|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
hmm pamietam mama jak gotowała dla mojego rodzeństwa to dawała ja wygodnicka i do roku czasu słoiczki Bastkowi dawałam a teraz chyba tez tak będę.
#3572 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
KArolcia ja zagęszczam mleko NAN kleikiem ryżowym, ale nic to nie polepsza snu więc dzisiaj nie dała. Zastanawiam sie nad kukurydzianym, ale nie wiem czy powinnam mu tak mieszać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() marta - ja na noc też kleikiem ryżowym, bo po kaszce pić jej się chciało, więc w dzień kaszkę ![]() A kukurydziany ma taki inny smak, kaszki bebilon były kukurydziane, ale ostatnio ich nie widzę, myślę że po jakiś 2-3 dniach możesz spróbować ![]() Kleik ryżowy tańszy jest z Bobovity bo 3,19 w rossmanie, a Nestle 5,99 ![]() A kukurydziany chyba tylko Nestle jest ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-12-03 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Zadomowienie
|
olakola dzięki za radę odnośnie marchewki
![]() niezawsze to zdj z tobą pięęękne ![]() papi ale super z tymi zabawkami z pracy ![]() aniaa, papi dziękuję za kciuki niestety nie udało się nie do konca z mojej winy głupią sytuację miałam i zła jestem no ale trudno ... linka wracaj do nas szybko !! agravka ten pingwin wańka- wstańka chyba spoko sprawa przynajmniej mi się podoba i myślałam nad nim kiedyś olakola a ty się martwisz tym, że Kubuś spada z centyli tak ? bo wagę ogólnie ma dobrą, mój jest w 25 centylu a nie wygląda źle a widzę, że Kubuś powyżej 50 scoobs współczuję pobierania krwi 2 razy to przechodziliśmy masakra ![]() justyczacz Agatka przurocza ![]() niezawsze aż poszukałam co to ta ligawa bo 1 raz w życiu słyszę i narobiłaś mi ochoty ![]() ![]() ![]() Lilka ja po piwku niecalym karmiłam normalnie a po małym to już bez problemu. to samo po lampce wina - tylko po małej lampce bo mam i taką pół litrową heh ![]() a jak większą ilość- zdarzyło mi się 3 razy to karmiłam odciągniętym mlekiem a moim po ok 20 godzinach aneciasłonko ale słodziak z Pati ![]() marta ja też mam kombinezony 2 z ciuchów nie wyglądają na noszone wogóle jeden kosztował 18 zł a drugi chyba 5 ![]() entertete no to masakra z tym uczuleniem oby udało się alergen znaleźć ![]() co do wprowadzania posiłków to dla mnie też czarna magia, wczoraj próbowałam domową marchew nic z tego dzisiaj miałam słoiczkową ale późno do domu wróciłam więc jutro. a wogóle to zapomniałam spytać pediatry jak to jest przy dzieciach skazowych czy mam jakieś kaszki podawać ? i na jakim mleku je robić ? czy nie muszę wogóle ? Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-12-03 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Zadomowienie
|
Dla mnie to czarna magia z tym jedzeniem niemowląt :/
O co chodzi z tym glutenem? Co to jest gluten ![]() No i dziś wpadłam na pomysł - chciałam sprawdzić czy mały będzie pił z butelki coś dobrego, słodkiego (mleka nie chce, herbatek rumiankowych też nie) i kupiłam soczek jabłkowy. Jak będę dawać, to planuję sama robić ale stwierdziłam że nawet nie wiem czy będzie chciał to pić więc kupię i zobaczę czy mu zasmakuje. Kupiłam jabłkowy i marchwiowy hippa. Planowałam po 6 msc dawać cokolwiek innego niż pierś ale przeraża mnie powrót do pracy kiedy moje dziecko nie chce butli ciągnąć i muszę go jakoś przyzwyczaić. Zagrzałam 30ml soku jabłkowego i dałam do picia - w pierwszej chwili oczywiście się się krzywił a po chwili wydudnił wszystko co miał w butelce. Stwierdzam jednoznacznie - MÓJ SYN TO CWANIAK :d Jednym słowem musi mieć coś słodkiego i dobrego... Teraz mu dam do końca tą buteleczkę przez weekend, bo już otwarta a potem spróbuję znów z mlekiem. Może się już przyzwyczai, ze nie tylko cycuś mamusi jest. Choć powiem szczerze, że boli mnie to bardzo, że trzeba dziecko odstawiać częściowo od piersi, bo do pracy trzeba wracać ![]() Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-12-03 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Zakorzenienie
|
a nie rozcieńczałaś z wodą? Wiem, że dużo osób tak robi i jest to ogólnie zalecane bo nie przyzwyczaja dziecka do słodkości - dają pół na pół albo nawet 1/3 soku a reszta wody. No i ewentualna reakcja brzuszkowa mniejsza.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3578 | |
Zadomowienie
|
ola_k11 z odstawieniem od piersi czuję podobnie
Cytat:
w TESCO jest jeszcze taka promocja, że za 4 słoiki HIPPa dają płyn HIPPowy do kąpieli http://www.hipp.pl/aktualnoscihtml/promocje-w-sklepach/ ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- jak to jest z tym glutenem ![]() jak moje dziecko jest na cycku, a ma skończone 5 miesięcy, to ja już od miesiąca powinnam była dawać mu gluten ? jak ja mam tą kaszę manną zrobić ? na wodzie ? kurcze jak ja ugotuję łyżkę kaszy mannej ? masakra, nic mi lekarka nie mówiła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ola K11 gluten to sa bialka roslinne wystepujace w zbozach. Olakola w 5,6m podajemy dziecku raz dziennie pol lyzeczki ugotowanej kaszy mannej, mozna wymieszac ze swoim mlekim lub sloiczkiem. nie wiem mozna wiecej tej kasz ugotowac na 2 dni a to juz lyzeczka bedzie ![]() Zrobil mi sie mega zastoj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze, że co lekarz to opinia, więc jak zwykle człowiek zdany na siebie ![]() Ale można poczytać na necie jak ktoś zainteresowany a najlepiej to się zapytać swojego pediatry ![]() ---------- Dopisano o 02:18 ---------- Poprzedni post napisano o 02:15 ---------- Cytat:
![]() A gluten to nie tylko kasza manna ale i na przykład biszkopty, chlebek... wiem, że majówki normalnie biszkopta rozpaćkały w odrobinie wody czy mleka i wmieszały do słoiczkowego jedzonka ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Co do wprowadzania jedzenia - ja na razie podawałam słoiczki - jabłko, marchew, gruszki, dziś chcę ugotowac ziemniaka ![]() Za jakiś miesiąc spróbuję z normalną kaszką. Brokuły ktoś juz serwował? Bo mam słoiczek, ale jakoś tak dziwnie mi z tymi brokułami... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Zakorzenienie
|
czeeesc
jeszcze nie nadrobilam, ale przyszlam sie pochwalic, ze i ja dostalam paczuszke z HIPPA jabluszko, kremik, herbatka, mleko i ta smieszna duza lyzka...oni chyba to wysylaja gdy dziecko skonczy 4 miesiac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No gluten to nie tylko kasza manna, ale tak napisali na ulotce aby zaczac od tego, przeciez wiadomo, ze inne rzeczy zbozowe maja gluten. Aaaaa mojej przyjaciolce wody odeszly!!!!!!!! rodzi Mai kolezanke ![]() Papi fajnie macie z tymi paczkami ja nie dostane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3586 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() trzymam kciuki za kolezanke!!!! kurde kiedy my rodzilysmy.... pisalyscie o smoczkach- moja Ada jak wiecie, odrzucila ok 2 miesiaca zycia i przez dwa kolejne nie chciala, az tu nagle zalapala i go kocha ![]() idziemy dzis na zakupy swiateczne, dla mnie po kurtke i po sloiczki ![]() dzis rano zawarlam z tz umowe- on dzis spi do 10 a ja jutro!!!!!!! ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- mam pyt co do kleiku- czy moge podac pierwszy raz przed snem?czy lepiej w dzien,zeby ew. w dzien brzuszek bolal?a moze po kleiku nie powinien? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to wiem, Ty to wiesz i niektórzy inni wiedzą.. ale nie wszyscy dlatego tak napisałam ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | |
Zakorzenienie
|
Agravka ja podalam przed snem kleik ryzowy
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 |
Zakorzenienie
|
witam
agravka to sie wyspisz, kciuki za kolezanke, i udanych zakupow ![]() dzis popoludniu idziemy na urodzinki do synka kuzynki a jutro robie impreze urodzinowa mojej Marysi (ma 8grudnia), taka dla dziadkow tylko. i oczywiscie przed chwila dzwonila tesciowa i babcia zebym na jutro kupila dla Marysi od nich prezenty. no bo ja mam duuuzo czasu. i tak jest co roku. a za tydzien im sie przypomni o swietach ![]()
#3591 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi się że i tak jest lepiej, ale znowuż mamy nic nie jeść (a już prawie 5 miesięcy mamy) żeby spróbowac namierzyć jednak co uczula. Ma też takie krostki na tułowiu, może po proszku? bo z tym tez eskperymentujemy, płatki mydlane są o kant doopy potłuc, ciuchy są po nich brudne a pralka zapchana nimi. Jakby co to nie polecam do prania (chyba że z małżem nie umiemy prać tym). ale dziś piękna pogoda, w końcu wyleziemy na dłużej jupi ![]() Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-12-04 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Zakorzenienie
|
Seba robi coś dziwnego
![]() ![]() ![]() Aaa i jeszcze nauczył się pluć smoczkiem.. dobrze ze na łańcuszku jest bo by latał po całym domu, nabiera powietrza w poliki i wydyma a smoczek strzela jak torpeda ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
u nas np mały naciąga sobi pieluchę na twarz, a my wtedy mówimy "gdzie jest Tymek, gdzie jest Tymek, nie ma Tymka" a on wtedy się odkrywa - my wołamy "O jest" i on się chicholi, głuptaszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3594 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mam pyt co do kleiku- czy moge podac pierwszy raz przed snem?czy lepiej w dzien,zeby ew. w dzien brzuszek bolal?a moze po kleiku nie powinien?[/QUOTE] sprobuje najpierw w dzien Cytat:
![]() a czemu nei dostaniesz nie wypelnilas ankiety? ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- a moj mlody dzisiaj wstal o 8 zawsze sie budzi kolo 9.30 wiec sie obudzil polezal zjadl o 8.30 znowu poszedl spac i wstal o 11.00 ![]()
![]() |
#3595 |
Zakorzenienie
|
niezawsze chyba chodziło o paczki na święta jakie dostają ludzie z pracy
![]() ja też nie dostanę ani od siebie, ani od małża ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Zakorzenienie
|
anoxa
ale karolci chodzilo chyba ze Nastka nie je tych zupek sloiczkowych tylko home-made ![]() kombinezon mamy z wojcika, Zosia dostala na chrzciny, tez jest bardzo cieply. pod spodem Zoska ma tylko rajstopki, body i bluzeczke. nawet w te mrozy. jak ma wiecej to sie poci ![]() a dzisiejsza nocka ok, nie bylo pobudki, dopiero 5,15 wiec dalam cyca i spala do 7.45. ale jak to mowi tz jedna jaskolka wiosny nie czyni ![]()
#3597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja milusinska wczoraj pierwszy raz zaliczyla crash test walac glowka w podloge :/ obrocilam sie tylko na moment, a ona lezala na macie, oczywiscie obrot na brzuszek, i chyba chciala z powrotem na plecy, ale lezala na skraju maty i jak nie rypla glowa w podloge :/ nie moglam jej pozniej uspokoic tak wyla ![]() a z pozytywnych rzeczy to moj maz od 3 dni wracal do domku po pracy ![]() ![]() ja wspolczuje wszystkim ktore maja nieprzespane nocki ![]() a co do glutenu, to moja madra pediatra, powiedziala ze mam wprowadzac gluten juz teraz, a mowila to gdy mala miala 3,5 miesiaca.... czulam ze zwariowala wiec takiego numeru nie odstawilam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bylam wczoraj na Christmas party, tz sobie poradzil, dzieci spay jak wrocilam, oczywiscie Ali sie obudzila na karmienie zanim usnelam, ale taka Jego natura. Bede mu probowala dac wody w nocy zamiast piersi, moze tez sie nauczy spac. Jest jakies urzadzenie, do trzymania wody w butelce cieplej? Mam termos, ale jakis dziwny smak ma woda z niego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Zakorzenienie
|
ja paczki od siebie tez nie dostane, tylko socjal zimowy. a tz bony i prezenty. zreszta sama wybieralam
![]() ![]()
#3600 |
Zakorzenienie
|
Kurde.. ja myślałam, że to standard i że wszędzie takim maluchom się pobiera krew z palca :/ Ja pobieraną krew z żyły miałam dopiero jak w ciążę zaszłam
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.