zakupach. Kupiłam prześcieradło na gumce i 7 par skarpet ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | |||
grozi wypollizowaniem
|
kurde fakt-i gula mu skacze ze jak to?! takie szraki sie taplają w luksusie ![]() Cytat:
![]() a ja mam pytanie- tylko nie bic-po co sie uzywa tych minerałów? ![]()
![]() |
#3575 | ||
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
ad. 2 na paszczę, zamiast podkładu w płynie/musie/kompakcie - lo piękności ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
grozi wypollizowaniem
|
zrobilam se liste do ikea:
2 szczury 2 czorne przescieradla 2 taborety ![]()
#3577 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Kobietki.
A te pędzle to kupić gdzie? W Sephorze? ![]() Sorry za durne pytania, ale ja tempa mineralnie jestem. Zacznę w takim bądź razie od pixie. Trochę poczytałam i najbardziej to mnie to "ważenie się" przeraża. No cóż, jak nie spróbuję to się nie dowiem. Nowy tydzień zaczynam zatem od poszukiwań minerałów. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3578 |
Zakorzenienie
|
Fitam!
Wróćłam na SB-owe łono ![]() O ksiunzkach nie pgadam bo mało cxzasu mam na czytanie, filmuf łostatnio ni oglondom, itp. Naiat: Najłatwiej zacząć od Pixie (formuła Natural Finish jest lzejsza niz Cover de Luxe) i Lumiere (tu ma się 4 formuły do wyboru). EDM sa OK ale problematyczne w przyzwoitym upolowaniu. Pozostaja jeszcze dość popularne Blushe, Meow, Lucy. Wszystkie w/w firmy maja szeroka gamę kolorów. Najlepiej jest zacząć od określenia kolorytu własnej buzi i od stopnia jej jasności/ciemności. Pendzle w Syfnejforze dobrych nie dostaniesz. Do podkładów mineralnych dobre są zwarte syntetyki. Najprędzej Allegro (pixie ma chyba oferte 1 pyndzel + 3 próbki podkładu).
... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki Edytowane przez Eenax Czas edycji: 2010-11-28 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a to ja nie uzywam podkladu ![]() ![]() (a po co sie uzywa podkladu? ) ![]()
![]() |
#3580 |
Wpisz tu zomzing
|
dopisz czarne świeczki i pewnie mają jakiś szyt okazjonalny, typu nietoperze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3582 |
Wpisz tu zomzing
|
lepiej w Pixie, razem z próbkami, w Sephorze czy Body Shopie są, ale dużo droższe
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- bo nie potrzebujesz ![]() pogadamy, jak dorośniesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Polly_;23502080]
Cytat:
Flat (u nich to jest pyndzel do bronzera) to straszny drapak, duży kabuki to jak szczota druciana a ichniejszy kabuki do minerałów to maleństwo.
![]() |
#3584 |
Zakorzenienie
|
O, widzę, że tu kilka mineralnych znawczyń jest
![]() Bedem Was męczyć guupimi pytaniami, więc z góry przepraszam ![]() Polly, Ty to szczęściara jesteś jak podkładów używać nie musisz... Lecem poszperać na allegro za tymi Pixie. Do jutra Baristki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
grozi wypollizowaniem
|
raczej należałoby przyjąc ze po prostu chodze taka niewypodkładowana i strasze ![]()
![]() |
#3586 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie uszywam
![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | |
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() ja mam flacior i kabuki EDM już ponad półtora roku, jeszcze się nie rozleciały, mały flacior z Lucy (dobry na nos) i skośniaka z Coastal Scents (skąd, moim skromnym, są najlepsze pyndzle, zwłaszcza dooczne) łobracek ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- zaraz, a prześcieradła do seksu? ![]() Edytowane przez Miciel Czas edycji: 2010-11-28 o 20:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Zakorzenienie
|
![]() W temacie minerałów, subiektywnie polecam pigmenty do oczu z Lumiere Cosmetics. Umalować się nimi to bajka. Mam dwie lewe ręce ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Zakorzenienie
|
Jak juz będziesz wiedzieć jakie kolory chcesz to napisz bo może sie okazać ze mam takie na zbyciu to nie bedziesz niepotrezebnie piniondzow wydawać.
#3591 | |
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Nindżopesz
|
![]() Myslisz, ze beda Cie wykorzystywac i podrzucac dziecko do wykarmienia? Jak sie u licha naprawia ALT!?!? ![]() I jeszcze w temacie mineralow, zamiast podkladu uzywam korektora punktowo bo nie lubie miec tyle na twarzy a czy mineraly tez mozna stosowac punktowo (chyba nie skoro macie do tego pedzle?) a moze sa tak delikatne, ze nie czuc ich na paszczy i w ogole nie przypominaja tradycyjnego podkladu? |
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małego kabuki do łokolic uszu/nosa, duzego do czyszczenia klawiatury ![]() A pozatym mam EDM, PIXIE, Hakuro i dooczne z CS. I seforzanego skunksa. Skosniaka mam Essence.
![]() |
#3594 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eee... raczej nie, tak teoretyzuję jeszcze... w sumie, to mi się wydaje mało perspektywiczne na razie... ![]() ![]() Cytat:
![]() kryzys mam (i światopoglądowy i finansowy) i padło jedno podejrzane stwierdzenie i się zdemotywowałam... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie... jutro. Dziś już nie mam siły... Dobranoc ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (mama się przyznała, że jej się niedawno śniło, że miałam dziecko ![]() ![]() Cytat:
![]() to dołącz do mnie - wiecznej singielki ![]()
![]() |
#3598 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | ||||||
BAN stały
|
Tylko nie minerały. I cyckonosze
![]() A ja sparzenie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeść ![]() Cytat:
![]() Wyposzczeni ludzie są nieobliczalni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sześć Rejcz! Fyglontasz hipnotajzin tunajt ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też mam słabość do Maleńczuka ![]() Przestań mnie prześladować! ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | |
Wpisz tu zomzing
|
hę
polecam stronę 2 ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.