Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-04, 12:18   #691
Jok3r
Zadomowienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
pewnie że mogłabym :P to sklep apet (wpisując w google nazwe zaraz wyskakuje ich strona) ja kupuje u nich karme royal 4 kg za 93 zeta (taniej nie znalazłam :P ) i żwirek kruszon za 57 bodajże 35 l co mi starcza na dłuuugo tzn nie mi ale kotu tak jak wspomniałam żwirek lepiej kupić na allegro z opcja odbiór osobisty bo maja taniej - na stronie sklepowej jest to samo za 75 zeta

http://allegro.pl/super-pinio-kruszo...336605829.html

PS. ja też mogę być dyżurną/dyżurującą

lecę na jakiś spacer bo szkoda takiej ładnej pogody

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

aaa zapomniałam poprosić, joker napisz mi który to sklep w Sosnowcu bo będę za tydzień u rodziców i chciałam pochodzić pooglądać wózki a znam tylko jeden sklep ten koło szpitala (przy głównej drodze)
Sklep znajduje sie obok szpitala nr 2 czyli na tej glownej ulicy 3 maja. Znajdziesz go bez problemu, bo jest bardzo duzy i na wystawie stoi mnostwo wozkow.

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
No to lepiej żeby każda z nas napisała do dyżurującej z prośbą o numer tel. Ale to na pierwszej stronie powinno być kto dyżuruje jak już oczywiście ustalicie
Musimy czekac na Ego, zeby wysmarowala komunikat
Wanilka spokojnie mozesz byc dyzurka
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 12:19   #692
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Ja niekiedy odczuwam takie regularne pyk, pyk, ale za moment seria kopniaków więc sama nie wiem czy to była tylko rozgrzewka przed serią tortur czy czkawka i się mały potem denerwuje

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 12:24   #693
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Aga a ty juz masz juz to ogrzewanie?
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 12:25   #694
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Aga a ty juz masz juz to ogrzewanie?
Tak, w nocy już się rozgrzało

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 12:29   #695
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

no to jeden plus tej pogody ;p u mnei ma byc w nocy -17 a ja bede wracac od znajomych brrr
Stary 2010-12-04, 12:33   #696
n.ik.a
Zadomowienie

Wanilia83 za piżamkę (italian fasion), tak jak pisałam wczesniej coś 69 zł a za szlafrok (atlantic) po obniżce 49,50 zł

87czarna w trzeciej części tak gdzieś pod koniec wrzucałyśmy takie listy...było tam wszystko co zabrać dla siebie do szpitala i co dla dzidziusia...powinnaś też to znaleźć na stronie http://www.zapytajpolozna.pl/ gdzie jest nawet info jak prawidłowo zapakować torbę do szpitala z tego co widziałam to w większości szpitali listy są takie same...różnia się małymi szczegółami

a co myslicie o takim zakupie http://www.zapytajpolozna.pl/inne/ar...k-dla-mam.html

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2010-12-04 o 12:34
n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 12:37   #697
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Jezu laski jaki mnie nad ranem skurcz zlapal w obu ludkach to jeszcze takie bolu nie czulam. Nic nie pomagalao, masowanie, wywijanie palcow nic. Jeszcze przez brzuch ledwo w ogole moglam sie uniesc, zeby siegnac do stop i turlalam sie po lozku i prawie wylam, bo juz nie wiedzialam co robic. Chyba musze sie z magnezem przeprosic.
ała, to tak boli... magnez i chyba potas jeszcze, sok pomidorowy albo zupa pomidorowa czy coś?

Cytat:
No to która chętna do dyżurnej?
ja mam tp na 24 kwietnia, więc mogę być, jeśli zaakceptujecie moją kandydaturę

ChiQuitA89, gratuluję syna!!!

Cytat:
ja tez bym wolala pizame ale chyba przez to cielge badanie na oddziale czy sie wszytko goi nie pozwala na pizamki, a ja taki zmarzluch jestem i nei wiem jak wyleze w takiej cienkeij koszuli pod jakas cienka koldra..
ciepłe skarpety podkolanówki sobie kup ja już mam dwie pary pod kolor szlafroka tylko koszulki mi brakuje...

Cytat:
Jok3r ja wiem, ale odstąpię to miejsce komuś innemu
po świętach mam sesję i muszę pozaliczać w 1 terminie żeby na porodówce się nie uczyć a wam się zachce wtedy rodzić i będę siedzieć tutaj i się jarać wiadomościami zamiast w książkach znam siebie bo ja wizażuje a w międzyczasie studiuje ;-p a czas się sprężyć
Cytat:
Eirenne teraz jest luz, bo w sumie nie ma egzaminów i ja siedzę na zwolnieniu także nudno mi strasznie tym bardziej mojego nie ma więc sama wiesz.
Ale już zaczynam być przerażona sesją z brzucholem ja się strasznie stresuje wszystkim , mały to mi chyba żebra połamie ze złości o te moje stresy
Montii, powiem Ci, że ja z moimi studiami zaczęłam też mieć schizy, po pierwsze ta sesja, po drugie właśnie mi brzuch wystrzelił i już widać, a ja jestem nienormalna i się stresuję, co sobie ludzie myślą niby nie powinnam się przejmować, nie mam 19 lat, jedne studia skończyłam, ale czuję się jak pierwszoroczniak i mi gupio, no pokręciło mnie do imentu...

i jeszcze to, że przez pół semestru letniego mnie nie będzie i kołowroty ze zwolnieniami lekarskimi i zaliczanie sesji we wrześniu... ech.

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
zrobiłam fotki upolowanych przeze mnie wczoraj ciuszków . pozdrawiam.
Ty to zawsze takie ładne ciuszki wynajdziesz!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 12:39   #698
Montii
Zakorzenienie

dla mnie to osobiście zbędne

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

prunelle mi to na bank zostanie coś na wrzesień z sesji letniej, brzuszkiem się nie przejmuje, tylko bardziej ostatnim 9 miesiącem + sesja, nie daj Boże Fabian chciałby zostać dzieckiem z lutego boję się,że się nie wyrobię z tym wszystkim, 3 przedmioty już mam zaliczone bo babka wyciąga średnią z kolosów, tak się zgłosiłam i tak zostało ale gdzie reszta?!

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 12:41   #699
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
ciepłe skarpety podkolanówki sobie kup ja już mam dwie pary pod kolor szlafroka tylko koszulki mi brakuje...
o dzieki prunelle rewelacja pomysl bo ja bym tam zamarlza na smeirc, kupie do kompletu do ksozulki ale koszulki tez nie mam
Stary 2010-12-04, 12:43   #700
n.ik.a
Zadomowienie

Montii tak pytam, bo kiedyś chciałam kupic taki pamiętnik ciąży...ale za nim się zdecydowałam a tu 20 tydz. więc teraz to po co...a wczoraj widziałam taki kolorowy album gdzie można wklejać m.in. zdjęcia USG i różne takie duperele...to byłoby fajne ale nie wiem gdzie tego teraz szukać

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2010-12-04, 12:48   #701
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Kasiu - No przecież czkawka to takie rytmiczne ruchy..nigdy nie miałaś czkawki? to całkiem co innego niż kopanie.
ja na razie też nie odróżniam dopiero tak od 20 tc poczułam kopnięcia nawet tż poczuł i teraz od czasu do czasu czuje ale to są pierwsze objawy bo ja dopiero 22 tc za chwile będę miała .

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
fajne

ogólnie fajna stronka zaraz sobie o niej poczytam zapisałam się na tą subskrypcję -mają mi na @ wysyłać wiadomości

Cytat:
dziękuję

a ja właśnie zjadłam pomarańcza i herbatniki a teraz piję gorącą herbatkę na rozgrzanie
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 12:51   #702
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

n.ik.a ja tez jestem zapalona na takei pamietnikowe zeczy ale jakos mi nie wyszlo z ciaza wiec nie sadze zebym po porodzie robial notatki ale alubm ze zdjeicaimi z usg itp zrobie ale nie bede kupowac tlyko sama powklejam
kupie tkai gotowy album jak np do chrztu czy slubu z pergaminowymi przekladkami a na kartonowyhc bede wklejac co bede miaal w kolejnosci chronologicznej
tak sobei slubyn album zoirblam mam w nim min winietki ze stolow, zaprosznie, ubranka butelek, kartki z zycznieami od gosic, itp i duzo zdjec
Stary 2010-12-04, 12:52   #703
n.ik.a
Zadomowienie

Laseczkaa ja też...jestem już na 15 lekcji
a u mnie popołudniowa dawka witamin...czyli wapno, magnez i żurawit

Kasiu fajny pomysł z taki albumem...może też taki sobie zrobię....tylko chciałam, zamieszczać w nim jakieś fajne podpisy

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2010-12-04 o 12:54
Stary 2010-12-04, 12:55   #704
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
dla mnie to osobiście zbędne

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

prunelle mi to na bank zostanie coś na wrzesień z sesji letniej, brzuszkiem się nie przejmuje, tylko bardziej ostatnim 9 miesiącem + sesja, nie daj Boże Fabian chciałby zostać dzieckiem z lutego boję się,że się nie wyrobię z tym wszystkim, 3 przedmioty już mam zaliczone bo babka wyciąga średnią z kolosów, tak się zgłosiłam i tak zostało ale gdzie reszta?!
może na zerówki się poumawiaj z niektórych, żeby mieć wcześniej z głowy?
ja to nie widzę siebie uczącej się na czerwiec z miesięcznym dzieckiem, więc wrzesień ze wszystkiego mam na bank...

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
n.ik.a ja tez jestem zapalona na takei pamietnikowe zeczy ale jakos mi nie wyszlo z ciaza wiec nie sadze zebym po porodzie robial notatki ale alubm ze zdjeicaimi z usg itp zrobie ale nie bede kupowac tlyko sama powklejam
kupie tkai gotowy album jak np do chrztu czy slubu z pergaminowymi przekladkami a na kartonowyhc bede wklejac co bede miaal w kolejnosci chronologicznej
tak sobei slubyn album zoirblam mam w nim min winietki ze stolow, zaprosznie, ubranka butelek, kartki z zycznieami od gosic, itp i duzo zdjec
fajny pomysł z tym ślubnym! że też na to nie wpadłam kartki mi zalegają w szufladzie, a tak można by jakieś kolaże ze zdjęciami porobić, super, jesteś genialna

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 12:59   #705
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny bierzecie sobie piżamy do szpitala?
Nie koszule a piżamy.
Chciałabym jedną, mam nową, fajne spodnkie i+ góra taka na guziczki do karmienia. Oczywiście PO porodzie bo nie będę nogawką rodzić
ale czy to nie są jakieś widzimisie? Wiem,że nikt nie może mi narzucić co mam ubrać ale lekarz nie będzie komentować,że ja w spodniach a nie w przewiewnej koszuli ?
ja biore koszule. póki co w tym tyg. kupiłam 2 i jeszcze jedną dokupię chyba jakby coś się poplamiło czy coś to nie będe się stresować że nie mam na zmianę

Cytat:
Napisane przez ChiQuitA89 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane!!!

Długo się nie odzywałam, gdyż ostatnie dwa tygodnie spędziłam na chorowaniu... Najpierw przez tydzień chorowałam ja i musiałam się kurować, a później kolejny tydzień chorował TeŻet i musiałam kurować jego Także jestem po antybiotyku, hektolitrach spożytego soku malinowego, tonach cytryn i litrach mleka z masłem i miodem. Trochę mam jeszcze katar, ale nic to w porównaniu z zapaleniem zatok i oskrzeli, z którymi borykałam się NA RAZ Takie rzeczy powinny być zabronione!!! Tymczasem, byłam na USG. Dziecię wierzgało tak niesamowicie, że nie sposób było je uchwycić w jakiejkolwiek "stałej" pozycji na dłużej niż kilka sekund. Stąd brak dobrych zdjeć... ale za to mam film No i udało się dostrzec jego, uwaga uwaga, MEGA PYTĘ (wybaczcie kolokwializm). Tak mu się spodobało jej pokazywanie, że ostatnią część badania spędził z całkowicie rozwartymi nóżkami obwieszczając wszem i wobec "To ja. Wasz Syn. Widzicie jaki ze mnie samiec?" Także będzie Vincent Jan na 100%

Prowadźcie się ciepło! U mnie dziś 9stC na minusie
Gratuluję Synusia

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczyny,wiem,że jestem znowu spóźniona i była o tym mowa kilkanaście razy,ale czy któraś z Was mogłaby poraz wtóry wkleic listę z rzeczami potrzebnymi do szpitala? <prosi>

listy są różne. u mnie np. nie można używać majtek siatkowych - najlepiej taką listę zabrać ze szpitala w którym się będzie rodzić.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 13:00   #706
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Laseczkaa ja też...jestem już na 15 lekcji
a u mnie popołudniowa dawka witamin...czyli wapno, magnez i żurawit

Kasiu fajny pomysł z taki albumem...może też taki sobie zrobię....tylko chciałam, zamieszczać w nim jakieś fajne podpisy

ja dopiero na 1 ale fajna stronka . dzięki
Stary 2010-12-04, 13:07   #707
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
Montii tak pytam, bo kiedyś chciałam kupic taki pamiętnik ciąży...ale za nim się zdecydowałam a tu 20 tydz. więc teraz to po co...a wczoraj widziałam taki kolorowy album gdzie można wklejać m.in. zdjęcia USG i różne takie duperele...to byłoby fajne ale nie wiem gdzie tego teraz szukać
ja kupiłam Wielką Księgę Maleństwa, do kupienia w empikach, jest w kolorze nirbieskim i różowym, wkleja się usg, wpisuje się różne wspomnienia, np. kiedy mama zorientowała się że jest w ciąży, odcisk rączki i nóżki i takie tam... to jest z Kubusiem Puchatniem i kosztuje 30 zł chybA

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 13:11   #708
Eirene1987
Zakorzenienie

dziewczyny nie martwcie się sesją wiem że to stres i gorzej się uczyć ale na ustnych przeważnie łagodniej do was podchodzą a jak nie zostanie na wrzesień i trudno - świat się nie zawali przecież dacie radę

Cytat:
no świetny pomysł ja tam sobie chcę po prostu notować w zeszycie wszystko a dla dziecka mamy taki album chyba pierwszy rok życia czy coś w tym stylu i tam sa miejsca na zdjęcia, na notatki typu pierwsza kąpiel, pierwsza noc w domku itp. a dodatkowo chcę kupić album na zdjęcia na 1 rok żeby mały miał po kolei wszystko

Cytat:
ja mam tp na 24 kwietnia, więc mogę być, jeśli zaakceptujecie moją kandydaturę!
\

no to mamy zestaw jokr, wanilia, ty i ja czekamy na ego i niech nas wpisze

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 13:14   #709
iweczka
Zakorzenienie

cześć dziewczynki!!!
nie odzywałam się od czwartku bo miałam ciężki czas.......w nocy z czwartku obudzil mnie straszny ból brzucha i niunia bardzo mocno kopala, z rana zadzwoniłam do swojego gina, ale z racji że był na wyjezdzie skierowała mnie do szpitala na izbe przyjęć, a tam mega SZOK!!! pani położna(stare wredne babsko) powiedziała mi, że jestem pacjentką z ulicy bo nie chodze do lekarza który pracuje w tym szpitalu, (mój pracuje w wawie) i że teraz lekarz może nie chciec mnie zbadać, tylko na oddział odrazu, bo badań na "żądanie" nie robią, chciałam żeby sprawdzili czy z malenstwem wszytsko OK.tyle co się nerwów najadłam przez te 2 h w szpitalu to nie zycze nikomu, naszczęście przyszła mloda lekarka zbadała mnie, jedyne co mogła zrobić to spr.tetna, szyjki i il,wód płodowych-wg niej wszystko ok, inne badania do trzeba połozyc się na oddział, ale z racji że jest weekend to i tak by nic ciekawego nie zrobili......dobrze, że chciaz ta lekarka była miła, wtedy byłam mega zdenerwowana, ale jakbym teraz wpadła i spotkała tę położną to bym jej kilka miłych słów powiedziała na temat jej zachowania i "zachęcania" do uczęszczania na wuzyty do konkretnych lekarzy bo wtedy będe traktowana po ludzku w tym szpitalu a nie jak pacjentka 3 kategorii
mam nadzieję, że u was wszystko w porządeczku, ja w poniedziałek ide do swojego gina i zobaczymy co mi powie........teraz musze trochę się oszczędzać, bo najadłam sie troche strachu
pozdrawiam Was gorąco i powoli będe nadrabiać to co napisałyście a jest tego od groma i ciut ciut....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 13:25   #710
n.ik.a
Zadomowienie

Black_Angel86 czy to jest to
http://merlin.pl/Wielka-Ksiega-Malen.../1,527242.html

ale w empiku jej już nie ma:/

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2010-12-04 o 13:31
Stary 2010-12-04, 13:40   #711
iizabelaa
Zakorzenienie

Dziewczyny,
jestem w szpitalu

zadzwoniłam do gin, i kazał mi się zjawić w szpitalu, bo niczego nie można lekceważyć,

na IP mnie zbadali i wszystko jest OK,
ale będą mnie tu trzymać do poniedziałku

A ja nie lubię szpitali

Obok mnie leżała dziewczyna która poroniła bliźniaki, była w 20tc

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
izabela, nie mogę znaleźć, czy dodzwoniłas sie do lekarza, co powiedział? albo jesli nie to czy pojechałas na wszelki wypadek na IP ?
Mam nadzieje, ze wszystko ok.
Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
jeszcze Izy chyba nie ma
Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Oby tylko u Izy było wszystko w porządku...
gdzie ta dziewczyna się podziała
Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
Tez czekam na wiesci od Izy... Mam nadzieje, ze wszystko ok!

kochane jesteście,
bo ja z tych co na wizażu regularnie
Stary 2010-12-04, 13:41   #712
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Czesc Dziewczynki ja mam dzis dola a praktycznie od wczoraj popstrykalam sie z tż ....pislam Wam kiedys ze kontaktu z tesciami nie mam a praktycznie to ich nie znam bo oni nie wyrazili checi poznania mnie tylko przez 2 lata naszego zwiazku ciazgle obgadywali mnie do swojej rodziny jaka to ja nie jestem zla choc pojecia nie mieli nawet jak wygladam pierwszy raz spotkalismy sie w tym roku w pazdzierniku na slubie u znajomych ale nie rozmawialismy.Caly ten czas takze swojego syna oczerniali wsrod rodziny i znajomych jak dowiedzieli sie ze jestem w ciazy ok.miesiaca temu to najpierw wielka obraza znowu glupoty gadali np.takie ze Tż powinnien mnie zostawic i lepiej alimenty placic myslalam ze wyjde z siebie jak to uslyszalam !!!No ale nie minelo dlugo a im sie cos przestawilo w glowach i teraz synus wrocil do lask wiem ze Tż bylo ciezko jak sie go wyrzekli i teraz cieszy sie ze znowu go normalnie traktuja.Tż przez te 2 lata zawsze staral sie byc przy mnie i ze mna a odkad ich jakos olsnilo to przewaznie w weekendy jedzie do nich.Tydzien temu siostra jego miala urodziny itż powiedz.ze mamy zaproszenie oboje ale ja nie potrafie zapomniec tych wszystkich gorzkich slow ktore na mnie mowili i nie wiem czy nadal nie mowia?Nie potrafilabym z nimi usiasc i rozmawiac czy sie usmiechac jestem w wielkiej rozterce bo wiem ze Tż bardzo zalezy na tym zebysmy w koncu sie porozumieli z jego rodzicami tylko ze ja nie potrafie po tym wszystkim a on nie potrafi tego zrozumiec i mowi ze i tak bedzie do nich jezdzil czy ze mna czy bez!!!!Co wprawilo mnie w oslupienie bo przed pogodzeniem sie rodzicami zawsze twierdzil ze nie bedzie jezdzil beze mnie a teraz co?Jeszcze on przeciw mnie mowi ze nawet nie chce sprobowac sie spotkac.Tylko ze jak ja chcialam dawno temu to powiedzieli ze mnie widziec nie chca w swoim domu!!!
Dziewczyny poradzcie mi co ja mam zrobic????/Bo juz sama nie wiem.Czy robie dobrze czy tez zle nie chcac sie z nimi spotkac????A nie chce sie przez nich klocic z Tż.Zastanawia mnie tylko jedno dlaczego on sie tak zmienil???Ja nie bronie mu jechac do nich spotkac sie pogadac ale nie zeby na noc zostawal bo siostra ma urodziny albo cos na podobe.Doradzcie cos!!!

Wiem ze to troszke chaotyczne co napisalam ale to wszytsko bardzo mnie irytuje,martwi zarazem juz sama nie wiem
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 13:52   #713
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
ała, to tak boli... magnez i chyba potas jeszcze, sok pomidorowy albo zupa pomidorowa czy coś?

ja mam tp na 24 kwietnia, więc mogę być, jeśli zaakceptujecie moją kandydaturę

ChiQuitA89, gratuluję syna!!!

Montii, powiem Ci, że ja z moimi studiami zaczęłam też mieć schizy, po pierwsze ta sesja, po drugie właśnie mi brzuch wystrzelił i już widać, a ja jestem nienormalna i się stresuję, co sobie ludzie myślą niby nie powinnam się przejmować, nie mam 19 lat, jedne studia skończyłam, ale czuję się jak pierwszoroczniak i mi gupio, no pokręciło mnie do imentu...

i jeszcze to, że przez pół semestru letniego mnie nie będzie i kołowroty ze zwolnieniami lekarskimi i zaliczanie sesji we wrześniu... ech.

Kandydatura zaakceptowana

Z tymi skurczami to musze cos zrobic, bo to starszne uczucie budzic sie z takim bolem potwornym i potem meczarnia, bo chodzic sie ledwo da.

Kurcze o takich podkolankach nie pomyslalam. Co prawda jak lezalam w szpitalu to zadne skarpetki i tak mi sie nie przydaly, bo bylo mega cieplo i wiekszosc czasu lezalam, bo nie bylo nic do roboty, wiec po porodzie raczej tez nie bede spacerkow uskuteczniac, ale mozna miec w torbie na w razie w

Cytat:
Jeju ja uwielbiam bawic sie takimi albumami, wklejaniem, ozdabianiem itp. Moglabys przeslac dla przykladu pare stron? Bo kurcze 2 lata po slubie, a moj album slubny w sferze projektow dopiero i nie mam pomyslow, a chcialabym cos innego zrobic, bo zawsze staram sie takie insze inszoci tworzyc, bo nie sztuka kupic album i wklejac zdejcia

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
ja kupiłam Wielką Księgę Maleństwa, do kupienia w empikach, jest w kolorze nirbieskim i różowym, wkleja się usg, wpisuje się różne wspomnienia, np. kiedy mama zorientowała się że jest w ciąży, odcisk rączki i nóżki i takie tam... to jest z Kubusiem Puchatniem i kosztuje 30 zł chybA
Ja dla kolezanki kupilam Moj Pierwszy Album w Empiku i jest prze boski. Kosztowal cos ok 50zl, ale jest tam miejsce na zdjecia, pamiatki, drzewo genealogiczne, moj pierwszy dzien w domu, moja pierwsza kapiel i inne cuda. Sporo tych kartek, wiec wypisywania, wklejania i cudowania co nie miara. Upatrzylam sobie taki z zajaczkami ofc niebieski i o ile nikt mi go na gwiazdke nie kupi to na pewno sobie go sprawie.

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie martwcie się sesją wiem że to stres i gorzej się uczyć ale na ustnych przeważnie łagodniej do was podchodzą a jak nie zostanie na wrzesień i trudno - świat się nie zawali przecież dacie radę

no świetny pomysł ja tam sobie chcę po prostu notować w zeszycie wszystko a dla dziecka mamy taki album chyba pierwszy rok życia czy coś w tym stylu i tam sa miejsca na zdjęcia, na notatki typu pierwsza kąpiel, pierwsza noc w domku itp. a dodatkowo chcę kupić album na zdjęcia na 1 rok żeby mały miał po kolei wszystko

\

no to mamy zestaw jokr, wanilia, ty i ja czekamy na ego i niech nas wpisze
To mamy kaplet. Teraz tylko niech wlasnie Ego nas wrzuci do ogloszenia i zaczynamy zbierac nr
Stary 2010-12-04, 13:54   #714
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
jestem w szpitalu

zadzwoniłam do gin, i kazał mi się zjawić w szpitalu, bo niczego nie można lekceważyć,

A ja nie lubię szpitali

biedactwo . ale dobrze że wszystko już ok trzymamy kciuki
do poniedziałku czas szybko zleci .

biedna ta dziewczyna -w połowie ciąży poronić . ja bym się załamała ...
Stary 2010-12-04, 14:01   #715
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
Black_Angel86 czy to jest to
http://merlin.pl/Wielka-Ksiega-Malen.../1,527242.html

ale w empiku jej już nie ma:/
TAK to dokładnie ta księga, jeszcze możesz spróbować kupić ją w Kauflandzie. Albo na allegro zobacz, może jest.

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 14:09   #716
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
jestem w szpitalu

A ja nie lubię szpitali

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

kochane jesteście,
bo ja z tych co na wizażu regularnie
Super, ze w koncu sie wyjasnilo z z Toba. Kapa, ze zostawili Ci na weekend, bo to najgorsze co moze byc w szpitalu, ale wazne, ze wszystko ok i jestes pod kontrola

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki ja mam dzis dola a praktycznie od wczoraj popstrykalam sie z tż ....pislam Wam kiedys ze kontaktu z tesciami nie mam a praktycznie to ich nie znam bo oni nie wyrazili checi poznania mnie tylko przez 2 lata naszego zwiazku ciazgle obgadywali mnie do swojej rodziny jaka to ja nie jestem zla choc pojecia nie mieli nawet jak wygladam pierwszy raz spotkalismy sie w tym roku w pazdzierniku na slubie u znajomych ale nie rozmawialismy.Caly ten czas takze swojego syna oczerniali wsrod rodziny i znajomych jak dowiedzieli sie ze jestem w ciazy ok.miesiaca temu to najpierw wielka obraza znowu glupoty gadali np.takie ze Tż powinnien mnie zostawic i lepiej alimenty placic myslalam ze wyjde z siebie jak to uslyszalam !!!No ale nie minelo dlugo a im sie cos przestawilo w glowach i teraz synus wrocil do lask wiem ze Tż bylo ciezko jak sie go wyrzekli i teraz cieszy sie ze znowu go normalnie traktuja.Tż przez te 2 lata zawsze staral sie byc przy mnie i ze mna a odkad ich jakos olsnilo to przewaznie w weekendy jedzie do nich.Tydzien temu siostra jego miala urodziny itż powiedz.ze mamy zaproszenie oboje ale ja nie potrafie zapomniec tych wszystkich gorzkich slow ktore na mnie mowili i nie wiem czy nadal nie mowia?Nie potrafilabym z nimi usiasc i rozmawiac czy sie usmiechac jestem w wielkiej rozterce bo wiem ze Tż bardzo zalezy na tym zebysmy w koncu sie porozumieli z jego rodzicami tylko ze ja nie potrafie po tym wszystkim a on nie potrafi tego zrozumiec i mowi ze i tak bedzie do nich jezdzil czy ze mna czy bez!!!!Co wprawilo mnie w oslupienie bo przed pogodzeniem sie rodzicami zawsze twierdzil ze nie bedzie jezdzil beze mnie a teraz co?Jeszcze on przeciw mnie mowi ze nawet nie chce sprobowac sie spotkac.Tylko ze jak ja chcialam dawno temu to powiedzieli ze mnie widziec nie chca w swoim domu!!!
Dziewczyny poradzcie mi co ja mam zrobic????/Bo juz sama nie wiem.Czy robie dobrze czy tez zle nie chcac sie z nimi spotkac????A nie chce sie przez nich klocic z Tż.Zastanawia mnie tylko jedno dlaczego on sie tak zmienil???Ja nie bronie mu jechac do nich spotkac sie pogadac ale nie zeby na noc zostawal bo siostra ma urodziny albo cos na podobe.Doradzcie cos!!!

Wiem ze to troszke chaotyczne co napisalam ale to wszytsko bardzo mnie irytuje,martwi zarazem juz sama nie wiem
Zachowanie TZ kojarzy mi sie z syndromem porzuconego pisklecia. Dopoki byl w nielasce i nic nie mogl na to poradzic to sie z tym godzil i skupial na Tobie, ale jak tylko zostal znowu przygarniety na lono rodziny to tryska szczesciem, bo widac bardzo mu tego brakowalo i teraz robi wszystko, zeby znowu go nie odrzucili.Nie ladnie, ze zmienil tak drastycznie zachowanie w stosunku do Ciebie, bo ja tez bym miala uraz do tej rodziny po tym co wygadywali. Wiesz ida swieta i na pewno on by chcial, zeby w koncu zapanowala zgoda. Spodziewacie sie dziecka i fajnie by bylo gdybyscie zaczeli tworzyc normalna rodzine. Nie wiem co bym zrobila w sumie, bo ja to strasznie pamietliwa jestem i ciezko przychodzi mi wybaczanie, bo nawet jesli normalnie rozmawiam z kims kto zalazl mi za skore to i tak uraz pozostaje i przypominaja mi sie przykre sytuacje. Jednak ja bym sprobowala porozmawiac z TZ i powiedziec mu co czujesz. I zapytalabym dlaczego sie tak nagle zmienil i nie okazuje zrozumienia.
Stary 2010-12-04, 14:20   #717
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Wiesz co Jok3r probowalam z nim rozmawiac ale tylko slysze ze jestem uprta i ze nie chce nawet sprobowac sama juz nie wiem o co mu wlasciwie chodzi ???Ja jestem bardzo pamietliwa zwlaszcza jak ktos osadza mnie nie znajac.Po za tym pytalam Tz dlaczego nie potrafi postawic siebie na moim miejscu ?To powiedzial mi z enie wie co by zrobil wiec czego wymaga ode mnie ????Wiesz co jego mama powiedziala kiedys jeszcze jak w ciazy nie bylam ze ona jego "bekartow "ze mna nie zaakceptuje to nie bada jej wnuki i to caly czas mi siedzi w glowie i watpie zebym o tym zapomniala.Wiem ze mozna mowic wiele slow w zlosci ale takie to juz przesada.Pojecia nie mam co zrobie a narazie nie potrafie sie z Tż porozumiec co do tego.Jak tak to ani do siebie nie dzwonili ani nie pisali ani sie tez nie widywali a teraz po usg czwartkowym on jako dumny tatus dzwoni do matki ze bedzie miala upragniona corcie a ona mu gratuluje wiem ze to niby normalne ale czy nie moglo byc tak przez caly czas?Teraz jak ich slucham jak rozmawiaja przez tel. to mi sie wszystko w zoladku przewraca!
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 14:21   #718
n.ik.a
Zadomowienie

Black_Angel86 znalazłam na allegro zamówię ją jak wrócę ze szpitala dziekuję

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2010-12-04, 14:21   #719
87czarna
Zakorzenienie

iizabelaa cieszę się,że u Ciebie wszystko w porządku...martwiłyśmy się Dbaj o siebie!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 14:23   #720
iizabelaa
Zakorzenienie

Mała się rusza czasami jak szalona, więc mnie uspokaja

Ale w jakim ja szoku byłam że mam do szpitala jechać,
a ja nawet porządnej piżamy nie miałam,
żadnego szlafroka,
miniaturek kosmetyków ... nic

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości