ile kosztuje aborcja? - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-01, 15:42   #721
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa
Dot.: ile kosztuje aborcja?

Cytat:
Napisane przez Robaczywka Pokaż wiadomość
Zmienić zawód w wieku 56 lat nie jest łatwo
Czym innym jest wyrwanie zęba, a czym innym zabijanie dziecka
Skoro któraś kobieta nie chce mieć dzieci, może stosować KILKA środków antykoncepcyjnych jednocześnie by do minimum sprowadzić ryzyko ciąży. Ewentualnie na stałe zrezygnować z posiadania potomstwa

Po co wiec sie meczyc 9 miesiecy, żle się czuć, rodzić, jeśli można sprawę szybciej rozwiązać?

Po to by nie zabijać kogoś, kto sobie na to w żaden sposób nie zasłużył. Po to by nie odbierać sobie w przyszłości szansy na macierzyństwo (część aborcji na szczęście powoduje komplikacje, które uniemożliwiają ponowne zajście w ciążę). Po to by żyć bez wyrzutów sumienia. Powodów jest całe mnóstwo

Z mojego punktu widzenia aborcję powinni stosować tylko u nastoletnich dziewczynek (11-16 lat), u kobiet, którym ta ciąża rzeczywiście zagraża życiu lub zdrowiu lub w przypadkach, gdy istnieje podejrzenie, że dziecko urodzi się z trwałą niepełnosprawnością i musiałoby się męczyć przez całe życie.

A płacić 2 tysiące za pozbycie się "problemu"? Pewnie, że tak jest łatwiej
Czy ludzie o tym nie wiedzą? Jak coś ma się wydać, to się wyda
Sąsiadka miała 14 lat jak "zaciążyła", usuwała już 5 razy, a teraz gdy zaczęła się starać o dziecko (w wieku 28 lat), okazuje się, że to jest niemożliwe Wydali wszystkie oszczędności, musieli zmienić mieszkanie na mniejsze, a już 3 razy poroniła

Co kto lubi

A ceny i tak uzależnione są od wielkości miasta, renomy szpitala, lekarza, wyników, tygodnia ciąży...
Dla przykładu w Katowicach koleżanka ze studiów płaciła 4,5tys.
Nie rozumiem tego pogrubionego? Jeśli myślisz o sterylizacji, to niestety w Polsce takiej usługi nie ma...

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-01, 15:55   #722
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem że pozostał jedynie płacz i zgrzytanie zębami córki na forum ? bo realne życie zbyt trudno zmieniać co

Cytat:
dudy smalone opowiadasz.
aborcje w szpitalu na legalu w dzien? na pewno by ktos podkablowal. Czeste natomiast sa zabiegi czyszczenia macicy po poronieniu/ aborcji
dokładnie
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-01, 15:59   #723
carolinascotties
Zakorzenienie

Robaczywka - piszesz, ze aborcje wykonywane sa w szpitalu? powiatowym?

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-01, 16:00   #724
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście że tak, na środku szpitala, na korytarzu, przekładając porody i operacje innych pacjentów

Cytat:
że dziecko urodzi się z trwałą niepełnosprawnością i musiałoby się męczyć przez całe życie.

przepraszam takiego steku bzdur ja nie mogę czytać.
najpierw "och te malutkie kruszynki to są ludzie!" by za chwilę rzecz "no jak to coś ma się męczyć i ja mam się męczyć to co mi po takim dziecku" fuck yeah

Cytat:
Sąsiadka miała 14 lat jak "zaciążyła", usuwała już 5 razy, a teraz gdy zaczęła się starać o dziecko (w wieku 28 lat), okazuje się, że to jest niemożliwe
znajoma znajomej usuwała 55 razy odkąd skończyła 8 lat w wieku 60 postanowiła postarać się o dziecko z sąsiadem sąsiada kościelnego I UDAŁO SIĘ, NAPRAWDĘ!!!

Edytowane przez muszynianka
Czas edycji: 2010-12-01 o 16:02
Stary 2010-12-01, 18:13   #725
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro któraś kobieta nie chce mieć dzieci, może stosować KILKA środków antykoncepcyjnych jednocześnie by do minimum sprowadzić ryzyko ciąży. Ewentualnie na stałe zrezygnować z posiadania potomstwa
to może ma łykać pigułki, mieć założoną spiralę, kapturek i co parę godzin wsadzać sobie globulkę, nawet jak jest dziewicą, bo a nuż ktoś zgwałci i w ciąże zajdzie ... i po co usuwać jak się zawczasu można zabezpieczyć?

Cytat:
Po to by nie zabijać kogoś, kto sobie na to w żaden sposób nie zasłużył. Po to by nie odbierać sobie w przyszłości szansy na macierzyństwo (część aborcji na szczęście powoduje komplikacje, które uniemożliwiają ponowne zajście w ciążę). Po to by żyć bez wyrzutów sumienia. Powodów jest całe mnóstwo
pogrubione jest żałosne :/

Cytat:
Z mojego punktu widzenia aborcję powinni stosować tylko u nastoletnich dziewczynek (11-16 lat), u kobiet, którym ta ciąża rzeczywiście zagraża życiu lub zdrowiu lub w przypadkach, gdy istnieje podejrzenie, że dziecko urodzi się z trwałą niepełnosprawnością i musiałoby się męczyć przez całe życie.

ooooo to już nie jest zabijanie dzieci? pff

Cytat:
Sąsiadka miała 14 lat jak "zaciążyła", usuwała już 5 razy, a teraz gdy zaczęła się starać o dziecko (w wieku 28 lat), okazuje się, że to jest niemożliwe Wydali wszystkie oszczędności, musieli zmienić mieszkanie na mniejsze, a już 3 razy poroniła
i co, radochę masz?

Cytat:
A ceny i tak uzależnione są od wielkości miasta, renomy szpitala, lekarza, wyników, tygodnia ciąży...
no to drogo...

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Edytowane przez Kocurasek
Czas edycji: 2010-12-01 o 18:18
Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-01, 18:57   #726
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:

Po co wiec sie meczyc 9 miesiecy, żle się czuć, rodzić, jeśli można sprawę szybciej rozwiązać?

Czy ludzie o tym nie wiedzą? Jak coś ma się wydać, to się wyda

Co kto lubi

tiaaa.siała baba mak, a dziad wiedział nie powiedział,a to było TAK

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
To nie lepiej było oddać do adopcji?

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Może nie przesadzajmy z gnębieniem świeżynek... Jej wypowiedź dotyczyła tematu, nie pisała o makijażu, kosmetykach, ciuchach...

Co do tematu, moja mama jest położną w szpitalu powiatowym, średnio ma 4-5 dyżurów w ciągu tygodnia i przynajmniej raz w tygodniu mówii, że mieli dzisiaj "zabieg", więc chyba chętnych na aborcję nie brakuje...

Co do lekarzy, w moim mieście naprawdę łatwo o aborcję, 1,5 tys. zł, czasem 2 tys. zł (w zależności od tego, który to tydzień ciąży) i już następnego dnia wszystko odbywa się w sterylnych warunkach na jednej z sal na oddziale z dbałością o to, by kobiecie nie wyrządzić żadnej szkody... Dochodzi do tak paranoicznych sytuacji, że niekiedy z powodu braku wolnej salki odkłada się poród jakiejś pacjentki (przez podanie leków powstrzymujących skurcze), aby wykonać aborcję...
Moja mama często wspomina, że jeśli nie chce brać udziału w tej akcji (a niekiedy musi, boi są jakieś komplikacje, a lekarz wymaga asysty), to straszą ją zwolnieniem z pracy... Nawet wystawiają LEWE zwolnienie lekarskie z racji pobytu w szpitalu

Osobiście brzydzę się kobietami, które się tego dopuściły. Są tysiące rodzin, które pragną mieć dziecko... W szpitalu, w którym pracuje moja mama takie niechciane malutkie dzieciaczki leżą w szpitalu maksymalnie 2 tygodnie i już trafiają do adopcji. Jaki jest sens zabijać?
brzydzisz sie kobietami,ktore dokonały aborcji,a nie brzydzisz się lekarzy,ktorzy zabijali dziecko?
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-01, 19:16   #727
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
To nie lepiej było oddać do adopcji?
Domy dziecka są pełne.
Cytat:
Osobiście brzydzę się kobietami, które się tego dopuściły. Są tysiące rodzin, które pragną mieć dziecko...
Powtarzam, domy dziecka są pełne.

Cytat:
No właśnie?
Cytat:
Po to by nie zabijać kogoś, kto sobie na to w żaden sposób nie zasłużył.
Zależy jak kto postrzega fakt kiedy zaczyna się życie. Moim zdaniem komórka po kilku podziałach absolutnie nie jest jeszcze dzieckiem.
Cytat:
Po to by nie odbierać sobie w przyszłości szansy na macierzyństwo (część aborcji na szczęście powoduje komplikacje, które uniemożliwiają ponowne zajście w ciążę).
Na szczęście?
Cytat:
Po to by żyć bez wyrzutów sumienia.
Nie każda ma wyrzuty sumienia.
Cytat:
Czyli aborcja u nastolatek to już nie "zabijanie dzieci"?
"Dzieci" z niepełnosprawnościami można zabijać a zdrowe nie?
Cytat:
Otóż to.
Stary 2010-12-01, 19:33   #728
Kropek90
Raczkowanie

Moim zdaniem to księża po części ukształtowali myślenie społeczeństwa na temat aborcji. Jest grzechem i koniec. Nie ma wyjątku, czy jest narażenie życia matki czy coś innego.

Ale dziwne, że jak dziecko urodzi się martwe lub kobieta poroni to oni nie chcą go pochować, bo nie jest ochrzczone, bo to nie jest jeszcze dziecko (znam takie przypadki). Każą sobie samemu pochować. Sami sobie zaprzeczają.

--> To już!
Kropek90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-01, 20:39   #729
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dziwne, że jak dziecko urodzi się martwe lub kobieta poroni to oni nie chcą go pochować, bo nie jest ochrzczone, bo to nie jest jeszcze dziecko (znam takie przypadki). Każą sobie samemu pochować. Sami sobie zaprzeczają.
otóż to, to jest straszne.
Stary 2010-12-01, 20:47   #730
enii
Wtajemniczenie

Ja sie troszke na to znieczulilam..Moja mama nie miała prawa pochowac dziecka < poronila było to 27 lat temu> Wiec skoro wtedy nie mozna bylo, dlaczego teraz mozna w wiekszosci przypadkach ?? < chyba, ze to co mowia w TV to bajki>>

22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket)
enii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-01, 21:14   #731
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enii Pokaż wiadomość
Ja sie troszke na to znieczulilam..Moja mama nie miała prawa pochowac dziecka < poronila było to 27 lat temu> Wiec skoro wtedy nie mozna bylo, dlaczego teraz mozna w wiekszosci przypadkach ?? < chyba, ze to co mowia w TV to bajki>>
Bo tacy są księża i kościół katolicki w naszym zakłamanym kraju.

Teraz walczą o życie poczęte i dzieci nienarodzone, bo to takie medialne tematy, lepiej, żeby ludzie gadali o tym, niż o pedofilach i finansowych nadużyciach kościoła, prawda?
Za takimi "dziećmi" najłatwiej się wstawiać, w pieluchy nie sikają, jeść nie wołają, więc kasy im dawać nie trzeba, wystarczy moralizować ludzi, którzy niestety jeszcze się tymi bredniami przejmują.

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2010-12-01 o 21:16
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-01, 21:19   #732
muszynianka
Zakorzenienie

enii skarbie, 27 lat temu aborcja w polsce była bardzo legalna a świat wyglądał inaczej
Stary 2010-12-01, 21:38   #733
enii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
enii skarbie, 27 lat temu aborcja w polsce była bardzo legalna a świat wyglądał inaczej
Tak samo legalna jak teraz SKARBIE - Skarbie ty sie na pene tematy nie wypowiadaj bo jeszcze w pieluchy sikałas < Wiec nie sugeruj ze TO byla aborcja>

Vixen - Mnie sie wydaje, ze jest to odwracanie od wazniejszych spraw .

22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket)
enii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-01, 21:47   #734
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Skarbie ty sie na pene tematy nie wypowiadaj bo jeszcze w pieluchy sikałas < Wiec nie sugeruj ze TO byla aborcja>

okej, milczę.
Stary 2010-12-01, 21:48   #735
Kropek90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Bo tacy są księża i kościół katolicki w naszym zakłamanym kraju.

Teraz walczą o życie poczęte i dzieci nienarodzone, bo to takie medialne tematy, lepiej, żeby ludzie gadali o tym, niż o pedofilach i finansowych nadużyciach kościoła, prawda?
Za takimi "dziećmi" najłatwiej się wstawiać, w pieluchy nie sikają, jeść nie wołają, więc kasy im dawać nie trzeba, wystarczy moralizować ludzi, którzy niestety jeszcze się tymi bredniami przejmują.
Dokładnie.
Mam wrażenie, że oni chcialiby wszystkim sterować. Decydować za wszystkich i jeszcze żeby ludzie oddawali najlepiej całe wypłaty na "tacę".
Mafia.

--> To już!
Stary 2010-12-01, 22:54   #736
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Tak samo legalna jak teraz SKARBIE - Skarbie ty sie na pene tematy nie wypowiadaj bo jeszcze w pieluchy sikałas < Wiec nie sugeruj ze TO byla aborcja>

Współczuję mamie.
Wtedy były inne czasy, inaczej ludzie na to patrzyli. Aborcja jako taka była dopuszczalna w niektórych wypadkach i ta "ze wzgledu na złe warunki życia" była wykonywana często (i nie, nie sugeruję, że Twoja mama dokonała aborcji) a płody były wyrzucane i nikt się tym nie przejmował. Także przy poronieniu.
Takie było myślenie, no zgadzam się z Muszynianką, inne czasy, inni ludzie.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-01, 23:12   #737
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:

27 lat te,u aborcja była legalna i za darmo,a dziś jest zabroniona przez prawo,więc nie masz racji pisząc do muszynianki w ten sposób
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 17:55   #738
Robaczywka
Rozeznanie

GG do Robaczywka

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
Owszem Acz wiedzą o tym jedynie wtajemniczeni - 3 położne i 2 lekarzy. Dowodów za bardzo nie mam jak przedstawić

Edytowane przez Robaczywka
Czas edycji: 2010-12-02 o 17:56
Robaczywka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 17:57   #739
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem
byc moze mylisz pojecia - nie masz na mysli czyszczenia macicy kobiet, ktore poronily... a aborcje na zyczenie?

Stary 2010-12-02, 18:01   #740
Robaczywka
Rozeznanie

GG do Robaczywka

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
tiaaa.siała baba mak, a dziad wiedział nie powiedział,a to było TAK

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

brzydzisz sie kobietami,ktore dokonały aborcji,a nie brzydzisz się lekarzy,ktorzy zabijali dziecko?
Oczywiście, że się brzydzę

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
byc moze mylisz pojecia - nie masz na mysli czyszczenia macicy kobiet, ktore poronily... a aborcje na zyczenie?
Tak, mam na myśli wykonanie zabiegu aborcji na życzenie. Wykładając kawę na ławę chodzi mi o sytuację, gdy dziewczyna, która chce się pozbyć dziecka/płodu/zapłodnionej komórki (do wyboru), zwraca się ze swoją prośbą do lekarza za co wręcza mu łapówkę. A ten (najczęściej ordynator) oraz jego syn "zamawiają" salę, gdzie dochodzi do aborcji.
Żeby nie było tak kolorowo, każdy kto bierze w tym udział ma powiedziane, że jeśli to co się tam wyprawia opuści salę, należy liczyć się ze zwolnieniem dyscyplinarnym
Nie mam natomiast na myśli wykonanie zabiegu łyżeczkowania u dziewczyny, która była w ciąży i poroniła, gdy zabieg wykonywany jest "dla dobra" pacjentki, by "wyczyścić" wszystko dokładnie z resztek dziecka aby nie doszło do zakażenia
Dodam, że w tym szpitalu dzieją się różne ciekawe rzeczy np. wożenie KARETKĄ, KTÓRĄ SZPITAL DOSTAŁ Z WIELKIEJ ORKIESTRY ŚWIĄTECZNEJ POMOCY żarcia na kuchnię szpitalną O czym wiedzą i lekarze, i personel niższego szczebla i dyrekcja... Baaa, żeby było śmieszniej, opisywano to w gazecie lokalnej
A aborcja jest u nas tak "popularna" jak "poród przez cięcie". Na korytarzu wystarczy zaczepić pierwszego lepszego ginekologa i padają ceny. Byłam świadkiem, bo wpadam po mamę po dyżurze

Czas edycji: 2010-12-02 o 18:07
Stary 2010-12-02, 18:03   #741
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem Acz wiedzą o tym jedynie wtajemniczeni - 3 położne i 2 lekarzy. Dowodów za bardzo nie mam jak przedstawić
nie pytam o dowody...zastanawiam sie, jak to mozliwe...

Stary 2010-12-02, 18:06   #742
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Acz wiedzą o tym jedynie wtajemniczeni - 3 położne i 2 lekarzy.
i twoja mama pielęgniarka i ty.
czyli chyba problemy z liczeniem wchodzą w grę?:P
Stary 2010-12-02, 18:20   #743
Robaczywka
Rozeznanie

GG do Robaczywka

Cytat:

przepraszam takiego steku bzdur ja nie mogę czytać.
najpierw "och te malutkie kruszynki to są ludzie!" by za chwilę rzecz "no jak to coś ma się męczyć i ja mam się męczyć to co mi po takim dziecku" fuck yeah
Czy ja napisałam, że wykonałabym aborcję gdybym dowiedziała się, że moje nienarodzone dziecko będzie niepełnosprawne?
Skąd pewność, że nie mam chorego dziecka i go nie wychowuję?
Widzisz tylko kilka moich postów w tym temacie, które zresztą nadinterpretujesz lub jak wolisz rozumiesz w taki sposób, w jaki Ci jest wygodnie. Nie wiesz nic o moim życiu i rodzinie, więc nie oceniaj i nie oskarżaj
Po 2 niepełnosprawność ma różne stopnie. Czy naprawdę uważasz, że to dziecko będzie szczęśliwie i godnie żyć i czy aby na pewno jej matka miałaby nie mieć prawa wyboru, czy chce donosić ciążę, czy ją przerwać?
http://hanter.pl/articles/286-dziewczynka-bez-twarzy
Podałam przykłady, które moim zdaniem są uzasadnione do wykonywania aborcji, a to czy ktoś się na nią zdecyduje czy nie, powinno zależeć od kobiety/małżeństwa, bo to ich życie.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
i twoja mama pielęgniarka i ty.
czyli chyba problemy z liczeniem wchodzą w grę?:P
Nie atakuj Doskonale wiesz, że chodziło mi o personel szpitalny.

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
nie pytam o dowody...zastanawiam sie, jak to mozliwe...
Wiem, trudno w to uwierzyć. Poopowiadałabym jeszcze kilka historyjek szpitalnych, ale po 1 nikt mi w to nie uwierzy, po 2 zostanę zjechana z góry na dół i wyśmiana, więc szkoda pisać

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość

Czyli aborcja u nastolatek to już nie "zabijanie dzieci"?
"Dzieci" z niepełnosprawnościami można zabijać a zdrowe nie?

Otóż to.
Czy można? Nie mnie oceniać. Ale czy kobieta ma prawo zadecydować o "byciu" na tym świecie dziecka, które do końca życia może być przykute do wózka bez żadnego kontaktu z otoczeniem, mieszkać w szpitalu podłączone pod respirator i mieć tym podobne ciężkie kalectwo? Moim zdaniem tak, bo to ona będzie siedzieć przy łóżku tego dziecka i patrzeć na jego cierpienie.
Aborcja u nastolatek to też zabijanie dzieci. Każda aborcja to zabicie dziecka.

Czas edycji: 2010-12-02 o 18:30
Stary 2010-12-02, 18:57   #744
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Po 2 niepełnosprawność ma różne stopnie. Czy naprawdę uważasz, że to dziecko będzie szczęśliwie i godnie żyć i czy aby na pewno jej matka miałaby nie mieć prawa wyboru, czy chce donosić ciążę, czy ją przerwać?
http://hanter.pl/articles/286-dziewczynka-bez-twarzy
Podałam przykłady, które moim zdaniem są uzasadnione do wykonywania aborcji, a to czy ktoś się na nią zdecyduje czy nie, powinno zależeć od kobiety/małżeństwa, bo to ich życie.
Napisałaś w innym poście:
Cytat:
Po to by nie zabijać kogoś, kto sobie na to w żaden sposób nie zasłużył.
Dlaczego więc kiedy płód jest zdrowy, to nie wolno go zabić, a kiedy chory, to wolno?
W takim przypadku "zabicie dziecka" można usprawiedliwić tym, że tu chodzi o życie kobiety, a w innym już nie chodzi?
Cytat:
Czy można? Nie mnie oceniać. Ale czy kobieta ma prawo zadecydować o "byciu" na tym świecie dziecka, które do końca życia może być przykute do wózka bez żadnego kontaktu z otoczeniem, mieszkać w szpitalu podłączone pod respirator i mieć tym podobne ciężkie kalectwo? Moim zdaniem tak, bo to ona będzie siedzieć przy łóżku tego dziecka i patrzeć na jego cierpienie.
A jeśli jest zdrowe, to kobieta nie będzie musiała wychowywać tego dziecka przez przynajmniej 18 lat?
A jeśli odda do adopcji, to nie będzie musiała najpierw chodzić w tej niechcianej ciąży 9 miesięcy?
Cytat:
Aborcja u nastolatek to też zabijanie dzieci. Każda aborcja to zabicie dziecka.
Więc dlaczego w przypadku nastolatek dopuszczasz możliwość aborcji, a w innym przypadku już nie?
Stary 2010-12-02, 19:30   #745
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez Kropek90 Pokaż wiadomość
Dokładnie.
Mam wrażenie, że oni chcialiby wszystkim sterować. Decydować za wszystkich i jeszcze żeby ludzie oddawali najlepiej całe wypłaty na "tacę".
Mafia.
Jesteś katoliczką? Jeśli nie to co Cię obchodzi, że Kościół chce sterować życiem katolików. Wiara to wolny wybór. Każdy żyje jak chce.

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 19:44   #746
Kocurasek
Zakorzenienie

Robaczywka zaprzeczasz sama sobie

Zacytuję:
Cytat:
Nie wiesz nic o moim życiu i rodzinie, więc nie oceniaj i nie oskarżaj
skoro Ty nie wiesz nic o życiu tych kobiet to również nie oceniaj, bo zalatuje tu hipokryzją.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Jesteś katoliczką? Jeśli nie to co Cię obchodzi, że Kościół chce sterować życiem katolików. Wiara to wolny wybór. Każdy żyje jak chce.

gdyby KK nie narzucał swoich poglądów nie-katolikom i nie manipulował w polityce to nikogo byy to nie obchodziło.

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 20:21   #747
virtual_luv
Raczkowanie

Cytat:

A co KK do tego co nie-katolik robi ze swoim życiem i ze swoja macicą?
Widocznie nie każdy żyje jak chce skoro aborcja jest nielegalna.
virtual_luv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 20:37   #748
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie atakuj Doskonale wiesz, że chodziło mi o personel szpitalny.
och, jakie atakuj?
acha, twoja mama to nie jest personel szpitalny? i twoja mama jest jedyną wybraną pielęgniarką?

Cytat:
Robaczywka zaprzeczasz sama sobie
przestań, witki mi opadły, ktoś ma dobrą fantazję :

Cytat:
widać jak bardzo jesteś zorientowana - rozdział państwa od kościoła w Polsce funkcjonuje wręcz bez zarzutu, prawda?
Stary 2010-12-02, 20:42   #749
Kropek90
Raczkowanie

Cytat:
Jestem, ale mam dośc chodzenia do Kościoła, gdzie słuchamy tylko o tym jacy to jesteśmy źli, czego wolno czego nie i przede wszystkim o kasie.

Poza tym Kościół chciałby sterować całym państwem. Z Ojcem R. na czele.

Nie mam nic do katolików, i tych normalnych księży, bo spotkałam takiego w swoim życiu i na zawsze zapadnie mi w pamięć.
Ale to co się dzieje to przesada.

--> To już!
Stary 2010-12-02, 21:32   #750
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
och, jakie atakuj?
acha, twoja mama to nie jest personel szpitalny? i twoja mama jest jedyną wybraną pielęgniarką?

przestań, witki mi opadły, ktoś ma dobrą fantazję :

widać jak bardzo jesteś zorientowana - rozdział państwa od kościoła w Polsce funkcjonuje wręcz bez zarzutu, prawda?
Ale aborcję jak ktoś chce przeprowadzić to i tak przeprowadzi-żadne przepisy mu w tym nie przeszkodzą. Poza tym np. kwestia pieniędzy-nie chcesz, nie dajesz na tacę, nikt Cię nie zmusza do tego.
No i generalizowanie, że każdy ksiądz jest beee- nie lubię takich uogólnień, bo fajni księża na tym cierpią.

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości