|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
![]() Bo w komodzie i witrynie mam motyw bambusa,,, jak myslisz dalej będzie ponuro?
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Raczkowanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
ona ma coś takiego.na żywo wygląda dużo lepiej ![]() Edytowane przez pandziolka Czas edycji: 2010-12-03 o 10:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Rozeznanie
|
Ninaad- a moze nie byla glodna, co?
![]() Garnki czekaja, tak wiec jeszcze nic straconego ![]() A jak tam proba serkowa dzisiaj? |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zadomowienie
|
mszu ..no faktycznie z bliska robiłam...ale tez mi starszy synek przeszkadzał i robiłąm tak na szybcika, zanim on dorwie sie do Patryka, albo aparatu
![]() Jak tak Was czyrtam to se myśle że mam dziecko aniołka. nocki jeszcez nie miłam zarwanej, budzi sie 2 razy, w dzien dużo spi..mało płacze (chyba ze głodny), problemow brzuszkowych jakotakich brak, ...(odpukac w niemalowane ![]() Tylko tak se mysle że Domik był jeszcze lepszym dzieckiem niż Patryk a co z niego wyrosło ![]() ![]() ![]()
#4776 |
Zadomowienie
|
Ja tylko na sekundkę, zawiadomić mszu
![]() ![]() ![]() ![]() No, chyba, że się zadowolisz takimi kiepskimi zdjęciami sprzed miesiąca ![]() Spadam, nadrobię Was wieczorkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Zadomowienie
|
Mpik..a może na tej brazowej ściaie dałąbys jakieś bordo, a resztę w kolorze kremowym? Moja siostra ma tak wymalowana sypialnie i bardzo mi sie podoba..
Do tego na farbę ma połozony taki srebrny pył., ktory sie slicznie odbija do słońca... ![]()
#4779 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-12-03 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Mój synek przez 2 dni prawie nie spał w dzień, szczególnie w poniedziałek od 9 do 21 miał 2 ok.40 min. drzemki i tyle... Wczoraj w dzień jadł co 4-5 godz. więc odbił to sobie w nocy, bo jadł o 23, 2.40, 5.20 i kolejna pobudka już po 7, więc wesoło ![]() Poza tym byliśmy już na pierwszej rehabilitacji w szpitalu i niby wiem jak go turlać, kłaść na brzuszku itd.a mam wrażenie, że robię to nieprawidłowo, tak nieudolnie... Nast. spotkanie z rehabilitantką 31.12, za m-c, więc w tym czasie będziemy chodzić do innej rehabilitantki-prywatnie. Poza tym pani dr. kwalifikująca do rehabilitacji kazała nam nie szcepić na razie małego, a później żadnych rotawirusów i szczepień skojarzonych... A pediatra nie rozumie skąd takie podejście i zażądała zaświadczenia od tej pani dr... Całe szczęście, że udało nam się zapisać na wizytę do super neonatologa, byliśmy wczoraj, bo zwolniło się miejsce, a tak to wizyta byłaby za 2 tyg.... On nam rozjaśnił wszystko, bo jedni nam mówili o wzmożonym napięciu mięśniowym u synka, inni o obniżonym ![]() Mały jest wysypany na buźce i główce. Okazało sie, że to skaza białkowa, mimo, że nie jem nabiału, cielęciny itd. ale mały dużo zjada mojego mleka i nie radzi sobie z jego trawieniem. Szymon ma 6 tyg.a waży 5 kg ![]() ![]() Co dos zcepień to okazało sie, że pani dr odradzajaca nam szczepionkę skojarzoną itd. jest wielka przeciwniczka szczepień i każde dziecko trafiające do niej na rehabilitacje uznaje za powikłanie po szczepieniu, więc szczepimy skojarzoną 5w1 (chyba pentaxim) i na rotawirusy, ale za tydzień tylko wzw.b a jak mały skończy 2 m-ce to rota i 5w1. Ten neonatolog opisał 3 syt. kiedy warto szczepić na rota: - gdy dziecko pójdzie do żłobka - dy ma rodzeństwo chodzące do przedszkola i żłobka - gdy ma się tzw.dom otwarty i dużo ludzi się przez niego przewija (u nas właśnie tak jest, znajomi z dziećmi, mąż ma kontakt z wieloma ludźmi w pracy itd.) Pneumokoki też doradzał (my na razie nie szczepimy, może przy nast.szczepieniu lub jeszcze później, bo gdy dziecko ma chyba 2 lata to wymaga tylko 2 dawek, a tak to wiecej). Meningokoki odradził ponieważ jest to szczepienie na wirus, który wyst. w Stanach, u nas jest inny, a na ten wirus póki co nie ma szczepionki. Może komuś sie przydadzą te informacje.... Postaram się Was nadrobić, ale b.dużo tego i synek coś co chwilę kwili...
#4782 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
możesz sama sie pobawić i cos dobrać: tam mozesz dodac zdiecia własnego salonu i wirtualnie polamować go ![]() http://www.magnatfarby.pl/inspiracje...ator/#/wnetrza
![]() |
#4783 |
Zadomowienie
|
Mpik82, Mi najbardziej podoba się wersja numer 1, czyli mieszanka brązów - ciemny "tylko" na ścianie z oknami i tej przy narożniku. Ale ostatnie zdjęcie też ładnie wygląda.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Zakorzenienie
|
Paula, szok, jakie macie stosunki z "super" bratem TŻta! Wybacz, ale to jakiś imbecyl, jak można tak si zachowywać! Współczuję
![]() Aaannnaaa, Teodor rewelacyjny, zdjęcie ostatnie mnie rozczuliło ![]() ![]() Gabisun, pierwsze zdjecie najbardziej mi się podoba! Rewelacja! Mszu, czy ty mi kochana w koncu napiszesz, czy jakieś zdjęcie z moich nadaje się do kolażu? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Calabria, ja miała ten zabieg jako dziecko - nic nie pamiętam ![]() ![]() ![]() Elenko, dzięki Bogu nie mamy chrześniaków ![]() ![]() Ninaad, pierwsze zdjęcie Oli rozłożyło mnie na łopatki ![]() ![]() ![]() ![]() Szczesliwa, jak ci dziecko nie śpi, a nie marudzi, to się nie martw ![]() ![]() ![]() Martucha, ależ zazdroszczę tej rehabilitacji! Super, ze tak trafiliście! A to na nfz czy prywatnie? Ja ostatnio stwierdziłam, że chyba nie ufam naszej rehabilitantce ![]() ![]() Zuza, fajny pomysł z albumem. My dostaliśmy taki wielki wypasiony do uzupełniania - też na bieżąco wpisuję różne rzeczy, a teraz będziemy zdjecia wywoływać. Ilona, ty to masz biedna z tymi zębami... A decyzja trudna. Historia z pampkiem świetna ![]() Calabria, mój też nie gada cały czas, nie martw się. Jak mu sie chce to zagada, coś tam pogaworzy, ale tylko do ludzi i do żyrafy z maty ![]() ![]() ![]() ![]() Aaneczko, mały śliczny! Anilkadro, miss grudnia wymiata ![]() Kaska, nie rezygnuj ze swojego sposobu na oduczenie spania na rękach! My robiliśmy to samo i to daje efekty, chociaż najmilsze nie jest. Mały zasypia najczęściej sam. Jak się poddasz to będzie w gronie mamuś, które narzekają, ze ciągle dziecko na rękach muszą nosić, a nic z tym nie ptrafią zrobić. Siły życzę ![]() Nika, fajny ten twój Pawcio ![]() CDN. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ycnan- ale fajny ten twoj synek Ninaad- a moj Olek ma takie wykwity na polikach,ze ja sie chyba poplacze... Juz nie wiem co ja jem nie tak. Jak tak dalej pojdzie, to zaczen jesc wszystko, bo i tak nie bedzie roznicy. Cale cialo ma w krostkach i suchej skorce... ![]() Majka- ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Zadomowienie
|
Pomidora, męcze tylko te kotrych zdjęć jeszcze nie mam. Tymkowe juz dawno jest w kolażu
![]() ycnan... chyba se jaja za przeproszeniem robisz! ![]() Czekam na jakies pożadne zdjecie! ![]() ![]()
#4787 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Zakorzenienie
|
Zuziczko - nie wiem czy to ciekawostka, ale o tym się wczoraj dowiedziałam, że dziecko karmione piersią może robić kupkę nawet raz na kilka dni, a może kilka każdego dnia. Normą są kupki budyniowate żółte, ale i te zielonkawe bardzo wodniste wsiąkające niemal całkowicie w pieluchę.
Z diety mamy trzeba wykluczyć mleko i to co z mleka płynne np. jogurty, serki, można spróbować zwykłego twarogu, nie jeść truskawek. Ulewania można liczyć (każde stawiając krzyżyk, nieistotne czy są duże czy małe) w ciagu doby i wyliczać średnia tygodniową i jak sie zmniejsza to ok. Do ok.3 m0ca powinno to ustąpić. Objawem refluksu jest czkawka (a nie tego, że dziecku zimno) Spadam, mały sie obudził ![]()
#4789 |
Zakorzenienie
|
Mpik, uwielbiam zdjęcia twojej córci - cudna jest
![]() ![]() Gabisun, super, że wyskoczyłaś sobie na spotkanie - to na pewno bardzo dobrze robi ![]() ![]() ![]() Aaannnaaa, wierszyk mnie rozwalił ![]() Zuza, Tymo też ma tak, że jak wpada w histerię, to jak mnie zobaczy to ryczy jeszcze głośniej. Ech, te nasze dzieciaki ![]() ![]() Pandziolka, fajne zdjęcia, typu pęce do góry ![]() ![]() Majka, fajnie, ze trafiliście na takiego dobrego lekarza ![]() Mszu, ciekawa jestem, które wybrałaś zdjecie ![]() Tymcio coś ostatnio marudny, już wymiękam powoli, bo płacze przy byle okazji. Zastanawiałam się, czy coś go nie boli, bo potrafi przez sen zapłakać, ale ani nie ma brzuszka twardego, ani nic. A płacz czasem taki, że tak jak pisała Zuza - od razu ryk wielki! Czekam na 15 grudnia, bo przy okazji szczepień będzie miał kontrolę lekarską i muszę powiedzieć lekarzowi,że mimo rehabilitacji mały nawet nie próbuje przewracać się na boczki, nie ogląda sobie rączek ani nie chwyta ![]() ![]() ![]() Ale idziemy dziś na Jarmark Mikołajkowy, może trochę się odstresuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Rozeznanie
|
Kochane, by mieć troche spokoju włączyła się moja kreatywność.. mata z zabawkami dopiero do mnie jedzie wiec zrobiłam Milence inna mate- w łozeczku hehe- dla tych które posiadają suszarke na pranie
![]() Mpik -McGiver ![]()
![]() |
#4791 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
aha.... ![]() no to mi sie podoba wersja z ta ciemna ścianą i reszta jasna ![]() W palecie Śnieżki Barwy natury jest taki sliczny kolorek co zwie się "PACHNĄCY CYNAMON" ![]() Można tez przykleic takie dekoracje welurowe http://www.impresja.klimatydomu.pl/download/show/13 ładnie to wyglada..tylko przy ponownym malowaniu trzeba sie liczyc z ponownym szpachlowaniem ściany w miejscu naklejki ![]()
![]() |
#4792 | |
Zadomowienie
|
Tak zerkam na forum co chwilkę, bo Borysinka zajął się gadaniem ze słonkiem na macie
![]() ![]() Pomidora, nie martw się, kochana ![]() Borysek we wtorek skończył 12 tygodni i też jeszcze nie próbuje się przewracać. Podobno chłopcy troszkę później się rozwijają. Co do tego mrugania to chyba g**** prawda, bo mój syncio też nie mrugnął nawet jak mu teraz pomachałam przed oczami. Pójdziesz do pediatry, to się zapytasz. Nie ma się co martwić na zapas ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kupilam dzis piankowe naklejki duze na sciane z motywem kubusia puchatka. Super wygladaja polecam i nie niszcza scian ![]() http://allegro.pl/dekoracja-dekoracj...319350121.html
![]() |
#4794 | |
Rozeznanie
|
Czy któraś z was używa pieluszek DADA??
Moja mała dzisiaj nie zrobiła ani jednej kupy troche się marwie na noc wczoraj dostała butelki troche i spała od 20.20 do 0.40 zjadła cycka i poszła spać wstała potem o 4 i ja musiałam przebrać cała zasikana była nie chłonne są te pieluszki DADA (nie odparzyły jej).Wstała potem po 7.11 i już nam nie dała spać również zasikana cała ubranko itp. Amelka bardzo bierze rączki zaciska w piąstke, hmm czy mam sie martwic??Główke bierze na jedną strone prawą jej i staram jej się odwracać ale ciężko jest bo zaraz bierze na prawą. Mpik82-tez czekam na mate od ŚW.Mikołaja ![]() ![]() Pomidora- a jak dasz paluszka ściśnie ci?? Może głodny jak w ryk wpada??? Ja tak miałam w niedziele płakała poł dnia a na koniec sie okazało że była głodna,moze tak u ciebie tez jest. ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() a w dzień to róznie jest czasem dwie godziny za jednym razem jest na rekach u mnie i sie patrzy , jak daje do łózeczka kwiki słysze, mąż nauczył na rękach , bujania i jest jak jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Rozeznanie
|
Majka- no my jestesmy na piersi i u nas 4 dzien bez kupy
![]() ![]() Pomi- Olo tez nie mruga ![]() Jedyne gdzie Olek robi mega postepy to w gadaniu- ma juz chyba z dobre 10 dzwiekow-slow ktore wydaje z siebie (oprocz 10rodzaju placzu ![]() Ja chyba dzis dostane z nim na glowe... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Zadomowienie
|
ycnan, nie pomyslalas zeby kupic, czy ze go masz???
![]() Mpik, no brawo brawo ![]() ![]() ![]() Pomidora, uuu.. jesli nasze dzieci powinny sie juz przewracac na brzuszek i chwytac zabawki... To Nadia(jutro konczy 11tyg)jest w czarnym lesie ![]() ![]() ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-03 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Wtajemniczenie
|
ja czasami je kupuje, sa ok (troche twardsze od innych ale sa w porzadku)
Dla mnie numer jeden to pampersy, potem pieluszki z Rossmana i trzecie z Biedronki Dada. Ja nie polecam HAggisow bo u nas przeciekaly.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-12-03 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | |||
Rozeznanie
|
Dzień dobry kochane w to piękne ( czyt. piękne na pomorzu)
![]() ![]() Pomidora, mszu. Ilona N2, naked 21 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Zuziczka;2354739 Ninaad- a moj Olek ma takie wykwity na polikach,ze ja sie chyba poplacze... Juz nie wiem co ja jem nie tak. Jak tak dalej pojdzie, to zaczen jesc wszystko, bo i tak nie bedzie roznicy. Cale cialo ma w krostkach i suchej skorce... ![]() Ja też po każdej nowej krostce zastanawiam się co takiego znów zjadłam co małemu zaszkodziło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochane mam jeszcze pytanie do mam borykających sie z ciemnienuchą. Długo się u Waszych maluchów utrzymywała ![]() ![]() My również dzisejszą noc mieliśmy średnią. Mały budził sie co 3 godziny na jedzonko ale całą noc miał niespokojna, bo strasznie kwękał przez sen, wyginał się i wogóle zachowywyał się tak jakby go coś bolało. Może barszczyk z czerwonych buraczków, które były z opakowania mu zaszkodził? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a Asia bordowej podobno juz tak umie, albo nas tu kolezanka sciemnia ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.