|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Siala pisałaś o marchewce Misiuli, ale Misiula pytała o soczki
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Anoxa, Karolcia nie usunęła konta. Niech wątek się potoczy do końca, a kolejny z przyjemnością poprowadzę. No i miło mi ![]()
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-12-02 o 21:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Rozeznanie
|
Ja się nie mogę już doczekać podawania słoiczków bo ciekawa jestem jak młody będzie wcinał, no i ta wypaćkana buźka...bezcenne hehe
też jestem za dzidzią ![]() Zmykam miłej nocy wszystkim |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
dzidzia wiem ze nie usunela ale mysle ze nie bedzie prowadzila dalej nowego
#3425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3426 |
Zakorzenienie
|
mi sie wydaje ze karolcia nie wroci. szkoda...
dobranoc mamuski. u nas znow zapowiada sie nieciekawie bo mlody sie kreci co chwile ale powiem wam ze jakos bardziej wyspana jestem jak on sie budzi czesto niz jak cala noc spi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Zadomowienie
|
Ania, Frania, Bajka - wszystkiego naj dla maluszków!
![]() Jeśli chodzi o krem, to ja mam taki zwykły z Ziajki ale on dość tłusty jest, więc mocno smaruję grubą warstwę. Myślę, że wystarczy. Wiolek moje noce wyglądają od jakiegoś miesiąca dokładnie tak jak Twoje ostatnie tzn. mały budzi się co godzinę, półtorej z płaczem, czasem uspokoi go smoczek ale najczęściej trzeba cycusia. Dla mnie to też nie jest normalne, bo w dzień je co 3-4 h. Anoxa ja też lubię zimę ![]() ![]() Justynacz80 fajnie, ze wpadłaś. Mój mały też niewiele śpi w dzień - dziś spał dwa razy po 30 min i raz godzinę ale w tym czasie co 10 min się budził z płaczem ![]() Dzidzia kochanie ![]() Agravka mój mały jest mało ruchliwy i jak Go położę tak leży. Co do snu, to u nas ostatnio nie jest za ciekawie. Jak były spacery dłuższe w dzień, to mały się wysypiał po 3 godziny i oprócz tego robił dwie 40min drzemki rano i wieczorem. Był wtedy wypoczęty, dużo się uśmiechał. Teraz jest masakra. Śpi krótko, dziś to już nie wiem o co mu chodziło, bo budził się w czasie jednej drzemki co 10 min. Suma sumarum był tak wykończony po 16, że płakał ze zmęczenia ale spać się nie chciał dać położyć. Poza tym jak leży w łóżeczku np. pod karuzelką i się robi śpiący zaczyna pojękiwać i wtedy jak wykluczę wszystkie inne możliwości i wiem, że jest śpiący to daję smoka i przykrywam i zasypia po paru minutach. Ale jak jest poza łóżeczkiem, to nie chce się dać położyć. Od razu potwornie płacze. Muszę go wtedy na rękach usypiać. Na noc jest podobnie, dam cyca przy którym wieczorem często płacze i jak chcę położyć do łóżeczka to jeszcze gorsza histeria. A w nocy częste pobudki z płaczem. Aaa i chciałam jeszcze dodać, że w nocy jak się obudzi nawet tak na fest, że oczy otworzy i się uśmiecha, to jak go położę do łóżeczka i dam smoka od razu przytula główkę do podusi i zasypia za chwilę. Więc nie wiem o co kaman :/ Wiolek ale mi smaka na pizzę zrobiłaś!!! ja też jestem za Dzidzią żeby kolejny wątek poprowadziła!!! Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-12-02 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() haha zielony kolor ładny :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | ||
Zadomowienie
|
![]() Misiek, Ernest, Blanka - Wszystkiego naj naj naj wiolek - polecam zupkę marchewkową z bobowity na początek (albo delikatną jarzynową) to są jedyne 2 słoiki, które moje dziecko toleruje anoxa - smaka mi narobiłaś, jutro robię sałatkę gyros, przez Ciebie !!! brokułów nie dawałam, ale mój mały jest "delikates", tylko marchewkowa i jarzynowa, wszystko inne powoduje uczulenie - ma takie czerwone placki na ciele aneciasłonko - dajesz już mięsko ??? Misiulka - wybór soczków od 4tego jest mały; marchewkowe i jabłkowe wykrzywiały małemu "gębę", jedynie soczek jabłkowy z winogronami pił (ja nie dodawałam wody) Cytat:
bo z pleców na brzuch/bok to celowo Cytat:
czemu już szukasz fotelika ? Misiek przecież jeszcze nie siedzi, a o ile się orientuję, to dziecko musi siedzieć Kuba się przewraca z pleców na brzuch ale tylko do zabawek a z brzucha na plecy to jak straci równowagę i zawsze robi taką zdziwioną minkę koleżanki mama pracuje w szpitalu, przyjechała babka z niemowlakiem z odmrożonymi rączkami, na spacerze tak dziecko załatwiła teraz będę nadrabiała klub, bo widzę, że narozrabiałyście |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Zakorzenienie
|
moja to raczej specjalnie obraca sie z plecow na brzuch, bo inaczej by lezala spokojnie na plecach memlajac swoja ukochana zyrafe, a jest tak ze co ja poloze to zaraz obrot na brzuch. w lozeczku tez zaczela takie akrobacje odstawiac. albo sie kreci i robi 180 stopni.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie takie podbarwione , nieobrobione kupsztyle marchewkowe... Na razie odpuszczam marchew na 3 dni. Jade z gruszką...jestpłacz, jak chowam słoiczek. Ja na razie testuję głównie z hippa, ale jeśli chodzi o marchew to chyba jednak ugotuję sama i rozdrobnię. Reszta wchodzi gładko...i wychodzi tez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | ||||
Zakorzenienie
|
Blanka, Misiek, Ernest
![]() Cytat:
jestem jestem! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wlasnie widze i zaluje, ze nie moglam sie wlaczyc w dyskusje ![]() Cytat:
![]() tz wypowiedzial umowe a oni szybko zareagowali ![]() Maja uwielbia hippa marchewke a po bobovicie uczulonko i brzus bolal ja, ale chyba to przez ta vit C co Siala pisala, bo jablka z hippa jadla i bylo ok. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do kozy - moze masz po prostu suche powietrze w domu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3436 |
Rozeznanie
|
Ola, Wiolek, ciekawe kiedy nasze dzieci nam sie pozwola wyspac, ja jestem na skraju wytrzymalosci, nieraz w nocy, to czuje sie jakbym miala usnac na stojaco jak Go bujam. Tz mi troche pomaga, ale ostatnie dwie nocki bardzo sie wscieka i kaze malemu spac...
Olakola, straszne z zamarznietymi raczkami, biedaczek maly, Jego matka sobie pewnie nie moze wybaczyc Niezawsze, dzieki za linka, musze obczaic, cos mi tam wyskakuje z silverlight wtyczka, sprobuje to sciagnac. Wlasnie z mlekiem sobie pomyslalam, ze moze ze wzgledu na inne temperatury mleka nie wolno wymieszac. U nas mowia,m ze jak sie odciaga mleko to musi posiedziec w lodowce chyba minimum 6 godzin, zeby mozna je bylo zmieszac, wiec, jak sie zrobi modyfikowane to odciagniete z piersi trzeba by bylo moze podgrzac do dokladnie tej samej temp, mam nadzieje, ze Alkowi nic nie bedzie. Modro, wiesz, chyba mam suche powietrze, bo duzo grzejemy, a nie nawilzamy, to moze i od tego, dzieki, nie pomyslalam o tym |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zakorzenienie
|
az mnie korcilo by napisac to duzymi, podrkeslonymi i w dodatku czerwonymi literami, ale nie bede krzyczec na forum i tak to przeczytacie
![]() od kiedy Karolcia jest z nami? jak czesto Karolcia sie udziela? czy ktos z was moze powiedziec, ze Karolci nie lubi? czy Karolcia cos komus zlego zrobila? chyba nie? i jak ktos mi powie, ze nie bedzie tesnic za Karolcia nie uwierze! Ja bede tesknic i mam wielka nadzieje, ze wroci, jakby kazdy sie ze wszystkimi zgadzal i kazdy byl taki sam to by bylo nudno. Karolciu wracaj do nas i sie nie gniewaj ![]() Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-12-03 o 00:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3439 |
Zakorzenienie
|
ok juz edytowalam w takim razie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Zakorzenienie
|
a teraz macie na rozluznienie atmosfery
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zakorzenienie
|
niezawszeeee jakie Ty masz włoski cacuśne
![]() A bobok świetny ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Zakorzenienie
|
niezawsze ale sliczne fotki! a Majeczka ma cudne wloski!
ja ide spac... caly czas plodzilam ten swoj marny licencjat, a i tak nei skonczylam ![]() spijcie dobrze! |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | |||
Rozeznanie
|
Czesc
Dziewczyny padam, mala chyba zaczyna zabkowac, jeszcze nic nie widac, ale chyba sie zaczyna. Wczoraj kupilismy zel na zabkowanie. Przede wszystkim nie spi tak dlugo w dzien jak spala, jest placzliwa,strasznie sie slini, wklada co ma pod reka do buzki. Nie mam czasu kompletnie na nic. Podczytuje Was, ale nie daje rady odpisywac. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do mazidla to posmarowalam raz malej i zrobila sie taka skorupa na glowce. Chcialam wyczesac, ale ciezko schodzilo. Mysle, ze wiecej zeszlo, przykapieli jak namoczylam. Tez tak robilas< A moze to zaraz po posmarowaniu sie wyczesuje?
![]() |
#3447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja smarowałam i po kilku godzinach - po kąpieli a właściwie w wanience wyczesywałam.. mały machał łapkami a na go myziałam szczoteczką po mokrych włoskach... ale nie było za wygodnie go trzymać więc jak już go ubrałam to doczesałam resztę ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Zakorzenienie
|
bajka 9 kciuki za rehabilitacje
pszczolka kciuki za mieszkanko i postaraj sie nam o aktualne fotki syncia ![]() anuszka Igula przeslodka niezawsze no pieknie ! a do karolci juz wystosowalam apel na watku i pisalam ze to juz nie bedzie to samo bez niej .... wiolek co do nocek to u mnie jest to samo(caly czas niezmiennie) i wiem ze nie jest glodny a a brzus go meczy no ale oczywiscie otwiera dziuba i na minute jest cyc ale czasem udaje mi sie nie dac bo poprezy sie chwile i spi dalej ale za jakis czas znow sie budzi..musze zapisywac godziny o ktorej wstaje bo nie umiem tego dokladnie zliczyc ![]() ![]() ![]() ![]() a ta pizza ![]() AAAA I KCIUKI ZA PRAWKO!!! anieciaslonko dobrze ze juz ok ![]() dzidzia wiesz ze jak dla mnie mozesz prowadzic watek agravka jak Adaskowi daje smoczka to sie smieje jakby to zabawa byla i gryzie ![]() ![]() w szpitalu i na chrzcie ciagnal ale chyba taki prezent mi wtedy zrobil jaszczka super ze lot udany Moj TZ wczoraj przyniosl zabawki z pracy na mikolaja dla Adasia KLIK i KLIK i taka ksiazeczke do kapieli i..... torbe pelna slodyczy ![]() z mojej pracy nie dostane nic jak zwykle ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-12-03 o 05:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chcemy juz kupic bo akurat mamy przyplyw gotowki ![]() Cytat:
![]() a jesli chodzi o karolcie to na pewno bez niej nasz watek nie bedzie juz taki sam. od poczekalni byla jedna z najbardziej aktywnych dziewczyn w tym watku KLIK przesliczne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wiolek kciuki i powodzenia misiek spal dzis do 7 ![]() ![]() wszystkim dziekujemy za zyczonka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamki!!!!
Imprezę robię! Tak na pożegnanie! mam nadzieję ze czasem mnie wspomnicie! nie wiem kiedy znów się pojawię ale będę podczytywać od czasu do czasu na tel!! Tak więc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.