Warszawskie Panny Młode II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-04, 13:52   #91
Leisla
Rozeznanie

Dot.: Warszawskie Panny Młode II

takaya wygladasz bombowo pieknie ci w tej sukni bardzo dobry wybor

no nie zapomnialam tylko jakos tak czasu brak
w pracy stweirdzili ze nam sie nuzi i robili nam egzamin pisemny i teoretyczny z podawania lekow.... normalnie gorzej niz na studiach...maskara.... na ale zdalam i po wszystkim
Leisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 14:07   #92
takaya
Zakorzenienie

Egzamin z podawania leków W naszych szpitalach też chyba by się przydał
Ja siedze robię kartki świąteczne. Trochę wolno mi idzie bo napisów nie mam Mają mi dopiero wysłać, bo jakoś wcześniej nie pomyślałam o tym

Wklejam fotę tej z konikiem brakuje napisu a ta z bombkami i okrągła będą miały jeszcze wstązki. Do całej ferajny jeszcze kartka urodzinowa dla koleżanki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kartki.jpg (91,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dla brzydala.jpg (55,0 KB, 15 załadowań)
takaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 14:12   #93
Leisla
Rozeznanie

ta urodzinowa i hello kity sa super wogole wszytskie sa super (szkoda ze nie mam takich zdolnosci )
Stary 2010-12-04, 14:18   #94
takaya
Zakorzenienie

Dużo zdolności tu nie trzeba tyle,że sama zrobiłam rękawiczki i napis wesołych świąt na tej z bombkami (sama wycinałam z czerwonego papieru). Wystarczy mieć ładne papiery i dodatki
Hello Kitty całkowicie sama (no poza śnieżynką, którą wycięłam szablonem i 'zbrokaciłam') Koleżanka pomimo swojego wieku uwielbia HK dlatego aby sprawić jej więcej przyjemności wymyśliłam taka kartkę

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Leisla nie widziałaś może u siebie nigdzie w sklepach zielonych satynowych bucików dla mnie Myślę o przylocie na wyspy w styczniu, może znajdę butki dla siebie, ale tak bardzo chciałabym mieć z zielonej satyny na platformie
Stary 2010-12-04, 14:32   #95
Leisla
Rozeznanie

no i trzeba miec tez cierpliwosc ktorej ja zupelnie nie posiadam....

wiesz nawet ostatnio nie chodzilam po sklepach bo od kiedy sie przeprowadzilismy jest mi do nich troche daleko ....
Stary 2010-12-04, 14:51   #96
takaya
Zakorzenienie

Ja ogólnie juz ponad pół roku nie byłam w centrum Handlowym, nie mam ochoty łazic po sklepach nawet kurtke zimową wyciagnęłam taką z przed trzech lat bo nie chciało mi się iśc kupić nowej a zeszłoroczny płaszczyk za cienki jakiś jest

Dziewczyny jak myslicie pasowało by mi takie bolerko do sukienki? Ile krawcowa może sobie policzyć za uszycie czegoś takiego?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg anabel_a.jpg (78,2 KB, 31 załadowań)
Stary 2010-12-04, 17:46   #97
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez takaya Pokaż wiadomość
Was też tak zasypalo? Nie mam jak z Ursusa wyjechać Jedne autobusy nawet jeszcze nie dojechały do zajezdni (187,401,517) aby mogły jechać w drugą str. Pociagi prawie wcale nie kursują, jak juz jakiś przyjedzie to nie da się do niego wcisnąc. Po naszej stronie ursusa korek jest już chyba od Piastowa i tez autobusy nie kursuja wcale.
Widzę, że nie tylko ja jestem z Ursusa
Ślub mam w marcu 2011. Suknię właśnie wybrałam, ale nie wiem jakie dodatki i bukiet. Do tego zaczęłam myśleć o kolorowych butach... już sama nie wiem
Stary 2010-12-04, 21:51   #98
mir
Przyczajenie

[QUOTE=takaya;23565011]Mir jak mnie pamięć nie myli wesele w sali na Chałubińskiego? Nic tylko pogratulować Pani świetnego podejścia Ja mam nadzieję, że będę pamiętała traumę jaka miałam z moją mamą i nie będę się wtrącać w ślub dzieci

Takaya w sukni wyglądasz pięknie, nie zgadzam się na Panią - choć niestety wieku nie da się ukryć - na tym forum jesteśmy koleżankami.Jeśli chodzi o moje podejście to nie ukrywam że duża w tym zasługa bywalczyń tego wątku ,to Wy "zmusiłysiłyście " mnie do myslenia i refleksji -córka zapewne jest Wam wdzięczna.
Jeśli chodzi o pantofelki to ostatnio byłam na poszukiwaniach z moją pociechą (ona szuka pastelowego fioletu) w Jankach i jesli mnie pamięć nie myli w hali b - w w którymś z pawilonów na 100% widziałyśmy seledynowe - wręcz może nawet powiedziałabym pastelową zieleń( były to bardzo delikatne czółenka na średnim obcasiku).
Najprawdopodobniej będziemy tam za tydzień , jesli je zobaczę to zrobię zdjęcie i wkleję (zaznaczam że córcia zwróciła na nie uwagę) może i Tobie przypadną do gustu.
Wesele macie w tym samym miejscu , zapatrywania na suknię też (delikatna be przesadnych zdobień ) więc może?
Pozdrawiam Was Wszystkie
Mamuśka
mir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 01:36   #99
takaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Widzę, że nie tylko ja jestem z Ursusa
Ślub mam w marcu 2011. Suknię właśnie wybrałam, ale nie wiem jakie dodatki i bukiet. Do tego zaczęłam myśleć o kolorowych butach... już sama nie wiem
Witam nowa Ursusowiankę ja ślubuję w maju Jaką salę wybrałaś?
Kolorowe buty to JEST TO!!! Uważam, że przepięknie wyglądają na zdjęciach i ogółnie niesamowicie jako całość stroju PMki
Wiele tradycjonalistek (moja mama) się ze mną nie zgodzi, ale coś w tym jest że coraz więcej kobiet decyduje się iśc do ślubu w kolorowych butkach. Od choćby to, że wydając sporo kasy na białe buty jest niewielka szansa,że gdzieś się w takich wyjdzie (chociaz ja mam trzy pary białych szpilek i bardzo je lubię nosić latem )
Poza tym Panna Młoda w kolorowych butach wydaje mi się dużo weselsza niż w tradycyjnych, a jak jeszcze młody założy kolorowe skarpetki (nawet do samej sesji) to już w ogóle rewelacja!

Cytat:
Napisane przez mir Pokaż wiadomość
Takaya w sukni wyglądasz pięknie, nie zgadzam się na Panią - choć niestety wieku nie da się ukryć - na tym forum jesteśmy koleżankami.Jeśli chodzi o moje podejście to nie ukrywam że duża w tym zasługa bywalczyń tego wątku ,to Wy "zmusiłysiłyście " mnie do myslenia i refleksji -córka zapewne jest Wam wdzięczna.
Jeśli chodzi o pantofelki to ostatnio byłam na poszukiwaniach z moją pociechą (ona szuka pastelowego fioletu) w Jankach i jesli mnie pamięć nie myli w hali b - w w którymś z pawilonów na 100% widziałyśmy seledynowe - wręcz może nawet powiedziałabym pastelową zieleń( były to bardzo delikatne czółenka na średnim obcasiku).
Najprawdopodobniej będziemy tam za tydzień , jesli je zobaczę to zrobię zdjęcie i wkleję (zaznaczam że córcia zwróciła na nie uwagę) może i Tobie przypadną do gustu.
Wesele macie w tym samym miejscu , zapatrywania na suknię też (delikatna be przesadnych zdobień ) więc może?
Pozdrawiam Was Wszystkie
Mamuśka
Cieszę się, że do czegoś się przydałyśmy Teraz już też z mama mam OK, razem jeździłyśmy za suknią. Mimo,że ma zupełnie inny gust też jej się podobała moja, a może to dlatego że powiedziałam, że chcę TĄ i żadną inną i uśmiechałam sie od ucha do ucha

Co do butków, to ja niestety mam tak dużą stopę, że w Maximusie ( bo z opisu kojarzę, ze chodzi o Maximusa w Nadarzynie pod Jankami ) nie znajdę nic na siebie ;( w sumie w 90% sklepów obuwniczych nie znajdę butów na moja stopę- rozmiar 42.

Myślałam by zamówić taneczne bo mają do rozmiaru 43, dziewczyny mówią że są tak wygodne, że nie czuje się tego wysokiego obcasa (9cm) mimo braku platformy. Maja nawet jasno-zielona satynę, tyle,że kształt buta mi się bardzo nie podoba ;/ Mają wydłużone niski. Nie są to szpice, ale dla mnie jednak za długie. Mam wystarczająco długą stopę nie muszę sobie jej jeszcze powiększać
Widać, ze te z Akcesa mają dużo dłuższe noski niż takie czółenka, które mi się podobają, kijowo jest wydac 200zł na buty, które sie nie podobają tylko dla tego że nie można znaleźć swojego rozmiaru

Podobają mi się o te: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1291230739 jednej z wizażanek, ale oczywiście są tylko do 40 ;(
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSL_15_Amanda01.jpg (50,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zielone.jpg (41,0 KB, 15 załadowań)
Stary 2010-12-05, 13:45   #100
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Witam nowa Ursusowiankę ja ślubuję w maju Jaką salę wybrałaś?
Kolorowe buty to JEST TO!!! Uważam, że przepięknie wyglądają na zdjęciach i ogółnie niesamowicie jako całość stroju PMki
Wiele tradycjonalistek (moja mama) się ze mną nie zgodzi, ale coś w tym jest że coraz więcej kobiet decyduje się iśc do ślubu w kolorowych butkach. Od choćby to, że wydając sporo kasy na białe buty jest niewielka szansa,że gdzieś się w takich wyjdzie (chociaz ja mam trzy pary białych szpilek i bardzo je lubię nosić latem )
Poza tym Panna Młoda w kolorowych butach wydaje mi się dużo weselsza niż w tradycyjnych, a jak jeszcze młody założy kolorowe skarpetki (nawet do samej sesji) to już w ogóle rewelacja!
To u Ciebie będzie cieplej niż u mnie Chociaż mam nadzieję, że wiosna przyjdzie wcześniej
Ja mam ślub i wesele pod Warszawą w miejscowości Sterdyń, w Pałacu Ossolińskich. Trochę zaszaleliśmy z weselem, ale raz się żyje Ponadto, TŻ nie jest z Warszawy to i tak część rodziny musiałby dojechać. Teraz cała rodzina musi dojechać
Ja myślałam o bordowych butach, do tego bukiet z bordowych róż. Tylko jeszcze takich nie znalazłam Może Ty masz jakiś pomysł, albo możesz sklep polecić? Poniżej moja suknia - jeszcze nie wiem co we włosy wpiąć? Welon nie pasuje... może kwiat? Nie mam pojęcia.. już nawet nie wspomnę o biżuterii....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg almagra_20.jpg (17,2 KB, 37 załadowań)
Stary 2010-12-05, 14:42   #101
takaya
Zakorzenienie

Bordowy kwiat byłby super! Jeśli chodzi o buciki to mi BARDZO podobają się te z Menbura (maja sklep w Wola Parku) tyle,że do tanich nie należą bo ponad 300zł
Wszystko tez zależy czy masz normalny rozmiar czy np takie wielko-stopie jak ja oraz od obcasu jaki byś chciała założyć.
Mogę polecić zakupy w Maximusie, bo tam maja MAAAAaaaaaaaaaaaaase butków! Czerwone/bordowe są dość popularne więc nie powinno być trudno.

Lece teraz do sklepu jak wrócę wkleję Ci to co mam z czerwonych
Stary 2010-12-05, 15:56   #102
takaya
Zakorzenienie

Twoja suknia jest taka w stylu hiszpańskim i czerwone buty były by wprost IDEALNE!:ehem :
No to pokazuję butki Myślę, ze do Twojej sukni najlepiej będą pasowały satynowe. Nie wiem czy koniecznie chcesz bordowe? Mogą być trochę przy ciemne, czerwien byłaby w sam raz (tam myślę)
Pierwsze od akces2 taneczne 180zł
Drugie z allegro, bardzo mi się podobają taki butki
trzecie też allegro niski obcas. Tyle,że Ty pewnie wolałabyś całkiem kryte?
Czwarte DeeZee ale mają bardzo wysoki obcas(11,5cm)

Ostatnie to model który bardzo mi się podoba (tylko bez tego zdobienia z przodu) kosztują 159zł i są tez czerwone
jak juz pisałam jeśli masz stopę do 40/41 to naprawdę opłaca się poświęcić jeden dzien i wybrać do Maximusa. Mają tam nawet podróby Louboutinów za 60zł Ogólnie większość butów na allegro można znaleźć właśnie w Maximusie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BBBBrideonstairs.jpg (22,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 039.jpg (61,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DL_21_Melanie01.jpg (67,0 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16410.jpg (66,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 71_2.jpg (10,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0_cebc3f2f74f6bcf401f4a2522803e448.jpg (137,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 152_0.jpg (24,0 KB, 6 załadowań)
Stary 2010-12-05, 16:04   #103
takaya
Zakorzenienie

Aaaa no i bym zapomniałam, że jakiś czas temu znalazłam producenta butów na allegro. ceny to ok 120-140zł środek skóra naturalna i robi w każdym kolorze Gdy pytałam o zieleń dostałam odp, że wystarczy że podeślę zieloną satynę jako wzornik a oni znajda taka i zrobią mi z niej butki, bo tkanina musi być szewska. Z czerwienią nie ma problemu bo ma czerwoną satynę.
http://allegro.pl/my_page.php?uid=12163956

Butki są zgrabniutkie (ma tez i takie z czubami jak takie lubisz ) i można wybrać dowolną wysokość obcasa z wybranego modelu. Niestety nie robi butów na platformie.
Mi podobają się o te: http://allegro.pl/buty-czerwone-stud...330126605.html

Edytowane przez takaya
Czas edycji: 2010-12-05 o 17:44
Stary 2010-12-05, 18:17   #104
HerbADKA
Raczkowanie

Cytat:
Proszę bardzo wklejam fotkę, tu suknia jest Ivory ale ja zdecydowałam sie wziąc bialutką Niestety nie mam zdjęcia tyłu sukni, to co widać to doczepiany turniur.
Drugie zdjęcie było z lustra więc je odbiłam aby nie wprowadzać zamętu
Takaya, sukienka piękna. Uwielbiam takie proste. Sama wczoraj ruszyłam z mamą na zwiedzanie salonów. Byłyśmy na Kijowskiej i na 3 salony mam jeden typ: Cosmobella 2011 http://susanblanche.com/public/gown/...ella_7459.html

Zdjęcie w niej mam w tel a kabelek do netu został u rodziców, więc dziś się nie pochwalę jak w niej wyglądam. Ale mama i reszta klientek piały z zachwytu, że tylko ta i żadna inna.

Aha, rozmawiałam z mamą o kolorowych butach do sukienki i stwierdziła, że to bardzo fajny pomysł Na początku myślałam o fiolecie, ale musiałabym zmienić koncepcję bukietu kwiatów więc myślę, że zielone byłyby najlepsze.

Edytowane przez HerbADKA
Czas edycji: 2010-12-05 o 18:23
HerbADKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 18:39   #105
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Twoja suknia jest taka w stylu hiszpańskim i czerwone buty były by wprost IDEALNE!:ehem :
No to pokazuję butki Myślę, ze do Twojej sukni najlepiej będą pasowały satynowe. Nie wiem czy koniecznie chcesz bordowe? Mogą być trochę przy ciemne, czerwien byłaby w sam raz (tam myślę)
Pierwsze od akces2 taneczne 180zł
Drugie z allegro, bardzo mi się podobają taki butki
trzecie też allegro niski obcas. Tyle,że Ty pewnie wolałabyś całkiem kryte?
Czwarte DeeZee ale mają bardzo wysoki obcas(11,5cm)

Ostatnie to model który bardzo mi się podoba (tylko bez tego zdobienia z przodu) kosztują 159zł i są tez czerwone
jak juz pisałam jeśli masz stopę do 40/41 to naprawdę opłaca się poświęcić jeden dzien i wybrać do Maximusa. Mają tam nawet podróby Louboutinów za 60zł Ogólnie większość butów na allegro można znaleźć właśnie w Maximusie

Ojej, kochana jesteś Czyli do Maximusa jechać najlepiej? Ja mam tak 36,5-37 także standard.
Mi się bardzo spodobały te: 0_cebc3f2f74f6bcf401f4a25 22803e448.jpg
Tylko jakiej wysokości szpilka, bo ja chciałam 8 cm. Wyższy obcas odpada. Aaaaa i muszą być pełne, bo boję się, że na poczatku marca może być zimnawo....
Chciałam bordo, ale czerwony też może być
Buty Menbur też są super - może podjadę zobaczyć
Na allegro to się boje kupować. Wolę przymierzyć buty. A Ty już wybrałaś dla siebie?
Stary 2010-12-05, 19:45   #106
takaya
Zakorzenienie

Adka, patrz a mi zabronili robić zdjęć w Susan Blenche ! Poza tym obsługa była tak straszna, że zniechęcili mnie do kupowania.
To jak tylko przerzucisz zdjęcia KONIECZNIE nam pokaż Piszesz, że wszystkie piały a Ty? Czułaś że to jest TA sukienka?
Jaka chcesz mieć wiązankę do zielonych butków? Kurcze jak znajdziesz jakieś ładne KONIECZNIE daj mi znać

Tygrysia wkleiłaś tylko kawałek linka i nie chce się otworzyć Jak masz taki rozmiar to śmiało do Maximusa!
Ja jeszcze nie wybrałam, bo jest trochę czasu a żadne nie podobają mi się TAK bardzo. Zakochałam się w tych od Niny, ale są za malutkie, w sumie dla nich byłabym w stanie sobie palce odciąć
Ogólnie mam wybór nst. Zamówić taneczne w akces2 (o ile mają te same tkaniny co w akces bo oni maja zielen, ale brzydsze i droższe buty ) tylko boje się,że te paseczki mogą cisnąć. Drugie wyjście to podanie dlugości i szerokości stopy i zamówienie tych na all (tyle,że kupiłabym sobie wstążkę o odpowiednim odcieniu zieleni i zawiązywała na kokardę na kostce zamiast po prostu zapinać paseczek )
No i inne wyjście (boje się, że te buty będa za małe bo mam szeroką stopę, mogą poszerzyć trochę but...) to zakup tkaniny szewskiej i zamówienie tych ostatnich w aranici. Tyle,że one maja bardzo długie noski nie bardzo mi się podobaja a zwłaszcza to, że podeszwa wlazi pod opcas i tak brzydko wystaje ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ELECTRA_APPLE-GREEN_large.jpg (10,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DL_21_Melanie01.jpg (67,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1311759385.jpg (57,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 198_0.jpg (24,3 KB, 3 załadowań)

Edytowane przez takaya
Czas edycji: 2010-12-05 o 19:47
Stary 2010-12-05, 19:59   #107
HerbADKA
Raczkowanie

Cytat:
Adka, patrz a mi zabronili robić zdjęć w Susan Blenche ! Poza tym obsługa była tak straszna, że zniechęcili mnie do kupowania.
To jak tylko przerzucisz zdjęcia KONIECZNIE nam pokaż Piszesz, że wszystkie piały a Ty? Czułaś że to jest TA sukienka?
Jaka chcesz mieć wiązankę do zielonych butków? Kurcze jak znajdziesz jakieś ładne KONIECZNIE daj mi znać
Ja robiłam tylko telefonem, bo aparatem też mi zabronili. Właśnie poszłam tam z obawą, bo się naczytałam o obsłudze. A panie były niesamowicie miłe, same proponowały co jeszcze mogę przymierzyć i pamiętały, że czekam na przymiarkę (byłam przed czasem).

Zmierzyłam wczoraj ok 10 sukienek i nie czuję, że któraś to TA. Ale jak oglądam to zdjęcie siebie w tej sukience to rzeczywiście mi się podoba. Myślę, że jeszcze raz powinnam ją przymierzyć, ale dopiero jak w przyszłą sobotę zrobię drugą rundę po sklepach.

Chcę bukiet z białych róż w kształcie kuli z opadającą długą szarfą. I wszystko w bieli mogłoby być mdłe, stąd pomysł o zieleni, która pasowałaby do bukietu i koloru moich oczu Ale na razie nic ciekawego, jak coś znajdę to na pewno się podzielę.
Stary 2010-12-05, 21:32   #108
takaya
Zakorzenienie

Zawsze możesz przewiązać kwiaty fioletową szarfą iz założyć fioletowe butki

Co do sukienki to po łaź po innych salonach jeszcze a najwyżej za dwa tyg drugi raz po nią. Ja z trzech które mi się podobały tylko jedna przymierzyłam drugi raz a kupiłam czwartą
Stary 2010-12-05, 22:49   #109
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Tygrysia wkleiłaś tylko kawałek linka i nie chce się otworzyć Jak masz taki rozmiar to śmiało do Maximusa!
Ja jeszcze nie wybrałam, bo jest trochę czasu a żadne nie podobają mi się TAK bardzo. Zakochałam się w tych od Niny, ale są za malutkie, w sumie dla nich byłabym w stanie sobie palce odciąć

Najbardziej podobają mi się te pełne (1-sze zdjęcie). Te na drugim też są super, ale boję się, że będzie za zimno. Ciekawe jaki obcas mają? Czy je wyczaiłaś w Maximusie? Tylko jeszcze napisz mi, w której hali są buciki....

Z tych butów dla Ciebie, które wkleiłaś bardzo mi się podobają te zielone. Są śliczne Ja nie przepadam za paseczkami na kostce, ale przy tych butkach bym to przeżyła

Adka, polecam salon Scarlett, Al. KEN 26. Mały, przytulny salonik. Panie bardzo dobrze doradzają i mają piękne suknie polskich projektantów. Byłam w wielu salonach i w tym, w końcu, kupiłam swoją suknie.
Fajny salon jest też w Blue City - La Diva. Możesz też odwiedzić Salon Mody Ślubnej Colette, na ul .Ogrodowej. To już większy salon, ale panie też bardzo miłe i cierpliwe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czerwony but pełne.jpg (3,4 KB, 144 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czerwony but bez palców.jpg (4,0 KB, 143 załadowań)
Stary 2010-12-06, 09:48   #110
HerbADKA
Raczkowanie

Cytat:
Zawsze możesz przewiązać kwiaty fioletową szarfą iz założyć fioletowe butki

Co do sukienki to po łaź po innych salonach jeszcze a najwyżej za dwa tyg drugi raz po nią. Ja z trzech które mi się podobały tylko jedna przymierzyłam drugi raz a kupiłam czwartą
Pierwsza moja myśl to był fiolet, bo mam już takie buciki sprawdzone wieczorowe, więc byłoby "coś starego" Nie wiem sama, pewnie do sierpnia to koncepcja 100x mi się zmieni.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Adka, polecam salon Scarlett, Al. KEN 26. Mały, przytulny salonik. Panie bardzo dobrze doradzają i mają piękne suknie polskich projektantów. Byłam w wielu salonach i w tym, w końcu, kupiłam swoją suknie.
Fajny salon jest też w Blue City - La Diva. Możesz też odwiedzić Salon Mody Ślubnej Colette, na ul .Ogrodowej. To już większy salon, ale panie też bardzo miłe i cierpliwe.
Dziękuję za radę. Jednak wybrałam 3 na al. Jana Pawła -> Abiu, Tylko ona i Mistique. Nie chcę więcej zwiedzać i przymierzać bo się normalnie pogubię i zwariuję

Co do Twoich typów bucików to te z kokardką mega kobiece
Stary 2010-12-06, 09:58   #111
takaya
Zakorzenienie

Tygrysia pierwsze butki są z DeeZee ale pewnie w Maximusie pełno takich znajdziesz, drugie z allegro. Co do hali to podpytam mamy bo ja za rzadko tam bywam aby pamiętać

HerbADKA dobry wybór jeśli chodzi o salony Nie trzeba się tam umawiać jest kilka przymierzalni, panie szybkie, miłe i konkretne Abiu kupiłam swoją
Stary 2010-12-06, 18:04   #112
takaya
Zakorzenienie

W salonie po drugiej str Jana Pawła (w stosunku do Mystique i Abiu) jest salon (nie wiem jak się nazywa jest na piętrze a wejście od Nowolipki. Trzeba się umawiać, ale nam się udało,bo dziewczyna przyszła znacznie wcześniej i skończyła przed czasem na który była umówiona to wcisnęłam sie w jej miejsce Tam wszystkie suknie są szyte przez nich i mogą je dowolnie zmieniać pod klientkę. Podobała mi się jedna z dopinanym pasem, ale nie była usztywniana i pani powiedziała, że nie mam talii do takiego fasonu i że musi być A. Nawet mogli by mi zrobić zupełnie odczepiany tren dowolnej długości Póżniej poszłysmy do Mystique a stamtąd do Abiu
Stary 2010-12-06, 22:30   #113
takaya
Zakorzenienie

Coś cicho u nas, juz gadam sama do siebie
Katrinka gdzie jesteś?! Mam nadzieję, że nie dopadło Cię nic No sukienkę chciałam Twoja zobaczyć.
Wklejam wam zdjęcia sukni która mi sie podoba z Emmi Mariage, kosztuje 2800zl i zrobiliby mi ja bez ramiączka (jest ciężkie, sztywne i nie trzymające się swojego miejsca) Na zdjęciu podoba mi się nawet bardziej od mojej, ale nie miałam w niej takiej pięknej talii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (110,4 KB, 43 załadowań)
Stary 2010-12-07, 10:34   #114
HerbADKA
Raczkowanie

Cytat:
Wklejam wam zdjęcia sukni która mi sie podoba z Emmi Mariage, kosztuje 2800zl i zrobiliby mi ja bez ramiączka (jest ciężkie, sztywne i nie trzymające się swojego miejsca) Na zdjęciu podoba mi się nawet bardziej od mojej, ale nie miałam w niej takiej pięknej talii
Oj wcale mi się ona nie podoba, taka bezkształtna :/
Stary 2010-12-07, 11:37   #115
takaya
Zakorzenienie

Pewnie dlatego,że ja tak wyphotoshopowali na maxa
Dziewczynki myślałyście już nad biżuterią? Ja chciałabym takie dłuuuuugie kolczyki, wiecie może gdzie kupić takie w rozsądnej cenie?
Stary 2010-12-07, 12:19   #116
HerbADKA
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie dlatego,że ja tak wyphotoshopowali na maxa
Dziewczynki myślałyście już nad biżuterią? Ja chciałabym takie dłuuuuugie kolczyki, wiecie może gdzie kupić takie w rozsądnej cenie?
Mnie tak samo. Mam krótką szyję i nie mogę prawie wcale nosić naszyjników, łańcuszków etc. Więc marzą mi się długie kolczyki np z kryształków albo takie a'la stare.

http://allegro.pl/srebrne-kolczyki-k...349688817.html

http://allegro.pl/promocja-wiktorian...345325538.html

http://allegro.pl/szafir-w-starorosy...347704744.html

http://allegro.pl/onyksy-w-krolewski...327811998.html

http://allegro.pl/naturalny-granat-m...339899473.html

http://allegro.pl/cyrkonia-srebrej-o...353854681.html

http://allegro.pl/markazytowe-gwiazd...327812389.html

http://allegro.pl/kolczyki-srebro-az...349837434.html
Stary 2010-12-07, 12:47   #117
tusia71
Raczkowanie

Cześć

Może poszukaj na pakamera.pl , dużo tam tego jest droższe tańsze

http://www.pakamera.pl/bizuteria-slu...i-nr402175.htm
http://www.pakamera.pl/bizuteria-swa...y-nr381574.htm
tusia71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 14:20   #118
badzia987
Wtajemniczenie

Muszę się pochwalić Zamówiłam kieckę !!! Śliczna, śnieżnobiała, błyszcząca, taka wesoła - po prostu wyraża mój charakter Od razu jakoś wpadła mi w oko, ale jeszcze przeszłam się po innych salonach(żeby nie było) i mimo, że panie mówiły, że nowa kolekcja będzie w listopadzie to były te same kiecki.
Niestety nie mam zdjęcia ale mieszkam bardzo blisko salonu więc mogę ją sobie oglądać póki będzie na manekinie

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 15:15   #119
takaya
Zakorzenienie

badzia a może w necie ją znajdziesz aby pokazać nam jak wygląda, albo cykniesz zdjęcie manekinowi

I nie dostaliśmy się na dużą salę Facet mówi nam, że 21go to najpóźniejsza godzina na 12!!! Na szczęście na małej salce jeszcze godzina 17 była wolna. Tam niby mieści się 60osób a my będziemy mieli koło setki Lepsze jednak to niż PRL, z resztą wszędzie mi mówią, że jak na 100os to tylko w pałacu ślubów. Trudno jakoś goście będą musieli się ścisnąć.

Edytowane przez takaya
Czas edycji: 2010-12-07 o 15:18
Stary 2010-12-07, 15:23   #120
Leisla
Rozeznanie

badzia gratuluje zakupu sukienki, pochwal sie zdjeciem koniecznie!

takaya moze sie jakos pomieszcza goscie najwyzej nie wszyscy beda siedziec wiec sie nie przejmuje. I nie mow swojej mamie bo bedzie problemy robic :P
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości