|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
Anka, wspolczuje takiej podrozy. A czym dojezdzacie do pracy?
Moj TZ nadal jezdzi, jeszcze podwozi kilkoro wspolpracownikow. Pewnie woleliby zeby im nie proponowal, mogliby zostac w domu (bo pociagi i autobusy u nas juz nie jezdza - raptem 30cm sniegu)Kuseczko, zdazylas zlozyc papiery ponownie? Sadze, ze nawet jesli zrobisz to po czasie, to w tej sytuacji przyjma je bez problemu. Powodzenia! Cytat:
A co do kawy orzechowej, to mam ochote na taka wlasnie smaczna i aromatyczna i kombinuje jak kon pod gorke . Nie lubie slodkiej, wiec syrop odpada. Probowalam z esencja taka do ciast ale to tylko zapach zmienia, nie smak. Kakao zbyt "proszkowe" zaburza delikatna "welwetowosc" ( . Jedyna wersja, ktora mi podpasowala i ktorej moge uzywac w warunkach domowych, to dodanie naturalnej wanilii, ale szukam nowych opcji.. ktos ma jakies pomysly???
|
|
#482 |
|
Zadomowienie
|
Szperku dojechal, tylko 2 godziny mu to zajelo
Ale to i tak nie przebija mojego powrotu z Londynu w tamtym roku, ktory zajal mi tylko 4h30 minut Aniu dobrze, ze juz jestescie Kuseczko lipa Ale wydaje mi sie, ze Szper ma racje, jak wyslesz po terminie to powinni Ci zaliczyc, ja by, sie klocila ![]() Pieknie nas zasypalo, chyba nawet ja sie wybiore troszke na snieg bo tak na niego czekalam Kota za to uwielbia patrzec jak snieg pada, siedzi na parapecie wygladajac za okno i mruczy do siebie
Edytowane przez bellebelle Czas edycji: 2010-12-02 o 10:13 |
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
witam!
z herbatką tym razem ![]() w nocy znów posypało i świat tak pięknie rano wyglądał ![]() do momenty jak musiałam córkę do szkoły odprowadzić z małym w wózku ale by mi się teraz sanki przydały ![]() po powrocie do domu od razu sprawdziłam ebay - takie dla malucha 68 funcików ![]() co mnie zdziwiło, to kawałki odśnieżonych chodników przed hinduskimi sklepami przecież oni nawet śniegu nie mają tam w tych Indiach, nie? ale zdrowy rozsądek - tak---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- ***** a mój Tż na rowerze do pracy pojechał
|
#484 |
|
Wtajemniczenie
|
lola - u mnie na ulicy odsniezone tam gdzie polacy i hindusi mieszkaja - reszta zasypana albo szklanka
![]() ja przestaje placic merton - obydwie london i mitcham road zasypane!! (glowne wylotowki na brighton/gatwick) samochody slizgaja sie po blocie. Droga na stacje zajela nam 50 min zamiast 15!! juz mam dosyc sniegu w londynie!!! Jutro wzielam sobie wolne ![]() a propos sanek to widze ludzi z plastikowymi koszami na bielizne - sznurek przyczepiony - sanki w sam raz bb - gdzie ty na snieg z wybitym dyskiem w domu siedziec i sie nie ruszac ![]() kofi - anka - dobrze ze jestescie zdrowi i bezpiecznie dojechaliscie, w takich warunkach, jeszcze z dzieckiem to strach (czyj to maluszek byl?) my mamy jechac w sobote do blackpool ze znajomymi i ich dzieckiem (urodziny tej kolezanki) ale nie wiem czy pojedziemy? zimowych opon nie mamy, tam sie zbiera chmura ze sniegiem na jutro, nie wiem jak to wyjdzie i nie wiem czy jest wogole sens ryzykowac
|
|
|
|
#485 |
|
Konto usunięte
|
A u mnie czarne ulice i troche sniegu na chodnikach, nic specjalnego
|
|
|
|
#486 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() O u nas odwolali juz wszystkie pociagi "There are no planes, trains and few automobiles out in Sussex this morning after an estimated six inches of snow fell overnight." [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2352667 7]A u mnie czarne ulice i troche sniegu na chodnikach, nic specjalnego Przyjezdzaj A to dla odwaznych: http://www.youtube.com/watch?v=qCM6X...has_verified=1
Edytowane przez bellebelle Czas edycji: 2010-12-02 o 12:29 |
||
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Lola, a ja sie wczoraj stukalam w czolo widzac goscia na rowerku
![]() ![]() Bakti, my w zeszlym roku mialysmy fajne sanki Ps. ad. img A impreze mozna przelozyc, no nie? Moona, nawet trawniki nie sa biale?
Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2010-12-02 o 12:37 |
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Sama chciałam sobie sanki kupić, to TZ popukał się w czoło i stwierdził że będę głupio wyglądała wśród tych dzieciaków na górce
szperr jakie sanki!!! dla siebie musiałabym chyba materac dmuchany do spania mieć!! Za karę dzisiaj do sklepu pomaszerował w tym śniegu a co... ja na paczkę czekam więc uziemiona jestem... Łudzę się że dzisiaj przyjedzie
Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2010-12-02 o 12:41 |
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pomysł na sanki super, tylko mi bardziej chodziło o takie do ciągnięcia młodego, bo wózkiem to trochę ciężko prowadzi się w śniegu ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- i pytanie mam: dlaczego niektóre avki widzę, a niektóre nie?
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.notonthehighstreet.com/co...biscuit-holder dla miłośniczek kawy i ciastka
to jest też boskie http://www.notonthehighstreet.com/at...ttic-tea-maker )lola może z powodu awarii?
|
|
#491 |
|
Raczkowanie
|
belle ale szaleńca macie w mieście
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
hehehh witam
dziewczyny i detox i rum smakowaly wczoraj wysmienicie ![]() szperrr swietny pomysl na sanki ![]() u mnie nadal nic specjalnego jesli chodzi o snieg ale pociagi z londynu nie dojezdzaja .... wiec dzis rano byl chaos ..... i tlumy na peronach ![]() do tego jak w koncu pociag przyjechal to siadlam se obok jakiegos weirdo ktory gadal do swojego banana zanim go zjadl! Przy czym po kazdym kesie wydawal dzwiek typu " kjdsfjdjfsf mniam mniam" chcialam uciekac ..... ale pelno ludu w przejscu stalo ..... modlilam sie tylko abysmy nie utkneli gdzies na trasie i abym nie musiala siedziec obok tego cudaka zbyt dlugo !!!! ufffff mam nadzieje, ze ten dzien sie szybko skonczy tz mnie chyba zarazil i meczy mnie jakies cholerne przeziebienie nienawidze tego wrrrrrrrrrrr milego dnia !!!
|
#493 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Dzis jak wychodziłam wczesnie rano do pracy, na sniegu przed naszymi drzwiami zauważyłam swieże slady kocich lapek. Wychodzi na to, ze kot nie jest nawet trzymany w domu na noc. Dodam, ze teraz kot jest u mnie i zrobila sie bardziej miaukliwa, zeby wejsc, czai sie przed drzwiami przy kazdej okazji, bo wiadomo, ktory kot lubi snieg. Szkoda mi kotki, taki snieg, zimno, a ona na dworze. Wiem, ze to kot i sobie poradzi, ale ona nie jest takim podworkowym zaprawionym dachowcem, wydaje sie przyzwyczajona do siedzenia w domu.Dziwni ci jej wlasciciele jacys, po co im kot, skoro wiekszosc czasu spedza na dworze. I jeszcze dojada u nas.
|
#494 |
|
Wtajemniczenie
|
eeee, ja tam nie wiem, ale wiekszosc wlascicieli kotow zostawiaja okna otwarte lub maja takie w drzwiach wejscia coby kotki ogly w jedna i druga strone lazic
i znam jednego kota ktory mimo ze zadbany sasiadowi kotu z miski codziennie wyzera
|
|
|
|
#495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#496 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja nie dojezdzam bo nie ma czym a TZ samochodem dal rade, ale on ma jakies 5 min piechotka
![]() Cytat:
- naprawde czegos takiego nie widzialam jeszcze.Bakteryjko jak sie jednak zdecydujecie to przygotujcie sie porzadnie do podrozy, zaplanujcie jakies alternatywne trasy, koniecznie zapasy jedzonka i pelny bak A dzieciaczek to cora siostry Tzta Cytat:
u mnie sypie bez przerwy caly dzien nawet nie ruszylam tylka na stacje (chociaz wstalam rano z dobrymi checiami) bo przeczytalam ze pociagi sa zawieszone do odwolania poszlam tylko po zakupy, ale bardzo slisko jest i o maly wlos nie wyrznelam na schodkach. A plusy sa takie ze mam czas na nauke egzamin juz w poniedzialek, mam dwutygodniowe zaleglosci wiec jest co nadrabiac
|
|
|
#497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiejsza wycieczka na stacje zakonczyla sie kleska. Odradzaja podrozowania, stalismy na stacji razem z setkami innych ludzi ktorzy nie wiedzieli co sie dzieje i patrzylismy jak kazdy kolejny pociag zostal odwolywany albo opozniony... Szef na szczescie stwierdzil, ze nie ufa im w bezpiecznym dowiezieniu mnie i mojego biednego dysku do pracy, tak wiec mam kolejny dzien w domu
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
wpiszcie w tlumacza google "Miluji Česko! Miluji česko, jsi veselý?"
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#499 |
|
Zadomowienie
|
ale o co cho z tymi Czechami? mi nic fajnego nie wyskoczylo
|
|
#500 |
|
Zadomowienie
|
O kurcze, dlatego ja nie uzywam takich tlumaczy
![]() Poerth- bo to przeba isc na strone ,,tlumacz google'' i tam wstawic tekst i prztlumaczyc
|
#501 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#502 |
|
Zadomowienie
|
chodzi o to ze niegramatycznie
![]() nie kumam.
|
|
#503 |
|
Zadomowienie
|
A teraz inaczej tlumaczy, przedtem bylo, ,,Kocham Afryke, Kocham USA, jestes wesoly''
|
#504 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Anka! – wspolczuje Ale jazda, jedyne za czym nie tesknie w Polsce to zima, a tu... W poniedzialek, srode i dzis “pracowalam” w domu, wiec mi sie podobalo ![]() Wczoraj sie wybralam do pracy to najpierw rano stalam 30 minut na stacji, a potem wieczorem godzine. W Waterloo to byl koszmar jakis, nawet doszlo do jakis bojek i interweniowala policja. W przyszlym tygodniu bede musiala sie pokazac w pracy, bo w srode mam isc na boat party na Tamizie, choc w sumie teraz to juz srednio atrakcyjne jest plywanie lodka po rzece w ten mroz a w czwartek na posh obiad z szefem Najgorsze jest to, ze nie mam jeszcze prezentow, choc w sumie i tak nie wiem czy mi sie uda doleciec na Swieta. Dola mam, ze nie udalo sie dostac World Cup
Mozesz byc kim zechcesz, po prostu stan sie kims kim chcialabys byc... Edytowane przez 7sweety7 Czas edycji: 2010-12-03 o 20:26 |
||
|
|
|
#505 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czyzby pobyt w cieplutkim domku juz ci sie znudzil???? ![]() Ja dzisiaj latalam caly dzien po miescie: zrobilam zakupy spozywcze, ubraniowe (dla TZa i Adasia) i pieluchowe (trzeba sie bylo zaopatrzyc na zapas, bo wyobrazam sobie zycie bez wielu luksusow, ale brak pampersow by mnie z pewnoscia zalamal). Mlody, mimo porannego szczepienia, zachowywal sie wzorowo, bardzo go interesowaly swiatelka i swiateczne dekoracje. Kupilam mu czapke św Mikolaja, taka welurkowa, z futerkiem, do normalnego noszenia, w rozmiarze 0-6mcy i co? Za mala! Jutro pogonie TZa zeby pojechal i wymienil
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. Edytowane przez Vedma Czas edycji: 2010-12-03 o 22:19 Powód: Skleroza |
|||
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż się śmieje że wanienkę dziecięcą zdejmie ze strychu i zaadaptujemy, ale to przecież gumę antypoślizgową ma od spodu
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
witam!
u nas sniegu juz nie ma. po wczrajszym wietrze i deszczu zostaly tylko kaluze i tyle. chyba dobrze, choc wolalam bialo za oknem niz szaroburo zaczynam szukac mieszkania w eastbourne... juz mi doopa cierpnie na mysl o tym
|
|
|
|
#508 |
|
Wtajemniczenie
|
Tz na imprezie swiatecznej,a ja sie nudze.
Wyslalam kolezance sms ok 17 ,ze siedze sama w domu,a odczytalam go dopiero teraz Popijam herbatke Verdin, wymeczylam juz ciastka, bagietke z maslem orzechowym i dzemikiem i chyba na lody nie mam juz ochoty Jestem skazana na seriale online mam ochote na ksiazke,ale nie lubie jak w domu jest za cicho,a ja jestem sama ....ma sie rozumiec w nocy
Edytowane przez maatra Czas edycji: 2010-12-04 o 20:26 |
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
ejjjjj
bo doszly mnie sluchy, ze watek chca zamknac ![]()
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.

(bo pociagi i autobusy u nas juz nie jezdza - raptem 30cm sniegu)
. Nie lubie slodkiej, wiec syrop odpada. Probowalam z esencja taka do ciast
. Jedyna wersja, ktora mi podpasowala i ktorej moge uzywac w warunkach domowych, to dodanie naturalnej wanilii, ale szukam nowych opcji.. ktos ma jakies pomysly???

Ale wydaje mi sie, ze Szper ma racje, jak wyslesz po terminie to powinni Ci zaliczyc, ja by, sie klocila 

przecież oni nawet śniegu nie mają tam w tych Indiach, nie? ale zdrowy rozsądek - tak
w domu siedziec i sie nie ruszac

)
Wychodzi na to, ze kot nie jest nawet trzymany w domu na noc.