2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-03, 10:29   #4771
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Pandziolka- fajny Babel

Hm, ja bym wybrala beze (z brazow) i jedna sciane na jakis zdecydowany kolor machnela albo tapete w jakies kwiaciory kolorowe, co by nie bylo za ponuro (na ta scianke gdzie teraz jest naroznik)
czyli ostatnie zdjęcie?? kurcze tapety nie chce po nie lubie.. ale myslalam o naklejce coś takiego jak tu
Bo w komodzie i witrynie mam motyw bambusa,,,
jak myslisz dalej będzie ponuro?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9284_Blonie_22_10_2010_001.jpg (112,7 KB, 40 załadowań)
Stary 2010-12-03, 10:33   #4772
pandziolka
Raczkowanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Dziewuszki jak wiecie kupilam mieszkanko i zastanawiam się nad kolorkami- i postawiłam na brązy.. ale nie wiem jak dobrać kolory, czy dać po całości jeden kolor czy dwa... Kuchani zostaje tak jak jest...
doradzcie mi prosze Meble Bedą inaczej ułożone i nie bedzie tego zielonego dywanu..na scianie gdzie jest teraz naroznik bedzie TV komoda i póleczka...
a mi się podoba druga fotka i nic bym nie zmieniała,ale na tą dłuuuugą ścianę gdzie jest narożnik to też bym dała jakąś fajną tapetę tak jaki Zuzi.tą krótszą ścianę na taki czekoladowy,a na długą wtedy tapetę turkusowo-brązową.nie koniecznie w kwiaty,ale jakiś fajny wzór.bratowa mojego tża właśnie tak zrobiła w sypialni i naprawdę wygląda to świetnie i tak elegancko.

ona ma coś takiego.na żywo wygląda dużo lepiej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tapeta.jpg (72,6 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez pandziolka
Czas edycji: 2010-12-03 o 10:40
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 10:34   #4773
Zuziczka
Rozeznanie

Ninaad- a moze nie byla glodna, co?

Garnki czekaja, tak wiec jeszcze nic straconego

A jak tam proba serkowa dzisiaj?
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 10:38   #4774
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
a mi się podoba druga fotka i nic bym nie zmieniała,ale na tą dłuuuugą ścianę gdzie jest narożnik to też bym dała jakąś fajną tapetę tak jaki Zuzi.tą krótszą ścianę na taki czekoladowy,a na długą wtedy tapetę turkusowo-brązową.nie koniecznie w kwiaty,ale jakiś fajny wzór.bratowa mojego tża właśnie tak zrobiła w sypialni i naprawdę wygląda to świetnie i tak elegancko.
czekaj bo chyba nie kumam.. jeden kolor ciemny brąz - sciana z oknami i tam gdzie stoi narożnik ciemne..a ta długa ma byc z tapetą? tak?
Stary 2010-12-03, 10:41   #4775
aaneczka1984
Zadomowienie

mszu ..no faktycznie z bliska robiłam...ale tez mi starszy synek przeszkadzał i robiłąm tak na szybcika, zanim on dorwie sie do Patryka, albo aparatu

Jak tak Was czyrtam to se myśle że mam dziecko aniołka.
nocki jeszcez nie miłam zarwanej, budzi sie 2 razy, w dzien dużo spi..mało płacze (chyba ze głodny), problemow brzuszkowych jakotakich brak, ...(odpukac w niemalowane)
Tylko tak se mysle że Domik był jeszcze lepszym dzieckiem niż Patryk a co z niego wyrosło
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 10:44   #4776
ycnan
Zadomowienie

Ja tylko na sekundkę, zawiadomić mszu , że zdjęcia nie będzie bo kolega nie oddał mi kabelka Pożycza średnio raz na dwa tygodnie Chyba mu żal kasy, żeby sobie kupić W każdym razie, mszu, nie czekaj, tylko rób zestawienie dzieciaczków bez mojego szkraba.
No, chyba, że się zadowolisz takimi kiepskimi zdjęciami sprzed miesiąca

