2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-04, 16:15   #4891
Weronisia
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Mszu ja nie pamietam jakie zdjecie Pascalka wzielas do kolazu. Moze te dzisiejsze beda lepsze?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0372a.jpg (45,7 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0383a.jpg (42,1 KB, 32 załadowań)
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 16:15   #4892
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Ja byłam z malutką dzisiaj na dworku z 10 minut dlatego tak krótko bo wogóle nie da się jezdzic wozem po tym śniegu wiec długo nie poszalałysmy niestety a pogoda super jest bo słoneczko.

IlonaN2 ja pije herbatke dla mam karmiących pokarmu mam mnóstwo,odciągam dodatkowo naciskam mocno piersi i idzie
mój Filek dziś była 2 razy po godzince , raz z dziadygą, raz z mamunią przydaje się bryka na duzych pompowanych kołach nie straszne nam żadne sniegi

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszecie,że maluchy spią krótko,że karmienie co 1,5 godz i martwie sie czy ja dobrze robie,ze Radka nie wybudzam w nocy.On generalnie mocno zasypia oczywiscie najedzony ok.24 ale spi do 5.30-6 i to ja go wybudzam bo mleczarnia pełniutka az kapie a on tak leniwie załapie piers i zje z całej ale na śpiocha i dalej śpi.Bardzo fajnie,ze sie mozemy wyspac,bo to juz tak od ponad miesiaca śpimy,ale czy to okay.....
Tracy Hog uważa,że 3 miesięczny malec spokojnie powinien przesypiać całą noc. Mój od wczoraj tyle ma a budzi się z 2 razy na szczęście podaje wtedy pierś i śpimy przytuleni dalej

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
Udało mi sie zgrac świeże fotki tak więc prezentuję Wam mojego Kacpra
ale cudny bujaczek no i jego właściciel ale przystojniak
Stary 2010-12-04, 16:20   #4893
malwina1204
Rozeznanie

Cd o Pieluchach Dada : załozyłam małej na noc Happy i był cięzki od sików ale nie przemokła,przebierając w dzien dałam dada i znów przemokła są jak dla niej mało chłonne juz myslałam ze zle zakładam i strumyk jakos wyleje sie ale jednak to nie moja wina,a mam ich 2 paki bo nakupowali , ehhh

Eveliouses- straszny aniołek moja mała po 23,2.30,5 jak o 5 wstała to poszła spać po 6 musze siedziec i z nią rozmawiac

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Mszu ja nie pamietam jakie zdjecie Pascalka wzielas do kolazu. Moze te dzisiejsze beda lepsze?
bbbrrrrr nie zimno Pascalkowi???SUPER

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
a karmi pije zwykłe bo nienawidze tych smakowych bleeee i ja wypijam 1 na dzien,tak na wieczór.Mysle,ze zawartosc alkoholu do 0,5% nikomu nie zaszkodzi ..)
Ja wogóle nie pije piwa nie lubie bbeeee ale za to uwielbiam drinki,szampana kocham i winko ale narazie POST

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 16:26   #4894
Eveliouses
Raczkowanie

Gabi, Ycnan dzieki za odp.Wczoraj np zasnął o 24.30 i spał spał spał aż do 7 bo go wreszcie obudziłam na cycorki hehe ale też troche sie bałam napisać,żeby nie było,że jakąś niedobrą mamulą jestem ... to ciesze sie,ze u was tez dzieciaki tak śpiochają a u kogo nie to życzymy,żeby z dnia na dzień coraz dłuzej spinkały..

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Eveliouses- straszny aniołek moja mała po 23,2.30,5 jak o 5 wstała to poszła spać po 6 musze siedziec i z nią rozmawiac

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Ja wogóle nie pije piwa nie lubie bbeeee ale za to uwielbiam drinki,szampana kocham i winko ale narazie POST
<musisz gadać> hihihi no cóż...jak jest takim rannym ptaszkiem to nic nie zrobisz tylko plotkować z małą od rana

a drinki i szampana tez lubieeeee i winko,ale półsłodkie

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 16:38   #4895
NIKaP-n
BAN stały

Dziewczyny Dzieciątka śliczne
Nie mam czasu się z Wami wdawać w dyskusję, mam na głowie 10 kotów, synka, babcię- wszyscy wyjechali, a ja jeszcze pieca pilnuję
Tak więc, buziaki Wam ślę, trochę podczytuję, ale czasu brak...
Miłej niedzieli

Zuzol, ale słonko dziś dawało, co nie;>? wklej fotę zakupową

aaaa czy macie sposób na wrastające pazurki u nóg malucha? jakaś maść jest ponoć
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 16:43   #4896
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
U nas sprawdziła się humana ,a z doświadczenia Niki i mojego proponuję,zebyś jak przejdziesz na mm podawała też małej bakterie np.Biogaię lub dicoflor30 (najlepiej na zmianę),wtedy unikniesz problemów "kupkowych"
Cytat:
ja dokarmiam BEBIKO1 nie wiem na ile starczy pisze na pudelku ze na 25 butelek po 100ml lub 120ml nie wiem dokladnie pudełko 300g
Cytat:
Witaj
jejku jak dobrze,ze mimo takich nieprzychylnosci i losu i lekarzy wszystko sie dobrze ułożyło!!!
co do mm,bo ja karmie i piersią i dokarmiam butelką,ale sama zadecydowałam ,że mleko Nan 1 i sobie baaardzo chwalę,kupki super,regularnie,zero ulewania,no moze jedno na dzień i zero kolekwięc ja polecam aha a pudełko starczało początkowo na tydzien ale teraz na 5 dni,wiec narazie wyrabiamy hehe
wielkie dzieki dziewczyny mam zamiar jak najdluzej karmic moim mlekiem ale widze ze jest go coraz mniej a w czwartek zapytam mojego lekarza jakie mleko by dla Malej polecil

Eveliouses no niestety na lekarzach sie zawiodlam od 7 mialam juz pelne rozwarcie a dopiero o 12 zrobili mi cesarke i to dopiero po interwencji mojego lekarza prowadzacego ktory przyjechal do szpitala zaraz po telefonie (mial wtedy urlop) noo ale na szczescie wszystko sie dpbrze skonczylo

a dzis mamy z malzem Mikolajki czyli wychodzimy do knajpy na karmi (moze mi sie poprawi produkcja mleka ) taki prezent od mojej mamy

a oto moje Szczescie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fotkimale77813jj 014.jpg (68,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fotkimale27781 271.jpg (27,1 KB, 22 załadowań)

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować

Edytowane przez kotekk81
Czas edycji: 2010-12-04 o 16:51
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 16:46   #4897
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
wielkie dzieki dziewczyny mam zamiar jak najdluzej karmic moim mlekiem ale widze ze jest go coraz mniej a w czwartek zapytam mojego lekarza jakie mleko by dla Malej polecil

Eveliouses no niestety na lekarzach sie zawiodlam od 7 mialam juz pelne rozwarcie a dopiero o 12 zrobili mi cesarke i to dopiero po interwencji mojego lekarza prowadzacego ktory przyjechal do szpitala zaraz po telefonie (mial wtedy urlop) noo ale na szczescie wszystko sie dpbrze skonczylo

a dzis mamy z malzem Mikolajki czyli wychodzimy do knajpy na karmi (moze mi sie poprawi produkcja mleka ) taki prezent od mojej mamy
ja bylam w srode u dr i kazała odstawic cycki i dawac mm a ja nie dałam za wygraną do dzis karmie cyckami,pij wode,kompot z jablek,herbatke dla karmiącej mamy i bedzie jakos ja mam pokarmu duzooooo

Stary 2010-12-04, 16:51   #4898
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Gabi, Ycnan dzieki za odp.Wczoraj np zasnął o 24.30 i spał spał spał aż do 7 bo go wreszcie obudziłam na cycorki hehe ale też troche sie bałam napisać,żeby nie było,że jakąś niedobrą mamulą jestem ... to ciesze sie,ze u was tez dzieciaki tak śpiochają a u kogo nie to życzymy,żeby z dnia na dzień coraz dłuzej spinkały..[COLOR="Silver"]
ja mojego nie wybudzam. Je ostatni raz o 19 a potem spi do 4 lub 4:30 nad ranem Pediatra kazal mi wybudzac, ale moja mama tez uwaza ze 3 mieiseczne dziecko moze przesypiac cala noc wiec go nie budze. Spi juz tak od kad skonczyl 2 miesiace Przynajmniej sie wyspie, a on na wadze duzo przybiera.

malwina1204
- jezeli chcesz karmic piersia sie nie poddawaj, ja na poczatku nie mialam pokarmu, potem mialam tak ok 20-30 ml na kazde karmienie a po miesiacu mi sie zwiekszylo wiec nie ma co sie poddawac! (no oczewiscie jezeli na karmieniu ci zalezy)

kotekk81- my dajemy Bebilon HA takie w szpitalu polecili, a pediatra powiedzial ze jest bardzo dobre. Jak dajesz w 2-3 miesiacu 120 ml to puszka starcza niestety na 4 dni (gora 5) a koszt jej 30 zl.

forssiczkaja tez lubilam pieluszki z Rossmana ale niestety Dawidek dostal odparzenia od nich ostatnio, wiec jak skoncze paczke to nie bede ich kupowac.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-12-04 o 17:00
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 17:04   #4899
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
ja bylam w srode u dr i kazała odstawic cycki i dawac mm a ja nie dałam za wygraną do dzis karmie cyckami,pij wode,kompot z jablek,herbatke dla karmiącej mamy i bedzie jakos ja mam pokarmu duzooooo
hmmm moze moje cycki tez sie wystrasza mm i zaczna produkcje tak jak dawniej bo widzisz pije to co Ty plus karmi od czasu do czasu a tu coraz mniej no nic napewno bede walczyc do konca

Stary 2010-12-04, 17:13   #4900
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
znaczy się taka uroda Martusi Zresztą podobno sporo niemowlaków ma np naczyniaczki, które często później się wchłaniają- i one powodować mogą właśnie np zasinienie buzi

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

No a my u kardiologa byliśmy z innego powodu. Wcześniej pytałam chyba 3 lekarzy o to zasinienie (2 neonatologów w szpitalu +naszą pediatrę) i wszyscy mówili, że nic się nie dzieje. Kardiolog tylko to potwierdził
Oj dzięki za uspokojenie dzisiaj połowie rodzinki,która przewijała się przez nasze mieszkanko kazałam wpatrywać się w Martę i pytałam czy nic dziwnego nie widzą (oczywiście nikt nic nie zauważył). W końcu szwagierka (pielęgniarka matka 4 dzieci)zapytała o co mi chodzi. Jak powiedziałam,ze martwię się bo wydaje mi się,że mała chyba lekko sina wokół ust to ona stwierdziła,że jak mi zaraz przyłozy to wtedy zobaczę co to znaczy być sinym No i znów wyszło,że matka przewrażliwiona.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Dziś idziemy na impreze razem z synkiem
Napisz później jak mały się sprawował, no i udanej imprezki życzę.

Cytat:
Dziewczyny piszecie,że maluchy spią krótko,że karmienie co 1,5 godz i martwie sie czy ja dobrze robie,ze Radka nie wybudzam w nocy.On generalnie mocno zasypia oczywiscie najedzony ok.24 ale spi do 5.30-6 i to ja go wybudzam bo mleczarnia pełniutka az kapie a on tak leniwie załapie piers i zje z całej ale na śpiocha i dalej śpi.Bardzo fajnie,ze sie mozemy wyspac,bo to juz tak od ponad miesiaca śpimy,ale czy to okay.....
Kochana moja Marta zasypia o 22 i śpi do 7 rano murem. Nic nie jest w stanie jej obudzić. Kiedyś jeszcze chciałam wybudzac ją na karmienie,ale nie dało rady,mała dosłownie leciała przez ręce (ale się wtedy zestrachałam). A po jedzeniu o 7 jeszcze dosypia do 10 (znów na amen)ale za to w ciągu dnia tylko 3 drzemki po 15-20min.

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
ja mojego nie wybudzam. Je ostatni raz o 19 a potem spi do 4 lub 4:30 nad ranem Pediatra kazal mi wybudzac, ale moja mama tez uwaza ze 3 mieiseczne dziecko moze przesypiac cala noc wiec go nie budze. Spi juz tak od kad skonczyl 2 miesiace Przynajmniej sie wyspie, a on na wadze duzo przybiera.
A znów moja pediatra stwierdziła,że skoro mała tak dużo je w ciągu dnia to w nocy mamy jej nie wybudzać bo już sobie jakiś rytm ustawia.
Stary 2010-12-04, 17:14   #4901
kaska1980
Rozeznanie

Dziewczyny czy któraś z Was używa termoopakowania do przechowywania mleka. Mogłybyście polecić jakąś firmę, której termoopakowanie długo trzyma temperature ciepłego mleka. Przeglądam właśnie aptekę DOZ i ceny termoopakowań się rożnią i to bardzo dlatego nie wiem czy te tanie dobrze trzymaja temp.
Doradzicie:conf used:
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 17:15   #4902
Szczęśliwa
Zadomowienie

Ale leniwa sobota na wątku. Jak zwykle wszyscy z rodzinkami.
My zaliczyliśmy dziś zakupy w Carrefourze- maskara ile ludu. Córcia siedziała z moją mamą. A jutro przyjeżdża do nas mój dziadek ze swoją kobitą. Więc weekend gościnny.

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Uff, udalo mi sie dostac tutaj.
mszu - wrzucam zdjecia
Śliczny synio

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ale to fakt oni nie mieli kiedyś takiej wiedzy na temat dzieci jak my, ale to nie powód żeby z niej niekorzystać i to bagatelizować, bo kiedyś tego nie było, owsze nie, ale pampersów też nie było, fotelików samochodowych, prało się jak na poczekalni powiedziała jedna z nas (chyba pomi) w franiach... to co to przenosimy się do prl? tragedia....
Oczywiście zgadzam się z Tobą, że z wiedzy naszej powinni i oni korzystać- ale wiesz jak jest

Cytat:
i mam pytanie do mamus ktore sa na mm...mianowicie jakie mleko podajecie i czy konsultowalyscie sie z lekarzem jakie mleko podawac?? i na ile starcza Wam puszka takiego mleka??a pytam bo chyba niedlugo bede musiala przejsc na mm bo u mnie jest mleka coraz mniej
Witaj ponownie.
Ja zaczęłam dokarmiać tym mlekiem co dawali w szpitalu- Bebiko1, ale od 2 tygodni za namową lekarza zmieniłam je na Bebilon1.
Z mlekiem to jest tak, że daje się 1 miarkę na 30 ml- 1 miarka to dokładnie 4,6 g.
Jedno karmienie u dwu i trzymiesięcznego dzieciaczka to 120 ml (zgodnie z zaleceniem producenta) a więc 4x 4,6 g= 18,4 g
6 posiłków dziennie (tak zaleca producent) to 18,4 x 6= 110,4 g

Opakowanie małe mleka to 350 gr.
A wiec przy wyłącznym karmieniu mlekiem modyfikowanym jedno opakowanie starcza na 3 dni z haczykiem

Oczywiście są dzieci które jedzą mniej i są które więcej- moja zjada książkowo 120 ml x 6 dziennie ale pół na pół z moim mlekiem, bo trochę go jeszcze mam i ściągam. Czasami na noc daję 150 ml.

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
a druga babcia z początku wydzwaniała, chciała przychodzić, ale po 1.miesiącu życia odpuściła nie odwiedziła nas ani razu. Tym sposobem Filuś ma tylko 1 ale bardzo kochającą babulinkę troche szkoda..
Skoro dzwoniła i sie interesowała, to dlaczego zmieniła zdanie
A sąsiadka- niezła babka, dziecka tylko szkoda.....

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
j i niedobra matka skusiłam się na mały kawałek szarlotki (bezjajecznej, bezmlecznej)- i póki co też jest ok. 3majcie kciuki, żeby tak zostało Jak nie wysypie Oli do wieczora to na kolację zjem wreszcie kanapeczki z chlebkiem home made
Oby nie wyspało! Smacznej kolacji życzę.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Olek dzis nie spal od 3,30.
Wołał jesc co 1,5h
Ja nie chciałam mu dawac, na herbatke byla histeria...
Taki duży chłopak i spać nie chce...eehhh masz Ty się kobieto....

Cytat:
Dziewczyny piszecie,że maluchy spią krótko,że karmienie co 1,5 godz i martwie sie czy ja dobrze robie,ze Radka nie wybudzam w nocy.
Tylko noworodki trzeba wybudzać. Takie niemowlaki jak nasze już mogą przesypiać nocki.
Moja córka zjada po kąpieli ok. 20-tej i na następny posiłek budzi się dopiero ok. 3-ciej. Kolejne posiłki już równiutko co 3 h.
A wolałabym ją nakarmić o 23-ej i niech wtedy śpi te 7 godzin jak i ja. Ale niestety próbowałam i niezależnie o której zje (czy to 19-ta, czy 22-ga czy 24-ta) i tak wstaje między 3-cią a 4-tą....

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
kaska1980, Karmi tylko zwykłe. Żadnego kawowego. Nawet nie wiem, czy to kawowe może coś zadziałać w kwestii pokarmu...
ejjj nie gadaj- bo ja dzisiaj kupiłam karmi ale w różnych smakach- mam nadzieję, że kawowe działa bo właśnie wypiłam w sumie to ja lubię tylko te malinowe.....

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 17:22   #4903
pandziolka
Raczkowanie

kurcze,a u nas znowu zielone kupajdy już od kilku dni były przepisowo żółte.daje dicoflor,zmieniam herbatki którymi go przepajałam - ostatnio to w ogóle dawałam tylko wodę.a tu znowu "zielono mu"...w poniedziałek (mam nadzieję) idziemy na szczepieni to się zapytam pediatry czy to tak ma wyglądać...

martucha ale się uśmiałam z tekstu Twojego tż do teściówki należą mu się wielkie za szczerość.
ehh te teściowe to całkiem odrębny temat...
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 17:24   #4904
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Witaj ponownie.
Ja zaczęłam dokarmiać tym mlekiem co dawali w szpitalu- Bebiko1, ale od 2 tygodni za namową lekarza zmieniłam je na Bebilon1.
Z mlekiem to jest tak, że daje się 1 miarkę na 30 ml- 1 miarka to dokładnie 4,6 g.
Jedno karmienie u dwu i trzymiesięcznego dzieciaczka to 120 ml (zgodnie z zaleceniem producenta) a więc 4x 4,6 g= 18,4 g
6 posiłków dziennie (tak zaleca producent) to 18,4 x 6= 110,4 g

Opakowanie małe mleka to 350 gr.
A wiec przy wyłącznym karmieniu mlekiem modyfikowanym jedno opakowanie starcza na 3 dni z haczykiem

Oczywiście są dzieci które jedzą mniej i są które więcej- moja zjada książkowo 120 ml x 6 dziennie ale pół na pół z moim mlekiem, bo trochę go jeszcze mam i ściągam. Czasami na noc daję 150 ml.
dzieki za wyliczenie no moja czasem zje 150 a czasem tylko 90 ale ogolnie mozna przyjac ze mleko starcza na 3 dni
i widze ze nasze dzieciaczki podobnie sie budza, bo moja jak je kolo 20-20:30 a potem kolo 3-4 a potem to juz co trzy godziny jak z zegarkiem w rece

Stary 2010-12-04, 17:34   #4905
malwina1204
Rozeznanie

waniliaania2009 wiem i dlatego sie nie poddałam i karmie piersią 1-2 razy dziennie dokarmiam ja butlą raz 80ml i drugi raz z 40ml reszta cycuski

kotekk-jedz juz konkretniejsze rzeczy ja zaczełam i pokarm pasuje Ami
dawaj cyca jak chcesz karmic , zaczynaj dawac cyca, gdyby cyrki robiła to wtedy butle,niech ssa to pokam przyjdzie jak jest

Edytowane przez malwina1204
Czas edycji: 2010-12-04 o 17:35
Stary 2010-12-04, 17:42   #4906
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Kobity, brakuje mi dwóch zdjec do zamkniecia rzędu w kolazu! Bez nich glupio tak wyglada. No mamuski, która jeszcze nie dała?!

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-12-04 o 17:53
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 17:43   #4907
Zuziczka
Rozeznanie

Nikus- na szczescie zrobilam zdjecia komorka, bo wysylalam mms mamie Wiec prosze (musisz wpasc i sama zobaczyc, najlepiej w sobote).

Podlamalam sie waszymi postami...
nie wiem czemu Olo jest taki... wyjatkowy- wyjatkowo ryczy, wyjatkowo spi...
mam dosc, dzisiaj szczegolnie, bo nie dosc, ze prawie nic nie spalam, to moje Mlode wrzeszczy i wrzeszczy...
znikam, zanim zaczne ryczec nad klawiatura..

dobrej nocki kobitki! u nas pewnie bedzie jak zwykle...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00191.jpg (112,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00189.jpg (132,9 KB, 12 załadowań)
Stary 2010-12-04, 18:11   #4908
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:
mam dosc, dzisiaj szczegolnie, bo nie dosc, ze prawie nic nie spalam, to moje Mlode wrzeszczy i wrzeszczy...
znikam, zanim zaczne ryczec nad klawiatura..
Kochana nie łam się nie jestes sama. Ja tez mam małego krzykacza, który w dzień do południa wcale nie śpi tylko marudzi a ostatnio w nocy głośno jęka, stęka, co często mnie i jego wybudza. Nie rozumiem mojego dziecka.. Najedzony, sucho ma i zamiast byc spokojnym i pospać albo pobawić się to nie on woli popłakać mamie, która już bzika dostaje bo nie wie skąd ten płacz.

Dziewczyny kiedy Wasze maluchy odbyły dłuższą podróż autem. Szykuje nam się wyjazd na święta i ponad godzinna podróz autem. Mały obecnie ciągnie 7 tydzień. Myślicie, że tak za tydzień będzie ok jakbym juz chciała jechać.
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 18:37   #4909
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Zuzia nie łam się przecież w końcu musi być lepiej!

Cytat:
Dziewczyny kiedy Wasze maluchy odbyły dłuższą podróż autem. Szykuje nam się wyjazd na święta i ponad godzinna podróz autem. Mały obecnie ciągnie 7 tydzień. Myślicie, że tak za tydzień będzie ok jakbym juz chciała jechać.
Dagusia jechała, 1,5 h po skończonych 9 tygodniach. Dała radę i spała tylko pół godzinki, resztę drogi się rozglądała.\

Stary 2010-12-04, 19:22   #4910
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny czy któraś z Was używa termoopakowania do przechowywania mleka. Mogłybyście polecić jakąś firmę, której termoopakowanie długo trzyma temperature ciepłego mleka. Przeglądam właśnie aptekę DOZ i ceny termoopakowań się rożnią i to bardzo dlatego nie wiem czy te tanie dobrze trzymaja temp.
Doradzicie:conf used:
ja uzywam mam zwykly z canpola chyba za 9 zl i jest ok. Jak jezdzimy do rodzicow (3,5-4 godz to wytrzymyje jak troszke mleczko podgrzeje bardziej)

kaska1980 moj jezdzi z nami do moich rodzicow byl juz 3 razy, zaczal jak skonczyl miesiac (po 4,5 tygodniach zycia jego pojechalismy). Jedziemy ok 3,5- do 4,5 godziny. Przesypia cala podroz, raz tylko wolal o karmienie a tak to nawet jesc nie chce tylko spi

Ja mam tylko dylemat bo szykuje sie nam wesele mojej siostry w kwietniu. Wesele jest w Oxfordzie. I zastanawiam sie czy jechac z malym czy lepiej nie. Podroz bylaby meczaca, bo najpierw lot do Londynu a z londynu autobusem do Oxfordu. No i w sumie wesele na drugi dzien a na trzeci spowrotem. Nie wiem czy warto meczyc malego, czy lepiej leciec samej a malego zostawic z mezem ;( co myslicie?

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-12-04 o 19:31
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 19:26   #4911
malwina1204
Rozeznanie

leci mój najukochańszy film G L A D I A T O R ogladam go po raz setny

Czy jak zrobie mm i mała nie zje całosci a zostanie np 30ml to trzeba wylać czy za 30 minut do 1h można jej podac przygrzane???

Stary 2010-12-04, 19:38   #4912
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Skoro dzwoniła i sie interesowała, to dlaczego zmieniła zdanie
A sąsiadka- niezła babka, dziecka tylko szkoda.....
hmm nie wiem. Tej kobiecie głownie zależało na tym, abym ohajtała sie z jej synalkiem co by znaczyło, że ma problem z głowy Pozbyłaby się swojego życiowego problemu. Do ślubu nie doszło- zerwała ze mną kontakt. Po urodzeniu się małego sądziła, że a nóż widelec, zejdę się z jej synalkiem, bo on po tym wszystkim chyba miał taki plan [zresztą tak mu wróżka powiedziała ]. Jej syneczek nadal miał nas w d... więc kolejny raz olała nas i ona.

Nadchodzą święta, jestem ciekawa zy przypomni sobie o wnuczku, czy się zainteresuje... Przykro mi, bo niby taka babcia to nie babacia, a z drugiej strony to przecież krewni i fajnie jakby z tamta stroną mały też miał dobry kontakt. Ale nic na to nie poradzę.

Cytat:
leci mój najukochańszy film G L A D I A T O R ogladam go po raz setny

Czy jak zrobie mm i mała nie zje całosci a zostanie np 30ml to trzeba wylać czy za 30 minut do 1h można jej podac przygrzane???
Niby powinno sie wylewać, ale ja spokojnie po 20,30 min podawałam Małemu zdarza się zdrzemnąc podczas karmienia i musze poczekać

NIKA My mielismy ogromny problem z pazurkami u małego, w ciągu 1 dnia doszło do zapalenia. Pędem rano do pediatry i potem do chirurga. Zalecił nam moczyć stópki w wywarze z ziół- kora dębu, szałwia i rumianek , następnie spryskać Octaniseptem i duuużo smarować pazury oliwką, żeby namiękły i się wybiły ze skóry. Spróbuj

Kotek śliczny maluszek

Zuziczka takie wyjątkowe dziecko, mogło trafić tylko na taką wyjatkową w sensie wspaniałą mamę jak Ty będzie w końcu dobrze!

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-12-04 o 19:46
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 19:42   #4913
ycnan
Zadomowienie

kaska1980, ślicznego masz synka Tylko on się chyba aparatu boi, nie? Takie minki robi

Weronisia, kurcze, ale się ten Twój Pascalek zmienił Super Jaki już rozmiar nosi? 56?
Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Nie mam czasu się z Wami wdawać w dyskusję, mam na głowie 10 kotów, synka, babcię- wszyscy wyjechali, a ja jeszcze pieca pilnuję
Ile?? Dżizas... a skąd ich tyle?
Cytat:
Super
A córeczka straaasznie pulchniutka, widzę Słodki pączuszek
Karmi pij codziennie, wtedy prędzej pomoże

Zuziczka, świetne zakupy
Co do Olka, to jest wcześniaczkiem i może dlatego tak. Wkrótce na pewno się poprawi, będzie mniej wrzeszczał, więcej spał w nocy I jeszcze będziesz się nim cieszyć na maxa Zobaczysz, przecież obecny stan nie może trwać wiecznie. Dzieciątko szybko dorasta.
A tymczasem na poprawę humorku
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 19:44   #4914
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
no tak to jest z babciami ale w końcu krzywdy mu nie zrobi, chce kobita dobrze tyle, że my mamy już sporą wiedzę i wkurza nas taki sposób opieki... myślę jednak, że w pilnej potrzebie jak byście raz na jakiś czas Patulka z nia zostawili, to nic sie nie stanie [mam nadzieję ] a wręcz Mały potem "doceni" jak ma dobrze z rodzicami
mam nadzieje

Cytat:
Zamierzam wnioskowac o pokojowa nagrode Nobla dla mnie i TZ za pokojowe rozwiazywanie sporow z Aleksandrem.
myślę że nagrode masz gwarantowaną

Cytat:
Udało mi sie zgrac świeże fotki tak więc prezentuję Wam mojego Kacpra
słodziak

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
moja jak zaśnie o 21 to śpi do 4 i też je na śpiocha, to nie są już noworodki, więc nie trzeba budzić na jedzenie
my młodego też nie budzimy i nie zapeszając od 3 dni je o 19.30 po kąpieli, i idzie spać potem dostaje na "śpiocha" o 23 i śpi do 7 oby mu tak zostało

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
cudny maluszek

Cytat:

a oto moje Szczescie
śliczne

Cytat:
Oczywiście zgadzam się z Tobą, że z wiedzy naszej powinni i oni korzystać- ale wiesz jak jest
otóż to..

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
martucha ale się uśmiałam z tekstu Twojego tż do teściówki należą mu się wielkie za szczerość.
ehh te teściowe to całkiem odrębny temat...
no szczerość to u niego zawsze do bólu..

ale sobie porawiłam dziś humor, pat dostał ostatnią butle mojego mleka, i z tej oto okazji mąż zabrał mnie na kolacje hahahah uwaga!!!!!!! OBRZARŁAM SIĘ MC DONALDEM i POPIJAŁAM BURNEM

to se poprawiłam humor

byliśmy u mojej babci dziś kończy 90 lat
za tydzień w weekend impreza będzie zjazd rodzinny całe kuzynostwo się zjeżdża ciotki, uwielbiam takie spotkania szczególnie z kuzynami oczywiście młodzi się zapowiedzieli że będą spać u nas.. więc coś czuje że będzie jedna weekendowa impreza

aaaa to fotki - może syn mało fotogeniczny - ale musiałam się pochwalić - dziś kończymy 4mc, więc słoiczek z jabłuszkiem "po 4 mc"
parę łyżeczek tylko ale jednak
za parę dni wkleję z marchewy to będzie widok
od jutra leci nam 5 mce kiedy to zleciało...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP0579.jpg (62,9 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP0581.jpg (53,9 KB, 47 załadowań)
Stary 2010-12-04, 19:44   #4915
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam tylko dylemat bo szykuje sie nam wesele mojej siostry w kwietniu. Wesele jest w Oxfordzie. I zastanawiam sie czy jechac z malym czy lepiej nie.
Nie wiem co bym zrobiła, ale koleżanka była z półrocznym synkiem w Anglii samochodem i mały podobno dobrze zniósł kilkunastogodzinną podróż. Inna koleżanka systematycznie lata z małym dzieciątkiem i jest dobrze.
A nie możecie zrobić sobie dłuższego pobytu, żeby podróż nie była tak blisko siebie?

Cytat:
Należy spożyć w ciągu godziny od przygotowania mieszanki (zgodnie z informacją zawartą na opakowaniu).
W szpitalu mówili mi żeby spokojnie podawać w temp pokojowej jeśli stało do godziny. Ale możesz trochę podgrzać.

Stary 2010-12-04, 19:51   #4916
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
nawet jesc nie chce tylko spi

Ja mam tylko dylemat bo szykuje sie nam wesele mojej siostry w kwietniu. Wesele jest w Oxfordzie. I zastanawiam sie czy jechac z malym czy lepiej nie. Podroz bylaby meczaca, bo najpierw lot do Londynu a z londynu autobusem do Oxfordu. No i w sumie wesele na drugi dzien a na trzeci spowrotem. Nie wiem czy warto meczyc malego, czy lepiej leciec samej a malego zostawic z mezem ;( co myslicie?
myślę że możecie lecieć, czemu nie przecież nie będzie to noworodek a półroczne dziecko, ponad półroczne, ja bym leciała z synem
ale ja zawsze byłam postrzelona

Cytat:
hmm nie wiem. Tej kobiecie głownie zależało na tym, abym ohajtała sie z jej synalkiem co by znaczyło, że ma problem z głowy Pozbyłaby się swojego życiowego problemu. Do ślubu nie doszło- zerwała ze mną kontakt. Po urodzeniu się małego sądziła, że a nóż widelec, zejdę się z jej synalkiem, bo on po tym wszystkim chyba miał taki plan [zresztą tak mu wróżka powiedziała ]. Jej syneczek nadal miał nas w d... więc kolejny raz olała nas i ona.
no tak fajnie jakby miał kontakt też z rodziną "taty" jak to ładnie ujęłaś kiedyś, "dawcy" no ale nic na siłę... trzymam jednak kciuki żeby sobie przypomniała o wnuku...
Stary 2010-12-04, 19:51   #4917
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
ale sobie porawiłam dziś humor,

(....)
aaaa to fotki - może syn mało fotogeniczny - ale musiałam się pochwalić - dziś kończymy 4mc, więc słoiczek z jabłuszkiem "po 4 mc"

Super, że sobie zaszalałaś kulinarnie
I jak mu smakowało?

Naked- może coś się jescze zmieni? Jak zobaczą Fifka na oczy (szczególnie jak podrośnie) to im serce ściśnie

A moja córka ma dzisiaj dzień dobroci- po kąpieli i jedzeniu odłożyłam ją do łóżeczka i zasnęła w ciągu 10 sekund idę robić sałatkę.

Stary 2010-12-04, 19:53   #4918
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że sobie zaszalałaś kulinarnie
I jak mu smakowało?

Naked- może coś się jescze zmieni? Jak zobaczą Fifka na oczy (szczególnie jak podrośnie) to im serce ściśnie

A moja córka ma dzisiaj dzień dobroci- po kąpieli i jedzeniu odłożyłam ją do łóżeczka i zasnęła w ciągu 10 sekund idę robić sałatkę.
ojj wielkie buziaki dla córci
synowi smakowało, tak słodko mielił jęzorem mieliśmy ubaw, bo nie wie jak jeść i mu co chwilę wypadało itd ale daliśmy radę sam nie wypluwał i chętnie "wsuwał" więc coś z niego będzie
Stary 2010-12-04, 19:57   #4919
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
synowi smakowało, tak słodko mielił jęzorem
Wyobrażam sobie taki pierwszy posiłek

Stary 2010-12-04, 20:01   #4920
falbala
Raczkowanie

kaska1980 nie kupuj teroopakowania lovi, tragedia, ja kupilam za 30 zl pieniadze wyrzucone.. po kwadransie mleko chłodne, wiec lipa, zdecydowanie lepszy termos
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości