|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
BAN stały
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17
Cytat:
![]() to podobnie zaczynamy bo ja od wczoraj zaczęłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Raczkowanie
|
robilyscie moze ciasto piernik? bo juz sama nie wiem co zrobic a slodkiego mi sie chce jak nie wiem co?????!!!!!!!! albo napoleonke
matko zasnaten moj maluch po 1,40!! spiewalam mu lulajze... ![]() a wiecie moze czy paluszki lajkonika juniorki to czasami mozna pochrupac?albo chrupki kukurydziane? Edytowane przez kamisiag84 Czas edycji: 2010-12-02 o 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2. ![]() 3.tak wliczamy każdy płyn typu herbata kawa 4.tak muszą być to otręby owsiane lub 2 łyżki owsianych plus jedna pszennych.
![]() |
#1714 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bedzie dobrze nos do gory ![]()
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1717 |
Zadomowienie
|
Super
![]() ![]() Aha dziewczyny powiedzcie mi czy ćwiczycie coś czy samą dietkę stosujecie? Wspomagacie się jakimiś suplementami diety czy specyfikami odchudzającymi?
Ten wymarzony dzień-> 29.10.2011. Edytowane przez gitmartusia Czas edycji: 2010-12-02 o 15:47 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Odradzam wszelkiego rodzaju suplementy ... one hamują łaknienie a my mamy jeść sporo co do ćwiczeń osobiście nie mam na to czasu ... niektóre dziewczyny ćwiczą od 2 fazy dopiero kwestia tego czy ma się na to siłę i czas.
![]() |
#1719 |
Raczkowanie
|
jeszcze nie jadlam!tylko grzecznie pytam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Wiem że jezcze nie rz pojawią się pytania czy mogę skubnąc to czy tamto ale mam dzisiaj zły humor głowa mnie boli więc postanowiłam sobie napisać coś ![]() Kochane jesteśmy tylko ludźmi którym zdarza się zbłądzić czasem mamy większy efekt uboczny czasem mniejszy po tym grzechu ... ale kochane nie po tygodniu diety proszę was bo jak grzeszycie już po tygodniu to masakra jak chcecie przejść przez nią całą ... ? Każdemu grzech można odpuścić dziewczyny które są pół roku na diecie czy kilka miesięcy no dobrze każdy potrzebuje odmiany nawet po to żeby się lepiej poczuć wracamy po grzechu n dobrą drogę i staramy się nie popełniać błędu ja jestem na diecie ponad 2 miesiące mój jedyny grzech to dewolaj ze szpinkiem na imprezie andrzejkowej po prostu byłam bardzo głodna a nic innego lepszego nie było a to pierś jednak więc aż tak mi nie zaszkodziła , ale są kobitki co co 4 dni grzeszą a to już naprawdę przesada ![]() Pamiętajcie są granice przyzwoistości ![]() ![]() Dobra koniec wywodu bo i tak pewno w koło macieju wyszło ![]() ![]() acha i zastanówcie się czy lepeij zgrzeszyć chrupkiem czy naprawdę czymś co chodzi nam od miesięcy po głowie ![]() ![]()
https://www.suwaczki.com/tickers/uru7k1j5g6yfym7u.png Edytowane przez kasssikk19 Czas edycji: 2010-12-02 o 16:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Raczkowanie
|
Aaaa dziewczyny ratujcie. Idę się dzisiaj walnę w jakąś wielką zaspę. Przez dwa dni milczenia miałąm dwa dni słabości, tj zajadałam się kanapkami :/ To jest moja pierwsza reakcja na zimno.
Stąd moje pytanie: Udawać że NIC SIĘ NIE STAŁO i robić ciągle [niby 4 dzień] drugą fazę czy dać sobie spokój i wrócić na uderzeniówkę? ;> Wiem, wiem, idę się zbiczować ![]()
#1722 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1725 |
Rozeznanie
|
to ja też się przyznam do grzechu... zjadłam dzisiaj 2 mandarynki, wiem że na II fazie nie można i dopiero zaczęłam, ale ja je tak uwielbiam
![]() A tak to nie nie podjadam nie grzeszę, chociaż w domu tony ciastek, czekolad, cukierków. A jeszcze nie dawno byłam uzależniona od słodyczy...a tak jakoś na Dukanie mi się nie chce ![]() ![]()
#1726 |
BAN stały
|
zgrzeszyłam
![]() zjadłam banana i dwie mandarynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Rozeznanie
|
kobiety trochę więcej mobilizacji!!
grzeszek może się zdarzyć raz na miesiąc albo 2 tak jak kasssikk19 pisze... jak wy chcecie wytrwać dietę grzesząc na I fazie?? Ta dieta polega na tym ze pewne produkty się w 100% eliminuje... po prostu nie działa jak się tych zasad nie przestrzega... a nie zawsze konsekwencje widać następnego dnia... zazwyczaj mszczą się później... A ja wam powiem ze slodycze chodza za mna 2x bardziej... po prostu mam taka straszna ochotę na czekoladę,żelki,wafelki prawdziwe ciasto... ze jakaś istna masakra... nie pamiętam kiedy tak ostatni raz mialam... chyba jako mala dziewczynka... ale będę silna i sie nie dam... ![]()
#1728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny wczoraj czy przed wczoraj zczeły a dzisiaj już grzeszą ![]() ![]()
![]() |
#1729 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
404 Not Found
|
legalna_blondynko,
nawiązując do Twojego podpisu: odradzam nastawianie się na spadek na III fazie. Bardzo rzadko się to zdarza i tylko nielicznym. Jeśli dasz radę, dobrnij do celu jeszcze na II, bo na początku III waga nawet trochę wzrośnie i później będzie płacz i zgrzytanie zębami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
Raczkowanie
|
O matko i córko!!
Cóż to tu się dziejeeeeeeeeee? Co to za grzeszenieeee? I to tak na samym początku?? Matko boska!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anyway, byłam na siłowni... pobiegałam na bierzni, porobiłam brzuski i ćwiczyłam mięśnie cycne ![]() Jestem padnięta jak pluto... Idę po wieśniaka na słodko + herbatka i jakiś filmik sobie oglądnę na rozluźnienie... ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() A co do klimatu.. to chyba już mnie się tak będzie trzymał do świąt. Uwielbiam ten czas ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Raczkowanie
|
Nie jestem sama jak widać
![]() ![]()
#1733 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jestem na diecie ponad 2 miesiące i wiem jak to jest przestwić się na iny tryb żywieniowy więc jak tak będziesz sobie tłumaczyła to daleko nie zajedziesz ... owoc ma fruktoze która zachamuje Ci spadek to w sumie nic wielkiego prawda? Boze kobiety 2 dzień na diecie i takie problemy opanujcie się albo przejdźcie na inną dietę gdzie owoce są dozwolone coś kosztem czegoś albo Dukacie albo Dunkacie ![]() ehhh cóż mogę powiedzieć powodzenia może Cię nie uraziłam zrozumiesz co chciałam przekazać... ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() asio90 serdecznie gratuluje 70 ![]() ![]()
https://www.suwaczki.com/tickers/uru7k1j5g6yfym7u.png Edytowane przez kasssikk19 Czas edycji: 2010-12-02 o 19:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Weźcie się w garść! Albo macie motywację i rozpoczynacie pełną parą, albo przechodzicie na dietę "półgębkiem", czyli łączycie dukana z tym na co macie ochotę, a to nie przyniesie oczekiwanych efektów. Co innego zgrzeszyć po kilku tygodniach, czy nawet paru miesiącach, gdy monotonia jedzenia daje się we znaki, a co innego na samym początku!
RESTART --> 9.01.2011 --> 96,2 kg Cel I: 90 kg (do końca stycznia) I JEST!! 21.01.2011 ![]() Cel II: 85 kg (do połowy lutego? ![]() Cel III: 80 kg Cel IV: 75 kg Cel V: 70 kg... ? Stan licznika: 89,0 kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
Dziś jest jakaś zła "feng-szuja".. dużo grzechów się pojawiło na wątku.. ja dziś znowu u mamy.. zabrałam ze sobą tym razem swoje jedzenie.. wypiłam kawkę i tak mnie korciło do słodyczy... a na stole leżał kawałek przecudnej babki... pół dnia krążyłam wokół niej z myślami w głowie "nie dam się, jestem silna, wytrwam, uda się.." i ku***** ją zeżarłam
![]() A fe niedobra ja.. ostatnio cięzko mi wyjść na prostą.. czuję się jakaś taka wykolejona z diety i jakoś na właściwy tor trafić nie mogę.. ani nawet na wagę jutro nie wchodzę bo tylko będę pomstować do nieba!
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1737 |
Raczkowanie
|
Rozpuściłyście się jak dziadowski bicz!
Nic tylko po tyłkach lać! Ja staram się nie grzeszyć. Ale jak już nie umiem wytrzymać, to staram się nie zżerać calego talerza tego, na co mam chętkę. Przed weekendem np. mialam ogromną ochotę na frytki od samego rana. Nie dałam się, obżerałam się innymi smakołykami. Ale jak mama wrocila z pracy i se frytki zrobiła do kotleta, to miałam jęzor po kolana. Nie umiałam się oprzeć. I co? Zjadłam, tak! Ale 2 frytki, a nie cały tależ, jak to tam ktoś z mandarynkami zrobił. Jak już grzeszycie, to grzeszcie z głową! ![]() Edit: a jak wasz partner je normalnie, to proście, żeby jadł sam w kuchni. Albo tak jak ja z moim TŻ, on se robi pizze, ja sałatke warzywną, idziemy do jego pokoju, ogladamy tv, jemy, jak on zje tyle pizzy, że już nie może, no i ta pizza mu zostaje, to proszę, by wyniósł to do kuchni i zamknął do niej drzwi, albo żeby do mikrofali wstawił, żeby nie kusiło. O! Edytowane przez asio90 Czas edycji: 2010-12-02 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | |
BAN stały
|
Cytat:
koniec tematu ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- w ogole dziś w sklepie nabrałam tyle produktów dukanowych, jade do kasy a na kasie pani kasuje kasuje i jak juz płace mowi do mnie "a pani też duka" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję spadków, za grzeszki to wiadomo co się należy.
A ja dziś osiągnęłam swój cel -6kg. Dziś minął równy miesiąc jak dietuje. Ale... Chyba jeszcze ze 2-3 kg. III faza i może mi wrócić ze 2 kg i będzie wszystko w porządku ![]()
#1740 |
Zakorzenienie
|
A ja mam kuchnię w pokoju
![]() Tż mnie tak wku****, że pierwszym odruchem był pęd po czekoladę z orzechami... otwieram barek.. iii..pizłam się w łeb drzwiczkami za karę ![]() ![]() nie zjadłam jej ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-12-02 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.