|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ V
Cytat:
ja mam cel- spłacić kk i ją zamknąć. nie chcę żadnych sprzętów na raty, nie chcę mieć kk. na szczęście raty miałam do wczoraj teraz będę nadpłacała kartę ile mogę, a później to już będzie z górki pierwszy raz w życiu doszłam do momentu, w którym nie chcę mieć 10 żeli do mycia, 10 szamponów, 10 wazoników i innych pierdół ![]() chyba mnie olśniło jeśli do lata by mi się udało jakimś cudem spłacić kartę i być na plusie to by był mój szczyt szczęścia
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-12-02 o 14:06 |
|
|
|
|
#812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż jest jedno ale... We wrześniu strace wychowawczy i przez 3 miesiące dopóki nie zarejestruje sie jako bezrobotna pieniążków mieć nie będę no ale cóż poradzic. Nie mam z kim małej zostawić a do żłobka oddać jej nie chce Także jest plus że będzie wszystko spłacone ale na plusie będziemy tylko 200zł bo 400 mi na 3m-ce odejdzie Potem będzie już z górki Lili trzymam kciuki żebys do lata spłaciła kk
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi pewnie nie uda się do lata spłacić, ale najważniejsze, żeby iść do przodu w spłatach jak nie do lata to do jesieni spłacę ![]() ale spać mi się zachciało, ale się nie kładę chyba
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
My jesteśmy w takiej komfortowej sytuacji, ze nie mamy żadnych zadłużeń. Wszystko do tej pory kupowaliśmy za gotówke. Ale to duża zasługa tż bo on potrafi odkładać pieniązki, u mnie z tym gorzej
no i też dużo zawdzięczamy rodzicom.Teraz naszym celem jest ślub, także jeszcze 6 miesięcy odkładania . No i jak ja bym miała prace to spokojnie moglibyśmy odkładać moją pensje. Jednak narazie tej pracy ni ma
|
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też chyba bym tylko patrzyła ![]() Nie pojechałam na zajęcia, ale już mam skończony kolejny rozdział i jutro dalej jade z koksem. Oby udało mi się do niedzili skończyć kolejny i w poniedziałek oddam 2 naraz ![]() Cały czas Was nadrabiam, ale jakoś wbić się nie mogę
|
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nas też czeka ślub za jakiś czas nawet o tym nie myślę
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi udało się oddać tylko pierwszy rozdział. I nie mam kiedy usiąść i następne pisać a urlopu teraz nie dostanę, bo gorący okres w firmie.
|
|
#818 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lili i takie właśnie powinno być podejście. Jak nie lato to jesień Z czasem wszystko spłacimy i będzie już dobrze. Fakt nadal będe oszczędzac ale nie będziemy musieli pozyczac od teściowej![]() Cytat:
Na szczęście w sierpniu będziemy już mieli wszystko spłacone Mam nadzieję, że już niedlugo Haniu coś znajdziesz. Najgorsza ta zima przynajmniej tutaj. KAzdy się trzyma swojego stołka i nigdzie nie przyjmuja. Na wiosnę już mozna coś znależć i trzymam kciuki zeby Tobie się wkońcu udało Cytat:
Trzymam kciuki zresztą jesteś bardzo zorganizowana więc innego wyjścia nie ma
31.01.2009 Julia 28.05.2013 Antoś Edytowane przez Paulunia8713 Czas edycji: 2010-12-02 o 14:34 |
|||
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Paulunia ostatnio z moją organizacją właśnie kiepsko. Mam wrażenie, że nic czasu nie mam. 2 dni z rzędu jdliśmy gotowe obiady, czytaj mrożone, bo nie miałam kiedy ich ugotować
Nie mówiąc już, że zapominam o sobie i mam wrażenie, że tż się taka nie podobam
|
|
|
|
#820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana ja cale dnie siedzę w domu a na obiad mam znów rosół bo nie chce mi się dzisiaj stać przy garach. Nie wiem co się ze mną dzieje Cały dzień bawiłam się z małą i was czytałam a w domu sajgon![]() ![]() Jak to się nie podobasz??
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet brwi nie mam czasu i siły wyregulować. Wiem, narzekam, postaram sie poprawić
|
|
|
|
|
#822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Mielone przygotowane mieszkanie ogarnięte pranie schnie
No i nie zrobię rachuchów bo mam resztkę oleju w sam raz na mielone. Nie chce mi się już do sklepu iść w to zimno
|
#824 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale od stycznia mam w palnie odkładać min 20% + każdą dodatkową gotówkę Cytat:
ale już mi (na szczęście przeszło- bo to był bardzo ciężki okres w moim życiu) Cytat:
Cytat:
![]() a ja padam , wzięłam się za sprzątanie w szafkach w kuchni, narobiłam się jak głupia a ile nadenerwowałam bo wyrzuciłam: kilka fixów, przypraw, mąke, kakao, galaretki, proszki do pieczenia, cukierki i wiele wiele innych bo się oczywiście przeterminowałyno ale teraz mam już czyściutko, poukładane i nawet sporo miejsca się znalazło a wcześniej musiałam upychać ![]() zrobiłam zdjęcia więc jak będziecie chciały to mogę wstawić teraz chwila odpoczynku i wracam do roboty- muszę jeszcze posprzątać 'z wierzchu' i ugotować obiad na jutro
|
||||
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
My po obiedzie jesteśmy. Zaraz się ubieramy i jedziemy do banku konta pozakładać, a potem w odwiedziny do rodziców.
Wlece pewnie wieczorem
|
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
niniona mi jednak to odchudzanie zbyt pojechało po psychice i wciąż odzywają się te resztki bezmyślnego wyniszczania się
![]() tak tak tak zdjęcia ![]() zapomniałam napisać Kash ![]() miałam na myśli właśnie osoby które na siłę odkładają. odkładają żeby było. bez konkretnego celu. ja nie wiem, czy sama świadomość posiadania na koncie jakiejś kwoty pieniedzy ich uspokaja ? uszczęśliwia ? a w życiu codziennym skromność do granic... Jak to moja znajoma stwierdziła "odkładają na złotą trumnę"
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
niniona pewnie, że chcemy
|
|
|
|
#828 |
|
Rozeznanie
|
Ja słyszałam o pudrze Ziemia Egipska, ale nie miałam przyjemności używać
![]() Jak na razie nie mogę sobie pozwolić na takie szaleństwo ![]() Przyjemnego śniegowego wieczorku |
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi na kosmetyki szkoda wydawać kolosalnych sum. Mam świadomość tego, że nie potrafię zrobić perfekcyjnego makijażu więc narazie eksperymentuje z tańszymi zamiennikami
|
|
#830 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie też tak robię jeśli chodzi o kosmetyki ![]() Możecie polecić dobry tusz do 30 zł ![]() Co myślicie o Collosal firmy Maybelline ? |
|
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Colosal jest super
przynajmniej ja jestem zadowolona. Z tego względu, ze jest wydajny, i ma klasyczną szczoteczke a ja innych nie znosze. Miałam już pare razy i był git. Teraz mam inny z maybelline- taki granatowy- dziadostwo straszne. Nie polecam !
|
|
|
|
#832 |
|
Konto usunięte
|
ugotowałam obiad na jutro, posprzątałam teraz mogę spokojnie odpoczywać i czekać na Tżta
![]() a i dodałam zdjęcia moich porządków
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny. Masakryczna pogoda u mnie. TŻ jechał dzisiaj 40 km do pracy 2h 40 minut
Teraz sie grzejemy w domu. Moim zdaniem przy takich opadach sniegu i takich warunkach drogowych powinni wprowadzic zakaz poruszania sie Tirów bo to one były sprawcą wszystkich wypadków u mnie w okolicy
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2010-12-02 o 17:32 |
|
|
|
#834 |
|
Zadomowienie
|
widzę, że nowe osoby sie tu olewa - popiszę jeszcze, to moze ktoś zauważy
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Niniona, ale porzadeczek :brawo: i jakie zapasy jedzeniowe
I bardzo sympatyczna kuchnia, z przyjemnością zobaczyłabym całą ![]() Byliśmy na zakupach biedronkowych, spacerze z piesem i teraz siedzimy juz w domku. Tz zaserwował mi własnie piwko ze słomką więc lenistwo pełną parą ! i dostałam zezwolenie na zamowienie sobie pedzli do makijażu, wiec musze szybko wykorzystać dobrą wole tż, coby sie czasem nie rozmyślił![]() tylko teraz nie wiem jakie kiedyś aneczka tu polecała, ale podejrzewam, ze juz tego nie znajde , a aneczka juz nie pisze
|
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Niniona, ale masz zapasów
Mam taką samą miarkę do makaronu spaghetti ![]() Poszłam po olej do biedronki i tym sposobem racuchy gotowe a teraz pieką się kotlety mielone ![]() Tak sobie myślę że skoro tż przez najbliższe 2 tyodnie będzie siedział dłużej w pracy to i mniej wydamy nie będzie wyjść do kina, na piwo ze znajomymi czy inne takie ![]() zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce
|
#837 | |||||
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
To o czym mówisz to faktycznie bez sensu ![]() Cytat:
Ostatnio ciasto wałkowałam opakowaniem po rozpuzczalnym magnezie Cytat:
![]() Cytat:
Odebrałam kurtkę i w końcu nie będę marzła i mam kaptur. W ogóle jest śliczna Zaraz robię pozostałe opłaty, kupię pezenty te co przez all i poporcjować mięsko muszę. Grubsze sprzątanie na święta zrobiłam, jeszcze w szafkach z ciuchami poukładam, TŻ również. I git majonez Cytat:
![]()
Edytowane przez Puntodivista Czas edycji: 2010-12-02 o 18:17 |
|||||
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
byłam z chrześnicą na sankach, ale się wyszalałam
![]() ![]() w Biedronie kupiłam dwa te zabawkowe edukacyjne laptopy, dla bratanka i dla chrześnicy Tż, poza tym kupiłam lalkę Barbie chrześnicy i tym sposobem mam już 3 prezenty ![]() zrobiłam drobne zakupy jedzeniowe i 20 zł poszło ![]() na obiad zrobiłam kurczaka z rożna a że był ok 2 kg czyli dużo więc będzie też na jutro ![]() porządkowałam dzisiaj zamrażarkę i odkryłam 4 piersi z kurczaka i bigos także będzie na 2-3 obiady ![]() wyczyściłam dzisiaj zlew w kuchni i wygląda jak nowy poza tym starłam kurze i odkurzyłam, na więcej mi nie starczyło czasu
|
|
|
|
#839 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
|
|
|
#840 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() zawsze na początku msc jeździmy na duże zakupy, a w związku z tym , że chce umyć lodówkę i zamrażarkę czekam z zakupami aż będzie pusta i wtedy wyruszymy lubię mieć w domu wszystkie podstawowe produkty ![]() ależ mnie boli to podniebienie czy co to tam jest , zwariować można, chyba jutro też nie pójdę do pracy bo mówienie sprawia mi problemywykorzystam ten czas na pozostałe porządki w pokoju i łazience wtedy może zrobię też zdjęcia moich pozostałych mikro pomieszczeń
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.

Ja mimo wszystko noszę te moje prawie 10kg bo w spacerówce siedziec nie chce

no i też dużo zawdzięczamy rodzicom.

Każdy kowalem swego losu, każdy decyduje o sobie, ja uważam, że lepiej być niż mieć (w ramach rozsądku ofkors) czyli skończyć kurs językowy, wydawać pieniądze na swoją edukację, zwiedzać, podróżować niż upychać kasę na koncie (Wiadomo, ze dobrze mieć jakieś pieniądze na czarną godzine ale bez przesady) bo w końcu przyjdzie moment, ze nas nie bedzie a nasze pieniadze będą dalej leżec na koncie