Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ V - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-02, 14:03   #811
lili1987
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ V

Cytat:
Napisane przez Paulunia8713 Pokaż wiadomość
U mnie jeszcze półtora roku zanim małą dam do przedszkola bo chce od wrzesnia 2012 a wtedy liczę, że uda mi się szybko jakąś pracę dostać. Ze swojej dotychczasowej muszę zrezygnować bo 120km dojeżdzać nie będę
Do sierpnia tego roku spłacimy raty za telewizor, kk i providenta więc mam nadzieję, że już będzie lepiej wkońcu to 560 zł do przodu.

Lili moja mała w zimę to kilka kroczków przejdzie a potem na rączkach bo już zmęczona Ja mimo wszystko noszę te moje prawie 10kg bo w spacerówce siedziec nie chce
Oj nic nie mów kochana o tych nieprzewidzianych albo dodatkowych wydatkach. Nie wiem kiedy my wkońcu samochód naprawimy żeby dać go na przegląd chyba jak zima minie
prawie 600 zł będziesz do przodu- to bardzo dużo
ja mam cel- spłacić kk i ją zamknąć.
nie chcę żadnych sprzętów na raty, nie chcę mieć kk.
na szczęście raty miałam do wczoraj
teraz będę nadpłacała kartę ile mogę, a później to już będzie z górki

pierwszy raz w życiu doszłam do momentu, w którym nie chcę mieć 10 żeli do mycia, 10 szamponów, 10 wazoników i innych pierdół
chyba mnie olśniło

jeśli do lata by mi się udało jakimś cudem spłacić kartę i być na plusie to by był mój szczyt szczęścia

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2010-12-02 o 14:06
lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:13   #812
Paulunia8713
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
prawie 600 zł będziesz do przodu- to bardzo dużo
ja mam cel- spłacić kk i ją zamknąć.
nie chcę żadnych sprzętów na raty, nie chcę mieć kk.
na szczęście raty miałam do wczoraj
teraz będę nadpłacała kartę ile mogę, a później to już będzie z górki

pierwszy raz w życiu doszłam do momentu, w którym nie chcę mieć 10 żeli do mycia, 10 szamponów, 10 wazoników i innych pierdół
chyba mnie olśniło

jeśli do lata by mi się udało jakimś cudem spłacić kartę i być na plusie to by był mój szczyt szczęścia
Jakoś musimy do sierpnia dać radę Chociaż jest jedno ale... We wrześniu strace wychowawczy i przez 3 miesiące dopóki nie zarejestruje sie jako bezrobotna pieniążków mieć nie będę no ale cóż poradzic. Nie mam z kim małej zostawić a do żłobka oddać jej nie chce Także jest plus że będzie wszystko spłacone ale na plusie będziemy tylko 200zł bo 400 mi na 3m-ce odejdzie Potem będzie już z górki

Lili trzymam kciuki żebys do lata spłaciła kkNapewno się uda
Stary 2010-12-02, 14:16   #813
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś musimy do sierpnia dać radę Chociaż jest jedno ale... We wrześniu strace wychowawczy i przez 3 miesiące dopóki nie zarejestruje sie jako bezrobotna pieniążków mieć nie będę no ale cóż poradzic. Nie mam z kim małej zostawić a do żłobka oddać jej nie chce Także jest plus że będzie wszystko spłacone ale na plusie będziemy tylko 200zł bo 400 mi na 3m-ce odejdzie Potem będzie już z górki

Lili trzymam kciuki żebys do lata spłaciła kkNapewno się uda
200 do przodu to też zawsze coś

mi pewnie nie uda się do lata spłacić, ale najważniejsze, żeby iść do przodu w spłatach jak nie do lata to do jesieni spłacę

ale spać mi się zachciało, ale się nie kładę chyba

Stary 2010-12-02, 14:19   #814
Haniula
Zakorzenienie

My jesteśmy w takiej komfortowej sytuacji, ze nie mamy żadnych zadłużeń. Wszystko do tej pory kupowaliśmy za gotówke. Ale to duża zasługa tż bo on potrafi odkładać pieniązki, u mnie z tym gorzej no i też dużo zawdzięczamy rodzicom.
Teraz naszym celem jest ślub, także jeszcze 6 miesięcy odkładania . No i jak ja bym miała prace to spokojnie moglibyśmy odkładać moją pensje. Jednak narazie tej pracy ni ma
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:22   #815
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

http://allegro.pl/oryginalna-ziemia-...331110645.html
Takie coś, nigdy o nim nie słyszałam, może wy coś wiecie
Kiedyś czytałam recenzje i były świetne Też chyba bym tylko patrzyła

Nie pojechałam na zajęcia, ale już mam skończony kolejny rozdział i jutro dalej jade z koksem. Oby udało mi się do niedzili skończyć kolejny i w poniedziałek oddam 2 naraz

Cały czas Was nadrabiam, ale jakoś wbić się nie mogę
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:23   #816
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
My jesteśmy w takiej komfortowej sytuacji, ze nie mamy żadnych zadłużeń. Wszystko do tej pory kupowaliśmy za gotówke. Ale to duża zasługa tż bo on potrafi odkładać pieniązki, u mnie z tym gorzej no i też dużo zawdzięczamy rodzicom.
Teraz naszym celem jest ślub, także jeszcze 6 miesięcy odkładania . No i jak ja bym miała prace to spokojnie moglibyśmy odkładać moją pensje. Jednak narazie tej pracy ni ma
my gdyby nie ta kk to byśmy od stycznia zbierali oszczędności, a tak trzeba spłacić zadłużenie, ale chociaż 50-100 miesięcznie mimo to chcę odkładać, żeby nie było sytuacji jak teraz- że jest 7 dni do wypłaty, a my kasy mamy tyle co nic

nas też czeka ślub za jakiś czas nawet o tym nie myślę

Stary 2010-12-02, 14:25   #817
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Nie pojechałam na zajęcia, ale już mam skończony kolejny rozdział i jutro dalej jade z koksem. Oby udało mi się do niedzili skończyć kolejny i w poniedziałek oddam 2 naraz

Cały czas Was nadrabiam, ale jakoś wbić się nie mogę

Mi udało się oddać tylko pierwszy rozdział. I nie mam kiedy usiąść i następne pisać a urlopu teraz nie dostanę, bo gorący okres w firmie.

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:32   #818
Paulunia8713
Zadomowienie

Cytat:

mi pewnie nie uda się do lata spłacić, ale najważniejsze, żeby iść do przodu w spłatach jak nie do lata to do jesieni spłacę

ale spać mi się zachciało, ale się nie kładę chyba
Pewnie zawsze to coś Lili i takie właśnie powinno być podejście. Jak nie lato to jesień Z czasem wszystko spłacimy i będzie już dobrze. Fakt nadal będe oszczędzac ale nie będziemy musieli pozyczac od teściowej

Cytat:
Ja providenta wzięłam dla rodziców ale sama spłacam. KK jest K. i to jeszcze sprzed ślubu a w te raty za telewizor TŻ nas wpakowal. Teraz płacz i płać Na szczęście w sierpniu będziemy już mieli wszystko spłacone Mam nadzieję, że już niedlugo Haniu coś znajdziesz. Najgorsza ta zima przynajmniej tutaj. KAzdy się trzyma swojego stołka i nigdzie nie przyjmuja. Na wiosnę już mozna coś znależć i trzymam kciuki zeby Tobie się wkońcu udało

Cytat:

Napewno się uda Trzymam kciuki zresztą jesteś bardzo zorganizowana więc innego wyjścia nie ma

Edytowane przez Paulunia8713
Czas edycji: 2010-12-02 o 14:34
Paulunia8713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:50   #819
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Paulunia ostatnio z moją organizacją właśnie kiepsko. Mam wrażenie, że nic czasu nie mam. 2 dni z rzędu jdliśmy gotowe obiady, czytaj mrożone, bo nie miałam kiedy ich ugotować Nie mówiąc już, że zapominam o sobie i mam wrażenie, że tż się taka nie podobam
Stary 2010-12-02, 14:56   #820
Paulunia8713
Zadomowienie

Cytat:
Paulunia ostatnio z moją organizacją właśnie kiepsko. Mam wrażenie, że nic czasu nie mam. 2 dni z rzędu jdliśmy gotowe obiady, czytaj mrożone, bo nie miałam kiedy ich ugotować Nie mówiąc już, że zapominam o sobie i mam wrażenie, że tż się taka nie podobam
A miałam całkiem odwrotne wrażenie Kochana ja cale dnie siedzę w domu a na obiad mam znów rosół bo nie chce mi się dzisiaj stać przy garach. Nie wiem co się ze mną dzieje Cały dzień bawiłam się z małą i was czytałam a w domu sajgon
Jak to się nie podobasz??
Stary 2010-12-02, 15:16   #821
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
A miałam całkiem odwrotne wrażenie Kochana ja cale dnie siedzę w domu a na obiad mam znów rosół bo nie chce mi się dzisiaj stać przy garach. Nie wiem co się ze mną dzieje Cały dzień bawiłam się z małą i was czytałam a w domu sajgon
Jak to się nie podobasz??
Tzn to jest tak, że jak np założe sobie, że dziś napisze tyle i tyle zlecenia czy też licencjata to ja to zrobie, tylko nie potrafie w tym czasie jeszcze posprzątać, ugotować i zadbać o siebie Nawet brwi nie mam czasu i siły wyregulować. Wiem, narzekam, postaram sie poprawić
Stary 2010-12-02, 15:17   #822
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
slub to duża inwestycja niestety..... ale jak teraz sobie dajecie rade, to jak pojdziesz do pracy bedzie znacznie wiecej kasy
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:17   #823
Nadia5
Zakorzenienie

Mielone przygotowane mieszkanie ogarnięte pranie schnie
No i nie zrobię rachuchów bo mam resztkę oleju w sam raz na mielone.
Nie chce mi się już do sklepu iść w to zimno

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:25   #824
201608051010
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
ja czytałam ostatnio że jesli w wieku 25 lat zaczyna się oszczędzać- odkładać na nieprzewidziane wydatki to powinno sie odkladać min 10 % dochodów
jak ja bym odkładała 10% mojego aktualnego dochodu to bym sto lat musiała zbierac na cokolwiek
ale od stycznia mam w palnie odkładać min 20% + każdą dodatkową gotówkę
Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
ja mam bzika chyba tzn. nawyki odchudzaniowe mleko 0,5% kupuję 3,2 % jak wypiję to mam odruch wymiotny

też tak kiedyś miałam, facet w sklepie w których kupowałam śmiał się ze mnie, że taniej byłoby mi wode kupowac i zawsze najpierw kład na lade wodę a potem dopiero mleko
ale już mi (na szczęście przeszło- bo to był bardzo ciężki okres w moim życiu)
Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość

co do oszczędzania na czarną godzinę to też uważam, że w tym jak i w każdym temacie wszelkie skrajności są złe czyli nie można przesadzać ani w jedną ani w drugą stronę, niestety znam zarówno takie osoby, które są dusigroszami, nic sobie nie kupią, nigdzie nie wyjadą, chodzą ubrani w byle co, jedzą byle co, żyją byle jak byleby tylko uciułać jak najwięcej na koncie i to nie na określony cel (w takim przypadku byłabym nawet w stanie zrozumieć że ktoś tak bardzo czegoś pragnie, że wegetuje by osiągnąć cel, ale tylko do momentu jego osiągniecia a potem wraca do normalnego życia ) a po prostu żeby mieć.. niezapominajmy jednak, że pieniądze są tylko środkiem do życia a nie celem samym w sobie znam też takie, które żyją ponad stan, mają po kilka kart kredytowych, zadłużają się, pożyczają nie na jakiś cel, tylko na życie, bo nauczyli się wiecej wydawac niż mają

ja jestem zagorzałą przeciwniczką kart kredytowych, pisałam na ich temat pracę mgr i wiem, że karty kredytowe to SAMO ZŁO dla większości ludzi, tylko naprawdę zdyscyplinowane i "świadome finansowo" potrafią z nich korzystać w taki sposób by faktycznie czerpać z nich korzyści (nieprocentowany kredyt przez określoną liczbę dni pod warunkiem, ze spłaci sie go na czas). Wszystkie skrajności są złe Każdy kowalem swego losu, każdy decyduje o sobie, ja uważam, że lepiej być niż mieć (w ramach rozsądku ofkors) czyli skończyć kurs językowy, wydawać pieniądze na swoją edukację, zwiedzać, podróżować niż upychać kasę na koncie (Wiadomo, ze dobrze mieć jakieś pieniądze na czarną godzine ale bez przesady) bo w końcu przyjdzie moment, ze nas nie bedzie a nasze pieniadze będą dalej leżec na koncie nie o to w życiu imo chodzi
zgadzam się z tym wszystkim w 100%
Cytat:

bravo

a ja padam , wzięłam się za sprzątanie w szafkach w kuchni, narobiłam się jak głupia a ile nadenerwowałam bo wyrzuciłam: kilka fixów, przypraw, mąke, kakao, galaretki, proszki do pieczenia, cukierki i wiele wiele innych bo się oczywiście przeterminowały
no ale teraz mam już czyściutko, poukładane i nawet sporo miejsca się znalazło a wcześniej musiałam upychać
zrobiłam zdjęcia więc jak będziecie chciały to mogę wstawić
teraz chwila odpoczynku i wracam do roboty- muszę jeszcze posprzątać 'z wierzchu' i ugotować obiad na jutro
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:35   #825
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

My po obiedzie jesteśmy. Zaraz się ubieramy i jedziemy do banku konta pozakładać, a potem w odwiedziny do rodziców.

Wlece pewnie wieczorem
Stary 2010-12-02, 15:40   #826
Nadia5
Zakorzenienie

niniona mi jednak to odchudzanie zbyt pojechało po psychice i wciąż odzywają się te resztki bezmyślnego wyniszczania się

tak tak tak zdjęcia

zapomniałam napisać Kash
miałam na myśli właśnie osoby które na siłę odkładają. odkładają żeby było. bez konkretnego celu. ja nie wiem, czy sama świadomość posiadania na koncie jakiejś kwoty pieniedzy ich uspokaja ? uszczęśliwia ? a w życiu codziennym skromność do granic...

Jak to moja znajoma stwierdziła "odkładają na złotą trumnę"

Stary 2010-12-02, 15:41   #827
Haniula
Zakorzenienie

niniona pewnie, że chcemy
Stary 2010-12-02, 15:56   #828
Martita88
Rozeznanie

Ja słyszałam o pudrze Ziemia Egipska, ale nie miałam przyjemności używać

Jak na razie nie mogę sobie pozwolić na takie szaleństwo

Przyjemnego śniegowego wieczorku
Martita88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 16:02   #829
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martita88 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam o pudrze Ziemia Egipska, ale nie miałam przyjemności używać

Jak na razie nie mogę sobie pozwolić na takie szaleństwo

Przyjemnego śniegowego wieczorku
o Ziemi Egipskiej też słyszałam i czytałam same pozytywne komentarze. ale cena skutecznie odstrasza
Mi na kosmetyki szkoda wydawać kolosalnych sum. Mam świadomość tego, że nie potrafię zrobić perfekcyjnego makijażu więc narazie eksperymentuje z tańszymi zamiennikami

Stary 2010-12-02, 16:09   #830
Martita88
Rozeznanie

Cytat:
o Ziemi Egipskiej też słyszałam i czytałam same pozytywne komentarze. ale cena skutecznie odstrasza
Mi na kosmetyki szkoda wydawać kolosalnych sum. Mam świadomość tego, że nie potrafię zrobić perfekcyjnego makijażu więc narazie eksperymentuje z tańszymi zamiennikami

Dokładnie też tak robię jeśli chodzi o kosmetyki

Możecie polecić dobry tusz do 30 zł
Co myślicie o Collosal firmy Maybelline ?
Martita88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 16:14   #831
Haniula
Zakorzenienie

Colosal jest super przynajmniej ja jestem zadowolona. Z tego względu, ze jest wydajny, i ma klasyczną szczoteczke a ja innych nie znosze. Miałam już pare razy i był git. Teraz mam inny z maybelline- taki granatowy- dziadostwo straszne. Nie polecam !
Stary 2010-12-02, 16:56   #832
201608051010
Konto usunięte

ugotowałam obiad na jutro, posprzątałam teraz mogę spokojnie odpoczywać i czekać na Tżta

a i dodałam zdjęcia moich porządków
Stary 2010-12-02, 17:30   #833
kraven
Zakorzenienie

Cześc dziewczyny. Masakryczna pogoda u mnie. TŻ jechał dzisiaj 40 km do pracy 2h 40 minut
Teraz sie grzejemy w domu.
Moim zdaniem przy takich opadach sniegu i takich warunkach drogowych powinni wprowadzic zakaz poruszania sie Tirów bo to one były sprawcą wszystkich wypadków u mnie w okolicy

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2010-12-02 o 17:32
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 17:46   #834
00anulka00
Zadomowienie

widzę, że nowe osoby sie tu olewa - popiszę jeszcze, to moze ktoś zauważy
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 17:57   #835
Haniula
Zakorzenienie

Niniona, ale porzadeczek :brawo: i jakie zapasy jedzenioweI bardzo sympatyczna kuchnia, z przyjemnością zobaczyłabym całą

Byliśmy na zakupach biedronkowych, spacerze z piesem i teraz siedzimy juz w domku. Tz zaserwował mi własnie piwko ze słomką więc lenistwo pełną parą ! i dostałam zezwolenie na zamowienie sobie pedzli do makijażu, wiec musze szybko wykorzystać dobrą wole tż, coby sie czasem nie rozmyślił
tylko teraz nie wiem jakie kiedyś aneczka tu polecała, ale podejrzewam, ze juz tego nie znajde , a aneczka juz nie pisze
Stary 2010-12-02, 18:09   #836
Nadia5
Zakorzenienie

Niniona, ale masz zapasów

Mam taką samą miarkę do makaronu spaghetti

Poszłam po olej do biedronki i tym sposobem racuchy gotowe a teraz pieką się kotlety mielone
Tak sobie myślę że skoro tż przez najbliższe 2 tyodnie będzie siedział dłużej w pracy to i mniej wydamy nie będzie wyjść do kina, na piwo ze znajomymi czy inne takie
zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce

Stary 2010-12-02, 18:16   #837
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Odnośnie tego "odkładania na czarną godzinę" chyba się nie zrozumiałyśmy z Punto bodajże
Chodzi mi o zachowania typu...będę jadła byle co, najtańszym kosztem, będę nosiła podarte i znoszone ubrania, będę otaczała się odmawiającymi posłuszeństwa sprzętami ...Byle tylko mieć pieniądze, jak najwięcej pieniędzy na koncie.
Nie potrafię również zrozumieć ludzi, którzy cały rok potrafią biednie żyć i ciułać pieniądze na wakacje....pojadą na wakacje, tam również ciułają ale jak znajomi zapytają po wakacjach gdzie byli ... ileż to się naopowiadają
No to faktycznie się źle zrozumiałyśmy To o czym mówisz to faktycznie bez sensu

Cytat:
pierdół do domu też nie będę kupowała, tylko wałek muszę kupić, bo nie mam nadal
Też nie mam wałka Ostatnio ciasto wałkowałam opakowaniem po rozpuzczalnym magnezie

Cytat:
Lili naprawdę hardcore Z wózkiem w takie zaspy ja bym się nie odważyła. Pewnie poszłabym do najbliższego sklepu z mała na rękach
Widziałam dziś kolesia z wózkiem... sam miał niezłą zadyszkę i go znosiło z tym wózkiem.

Cytat:
ja mam bzika chyba tzn. nawyki odchudzaniowe mleko 0,5% kupuję 3,2 % jak wypiję to mam odruch wymiotny
Połówka dla mnie to jak woda, my kupujemy 1,5%.

Cytat:

Odebrałam kurtkę i w końcu nie będę marzła i mam kaptur. W ogóle jest śliczna
Zaraz robię pozostałe opłaty, kupię pezenty te co przez all i poporcjować mięsko muszę.

Grubsze sprzątanie na święta zrobiłam, jeszcze w szafkach z ciuchami poukładam, TŻ również. I git majonez

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
widzę, że nowe osoby sie tu olewa - popiszę jeszcze, to moze ktoś zauważy
Anulka, złość piękności szkodzi

Z m i e n i ł a m swoje życie!

Edytowane przez Puntodivista
Czas edycji: 2010-12-02 o 18:17
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 18:16   #838
Anastazja86
Zakorzenienie

byłam z chrześnicą na sankach, ale się wyszalałam
w Biedronie kupiłam dwa te zabawkowe edukacyjne laptopy, dla bratanka i dla chrześnicy Tż, poza tym kupiłam lalkę Barbie chrześnicy i tym sposobem mam już 3 prezenty
zrobiłam drobne zakupy jedzeniowe i 20 zł poszło
na obiad zrobiłam kurczaka z rożna a że był ok 2 kg czyli dużo więc będzie też na jutro
porządkowałam dzisiaj zamrażarkę i odkryłam 4 piersi z kurczaka i bigos także będzie na 2-3 obiady
wyczyściłam dzisiaj zlew w kuchni i wygląda jak nowy poza tym starłam kurze i odkurzyłam, na więcej mi nie starczyło czasu
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 18:20   #839
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Napisane przez Martita88 Pokaż wiadomość
Możecie polecić dobry tusz do 30 zł
Co myślicie o Collosal firmy Maybelline ?
Ja uwielbiam tusze Mabelline. Collosal jest świetny

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 18:37   #840
201608051010
Konto usunięte

Cytat:
Niniona, ale porzadeczek :brawo: i jakie zapasy jedzenioweI bardzo sympatyczna kuchnia, z przyjemnością zobaczyłabym całą
Cytat:
Niniona, ale masz zapasów
ojj zapasy to ja mam zawsze, a te i tak są malutkie
zawsze na początku msc jeździmy na duże zakupy, a w związku z tym , że chce umyć lodówkę i zamrażarkę czekam z zakupami aż będzie pusta i wtedy wyruszymy
lubię mieć w domu wszystkie podstawowe produkty

ależ mnie boli to podniebienie czy co to tam jest, zwariować można, chyba jutro też nie pójdę do pracy bo mówienie sprawia mi problemy
wykorzystam ten czas na pozostałe porządki w pokoju i łazience wtedy może zrobię też zdjęcia moich pozostałych mikro pomieszczeń
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości