Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-03, 16:32   #4501
VeiN
Raczkowanie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach

Cytat:
Napisane przez Sorbet Pokaż wiadomość
Gosh X-ceptional wear, jak dla mnie super matuje, nieźle kryje. Kupiłam w promocji w Wispolu za 35 zł, może jeszcze go dorwiesz po niższej cenie?
hmm na kwc ma dość słabe opinie...ale może warto zaryzykować a jaką masz cerę?;>

Cytat:
Napisane przez Linusiaczek Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to Tobie polecałam podkład mineralny? Wiem, że można w Polsce bez babrania się z przesyłką zagraniczną kupić już podkłady EDM (Everyday Minerals) i nasze polskie Pixie Cosmetics. Jak dla mnie rewelacja, bo do tej pory każde podkłady, jakie miałam, działały bardzo negatywnie na moją skórę, więc w końcu przestałam ich używać (do podkładów EDM, które są bardzo delikatne dla skóry i wyglądają naprawdę naturalnie).
A co do matowienia to moje najnowsze odkrycie - odrobinka pudru bambusowego z Biochemii Urody na jakikolwiek podkład i jedziemy. Matuje tak, że szczęka opada (ergo używam go tylko i wyłącznie na czoło, jest taki mocny )
tak to mi je polecałaś tylko że nie przepadam za zamawianiem kosmetyków przez internet - lubię dotknąć, powąchać itd ;p a gdzie można kupić kosmetyki Pixie Cosmetics? i też mają dobre podkłady ;>?
VeiN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 16:36   #4502
EmilaDz78
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czy to Tobie polecałam podkład mineralny? Wiem, że można w Polsce bez babrania się z przesyłką zagraniczną kupić już podkłady EDM (Everyday Minerals) i nasze polskie Pixie Cosmetics. Jak dla mnie rewelacja, bo do tej pory każde podkłady, jakie miałam, działały bardzo negatywnie na moją skórę, więc w końcu przestałam ich używać (do podkładów EDM, które są bardzo delikatne dla skóry i wyglądają naprawdę naturalnie).
A co do matowienia to moje najnowsze odkrycie - odrobinka pudru bambusowego z Biochemii Urody na jakikolwiek podkład i jedziemy. Matuje tak, że szczęka opada (ergo używam go tylko i wyłącznie na czoło, jest taki mocny )
Tak dziewczyny zerknijcie na Forum mineralne-KLIK
Przeczytałam listę całe szczęscie ja juz od wielu lat zwracam uwagę czy kosmetyki są testowane na zwierzętach a od roku stałam się ortodoksem w tej dziedzinie,kolorówki uzywam jedynie mineralnej,pielęgnacji naturalnej.Z gotowcow lubię Joppę,Lure Beauty,Madarę,Laverę i Balm Balm
EmilaDz78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 18:08   #4503
Chatul
ma zielone pojęcie

A ja znalazłam nową fajną firmę, której nie ma na naszej liście: A.T.W.

To mają napisane na stronie:
"Kosmetyki A.T.W. [...]nie są badane na zwierzętach [...] i nie zawierają surowców pochodzących od zabijanych zwierząt".
"Na żadnym etapie produkcji nie testujemy naszych kosmetyków na zwierzętach".

Brzmi dobrze, nie?
Stary 2010-12-03, 20:31   #4504
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EmilaDz78 Pokaż wiadomość
Z gotowcow lubię Joppę,Lure Beauty,Madarę,Laverę i Balm Balm
No i mam odpowiedź czy Balm Balm testuje!! Dzięki wielkie, też już się zainteresowałam tą firmą
Edit: ale ze mnie łosiek, przecież Balm Balm jest na liście CCiC

Chatul: a pewnie, że brzmi dobrze

Vein: na razie Pixie Cosmetics są, z tego co widzę na stronie, dostępne tylko we Wrocławiu Rynek 26 (Link do strony). Na wizażu ich podkłady mają świetne recenzje (recenzja). Sama nie używałam, to niestety nie powiem nic więcej. Poza Wrockiem to chyba tylko do dostania na allegro :/

Edytowane przez Linusiaczek
Czas edycji: 2010-12-05 o 01:34
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 08:28   #4505
ksiezniczkanajgorsza
Raczkowanie

