|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Cytat:
![]() No nic zobaczymy teraz kiedy dostanę pierwszego "usmiecha" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | |
Wtajemniczenie
|
może trwał ze 3 dni?
ale powiem wam dziewczyny, że takich stanow nie wolno bagatelizować. Najlepiej ,żeby był ktoś obok, kto nas przytuli , wyręczy choć na chwile. Moja koleżanka załapala taki stan, że bała się, ze może małemu coś zrobić. Chodzi do psychiatry, jest na prochach. Przerosło ją to. u nas to samo, nawet nie mam do kogo gęby otworzyć Cytat:
![]() kurde, moje dziecko dziś się zbuntowało i doszło do wniosku, że jednak popołudniowa drzemka nie jest fajna. Dopiero teraz ją przekonałam, że może jednak się zdrzemnie ![]()
![]() |
#1173 |
Zadomowienie
|
A my postanowilismy małemu na mikołaja zrobic prezent
![]() uzywany bo kaski zbytnio nie ma...ciekawe czy mu sie spodoba ![]() http://allegro.pl/lezaczek-super-stan-i1338173424.html Miłego wieczorku zyczymy ![]()
#1174 |
Zadomowienie
|
Marzę aby wyjść do sklepu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Wtajemniczenie
|
my kupiliśmy karuzelkę- jeszcze jej nie czai
![]()
#1176 |
Zakorzenienie
|
moja juz czai , ma 6 tygodni... patrzy na nia i wodzi oczami, jak wlaczam pozytywke slucha.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Zakorzenienie
|
Niebieska odciagam ok 50 ml w sumie z piersi i ona tyle zjada. Ma 9 dni
![]() ![]()
#1178 |
Raczkowanie
|
Czesc
![]() Jestem tu nowa, nie probuje nawet czytac tych wsyztskich stron, bo chyba by mi to pare dni zajelo, ale z checia sie przylacze do rozmowy ![]() Moj Mikołajek wczoraj skonczyl miesiac ![]() A co do 'czajenia' karuzeli itp, moj synek juz od paru dni wodzi oczkami za zabawkami poruszajacymi sie i wsluchuje sie w dzwiek melodii, ale mysle ze to kazde dziecko w innym czasie zaczyna sie tym interesowac. A przy okazji od razu na wejsciu chcialam sie zapytac jak to jest z odciagnietym mlekiem. Tzn chodzi mi o to czy jak odciagne np w poniedzialek to dobre bedzie do podania malemu na nastepny dzien, albo i jeszcze nastepny, jesli schowam do lodowki? Czy to nie jest dobre wyjscie? Slyszalam rozne opinie i nie wiem w co wierzyc. Jak ktoras mama sie orientuje to poradzcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o mleko odciągane to można przechowywać w lodówce przez 48h. Tak powiedziała mi położna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Raczkowanie
|
Dzieki, pewnie za jakis czas przyda mi sie ta informacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie rady. Nie wiem czy to mozliwe, ale ja chyba mam nawał pokarmu po prostu - to już ósma doba po porodzie.. Piersi są nabrzmiałe, twarde, trochę bolą. Mały ssie krótko, nawet nie 10 minut (najwyraźniej mu to wystarcza, bo zasypia na ok.2 godziny, kupki są regularnie), dużo w piersi zostaje. Dziś z jednej possał trochę dłużej, udało mu się ładnie ją opróżnić, ale już druga po kolejnym karmieniu niewiele się opróżniła - dla ulgi odciągnęłam trochę, ok.30ml, ale nie jest całkiem "pusta". Wiem, że to super, że mam dużo pokarmu, ale nie jest to przyjemne, no i naprawdę nie wiem, czy mały się najada po tak krótkim ssaniu... Nie wiem jeszcze czy przybiera, położna go obejrzy dopiero w czwartek - a wagi nie ma, ani my nie mamy
![]() ![]() ![]() ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-12-04 o 22:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 | ||
Wtajemniczenie
|
Kretencja, masz czas na sen?Bo ja nie wiem kiedy ostatnio spalam
![]() Suszarki musze sprobowac,narazie funkcjonuje maly palec i bujanie ![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Ja rowniez, dostalam na recepte.Rewelcja,mam taki z programem pobudzania piersi i dopiero po 2 min. odciaga. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co ile karmicie?Wasze dzieci budza sie same czy wybudzacie? Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-12-04 o 23:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Zakorzenienie
|
witam
na poczatku chce przywitac nowe mamusie ![]() u nas po czwartkowej wizycie booosko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i przesypia 8 godzin w nocy ![]() ![]() choc nie obylo sie bez strachu, w piatek w nocy znowu izba przyjec w opolu bo znowu przepuklina uwięzła, ale jak dojechalismy do opola to sama sie schowala, jak jeszcze raz bedzie taka akcja to juz bedzie mial zabieg, oby sie to nie powtorzyło i wytrzymał do wiosny, wtedy juz bedzie ok i bedzie dosc duzy zeby spokojnie przejsc zabieg ![]() dobra, scisam was i całuje, szkoda ze nie moge czesciej do ws wracac ale teraz musze sie dzieckiem nacieszyc bo poki co duzo z niego nie mialam ![]() buziaczki jeszcze raz i do zobaczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Wtajemniczenie
|
Ale on urosl
![]() Ja trafie do wariatkowa.Od dnia porodu nie spie. Maly od dwoch dni ma straszne kolki, tylko w nocy.Zaczyna sie ok 23 i trwa do5-6 rano ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-12-05 o 05:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mleko mrożę, jeśli stałoby dłużej niż 24h. Cytat:
Kotek - Ale słodziak ![]() ![]() Moja Nika od czwartku się uśmiecha ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=h0Kd2ebwx_0 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 |
Zadomowienie
|
Witam Was mamuśki
![]() Kootek super ze juz lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() Lutien super filmik i te uśmieszki ![]() ![]() Moj Junior przy gaworzeniu probuje na głos czasem sie zaśmiać heh ale jeszcze mu to nie wychodzi ![]() ![]() Moze jak dostanie ten lezaczek to sie bedzie śmiać juz ładnie na głos ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-12-05 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Zakorzenienie
|
De, ja w szpitalu prawie nie spałam, na jedną noc, od północy gdzieś do 6 rano oddałam małego położnym i zdrzemnęłam się ze 4 godziny. Następnej nocy był przy mnie - tez mi się parę razy oko przymknęło, ale to był słaby sen. W domu mamy jakiś rytm, który nam pomaga nie zwariować, ale to w dużej mierze zasługa dziecka, bo przesypia jednorazowo 2-3 godziny. Zatem mamy pobudkę powiedzmy po północy, o 3-ciej, o 5-tej i potem już koło 8-mej. W przerwach śpimy. Drzemiemy tez w ciągu dnia w miarę możliwości
![]() ![]() ![]() Na ten moment faktycznie powinnas poprosić kogoś, by zajął się dzieckiem na parę godzin i wyspać się troszkę, bo naprawdę się wykończysz ![]()
#1188 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też czasami nie je nawet 10 minut a czasami wisi na cycu pół godziny albo i dłużej - no ale skoro potem ładnie śpi to się widocznie najada ![]() Ja codziennie jem wafelka lub kawałek ptasiego mleczka czy czekolady i jak na razie nic małej nie dolega ![]() Bardzo różnie - czasami już po 30 minutach chce jeść znowu a czasmi śpi 4 godziny lub troszkę dłużej - nie budzę jej na karmienie. Dziś w nocy to nawet nie wiem ile razy jadła i jak długo - karmiłam ją przez sen ale byłam już tak padnięta, że masakra - młoda przespała calutkie popołudnie (z przerwami na jedzenie) a potem do 12 czy 1 ani myślała spać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | ||
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, znalazłam coś takiego:
mleko matki w temp. pokojowej może stać 12 godzin, w lodowce do 4 dni, do 14 dni w zamrażalniku lodówki, do 12 miesięcy w zamrażarce ( -20stopni) ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() do Hani dziś jedzie leżaczek, dam znać wieczorem, czy go zaakceptowała Cytat:
![]()
RĄCZKI MALUTKIE, A CHWYCIŁY ZA SERCE NA CAŁE ŻYCIE... TRUDNO UWIERZYĆ, ŻE CIĘ NIE BYŁO... Edytowane przez 79 Marta Czas edycji: 2010-12-05 o 08:43 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1190 | |
Kici kici miau miau
|
Cytat:
![]() moja tez sie usmiecha od dawna ale przez sen glownie .. Edytowane przez ranka Czas edycji: 2010-12-05 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Wtajemniczenie
|
a my dziś mamy miesiąc
![]() ![]() ![]()
#1192 |
Zakorzenienie
|
ehh u nas kolek ciąg dalszy
![]() mały wybrał sobie nowy i jedyny sposób na spanie - na klacie u tatusia. fajnie gdy tż jest w domu ale w nocy wypadałoby żeby pospał w swoim łóżeczku. a ten mały terrorysta tylko chce spać u taty. Weronisia mój mały już podczas jedzenia zaczyna się prężyć i napinać, ale nawet jak mu się odbije i uleje to nadal płacze i jest taki nerwowy. już nie wiem - może to moje mleko jest jakieś nie tego... miałabym prośbę do Ciebie jakbyś znalazła te dietę o której pisałaś i zeskanowała ją to mogłabyś też wysłać ją mnie? może to pomoże bo już nie mam pomysłów jak pomóc małemu |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale bosko- ja nie mogę sie doczekać, aż moja tak będzie robić. Wydawało mi się wczoraj ,że uśmiechnęła sie do mnie pierwszy raz tak świadomie, ale nie było jeszcze aż takiej radości |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie szponki ok, ale prawie zawsze miałam ładne, natomiast włosy 3 tyg po porodzie zaczynaja sie łamac, choc jem nadal witaminy.... tez rozjasniam, ale w 3.trymestrze miałm takie geste i zdrowe,ze teraz co czesanie, to tylko sie sypie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | |||
Dragonfly
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lutien ale z malej smieszka ![]() to ten czas leci...za tydzien moja tez bedzie miala miesiac Cytat:
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- dzisiaj jedziemy na wies ![]() ![]()
![]() |
#1196 | |
Rozeznanie
|
My wczoraj daliśmy maluszkowi mleczko Bebilon comfort 1 pospał 2h potem cyc i znowu spał 2 i to wszystko z całej doby naszego spania.
chyba mu nie smakowało zbytnio to mleczko, bo to szpitalne pił łapczywie a to z trudem (w szpitalu było jakies Hipp takie w sloiczkach gotowe mleczko-nie wiem czy takie sprzedaja ![]() Cytat:
Zakładam małemu rozmiar 50 a 56 to na nim wisi bo to kruszynka mała przy urodzeniu miał 2990 ![]() Kretencja zazdroszcze Ci -przesypia 2-3 h?? ja o tym marze... niestety moj potrafi ssac cyca nawet 50min i to dosyc aktywnie bez przysypiania, chyba mam mało pokarmu ze on co chwila chce jesc... a tak w ogóle to gratulacje, nasze Tymki się zmówiły chyba co do wyjścia ![]() Mozna pic w trakcie laktacji kawe zbozowa?czy zaburza jakos laktacje? pisałyscie tez cos o piwie Karmi-to tez pobudza laktacje? Polozna doradziła mi herbatke Bocianek (z allegro) piła któras??
![]() |
#1197 |
Rozeznanie
|
dziewczyny ile ma się krwawic po porodzie byłam po łyzeczkowana
bo wczoraj minął 3tydz.i od wczoraj nie mam juz nic. kurcze czasem przy napieciu mięsni czuje jakby ból jajnika i już mam boja czy tam wszystko ok? a do kontroli idziecie po 6tygodnich czy wcześniej? My z małym jutro do pediatry ,krostek coraz więcej niestety i rozniosły się na klatkę piersiową. ![]() bo w szpitalu dali mu bebiko i miał krosty,potem tydz.tylko na cycu i było ok.a teraz od tyg.na cycu ale i MM i krosty znowu są. ![]() Ta pogoda jest okropna nienawidzę zimy i jeszcze na jeżdzenie z dzieckiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja piję i Inkę- to są zboża i cykoria, więc nic nie ma wątpliwego- i Ricore- ona ma 68% cykorii i resztę kawy rozpuszczalnej- to pije jak mnie wozi i chce mi sie spac- piję z płaskiej łyżeczki, a działa jak placebo- mi się wydaje, ze pije espresso ![]() Karmi też popijam, bo czasami mam ochotę na normalność. Nie wiem ,jaka jest naukowa wiedza na temat wpływu tych trunków na laktację, ale mi nic nie zaburza. Herbatek nie pije, ale piję melisę i koperek włoski. Przede wszystkim trzeba dużo pić- wtedy mleko będzie się produkować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Moge jesc jogurty i pic mleko?Bo moze powinnam odstawic produkty mleczne? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1200 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, wiem duzo pic, wydaje mi sie ze pije duzo, 2litry wody i herbatki, a wczoraj mialam takie mega giga zaparcie, ze tz poszedl mi do apteki po lewatywe ale naszczescie czopki zadzialaly, a babka w aptece mowi ze powinnam pic 4litry wody ![]() Ja pije Caro zbozowa, moge do niej dodac 1/2 lyzeczki kawy rozpuszczalnej? Cytat:
A nizej przedstawiam Tymulka mojego (jeszcze nie mialam kiedy opisac porodu)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.