Spadam, nadrobię Was wieczorkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (86,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (94,0 KB, 15 załadowań)
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 10:52   #4777
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Ninaad- a moze nie byla glodna, co?
a diabli wiedzą. W sumie to nawet sporo zjadła Przed chwilą znowu były piski, ale teraz to chyba śpiąca- dałam smoka, dałam pieluszkę i pewnie zaraz zaśnie
Garnki czekaja, tak wiec jeszcze nic straconego
to koniecznie daj znać
A jak tam proba serkowa dzisiaj?
wczoraj ok. 18 zjadłam wieśniaka light (150g). Póki co buźka małej ok. I nie wiem czemu ale nawet dzisiejsze kupy wyglądają lepiej niż ostatnio. Jak jej nie wysypie do wieczora to dziś na kolację też zjem serek i będziemy dalej obserwować
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 11:04   #4778
aaneczka1984
Zadomowienie

Mpik..a może na tej brazowej ściaie dałąbys jakieś bordo, a resztę w kolorze kremowym? Moja siostra ma tak wymalowana sypialnie i bardzo mi sie podoba..
Do tego na farbę ma połozony taki srebrny pył., ktory sie slicznie odbija do słońca...
Stary 2010-12-03, 11:45   #4779
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Mpik..a może na tej brazowej ściaie dałąbys jakieś bordo, a resztę w kolorze kremowym? Moja siostra ma tak wymalowana sypialnie i bardzo mi sie podoba..
Do tego na farbę ma połozony taki srebrny pył., ktory sie slicznie odbija do słońca...
obecnie ten pokoj wyuglada tak a ja chce go zmienic na kolorki podane post wcześniej..tylko nie moge sie zdecydowac jak opcja z bordem też wchodziła w gre ale jednak brązy bardziej mi się ostatnio podobają. Nie wiem tylko jak pomalowac aby nie bylo za ciemno choc mieskanie jest bardzo jasne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 111111.jpg (65,7 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3333333.jpg (77,4 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-12-03 o 11:47
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 11:53   #4780
pandziolka
Raczkowanie

Cytat:
czekaj bo chyba nie kumam.. jeden kolor ciemny brąz - sciana z oknami i tam gdzie stoi narożnik ciemne..a ta długa ma byc z tapetą? tak?
dokładnie o to mi chodziło ale ta naklejka z bambusem też się nieźle prezentuje
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 11:54   #4781
Majka232
Zakorzenienie

Cześć

Mój synek przez 2 dni prawie nie spał w dzień, szczególnie w poniedziałek od 9 do 21 miał 2 ok.40 min. drzemki i tyle...
Wczoraj w dzień jadł co 4-5 godz. więc odbił to sobie w nocy, bo jadł o 23, 2.40, 5.20 i kolejna pobudka już po 7, więc wesoło

Poza tym byliśmy już na pierwszej rehabilitacji w szpitalu i niby wiem jak go turlać, kłaść na brzuszku itd.a mam wrażenie, że robię to nieprawidłowo, tak nieudolnie... Nast. spotkanie z rehabilitantką 31.12, za m-c, więc w tym czasie będziemy chodzić do innej rehabilitantki-prywatnie.

Poza tym pani dr. kwalifikująca do rehabilitacji kazała nam nie szcepić na razie małego, a później żadnych rotawirusów i szczepień skojarzonych... A pediatra nie rozumie skąd takie podejście i zażądała zaświadczenia od tej pani dr... Całe szczęście, że udało nam się zapisać na wizytę do super neonatologa, byliśmy wczoraj, bo zwolniło się miejsce, a tak to wizyta byłaby za 2 tyg.... On nam rozjaśnił wszystko, bo jedni nam mówili o wzmożonym napięciu mięśniowym u synka, inni o obniżonym a on nam wytłumaczył, że wszyscy patrzą na niego przez pryzmat tego 1 pkt. z którym sie urodził, a gdyby dostał od razu 10 pkt. to nikt by nie zwrócił uwagi np.na nie do końca prawidłowy odruch moro (synek rozkłada rączki, ale nie przyciaga ich później do siebie), obserwował małego ponad godzinę (wizyta była b.długa, wszystko nam wyjaśnił odnośnie kupek, karmienia, ulewania, koloru skóry itd.). Bardzo dużo się dowiedzieliśmy, podniósł nas na duchu, że mamy patrzeć na Szymka takiego jaki jest teraz i nie myśleć ciagle o tym 1 pkcie, bo on w 3 min. miał 6 pkt a w 5 -10pkt, wiec szybko z tego wyszedł.
Mały jest wysypany na buźce i główce. Okazało sie, że to skaza białkowa, mimo, że nie jem nabiału, cielęciny itd. ale mały dużo zjada mojego mleka i nie radzi sobie z jego trawieniem. Szymon ma 6 tyg.a waży 5 kg także kawał chłopa z niego
Co dos zcepień to okazało sie, że pani dr odradzajaca nam szczepionkę skojarzoną itd. jest wielka przeciwniczka szczepień i każde dziecko trafiające do niej na rehabilitacje uznaje za powikłanie po szczepieniu, więc szczepimy skojarzoną 5w1 (chyba pentaxim) i na rotawirusy, ale za tydzień tylko wzw.b a jak mały skończy 2 m-ce to rota i 5w1.

Ten neonatolog opisał 3 syt. kiedy warto szczepić na rota:
- gdy dziecko pójdzie do żłobka
- dy ma rodzeństwo chodzące do przedszkola i żłobka
- gdy ma się tzw.dom otwarty i dużo ludzi się przez niego przewija (u nas właśnie tak jest, znajomi z dziećmi, mąż ma kontakt z wieloma ludźmi w pracy itd.)

Pneumokoki też doradzał (my na razie nie szczepimy, może przy nast.szczepieniu lub jeszcze później, bo gdy dziecko ma chyba 2 lata to wymaga tylko 2 dawek, a tak to wiecej). Meningokoki odradził ponieważ jest to szczepienie na wirus, który wyst. w Stanach, u nas jest inny, a na ten wirus póki co nie ma szczepionki.

Może komuś sie przydadzą te informacje....

Postaram się Was nadrobić, ale b.dużo tego i synek coś co chwilę kwili...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 11:59   #4782
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
obecnie ten pokoj wyuglada tak a ja chce go zmienic na kolorki podane post wcześniej..tylko nie moge sie zdecydowac jak opcja z bordem też wchodziła w gre ale jednak brązy bardziej mi się ostatnio podobają. Nie wiem tylko jak pomalowac aby nie bylo za ciemno choc mieskanie jest bardzo jasne
Skoro mieszkanko jest jesne to możesz poszaleć z kolorystyka..

możesz sama sie pobawić i cos dobrać:
tam mozesz dodac zdiecia własnego salonu i wirtualnie polamować go
http://www.magnatfarby.pl/inspiracje...ator/#/wnetrza
Stary 2010-12-03, 12:06   #4783
ycnan
Zadomowienie

Mpik82, Mi najbardziej podoba się wersja numer 1, czyli mieszanka brązów - ciemny "tylko" na ścianie z oknami i tej przy narożniku. Ale ostatnie zdjęcie też ładnie wygląda.
Stary 2010-12-03, 12:13   #4784
Pomidora
Zakorzenienie

Paula, szok, jakie macie stosunki z "super" bratem TŻta! Wybacz, ale to jakiś imbecyl, jak można tak si zachowywać! Współczuję

Aaannnaaa, Teodor rewelacyjny, zdjęcie ostatnie mnie rozczuliło A ty możesz tu się wygadać spokojnie. Dzieci są różne, to ze ja zdążę wszystko w domu zrobić zależy tylko od tego, ze mam grzeczne dziecko i czas na wszystko. A ty jesteś biedna i musisz widocznie przejść przez ten okres Teodora burzliwiej. Dużo siły życzę

Gabisun, pierwsze zdjecie najbardziej mi się podoba! Rewelacja!

Mszu, czy ty mi kochana w koncu napiszesz, czy jakieś zdjęcie z moich nadaje się do kolażu? To ci wyślę, bo też chcę Tymka w kolażu A scenariusz jasełek

Calabria, ja miała ten zabieg jako dziecko - nic nie pamiętam Kochana, będzie dobrze

Elenko, dzięki Bogu nie mamy chrześniaków P. ma jednego, ale daleko, więc nawet tam nie jedziemy Więc kasy mniej do wydania.

Ninaad, pierwsze zdjęcie Oli rozłożyło mnie na łopatki Aż męża zawołałam! A sliczną masz córeczkę

Szczesliwa, jak ci dziecko nie śpi, a nie marudzi, to się nie martw Ja to się bym chyba wściekła jakby Tymo nie spał, bo mam taki wewnętrzny jakiś nakaz, żeby jak nie śpi to z nim gadać i się bawić, a tak to bym nic nie zrobiła A co do chwytania zabawek - Tymo ma 14 tygodni a nie wyciąga po nic rączek Masakra...

Martucha, ależ zazdroszczę tej rehabilitacji! Super, ze tak trafiliście! A to na nfz czy prywatnie? Ja ostatnio stwierdziłam, że chyba nie ufam naszej rehabilitantce Ale to dlatego, ze zaczynam się martwić o Tymcia, ale o tym niżej... A pomysł z pudełkiem mamy ten sam - też mam Tymkowe pudełko

Zuza, fajny pomysł z albumem. My dostaliśmy taki wielki wypasiony do uzupełniania - też na bieżąco wpisuję różne rzeczy, a teraz będziemy zdjecia wywoływać.

Ilona, ty to masz biedna z tymi zębami... A decyzja trudna. Historia z pampkiem świetna

Calabria, mój też nie gada cały czas, nie martw się. Jak mu sie chce to zagada, coś tam pogaworzy, ale tylko do ludzi i do żyrafy z maty Do niczego innego nie gada więc się nie martw. A co do zabawy - ja rzeczywiscie jak mały nie śpi to poświęcam czas na zabawę z nim, ale to wychodzi jakieś 30 min. a potem on 2 godziny śpi, więc mam czas na wszystko. Jak się zdarza, ze nie śpi, to też daję go do fotelika i prasuję, albo zmywam Zdjęcie małej piękne

Aaneczko, mały śliczny!

Anilkadro, miss grudnia wymiata

Kaska, nie rezygnuj ze swojego sposobu na oduczenie spania na rękach! My robiliśmy to samo i to daje efekty, chociaż najmilsze nie jest. Mały zasypia najczęściej sam. Jak się poddasz to będzie w gronie mamuś, które narzekają, ze ciągle dziecko na rękach muszą nosić, a nic z tym nie ptrafią zrobić. Siły życzę

Nika, fajny ten twój Pawcio A smoka ma zarąbistego!

CDN.

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 12:16   #4785
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
czyli ostatnie zdjęcie?? kurcze tapety nie chce po nie lubie.. ale myslalam o naklejce coś takiego jak tu
Bo w komodzie i witrynie mam motyw bambusa,,,
jak myslisz dalej będzie ponuro?
Terazniejsze tapety to w zasadzie wielkie naklejki Te bambusy tez fajne nie powinno byc ponuro, szczegolnie jesli nie masz ciemnych mebli albo bedziesz miala jakies fajne kolorystycznie dodatki Mi chyba chodzilo o kolory z wersji nr 1.

Ycnan- ale fajny ten twoj synek

Ninaad- a moj Olek ma takie wykwity na polikach,ze ja sie chyba poplacze... Juz nie wiem co ja jem nie tak. Jak tak dalej pojdzie, to zaczen jesc wszystko, bo i tak nie bedzie roznicy. Cale cialo ma w krostkach i suchej skorce...

Majka- dzieki za info. Jak bedziesz miala jescze jakies ciekawostki, to ja z przyjemnoscia przeczytam!
Stary 2010-12-03, 12:18   #4786
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Pomidora, męcze tylko te kotrych zdjęć jeszcze nie mam. Tymkowe juz dawno jest w kolażu

ycnan
... chyba se jaja za przeproszeniem robisz! Poza tym znasz takie powiedzenie dobry zwyczaj nie pozyczaj? Dobrym i calkiem niedrogim wynalazkiem jest czytnik kart. Poza tym wiekszosc laptopow i w miare nowych kompów stacjonarnych ma wbudowane takie czytniki.
Czekam na jakies pożadne zdjecie! Skonczyłam!

