Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.III - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-02, 21:15   #3421
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Siala pisałaś o marchewce Misiuli, ale Misiula pytała o soczki

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Anoxa, Karolcia nie usunęła konta. Niech wątek się potoczy do końca, a kolejny z przyjemnością poprowadzę.
No i miło mi

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 21:16   #3422
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
z innej bajki skoro karolci nie ma mysle ze warto bylo by sie zastanowic nad jej zastepczynia
ja obstawiam dzidzie
ja tez jestem za tym zeby dzidzia prowadzila kolejna czesc

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-12-02 o 21:20
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 21:18   #3423
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Ja się nie mogę już doczekać podawania słoiczków bo ciekawa jestem jak młody będzie wcinał, no i ta wypaćkana buźka...bezcenne hehe
też jestem za dzidzią
Zmykam miłej nocy wszystkim
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 21:29   #3424
anoxa
Zakorzenienie

dzidzia wiem ze nie usunela ale mysle ze nie bedzie prowadzila dalej nowego
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 21:31   #3425
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
dzidzia wiem ze nie usunela ale mysle ze nie bedzie prowadzila dalej nowego
To się okaże... . Kobieta zmienną jest

. Witaj Kochanie

Stary 2010-12-02, 21:46   #3426
aniaa22
Zakorzenienie

mi sie wydaje ze karolcia nie wroci. szkoda...

dobranoc mamuski. u nas znow zapowiada sie nieciekawie bo mlody sie kreci co chwile ale powiem wam ze jakos bardziej wyspana jestem jak on sie budzi czesto niz jak cala noc spi dziwna jestem
Stary 2010-12-02, 21:55   #3427
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
mi sie wydaje ze karolcia nie wroci. szkoda...

dobranoc mamuski. u nas znow zapowiada sie nieciekawie bo mlody sie kreci co chwile ale powiem wam ze jakos bardziej wyspana jestem jak on sie budzi czesto niz jak cala noc spi dziwna jestem
nie dziwna tylko organizm juz sie przyzwyczail do tego by w krotszym czasie sie regenerowac spij dobrze
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-02, 21:57   #3428
ola_k11
Zadomowienie

Ania, Frania, Bajka - wszystkiego naj dla maluszków!

Jeśli chodzi o krem, to ja mam taki zwykły z Ziajki ale on dość tłusty jest, więc mocno smaruję grubą warstwę. Myślę, że wystarczy.

Wiolek moje noce wyglądają od jakiegoś miesiąca dokładnie tak jak Twoje ostatnie tzn. mały budzi się co godzinę, półtorej z płaczem, czasem uspokoi go smoczek ale najczęściej trzeba cycusia. Dla mnie to też nie jest normalne, bo w dzień je co 3-4 h.

Anoxa ja też lubię zimę a najbardziej jak taki świeży śnieg sypie

Justynacz80 fajnie, ze wpadłaś. Mój mały też niewiele śpi w dzień - dziś spał dwa razy po 30 min i raz godzinę ale w tym czasie co 10 min się budził z płaczem więc ta godzina to taka niepełna.

Dzidzia kochanie

Agravka mój mały jest mało ruchliwy i jak Go położę tak leży.

Co do snu
, to u nas ostatnio nie jest za ciekawie. Jak były spacery dłuższe w dzień, to mały się wysypiał po 3 godziny i oprócz tego robił dwie 40min drzemki rano i wieczorem. Był wtedy wypoczęty, dużo się uśmiechał. Teraz jest masakra. Śpi krótko, dziś to już nie wiem o co mu chodziło, bo budził się w czasie jednej drzemki co 10 min. Suma sumarum był tak wykończony po 16, że płakał ze zmęczenia ale spać się nie chciał dać położyć. Poza tym jak leży w łóżeczku np. pod karuzelką i się robi śpiący zaczyna pojękiwać i wtedy jak wykluczę wszystkie inne możliwości i wiem, że jest śpiący to daję smoka i przykrywam i zasypia po paru minutach. Ale jak jest poza łóżeczkiem, to nie chce się dać położyć. Od razu potwornie płacze. Muszę go wtedy na rękach usypiać.
Na noc jest podobnie, dam cyca przy którym wieczorem często płacze i jak chcę położyć do łóżeczka to jeszcze gorsza histeria. A w nocy częste pobudki z płaczem.
Aaa i chciałam jeszcze dodać, że w nocy jak się obudzi nawet tak na fest, że oczy otworzy i się uśmiecha, to jak go położę do łóżeczka i dam smoka od razu przytula główkę do podusi i zasypia za chwilę. Więc nie wiem o co kaman :/

Wiolek ale mi smaka na pizzę zrobiłaś!!!

ja też jestem za Dzidzią żeby kolejny wątek poprowadziła!!!

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2010-12-02 o 22:12
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 22:00   #3429
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
wiolek
przepraszam, ja to zawsze cos chlapne bardzo podziwiam wszystkie mamusie skazowe jestescie niesamowite z ta dieta
ee tam nic się nie stało ja przyzwyczajona jestem tylko sobię lubię pojęczeć co to bym nie zjadła pokażę wam moją wczorajszą pizze - nietrudno zgadnąć, która część moja

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
jeszcze nie próbowaliśmy.. mam też słoiczek brokułów ale się ich boję.. mają taki srakowaty zielony kolor i jakoś psychicznie się nie mogę przestawić by nakarmić dziecko takim.. szitem
haha zielony kolor ładny :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010306.jpg (118,1 KB, 37 załadowań)
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 22:09   #3430
olakola
Zadomowienie

Misiek, Ernest, Blanka - Wszystkiego naj naj naj

wiolek - polecam zupkę marchewkową z bobowity na początek (albo delikatną jarzynową)
to są jedyne 2 słoiki, które moje dziecko toleruje

anoxa - smaka mi narobiłaś, jutro robię sałatkę gyros, przez Ciebie !!!
brokułów nie dawałam,
ale mój mały jest "delikates", tylko marchewkowa i jarzynowa, wszystko inne powoduje uczulenie - ma takie czerwone placki na ciele

aneciasłonko - dajesz już mięsko ???

Misiulka - wybór soczków od 4tego jest mały; marchewkowe i jabłkowe wykrzywiały małemu "gębę",
jedynie soczek jabłkowy z winogronami pił (ja nie dodawałam wody)

Cytat:
A tak w ogóle to słyszałam że nasze maluchy (choć wydaje nam się, że świadomie i celowo) to ponoć się obracają tylko i wyłącznie za sprawą ciążącej im główki. Głowa się gibnie i całe dziecko ciągnie za sobą.. maluch sobie pomaga nogami i rękami ale to nie znaczy, że chciał się gibnąć A takie celowe obroty ponoć od 7 miesiąca wykonuje, w sensie "chcę i robię".
ja to samo słyszałam, ale tylko o obracaniu z brzucha na plecy - wtedy to przypadek
bo z pleców na brzuch/bok to celowo

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
superowy, cena też superowa
czemu już szukasz fotelika ? Misiek przecież jeszcze nie siedzi, a o ile się orientuję, to dziecko musi siedzieć

Kuba się przewraca z pleców na brzuch ale tylko do zabawek
a z brzucha na plecy to jak straci równowagę i zawsze robi taką zdziwioną minkę

koleżanki mama pracuje w szpitalu, przyjechała babka z niemowlakiem z odmrożonymi rączkami, na spacerze tak dziecko załatwiła

teraz będę nadrabiała klub, bo widzę, że narozrabiałyście
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 22:19   #3431
bajka1807
Zakorzenienie

moja to raczej specjalnie obraca sie z plecow na brzuch, bo inaczej by lezala spokojnie na plecach memlajac swoja ukochana zyrafe, a jest tak ze co ja poloze to zaraz obrot na brzuch. w lozeczku tez zaczela takie akrobacje odstawiac. albo sie kreci i robi 180 stopni.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-12-02, 22:21   #3432
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Siala pisałaś o marchewce Misiuli, ale Misiula pytała o soczki
Soczki czy Słoiczki aaaaj tam, zawsze się do mnie musisz przyczepić podelcu jeden

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 22:31   #3433
modro
Rozeznanie

Cytat:

To znaczy co się dziecku dzieje?
Mogą być bóle brzucha, wysypki... podbarwiona kupa jest okej
Mój kilka pierwszych razy po marchewce robił kupkę z jakby nieprzetrawioną marchwią ale po kilku dniach już wali na gładko
I polecam (jeśli macie sprawdzone już jabłko) podać marchew-jabłko --tu masz (ileś procent) sprawdzonego produktu i część nowości, więc jakby co to reacja będzie słabsza niż po czystej marchwi

Z Hippa odradzam marchewkę! Obrzydliwa, ja jej połknąc nie mogłam...

No właśnie takie podbarwione , nieobrobione kupsztyle marchewkowe...
Na razie odpuszczam marchew na 3 dni. Jade z gruszką...jestpłacz, jak chowam słoiczek.
Ja na razie testuję głównie z hippa, ale jeśli chodzi o marchew to chyba jednak ugotuję sama i rozdrobnię. Reszta wchodzi gładko...i wychodzi tez

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 22:39   #3434
niezawsze
Zakorzenienie

Blanka, Misiek, Ernest
Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
jej ja uwielbiam top model, polskiej wersji nie widzialam, szkoda, ze nie mam polskiej tv
ej, ale na vod mozesz obejzec wszystkie odcinki http://vod.onet.pl/top-model-zostan-...6,odcinek.html

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
A gdzie Hania? No i niezawsze nam gdzieś zniknęła.
jestem jestem!

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość

Dziewczyny używające butelek MAM (niezawsze, Agravka)jakiego używacie smoczka do zagęszczonego mleka?
smoczek x uzywam i daje3 lyzki na 120ml kleiku ryzoweo lub kaszki(obecnie bananowej)
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy Wasze dzieci przekrecaja sie? moja Ada z boku umie na brzuch od paru dni, ale na bok jakos nie chce...chyba ze do cyca, to wtedy nie ma problemu...
boki, brzuch, plecki czasem ja znajduje pol metra od maty cuda na kiju wczynia
Cytat:
niezawsze dobrze ze juz jestes

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
niezawsze oj sporo Cie ominęło in the club
wlasnie widze i zaluje, ze nie moglam sie wlaczyc w dyskusje

Cytat:
Jeśli karmiłaś piersią to nie wiem jak się powinno robić fachowo ale ja bym wykombinowała po swojemu... zakładając, że dziecko pije na posiłek 120ml mleka.. to dałabym do butli 30ml mleka modyfikowanego (1 miarka na 30ml wody) i 90ml swojego mleka z cyca. I podobnie jak wyżej przechodziła stopniowo na Pepti.
nie wiem na ile to prawda, ale slyszalam, ze nie mozna mieszac mleka mm z cycowym, podobno dziecko szwagierki sasiadki trafilo d o szpitala przez to
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
oj nie lubię jak mi niespodziewanie odcinają
tz wypowiedzial umowe a oni szybko zareagowali , od dzis mamy nowego dostawce netu

Cytat:

ja mialam marchew z hippa i jak dla mnie byla ok Hubert tez ja jadl a dynia jest ochydna w smaku choc mlody ja jadl
Maja uwielbia hippa marchewke a po bobovicie uczulonko i brzus bolal ja, ale chyba to przez ta vit C co Siala pisala, bo jablka z hippa jadla i bylo ok.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 22:43   #3435
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Siala, mam nadzieje,ze zle nie zrobilam, bo karmie malego piersia ale to mleko to od razu mu podalam. Odciaganie mi nie wychodzi, no ale mam nadzieje, ze bedzie ok. Zreszta malo wypil, zrobilam mu kleik na tym mleku i troszke dalam do popicia.
Jutro mamy badanie krwi, mam nadzieje, ze wszystko ok z moim maluchem. Dzisiaj mu wyszla koza z nosa taka krwista, i mial taka zaschnieta krew. Czy Waszym dzieciom tez sie zdarza?
scoobs, ja zmienialam mleko kilka razy i zawsze radykalnie, bez mieszania. I z tym mlekiem to było tak, że jak miało pomóc - pomagało a jak miała byc masakra to była, z mieszaniem czy bez.
Co do kozy - moze masz po prostu suche powietrze w domu?

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 23:09   #3436
scoobs
Rozeznanie

Ola, Wiolek, ciekawe kiedy nasze dzieci nam sie pozwola wyspac, ja jestem na skraju wytrzymalosci, nieraz w nocy, to czuje sie jakbym miala usnac na stojaco jak Go bujam. Tz mi troche pomaga, ale ostatnie dwie nocki bardzo sie wscieka i kaze malemu spac...
Olakola, straszne z zamarznietymi raczkami, biedaczek maly, Jego matka sobie pewnie nie moze wybaczyc
Niezawsze, dzieki za linka, musze obczaic, cos mi tam wyskakuje z silverlight wtyczka, sprobuje to sciagnac.
Wlasnie z mlekiem sobie pomyslalam, ze moze ze wzgledu na inne temperatury mleka nie wolno wymieszac. U nas mowia,m ze jak sie odciaga mleko to musi posiedziec w lodowce chyba minimum 6 godzin, zeby mozna je bylo zmieszac, wiec, jak sie zrobi modyfikowane to odciagniete z piersi trzeba by bylo moze podgrzac do dokladnie tej samej temp, mam nadzieje, ze Alkowi nic nie bedzie.
Modro, wiesz, chyba mam suche powietrze, bo duzo grzejemy, a nie nawilzamy, to moze i od tego, dzieki, nie pomyslalam o tym
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 23:39   #3437
niezawsze
Zakorzenienie

az mnie korcilo by napisac to duzymi, podrkeslonymi i w dodatku czerwonymi literami, ale nie bede krzyczec na forum i tak to przeczytacie

od kiedy Karolcia jest z nami?
jak czesto Karolcia sie udziela?
czy ktos z was moze powiedziec, ze Karolci nie lubi?
czy Karolcia cos komus zlego zrobila?

chyba nie? i jak ktos mi powie, ze nie bedzie tesnic za Karolcia nie uwierze!
Ja bede tesknic i mam wielka nadzieje, ze wroci, jakby kazdy sie ze wszystkimi zgadzal i kazdy byl taki sam to by bylo nudno.

Karolciu wracaj do nas i sie nie gniewaj

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-12-03 o 00:06
Stary 2010-12-02, 23:44   #3438
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
az mnie korcilo by napisac to duzymi, podrkeslonymi i w dodatku czerwonymi literami, ale nie bede krzyczec na forum i tak to przeczytacie

czy ktos z was(oprocz Dzidzi) moze powiedziec, ze Karolci nie lubi?

Ja bede tesknic i mam wielka nadzieje, ze wroci, jakby kazdy sie ze wszystkimi zgadzal i kazdy byl taki sam to by bylo nudno.

Ekhm...ja ani razu tak NIE PO-WIE-DZIA-ŁAM

. Witaj Kochanie

Stary 2010-12-03, 00:07   #3439
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Ekhm...ja ani razu tak NIE PO-WIE-DZIA-ŁAM
ok juz edytowalam w takim razie

Maciuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 00:11   #3440
niezawsze
Zakorzenienie

a teraz macie na rozluznienie atmosfery
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20101114-201303_IMG_1216.jpg (57,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20101114-203806_IMG_1349.jpg (41,1 KB, 47 załadowań)

Maciuś
Stary 2010-12-03, 00:13   #3441
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
niezawszeeee jakie Ty masz włoski cacuśne
A bobok świetny zdjęcie na macie mnie rozbraja

Stary 2010-12-03, 00:18   #3442
bajka1807
Zakorzenienie

niezawsze ale sliczne fotki! a Majeczka ma cudne wloski!

ja ide spac... caly czas plodzilam ten swoj marny licencjat, a i tak nei skonczylam jutro musze napisac wstep i zakonczenie ehhh i o 16 oddaje ten shit do sprawdzenia. a przy okazji rozwalilam stolik bo sobie na nim nogi wylozylam i jak nie huklo, az sie m. obudzil i na mnie naskoczyl - wredzioch jeden... a w stoliku sie szyba zsunela i jak nie bachla... dobrze ze sie mloda nie obudzila.

spijcie dobrze!
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-12-03, 00:28   #3443
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
niezawszeeee jakie Ty masz włoski cacuśne
A bobok świetny zdjęcie na macie mnie rozbraja
wiesz zapatrzylam sie na Twoje sliczne foty i tez chcialam miec ladne i dziekujemy
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
niezawsze ale sliczne fotki! a Majeczka ma cudne wloski!

ja ide spac... caly czas plodzilam ten swoj marny licencjat, a i tak nei skonczylam jutro musze napisac wstep i zakonczenie ehhh i o 16 oddaje ten shit do sprawdzenia. a przy okazji rozwalilam stolik bo sobie na nim nogi wylozylam i jak nie huklo, az sie m. obudzil i na mnie naskoczyl - wredzioch jeden... a w stoliku sie szyba zsunela i jak nie bachla... dobrze ze sie mloda nie obudzila.
dzieki wspolczuje pisania, ja swoj w 2 tyg napisalam, ale mialam przyjemny temat "sprzedaz samochodow osobowych w Polsce"

Maciuś
Stary 2010-12-03, 00:32   #3444
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz zapatrzylam sie na Twoje sliczne foty i tez chcialam miec ladne i dziekujemy
To jak dostanę resztę to się pochwalę jak będziecie chciały i może Cię zainspiruję na więcej

Stary 2010-12-03, 00:40   #3445
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
To jak dostanę resztę to się pochwalę jak będziecie chciały i może Cię zainspiruję na więcej
chwal sie chwal, ja wiecej bym chciala, tylko nie wiem czy chlopak mojej kolezanki bedzie tak laskawy

Maciuś
Stary 2010-12-03, 00:41   #3446
alutka78
Rozeznanie

Czesc
Dziewczyny padam, mala chyba zaczyna zabkowac, jeszcze nic nie widac, ale chyba sie zaczyna. Wczoraj kupilismy zel na zabkowanie. Przede wszystkim nie spi tak dlugo w dzien jak spala, jest placzliwa,strasznie sie slini, wklada co ma pod reka do buzki.
Nie mam czasu kompletnie na nic.
Podczytuje Was, ale nie daje rady odpisywac.
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

Co do snu
, to u nas ostatnio nie jest za ciekawie. Jak były spacery dłuższe w dzień, to mały się wysypiał po 3 godziny i oprócz tego robił dwie 40min drzemki rano i wieczorem. Był wtedy wypoczęty, dużo się uśmiechał. Teraz jest masakra. Śpi krótko, dziś to już nie wiem o co mu chodziło, bo budził się w czasie jednej drzemki co 10 min. Suma sumarum był tak wykończony po 16, że płakał ze zmęczenia ale spać się nie chciał dać położyć. Poza tym jak leży w łóżeczku np. pod karuzelką i się robi śpiący zaczyna pojękiwać i wtedy jak wykluczę wszystkie inne możliwości i wiem, że jest śpiący to daję smoka i przykrywam i zasypia po paru minutach. Ale jak jest poza łóżeczkiem, to nie chce się dać położyć. Od razu potwornie płacze. Muszę go wtedy na rękach usypiać.
Na noc jest podobnie, dam cyca przy którym wieczorem często płacze i jak chcę położyć do łóżeczka to jeszcze gorsza histeria. A w nocy częste pobudki z płaczem.
Aaa i chciałam jeszcze dodać, że w nocy jak się obudzi nawet tak na fest, że oczy otworzy i się uśmiecha, to jak go położę do łóżeczka i dam smoka od razu przytula główkę do podusi i zasypia za chwilę. Więc nie wiem o co kaman :/
No jakbym Dagusie widziala.
Cytat:
Moja Pyza wcale się nie przekręca. Jak się złości, to wychyla się na boki, ale nic poza tym.

Jestem wykończona. I rzeczywiście mam doła dziewczynki. Misiulka- głupiomądra, w sensie tego, co napisały mi kobietki w klubie. Macie oczywiście pełną rację
U nas tez nie ma jeszcze "przekretow"

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
siala, zeszła całkiem, teraz ma tylko troszkę suchą skórkę, ale najgorsze zniknęło. Posmarowałam chyba ze 3 razy dosyć grubo, mazidła jeszcze zostało.

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Tylko teraz w zamian ma krostki w koło ust, ale to od pieluchy bo cały czas pcha ją do buzi, czasem mam wrażenie, że się udusi. A zasnąć też bez niej nie zaśnie. Miętoli całymi dniami jakby to jakieś cudo było.
Ja smarowalam raz, juz prawie nie ma.
Cytat:
Co do mazidla to posmarowalam raz malej i zrobila sie taka skorupa na glowce. Chcialam wyczesac, ale ciezko schodzilo. Mysle, ze wiecej zeszlo, przykapieli jak namoczylam. Tez tak robilas< A moze to zaraz po posmarowaniu sie wyczesuje?
Stary 2010-12-03, 00:52   #3447
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość

Ja smarowalam raz, juz prawie nie ma.

Co do mazidla to posmarowalam raz malej i zrobila sie taka skorupa na glowce. Chcialam wyczesac, ale ciezko schodzilo. Mysle, ze wiecej zeszlo, przykapieli jak namoczylam. Tez tak robilas< A moze to zaraz po posmarowaniu sie wyczesuje?
Super, że i u Ciebie się sprawdziło
Ja smarowałam i po kilku godzinach - po kąpieli a właściwie w wanience wyczesywałam.. mały machał łapkami a na go myziałam szczoteczką po mokrych włoskach... ale nie było za wygodnie go trzymać więc jak już go ubrałam to doczesałam resztę

Stary 2010-12-03, 05:21   #3448
papeteria
Zakorzenienie

bajka 9 kciuki za rehabilitacje
pszczolka kciuki za mieszkanko i postaraj sie nam o aktualne fotki syncia i faktycznie caly tatus
anuszka Igula przeslodka
niezawsze no pieknie !
a do karolci juz wystosowalam apel na watku i pisalam ze to juz nie bedzie to samo bez niej ....
wiolek co do nocek to u mnie jest to samo(caly czas niezmiennie) i wiem ze nie jest glodny a a brzus go meczy no ale oczywiscie otwiera dziuba i na minute jest cyc ale czasem udaje mi sie nie dac bo poprezy sie chwile i spi dalej ale za jakis czas znow sie budzi..musze zapisywac godziny o ktorej wstaje bo nie umiem tego dokladnie zliczyc no ale dzis wstalam o 3:30 i mozna powiedziec ze jestem wyspana dziec spal obok a ja nadrabialam forum..no ale oboje odplywamy w nocy sen kolo 19:00- 20:00 a teraz sie skupia w lozeczku (ostatnio regularnie nad ranem mamy kupe,no ale maly robi tylko przy karuzelce lub na macie a wogole to w nocy go przebieralam bo mial mokre plecki i pajaca mu ubralam na odwrot zorientowalam sie jak przyszlo do zapinania
a ta pizza
AAAA I KCIUKI ZA PRAWKO!!!

anieciaslonko dobrze ze juz ok
dzidzia wiesz ze jak dla mnie mozesz prowadzic watek
agravka jak Adaskowi daje smoczka to sie smieje jakby to zabawa byla i gryzie albo tak wypluwa i wciaga nie umie i koniec ale nie poddaje sie i probuje co jakis czas z roznymi
w szpitalu i na chrzcie ciagnal ale chyba taki prezent mi wtedy zrobil
jaszczka super ze lot udany

Moj TZ wczoraj przyniosl zabawki z pracy na mikolaja dla Adasia KLIK i KLIK i taka ksiazeczke do kapieli i..... torbe pelna slodyczy
z mojej pracy nie dostane nic jak zwykle

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-12-03 o 05:33
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 07:22   #3449
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

Misiek, Ernest, Blanka - Wszystkiego naj naj naj

superowy, cena też superowa
czemu już szukasz fotelika ? Misiek przecież jeszcze nie siedzi, a o ile się orientuję, to dziecko musi siedzieć
dziekujemy za zyczenia
chcemy juz kupic bo akurat mamy przyplyw gotowki a potem nie wiadomo jak bedzie. sprzedalismy auto moje wczoraj i chcemy wszystko miskowi kupic czego bedziemy potzrebowac w najblizszym czasie

Cytat:

czy ktos z was moze powiedziec, ze Karolci nie lubi?

dziekujemy za zyczenia
a jesli chodzi o karolcie to na pewno bez niej nasz watek nie bedzie juz taki sam. od poczekalni byla jedna z najbardziej aktywnych dziewczyn
w tym watku KLIK

Cytat:
przesliczne

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Moj TZ wczoraj przyniosl zabawki z pracy na mikolaja dla Adasia KLIK i KLIK i taka ksiazeczke do kapieli i..... torbe pelna slodyczy
z mojej pracy nie dostane nic jak zwykle
ale super prezenty ja tez nic nie dostaje u mnie w pracy

wiolek kciuki i powodzenia

misiek spal dzis do 7 tak 2-3 razy w nocy sie przebudzal tylko wiec nocka super
wszystkim dziekujemy za zyczonka
Stary 2010-12-03, 07:45   #3450
Linka24
Wtajemniczenie

Hej mamki!!!!

Imprezę robię! Tak na pożegnanie! mam nadzieję ze czasem mnie wspomnicie! nie wiem kiedy znów się pojawię ale będę podczytywać od czasu do czasu na tel!!

Tak więc
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości