|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ V
Cytat:
Ja mojemu nie układam i ma lepszy porządek niż ja
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam obok kartonu jeszcze zawsze stoi torba od alfy.Co do półek TŻa - nie myśl, że tak będzie długo
|
|
#1053 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mimo wszystko uważam ze lepiej mieć swoj piec i nie byc uznależnionym kiedy włączą ogrzewanie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czym większy metraż tym większy czynsz, a ten często jest w granicach nawet 800 zł ![]() dużo osób w otoczeniu ma Tbs.
|
|
|
#1055 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Dzisiaj wstałam już o 5 żeby posprzątać przed przyjściem teściowej niestety jak narazie jej nie ma i nie wiem dokładnie o której będzie. Wkurza mnie to ale coż poradzic ![]() Wiecie tak o tym ogrzewaniu i opłatach mowa to ja kompletnie nie wiem jak jest u nas. Nie ma żadnych liczników. TŻ pytał się dozorcy i ten mu powiedział, że ogrzewanie jest wliczone w czynsz. I że jak czynsz wzrośnie to ogrzewanie też ale narazie nic do niego nie przyszło. Mówił że ten co grzeje cały czas i ten co wogóle mają jedną stawkę naprawdę nie wiem o co w tym wszystkim chodzi. My tylko w jednym pokoju mamy na maksa w drugim na 1 a w kuchni zakręcony. Mam nadzieję, że jakiejś dopłaty nie będzie ![]() Co do sprzątania u nas raz w tygodniu przychodzi sprzątaczka także zmian i grafików żadnych nie ma
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze, nikt mnie nie zmotywuje swoją szafą z butami ![]() ![]() idę na chwilę do Aldika po fryty, zrobię dziś i jutro na obiad, hmmm jak zdrowooooooo ale mi się nie chce wychodzić, zaraz wracam
|
|
|
#1057 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo ludzi mieszka w tbsach bo nie stać ich na normalne mieszkanie, a że ceny są niskie to i chętnych jest mnóstwo, niestety później czynsze są bardzo wysokie, my płacimy za kawalerkę 560zł czynszu, a sąsiedzi za dwa pokoje już 790 porażka totalna, od stycznia chcemy odkładać jakieś pieniążki na mieszkanie i później ewentualnie dobrać kredyt bo to się nie mieści w głowie
|
|
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby jaki porządek
![]() U mnie znów sypie
|
#1060 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Mój nie z tych
Błyskawiczny bałaganiarz ![]() Cytat:
![]() Śmigam do pana doktora, ciekawe jaki będzie werdykt. Tymczasem SPD
|
|
|
#1061 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1063 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a tak wynika z tego papierka co nam zostawili a Wy jakie macie zużycie miesieczne wody????Co do książek to wiem o czym mówisz, mialam tak jak pisałam mgr, dosłownie marzyłam o tym żeby w końcu przeczytać coś co lubie a nie co MUSZĘ po obronie zaczął sie dla mnie istny raj z resztą do teraz uwielbiam chodzić do empiku, oglądać książki i kupować to co mnie zainteresuje |
|
|
|
|
#1064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie 3 kubiki wody na osobę 25zł na miesiąc. Nie wiem jakie mam miesieczne zużycie, bo płacę te 25zł za osobę i raz na jakis czas sprawdzają liczniki |
|
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Widać, że jeden region, bo i u mnie sypie
![]() Cytat:
![]() A wody nie mam pojęcia ile zużywamy Jakoś nigdy się tym nie interesowałam. Jak przyjdzie kartka za czynsz w tym miesiącu to się przyjrze![]() Ja książki uwielbiam, choć niekoniecznie te akademickie. Mam wrażenie, że są na jedno kopyto, a co jedna to większe farmazony napisane heh. No ale z czegoś pisać trzeba ![]() Zaraz południe, a ja jeszcze ani zdania nie napisałam Puściłam drugie pranie i robiłam porządek w dokumentach No teraz już pisze i oczywiście będę podczytywała
|
|
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wodomierze zamontowane są na klatce schodowej, tak jak i licznik od gazu, także panowie spisujący chodzą sobie tak jak im się podoba i nie ma problemu, że kogoś nie było. My wiemy, które nasze liczniki więc zawsze sobie sprawdzamy jak dostaniemy rachunki czy dobrze spisali.
Pamiętam an początku to był problem z wodomierzami, bo przypisali nam nie ten licznik co potrzeba i kłócili się z nami, że to na pewno nasz ale na szczęście nie tylko my mieliśmy ten problem i szybko go rozwiązano.A co do sprzątania na klatce to jest pan sprzątający i on dwa razy w tygodniu sprząta.
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Ja gazu nie mam. Licznik z prądu w domu. ostatnio nam w październiku spisywali i rozliczali. W efekcie czego prognoza zwiększyła się o 13 groszy co 2 miesiące płatne
![]() z wodą mieliśmy problem bo poprzedni właściliele deklarowali o wiele mniej więc mieliśmy dużą dopłatę. teraz zmieniliśmy na 5 kubików ciepłej i 5 zimnej i nam starcza ![]() czynsz wychodzi ok 460 zł (zimowy) i 390 zł letni
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już chyba lepiej wziąć kredyt na swoje mieszkanie, czynsz w 3 pokojowym w granicach 300 zł w mniejszym mieście, a jednak spłaca się swoje.
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wiadomo, że lepiej spłacać kredyt niż haracz w postaci czynszu. |
|
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle to byłam w sklepie i serio nie wiem jak my damy radę do czwartku włącznie przetrwać
kupiłam opakowanie skrzydełek, robię teraz rosół i zrobię pojutrze( na szczęście zimno na dworze, więc mięso się mrozi kupiłam 2 opakowania fryt, to do niedzieli będzie. co dalej nie wiem ![]() chyba zrobię ciasteczka własnej roboty kruche, bo składniki mam,a coś słodkiego będzie ![]() ale od poniedziałku do czwartku to kosmos będzie przetrwać ![]() niech już będzie 10 ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jejku ale napisałyście znowu będe musiała was nadrabiać, znowu dziś w pracy urwanie głowy ale wpadałam na chwilkę bo żeście pisały ostatnio o kuchniach i mi się przypomniało że wstawiałam tutaj na forum fotki więc może też się pochwalę. Nienawidzę rzeczy na wierzchu więc wszystko pochowane ![]() A jakbym chciała zobaczyć wasze albumy to muszę wysłać zaproszenie tak? czy jak to jest? Niestety po awarii nie ma zdjęć na forum
|
|
|
|
#1072 |
|
Zadomowienie
|
Kochane no rozniosę tą teściowa. Miałam iść z mała na spacer ale czekałam na nią bo podobno do 13 miała być. Przed samą 13 dzwoni do K i mówi, że dzwoniła do niego i przyjedzie póżniej bo jakieś problemy z kasą ma. I co mam teraz cały dzień siedziec w domu bo ona może w każdej chwili przyjechać. Zła jestem bo zamiast do mnie zadzwonić to dzwoni do TŻ który jest w pracy że ona będzie póżniej. I takim to sposobem dzieciaczek mi się układa do snu a ja dzień spędzam w domu na czekaniu na teściowa
![]() Kraven mam do ciebie prośbę!!! Napiszę na PW
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam marchew i pomarańcz, zupka wstawiona, więc mogę pisać dalej
|
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, muszę w przyszłym tygodniu skrzydełka też kupić. Lubię pieczone bardzo, ale TŻ nie znosi dlatego rzadko bywają - bo mi się nie chce nigdy dwóch rzeczy na jeden obiad robić.
Dzisiaj planuję polędwiczki - jeśli będzie mi się chciało stać przy garach. Jak znów będę wracać do domu ponad dwie godziny to mogę mieć z tym problem. I ogóle muszę, no MUSZĘ się pochwalić, że dostałam awans. Teraz niestety Szef na tydzień wyjeżdża i dzisiaj urwanie głowy jest, ale jak wróci obiecał rozmowę o warunkach umowy.
|
|
#1075 |
|
Konto usunięte
|
posprzątałam w komodzie, obrałam ziemniaki i już więcej sił i chęci nie mam na sprzątanie
![]() ale dostałam dziś dwie dobre wiadomości więc humor mi nawet dopisuje ![]() po pierwsze Tż dostał w tym miesiącu dodatkowo ponad 600 zł (co prawda ja z tą kasą nic wspólnego nie będę miała bo w związku z tym, że zbiera na wymianę samochodu przeleje tą kasę na konto oszczędnościowe- ale im szybciej uzbiera -a potrwa to pewnie jeszcze co najmniej kilka jak nie kilkanaście msc, tym szybciej będzie żyło nam się łatwiej albo będzie można myśleć o wymianie mieszkania na większe )a po drugie dostałam przed momentem telefon , że po stażu jest dla mnie etat (stanowisko koordynatora ), więc będę miała pracęi się chyba jeszcze nie chwaliłam ze względu na wcześniejszą awarię, więc to zrobię teraz- dostałam nieoficjalnie dodatkowe zlecenie (nieoficjalnie bo z racji tego , że jestem na stażu nie mogę podpisać żadnej umowy),za które nie dość, że dostane kasę (nie wielką ale zawsze) to jeszcze naprawdę wiele się nauczę i może uda mi się załapać jakieś dobre znajomości
Edytowane przez 201608051010 Czas edycji: 2010-12-03 o 13:31 |
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja właśnie piekę ciasteczka na poprawę nastroju ale syf mi się w kuchni przez to pichcenie zrobił
|
|
|
#1077 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() co Ty bedziesz teraz z kasa robić? bo u mnie dzisiaj w pracy taka nerwowa atmosfera, prezes chodzi po korytarzu i sie nadziera bo nie ma kasy na płatności, ze chetnie zmienię posadę i to im szybciej tym lepiej ![]() edit: Ninionka Tobie też gratuluję!
Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2010-12-03 o 13:33 |
|
|
|
|
#1078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() wiesz co, ale nie przejmuj się, jest tak zimno, że mi by się nawet nie chciało spacerować
|
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() Dla TŻ też w związku z dołożeniem kasy do samochodu. ![]() Aaaa jeszcze zapomniałam o jednym. To akurat główne do części z Was. Robię podchody do szkoleń w styczniu i te które mnie najbardziej interesują i o które mam zamiar męczysz Szefa są w... POZNANIU. ![]() Proszę się więc szykować na spotkanie ze mną.
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja póki co mam dolinę, ale po 10 będę miała super humor, wypłata, może jakieś bony byle do 10-ego
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

Tam obok kartonu jeszcze zawsze stoi torba od alfy.
i tak nam podwyższają czynsz średnio raz na kwartał