Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 2009 :) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-04, 15:00   #2281
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
spalismy do 9
nawet się wsypałam ... ale mały męczy się z tą wstrętną 3-ką wszystkie już wyszły tylko jedna Go męczy ... dziąsło opuchnięte i boli
Biedne te dzieciaczki z tymi zębami

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dziewczyny
Nie mam 200 zł na kombinezon dla Starszaka.
Już nawet same spodnie narciary chciałam kupić, ale ich ceny dochodzą do 100 i więcej złotych...

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

http://szafka.pl/c279637-kombinezon-...wy-cieply.html
fajny?
rozm. 80

Okropny

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
nie udało mi sie Zuzi zapakowac do śpiworka, chyba ograniczona si czuje w nim

zrobiłam, wyniki posiewu w piątek
Jak zwykle - każde dziecko inne

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
Mala od czwartku intensywnie goraczkuje. Chyba to reakcja na szczepionke. Jak do poniedzialkju nie przejdzie to ide z nia do lekarza. Noce sa prawdziwym koszmarem, budzi sie co pol godziny i placze godzinami zanim na nowo zasnie.
Współczuję

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
no u nas ostatnio ciche dni z malzem wlasnie przez kase bo nie dosc ze swieta, tyle wydatkow, malz musi firme oplacic to jego mama zaczela plakac ze jej brakuje kasy i oczywiscie on jej dal spora sumke bez kosultacji ze mna(to ze im pomogl rozumiem ale tego ze nie zapytal mnie to ), powiedzialam mu ze zadnej ramki cyfrowej nie kupujemy w takiej syt. to sie obrazil wielce.........i nie odzywamy sie do siebie
Nie dziwię się, że się wkurzyłaś

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Jolu, wysłałam maila
A ja nic nie dostałam

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
A jeszcze słówko o szczepionce.Babka z przychodni mówiła, że tamto zaległe a jeszcze jest coś przed nami.I teraz dumam co.
Chyba coś płatnego, ale o ile dobrze kojarzę moja położna mówiła że nie jest to obowiązkowe i mogę o wiele poźniej zaszczepić.Ktoś wie o co mi chodzi?
Hib, Polio, błonica, tężec, krztusiec - 4 dawka, ale to jest obowiązkowe.

Cytat:
Wyczytałam, że dla 1,5 rocznego dziecka potrzebne są 2 dawki tej szczepionki - pneumokoki (oczywiście w odstępach czasowych), dla 2 latka jedna dawka. Koszt jednej dawki to ok. 300 zł.
Przed nami ostatnia dawka Prevenaru w styczniu

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-12-04 o 15:09
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 15:06   #2282
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Tak to jest ta płatna

Właśnie do 18 miesiąca, czy już powinno zarosnąć
No to jeszcze niecały miesiąc
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 15:06   #2283
Ania0104
Zakorzenienie

Bylismy na dworku Bartosz szalał w nowym kombinezonie wyglądał jak bałwanek - zielony

Cytat:
Dziewczyny
Już nawet same spodnie narciary chciałam kupić, ale ich ceny dochodzą do 100 i więcej złotych...

widziałam te ceny kombinezonów
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Nie wyspałam się obudziłam się o 5 tak jak przez ostatnie dni jak mierzyli ciśnienie itd Mała jęczy w łóżeczku, a chciałam żeby już usnęła bo o 15 wyjechać mamy Idę szorować lodówkę bo małż z zakupami zaraz przyjedzie. Miłej soboty
cisnienie o 5
a winko kupiłaś?
Cytat:

a tak wogole to u nas takie male swieto dzis-Dzien Gornika i tata oraz brat obchodza , mamy taka tradycje ze mama zawsze na ten dzien gotuje typowy slaski obiad- kluski pieczone , kaczka, czerwona kapusta i duzo sosu Werce bardzo smakowalo miesko z kaczki , kluski dalam jej ale nie smazone dla niej mama zostawila
zaraz brat przyjezdza z zonka na obiad
mmmmm
sto lat dla Twoich górników

Cytat:
A jeszcze słówko o szczepionce.Babka z przychodni mówiła, że tamto zaległe a jeszcze jest coś przed nami.I teraz dumam co.
Chyba coś płatnego, ale o ile dobrze kojarzę moja położna mówiła że nie jest to obowiązkowe i mogę o wiele poźniej zaszczepić.Ktoś wie o co mi chodzi?
krztusiec, błonica, tężec ? mam tak zapisane w książeczce, mamy się zgłosić po 5 stycznia ... i to płątne jest
Ale czy mozna to przesunąć to nie wiem
Cytat:
Podziwiam Cie, ja bym sie nie doważyła jechac w taka pogode. Narazie auto stoi w garazu a ja zasuwam na piechote boje sie takiej ilosci sniegu i lodu, ze nie zapanuje nad samochodem.

Dzisiaj swoje świeto obchodzą wszystkie Barbary Mamy jakaś Basię na wątku?
Ja auto mam w miare opanowane, nie boję się jeździć w zimie, ale śnieg nas troche zaskoczył i faktycznie mogłam zostawić Bartusia w domu /tylko nie miałam z kim/

ooooooo kurka! moja przyjaciółka to Barbara dzięki że mi przypomniałaś

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 15:23   #2284
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
A z tej karty Małża nie możesz wziąć?

Nie fajny

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Unholy nie gniewaj się ale ten srebrny kombinezon to okropny jest
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Okropny

Wiem Dziewczyny, wiem...To było pytanie retoryczne

Iwonko
, mogę, ale mi szkoda. Chciałaby,m coś tańszego, bo wydatków i tak sporo. To, ze karta doładowana sporo, nie znaczy, ze będę szastała

Antoś śpi, Małż pojechał po Bartusia do Rodziców. Ma jeszcze wejśc do tesco po drobne zakupy i jakieś drobiazgi dla dzieci pod poduszkę.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

AAAaaaaa, miałam Wam coś wkleić na rozweselenie zimowe

http://www.joemonster.org/filmy/3073...i_ciec_jajcarz
Stary 2010-12-04, 15:38   #2285
katarzynka00
Zakorzenienie

dzięki za odp w sprawie szczepionki
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 16:11   #2286
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

odgapie od niego pomysł

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

SKierko - zdecydowałas się juz na coś?
Tez szukam tuniki lub sukeinki na święta i już oczopląsu dostaje

nooo chciałam zapytać kto ze mną kawę pije, a moje dziecko własnie oznajmiło, że koniec spania

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 16:28   #2287
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
to jeszcze nie taka wysoka, dajesz jej cos na zbicie?
my też szczepiłysmy Priorix-em w środę
Jasne. Jak przekracza 38 to zbijam czopkami (nurofen, eferalgan).

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Płatne i nieobowiązkowe, tak jak meningokoki czy rotawirus.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Wyczytałam, że dla 1,5 rocznego dziecka potrzebne są 2 dawki tej szczepionki - pneumokoki (oczywiście w odstępach czasowych), dla 2 latka jedna dawka. Koszt jednej dawki to ok. 300 zł.
Tez tak slyszalam. Dlatego my z pneumokokami czekamy do ukonczenia 2 lat.

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

uwielbiam takie obiady , miala taki w zeszla niedziele
Na Swieta bedzie u mnie ges

Zdrowka dla małej
Dzieki.

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Hejka
Ale nic mi sie nie chce. Mały spi a na mnie czeka sterta brudnych naczyn w zlewie
Pozniej chyba wybiore sie do znajomej, mieszka kilka domow dalej bo zbzikuje niedlugo

wyobraziłam to sobie

Podziwiam Cie, ja bym sie nie doważyła jechac w taka pogode. Narazie auto stoi w garazu a ja zasuwam na piechote boje sie takiej ilosci sniegu i lodu, ze nie zapanuje nad samochodem.

Bardzo fajny ten laptop.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Naprawde jej dopisuje apetyt. Na Kube czeka cieły słoiczek z lazania - pewnie bedzie kręcił nosem

Dzisiaj swoje świeto obchodzą wszystkie Barbary Mamy jakaś Basię na wątku?

Mniam, obiad pyszny

Oby szybko przestała gorączkowac.

Mnie tez by to wkurzyło jakby nie pogadał ze mna o pozyczce.
A brak kasy to zawsze jest powod do kłotni, przynajmniej u nas.

U nas swieta tez skromne.
Jak czytam co kupujecie maluchom pod choinke to moje drobne prezenty to nic w porownaniu z waszymi

My teraz mamy Infanrix, to chyba juz 3 dawka (albo 4 ) - musze sprawdzic.

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Ślepa - dla dziewczynki samochód a nie lalka?

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

p4w - nie zacytowało mi Twojego posta
Nieciekawe te wyniki Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze
A własnie, jak ciemiaczko? Bo czytałam, ze kiedy nie zarasta to jednym z powodów moga byc zaburzenia hormolanle zwłaszcza niedoczynność tarczycy.

A własnie jak ciemiączka waszych dzieci? Juz całkowicie zarosły? Kuba ma juz zarośnięte.
Jakis czas temu bylismy u znajomej, ktora ma synka 10 dni młodszego od Kuby i jej maluch miał bardzo duze ciamiączko, widac było takie zagłębienie patrzac na głowke nawet z daleka. Ostatnio mi pisała, ze nadal ma takie i sie nie zrasta. Poradziłam jej wizyte u lekarza bo chyba juz powinno byc praktycznie całkiem zrośnięte.
Dzieki.

Ciemiaczko juz prawie zarosniete.

Tak samochod. Ja sama taki mialam jak bylam w jej wieku i pamietam to jako super hit.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 16:37   #2288
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

rzecz nieslychana- Werka ma 2 drzemke

Cytat:
uwielbiam
ale co? kluski czy ogolnie taki obiad?

Cytat:

My mamy ramke cyfrowa. Powiem CI ze to gadzet mocno przereklamowany. Stoi wiecznie wylaczona.

Jejku. Moja nigdy nie je 2 dan.
u nas wiem zeby chodzila bo malz lubi takie gadzety ale tu nie o ramke chodzi tylko o glupia klotnie

ale Werka nie zjada jakis ogromnych ilosci tj. tak ze zje moze 5-6 lyzeczek zupki i mowi ze nie chce , to daje jej drugie i tez zje pare porcji na widelcu i tyle

Cytat:
Czeko że ramki nie będzie to żadna strata, my dostaliśmy w prezencie slubnym i tylko stała nie włączona i się kurzyła i sprzedaliśmy
juz pisalam j.w

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
czeko wzielas jakies getry-ocieplacze dla Werki?
wzielam od tego sprzedawcy body, takie szare z rozowa wstazka , przymierzylam malej i sa na cala nozke, na cieplejsze dni jak bedzie plusowo beda akurat na rajstopki i na wiosne sie przydadza
Cytat:

uwielbiam takie obiady , miala taki w zeszla niedziele
Na Swieta bedzie u mnie ges
a twoj malz lubi taka kuchnie??

Cytat:

Naprawde jej dopisuje apetyt. Na Kube czeka cieły słoiczek z lazania - pewnie bedzie kręcił nosem

Mnie tez by to wkurzyło jakby nie pogadał ze mna o pozyczce.
A brak kasy to zawsze jest powod do kłotni, przynajmniej u nas.

A własnie jak ciemiączka waszych dzieci? Juz całkowicie zarosły? Kuba ma juz zarośnięte.
no akurat dzisiaj ma tylko u nas jest taj ze jednego dnia ma a nastepnego nie
to nie jest pozyczkaoni nigdy nie oddaja ale malz im mowi ze nie musza
Werka jeszcze ma niezrosniete calkiem

Cytat:

Nie dziwię się, że się wkurzyłaś

Cytat:

mmmmm
sto lat dla Twoich górników
dziekuje

a tu moja saneczkarka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sanki.jpg (42,1 KB, 31 załadowań)

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 16:52   #2289
skierka1981
BAN stały

Cytat:

SKierko - zdecydowałas się juz na coś?
Tez szukam tuniki lub sukeinki na święta i już oczopląsu dostaje

nooo chciałam zapytać kto ze mną kawę pije, a moje dziecko własnie oznajmiło, że koniec spania
myslalam ze tak a jednak nie juz sama nie wiem... czy gladka czy dzianinowa, wiem ze bez golfu ale boje sie ze w szpic bedzie za duzy dekolt... buty tez poki co zostawie chyba... zaczelam znowu zagladac na dzial z dzieciecymi zamiast cos sobie to dla Amelki znowu szukam... kupilam takie sztruksowe rybaczki do kozaczkow ale to tylko 14 zł

Cytat:

wzielam od tego sprzedawcy body, takie szare z rozowa wstazka , przymierzylam malej i sa na cala nozke, na cieplejsze dni jak bedzie plusowo beda akurat na rajstopki i na wiosne sie przydadza

a tu moja saneczkarka
poka linkiem rzuc

Wercia słodziak jak zwykle. a jak jestes zadowolona z sanek i z tego spiworka??

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

skonczylam sprzatanie zbieralam sie caly dzien...jakos mocy nie mam maz wpadl na chwilke i pojechal znowy, pewnie ok 21-22 wroci...
na obiadek kurczak - Amelka zjadla ze smakiem.
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 17:00   #2290
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

poka linkiem rzuc

Wercia słodziak jak zwykle. a jak jestes zadowolona z sanek i z tego spiworka??
http://allegro.pl/getry-dla-dzieci-o...319267891.html

sanki sa super, lekkie, prowadzi sie super, lekko popchne i same jada , pod gorke tez lekko spiworek fajny cieplutki ale mysle ze za rok bedzie za maly

a czapke co Werka ma na fotce to z Zakopanego przywiezlismy jej -jest gruba i cieplutka

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-12-04, 17:08   #2291
morska
Zadomowienie

Cytat:

siostrzeniec ostatnio nam opowiadał że został sam z kolegą w przedszkolu- i go pilnowali, a a pani i reszta dzieci pojechali na zakupy.
Że niby pani zabrała całą grupę i "jedne siedziały na siedzonkach a reszta na podłodze"
Opowiadał to z tak poważną miną że sama w szoku byłam

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Aaaaa morska, właśnie te Q mi się podobały dla L, tylko różowe
Z tej serii mieliśmy już kilka par dorosłych butów i wszyscy są/byli bardzo zadowoleni.
Przypomniało mi się jeszcze pytanie, choć nieaktualne, to mam jeszcze dalej niż Karo na obrzeża Poznania, bo ja spod Pń.
Dobre

Kasiu, pamiętasz ile kosztowały takie buciki zimowe, które kiedyś były w Lidlu? Pamiętam, że je wtedy kupiłaś.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
mamy częściowe wyniki i Tomek ma podwyższone OB i za wysoki poziom TSH - podejrzenie o niedoczynność tarczycy
zupełnie nie widzę u niego objawów niedoczynności, ale muszę zrobić jeszcze szczegółowe badania poziomu hormonów i z tym wszystkim pójdziemy do lekarza
Dużo za wysoki?
Wierzę, że będzie dobrze

.
Stary 2010-12-04, 19:04   #2292
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
ale to obowiązkowe jest? czy "dla chętnych" i pewnie płatne
gargamelek mnie wyprzedził
Cytat:
Płatne i nieobowiązkowe, tak jak meningokoki czy rotawirus.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

niewiedziałam że aż tyle
Cytat:

ale co? kluski czy ogolnie taki obiad?

a tu moja saneczkarka
i kluski i taki obiad rewelka, mogłabym codzień jeśc
zamówiłam u mamy na niedzielny obiad

superowo Wercia wygląda
a u nas dalej sanek niet......

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

dziewczyny, siora szuka pomysłu na produkt innowacyjny z zakresu elektromaszynowego (cos z AGD, sprzetu typu wiertarka, itp) coś czego nie ma jeszcze, jakies połaczenie czegoś z czymś
macie jakieś pomysły?
Stary 2010-12-04, 19:05   #2293
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

i kluski i taki obiad rewelka, mogłabym codzień jeśc
zamówiłam u mamy na niedzielny obiad

superowo Wercia wygląda
a u nas dalej sanek niet......
a ja zas nie przepadam za takimi obiadami, wole bardziej dania z ryzem, zapiekance wszelkie i misz masze

a masz jakies na oku?

widze ze bierzemy udzial w tym samym zamowieniu na perfumowym

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-12-04, 19:44   #2294
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

P4w mam nadzieje że to jednak nie to , 3mamy kciuki za zdrowie Tomaszka
Cytat:
Cytat:

o kurcze
oby to nie była tarczyca!
Cytat:

O kurcze...
Oby to jednak jakaś pomyłka
Cytat:

O kurczaki ,zmartwiłam się
mam nadzieję, że reszta wyników będzie dobra
dzięki dziewczyny

Cytat:
Dziewczyny

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

http://szafka.pl/c279637-kombinezon-...wy-cieply.html
fajny?
rozm. 80
a jak ta kurtka - nie nadaje się na zimę

Cytat:

ojej
a ciemiaczko ma zrośniete? zlecili Ci wykonanie USG tarczycy?
a może trzeba powtórzyc badanie skoro nii widzisz żadnych typowych objawów?
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

o Boziu oby wyniki wyszły dobre
Cytat:

p4w - nie zacytowało mi Twojego posta
Nieciekawe te wyniki Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze
A własnie, jak ciemiaczko? Bo czytałam, ze kiedy nie zarasta to jednym z powodów moga byc zaburzenia hormolanle zwłaszcza niedoczynność tarczycy.

Jakis czas temu bylismy u znajomej, ktora ma synka 10 dni młodszego od Kuby i jej maluch miał bardzo duze ciamiączko, widac było takie zagłębienie patrzac na głowke nawet z daleka. Ostatnio mi pisała, ze nadal ma takie i sie nie zrasta. Poradziłam jej wizyte u lekarza bo chyba juz powinno byc praktycznie całkiem zrośnięte.
ciemiączko ma prawie zarośnięte, kilka razy było to sprawdzane przez lekarzy z resztą ja sama czuję, ze jest malutkie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Dużo za wysoki?
Wierzę, że będzie dobrze
niby nie za dużo - ma poziom dziecko 12-miesięcznego, a ma 15 miesięcy, bo poziom TSH spada wraz z wiekiem
norma jest do 5,97 a Tomek ma 8,69

idę do moich chłopaków, może jeszcze zajrzę do Was

zapomniałabym Skierko, ta co potem wkleiłaś idealna

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 19:50   #2295
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
a tu moja saneczkarka
Śliczna

morska, Ty masz już te śniegowce w domu? Uważasz, że dobrze trzymają nogę?

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-04, 20:07   #2296
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

a tu moja saneczkarka
słodka

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Kasiu, pamiętasz ile kosztowały takie buciki zimowe, które kiedyś były w Lidlu? Pamiętam, że je wtedy kupiłaś.

.
aż 24.99
polujesz na nie?

Później położyłam małą spać, bo wjechała siostra z małą i tak zleciało.
W międzyczasie miała 37,5, a potem długo bawiłyśmy się pustą buteleczką po kroplach zakraplając sobie nosy,oczy, buzie i uszy i misiom wszystkie dziurki i dojrzałam prawej trójeczki wierzchołeczek tyci tyci.
Dałam jej camilie, mleczko wypiła i poszła spać.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-12-04 o 20:23
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 20:12   #2297
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Śliczna

Cytat:
słodka

Później położyłam małą spać, bo wjechała siostra z małą i tak zleciało.
W międzyczasie miała 37,5, a potem długo bawiłyśmy się pustą buteleczką po kroplach zakraplając sobie nosy,oczy, buzie i uszy i misiom wszystkie dziurki i prawej trójeczki wierzchołeczek tyci tyci.
Dałam jej camilie, mleczko wypiła i poszła spać.

a Wera jeszcze buszuje, ale specjalnie pozniej ja dzisiaj klade bo miala 2 drzemki a pozatym nie wykazuje zmeczenia

oby nocka u was spokojna byla

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-12-04, 20:24   #2298
mariolasl
Zakorzenienie

Miramej, cuuudny avek , napatrzeć się nie mogę

Czekoladko, Wercia wygląda słodko
Mąż lubi taką kuchnię, a kluski uwielbia
Dziś miałam placki po węgiersku, również sobei chwalił

Cass, fajnie, że i dzisiaj zajrzałaś

Ja dziś coś humoru nie mam, chodzę nabzdyczona i wszystko mnie denerwuje, a szczególnie mąż - bez powodu.

Antonio pokazuje charakterek, miałam takie małe, okrągłe opakowanie po skrobi kukurydzianej, więc mu dałam, aby miał zajęcie, bo coś mieszałam w garnkach. On zaczął je moczyć w mojej kawie (zimnej). Zabrałam więc i wyrzuciłam do kosza, a on w międzyczasie wziął mój kubek i z nerwami rzucił nim o podłogę . Kubek się nie rozbił, ale mam atrakcyjną plamę na dywanie.

Pojechałam zapytać, a meble, byłam nawet miła i uprzejma , pan powiedział, że zobaczy, kiedy mają następny wolny termin, na co ja im, że nie obchodzą mnie ich terminy, bo mój był w środę i życzę sobie, aby meble dotarły w poniedziałek rano. I tak będzie
Stary 2010-12-04, 20:46   #2299
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Bylismy na dworku Bartosz szalał w nowym kombinezonie wyglądał jak bałwanek - zielony
Pokaż

Cytat:

Iwonko
, mogę, ale mi szkoda. Chciałaby,m coś tańszego, bo wydatków i tak sporo. To, ze karta doładowana sporo, nie znaczy, ze będę szastała
...

Ja nie mówię, żeby szastać
Ja wyszłam z takiego założenia, że kupię nowe a za rok sprzedam i na pewno nie stracę na tym widząc jak biją się o zimowe ciuchy na all

Widziałam to

Cytat:
Tak samochod. Ja sama taki mialam jak bylam w jej wieku i pamietam to jako super hit.
Pamiętasz coś z wieku 1,5 roku?

Cytat:
a tu moja saneczkarka
Ekstra

Cytat:
gargamelek mnie wyprzedził

niewiedziałam że aż tyle
...
dziewczyny, siora szuka pomysłu na produkt innowacyjny z zakresu elektromaszynowego (cos z AGD, sprzetu typu wiertarka, itp) coś czego nie ma jeszcze, jakies połaczenie czegoś z czymś
macie jakieś pomysły?

No aż tyle. My poczekamy do 2 roku.

Robot wszystko robiący - sam pierze, prasuje, gotuje obiady, sprząta, robi zakupy i wszystko inne

Cytat:
Ja dziś coś humoru nie mam, chodzę nabzdyczona i wszystko mnie denerwuje, a szczególnie mąż - bez powodu.

Antonio pokazuje charakterek, miałam takie małe, okrągłe opakowanie po skrobi kukurydzianej, więc mu dałam, aby miał zajęcie, bo coś mieszałam w garnkach. On zaczął je moczyć w mojej kawie (zimnej). Zabrałam więc i wyrzuciłam do kosza, a on w międzyczasie wziął mój kubek i z nerwami rzucił nim o podłogę . Kubek się nie rozbił, ale mam atrakcyjną plamę na dywanie.

Pojechałam zapytać, a meble, byłam nawet miła i uprzejma , pan powiedział, że zobaczy, kiedy mają następny wolny termin, na co ja im, że nie obchodzą mnie ich terminy, bo mój był w środę i życzę sobie, aby meble dotarły w poniedziałek rano. I tak będzie
Mnie też mój bez powodu czasem wnerwia

Ale charakternego masz Synusia

I dobrze im powiedziałaś

Miramej śliczny Kubasek w avatarku

Kasiu, zrezygnowaliście już całkiem z pieluch? Jak to u Was wygląda? Laurka zawsze prosi czy zdarzają się wpadki?

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
A ja nic nie dostałam
...
Przed nami ostatnia dawka Prevenaru w styczniu
Wyślę jeszcze raz za chwilkę

U Was 3 dawki razem będą, tak?
Stary 2010-12-04, 20:50   #2300
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej, cuuudny avek , napatrzeć się nie mogę
(...)

Zdenerwował się Antonio , Kuba jak każę zrobić Mu coś, na co On nie za bardzo ma ochotę, to też rzuca ze złością tym, co akurat ma w ręce

Amen

Cytat:
Robot wszystko robiący - sam pierze, prasuje, gotuje obiady, sprząta, robi zakupy i wszystko inne
(...)
Miramej śliczny Kubasek w avatarku
(...)
Wyślę jeszcze raz za chwilkę

U Was 3 dawki razem będą, tak?
O to, to!

OK

Tak

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-04, 20:52   #2301
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
OK
Poszło
Stary 2010-12-04, 20:56   #2302
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Poszło
Nie ma

Boska Zulka

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-04, 21:03   #2303
gorgulek
Zakorzenienie

I dopóki pamiętam to opiszę moje spostrzeżenia odnośnie sanek. To bardziej dla Mam, które sanek jeszcze nie mają.
Kupiliśmy drewniane ze sznureczkiem (te z biedronki ale to nie ma znaczenia skąd ). Wg mnie są "wywrotne" i nie chodzi o to, że są to sanki drewniane bo te metalowe nie są wiele cięższe. Ciągnąc je za sobą podnosi się je trochę do góry i już zaliczyliśmy pierwszy upadek, na szczęście nie groźny. Wg mnie lepsze by były sanki z tzw. "popychaczem", czy to w drewnianych czy w metalowych. Wiadomo, że chodniki ani dróżki nie są odśnieżane pod linijkę i jest dużo "wyboi" i tu najłatwiej o przewrócenie. Mając taki popychacz myślę, że upadek nie zdarzy się.

Dziadek Zuzi obiecał, że zrobi nam taki popychacz (Ona taka złota rączka ).

No to się rozpisałam
Stary 2010-12-04, 21:23   #2304
mariolasl
Zakorzenienie

Gorgulku, av wymiata

Antonio jeszcze nie śpi , po intensywnym dniu marzę o spokojnym wieczorku , a spał tylko 30 minut w samochodzie jak jechaliśmy po męża..
Widocznie nie może spać wcale popołudniu

Aniu, również chętnie zobaczyłabym zielonego bałwanka

U nas na ebay też ceny kombinezonów baaardzo poszły w górę. Ja nasz kupiłam we wrześniu, myślałam, że jeszcze coś kupię na zmianę, bo wieje, leje i zimno do szpiku kości, ale teraz to nie wiem, czy mi się uda coś ładnego w rozsądnej cenie.
Antonio ostatnio coś urósł, widzę po spodniach, ale mamy dużo, więc damy radę. Waży 11 kg
Stary 2010-12-04, 21:28   #2305
Miramej
Zakorzenienie

Mariolu, piękna waga

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-04, 21:29   #2306
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Boska Zulka

Cytat:
Gorgulku, av wymiata

Antonio jeszcze nie śpi , po intensywnym dniu marzę o spokojnym wieczorku , a spał tylko 30 minut w samochodzie jak jechaliśmy po męża..
...
Antonio ostatnio coś urósł, widzę po spodniach, ale mamy dużo, więc damy radę. Waży 11 kg

Ładnie waży
Stary 2010-12-04, 21:49   #2307
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

jestem wykonczona........usypial am mala 40min ostatni raz pozwolilam jej na drzemke po poludniu, no normalnie juz niby spala a za kazdym razem jak polozylam ja do lozeczka to"mamiii"i tak chyba z 3 razy

Cytat:

Czekoladko, Wercia wygląda słodko
Mąż lubi taką kuchnię, a kluski uwielbia
Dziś miałam placki po węgiersku, również sobei chwalił
.

pewnie mu dogadzasz co
no baba to wszystko zalatwic umie , jak nie przywioza w poniedzialek to

Cytat:
I dopóki pamiętam to opiszę moje spostrzeżenia odnośnie sanek. To bardziej dla Mam, które sanek jeszcze nie mają.
Kupiliśmy drewniane ze sznureczkiem (te z biedronki ale to nie ma znaczenia skąd ). Wg mnie są "wywrotne" i nie chodzi o to, że są to sanki drewniane bo te metalowe nie są wiele cięższe. Ciągnąc je za sobą podnosi się je trochę do góry i już zaliczyliśmy pierwszy upadek, na szczęście nie groźny. Wg mnie lepsze by były sanki z tzw. "popychaczem", czy to w drewnianych czy w metalowych. Wiadomo, że chodniki ani dróżki nie są odśnieżane pod linijkę i jest dużo "wyboi" i tu najłatwiej o przewrócenie. Mając taki popychacz myślę, że upadek nie zdarzy się.

No to się rozpisałam
Gor boski avek znaczy Zuza

wlasnie ja mam z popychaczem i tylko raz uzylam paska do ciagniecia bo balam sie ze sie wywroca sanki, a tak mam kontrole

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-12-04, 21:54   #2308
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
jestem wykonczona........usypial am mala 40min ostatni raz pozwolilam jej na drzemke po poludniu, no normalnie juz niby spala a za kazdym razem jak polozylam ja do lozeczka to"mamiii"i tak chyba z 3 razy
, a Kuba nadal ma dwie drzemki

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Ciociu Karo, bardzo dziękujemy za prezent

Kubuś nie umie układać, ale dzielnie próbuje

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-04, 21:56   #2309
Cassandra 23
Zakorzenienie

Uff,w koncu mam chwile dla siebie.
Byłam z małym u znajomej. Wybrałam sie wozkiem i ...nigdy wiecej tego nie zrobie w taka pogode. Nie dało sie jechac, pchałam wozek jak osioł - dobrze, ze było juz ciemno to ludzie nie widzieli. Chodnik zasypany wiec musiałam pchac ulicą - dobrze ze tylko kawałek i nic akurat nie jechało.
Zadzwoniłam pozniej po TŻ-ta i zabrał nas do domu a wozek wpakował do bagaznika.

Cytat:

to nie jest pozyczkaoni nigdy nie oddaja ale malz im mowi ze nie musza

a tu moja saneczkarka
Kuba juz dawnoooo nie robił 2 drzemki.

Ja bym tak nie pozwoliła - dawac kase bezzwrotnie Dlatego rozumiem, ze byłam wkurzona.

Śliczna dziewczynka Ale minke ma niewesołą, chyba niezadowolona była?

Cytat:
Cass, fajnie, że i dzisiaj zajrzałaś

Chyba @ sie zbliza. Ja przed samych okresem jestem cieta jak osa, lepiej mnie nie zaczepiac

Kuba podobnie rozrabia i juz potrafi pokazac złosc. A propo kubka to ostatnio zbił mi jeden od mojego przeslicznego kompletu

Cytat:

No to się rozpisałam
My tez mamy takie zwykłe sanki, metalowe ale Kuba nie chce na nich jezdzic. Boi sie chyba Bede jeszcze probowac, moze sie przekona.

Gorgulek, avek boski

Cytat:
Ślicznie waży Antonio Sporo urósł

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 22:04   #2310
skierka1981
BAN stały

ladna??
http://moda.allegro.pl/danvera-sukie...333829714.html

Amelka tez szaleje, niby spi ale po 5 minut i cyc znowu 5 min spania i cyc, aktualnie wyje
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości