|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część V
U mnie chyba nie będzie momentu stabilności doskonałej, ciągle coś jest w ruchu: wylatuje lub dolatuje, więc zrobiłam zdjęcia tego chaosu, który na tę chwilę się uchował.
Robiąc zdjęcia uświadomiłam sobie, że mam nieporządek nutowy i bardzo mi to odpowiada Nie za bardzo mogłam wyjść w plener (choć zdjęcia w śniegu były by najs) i światło takie trochę bleee a zdjęcia są troszkie monomiejscowe, ale gdybym nie zrobiła zdjęć teraz, to czekałabym do lata, a kto wie co będzie latem? ![]() Wszystkie flachy, bez wyjątku, jak zwykle, mają swoją historię, ale nie będę zanudzać, bo i tak najlepszy jest efekt wizualny Jedziem! Zdjęcie 1: Etro Ambra - cudowny sweterek na zimę, na czas okołochoinkowy L'occitane Eau d'Iparie - drewniana skrzynka zimowych jabłek, zimujących w zakurzonej piwnicy Hermes Vanille Galante - piękne dziwadło z serii Hermessense ![]() L'artisan Safran Troublant - pachnące szczęście Tom Ford Black Orchid voile de fleur - z miłości do edp pokochałam, pojemnym sercem, edt ![]() Zdjęcie 2: Nu edt - miłość wielka, trwała, odwzajemniona Lalique Perles - miłość równie wielka, równie trwała, równie odwzajemniona V&R Flowerbomb La vie en rose - przez długi czas byłam zakochana w wersji Extreme, czas na złagodzenie słodyczy, ciekawe ile Bombka u mnie wytrzyma ![]() Zdjęcie 3: Gaulter 2 - karkołomna wycieczka Czerwonego Kapturka na dymiącym quadzie, wiozącego pyszną, słodką, waniliową szarlotkę dla babci Lancome Hypnose Senses - suszone płatki róż herbacianych i dobry tytoń ![]() Chanel 5 - flakonik wspomnieniowy Iceberg The Fragrance - trochę balonówy, trochę The One D&G Chanel Chance - czyli weryfikacyjna niepewność i jednak strzał w 10! Lauren Notorious - porzeczki w coca-coli Zdjęcie 4: Magnifique - czyli czuję FdB i dobrze mi z tym Anglomania - drewno i róża w wersji angielskiej Seductive Elixir - pociotek Anglomanii, jakże piękny Kingdom edt - ciepły, elegancki, kaszmirowy sweterek na jesień; nie, nie jest przepocony Tumulte - róża i płyn do mycia szyb Liberte - a właściwie to chyba będzie do widzenia ![]() Lolita Corail - mój nadworny usypiacz i poduszkowiec Lolita edp - przepiękna, mocna, słodka i seksowna baba Pure Orchid - tak pachniała wiosna 2010, jak wszystko robiło się zielone (a nie białe Zdjęcie 5: Sephorowa Wanilia z wanilią - słodycz waniliowa idealna Pink Sparkle - siebie też czasami zaskakuję ![]() Curarra Taboo - pociotek Smoka --> taki o: Baby Touch - bo flakonik taki niecodzienny Zdjęcie 6: Agent Provocateur - Tż się spisał, sam wybrał, no i polubiłam Agenta ![]() Zdjęcie 7: Przed imprezą - prawa strona Po imprezie - lewa strona Zdjęcie 8: Rodzinnie u cioci Demeter plus Red Amber Incense i Innocent Rock Poza zasięgiem aparatu są jeszcze: Sensuous - cynamon i olejek do opalania Midnight Poison Elixir - cudownie piwniczna paczula Aniołek Fiołkowy - bez fiołków, ale ładny Aniołek Likierowy - owoc mojego związku z wizażem, zakup w ciemno pod wpływem euforii ![]() Tumulte różany - zapasowa flaszka Miss Dior Cherie eau de Printemps - dziewczęca słodkość i niezobowiązujący flircik z wiosną Amour de Cacao - czekoladowatość idealna hmm, o czymś zapomniałam? ![]() No to tyla Edytowane przez Twitter Czas edycji: 2010-12-03 o 02:46 |
|
|
|
#3003 |
|
Zadomowienie
|
Twitter, uwielbiam czytać takie opisy , kolekcja wspaniała
Gratuluje |
|
|
|
#3004 |
|
Rozeznanie
|
Twitter, gratuluję wspaniałej kolekcji
Fajne zdjęcie, światło dobre- wszystko widać dokładnie no i dzięki za opisy do poszczególnych zapachów Zainteresowałaś mnie tym zapachem Notorious- widziałam kiedyś w Rossmanie ale nie było testera. Z tego co w Twojej kolekcji to mam też butelkę po Pure Orchid
|
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troch e nas laczy;Chance,Chanel 5,kiedys Aniolek Fiolkowy,Notorious zazdr oszcze Lolitki klasycznej,Agenta...no i super opisy ![]()
|
|
|
|
|
#3006 |
|
Konto usunięte
|
Twiterku
ale pięknie ![]() :0wankaw, może kiedyś się spotkamy i das mi poniuchać Towje skarby zapachowe :P?? |
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Twitter- piękna kolekcja
Wklejam aktualne zdjęcie mojej nader skromnej. PS. Na zdjęciu brakuje Manii i Coco edp- zostawiłam u rodziców, zresztą to i tak resztki, już ich chyba nie kocham
|
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opisy mnie urzekły, podobnie jak zdjęcia ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Mendosita- super kolekcja! zazdraszczam: Angela, Aliena i Euphorii |
|
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3010 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za pierwszym niuchem również na niego fujałam, ale teraz rozkochałam się na dobre. Testery N. powinny być też w Sephorach i Douglasach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Masz śliczną Naomi i piękne sztuki od Thierrego! Od jakiegoś czasu zaczynam chodzić wokół Euphorii... kto wie, może i ja się przekonam? ![]() Pięknie u Ciebie! ![]() Cytat:
![]() Bardzo lubię swoje flachony i nie mogłam ich pozostawić nago, musiałam dać choć takie króciuchne opisy, żeby nie było anonimowo
|
||||
|
|
|
#3011 | ||
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
Gratuluję ogromnie Cytat:
Gratuluję |
||
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moją Euphorię mam (właśnie dziś sobie to uświadomiłam) już 4 lata i powolutku zbliżam się do końca. Perfumy straciły już nawet kolor (zapach pozostał bez zmian). Tak sobie myślę, że jak mi się skończy, to jednak trzeba będzie kupić kolejną flaszkę, bo jest to zapach, który po prostu muszę mieć. Dziękuję bardzo
|
|
|
|
|
#3013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak ładnie i wymownie zaprezentowałaś swoje zapachowe preciosa aż by się chciało je wszystkie poznać ![]() Cytat:
Ślicznie u Ciebie Mendosita
|
||
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
I mam flaszeczkę Flowerbombki różanej
Nie pomnę od kogo miałam odleweczkę i kto mnie zaraził miłością do herbatki earl gray ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. Doleciały te Tesorki? na niebiesko - zazdraszczam na zielono - nas łączyły/łączą - MP też mam ale w wersji klasycznej ![]() I w ogóle och i ach ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
gratuluję i podoba mi sie u Ciebie Euphoria, Be Delicious (mam do nich sentyment) i Belle D'Opium ![]()
|
||
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę przeogromnie, jeszcze bardziej gratuluję To jest cudo którego poszukuję, bo dla mnie to jeden z ideałów ![]() Piękna kolekcja, wielkie brawa
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Olga, piekna kolekcja...szkoda, ze jej wczesniej nie widzialam bo Toma Forda to bym chetnie poznala... ![]() ![]() i uwielbiam Twoje zdjecia
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Mendosita - jak łaaanie
szczególnie moje Halloween Kiss, oprócz tego łączy nas Deep Red, In2U i Euphoria![]() zaszalałaś kobieto raczej nie moje klimaty, ale przytulnie u Ciebie łączy nas różana Flowerbombka, Gaultier2, Hypnose, Lolita koralowa i klasyczna, waniliowaniliaPozbyłam się już Halle Pure Orchid (Twojej ukochanej ) i Magnifique (tak czekałam, marzyłam, testowałam, aż jak przyszła flacha to okazało się, że globalnie rozwija się na mnie jakoś tak drewniano
|
#3019 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Tesorki nie dotarły Dziękuję ![]() Cytat:
Pamiętam, jak oszalałam na punkcie EdI i pamiętam jak Daff ( ) przyczyniła się do zamiany szaleństwa w dziką radość Każdy flachon u mnie ma swoją historię, raczej nie bywały to zwykłe, nudne zakupy w perfumeriach, tylko półdzikie modły o deszcz, wyczekiwanie, wypatrywanie i zakupy w wielkiej euforii - i za to je jeszcze bardziej lubię ![]() A jesli chciałabyś odlewkę, to służę pomocą ![]() Cytat:
Kurka wodna, jestem już w drugim domu, bez Toma Forda edt, mogę wziąć na zlot edp, chyba że ostatnio je poznałaś? ![]() Cytat:
(będziesz jutro na zlocie? )Myślę, że to, co stanowi słodkie ekstremum dla mnie, to dla Ciebie lekko słodzona, delikatna przystawka? ![]() Oj tak, Pure Orchid bardzo lubię, Senses również (i cieszę się własną flachą) A Magnifique lubię właśnie za to drewno! Ach!
|
||||
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Twitt, jak u Ciebie fajnie
Co prawda nie wiele nas łączy, ale znalazłabym kilka zapachów, np. Perły. A właśnie, a co to za dziwny korek na Perłach?
|
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zobacz ile wspolnego mamy - czerwone obecnie, zielone - mialabym chetnie, gdyby trafila sie okazja ![]() Gratuluje serdecznie
|
|
|
|
|
#3023 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to następnym razem wezmę edt ![]() Cytat:
To specjalna, świąteczna, limitowana wersja korka (Rare Gold Avon )Cieszę, że Ci się podoba u mnie Cytat:
Faktycznie, siostrzanie u nas, jak nic!
|
|||
|
|
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
Oki, może teraz moja kolej na prezentacje kolekcji flaszeczek
|
|
|
|
#3025 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze dwie fotki
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Anes119, jak ładnie pogrupowałaś swoje flakony kolorystycznie
Chętnie przygarnęłabym od Ciebie dwa Alieny, Dune, klasyczny Poison no i może jeszcze Chanel N°19, bo mam mało ![]() Łączy nas między innymi Angel, Wish, Lolita, Pure Poison, Euphoria, Womanity... Śliczna kolekcja, gratuluję
|
|
|
|
#3027 |
|
Zadomowienie
|
Emiks dziękuję ślicznie
A Osez Moi jest bardzo podobne do Kenzo Amour edp..
|
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Kenzo Amour miałam okazję poznać, nawet mam próbkę. Osez Moi znam jedynie z opisów i jeszcze niedawno zastanawiałam się nad zakupem w ciemno z myślą o gwiazdkowym prezencie, ale... zdecydowałam się jednak na inny zapach.
|
|
|
|
#3029 | |
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
![]() Masz rację, ta wersja herbatki jest jedna z najpiękniejszych, jaką kiedykolwiek poznałam Zresztą jak widzę wysyp wersji La vie en rose na Allegro oraz w perfumeriach internetowych mam ochotę zrobić zapasy ![]() Cudownie u Ciebie Nina, Sensuous noir, J'aime...
|
|
|
|
|
#3030 |
|
Konto usunięte
|
anes, pięknie u Ciebie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

Fajne zdjęcie, światło dobre- wszystko widać dokładnie no i dzięki za opisy do poszczególnych zapachów

Nie pomnę od kogo miałam odleweczkę i kto mnie zaraził miłością do herbatki earl gray