|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Mszu ja nie pamietam jakie zdjecie Pascalka wzielas do kolazu. Moze te dzisiejsze beda lepsze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4893 | ||
Rozeznanie
|
Cd o Pieluchach Dada : załozyłam małej na noc Happy i był cięzki od sików ale nie przemokła,przebierając w dzien dałam dada i znów przemokła
![]() Eveliouses- straszny aniołek moja mała po 23,2.30,5 jak o 5 wstała to poszła spać po 6 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Raczkowanie
|
Gabi, Ycnan dzieki za odp.Wczoraj np zasnął o 24.30 i spał spał spał aż do 7 bo go wreszcie obudziłam na cycorki hehe ale też troche sie bałam napisać,żeby nie było,że jakąś niedobrą mamulą
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]() a drinki i szampana tez lubieeeee i winko,ale półsłodkie ![]()
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
BAN stały
|
Dziewczyny Dzieciątka śliczne
![]() Nie mam czasu się z Wami wdawać w dyskusję, mam na głowie 10 kotów, synka, babcię- wszyscy wyjechali, a ja jeszcze pieca pilnuję ![]() Tak więc, buziaki Wam ślę, trochę podczytuję, ale czasu brak... Miłej niedzieli ![]() Zuzol, ale słonko dziś dawało, co nie;>? wklej fotę zakupową ![]() aaaa czy macie sposób na wrastające pazurki u nóg malucha? jakaś maść jest ponoć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Eveliouses no niestety na lekarzach sie zawiodlam ![]() ![]() ![]() a dzis mamy z malzem Mikolajki czyli wychodzimy do knajpy na karmi (moze mi sie poprawi produkcja mleka ![]() ![]() a oto moje Szczescie ![]() Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2010-12-04 o 16:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4898 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() malwina1204- jezeli chcesz karmic piersia sie nie poddawaj, ja na poczatku nie mialam pokarmu, potem mialam tak ok 20-30 ml na kazde karmienie a po miesiacu mi sie zwiekszylo ![]() kotekk81- my dajemy Bebilon HA takie w szpitalu polecili, a pediatra powiedzial ze jest bardzo dobre. Jak dajesz w 2-3 miesiacu 120 ml to puszka starcza niestety na 4 dni (gora 5) a koszt jej 30 zl. forssiczkaja tez lubilam pieluszki z Rossmana ale niestety Dawidek dostal odparzenia od nich ostatnio, wiec jak skoncze paczke to nie bede ich kupowac.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-12-04 o 17:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Napisz później jak mały się sprawował, no i udanej imprezki życzę. Cytat:
Cytat:
![]() |
#4901 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy któraś z Was używa termoopakowania do przechowywania mleka
![]() ![]() Doradzicie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4902 | |||||||
Zadomowienie
|
Ale leniwa sobota na wątku. Jak zwykle wszyscy z rodzinkami.
My zaliczyliśmy dziś zakupy w Carrefourze- maskara ile ludu. Córcia siedziała z moją mamą. A jutro przyjeżdża do nas mój dziadek ze swoją kobitą. Więc weekend gościnny. Śliczny synio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja zaczęłam dokarmiać tym mlekiem co dawali w szpitalu- Bebiko1, ale od 2 tygodni za namową lekarza zmieniłam je na Bebilon1. Z mlekiem to jest tak, że daje się 1 miarkę na 30 ml- 1 miarka to dokładnie 4,6 g. Jedno karmienie u dwu i trzymiesięcznego dzieciaczka to 120 ml (zgodnie z zaleceniem producenta) a więc 4x 4,6 g= 18,4 g 6 posiłków dziennie (tak zaleca producent) to 18,4 x 6= 110,4 g Opakowanie małe mleka to 350 gr. A wiec przy wyłącznym karmieniu mlekiem modyfikowanym jedno opakowanie starcza na 3 dni z haczykiem ![]() Oczywiście są dzieci które jedzą mniej i są które więcej- moja zjada książkowo 120 ml x 6 dziennie ale pół na pół z moim mlekiem, bo trochę go jeszcze mam i ściągam. Czasami na noc daję 150 ml. Cytat:
![]() A sąsiadka- niezła babka, dziecka tylko szkoda..... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja córka zjada po kąpieli ok. 20-tej i na następny posiłek budzi się dopiero ok. 3-ciej. Kolejne posiłki już równiutko co 3 h. A wolałabym ją nakarmić o 23-ej i niech wtedy śpi te 7 godzin jak i ja. Ale niestety próbowałam i niezależnie o której zje (czy to 19-ta, czy 22-ga czy 24-ta) i tak wstaje między 3-cią a 4-tą.... Cytat:
![]()
![]() |
#4903 |
Raczkowanie
|
kurcze,a u nas znowu zielone kupajdy
![]() martucha ale się uśmiałam z tekstu Twojego tż do teściówki ![]() ![]() ehh te teściowe to całkiem odrębny temat... |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i widze ze nasze dzieciaczki podobnie sie budza, bo moja jak je kolo 20-20:30 a potem kolo 3-4 a potem to juz co trzy godziny jak z zegarkiem w rece ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Rozeznanie
|
waniliaania2009 wiem i dlatego sie nie poddałam i karmie piersią 1-2 razy dziennie dokarmiam ja butlą raz 80ml i drugi raz z 40ml reszta cycuski
![]() kotekk-jedz juz konkretniejsze rzeczy ja zaczełam i pokarm pasuje Ami ![]() dawaj cyca jak chcesz karmic , zaczynaj dawac cyca, gdyby cyrki robiła to wtedy butle,niech ssa to pokam przyjdzie jak jest ![]() Edytowane przez malwina1204 Czas edycji: 2010-12-04 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 |
Zadomowienie
|
Kobity, brakuje mi dwóch zdjec do zamkniecia rzędu w kolazu! Bez nich glupio tak wyglada. No mamuski, która jeszcze nie dała?!
![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-04 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Rozeznanie
|
Nikus- na szczescie zrobilam zdjecia komorka, bo wysylalam mms mamie
![]() Podlamalam sie waszymi postami... ![]() nie wiem czemu Olo jest taki... wyjatkowy- wyjatkowo ryczy, wyjatkowo spi... mam dosc, dzisiaj szczegolnie, bo nie dosc, ze prawie nic nie spalam, to moje Mlode wrzeszczy i wrzeszczy... znikam, zanim zaczne ryczec nad klawiatura.. ![]() dobrej nocki kobitki! u nas pewnie bedzie jak zwykle...
#4908 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny kiedy Wasze maluchy odbyły dłuższą podróż autem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dagusia jechała, 1,5 h po skończonych 9 tygodniach. Dała radę i spała tylko pół godzinki, resztę drogi się rozglądała.\
![]() |
#4910 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kaska1980 moj jezdzi z nami do moich rodzicow byl juz 3 razy, zaczal jak skonczyl miesiac (po 4,5 tygodniach zycia jego pojechalismy). Jedziemy ok 3,5- do 4,5 godziny. Przesypia cala podroz, raz tylko wolal o karmienie a tak to nawet jesc nie chce tylko spi ![]() Ja mam tylko dylemat bo szykuje sie nam wesele mojej siostry w kwietniu. Wesele jest w Oxfordzie. I zastanawiam sie czy jechac z malym czy lepiej nie. Podroz bylaby meczaca, bo najpierw lot do Londynu a z londynu autobusem do Oxfordu. No i w sumie wesele na drugi dzien a na trzeci spowrotem. Nie wiem czy warto meczyc malego, czy lepiej leciec samej a malego zostawic z mezem ;( co myslicie?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-12-04 o 19:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Rozeznanie
|
leci mój najukochańszy film G L A D I A T O R ogladam go po raz setny
![]() ![]() Czy jak zrobie mm i mała nie zje całosci a zostanie np 30ml to trzeba wylać czy za 30 minut do 1h można jej podac przygrzane??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nadchodzą święta, jestem ciekawa zy przypomni sobie o wnuczku, czy się zainteresuje... Przykro mi, bo niby taka babcia to nie babacia, a z drugiej strony to przecież krewni i fajnie jakby z tamta stroną mały też miał dobry kontakt. Ale nic na to nie poradzę. Cytat:
![]() ![]() NIKA My mielismy ogromny problem z pazurkami u małego, w ciągu 1 dnia doszło do zapalenia. Pędem rano do pediatry i potem do chirurga. Zalecił nam moczyć stópki w wywarze z ziół- kora dębu, szałwia i rumianek ![]() Kotek śliczny maluszek ![]() Zuziczka takie wyjątkowe dziecko, mogło trafić tylko na taką wyjatkową w sensie wspaniałą mamę jak Ty ![]()
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-12-04 o 19:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4913 | ||
Zadomowienie
|
kaska1980, ślicznego masz synka
![]() ![]() Weronisia, kurcze, ale się ten Twój Pascalek zmienił ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A córeczka straaasznie pulchniutka, widzę ![]() ![]() Karmi pij codziennie, wtedy prędzej pomoże ![]() Zuziczka, świetne zakupy ![]() Co do Olka, to jest wcześniaczkiem i może dlatego tak. Wkrótce na pewno się poprawi, będzie mniej wrzeszczał, więcej spał w nocy ![]() ![]() A tymczasem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4914 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
śliczne ![]() Cytat:
Cytat:
ale sobie porawiłam dziś humor, pat dostał ostatnią butle mojego mleka, i z tej oto okazji mąż zabrał mnie na kolacje hahahah uwaga!!!!!!! OBRZARŁAM SIĘ MC DONALDEM i POPIJAŁAM BURNEM ![]() to se poprawiłam humor ![]() byliśmy u mojej babci dziś kończy 90 lat za tydzień w weekend impreza będzie zjazd rodzinny całe kuzynostwo się zjeżdża ciotki, uwielbiam takie spotkania szczególnie z kuzynami oczywiście młodzi się zapowiedzieli że będą spać u nas.. więc coś czuje że będzie jedna weekendowa impreza aaaa to fotki - może syn mało fotogeniczny - ale musiałam się pochwalić - dziś kończymy 4mc, więc słoiczek z jabłuszkiem "po 4 mc" parę łyżeczek tylko ale jednak ![]() ![]() za parę dni wkleję z marchewy to będzie widok ![]() od jutra leci nam 5 mce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A nie możecie zrobić sobie dłuższego pobytu, żeby podróż nie była tak blisko siebie? Cytat:
W szpitalu mówili mi żeby spokojnie podawać w temp pokojowej jeśli stało do godziny. Ale możesz trochę podgrzać.
![]() |
#4916 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale ja zawsze byłam postrzelona ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że sobie zaszalałaś kulinarnie ![]() I jak mu smakowało? Naked- może coś się jescze zmieni? Jak zobaczą Fifka na oczy (szczególnie jak podrośnie) to im serce ściśnie ![]() A moja córka ma dzisiaj dzień dobroci- po kąpieli i jedzeniu odłożyłam ją do łóżeczka i zasnęła w ciągu 10 sekund ![]()
![]() |
#4918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() synowi smakowało, tak słodko mielił jęzorem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Zadomowienie
|
Wyobrażam sobie taki pierwszy posiłek
![]() ![]() ![]()
#4920 |
Raczkowanie
|
kaska1980 nie kupuj teroopakowania lovi, tragedia, ja kupilam za 30 zl pieniadze wyrzucone.. po kwadransie mleko chłodne, wiec lipa, zdecydowanie lepszy termos
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.