|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
ja będę wychodziła nawet jak bedzie zimniej i tak samo wychodziłam z Szymkiem . warstwa kremu na buzie i bedzie dobrze . Co do Hani to powinna jeść też dużo jajek ? ile jej dajesz jak ostatnio wyczytałam ile różności jest w jajku to oda razu Szymek je wiecej niż jadł Od żelaza zaczynając po mili9on innych dobrych rzeczy. Co do Szymka to ja mu nie dawałam słodkiego i tyle . Przekąski to pieczywo chrupkie , czy serek danio . On chyba też ma to po męzu że bardzo słodkich rzeczy nie lubi teraz już tak nie przeginam i jada ciasta w domu , gumy rozpuszczalne (1,2 dzinnie ) czasem lizaka chioć nigdy nie jest w stanie zjeść całego . na rzeczy czekoladowe się nie rzuca ja jem przy nim , a on olewa. Picia mu nie słodze , zreszta on z herbat to tylko rumianek czy miete pije i to bez cukru , tych granulowanych niogdy nie podawa lam bo tam wiecej cukru niż tej herbaty , pije nasz sok winogronowy robiony w domu , ew wode smakową , lub zwykłą . Je bardzo dużo ryb ( 2,3 razy w tyg je na obiad )
|
|
#1592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
Ja też piję dziennie do 3-4litrów.Senna jestem zawsze i odkąd tylko pamięcią sięgne i chuda tyż a cukier prawidłowo.baobabku tak jak Izazula napisała-odstrzel się tak,żeby tej,której nie lubisz oko zbielało ![]() Cytat:
A Hani to Ty pilnuj,bo serce niejedno skradnie. A moja Olka szczuplejsza od Hani. A mebelki bardzo mi się podobają i wasze krzesła też,a kolor pokoju w moim guście ![]() ![]() jeszcze jedna fotka załadować mi się nie chcę
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam też Katarek bardzo pomógł dzięki niemu nie poszło na gardło Maciej miał katar jak należy czyli równy tydzień trzymam kciuki za Hanie i jej nosek
|
|
#1594 |
|
Rozeznanie
|
czyli warto zainwestować w ten KATAREK? mnie jakoś wizja podłączenia dziecka do odkurzacza trochę odstrasza ale z drugiej strony mamy już 2 katar w ciągu 2 miesięcy. Ja FRIDĄ nie dam rady nic jej odciągnąć: nie mam tyle pary i zapach plastiku mnie ciągnie.........na szczęście katar wydaje się jej nie przeszkadzać w spaniu.
w ramach prostowania TZ do pionu kazałam mu poprasować ubranka małej, ogląda jakis program o lokomotywach i samolotach i prasuje
|
#1595 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje za komplementy w imieniu moich dzieci
Śliczne oczywiście po mamusi ![]() Ania i fajne te sanki?? Porządne?? Jajek faktycznie nie je za wiele. Jajecznice nawet zmęczy a na twardo to wcale nie chce ![]() My właśnie wróciliśmy z ponad godzinnego spaceru. Hania śniegiem zachwycona Wytarzała się, wyślizgała i na koniec na ogródku bałwana ulepiła. Oczywiście bezpośrednio przed powrotem do domu i Marcel się wytarzał I również bardzo Mu się podobało ![]() trolla dobrze, dobrze, niech prasuje a Ty sobie poleż
|
#1596 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
WARTO! i idzie jak burza. Moja Hania nie umie spac na brzuszku i ja strasznie zatyka jak spi i jest histeria, a ten katarek do czysta wyciaga, nic nie furczy, a ilosci tego sa mega. Odkurzacz stoi na wierzchu i teraz jak tylko widze glutka to 2 sek i juz nosek czysty ![]() Trolla , jak juz TZ prasuje, to moze niech zrobi i ciasto, mam przepis na szarlotke, specjalna wersja dla mezczyzn (przepisu) ![]() specjalnie dla panów przepis na szarlotkę: 1. Z lodówki weź 10 jajek - połóż na stole ocalałe 7, wytrzyj podłogę, następnym razem uważaj! 