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-12-03, 12:19   #4787
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Skoro mieszkanko jest jesne to możesz poszaleć z kolorystyka..

możesz sama sie pobawić i cos dobrać:
tam mozesz dodac zdiecia własnego salonu i wirtualnie polamować go
http://www.magnatfarby.pl/inspiracje...ator/#/wnetrza
Nio wlasnie zdjęcia które zamieściłam są własnie z tej stronki, bawie się już kilka dni i dalej nie wiem co najladniej pasuje
Stary 2010-12-03, 12:26   #4788
Majka232
Zakorzenienie

Zuziczko - nie wiem czy to ciekawostka, ale o tym się wczoraj dowiedziałam, że dziecko karmione piersią może robić kupkę nawet raz na kilka dni, a może kilka każdego dnia. Normą są kupki budyniowate żółte, ale i te zielonkawe bardzo wodniste wsiąkające niemal całkowicie w pieluchę.
Z diety mamy trzeba wykluczyć mleko i to co z mleka płynne np. jogurty, serki, można spróbować zwykłego twarogu, nie jeść truskawek.
Ulewania można liczyć (każde stawiając krzyżyk, nieistotne czy są duże czy małe) w ciagu doby i wyliczać średnia tygodniową i jak sie zmniejsza to ok. Do ok.3 m0ca powinno to ustąpić. Objawem refluksu jest czkawka (a nie tego, że dziecku zimno)

Spadam, mały sie obudził
Stary 2010-12-03, 12:32   #4789
Pomidora
Zakorzenienie

Mpik, uwielbiam zdjęcia twojej córci - cudna jest Oby jeszcz dała mamie odpocząć Mieszkanko kupiliście śliczne! A kolorki - chyba przedostatnia wersja podoba mi się najbardziej.

Gabisun, super, że wyskoczyłaś sobie na spotkanie - to na pewno bardzo dobrze robi Ja wczoraj zostawiłam mojego marudę z P. i poszłam... na zakupy do reala Ale miałam ochotę się przejść i fajnie było

Aaannnaaa, wierszyk mnie rozwalił

Zuza, Tymo też ma tak, że jak wpada w histerię, to jak mnie zobaczy to ryczy jeszcze głośniej. Ech, te nasze dzieciaki Mam nadzieję, że Olo z tego wyrośnie jak najszybciej

Pandziolka, fajne zdjęcia, typu pęce do góry I co za ślepka piękne

Majka, fajnie, ze trafiliście na takiego dobrego lekarza I że wszystko wam wyjaśnił!

Mszu, ciekawa jestem, które wybrałaś zdjecie

Tymcio coś ostatnio marudny, już wymiękam powoli, bo płacze przy byle okazji. Zastanawiałam się, czy coś go nie boli, bo potrafi przez sen zapłakać, ale ani nie ma brzuszka twardego, ani nic. A płacz czasem taki, że tak jak pisała Zuza - od razu ryk wielki!
Czekam na 15 grudnia, bo przy okazji szczepień będzie miał kontrolę lekarską i muszę powiedzieć lekarzowi,że mimo rehabilitacji mały nawet nie próbuje przewracać się na boczki, nie ogląda sobie rączek ani nie chwyta Czasem chce mi się płakać, że on nie potrafi tylu rzeczy robić Mam nadzieję, ze to nadrobi, że to chwilowe...Ale już skończył 14 tygodni, a nawet nie próbuje, tylko macha bezwładnie rączkami. Jak mu włożę do ręki zabawkę to trzyma, ale nawet o niej jakby nie wiedział. Jeszcze gdzieś wyczytałam o takim odruchu, ze jak się machnie dziecku przed oczami ręką, to powinno szybko zamrugać. Tymcio tak nie robi, po prostu patrzy dalej bez mrugnięcia. Dziś mam taki jakiś dzień zwątpienia, przepraszam, musiałam się wygadać...

Ale idziemy dziś na Jarmark Mikołajkowy, może trochę się odstresuję

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 12:51   #4790
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Kochane, by mieć troche spokoju włączyła się moja kreatywność.. mata z zabawkami dopiero do mnie jedzie wiec zrobiłam Milence inna mate- w łozeczku hehe- dla tych które posiadają suszarke na pranie
Mpik -McGiver coś z niczego hehe (Łózeczko- wiezienie- skoro ona taka nie dobra dla mamusi) heheehhe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3 XII 007.jpg (125,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3 XII 008.jpg (123,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3 XII 009.jpg (131,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3 XII 010.jpg (136,0 KB, 21 załadowań)
Stary 2010-12-03, 12:59   #4791
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Nio wlasnie zdjęcia które zamieściłam są własnie z tej stronki, bawie się już kilka dni i dalej nie wiem co najladniej pasuje

aha....
no to mi sie podoba wersja z ta ciemna ścianą i reszta jasna ewentualnie jakieś małe dodatki ciemne na jakiejs mniejszej ściane.

W palecie Śnieżki Barwy natury jest taki sliczny kolorek co zwie się "PACHNĄCY CYNAMON"
Można tez przykleic takie dekoracje welurowe
http://www.impresja.klimatydomu.pl/download/show/13
ładnie to wyglada..tylko przy ponownym malowaniu trzeba sie liczyc z ponownym szpachlowaniem ściany w miejscu naklejki
Stary 2010-12-03, 12:59   #4792
ycnan
Zadomowienie

Tak zerkam na forum co chwilkę, bo Borysinka zajął się gadaniem ze słonkiem na macie Prawie godzinę już nawija

Pomidora, nie martw się, kochana Tymek jeszcze nie ma jakiegoś strasznego opóźnienia z tym przewracaniem czy chwytaniem.
Borysek we wtorek skończył 12 tygodni i też jeszcze nie próbuje się przewracać. Podobno chłopcy troszkę później się rozwijają.
Co do tego mrugania to chyba g**** prawda, bo mój syncio też nie mrugnął nawet jak mu teraz pomachałam przed oczami.
Pójdziesz do pediatry, to się zapytasz. Nie ma się co martwić na zapas

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
ycnan... chyba se jaja za przeproszeniem robisz! Poza tym znasz takie powiedzenie dobry zwyczaj nie pozyczaj? Dobrym i calkiem niedrogim wynalazkiem jest czytnik kart. Poza tym wiekszosc laptopow i w miare nowych kompów stacjonarnych ma wbudowane takie czytniki.
Czekam na jakies pożadne zdjecie! Skonczyłam!
Hmm... jakoś czytnik kart mi nie przyszedł do głowy
Stary 2010-12-03, 13:02   #4793
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
mszu ..
Jak tak Was czyrtam to se myśle że mam dziecko aniołka.
nocki jeszcez nie miłam zarwanej, budzi sie 2 razy, w dzien dużo spi..mało płacze (chyba ze głodny), problemow brzuszkowych jakotakich brak, ...
no ja tez. Moj jak zje na wieczor o 19:30 spi do 4 w nocy a potem do 7 potem juz wstaje i chce sie bawic.

Kupilam dzis piankowe naklejki duze na sciane z motywem kubusia puchatka. Super wygladaja polecam i nie niszcza scian
http://allegro.pl/dekoracja-dekoracj...319350121.html
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 13:07   #4794
malwina1204
Rozeznanie

Czy któraś z was używa pieluszek DADA??

Moja mała dzisiaj nie zrobiła ani jednej kupy troche się marwie na noc wczoraj dostała butelki troche i spała od 20.20 do 0.40 zjadła cycka i poszła spać wstała potem o 4 i ja musiałam przebrać cała zasikana była nie chłonne są te pieluszki DADA (nie odparzyły jej).Wstała potem po 7.11 i już nam nie dała spać również zasikana cała ubranko itp.
Amelka bardzo bierze rączki zaciska w piąstke, hmm czy mam sie martwic??Główke bierze na jedną strone prawą jej i staram jej się odwracać ale ciężko jest bo zaraz bierze na prawą.

Mpik82-tez czekam na mate od ŚW.Mikołaja będzie miała rozrywke jak nie spi

Pomidora- a jak dasz paluszka ściśnie ci??
Może głodny jak w ryk wpada???
Ja tak miałam w niedziele płakała poł dnia a na koniec sie okazało że była głodna,moze tak u ciebie tez jest.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
no ja tez. Moj jak zje na wieczor o 19:30 spi do 4 w nocy a potem do 7 potem juz wstaje i chce sie bawic.

Kupilam dzis piankowe naklejki duze na sciane z motywem kubusia puchatka. Super wygladaja polecam i nie niszcza scian
http://allegro.pl/dekoracja-dekoracj...319350121.html
super masz że tak długo Ci dzidzius spi tez bym tak chciała.....heee
a w dzień to róznie jest czasem dwie godziny za jednym razem jest na rekach u mnie i sie patrzy , jak daje do łózeczka kwiki słysze, mąż nauczył na rękach , bujania i jest jak jest

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 13:13   #4795
Zuziczka
Rozeznanie

Majka- no my jestesmy na piersi i u nas 4 dzien bez kupy ale Olo sie nie meczy i tak jak piszesz to normalne, wiec sie nie stresuje

Pomi- Olo tez nie mruga ani sie nie przekreca, ani nic... Rehabilitankta jeszcze mowila,ze pewnie bedzie pozniej siadal i raczkowal, ale lepiej pozno i dobrze, niz szybko i nieprawidlowo.
Jedyne gdzie Olek robi mega postepy to w gadaniu- ma juz chyba z dobre 10 dzwiekow-slow ktore wydaje z siebie (oprocz 10rodzaju placzu )

Ja chyba dzis dostane z nim na glowe...
Stary 2010-12-03, 13:14   #4796
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

ycnan, nie pomyslalas zeby kupic, czy ze go masz???

Mpik
, no brawo brawo ja tez stawiam na kreatywosc co nie zmienia faktu, ze samej mi sie podobaja zabawski fisher price'a i chetnie kupilabym Nadii je wszytskie a narazie mam tylko konika i krzeselko uczydełko (to drugie to prezent od kolezanek i kolego z pracy)

Pomidora, uuu.. jesli nasze dzieci powinny sie juz przewracac na brzuszek i chwytac zabawki... To Nadia(jutro konczy 11tyg)jest w czarnym lesie Nie ma opcji ze sie przewroci na na brzuch, a zabawki wiszace na bujaku mam wraznie ze ja przerazaja, bo najpierw sie w niej lampi wielkim oczyskami przez pare minu a pozniej odwraca glowe i ryczy Wiec pałąk z zabawkami lezy przewaznie gdzie w kącie pokoju...

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-12-03 o 13:15
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 13:18   #4797
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Czy któraś z was używa pieluszek DADA??
ja czasami je kupuje, sa ok (troche twardsze od innych ale sa w porzadku)
Dla mnie numer jeden to pampersy, potem pieluszki z Rossmana i trzecie z Biedronki Dada.
Ja nie polecam HAggisow bo u nas przeciekaly.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-12-03 o 13:21
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 13:20   #4798
kaska1980
Rozeznanie

Dzień dobry kochane w to piękne ( czyt. piękne na pomorzu) popołudnie. My dziś byliśmy na usg bioderek i jest wszsytko w porządku. Dieci było full ale pan doktor bardzo szybko się uwijał i wizyta moze trwała 5 minut więc nie wiem czy wynik jest adekwatny.

Pomidora, mszu. Ilona N2, naked 21 za wsparcie z walką z usypianiem małego. Nie poddam się na pewno, bo chcę aby mały sam zasypiał a ja wtedy mam czas dla siebie lub ewentualnie dla męża

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Cześć

Mały jest wysypany na buźce i główce. Okazało sie, że to skaza białkowa, mimo, że nie jem nabiału, cielęciny itd. ale mały dużo zjada mojego mleka i nie radzi sobie z jego trawieniem. Szymon ma 6 tyg.a waży 5 kg także kawał chłopa z niego

U mojego Kacpra też ostatnio wyskoczyły wysoko na czole prawie na głowce takie małe krostki, dodatkowo wyczuwam na policzkach taka kaszkę i na brzusiu dostał też troszkę krostek. Nie mam pojęcia skąd to sie wzieło i co to jest. Myśle, że to:
na głowie - ciemieniucha
na policzkacj - od cieleciny
a na brzusiu od pampersa bo te krostki tak jakby na wysokości gdzie zapinam pampka.
No chyba, że mały tez nie trawi do konca mojego mleka i to od niego tak ma
Co dos zcepień to okazało sie, że pani dr odradzajaca nam szczepionkę skojarzoną itd. jest wielka przeciwniczka szczepień i każde dziecko trafiające do niej na rehabilitacje uznaje za powikłanie po szczepieniu, więc szczepimy skojarzoną 5w1 (chyba pentaxim) i na rotawirusy, ale za tydzień tylko wzw.b a jak mały skończy 2 m-ce to rota i 5w1.

..
Ns szczepienia czekają 9.12 i właśnie się zastanawiam jakie wybrać

[QUOTE=Zuziczka;2354739

Ninaad- a moj Olek ma takie wykwity na polikach,ze ja sie chyba poplacze... Juz nie wiem co ja jem nie tak. Jak tak dalej pojdzie, to zaczen jesc wszystko, bo i tak nie bedzie roznicy. Cale cialo ma w krostkach i suchej skorce...[/QUOTE]

Ja też po każdej nowej krostce zastanawiam się co takiego znów zjadłam co małemu zaszkodziło.

Cytat:
Kochane, by mieć troche spokoju włączyła się moja kreatywność.. mata z zabawkami dopiero do mnie jedzie wiec zrobiłam Milence inna mate- w łozeczku hehe- dla tych które posiadają suszarke na pranie
Mpik -McGiver coś z niczego hehe (Łózeczko- wiezienie- skoro ona taka nie dobra dla mamusi) heheehhe
Kreatywność na najwyższym poziomie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Borysek we wtorek skończył 12 tygodni i też jeszcze nie próbuje się przewracać. Podobno chłopcy troszkę później się rozwijają.
A ja już kika razy zuważyłam, że jak moj mały leży na brzusiu to tak sprytnie wyprostuje prawą ręke, zrobi zamach i bach leży na plecach, a ma dopiero 6 tygodni. Tak ostatnio myślałam o tym całym napięciu mięśniowym czy ten mój szkrab nie jest "za silny". Musze 09.12 podpytac pediatrę.

Kochane mam jeszcze pytanie do mam borykających sie z ciemnienuchą. Długo się u Waszych maluchów utrzymywała jaki jest najskuteczniejszy sposob aby w miarę szybko się jej pozbyć.

My również dzisejszą noc mieliśmy średnią. Mały budził sie co 3 godziny na jedzonko ale całą noc miał niespokojna, bo strasznie kwękał przez sen, wyginał się i wogóle zachowywyał się tak jakby go coś bolało. Może barszczyk z czerwonych buraczków, które były z opakowania mu zaszkodził?
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 13:23   #4799
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
ycnan, nie pomyslalas zeby kupic, czy ze go masz???

Mpik
, no brawo brawo ja tez stawiam na kreatywosc co nie zmienia faktu, ze samej mi sie podobaja zabawski fisher price'a i chetnie kupilabym Nadii je wszytskie a narazie mam tylko konika i krzeselko uczydełko (to drugie to prezent od kolezanek i kolego z pracy)

Pomidora, uuu.. jesli nasze dzieci powinny sie juz przewracac na brzuszek i chwytac zabawki... To Nadia(jutro konczy 11tyg)jest w czarnym lesie Nie ma opcji ze sie przewroci na na brzuch, a zabawki wiszace na bujaku mam wraznie ze ja przerazaja, bo najpierw sie w niej lampi wielkim oczyskami przez pare minu a pozniej odwraca glowe i ryczy Wiec pałąk z zabawkami lezy przewaznie gdzie w kącie pokoju...
na przewracanie na brzuch z pleców jeszcze za wcześnie, wszędzie jest info że w 5 miesiącu takie wygibasy ale jeszcze sprawdzę w mojej mądrej księdze

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 13:25   #4800
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
na przewracanie na brzuch z pleców jeszcze za wcześnie, wszędzie jest info że w 5 miesiącu takie wygibasy ale jeszcze sprawdzę w mojej mądrej księdze

a Asia bordowej podobno juz tak umie, albo nas tu kolezanka sciemnia

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości