|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Raczkowanie
|
S_a_j ja też kiepsko sypiam w nocy, zazwyczaj się budzę koło 1 w nocy idę do WC i nie mogę zasnąć do 4-5... Masakra normalnie, ale jak mam taką noc to zazwyczaj w dzień coś się uśnie. Więc mam nadzieję, że Tobie się uda
![]() A u nas znów sypie :/ Mama TŻta raczej nie pomyje okien dzisiaj, tak jak planowała... U nas mały bałagan... :P Zaczęło się przemeblowywanie, a ja wcześniej zajęłam się segregowaniem ubranek dla małej. Teraz to już wszystko wisi w pralni, jutro jedziemy po komodę, a jak wrócimy to pewnie wezmę się za prasowanie... Załączam Wam zdjątko z naszego 34 tygodnia ciąży, oraz śnieg za oknem ^^ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Zakorzenienie
|
no i nadeszła chwila grozy............pierwszy miesiąc, a na pewno tydzień będzie masakryczny!!!!! http://polskalokalna.pl/wiadomosci/s...zmiany,1565829
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Ja po śniadanku... niestety Michaś ostatnio nie chce jeść... siedzi w domu z powodu mega kaszlu... Uciekam teraz pod prysznic... Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
dziewuszki co taka cisza się zrobiła??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Wtajemniczenie
|
Podziel się
![]() Ja muszę jutro jakiś torcik upiec - wczoraj mieliśmy rocznicę a jutro Tż ma urodziny...i na sobotę na urodziny babci też muszę jakieś ciasto upiec... Idę zgarnąc śnieg z balkonu ![]()
#4568 |
Zadomowienie
|
lilijka moze tobie lekarz cos powie na te objawy to mi przekarzesz ,nawet termin mamy podobny .A nie skraca ci sie szyjka,lekarz sprawdzal?Ja nie mialam ani jednego badania pochwowego to nie mam pojecia co tam sie dzieje
![]() Katarina89 brzusio jak pileczka ![]() saj ![]() to tak jak u mnie wczoraj po racuchach ,ledwo zyłam mialam zgage i bol brzucha,obejrzałam z kolezanka top model ,pozniej zjadlam dwie reni i pomoglo bo poszlam spac. ale w pl sniegu,moja mała to miałaby raj ,ciagle zagaduje kiedy ulepimy bałwanka
#4569 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie śniegu troszkę mniej, ale cały czas pada... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja to się boję drzwi otworzyć od balkonu, że mi ten śnieg do chałupy wpadnie, leży przy drzwiach z 30 cm tego ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Wtajemniczenie
|
Kopercko-ja mam lozeczko 125x65 i taki materacyk 120x60, ale wydaje mi sie, ze jak kupisz o 5 cm wiekszy to bedzie u ciebie nawet lepiej-lepiej sie wpasuje
![]() Ale u nas zamiec, bialo wszedzie, wiatr wieje jak szalony malo co glow nie pourywa...a ja w mieszkaniu jak w szklanej wiezy ![]() U ciebie Koperco - jest tak samo, czy gorzej?
![]() |
#4572 |
Rozeznanie
|
madelinem
![]() Ale się czuję dziś wyprzytulana ![]()
![]() |
#4573 |
Wtajemniczenie
|
Katarina-fajowski ten brzuszek prezentowy...jak rozumiem juz na Mikolaja sie przygotowywujesz
![]() Saj-przytulam mocno...moze sprobuj spac z poduszka "kojec"...
#4574 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale Was zasypało... ![]() U nas tez tak sypie i jak dalej tak bedzie sypac...tez nas tak zasypie. Żeby świeta białe były. Ja dzis nie ruszam sie z domu, mąż nie bardzo pilnuje bym leżała. Wczoraj w nocy czułam mała tak bardzo nisko i pobolewało mnie podbrzusze oboje sie wystraszyliśmy i zamierzam jeszcze bardziej się oszczedzac. Zreszta taka pogoda, ze wychodzić się nie chce. Ja juz bym chciała miec wszystkoe zakupy dla dzidzi porobione by do porodu juz przesiedziec w domku,. Jest niebezpiecznie ślisko, zimno a do tego te warstwy ubrań...dobija mnie to.To mykam pod kocyk... ![]() Ja jeszcze (odpukac) nie narzekam na bezsenne noce. Dobrze mi sie śpi. Czasami tylko gdy za dużó myśłe o porodzie przed snem lub gdy przebudze sie na siusiu i ogarna mnie takie myśli jak to bedzie , wpadam w panike i wtedy mam problem z zaśnięciem. Saj bidulko...moze uda Ci sie w dzien odespać tę noc...spróbuj! Miłego dnia dziewczyny. Może dzis sie zmobilizuje i poprasuje..ale jak tu jednocześnie leżec i prasować..moze dziennie przeznacze godzinkę na prasowanie ![]() ![]() ![]() ![]()
Nasze marzenie się spełniło ![]() ![]() ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki ![]() Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2010-12-02 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie skraca mi się szyjka, mam twardą, długą i zamkniętą, jak to tam się pisze. Tak przynajmniej z ostatniej wizyty (15.11). Ale na pewno spytam się lekarki co i jak, bo sama się przestraszyłam. do tego wróciły mi wymioty, a od wczoraj boli nie paskudnie głowa (migreny) i wiem na pewno, że to przez tą pogodę, bo zawsze tak miałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
ja dziś też jakoś źle spałam. budziłam się co chwila, a jak zasnęłam nad ranem to jak się obudziłam to się ruszać nie mogłam z bólu(spałam 4h w dosłownie tej samej pozycji..).
magdaka u mnie już od wczoraj śnieżyco-zawierucha i trzyma do dziś. Obstawiam że w nocy był sztorm na morzu, bo baaardzo dawno takiego wiatru nie było. Śnieg niech sobie pada (ja uwielbiam) byle by huragan ustał... z tym rozmiarem materaca to chyba kupimy 120x60 najwyżej będziemy kombinować i próbować obciąć w razie W. A ja jeszcze nie zaczęłam prać,bo mąż dziś kupi suszarkę do ubrań (jak na złość się nam popsuła:/)A zaraz idę walczyć z komodą dla małego,bo póki co jest nasza i się szuflady nie domykają więc muszę nas wyprowadzić i ją naprawić-lubię takie rzeczy robić ![]() kurcze coś mnie katar bierze (gardło boli)zaaplikowałam dziś sobie dwie kanapki z czosnkiem i herbatę z miodem której nienawidzę..Już widzę jaką będę miała mega zgagę po tym czosnku,no ale cóż może pomoże. Pytanie na koniec do Was: czy wy też macie CODZIENNIE zgage??czy ze mną jest coś nie tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Wtajemniczenie
|
Ja zgage mam czasem jak sie obezre na noc [a teraz i tak nie moge za duzo jesc, bo zoladek mi sie skurczyl
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Koperco-jak bedziesz miec chwile w Nd to uderz tutaj: http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/...ja-n43759.html ja bede w Gdyni ogladac na Skwerze...jak co roku zreszta ![]()
#4578 |
Rozeznanie
|
Ja niestety mam, nawet jak się wody napiję. Po mleku mam, po migdałach niestety też. Ale jakoś sobie radzę, najgorzej, jak zjem cos paskudnie niezdrowego na noc, tak jak wczoraj z tą pizzą. Wtedy to już po mnie, ulewa się, że aż się boję, że się w nocy zakrztuszę. Wiem, obrzydliwe.
![]() |
#4579 |
Wtajemniczenie
|
lilijko, u mnie też pojawiają się takie bóle jak na @. 26 listopada miałam wizytę i taka ze mnie gapa, że zapomniałam się o to zapytać Gina
![]() ![]() koperco, ja zgagę miewam sporadycznie, także nawet na nią specjalnie uwagi nie zwracam... s_a_j, wiem co czujesz. Co wieczór dosłownie boję się kłaść do łóżka, bo wiem co będzie...Marzę o tym, żeby się w końcu wyspać!!! ![]() katarina89, fajna kuleczka! ![]() ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-12-02 o 10:12 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, będziecie musiały wytrzymać do wtorku, ale jak tylko przyjadę od lekarza to najświeższe wiadomości przekaże
![]() też mam zgagę i jakoś ostatnio zawsze regularnie wieczorem, a nie jem nic takiego, co mogłoby ją spowodować. Widocznie z tym musimy się zmagać teraz........... Wczoraj np było mi tak nie dobrze, że zwymiotowałam i tak cały dzień. Do tego podejrzewam, że mam teraz wysiłkowe nietrzymanie moczu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Wtajemniczenie
|
Marcel chyba sobie Imprezkę urządził, bo cały brzuch mi faluje - raz w jedną, raz w drugą stronę
![]() ![]() ![]()
#4582 |
Zakorzenienie
|
lilijka ja mam czasem przy kichaniu jak się nie pilnuję. Jak pamiętam żebym napiąć mięśnie Kegla to jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4585 |
Raczkowanie
|
Witam się do długiej nieobecności
![]() Od strony 130 musiałam nadrabiac, bo najpierw u mnie z internetem była jakaś awaria,a później ta tutaj ![]() MARIKA GRATULACJE CÓRECZKI ![]() jak przeczytałam tą informację to aż mi krew w żyłach się zmroziła, tym bardziej że ostatnio to ja z muron pisałyśmy że coś długo jej nie mam czy przypadkiem już nie urodziła ![]() Pisałyście o Sylwestrze, my mamy zarezerwowany pobyt w Zakopanym taki wypad tygodniowy ale z Wrocławia to kawałek, no i ja mam termin niby na 22 lutego wiec powinno byc wszystko ok ale nigdy nic nie wiadomo. Zgaga to moja przyjaciółka od serca spotykamy sie każdego dnia i nocy. Od lekarza dostałam receptę na HELICID 20 biorę 4 dzień i jest o niebo lepiej ![]() Nie wiem jak to zrobic ale nie widzę zdjęc tych wstawionych przed awarią, czy ktoś może maleńką Sarę wkleic jeszcze raz????? Przez awarię zrobiłam 150 pierogów, a jutro robię gołąbki...mniami ![]() Dziś w nocy spałam ze swoja młodą i w końcu się wyspałam. Zazwyczaj jak się już ułożę to mąż do mnie przywiera i jest mi niewygodnie a że on ma teraz katar to mała do mnie a mąż do niej do łóżka. To chyba na tyle jak sobię coś przypomnę to napiszę ![]() Miłego dnia z zasypanego i to bardzoooooo Wrocławia |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
BAN stały
|
Lilijko tylko u nas na SR mówili żeby mięśni Kegla nie trenować będąc w toalecie (tzn korzystając z niej), tylko robić to "na sucho" że tak powiem, bo inaczej bakterie się cofają i można się nabawić infekcji pęcherza.
Ja dziś spałam lepiej, bo teść w końcu włączył mocniej piec i tak nie marzliśmy (tylko rano się okazało ze przez no bardzo dużo oleju poszło...) Drogi u nas to tragedia. Rano wyjeżdżając do Wrocławia zakopaliśmy się samochodem zaraz za bramą domu, a potem staliśmy w korku, bo tiry nie mogły podjechać pod górkę (kilka kilometrów tirów...) a policjantom jakoś kierowanie ruchem nie szło. Stwierdziłam że koniecznie tuż po Świętach trzeba będzie się szybko przeprowadzić na czas do porodu tu do rodziców, bo nie wyobrażam sobie jakbym miała zacząć rodzić i stać tak jak dziś 1,5h w korkach za miastem, żadnego skrótu czy drogi ucieczki... Choć przyznam że i tak drogi poza miastem wyglądały lepiej niż te tutaj w centrum, gdzie chyba ani jeden pług nie przejechał cały ranek... Dziś to mnie złapały jakieś bóle jak na @ i bóle krzyża, może ostatnio z tych wszystkich nerwów, ale troszkę pochodziłam i na razie nawet przeszło. A zgagę mam właściwie codziennie wieczorem jak kładę się na poduszce, ale póki co jestem w stanie ją wytrzymać zazwyczaj bez ani jednej tabletki Rennie. Za to ostatnio zasnąć nie mogę. Nawet nie budzę się w nocy z powodu WC, tylko najpierw zasnąć nie mogę, potem zasypiam, ale śpię tylko do momentu kiedy moje ciało zaprotestuje od zbyt długiego leżenia idealnie w w jednej pozycji, przekręcam się i jak mnie już przestaną tak boleć żebra to zasypiam znowu ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-02 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 |
Raczkowanie
|
dziewczyny u mnie już połowa 35 tygodnia, ale się zaczynam bać, dziś mam zamiar torbę skompletować (bo napewno czegoś jeszcze nie mam więc trzeba będzie dokupić). Wczoraj byłam u lekarza wszystko jest ok, szyjak zamknięta, ktg wyszło ok i to że łożysko już III stopnia to pani stwierdziła że widocznie taka jego uroda, następna wizyta za 3 tyg. mam nadzeję że dotrzymamy
![]() Katarina 89 śliczny brzusirek - ja też w końcu musze jakieś fotki pamiątkowe porobić Koperco Co do zgagi to ja zuważyłam że mam straszną po herbacie z cytryną, też się leczyłam domowymi sposobami z przeziębienia i wtedy cały czas właśnie cytryna i cały czas zgaga, piłam tez wtedy mleko z miodem i czosnkiem (ochyda i zgaga po tym była masakryczna) nie dała bym sobie głowy uciać ale zaryzykuje stwierdzenie że tak naprawde to to dopiero mi pomogło - miałam tak zawalone zatoki katarem że ani w jedną ani w drugą i naprawde przeszło stalowamagnolia mój brzusiorek też skacze już o 9 rano, a wczopraj na ktg jak na złość siedział tak cicho, że tż musiał iść kupić coś słodkiego do jedzenia żeby go troszkę rozruszać , a i tak taki ślamazarny był ![]() CO MARIKA URODZIŁA??? ja nie czytałam postów nie mam czasu narazie, ale numer, GRATULACE Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2010-12-02 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Raczkowanie
|
Co do popuszczania moczu to mi już od dawna się to przydarza i czasami w kładka nie wystarcza.
A co mdłości u mnie straszne występowały po braniu żelaza, wymiotowałam więcej niż na początku ciąży. A tak na marginesie to początki były całkiem dobre a upały ja bardzo lubię między 7 a 9 tygodniem siedziałam w Egipcie i było świetnie....więc początek był dobry. Wczoraj wymigałam się z wyjścia na sanki ale dziś juz nie ma szans więc dziś szalejemy na górce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Zakorzenienie
|
zazdroszczę sanek
![]() Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-12-02 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.