|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Mój piesek strasznie się drapie
Witam ! Dostałam tydzień temu 2 miesięczną sunię. Została zaszczepiona, odrobaczona i odpchlona ale niestety strasznie się drapie.Drapała się już kiedy została do mnie przywieziona. Od tego drapania ma takie brązowe kawałki czegoś na siersci i od czego to może być? Czy skóra jej się łuszczy czy coś innego. Po pierwszej kąpieli parę dni był spokój ale niestety na nowo zaczęła się strasznie drapać i gryźć a przy tym piszczy.A może to łupież ale jak go wyleczyć Do jedzenia dostaje peedigree junior i zupki mleczne bo u poprzedniej osoby piła mleczko. Bardzo proszę o pomoc.
Edytowane przez _karolkaaaa_ Czas edycji: 2010-12-01 o 11:09 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój piesek strasznie się drapie
Jeszcze nie byłas u weta ?
Piesek wg mnie za wczesnie zostal odebrany od mamy, żle jest karmiony . Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-12-01 o 11:54 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej idź z nim do weterynarza bo to może być łuszcząca skóra a może być grzybica lub jakiś pasożyt.
Lepiej pomóc psiakowi zanim to coś sie powiększy na całego psiaka. może to być też objaw alergii na coś czym go karmisz- tylko weterynarz ci powie prawdę.
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
karma fatalna, mleko odpada,kto ja poprzednio tak źle żywił? może przebiałkowliście ją, może ma pchły, wiek nie jest za wczesny, tak można sobie gdybać,ale z takim szczeniakiem idzie się do weta i sprawdza, bo za mały jest na domowe leczenie, no i szczepienia trzeba dokończyć
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
a jaką karmę jej najlepiej dawać ??
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
zależy co jej służy, trzeba najpierw popróbować,ale nie radykalnie,bo takie zmiany są nie dobre, zazwyczaj wprowadza się stopniowo,choć w tym wypadku to warto jak najszybciej, jedni wolą gotowane mięso bez przypraw i ryż, inni barf, można dodawać psu puszek, a z karm,zależy od psa, jedni polecają acane,mojej nie służyła, niektórzy mówią,że purina zła, a narazie to jest najlepsza karma dla mojej, niby purina pro plan jest ok,tylko purina dog chaw nie bardzo, niektórzy brit a;bo arion kupują, arion akurat mojej nie służył, trzeba poszukać i najlepiej kupić jakąś lepszą przez internet, bo tanio i najlepiej nie tą zwietrzałą na wagę w sklepie, royal jest dość znana,ale dużo osób odradza, eukanuba też jakoś nei ma dobrej opinii, więc wszystko zależy od psa, byle by nie marketowe karmy,albo ala chapi pedigree,bo nie dość,że mało mają składników,głównie odpadki,to jeszcze sztucznie barwione
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
idź do weterynarza, bo świąd może mieć wiele przyczyn. A karmę najlepiej zmień na jakąś lepszą= droższą. Rosnącemu psu lepiej dawać jedzenie ze sklepu, zeby nie miał niedoboru jakichś witamin czy mikroelementów.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.