|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
Oczywiscie Nadia zrobila siku na tym na kotrym lezala , ale oba plaszcze sa przewidziane do czyszczenia, wiec liczylam sie z tym kładąc ja golutką na nie ![]() Pomidore, namawialam na wykorzystanie ciemnej kanapy, mam nadzieje ze pojdzie za moja rada
|
|
#4652 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Czesc babeczki, chcialam sie przywitac. Kompletnie nie mam czasu na wizaz, czasem napisze cos na "naszym starym forum o poronieniach". Moj ssaczek to CYBORG, moglby w ogole nie spac. W dzien spi 5-10 min i otwiera oczka no i krzyk bo jest niewyspany, a usypianie trwa czasem wiele godzin. Juz mi sie koncza pomysly. Najczesciej to zupelna cisza (przez miesiac walczylam aby byla muzyczka cicho, albo wlaczony tv - rezultat- wielkie nerwy), ciemno w pokoju, smoczek, pieluszka na buzi, wlaczona suszarka. Jak to nie pomaga to do tego leciutkie bujanie na kolanach.
Nie mam czasu przez to zrobic cokolwiek w domu czy przy sobie. Wklejam zdjecia mojego cyborga. Buziaki
http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png Edytowane przez starapanna Czas edycji: 2010-12-02 o 13:19 |
|
|
|
#4653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tz był niepocieszony ![]() Ze śubem nie było lepiej..rodzice sie dowiedzieli gdzies w marcu a slb był w maju (wszystko juz mielisy załatwione-w tajemnicy oczywiście). Wiadomiśc o potomkach tez długo ukrywalismy ![]() ![]() Co do tesciów, to moi sa ok. Teś troszke taki przygłupawy ![]() A teściowa to taki "chodzący ideał" mojego męza. Normalnie nienawidze jej za tą jej "idealność' Mamusia najlepiej gotuje, najmądrzej mówi, jest najmilsza, najfajniejsza, no i całą NAJ..a mnie szlak trafia jak ona taki w nią wpatrzony... ![]() ![]() Nieraz sie o to kłóciliśmy... Tz chciałby zebym ja była jak jego mamusia, a moja mama to jest BLE.. Moge nawet powiedziec że tz nieznosi mojej mamy.. A Patryczek sie mi przeziębił ![]() ma chrype i pokasłuje... ![]() Nie ma jak do lekarza jechac bo moje autko w garazu, a przed garazem ogromna zaspa
|
|
|
#4654 |
|
Zadomowienie
|
aaneczka a czemu ten Twoj TŻ taki tajemniczy lubi byc?
Przeciez zareczny i wiesc o tym ze sie bedzie mialo dziecko to jedne z najfajniejszych momentow w zyciu ![]() widze ze mamy wychodza z ukryc bardzo sie z tego ciesze!
|
#4655 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
Nie dam rady odnieść się do Waszych postów bo zbliża się pora karmienia ale tak na szybko daję znać że żyję ![]() Niuńka coraz większa właśnie schowałam dwie reklamówy ubranek bo już się w nie nie mieści. Dobija mnie pogoda, bo strasznie brakuje mi spacerów. Do tego staram się jeść regularnie i nie podjadać pomiędzy posiłkami, dietetyk zalecił mi również jedzenie wolno ale to jest nie do zrealizowania Jeśli chodzi o spanie to mała jest aniołem w nocy a diablicą w dzień. Zasypia ok 21,30-22 a wstaje tak 4,30-5 za to w ciągu dnia jak utnie sobie godzinną drzemkę to cud. Je co dwie godziny i za chiny ludowe nie potrafię tego zmienić. Jak mi każą ją odchudzać to zwariuję. Oczywiście problemu brzuszkowe nadal się nas trzymają i podejrzewam, że jedynym rozwiązaniem jest czekać końca 4 miesiąca a teraz zacisnąć zęby i przecierpieć. Dobra lecę bo głodomorra wzywa Pozdrawiam Was wszystkie i jak to dobrze że wizaż już działa bo dostawałam na głowę. Sprawdzałam co chwila czy pojawiło się forum czy nie
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziczka żadną lewą mamą!! w dupę dostaniesz
a co do ejoo to mój też się tak czasem żali, oj jakie on ma cieżkie życie..Kalex współczuje problemów z kupą Pomidora nie lubie wina, w ogóle 5 lat alko nie piłam nic, dopiero jak zaszłam z Patem w ciązy nawet o tym nie wiedząc spiłam się jak durna wódką z redbullem potem jak się dowiedzieliśmy (w końcu!!) że jesteśmy w ciąży mąż od razu powiedział że będzie facet!ninaad mój syn chyba mówi to samo co twój jak wkłaądam mu smoka ![]() Paula tragedia... co za rodzinka... a co na to teściowie i maż? starapanna słodziutki, mam nadzieję ze trochę mu się pozmienia i da mamie odpocząc, no ale za to nagie zdjęcie to syn w przyszłości cię ubije ![]() aaneczka a czemuż to on taki tajemniczy i "ukrywacki przed wszystkimi? aaaaaaa i masz za***isty avatar!
|
|
#4657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesc o dziecku ukrywalismy z obawy przed poronieniem (bo raz poroniłam) a pozniej jakos nikt tej ciazy nie zauważał i tak do końca 5 miesiaca nikt nie wiedział.. ![]() Miałam malutki brzusio na poczatku... ![]() A ze slubem to sama nie wiem czemu...chyba sie nie wstydził ![]() : pala:Ale on to zawsze taki tajemniczy.. ciezko cokolwiek z niego wyciągnąc.
|
|
|
#4658 |
|
Wtajemniczenie
|
Martucha, mam nadzieje, ze nie
. Dobrze, ze chociaz cycuszki zaslonil .
|
#4659 |
|
Rozeznanie
|
cellaris- widze ze ty też ze sląska NIEBIESKA DZIOŁCHA
![]() klaski :
|
|
|
|
#4660 | |
|
Rozeznanie
|
Fajowy ten twoj Cyborg
Fajny chlopak. No i widze, ze tez masz wyjca w domu, nie zazdroszcze![]() Cytat:
ukrywac zareczyny? Ja ukrywalam w podstawowce, aby sie innych adoratorow nie pozbyc No i to musi byc przykre, ze nie lubi twojej mamy ![]() Moj TZ moja uwielbia doslownie i jakos nie wyobrazam sobie, zeby bylo inaczej. Pewnie ci smutno z tego powodu |
|
|
|
|
#4661 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dzis super sloneczko w KRK my na balkonie siedzimy juz 30 min, zaraz zmykam do malego bo go zostawilam na chwile. Slonko swieci, szkoda tylko ze osiedle zasypane, na szczescie mamy wielki balkon
![]() aaneczka1984- a czemu twoj Tz tak ukrywal? wstydzil sie czy co? bo nie rozumie? przeciez to powody do chwalenia sie calemu swiatu
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-12-02 o 12:42 |
|
|
|
#4662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jaka mama taki..synek.
|
|
#4663 |
|
Raczkowanie
|
Ja też siedzę w ukryciu, ale dalej tak być nie może..
Mnie to chyba dopadła macierzyńska deprecha, od miesiąca codziennie ryczałam razem z Teosiem, nie miałam ochoty wychodzić z domu ani z nikim się widywać. Poważnie myślałam o jakiejś terapii, bo już ostatkami sił opiekowałam się małym.. Mój Tzt na szczęście szybko wyczuł klimat i wziął dwa tygodnie urlopu, żeby być w domu. Sam stwierdził, że nie dałby rady- więc lekarstwo na brak zrozumienia męża- zostawić go samego ze wszystkim! U mnie niestety było to koniecznie.. Inna sprawa, że moje dziecię jest na maksa absorbujące i przez okropny refluks nie mamy chwili wytchnienia. Biedny nie może spać bo ciągle coś mu podchodzi w przełyku, nie może się najeść bo w trakcie każdego karmieni afera.. A ja wariuję karmiąć co 1,5 godziny ( tak kazał lekaz, żeby mały nie rzucał się tak zapalczywie na pierś), potem nasząc go godzinę po domu- bo musi być jak najwięcej w pionie..Ledwo daję radę coś zjeść ( a niewiele mogę przez skazę) czy się umyć.. Ale podczytywałam regularnie i wstyd się przyznać, ale pokrzepiałam się w ukryciu Waszymi problemami, żeby do reszty nie oszaleć. Dopiero od kilku dni naprawdę zaczęłam cieszyć się swoim dzieckiem ![]() A oto Teodor- sprawca całego zamieszania |
|
|
|
#4664 | ||
|
Zadomowienie
|
bordowa, super, że Asia się już obraca plecki-brzuch. borysek jeszcze nie umie i ja się zastanawiam czy czasem nie powinien już chociaż próbować...
Zdjęcia super. Najpiękniejsze to na brzuszku. Oczka ma Asia prześliczne Karmi próbuj, próbuj. Ja się wczoraj znów napiłam, bo leżało takie biedne, samotne w lodówce... I znów zmoczyłam łóżko Tzn., cycki nie wytrzymały naporu mleka, nie pęcherz ![]() Cytat:
![]() ninaad, te pieluszki z lidla, co ja mam to jest 56sztuk, więc chyba nie miałaś tych samych. Toujours się zwą ![]() Szczęśliwa, dokładnie o ten krążek chodzi. Takie giętka obręcz jakby. mnie to jakoś nie przekonuje. A myślałam nad tym już jakieś dwa lata temu, jak tylko o takiej możliwości usłyszałam. Cytat:
![]() Super, że Olek zaliczył taką długą przerwę między karmieniami. Daje to nadzieję na przyszłość ![]() A mamusią jesteś cudowną Nie jedna miałaby już serdecznie dość i załamała się z 10 razy na Twoim miejscu. A Ty sie świetnie trzymasz i nadal kochasz tego swojego małego tyrana ![]() starapanna, cudny ten Twój cyborg A następnym razem zrób mu w kroku mgiełkę, albo czarny kwadracik (na zdjęciu), bo nie ładnie tak pokazywać synkowe przyrodzenie. Może jestem przewrażliwiona, ale różni zboczeńcy zaglądają na takie fora... Wczoraj mój Borysek nie spał do 23:30 bo postanowił sobie pogadać ze ścianą i bulgotać śliną A zadowolony był przy tym jak nie wiem
|
||
|
|
|
#4665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lece moja syrena zaczyna wyc .
|
|
#4666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() piekne dzieciaczki wszystkie i widze że nie tylko mój taki "diabełek" dziś poszlismy spać po 2 ale do 8 rano popłakiwał coś a teraz odsypia,nie chce zapeszyc tfu tfu ale w dzień zaczął znów jeść co 2,5-3godziny a nie jak do tej pory co godzine,ale w nocy je tak co 2 ale mam nadzieje,że idzie ku dobremu ![]() no i uciekac czas bo coś się kręci chyba na jedzonko czas,a jeszcze za 2 h gosci i musze coś nie coś porobić,ale ni wiem jak naje sie i pójdzie do babci na góre,bo inaczej nic nie zrobie
|
|
#4667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
w związku z tym ,że tak łatwo się nie poddaję, kilka nowych fotek, a nóż widelec coś się do kolażu nada...
![]() 1 pt. Dlaczego obie się nie zmieszczą |
|
|
|
#4669 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a Teo fajniutki- pewnie będzie coraz lepiej Cytat:
w przyszłą środę idziemy z Olą na kontrolne USG główki- mam nadzieję, że wszystko będzie ok |
||
|
|
|
#4670 |
|
Zadomowienie
|
ycnan.... zdjecie!!!!!!!!!!!!!!!:pa la:leniu smierdzacy!!!!!!!!!!!!!!
![]() aannnnaaaaa...trza bylo wczesniej pisac, smialo a nie zamykac sie w sobie,ja dzieki forum pozbieralam sie do kupy bo tez mialam ochote odwiez moje dziecko do szpitala niech mi je wsadza spowrotem do brzucha ![]() Bardzo ładne zdjecia ![]() dra, PaulaSHIN a Wy sie dorzucacie do kolazu z fotkami waszych maluchów?? ninaad, fotki Twojej Olki tez nie mam ![]() gabisun.... jestem w szoku!!! Oczywiscie zdjecie z krewetka idzie do kosza:P
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-02 o 13:33 |
|
|
|
#4671 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czesto sa u na sostre sprzeczki bo on krytykuje moja matkę a ja jego (choć w sumie nie mam za co jej krytykować...ale jak zajdzie potrzeba to zawsze sobie cos tam znajde )Cytat:
martucha..dziękuje avatatek zrobiłam sobie na tej stroniehttp://www.frametoy.com/photo-frames_Photomontages.htm
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-12-02 o 13:37 |
||
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Tesciowie uwierzyli bratu TZ, bo "przeciez tak sie martwi o niego".
A TZ... Powiedzial do brata, ze ma nic wiecej na moj temat nie mowic i lepiej zeby sie w ogole do nas nie odzywal. Bez klotni, bez zbednych uprzejmosci, lepiej zebysmy wszyscy udawali ze sie nie znamy. Na co brat TZ zaczal nas zastraszac, ze nas pobije, zobaczymy co jest w stanie nam zrobic itp itd. Pol nocy nam wysylal smsy z grozbami, bo telefonow nawet nie odbieralismy. Jeszcze nam kazal zaplacic 2 tysiace zlotych za to, ze kiedys nam pomogl przy remoncie (jeden dzien, doslownie z 2 godziny, ew. 3). Ale bedzie tak mily, ze nie policzy nam za opieke nad dzieckiem (raz z nim zostal jak szlismy do urzedu, ktory jest blok od nas... nie bylo kolejki i w 30 minut wrocilismy). A rzeczy ktore od nich dostalismy (3 pary body, czapeczka i najzwyklejsza, najtansza karuzelka) mamy im oddac, ale maja byc nieuzywane, a karuzela ma byc zapakowana tak jak byla, kiedy ja dostalismy. Przy okazji moj TZ ma podobno uwazac jak bedzie chodzil po miescie. Za wesolo nie mamy.---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
|
|
#4673 |
|
Zadomowienie
|
Robie sklejke zdjec naszych maluchów do nastnego watku na strone tytulowa, tak jak jest to teraz. Teraz zdjecie sie nie wyswietla bo sa jakies problemy z tym naszym wizażem... ale normalnie byla tam fotka ze zdjeciami z calego watku
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to dzięki tobie wiem o co mniej więcej kaman...tak to bym waliła flashem i nie wpadłabym na to, że można użyć makro do czegoś innego niż zdjęcia robaczków ufffff.....czyli nie jest ze mną jeszcze tak źle
|
|
|
|
|
#4675 | |
|
Raczkowanie
|
hehe u mnie jest to samo!tż jakos łagodząco na nią działa wieczorami
pewnie maluszki wyczówają ze mamy juz dosyc,dlatego lepiej do taty![]() aaannnnnnaaa-trzymam kciuki zebys byla silna wszystko bedzie dobrze!życze cierpliwosci dasz rade! Paula shin-zabiłabym normalnie!co za fałszywce!ja nie mam aż tak wrednie ze szwagierka ale niewiele jej brakuje! waniliaania2009-ja mam,tam na tym wiekszym okrąglym przycisku jest narysowany piorun!ja nastawiam aparat na AUTO i wciskam ten piorun i sie wyłącza a jak ci wyskakuje błyskawica z A itp to wciskaj tak dlugo az pojawi sie przekreslona![]() Cytat:
a moja Patinka zrobila dzis przesliczna żółtą kupke takze Nan odpada na stale przechodzimy na bebiko.śliczna dzieciaczki na zdjątkach
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie możecie tych smsów pokazać tż mamie? wiem ,że to trochę dziecinada, ale może w końcu chłopak się trochę ogarnie, no co za typ a ile on ma lat jeśli mozna spytać?
|
|
|
|
|
#4677 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny nie odniosę się do postwów bo wszytsko mi zerzarło
![]() Ale nic chciałam Wam napisać że wszytkie dzidzie są cudowne I wiecie co dziś zrobiłam (tzn nie wiem czy ja czy mama) Zrobiłam pranie a w pralce był pampers ![]() o 4 jadę do dentysty Mam nadziej że zrobi mi te kanały normalnie bo nie widzi mi się płacić za niego z 1000 zł za leczenie To już go wyrwę chyba wtedy i zrobię sztuczny albo sama nie wiem.... |
|
|
|
#4678 |
|
Raczkowanie
|
mam jeszcze pytanie czy ktoras z was ma problem z łzawiącym oczkiem u maluszka?bo my sie z tym męczymy od kiedy pamietam.pediatra powiedziala ze to niedrożny kanalik łzowy przepisala jedne krople z antybiotykiem ale to nie pomoglo,oczko wciąż łzawi i ropieje
boje sie żeby nie zakonczylo sie to zabiegiem
|
|
#4679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mszu bo przejrzałam jeszcze raz te foty i na tym chyba lepiej widać buźke, nie wiem sama wybierz... |
||
|
|
|
#4680 |
|
Raczkowanie
|
Calabria u nas tez był ten problem i też antybiotykowe krople nie pomogły, ale są takie krople homeopatyczne( niestety nie pamiętam ich nazwy, ale w aptece powinni wiedzieć o co chodzi).A ja nigdy nie wierzylam w homeopatyczne cuda..a tu dały radę
Mszu siedziałam cicho, bo zapędziłam się sama w kozi róg.. Jak czytalam, że dziewczyny potrafią przy dziecku gotować, sprzątać, zadbać o siebie i jeszcze udaje się im wprowadzić jakiś plan dnia, jedzenia i spania to pogrążałam się w swoim niezorganizowaniu i jakoś tak mi było głupio sie przyznać i tylko narzekać.. Miałam wrażenie, że muszę chyba coś robić nie tak, że tak nie umiem i generalnie że się nie nadaje..i chciałam to wszystko rzucić w cholerę A Tracy Hogg udusić własnoręcznie!A z kolażem super pomysl!!! Edytowane przez aaannnnnnaaa Czas edycji: 2010-12-02 o 14:30 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

Natalce dobrze jest robić zdjęcie na czarnej kanapie
, ale oba plaszcze sa przewidziane do czyszczenia, wiec liczylam sie z tym kładąc ja golutką na nie 

klaski :

Tzn., cycki nie wytrzymały naporu mleka, nie pęcherz ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)