![]() |
#121 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawko- mam już dość!!!!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Autorko, nie pozostaje Ci nic innego jak ćwiczyć, ćwiczyć , ćwiczyć, obyć się za kółkiem, jeździć, upewnić się na 100%, że potrafisz (skoro instruktorzy tak mówią). Im dłużej człowiek jeździ tym lepiej się czuję za kierownicą, różne sa sytuacje na drogach , trudniej dać się zaskoczyc na egzaminie.
![]() Hula Hop 440/5000 minut ![]() Edytowane przez 19agusia91 Czas edycji: 2010-12-02 o 10:31 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() trzymam za Ciebie gorąąąco kciuki!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuje Ci bardzo ;*
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc chyba jest jakaś różnica
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez olusiaaa1987 Czas edycji: 2010-12-04 o 19:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oblałam dzisiaj na górce. I nie dlatego, że nie umiem ruszać z ręcznego, bo to żadna filozofia. Po prostu ze stresu trzęsły mi się nogi i nie mogłam utrzymać jej na sprzęgle. Mimo negatywnego wyjechaliśmy na miasto. Egzaminator stwierdził, że bardzo dobrze jeżdżę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zdałaś? Gratuluję ![]() Ja wykupiłam już sobie termin egzaminu. 3majcie za mnie kciuki ![]()
![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
no przeciez napisala ze oblala...
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
olunia, odpowiadając przydałoby się przeczytać chociaż pierwszą linijkę
![]()
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
A będziesz też jeździć przed egz?
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Tak
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Sorki nie wczytałam się dobrze w sens...pisałam to rano więc musiałam być zaspana ;/
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Jak myślicie-czy to dobry pomysł zdawać w taką pogodę,jak się nigdy nie jeżdziło w zimę?? Niektórzy twierdza,że łatwiej,bo się powoli jeździ i łatwiejsze miejsca do parkowania znajdują...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Hmm, ja też zaczynałam kurs w wakacje, większość godzin wyjeździłam w pełnym słońcu, dopiero 4 ostatnie w taką zimową pogodę... Dziś miałam pierwszy egzamin, stres mnie zeżarł, ledwo mogłam usiedzieć w miejscu... Podczas 30h jazdy, samochód zgasł mi góra! 3 razy, a dzisiaj zgasł mi dwa razy pod rząd na placu i koniec-wynik negatywny.
Zastanawiam się, czy pójść za ciosem i jutro się zapisać na drugi, czy dać sobie spokój na jakiś bliżej nieokreślony czas?
"(...) i poznacie Prawdę, a Prawda was wyzwoli." (J 8:32) 27.10.2006r. ![]() 9.09.2014r. ![]() 2016r. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zapisz się, póki jesteś na bieżąco z jazdami... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
olunia190233 zdałam wczoraj, drugie podejście, ani jednego błędu. Może po prostu się za bardzo stresujesz?
Jeżeli czujesz, że możesz jeździć to próbuj. Ale jeśli nie czujesz się na siłach lepiej daj spokój. I nie bierz do siebie niektórych z tych subiektywnych opinii ![]() Swoją drogą, zastanawiam się dlaczego tu tyle wrogości na tym wątku? Bo dziewczyna nie może zdać? A widziała większość z Was jak jeździ, żeby oceniać to jakim jest kierowcą? Bo chyba nie. Ale łatwo też zauważyć, że większość uważa się za wytrawnych kierowców. To jakaś kpina. Za naprawdę dobrego kierowce może uważać się ktoś kto jeździ 20 lat, nie miał większej stłuczki i mandatów. Zastanówcie się nad sobą. Nie wszystkie oczywiście, ale te które uważają się za nie wiadomo co! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Ja zdałam dopiero za 5 razem, teraz jeżdżę sama pół roku - i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że teza pt. "stres nie jest żadnym usprawiedliwieniem - jak ktoś umie jeździć to jeździ" to za przeproszeniem g***no prawda. Stres na egzaminie jest zupełnie inny niż stres na drodze, bo coś się zdarzyło. Stres na egzaminie wynika z tego że musisz się trzymać tysięcy durnych przepisów WORDu, wykonywać jakieś manewry, które wykonasz raz na egzaminie i koniec i świadomość, że ktoś Cię ocenia i może uwalić na kilkaset złotych. Na drodze stres jest mobilizujący - zastanawiasz się co zrobić, uczysz się. I mimo że zwykle na egzaminach jestem spokojna, tak na prawku za każdym razem cała się trzęsłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A kwestia niezdania to też często właśnie wina egzaminatora. Raz miałam takiego, co się o wszystko czepiał : czemu przed strzałką warunkowa się zatrzymuje, zeby jechać, że tamuje ruch (przy skręcaniu w uliczkę, a na przejściu byli piesi i jakaś kobieta jeszcze wbiegała na pasy), że czemu tak wolno (jechałam równo 50) i tak non stop. Tak mnie tym zestresowałam, że w końcu się wyłożyłam, przy parkowaniu równoległym. Tak więc są ludzie i taborety. Jak się już doszło tak daleko i tyle pieniędzy wydało, to warto się nie poddawać. Mnie byłoby zwyczajnie szkoda.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam niestety takie samo zdanie. Śmieszą mnie te opowieści o złych, niedobrych, wrednych egzaminatorach. No przecież jechałam fantastycznie, tylko gość się uwziął.. haha.. jasne. A jak już ktoś taki pewny swoich umiejętności jest, to zawsze można się odwołać od wyniku egzaminu i udowodnić, że egzaminator nie miał racji. Jestem w stanie zrozumieć, że raz, czy dwa można popełnić jakiś głupi błąd, można się zestresować, lub w ostateczności naprawdę trafić na kogoś nieprzyjemnego, ale bez przesady, że taka sytuacja zdarza się 8, 9, 10 czy więcej razy. Ja miałam to szczęście, że zdałam za pierwszym razem u podobno najgorszej egzaminatorki w krakowskim ośrodku (piszę "podobno" bo naprawdę nie wiem co w niej takiego strasznego, a słyszałam sporo opowieści o niemal legendarnej 'krwawej betty/beti'). Od 3 lat jeżdżę bez uszczerbku na zdrowiu swoim i innych (odpukać ![]()
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zgodzę się ze "pierdoły" decydują o czyimś życiu. Bo na egzaminie na prawko wpajanych są TYSIĄCE niepotrzebnych nikomu przepisów, nawyków i pierdół właśnie, których jak się nie spełni, to się nie zdaje. Przykład? Zaciągnięty ręczny i próba ruszenia - nie zdarzyło Ci się nigdy z prawkiem w ręku tak zrobić? Zagraża to czyjemuś życiu? Nie. A jednak za to się oblewa. Nie wspomnę już o wymuszaniu pozycji za kierownicą (trzymaj ręce jak przyklejone, zakaz chwytania gałki skrzyni biegów jak nie zmieniasz biegów - mnie po takim jeżdżeniu po 10 minutach wszystko boli). Też nie wierzę w teorie o wstrętnych egzaminatorach, ale mi samej trafili się dwaj tacy. A z odwołaniem wiadomo jak jest - niby nie ma stawiania kropek przy nazwisku, ale nikt sobie smrodu nie chce robić. Poza tym uważam że naprawdę jak ktoś dużo razy nie zdał za każdym egzaminem jest jeszcze bardziej załamany i zestresowany. A Ty swoją wypowiedzią nie znając sytuacji większości z wizażanek nie pomagasz mówiąc że nie nadają się na kierowców. Sama znam kilkanaście osób, które w ogóle nie nadają się na kierowców a zdają za pierwszym razem bo "jeżdżą bezpiecznie". Po czym do końca życia jeżdżą tak bezpiecznie, że tiry ich muszą wyprzedzać, a mąż parkować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() drugie: z hamulcem tylko raz na kursie mi się zdarzyło, później nie trzecie: tu akurat się zgadzam, bo ta wyuczona pozycja jest zwyczajnie niewygodna jak dla mnie, ale też bez przesady - nie kieruję kolanami, albo cały czas jedną ręką jak to niektórym się zdarza.. czwarte: i tak zdania nie zmienię, bo nie wierzę, że po raz 10 nie zdają tylko i wyłącznie przez stres, bądź złego egzaminatora.. Chciałam jeszcze zaznaczyć, że nie uważam, że tylko te osoby, które zdały za pierwszym razem są super kierowcami, bo tak nie jest, ale też bez przegięć w druga stronę, żeby zdawać po 15 razy.. Kumpel zdał za pierwszym, a jeździ łamiąc chyba każdy możliwy przepis i po jednej przejażdżce odechciewa się wsiadać do samochodu przez dłuższy czas ![]()
![]() |
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() poza tym mówiąc, że Ci którzy zdali do 3 razy jeżdżą ok, a Ci co za n-tym gorzej... Nie można wrzucać wszystkich do tego samego worka, bo takie uogólnianie jest całkowicie bez sensu. Ktoś może zdać za 8 razem i jeździć zgodnie z przepisami, bezpiecznie, a ktoś może zdać za 1 i strach z nim wsiąść do samochodu, bo albo nie czuje się na siłach by jeździć samodzielnie, albo wręcz przeciwnie czuje się "królem szos" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Chyba są jeszcze tacy, którzy się nie douczają. Nie potrafią czegoś zrobić (np zawracać na skrzyżowaniach, bo pasy mylą albo coś w tym stylu), nie zdają, ale przed następnym egz nie umówią się na jazdę i nie douczą. Bo może tym razem tam nie pojadę.
Ze mną zdawała pani, chyba 4-5 raz, która twierdziła, ze nawet świateł nie zna, kurs robiła wieki temu i teraz stwierdziła, ze KONIEC - przyszła na egzamin. I taka zdziwiona była, ze egz może jej przerwać egzamin (ale za co??). Z takim podejściem i nastawieniem to ja się nie dziwię, że jeszcze raz zapuka do tego WORDu. Niektórzy nie zdają teorii - rekordzista o jakim słyszałam 7 razy zdawał. No jakby siedział nad tymi pytaniami przed kazdym podejsciem to chyba (ja myślę tak) by się nauczył. JAk nie na rozum to na pamięć. Bo 500 pytań to można się nauczyć. O egz w moim WORDzie nasłuchałam się dużo. Jacy to oni źli i niedobrzy, niemili, i jak to oblewają za wszystko. I nie mogę tych historii powtarzać dalej. Kotś mówi - Nie zdałam bo nie włączyłam kierunkowskazu - ale, ze 2 razy ktos go nie włączył to nie powie. Jak ktos nie zna zasad egzaminu to potem wierzy w takie cuda i dalej opowiada.
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie ![]() ![]() Ja jak zaczynałam kurs to słyszałam mnóstwo takich opowieści jak to wlaśnie przez takie rzeczy ktoś nie zdał. Tylko dziwnym trafem później się okazywało, że wcale nie zdał nie dlatego, że nie wlączył kierunkowskazu, ale, że 'przejechało mu się' na czerwonym świetle itd. Dopiero znajomy, który jest instruktorem mnie uświadomił jak to jest z tymi niezdającymi kursantami. Zresztą mój instruktor też mi mówił, że to wcale nie jest tak, że się oblewa za takie bzdury, tylko trzeba po prostu znać przepisy egzaminacyjne i wtedy jest jasne i oczywiste za co się nie zdało. Ja zdałam dopiero za drugim razem, ale po pierwszym egzaminie nikomu nie opowiadałam bzdur, że nie zdałam, bo egzaminator był złośliwy itd. Nie zdałam z własnej winy i tyle. Fakt faktem, że może egzaminator troszkę za szybko zareagował, bo miałam to sama zrobić, ale już nie chcialam tego roztrząsać i zwalać winy na kogoś. Nie zdałam, to nie, trudno. Zapisałam się na kolejny egzamin, dokupiłam 2h jazd i zdałam bez problemu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cięzko powiedzieć, czemu ktos nie zdaje jak zna się tylko relację jednej strony i nie było się na egz.
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
W tym się w 100% zgodzę.
Oczywiście - trafi się jeden na 100 egzaminatorów taki co to ma wieczne problemy i wszystko mu przeszkadza - jak w życiu, nie każdy człowiek jest "fajny" i "przystępny". Reszta to albo służbiści (często myleni z wrednymi - bo jak to tak można restrykcyjne do wszystkiego podchodzić) albo luzacy, ot co. O egzaminatorze z którym ja miałam egzamin krążą legendy. Że okropny, że niemiły, że nikomu nie wystawia pozytywa. Ja zdałam, wspominam egzamin bardzo dobrze. Egzaminator był rzeczowy, konkretny i sympatyczny. Nie było złośliwych komentarzy, nie było stresowania na siłe. Więc - co warte te wszystkie opinie? Ja tylko dodam jedno. Moim zdaniem to wcale nie jest tak, ze ktoś kto nie zdał 7 czy ileś tam razy nie nadaje się na kierowce. Moim zdaniem to problemy leży gdzie indziej a dokładnie w kursie. Powody? 1. Instruktor nie przygotowuje ze wszystkiego z czego trzeba. Nie raz można przeczytać w internecie opinie że ludzie dowiadują sie o wzniesieniu na egzaminie bo na kursie nie mieli ruszania z ręcznego no i nie zdają. Inni są nauczeni łuku na sposób i potem nagle "słupek był o 5cm przesunięty". Do mojej szkoły przyszła na dokształty dziewczyna która w ciągu kursu nie została nauczna parkowania równoległego a szła na swój już 4 egzamin - z wieloma innymi rzeczami też sobie nie radziła np. nie wiedziała jak się ustawić na skrzyżowaniu do lewoskrętu. To nie była jej wina że nie zdała tyle razy tylko tego kto ją nauczył po łebkach i na ten egzamin wysłał. To nie jest tak, że o człowieku po 30h za kółkiem można powiedzieć "on się nie nadaje" a tak że najczęściej jego szkoła się nie nadaje. 2. Teoria. Mnóstwo ludzi uczy się jej na pamięć i tylko z pytań. Szkoły wsadzają kursantów za kółko bez zajęć teoretycznych albo po takich "w pigułce". Potem człowieka doucza instruktor na drodze. Tylko, że na drodze nie można być wszędzie i zrobić wszystkiego w te 30h. I nagle coś nowego się pojawia na egzaminie i wielki problem. Są ciągle ludzie którzy nie wiedzą, że np. na sygnalizatorze S2 trzeba się najpierw zatrzymać a dopiero potem można skręcić - to nie jest tak, że im się nie udało a tak że ktoś im nie powiedział. I moim zdaniem właśnie w kursie się trzeba doszukiwać problemów. To na pewno nigdy nie jest tak, że człowiek złośliwe 15 razy robi coś źle albo jest taki niezdolny że nie potrafi sobie z tym poradzić. Tyle, że nie może sobie poradzić bo jak ma sobie poradzić skoro nikt go nie nauczył jak? Jasne są też osoby które po prostu nie porafią i sie nie nadają... ale według mnie większość nawet nie wie że idac na egzamin powinna wiedzieć więcej.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
eyo, absolutnie masz rację. Braków w teorii i niezajomości przepisów nie da się nadrobić w eLce - chyba że kurs miałby 80h.
Jeszcze jedno: ja jestem wdzieczna mojemu isntr, ze powiedział mi dokładnie kilka razy co i jak na egzaminie. Wydawało mi się to na początku niepotrzebne, ale potem okazało się, ze ludzie o tak oczywiste dla mnie rzeczy dopytują egzaminatora (tego co ogólne zaady egzaminu przedstawiał), ze siedziałam taka zadowolona, ze ja wiem i zdziwiona, ze nikt im teog nie powiedział. Niby jakieś pierdoły, ale jeden stres mniej. ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Mój instr twierdzi za praktyczna część powinna trwać 50h.
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
hej ja jutro mam egzamin i zdaje go po raz 7.... stres mam ogromny ale zobaczymy co będzie ....ja poroponuje nie poddawac sie i zdawac ile wlezie .....ja tez sie denerwuje po kazdym nie zdanym egzaminie ale nie wyobrazam sobie nie miec tego papierka!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.