|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
U mnie na metce nic nie pisało ale też poszukam danych, choć mam nadzieję że doświadczone koleżanki nie wprowadziły mnie w błąd. |
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Gosik na moim materacu pisze tak jak Ty mówisz
|
#303 |
|
Zadomowienie
|
subtelle dobrze że dzidzia się odezwała
![]() Castia fajnie że jesteś spowrotem. Tego ci życzę oby kolejna wizyta była już w marcu - nic wcześniej ![]() po tej glukozie mały tak szaleje dziś że szok ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- kupiłam do kompletu spodenki na allegro http://allegro.pl/babaluno-spodnie-s...350183750.html mam już bluze i spodnie sztruksowe w brązie
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
meguś ładne spodenki
ja mam już dość tych ciuszków, leżą takie rozwalone, mam ochotę je już wyprać i wyprasowac, ale to za wcześnie przecież a później będe miała sesje i nie będzie mi się chciało tego robić ani czasu nie będzie...
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam masaż ud gąbką lub inną myjka podczas kąpieli
|
|
#306 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a radek też fajne łóżeczkaCytat:
ale będzie imprezka ![]() Cytat:
a na chrzcinach liczyłam - jakby przyszli wszyscy których chcemy zaprosić to 25 osób czyli pewnie tak ok 15-20 będzie to i tak dużo jak dla mnie ![]() megi2015 ale fajne spodenki
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam upatrzone kilka rzeczy z Babaluno z serii PINK
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie mam zamiaru liczyć ruchów.. czuje moje dziecko i jest ok
|
#309 |
|
Rozeznanie
|
witam
melduje sie w nowej czesci |
|
|
|
#310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja właśnie ostatnio przeniosłam ubranka z szafy z górnej półki do komody. I też juz mam ochote je wyprać i wyprasować - ale to za wcześnie.A tak w ogóle monti to podziwiam cię kochana z tą glukozą i potem jeszcze cukiernie odwiedziłaś ![]() A tą glukozę robi się tylko raz co?? bo chyba nie chciałabym powtarzac tego badania |
|
|
|
|
#311 |
|
Rozeznanie
|
a ja jeszcze niewiem czy chlopiec czy dziewczynka
|
|
|
|
#312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej tylko raz bo jak dobre wyniki to nic tylko się cieszyć a kiedy masz? Cytat:
|
|
#313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to na serio fajne wspólne przeżycie. I dla nas w sumie ważne było że byliśmy razem cała droge powrotną o niczym innym nie rozmawialiśmy![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Monti u mnie wyniki przekazują od razu do przychodni. więc dowiem się na kolejnej wizycie u gina która mam za tydzień w czwartek. ojeju jeszcze tyle czasu... |
|
|
|
|
#314 |
|
Rozeznanie
|
no to napewno
to zbliza ludzi. ale jestem ciekawa co bedzie
|
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam strasznie ciekawa co mi tam wyszło gosiawolna- mój tż raczej nie jest jakis uczuciowy, myślałam,że usg jakoś go ''obejdzie'' a tu szok zrobiło to na nim duże wrażenie... no i dodatkowo jaka duma
|
|
#316 |
|
Rozeznanie
|
tatusiowie prawie zawsze dumni sa ze swojego dziela
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Castia czesc,Kochana
Cieszę się,że wszysyko u Ciebie w porządku!
|
|
#318 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
black ty też gtx ?? no ja się zastanawiałam ile ma gondolka wewnątrz bo wszędzie widziałam 75-80 czyli widocznie 80 na zewnątrz i ok 75 wewnątrz jokr3r fajne ciuszki castia cieszę się że wszystko w porządku Cytat:
![]() Cytat:
ja chce tylko rodziców, rodzeństwo, chrzestnych i ewentualnie naszych chrzestnych i koniec czyli ok 10 osóbmegi super spodenki Cytat:
iza widzę że ostatnio szalejesz na allegro bawisz się w montii ![]() chciałam sobie kupić sukienkę z tej stronki co przedtem dałaś i już nie ma tych co sobie upatrzyłam
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
optymalnie byłoby w lutym
|
#320 |
|
Wtajemniczenie
|
wanilia my kupujemy taki wózek z allegro http://allegro.pl/nowosc-wozek-rapto...333338980.html chciałam rozeznać jakie mają wymiary gondolki w Waszych wypatrzonych wózkach czy ta nie będzie za mała
|
|
|
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
wanilia83kiedy planujecie prać i prasować ciuszki ??
ja planuje tez w lutym sie za to zabrac ewentualnie jak bede miec juz komode do pokoju dziciecego to moze pod koniec stycznia |
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki kolorek? ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- ja tez w lutym, bo zdaje sobie sprawę, że wtedy będę juz taka ociężała, że nie będzie mi się chciało z domu ruszać, pewnie na prace domowe nie będzie sił, to chociaz to mi zostanie
|
|
#323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj ja lubię allegro ![]() prawie wszystko tam kupuję ![]() a odkąd się zorientowałam że ciuszki dla dzieci można dostać za połowę ceny sklepowej to ... ![]() cóż pogoda nie sprzyja bieganiu po sklepach ![]() to może ja kupiłam albo się aukcja skończyła, to pewnie jutro się pojawią
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
a wiecie że vat na ubranka dziecięce od stycznia idzie do góry nie. z 7 % na 23 % więc warto kupować teraz jeszcze, bo po nowym roku będzie drożej.
|
|
|
|
#326 |
|
Przyczajenie
|
Dobry wieczór
![]() dopiero dzisiaj znalazłam Wasz wątek, też będę wiosenną Mamusią Obecnie 27 tc, termin na 1 marca ![]() To może też się troszkę pochwalę i przedstawię. Jest to mój pierwszy Maluszek ![]() O ciąży dowiedziałam się 3 dni przed ślubem, byłam w 6 tc, tydzień później niestety trafiłam do szpitala na tydzień z powodu plamienia i zagrożenia. Ale później i do tej pory jest już wszystko w porządku, czuję się świetnie, Maluszek Pięknie się rozwija i jest b. aktywny. Jedynym negatywem jest Toxo na które biorę antybiotyk :/ Złapałam najprawdopodobniej z mięsa bo nie mam kontaktu z kotkami.. Ale nie ma żadnego zagrożenia, tydzień temu byłam na bardzo szczegółowym badaniu USG z powodu tego wirusa, ale dzięki temu wiem że jest wszystko w porządku i mamy piękne zdjęcia, które TŻ nosi w portfelu hihi taki zadowolony jest ![]() Maluszek pokazał nam piękną buzię i rączkę, lekarz był świetny, zrobił nam też zdjęcie siusiaczka Śmiał się że będziemy mieć dowód dla niedowiarków 21 grudnia mam kolejną wizytę w poradni patologi, dowiem się jak działa ten mój antybiotyk, wcześniej muszę zrobić jeszcze jedno badanie krwi. Glukozę też już robiłam i jest ok. Ja dopiero zabieram się do planowania zakupów, jeszcze nic nie mam :/ I tutaj pojawia się moje pytanie, co sądzicie o ubrankach Mothercare? Wiem że są dość drogie ale dobrej jakości, znalazłam na allegro te ubranka w miarę przystępnych cenach, ale zastanawiam się czy to nie będą jakieś podróbki... ? Jak myślicie? warto kupić? http://allegro.pl/bielizna-pod-spios...329563886.html Teraz jak już Was znalazłam będziemy się pewnie często "spotykać", zawsze to jakaś pomoc, a ja jak na razie jestem zielona i przerażona jak się opiekować takim Maleństwem ![]() No i zaraz wyśle dane żeby się dopisać do Waszej listy
|
|
|
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
Witam witam witam w kolejnej czesci!!!!
Ostatnie jestem rzadkim gosciem a jak was wkoncu doczytalam to sie wizaz popsul... Mam nadzieje ciezarna-marnotrawna moze powrocic na lono watku ![]() Gratuluje slicznych brzuszkow, chlopczykow i dziewczynek, slubow !!!! Zajec mi nie brakowalo, w pracy zimno i urwanie glowy. Z wiesci dobrych to takie ze dostalam formularz S2 na porod w Polsce i opieke po porodzie wiec jestem prze-szcze-sli-wa. Powoli sie juz pakujemy i w polowie stycznia ruszamy do domku. I podjelismy decyzje o kupnie mieszkania, mamy rezerwcje u dewelopera, tak ze z tesciami pomieszamy z poltora roku. Castia, dobrze ze juz dobrze. Ja tez dostalam magnez na skurcze bo w angielskim szpitalu mnie odeslali do domu, polozna powiedziala ze to normalne dopiero w prywatnej przychodni powiedziala mi lekarka zeby sie nie forsowac i ze stres jest gorszy niz praca przy tasmie, a w pracy mam ostatnio duzo stresow wiec sie nie noge doczekac urlopu macierzyskiego. 41 dni i zaczynam urloooppppp Joker... ty to masz garderobe dla Malego. |
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
witaj
jak synuś będzie miał na imię? Ja uwielbiam ciuszki z Mothercare są bardzo dobre jakościowo , mam kilka używanych i nadal są w dobrym stanie i kilka właśnie z Allegro ![]()
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj ja kupiłam ciuszki Mothercare u tego sprzedawcy http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=13626331 i są oryginalne myślę że reszta sprzedawców też ma oryginalne
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
Ancymonek witaj. Ja nawet nie wiem czy mam jakies ciuszki tej firmy, ale widze, ze laseczki tu kupuja i sa zadowolone, wiec widac warto
Ja po stracie mojego angola okupuje ogolnopolskie lumpki, bo i slaskie i pomorskie sa przeze mnie oczyszczane hehe. Nie moge sie opanowac mimo, ze wiem, ze bez sensu tyle kupowac, bo np szwagierka juz na sile ubiera niektore ciuszki, bo mala tak szybko rosnie,a i tak niektorych nawet nie ubrala. Tylko powiedz babie, zeby nie kupowala takich slodziakow i to za smieszne pieniadze. Moja mama to mnie juz wczoraj za uszy prawie wyciagala ze sklepu, a tesciowa przez tel "krzyczala", ze mam sie opanowac Jednak powiedzialam STOP, bo za chwile bede musiala druga szafe kupowac. Juz raczej nie mam miejsca na wszystkie ciuszki i tzreba bedzie kombinowwac. Jutro jade ( o ile nas nie zasypie) po buty i spodnie. Trzymajcie kciukasy, zebym cos dostala, bo zalamana jestem. Niby mam jeszcze alle, jednak po ostatnich przymiarkach spodni w H&M i butach w Daichmanie boje sie kupowac w ciemno bez przymierzania, bo ku memu zaskoczeniu ze spodniami startuje od rozm 44, a buty ledwo mi na lydki wchodza. Ze spodniami to akurat wiem, ze ciazowe to maja insza inszosc jesli chodzi o rozm, ale buty Przeciez nie kupie 40 jesli chodze w 38. Masakra.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

nic mi o ft4 nie mowil spytam go teraz na wizycie mam 14.12 a tsh mam teraz w normie wczesniej przed ciaza to roznie nawet 5,o a ja przytylam z 56 do 76 kg wiec z tarczyca bywa roznie 

Cieszę się,że wszysyko u Ciebie w porządku! 

ja chce tylko rodziców, rodzeństwo, chrzestnych i ewentualnie naszych chrzestnych i koniec czyli ok 10 osób

Przeciez nie kupie 40 jesli chodze w 38. Masakra.