2. Weź sporą miskę i wbij jajka rozbijając je o brzeg naczynia. 3. Wytrzyj podłogę, następnym razem bardzie uważaj! W naczyniu mamy 5 żółtek. 4. Weź mikser i wstaw do niego skrzydełka i zacznij ubijać jajka. 5. Wstaw od nowa skrzydełka do miksera, tym razem do oporu. Zacznij ubijać. 6. Umyj twarz, ręce i plecy. W naczyniu pozostały 2 żółtka, a dokładnie tyle potrzeba na szarlotkę. 7. Oklej ściany i sufit kuchni gazetami, meble pokryj folią, będziemy dodawać mąkę. 8. Nasyp 20 dkg mąki do szklanki, pozostałe 80 dkg zbierz z powrotem do torebki. 9. Sprawdź czy ściany i sufit są oklejone szczelnie, przystąp do miksowania. 10. Weź szybciutko prysznic! 11. Weź 4 jabłka i ostry nóż. 12. Idź do apteki po jodynę, plaster i bandaże. Po powrocie zacznij obierać jabłka. Przemyj jodyną kciuk! 13. Potnij jabłka w kostkę pamiętając, że potrzebujemy 2 jabłek, więc nie wolno zjeść więcej niż połowę! Przemyj jodyną palec wskazujący i środkowy. 14. Jedyne pozostałe jabłko pocięte w kostkę wrzuć do naczynia z ciastem, pozbieraj z podłogi pozostałe kawałki i przemyj wodą. 15. Wymieszaj wszystkie składniki w naczyniu mikserem, umyj lodówkę bo jak zaschnie to nie domyjesz! 16. Przelej ciasto do foremki, wstaw do piekarnika. 17. Po godzinie, jeśli nie widać żadnych zmian włącz piekarnik. 18. Po przebudzeniu nie dzwoń po straż pożarną! Po prostu otwórz okno i piekarnik. 19. Skocz do cukierni (?) albo zrób drinka mieszając żubrówkę z sokiem jabłkowym Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-11-28 o 15:35 |
||
|
|
|
#1597 |
|
Rozeznanie
|
kurcze jajka mi się skończyły.....
jak dodam do przepisu "skocz po 10 jajek" to się skończy na: 1.idź do sklepu i kup 10 jajek 2.kup przy okazji na promocji piwo 3.wróc do domu i otwórz piwo 4.idz do sasiadki i pożycz jajka.......... a tak a propos jak on prasował ja robiłam sobie paznokcie.........
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
I tak ma być
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
fasolka73 - Dużo, dużo zdrowia dla was obu.
Gmyrelka - zakochna jestem po uszy i w Twoim synu i w Twojej córce. Takie Mądre i śliczne dzieci
|
#1600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale tu dzisiaj ciiiiiiiiisza Gdzie Wy się podziewacie ??megi to pewnie tżta molestuje
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhh my już po obiedzie u teściów, ja po korkach, teoretycznie weekend mi się zaczął, tylko że już się kończy jutro znowu 7 godzin w szkole, do tego 3 godziny korków nienawidz ę poniedziałków byle do 22 grudnia, bo wtedy ostatni raz do szkoły Anakazar, wystroiłam się, ale szfagrów nie było i nie miał kto na mnie kukać
|
|
#1602 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam tą samą wizję zapalenia ucha i to właśnie w weekend to chyba prawda ż edzieci tak chorują ,Miko zaczął kaszleć w sobote i czekamy do po niedzieli. Cytat:
A może Hania ma anemię ![]() Cytat:
Cytat:
Mnie też na poczatku przerażał ten odkurzacz , ale widzę jak to działa i nie jest to aż takie przerażające jakby się wydawało Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
Trolla - Ja jako prekursokrka KATARKU bardzo go polecam. Używam go prawie od samego początku czyli jeszcze jak Oliwka byłą taka maleńka i mnie jakoś nigdy ten odkurzacz nie przerażał. A jaka wygoda. Szybko i spokojnie wyciąga prawie wszystko. Fridą to niestety ale tylko TZ dawał radę coś tam wyciągnąć. Mi Katarem poleciła Pani doktor Pediatra jak mała miała pierwszy katarek.
|
#1604 |
|
Wtajemniczenie
|
libra i kiedy wybierasz się na biopsję?? Niewykluczone że Hanka ma anemię, mam skierowanie na badania więc niebawem się dowiem choć teraz to już jest o niebo lepiej
![]() Ania p a powiedz jakie ryby Szymkowi dajesz?? Filety?? Bo ja za każdym razem jak kupuję (już zaprzestałam) to 3/4 ryby zostaje mi na patelni w formie wody wstrętne te ryby. Nie jestem w stanie ich np usmażyć bo puszczają tak wodę że One się gotują w tym oleju i wodzie łeeeee jedyne co jesteśmy w stanie zjeść to dzwonka np łososia bardzo lubimy Normalnie padam na pysk po tym weekendzie. Pranie, sprzątanie, gotowanie i w kółko to samo Baobabku to trochę masz tej pracy jutro... dużo tych korków sobie bierzesz. Ja też powinnam powrócić do tematu korków z anglika (tj uczęszczania na nie) bo jak się języka nie używa to się strasznie zapomina. Ja poszukuje w necie słownictwa handlowego. Mróweczka (co u Ciebie????) podsunęła mi linka do książki ale książki to mi się nie chce kupować
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-11-28 o 19:01 |
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grunt,że ona Cię taką odstrzeloną widziała
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok 7 cyc potem ok 10/11 cyc i albo zasnie albo nie to soczek i ok 12-13 obiadek niecały słoiczek po obiadku cyc albo soczku trioszke 15-16 deserek potem cyc w sumie kiedy chce to ma cyca a soczek takl 2-3 razy dziennie czasami ma wiekszy apetyt i wtedy ok przed kapiela dostanie troszke kaszki i po kapieli cyc i zasypia.. w nocy czasami wstanje czasami wcale i tez je cyca .. a takie slioczki to przynajmiej wartosci dostarczaja a nie pustych kalori i tłuszczy Ja tez sie bałam że dziecko mało je al ena wadze ładnie przybiera nie płacze i chyda nie jest wiec nawet sie nie martwie I NIGDY NIKOMU NIE DAJE "RZADZIC" DECYDOWAC O TYM jak i co i kiedy moje dziecko ma jesc co jesść. I niech sobie gadaja ja mam Was mam forum i wiem że dobrze postepuje. czywiście michalina jadła szynke z kaszką taki słoiczek jest.. kup ten słoiczek i powiedz że tu kiebłasa jest tylko w postaci w jakiej ona jest w stanie zjeść. Ja wiem że takie dania co sa w słoiczkach ja nigdy nie bede nawet w stanie zrobic.. no chyba że podstawy ale nie te wymyslne. SIDORCIA.... troszke póxno ten gluten wprowadzasz.. od 4 msc zalecaja... ja dodaje kaszkę do obiadkó albo deserków
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha i niech prasuje bardzo dobrze ![]() co do karatku to ja byłam sceptycznie nastawiona ale kupiłam z ciekawości i naprawde warto .... hehehe czasem sama korzystam hehehe
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam z bańki od mojej Oliwki i mam rozciętą wargę. A mała tylko się śmiała
.Spytałam TZ co chec dostać na mikołajki. Odpowiedział: buzi, dupci, buzi dupci. A na gwiazdkę: Dupci, buzi, dupci, buzi. Busi może dostanie Dupci na pewno nie .
|
#1609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja robie albo filety z mintaja , albo dzwonek z łososia w folie z przyprawami i tak pieke 30 min , tak samo bardzo czesto robimy pstrąga w foli , potem obieram i mała nawet je
|
|
#1610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedz jak w dziecinnym pokoju sprawdzaja sie te meble? to vox, prawda? Cytat:
a u mnie... jakoś tak kurde sama nie wiem. Bardzo szybko sie denerwuje jak cos przy Gabrysce idzie mi pod gorke-wkurzam sie prawie codziennie na to, ze podczas obiadu maniakalnie sciaga z siebie sliniak, szarpie go itd. Dzisiaj po prostu jej go nie zalozylam i kto wie, czy tak juz nie zostanie, bo przynajmniej nie miala czego szarpac. Jak ja posadze w krzeselku rano i probuje np. sie umalowac, a ona po 2 minutach zaczyna skrzeczec i marudzic, to mnie juz trafia, bo wiem, ze nie dokoncze, a jak nie dokoncze to nie wyjdziemy na spacer, a jak nie wyjdziemy...itd itd. Jakas marudna jest ostatnio bardziej-moze zeby, nie wiem-pediatra stwierdzila w czwartek, ze idzie gorna jedynka, potem nastepna, a potem pojda dwojeczki na dole (przy okazji-Gabi wazy 8.300 obecnie). Jakas jestem poddenerwowana i robi sie bledne kolo: ja poddenerwowana, Gabryska to czuje, denerwuje sie, a ja jeszcze bardziej ![]() No i wybralismy w koncu opiekunke. W piatek byla juz ofiacjalnie po raz pierwszy, na 3 godzinki, na maly rekonesans. Bedzie przychodzic 4 razy w tygodniu na 4-5 godzin, a ja - jak zwykle- mam dylemat czy to dobrze, ze ona w ogole bedzie, ze moze ja powinnam sie nia zajmowac, ze omina mnie spacery w tygodniu, ze ominie mnie zabawa w dzien. W dodatku moja praca z domu powoduje,. ze i tak bede wszystko slyszala i do konca nie wiem czy bede w stanie skupic sie na czymkolwiek siedzac za sciana. Mam zamiar doprowadzic wreszcie przyszly pokoj Gabrysi do ladu wykorzystujac czas kiedy mała bedzie z opiekunka, ale czy na jakiejkolwiek pracy sie skupie to juz nie wiem. I w ogole mam wyrzuty sumienia, ze nie majac przyslowiowego noza na gardle funduje małej opiekunke. Zróbcie coś ze mną
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak - a ja i powiem tak , zwykle jest tak że jak się mniej czasu spędza z dzieckiem wykorzystuje się go bardziej efektywnie. Ja bym sama chętnie kogoś wzięła do pomocy
jak masz się wkurzać o lepiej mieć kogoś na pare godzin , a samemu zająć się praca czy nawet sobą . Gmyrelka - Twoja córa jest cudna i jakie ma włosy sliczne . Oj będziesz odgniała adoratorów, i kolejki do synka też będą
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka muszę po skierowanie najpierw iść , ale czekam na poświadczenie z NFZ o ubezpieczeniu bo ja na europejskim jestem ponoć w piątek wysłali to dopiero po niedzieli się wybiorę do lekarza
Cytat:
|
|
|
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No P0P odpuść juz biednemu TZ
|
|
#1614 | |
|
Rozeznanie
|
O dziekujemy!
![]() Cytat:
![]() Kiedys pisalas , jak On super gotuje...
|
|
|
|
|
#1615 |
|
Raczkowanie
|
Cześc
|
#1616 |
|
Rozeznanie
|
CZESC
|
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeeeść po przerwie awaryjnej, ale dziwnie było nie móc wejść na forum, co?
Cytat:
To teraz przerzucam kciuki na znalezienie zleceń, żeby się nie okazało, że musimy pani podziękować bo ja roboty nie mam ![]()
|
|
#1618 |
|
Rozeznanie
|
To super Mrowaczku! Od razu widac poprawe Twojej psyche
Zycze teraz lawiny zamowien |
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczęta
![]() Jak ja miałam wolne to tu się awaria zdażyła. Dobrze że już wszystko gra. U nas dzisiaj -10 i siedzimy w domku
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
Uffff... w końcu
Dzień dobry Kochane ![]() Strasznie było bez Was. Ale już mi lepiej
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

Waga poniżej 10centyla, wzrost między 50 a 75 centylem ... niby dwie lekarki mówią że my jesteśmy szczupli więc taka i Jej uroda, a z drugiej strony nie powinno być takiej różnicy w centylach między wagą a wzrostem 
I ciągle woła o jedzenie, więc pytam czy jest głodna a Ona "nie, ale nie chce wyglądać jak te panie"
Rano oznajmiłam że chyba nawet w weekend zacznę chodzić do roboty bo mnie moja trójka wkurza 

ale czytam wszystko codziennie
... Nie wiem co ja bym zrobila bez tego odciagacza..
Gdzie to sie miesci w tym malym nosku?

jutro znowu 7 godzin w szkole, do tego 3 godziny korków