A czy wiecie może czy kosmetyki Isana dostępne w Rossmanie są cruelty free?
ksiezniczkanajgorsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 09:45   #4506
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksiezniczkanajgorsza Pokaż wiadomość
A czy wiecie może czy kosmetyki Isana dostępne w Rossmanie są cruelty free?
Nie, to produkcja Rossmana, a cały Rossmann testuje. Też ubolewam bo kosmetyki Babydream są rewelacyjne.
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 09:49   #4507
Babushka
Raczkowanie

http://forum.kroliki.net/index.php?topic=10427.new#new
Wiem, ze Unilever mamy juz na czerwonej liscie, ale wklejam jako ciekawostke. Lipton testuje herbaty na krolikach
Babushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 09:59   #4508
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Nie, to produkcja Rossmana, a cały Rossmann testuje. Też ubolewam bo kosmetyki Babydream są rewelacyjne.
Na pewno? Czytałam gdzieś, że Isana nie testuje I Alterra należąca do Rossmanna też. Alterra ma naturalne kosmetyki i nawet dostała jakiś certyfikat, który dostaję jedynie firmy nie testujące na zwierzętach

Mogę się mylić, nie chcę robić zamieszania. Ale dokopałam się swego czasu do takich informacji.
Stary 2010-12-04, 10:48   #4509
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Na pewno? Czytałam gdzieś, że Isana nie testuje I Alterra należąca do Rossmanna też. Alterra ma naturalne kosmetyki i nawet dostała jakiś certyfikat, który dostaję jedynie firmy nie testujące na zwierzętach
Już się zaplątałam. Rossmann jest na czerwonej liście. Poza tym, na innym wątku forum ktoś wczoraj potwierdził (bo też miałam wątpliwości), że testuje. Wolałabym, żebyś miała rację
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 11:02   #4510
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Już się zaplątałam. Rossmann jest na czerwonej liście. Poza tym, na innym wątku forum ktoś wczoraj potwierdził (bo też miałam wątpliwości), że testuje. Wolałabym, żebyś miała rację
Też wolałabym żebym miała rację, ale nie wiem Naprawdę

Na Isanie i Alterrze jest na 99% napisane:"Wyprodukowano dla Rossmanna". Więc może to inne firmy produkują po prostu dla Rossmanna (Analogicznie różne firmy produkują dla Biedronki itd). Ale z drugiej strony nie wiem, co jest napisane na np. Babydreamie, Yungu i innych produktach markowanych Rossmannem.
Wie ktoś? I wie ktoś na 100% co napisane jest na opakowaniu Alterry i Isany? Ja mam produkty z Niemiec, więc brak na nich polskich napisów A mój niemiecki kuleje dość mocno.

Do wyjaśnienia tej sprawy nie będę kupowała Alterry i Isany. Byłam pewna, że są dobre

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2010-12-04 o 11:07
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 14:08   #4511
agatri
Rozeznanie

na isanie pisze wyprodukowano dla holandii dystrybutor rossmann

a jak z produktami biedronki

Edytowane przez agatri
Czas edycji: 2010-12-04 o 14:09
agatri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 14:24   #4512
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez agatri Pokaż wiadomość
na isanie jest napisane "wyprodukowano dla holandii" dystrybutor rossmann
Na niemieckiej tego nie ma. Tylko "Wyprodukowano dla Rossmanna"

No to teraz trzeba się dowiedzieć, kto jest producentem Isany

Cytat:
a jak z produktami biedronki
Zależy które. Ja po kodzie kreskowym sprawdzam czy były produkowane w Polsce W necie też można znaleźć informacje o różnych firmach. Często dla Biedronki kosmetyki robi np. Dax
Stary 2010-12-04, 17:01   #4513
guacamole
Wtajemniczenie

Jako, ze pracowalam w firmie produkcyjnej, wiem, ze firmy sprzedaja produkty pod swoja marka lub robia to na zlecenie innych firm. Przykladowo: taki henkel produkujacy silikony, czesc wykonuje sam, a czesc produkcji kontraktuje np. w polskiej firmie. Firmy niechetnie zdradzaja sie z tym, ze ich oferta produkowana jest przez innych kontrahentow, bo wtedy konkurencja moze to wykorzystac na wlasna korzysc i np. odbic poddostawce poprzez lepsze warunki cenowe lub dojsc do receptur, ktore sa tajemnica firmy.

Tak w ....dlugim skrocie. Podsumowujac, dosc trudno jest dojsc do firm, ktore produkuja pod marki obce, bo to ostro strzezona tajemnica.
guacamole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 17:04   #4514
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Ok, poszperałam na kilku niemieckich forach vegańskich i tam dużo piszą o odpowiedziach Rossmanna, że nie, nie testują, ale oczywiście są przypadki kiedy muszą (?) - czyli że testują. Odnośnie Isany- ostatnia dokładna informacja pochodzi z 2004 roku,:

Cytat:
Es ging doch darum das Isana angeblich gerne ohne Tierversuche produzieren würde, aber das EU Gesetz erlaubt dies nicht.
co dokładnie oznacza, że Isana twierdzi że bardzo by chciała nie testować kosmetyków na zwierzakach, ale są "zmuszeni" ustawą. Niemieccy veganie się nieco oburzyli na taką odpowiedź. Tak czy siak, na razie nie znalazłam nic nowszego, że przestali testować, będę dalej szukać.
Stary 2010-12-04, 18:28   #4515
teteesia
Rozeznanie

Rossmann powraca co chwile
Nie pamiętam dokladnie kto pisał do niego ale po ich odpowiedzi trafili na czerwoną. Nie moge teraz znaleźć tego postu, ale wyszperałam wczesniejszy, jest w 2858 poście.

Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium!
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318
teteesia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 19:40   #4516
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Ja chyba znalazłam nową firmę nietestowaną. Dr Nona ma napisane na stronie:

Cytat:
All Dr. Nona products have been approved by the Ministry of Health of Israel known for its strict policy on quality product manufacturing and efficacy. They are natural, do not include animal derivatives, and have never been tested on animals. The capsules are made from vegetable materials and the packaging can be recycled.
że jej kosmetyki są naturalne, nie zawierają żadnych dodatków odzwierzęcych i nigdy nie były testowane na zwierzętach. Dodatkowo kapsułki (ona sprzedaje też suplementy zdaje się) są zrobione ze składników z warzyw, a wszystkie opakowania nadają się do recyclingu.

Firma jest cholernie droga, ale używam obecnie ich antyperspiratu kiwi i jestem zachwycona. Naprawdę dobry.
Stary 2010-12-04, 20:33   #4517
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez guacamole Pokaż wiadomość
Jako, ze pracowalam w firmie produkcyjnej, wiem, ze firmy sprzedaja produkty pod swoja marka lub robia to na zlecenie innych firm. Przykladowo: taki henkel produkujacy silikony, czesc wykonuje sam, a czesc produkcji kontraktuje np. w polskiej firmie. Firmy niechetnie zdradzaja sie z tym, ze ich oferta produkowana jest przez innych kontrahentow, bo wtedy konkurencja moze to wykorzystac na wlasna korzysc i np. odbic poddostawce poprzez lepsze warunki cenowe lub dojsc do receptur, ktore sa tajemnica firmy.

Tak w ....dlugim skrocie. Podsumowujac, dosc trudno jest dojsc do firm, ktore produkuja pod marki obce, bo to ostro strzezona tajemnica.
Czyli się nie dowiemy raczej Trudno, strata Rossmanna

Cytat:
Ok, poszperałam na kilku niemieckich forach vegańskich i tam dużo piszą o odpowiedziach Rossmanna, że nie, nie testują, ale oczywiście są przypadki kiedy muszą (?) - czyli że testują. Odnośnie Isany- ostatnia dokładna informacja pochodzi z 2004 roku,:

co dokładnie oznacza, że Isana twierdzi że bardzo by chciała nie testować kosmetyków na zwierzakach, ale są "zmuszeni" ustawą. Niemieccy veganie się nieco oburzyli na taką odpowiedź. Tak czy siak, na razie nie znalazłam nic nowszego, że przestali testować, będę dalej szukać.
Aha, czyli na razie Rossmann w całości jest słusznie na liście Jak jeszcze coś znajdziesz to daj znać. Chętnie bym pomogła, ale mój niemiecki pozwala mi się co najwyżej porozumieć więc jak widac niezbyt dobrze się tym językiem posługuję
Stary 2010-12-04, 20:34   #4518
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chyba znalazłam nową firmę nietestowaną. Dr Nona ma napisane na stronie:

że jej kosmetyki są naturalne, nie zawierają żadnych dodatków odzwierzęcych i nigdy nie były testowane na zwierzętach. Dodatkowo kapsułki (ona sprzedaje też suplementy zdaje się) są zrobione ze składników z warzyw, a wszystkie opakowania nadają się do recyclingu.

Firma jest cholernie droga, ale używam obecnie ich antyperspiratu kiwi i jestem zachwycona. Naprawdę dobry.
ładnie pachnie?
bo zastanawiam sie nad kupnem
probowałaś jeszcze coś z Dr Nona

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 21:42   #4519
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szien Pokaż wiadomość
ładnie pachnie?
bo zastanawiam sie nad kupnem
probowałaś jeszcze coś z Dr Nona
Próbowałam kilka produktów Dr Nony, moja mama miała swego czasu naprawdę fioła na ich punkcie. Używam jej kremu pod oczy (Eye contour balm), ma śliczny lekko różany zapach, cena kosmiczna, ale tego produktu też jest w opakowaniu od licha i trochę. Jest też wydajny, bo zawsze używam odrobinkę. Czasami mam wrażenie, że daje lekkie uczucie mrowienia jak się go użyje dużo, dlatego na początku go nie lubiłam. Myślę, że jest dobry, moje cienie pod oczami były fatalne a ich wygląd się niesamowicie poprawił, ale że ja zawsze używam go na zmianę z żelem Flos-Leku to nie wiem czy to ta mieszanka tak zadziałała czy jeden z nich.

Używałam też ich kremu dynamicznego, kremu solaris i pomadki ochronnej. Myślę, że Solaris był dobry, ale niestety nie przekonałam się do niego, gdyż miał bardzo specyficzny zapach ( naturalne dodatki czasami mają taki dziwny zapach, a te kosmetyki ponoć zawierają minerały z MOrza Martwego). Krem dynamiczny był dobry, ale że tak naprawdę należał do mojej mamy, a nie do mnie, to używałam sporadycznie i nie jestem Ci w stanie powiedzieć na ile poprawia stan cery. Miały faktycznie dość przyjemną konsystencję i ładnie się wchłaniały. Pomadki nie polecam, bo może i jest dobra, ale przy takiej cenie lepiej poszukać czegoś tańszego.

Moja mama była natomiast wszystkimi preparatami zachwycona, twierdzi, że mają właściwości lecznicze, wszystko jej się poprawiło po ich używaniu i zawsze jak może to kupuje wszystkim w rodzinie krem pod oczy

Dezodorantem jestem naprawdę zachwycona, większość naturalnych dezodorantów, jakie wypróbowałam, działały bardzo słabo a ten jest dobry, przyjemny, mi nie brudzi ubrań i jest stosunkowo skuteczny. Co do zapachu to nie ma cudów, na liście moich ulubionych woni to bym go nie umieściła, ale przypadł mi bardziej do gustu niż inne. Czy to rzeczywiście jest zapach kiwi to jednak nie jestem pewna
Jedna z wizażanek na innym wątku pisała, że miała poważne problemy z tworzeniem się guzków pod pachami, a od kiedy się przerzuciła na Dr Nonę to wszystko zniknęło. Słyszałam też, że często sięgają po niego panie po poważniejszych zabiegach, np usunięcia węzłów po mastektomii, bo ponoć ma mniej chemikaliów i jest zdrowszy.

Uff, to wszystko, co wiem na ten temat

Czas edycji: 2010-12-05 o 01:53

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 21:50   #4520
Chatul
ma zielone pojęcie

Linusiaczku (można odmieniać, prawda?), a wiesz coś o Alterrze? Bo Isana jak rozumiem jest zła. A Alterra?
Stary 2010-12-04, 21:53   #4521
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Linusiaczku (można odmieniać, prawda?), a wiesz coś o Alterrze? Bo Isana jak rozumiem jest zła. A Alterra?
Można mnie odmieniać we wszystkich kierunkach i nawet czytać od tyłu

Nie sprawdzałam Alterry, jak coś to wpiszę może w wyszukiwarkę google.de i zobaczymy co powyskakuje

P.s. Jakby ktoś chciał sam coś poszperać, ale nie wie jak zacząć to testowanie na zwierzakach to po niem. Tierversuche. Czasami jak się wpisze nazwę firmy i Tierversuche to wyskakuje albo ich strona albo różne fora.

Edit: Chatul, byłam na ok. 5 forach i na wszystkich wszyscy zgodnie opowiadali się, że sama Alterra nie testuje. Nie znalazłam żadnej kontrowersji co do tego. Jak na moje oko to są znaną w Niemczech marką nietestującą
Natomiast z góry zastrzegam, że na razie nic nie znalazłam bardziej "oficjalnego" niż fora vegańskie i o makijażu

Czas edycji: 2010-12-04 o 22:00
Stary 2010-12-04, 22:08   #4522
telbuh
Wtajemniczenie

A jak to jest z perfumami L. Lempickiej? Zastanawiam się nad zakupem, ale jakby były testowane to będę szukać dalej

edit: tutaj: http://www.spin.de/forum/90823/-/2 jest post z zeszłego roku. Nie miałam czasu dokładnie się wczytać, ale dziewczyna do firm, które nie testują zaliczyła właśnie Lempicką, ale oprócz tego też Guerlain, Givenchy (które tutaj są na czerwonej liście). Co o tym sądzicie?

Edytowane przez telbuh
Czas edycji: 2010-12-04 o 22:21 Powód: dopisek
telbuh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 22:20   #4523
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul, byłam na ok. 5 forach i na wszystkich wszyscy zgodnie opowiadali się, że sama Alterra nie testuje. Nie znalazłam żadnej kontrowersji co do tego. Jak na moje oko to są znaną w Niemczech marką nietestującą
Natomiast z góry zastrzegam, że na razie nic nie znalazłam bardziej "oficjalnego" niż fora vegańskie i o makijażu
Dzięki Tak z ciekawości pytalam. Bo stałego dostępu do kosmetyków Alterry i tak nie mam...
Stary 2010-12-04, 22:38   #4524
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez telbuh Pokaż wiadomość
edit: tutaj: http://www.spin.de/forum/90823/-/2 jest post z zeszłego roku. Nie miałam czasu dokładnie się wczytać, ale dziewczyna do firm, które nie testują zaliczyła właśnie Lempicką, ale oprócz tego też Guerlain, Givenchy (które tutaj są na czerwonej liście). Co o tym sądzicie?
Trudno powiedzieć. Ze strony wynika, że produkty na tej liście pochodzą z listy Pety. Weszłam na listę Pety i L. Lempickiej na niej nie ma (ani na testującej ani na nietestującej). Wydaje mi się, że mogła być i z niej "wypaść". Tak jak DKNY wypadło, ale wypadło nie za testowanie na zwierzakach, ale za promowanie futer tego sezonu.

P.s. Próbowałam nakarmić pieska z Twojego linka (w podpisie), ale coś nie dało się kliknąć - czy on na pewno wciąż działa?

EmilaDz78, widzę że jesteś zorientowana z temacie minerałków, szukam od dawna kogoś, kto mi by był w stanie coś polecić z zakresu firm mineralnych poza Rheą i EDM. Masz jakieś sprawdzone typy?

Czas edycji: 2010-12-05 o 00:34
Stary 2010-12-05, 06:42   #4525
ksiezniczkanajgorsza
Raczkowanie

Cytat:
Ja Alterrę znalazłam na zielonej liście na jakiejś niemieckiej stronie, do której link podała kiedyś linusiaczek. Ciekawe, bo piszecie, że cały Rossman nie jest ok, podczas gdy Alterra robi dla niego chociażby pomadki ochronne, więc jest sprzeczność.
Stary 2010-12-05, 08:55   #4526
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez ksiezniczkanajgorsza Pokaż wiadomość
Ja Alterrę znalazłam na zielonej liście na jakiejś niemieckiej stronie, do której link podała kiedyś linusiaczek. Ciekawe, bo piszecie, że cały Rossman nie jest ok, podczas gdy Alterra robi dla niego chociażby pomadki ochronne, więc jest sprzeczność.
Na razie to staramy się ustalić czy Alterra naprawdę jest w porządku, czy tylko udaje. Nivea na wielu listach też jest po stronie dobrych firm, a same wiemy jaka jest prawda...

Jak się okaże, że Alterra jest dobra, to będzie z nią taka sama sprawa jak z TBS.
Stary 2010-12-05, 09:36   #4527
Sorbet
Zadomowienie

Ahoj!
A co z prezerwatywami? Durex testuje, a tego najwięcej na półkach. Trojan? (ten ostatni ma świetne reklamy na youtube). Unimil, Viva?
Sorbet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 10:18   #4528
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ahoj!
A co z prezerwatywami? Durex testuje, a tego najwięcej na półkach. Trojan? (ten ostatni ma świetne reklamy na youtube). Unimil, Viva?
Durex testuje? Skąd wiesz? U nas na żadnej liście go nie ma
Stary 2010-12-05, 15:26   #4529
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
EmilaDz78, widzę że jesteś zorientowana z temacie minerałków, szukam od dawna kogoś, kto mi by był w stanie coś polecić z zakresu firm mineralnych poza Rheą i EDM. Masz jakieś sprawdzone typy?
Ja od siebie polecam http://www.lilylolo.co.uk/

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 15:35   #4530
ksiezniczkanajgorsza
Raczkowanie

Cytat:
Ahoj!

W 100% cruelty free & vegan są kalosze RFSU

wyglądają one tak:
http://store.veganessentials.com/rfs...oms-p2733.aspx

Nie wiem jak w małych miastach, ale w Warszawie są dostępne w wielu aptekach. Ceny porównywalne z prezerwatywami Durex.

Edytowane przez ksiezniczkanajgorsza
Czas edycji: 2010-12-05 o 15:38
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości