|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Werka juz dawno zrezygnowala z 2 drzemki, czasem jeszcze sobie utnie
![]() Cytat:
drugiej drzemki juz dawno nie miala, nie wiem czy przez pogode byla taka senna mi nie chodzi juz nawet ze dal im ta kase , tylko ze ze mna nie porozmawial o tym i teraz wogole z nim nie rozmawiam , to jeszcze ma pretensje do mnie ze sie nie odzywam, powiedzialam mu dzisiaj ze nie mam o czym...... Werka uwielbia saneczki
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Dobry wieczór
Ja na chwilke, nie zaglądałam dzisiaj do was bo mialam awarie sprzętu. Musielismy rozebrać laptopa ( kto ma toshibe wie jaka to męka) wyczyścilismy go w srodku, brudu i kurzu bylo tyle że szok. Przegrzewał mi się i wyłączał, bo wentylatory były kurzem oblepione. Jutro czeka mnie jeszcze instalacja od nowa windowsa, bo coś się skopało. takze przerzucam ważniejsze rzeczy na dysk przenosny i jutro kasuje wszystko. Bo zaśmiecony mam strasznie komp. Także rano jeszcze zajrze, bo po południu zabiore sie za instalacje. czeko ja cie rozumiem ze wkurzyłaś się na małza. Ja też nie lubie takich sytuacji. Nauczyłam już małża ze w kwestiach finansowych rozmawiamy o wszystkim ( tzn chodzi o takie sytuacje gdzie dajemy pieniądze komuś, rodzicom, rodzeństwu, czy pożyczamy komuś). Nie musi mnie pytać o zgodę, jesli chce dać kase rodzicom, ale powinien mi o tym powiedzieć PRZED a nie PO fakcie. Takie mam zdanie. I kilka razy też był foch o to, ale już sie nauczył. Jeśli mi powie, to oki, niech daje, ale nie w tajemnicy przede mną. W tej kwesti jestem nieustępliwa. Chyba jestem trudna we współżyciu Ide spać dobranoc. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-12-04 o 22:32 |
|
|
|
#2313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na spacery też zakładam z racji pogody, ale również suchego ściągam. Zauważyłam że teraz woła jak jej się na prawdę chcę a nie jak wcześniej co 5-10min. W zasadzie przypominam/pytam ją czy chce jak się czymś opije, a tak jak sama chcę to przysiada specyficznie i woła mama. Ceratkę do łóżeczka już mam.Muszę zrobić podejście do nocnej pobudki na sioo. Łącznie od pierwszego jej świadomego sioo na nocnik mamy na koncie 2x kupę w rajtki i ze 3-4x sioo Kupa do nocniczka to jest to 1 mokrą chusteczką ogarniam temat i po kłopociePrzymierzasz się? kupiliście nocnik? Cytat:
mąż "wysypał "Lolka na śniegu i było po spacerze, bo łapki w śniegu zamoczyła i czapa biała się zrobiła. Ja miałam śmiechu co nie miara
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie ze mnie rozumiesz, tez wlasnie o to mi chodzi, ze nie powie, nie zapyta najpierw co ja mysle....jak sie wkurze to mu powiem jak wyplate przyniesie ze ma sam nia gospodarowac skoro bez mojego pytania daje, niech on sie martwi o zakupy, rachunki i liczy czy starczy ide sie polozyc, malza nie ma ale to dobrze bo nie mam ochoty go widziec ![]() dobrej nocki
|
|
#2315 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Może ja też się w końcu kiedyś doczekam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A doczytałam już dalej jak twój gust dziewczyny doceniają Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Martynka najbardziej denerwuje się jak coś jej nie wychodzi - w furię potrafi wpaść i też rzuca tym, co ma pod ręką ![]() No i połowa cytatów mi zniknęła i nie pamiętam ![]() Skierko mi się najbardziej podobały te cieńsze tuniczki, które wklejałaś, tą w szpic na twoim miejscu bym wzięła - zawsze możesz pod spód jakiś top założyć jeżeli uznasz, że dekolt za duży Miramej, Gorgulku śliczne macie avki aa Mairamejku doczytałam o butach - dobrze chociaż tyle, ze ze skarpetką jakoś się sprawdzają, Martynka ma wysokie podbicie (albo pulchną stópke, jak kto woli )i skarpetek już za bardzo nie wcisnę. Kupiłam jej kiedyś jeszcze takie zwykłe buty w daichmanie (?) żeby, o ironio, mieć jakieś cieńsze w razie czego....włożyłam jej wczoraj i dzisiaj i stópki ma o wiele cieplejsze niż w tych Bartkach nieszczęsnych...tylko ze ona zaczyna teraz chodzić więc zależało mi na porządnych butach dla niej i
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spac mi sie chce. Ide jeszcze wezmę szybki prysznic i wskakuje do łóżeczka ![]() Dobranoc
|
|
|
#2317 |
|
Zadomowienie
|
Ja prysłam tylko życzyć Dobrej Nocy i idę do sypialni -2 śpiochy już tam mam
|
|
#2318 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu miałam właśnie gratulować nocnikowych sukcesów
![]() Byłam pewna, że jak się za to zabierzecie to szybko i skutecznie
|
#2319 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz ma "fazę", że szuka miejsca gdzie się schować i narobić w majtki. Zazwyczaj zamyka za sobą drzwi do któregoś pokoju lub chowa się za suszarkę z ciuchami I jak narobi to przychodzi i mówi, że zrobiła "aaa" lub "siusiu".Czasem siada, chwilę posiedzi i wstaje. Dziś jak zrobiła siku w majtki to dałam Jej tak pochodzić, żeby poczuła jak to niedobrze i zimno i chodziła okrakiem (to jak byliśmy u mojej Mamy). Jak wróciliśmy do domu to dwa razy ładnie siku zrobiła i kupkę. Zaczęłam teraz bo myślałam, ze będzie to tylko próba ale chcę, żeby nauczyła się, obojętnie ile nauka będzie trwała. Pampków mało idzie ![]() Plusem jest to, że jak już robi w majtki to robi to na stojąco więc kanapy nie brudzi i leci Jej po rajstopkach, to nawet z podłogi nie mam co ścierać. No i dla Laurki ![]() Cytat:
![]() Dziwne, że takie zwykłe buty dają radę mrozom a Bartki nie Ciekawe dlaczego ![]() Może te, które macie nie są takie złe i biedy nie narobią? Idę już ![]() Spokojnej
|
||||
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niby dobrze, ale jak pisałam, przy takim uzbrojeniu buty robią się ciasnawe, czyli i tak długo na nich nie pociągniemy . Ale powiem Ci, że to dobra wiadomość w sumie, bo wiesz, że to nie Martynka tak ma, że nóżki ma chłodne, tylko, że naprawdę te Bartki do d... są . A magi ma dla Maćka Antylopy i to samo ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Dobranoc
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katarzynko, Gorgulku gratuluje nocnikowych sukcesow
|
|
#2322 | |||||
|
Zadomowienie
|
Kurczę, przez te nowe avy to nawet swojego postu nie poznałam i dopiero po chwili zorientowałam się, że czytam siebie
![]() Fajnie Cytat:
![]() Bo ja też je wtedy kupiłam Myślałam wtedy, że będą robić za tzw. "dziady" na zmianę, gdyby z właściwymi coś się stało. Ale teraz mamy zapas zimowych, więc pomyślałam, że je komuś opchnę - zwłaszcza, że kupiłam bordowe w białe płatki śniegu Jak przypomniałaś teraz po ile były, to już w ogóle jestem w szoku, że dość porządne jak na tą cenę.I dla Laurki za nocnikowe osiągnięcia Cytat:
![]() A ja chciałam dokladnie takie jak z Biedronki. I teraz znowu nie wiem, co robić Cytat:
I weź się sugeruj, człowieku..
|
|
#2323 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie mam pojęcia o co chodzi ![]() Sama nie wiem co robić - nie za bardzo stać mnie na jeszcze jedne więc pewnie przy tych zostaniemy na razie, zobaczę co z tymi Bartkami będzie dało się zrobić, chodzimy teraz na spacerki gdzieś na godzinkę i mała tylko część spaceru drepta, tj pcha sanki więc nie będzie chodzić w nich jakoś super dużo...Cytat:
W ogóle sam fakt, że przy takich butach, za taką cenę trzeba kombinować pozostawiam już bez komentarza... Dzień dobry, jestem totalnie niewyspana, wstawałam do małej sama nie wiem ile razy, trójki na górze jej dokuczają i co chwilę popłakiwała, wstała przed 6 i jeszcze do 7 skakała po mnie w łóżku ![]() U nas dzisiaj minus 20 stopni z rana ....to ja chyba oficjalnie zmienię swoje poglądy...to my chyba dzisiaj na spacer jednak nie pójdziemy Miłej niedzieli kobietki
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
my też kupowaliśmy kombinezon mniej więcej w połowie jesieni i w sumie teraz zrobił się taki na styk
![]() mamy jeszcze taki jednoczęściowy większy więc w razie czego z niego będziemy korzystać, ale jestem w szoku, bo ceny na all są kosmiczne, a w sklepach wymiotło chyba wszystkie kombinezony... bo pomyślałam, ze na wyprzedaży w styczniu coś kupię ... mam nadzieję, ze jakoś dotrwamy do wiosny ![]() najgorsze, ze u nas wcale temperatura nie jest najnizsza, ale jest duża wilgotność i nawet przy 0 czy -2 stopnie jest tak zimno, ze po 15 min Tomek sam wraca do domu
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() kurka ale zimnooooo brrrrrr ![]() u nas nocka spokojna, idziemy jesc sniadanko
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku w takim razie również gratuluję Lilce
![]() Obiad zdążyłam już zrobić i kawkę piję. U mnie też strasznie zimno...brrrr, a Laura już z kurtką chodzi jakby na spacer chciała iść ![]() Wczoraj na wieczór trafił mi się jeszcze makijaż z dojazdem do mnie do domu.Wszystko ładnie się złożyło.Małż na spacerze był z psem, mała spała.I jeszcze mama pizze swojej robotki mi dowiozła ![]() W sam raz na moje bioderka, takie kalorie ok 22
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2327 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Dużo jeszcze przed nami ![]() Cytat:
![]() ![]() Na all są dokładnie takie jak w biedronce i mają popychacz ![]() Cytat:
![]() To może nie będzie tak źle, jak spacery nie będą długie. Współczuję nocki Wymiękasz? Wzajemnie ![]() Dzień dobry ![]() Zuzka jest tak niemożliwa od rana, że jak mnie coś zaraz nie trafi to chyba wyskoczę przez okno. Gdyby było ciepło to poszłabym na dwór już teraz ale w ten mróz to wiadomo ![]() Idę bo będę narzekać cały czas
|
||
|
|
|
#2328 |
|
BAN stały
|
Gorgulku, Kasiu
dla waszych dziewczyn.Amelka rano robi siku jak odpowiednio wczesnie wstane bo jak chce sie polezec dluzej to w pampka zrobi. w dzien roznie - kupe od ok 2-3 tyg prosi i robi najczesciej - chyba 2-3x poszlo w majtki. i teraz zalapala ze jak chce siku to mowi "upa upa" (tzn kupa) i tez czesto robi. wiem ze jakbym sie wziela i pusciala ja w mejteczkach albo sadzala co pol godz to tez pewnie niedlugo bysmy sie z pampersami pozegnaly... u nas nocka beznadziejna. tzn wieczor. jak wam pisalam ze wyla to znowu zasnela i akurat maz wrocil i sie obudzila zaczela mu wszystko opowiadac i ostatecznie nie spala od 23-1 w nocy bo sie jej nie chcialo ale do rana juz dobrze.i u nas chya zimno, maz poszedl do kosciola to powie jaka pogoda. dzieki wam wszystkim za anielska cierpliwosc w odpowiadaniu na moje zapytania odnosnie sukienek. wezme chyba a w szpic co wwczoraj wam wstawialm http://allegro.pl/danvera-sukienka-s...333829714.html ta chyba lepsza jakosciowo, dekold wydaje sie ok... napisze jeszcze do nich i wypytam o wszystko http://allegro.pl/sliczne-dwukolorow...336401503.html a cos takiego sie jeszcze nosi? |
|
|
|
#2329 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Tomek nauczył się nowego słowa-chodzi za mną i woła CYC! i się śmieje Nie wiem skąd mu to przyszlo do głowy, ale pewnie dlatego że Tż czasem Tomka pytał gdzie mama ma cycy![]() Wybieramy się dzis na zakupy prezentowe-moja mam posiedzi z Tomkiem Lubie kupować prezenty, ale zawsze mam problem co kupić
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2331 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my po sniadanku, idziemy zaraz na kawke do mamy a potem na saneczki
|
|
#2333 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Nie Ty jedna ![]() Nie wiem, ale wkurzona jestem ![]() Cytat:
![]() ![]() Hehe ![]() Wzajemnie Cytat:
![]() Cytat:
, czasem dobrze robi narzekanie ![]() *** Jesteśmy już po dwukrotnym badaniu krwi utajonej w kale i dwa razy wynik ujemny ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- skierko współczuję nocki Nie wiem, czy to pisać, bo nie chciałabym Ci mącić w głowie , ale ta sukienka moim zdaniem jest za długa
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2336 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
wlasnie wiem ze za dluga, jak mi ja zetna to wezme
|
|
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze, że nie namąciłam
|
|
|
#2338 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że to dobry moment. Cytat:
Pokazuje u siebie i u mnie ![]() Ja też lubię robić prezenty ![]() Chwilowo przestała marudzić więc odłożyłam tę decyzję w czasie Ale jeszcze nie koniec dnia ![]() Cytat:
Skierko mnie się podobała najbardziej ta --->KLIK, chodzi mi o fason, bo kolor może być inny. |
|||
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, w razie czego możesz mi napisać na gg co tylko chcesz ![]()
|
|
|
#2340 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
![]() Miramej, super, ze wyniki ujemne Extra wieści w niedzielę rano - to lubię skierko, sukienka moim zdaniem za długa ![]() Co do sanek zgadzam się z Iwoną. Ja mam drewniane i pamiętam, że nie raz na lekkim dołku lub "górce" się przechylały, a Bartek przecież więcej waży. Myślę, że mając za sobą Antosia będę ciągle spoglądała, czy się nie wywróci itp, a spacer wtedy bedzie udreką. Bo jak tu iść po zaspach z chwiejnym pojazdem. Chyba te sanki zostaną dla Bartka na górkę, a my kupimy z popychaczem... ![]() gorgulku, wiem, ze nie myślałaś o szastaniu, ja sama sobie to tak tłumaczę ![]() p4w, kurtka jeszcze nie doszła Ale chciałam kombinezon na zimowe szaleństwa, a kurtkę na co dzień do szkoły. Choć z braku kasy pewnie kupię sama spodnie (jeżeli kurtka okaże się ciepła). Takie znalazłam na szafce: http://szafka.pl/c272802-na-128-cm-s...-na-sanki.html (30 zł już z przesyłką) http://szafka.pl/c308890-minymo-zimo...-rozm-128.html (29) A co myślicie o tym dla Antosia: http://szafka.pl/c270370-super-kombi...ozm-86-92.html Kasiu, Iwonko dla Waszych samodzielnych nocnikowych Dziewczynek ![]() Jadę dzisiaj z Mamą i Bartkiem na ciacho i kawkę gdzieś do CH. Ma ostatnio kiepskie dni i chce się trochę z domu wyrwać. Miałyśmy wczoraj, ale zrobiło się późno. Idę się kąpać Miłego
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

, a Kuba nadal ma dwie drzemki 

1 mokrą chusteczką ogarniam temat i po kłopocie
). Wg mnie są "wywrotne" i nie chodzi o to, że są to sanki drewniane bo te metalowe nie są wiele cięższe. Ciągnąc je za sobą podnosi się je trochę do góry i już zaliczyliśmy pierwszy upadek, na szczęście nie groźny. Wg mnie lepsze by były sanki z tzw. "popychaczem", czy to w drewnianych czy w metalowych. Wiadomo, że chodniki ani dróżki nie są odśnieżane pod linijkę i jest dużo "wyboi" i tu najłatwiej o przewrócenie. Mając taki popychacz myślę, że upadek nie zdarzy się.

Bede jeszcze probowac, moze sie przekona.

. Ale powiem Ci, że to dobra wiadomość w sumie, bo wiesz, że to nie Martynka tak ma, że nóżki ma chłodne, tylko, że naprawdę te Bartki do d... są 

I weź się sugeruj, człowieku.

Nie wiem skąd mu to przyszlo do głowy, ale pewnie dlatego że Tż czasem Tomka pytał gdzie mama ma cycy
, ale ta sukienka moim zdaniem jest za długa