Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 2009 :) - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-04, 22:05   #2311
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
, a Kuba nadal ma dwie drzemki
Werka juz dawno zrezygnowala z 2 drzemki, czasem jeszcze sobie utnie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Kuba juz dawnoooo nie robił 2 drzemki.

Ja bym tak nie pozwoliła - dawac kase bezzwrotnie Dlatego rozumiem, ze byłam wkurzona.

Śliczna dziewczynka Ale minke ma niewesołą, chyba niezadowolona była?

a dlugo spi w dzien? bo Werka raz i to roznie od 1 do 2,5godz max
drugiej drzemki juz dawno nie miala, nie wiem czy przez pogode byla taka senna

mi nie chodzi juz nawet ze dal im ta kase , tylko ze ze mna nie porozmawial o tym i teraz wogole z nim nie rozmawiam , to jeszcze ma pretensje do mnie ze sie nie odzywam, powiedzialam mu dzisiaj ze nie mam o czym......

Werka uwielbia saneczki minke taka ma bo slonko jej swiecilo w oczka, ale byla zadowolona

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 22:30   #2312
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Dobry wieczór

Ja na chwilke, nie zaglądałam dzisiaj do was bo mialam awarie sprzętu.
Musielismy rozebrać laptopa ( kto ma toshibe wie jaka to męka) wyczyścilismy go w srodku, brudu i kurzu bylo tyle że szok. Przegrzewał mi się i wyłączał, bo wentylatory były kurzem oblepione.

Jutro czeka mnie jeszcze instalacja od nowa windowsa, bo coś się skopało. takze przerzucam ważniejsze rzeczy na dysk przenosny i jutro kasuje wszystko. Bo zaśmiecony mam strasznie komp. Także rano jeszcze zajrze, bo po południu zabiore sie za instalacje.

czeko ja cie rozumiem ze wkurzyłaś się na małza. Ja też nie lubie takich sytuacji. Nauczyłam już małża ze w kwestiach finansowych rozmawiamy o wszystkim ( tzn chodzi o takie sytuacje gdzie dajemy pieniądze komuś, rodzicom, rodzeństwu, czy pożyczamy komuś). Nie musi mnie pytać o zgodę, jesli chce dać kase rodzicom, ale powinien mi o tym powiedzieć PRZED a nie PO fakcie. Takie mam zdanie. I kilka razy też był foch o to, ale już sie nauczył. Jeśli mi powie, to oki, niech daje, ale nie w tajemnicy przede mną. W tej kwesti jestem nieustępliwa. Chyba jestem trudna we współżyciu

Ide spać dobranoc.

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-12-04 o 22:32
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 22:41   #2313
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Kasiu, zrezygnowaliście już całkiem z pieluch? Jak to u Was wygląda? Laurka zawsze prosi czy zdarzają się wpadki?
zakładam jej na noc, choć musiałabym i od tego odejść, bo w ciągu dnia radzi sobie nad wyraz dobrze.Po popołudniowej drzemce wyciągam suchego-jade już na jednym i tym samym chyba z tydzień.
Na spacery też zakładam z racji pogody, ale również suchego ściągam.
Zauważyłam że teraz woła jak jej się na prawdę chcę a nie jak wcześniej co 5-10min.
W zasadzie przypominam/pytam ją czy chce jak się czymś opije, a tak jak sama chcę to przysiada specyficznie i woła mama.
Ceratkę do łóżeczka już mam.Muszę zrobić podejście do nocnej pobudki na sioo.
Łącznie od pierwszego jej świadomego sioo na nocnik mamy na koncie 2x kupę w rajtki i ze 3-4x sioo

Kupa do nocniczka to jest to 1 mokrą chusteczką ogarniam temat i po kłopocie

Przymierzasz się? kupiliście nocnik?

Cytat:
I dopóki pamiętam to opiszę moje spostrzeżenia odnośnie sanek. To bardziej dla Mam, które sanek jeszcze nie mają.
Kupiliśmy drewniane ze sznureczkiem (te z biedronki ale to nie ma znaczenia skąd ). Wg mnie są "wywrotne" i nie chodzi o to, że są to sanki drewniane bo te metalowe nie są wiele cięższe. Ciągnąc je za sobą podnosi się je trochę do góry i już zaliczyliśmy pierwszy upadek, na szczęście nie groźny. Wg mnie lepsze by były sanki z tzw. "popychaczem", czy to w drewnianych czy w metalowych. Wiadomo, że chodniki ani dróżki nie są odśnieżane pod linijkę i jest dużo "wyboi" i tu najłatwiej o przewrócenie. Mając taki popychacz myślę, że upadek nie zdarzy się.

Dziadek Zuzi obiecał, że zrobi nam taki popychacz (Ona taka złota rączka ).

No to się rozpisałam
potwierdzam
mąż "wysypał "Lolka na śniegu i było po spacerze, bo łapki w śniegu zamoczyła i czapa biała się zrobiła.
Ja miałam śmiechu co nie miara ale jej do śmiechu nie było.Spacer ledwo się zaczął a już się zakończył.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 22:43   #2314
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Ja na chwilke, nie zaglądałam dzisiaj do was bo mialam awarie sprzętu.
Musielismy rozebrać laptopa ( kto ma toshibe wie jaka to męka) wyczyścilismy go w srodku, brudu i kurzu bylo tyle że szok. Przegrzewał mi się i wyłączał, bo wentylatory były kurzem oblepione.

Jutro czeka mnie jeszcze instalacja od nowa windowsa, bo coś się skopało. takze przerzucam ważniejsze rzeczy na dysk przenosny i jutro kasuje wszystko. Bo zaśmiecony mam strasznie komp. Także rano jeszcze zajrze, bo po południu zabiore sie za instalacje.

czeko ja cie rozumiem ze wkurzyłaś się na małza. Ja też nie lubie takich sytuacji. Nauczyłam już małża ze w kwestiach finansowych rozmawiamy o wszystkim ( tzn chodzi o takie sytuacje gdzie dajemy pieniądze komuś, rodzicom, rodzeństwu, czy pożyczamy komuś). Nie musi mnie pytać o zgodę, jesli chce dać kase rodzicom, ale powinien mi o tym powiedzieć PRZED a nie PO fakcie. Takie mam zdanie. I kilka razy też był foch o to, ale już sie nauczył. Jeśli mi powie, to oki, niech daje, ale nie w tajemnicy przede mną. W tej kwesti jestem nieustępliwa. Chyba jestem trudna we współżyciu

Ide spać dobranoc.
obys sie szybko uporala ze lapkiem

ciesze sie ze mnie rozumiesz, tez wlasnie o to mi chodzi, ze nie powie, nie zapyta najpierw co ja mysle....jak sie wkurze to mu powiem jak wyplate przyniesie ze ma sam nia gospodarowac skoro bez mojego pytania daje, niech on sie martwi o zakupy, rachunki i liczy czy starczy

ide sie polozyc, malza nie ma ale to dobrze bo nie mam ochoty go widziec

dobrej nocki

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-12-04, 22:48   #2315
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Juz od kilku dni zauważyłam. Przychodzi pora spania (w dzień lub wieczorem) Antos zaczyna atakować

-

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Bartek jak ukradnie ciastko to chowa się za drzwi, ze by mu nikt nie zabrał i krzyczy "aaaaaaammmm"

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
a Bartek dzisaij powiedział "mama" ... tak łądnie mnie zawołał

Może ja też się w końcu kiedyś doczekam

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
mamy częściowe wyniki i Tomek ma podwyższone OB i za wysoki poziom TSH - podejrzenie o niedoczynność tarczycy
zupełnie nie widzę u niego objawów niedoczynności, ale muszę zrobić jeszcze szczegółowe badania poziomu hormonów i z tym wszystkim pójdziemy do lekarza
oszz, to nieciekawie...

Cytat:
jednym słowem kosmos
A doczytałam już dalej jak twój gust dziewczyny doceniają

Cytat:
.

--------

A własnie jak ciemiączka waszych dzieci? Juz całkowicie zarosły? Kuba ma juz zarośnięte.
Martysia jeszcze malutkie ma

Cytat:

AAAaaaaa, miałam Wam coś wkleić na rozweselenie zimowe

http://www.joemonster.org/filmy/3073...i_ciec_jajcarz

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Antonio pokazuje charakterek, miałam takie małe, okrągłe opakowanie po skrobi kukurydzianej, więc mu dałam, aby miał zajęcie, bo coś mieszałam w garnkach. On zaczął je moczyć w mojej kawie (zimnej). Zabrałam więc i wyrzuciłam do kosza, a on w międzyczasie wziął mój kubek i z nerwami rzucił nim o podłogę . Kubek się nie rozbił, ale mam atrakcyjną plamę na dywanie.
No proszę jaki charakterny

Martynka najbardziej denerwuje się jak coś jej nie wychodzi - w furię potrafi wpaść i też rzuca tym, co ma pod ręką

No i połowa cytatów mi zniknęła i nie pamiętam

Skierko mi się najbardziej podobały te cieńsze tuniczki, które wklejałaś, tą w szpic na twoim miejscu bym wzięła - zawsze możesz pod spód jakiś top założyć jeżeli uznasz, że dekolt za duży

Miramej, Gorgulku śliczne macie avki

aa Mairamejku doczytałam o butach - dobrze chociaż tyle, ze ze skarpetką jakoś się sprawdzają, Martynka ma wysokie podbicie (albo pulchną stópke, jak kto woli )i skarpetek już za bardzo nie wcisnę. Kupiłam jej kiedyś jeszcze takie zwykłe buty w daichmanie (?) żeby, o ironio, mieć jakieś cieńsze w razie czego....włożyłam jej wczoraj i dzisiaj i stópki ma o wiele cieplejsze niż w tych Bartkach nieszczęsnych...tylko ze ona zaczyna teraz chodzić więc zależało mi na porządnych butach dla niej i

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 22:49   #2316
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a dlugo spi w dzien? bo Werka raz i to roznie od 1 do 2,5godz max
drugiej drzemki juz dawno nie miala, nie wiem czy przez pogode byla taka senna
Usypia tak miedzy 13 a 14 i spi 2-3 godziny.

Spac mi sie chce. Ide jeszcze wezmę szybki prysznic i wskakuje do łóżeczka
Dobranoc

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 22:54   #2317
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Ja prysłam tylko życzyć Dobrej Nocy i idę do sypialni -2 śpiochy już tam mam
Stary 2010-12-04, 23:00   #2318
aannuullaa
Wtajemniczenie

Kasiu miałam właśnie gratulować nocnikowych sukcesów
Byłam pewna, że jak się za to zabierzecie to szybko i skutecznie

Stary 2010-12-04, 23:15   #2319
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Gor boski avek znaczy Zuza

wlasnie ja mam z popychaczem i tylko raz uzylam paska do ciagniecia bo balam sie ze sie wywroca sanki, a tak mam kontrole

No właśnie

Cytat:
My tez mamy takie zwykłe sanki, metalowe ale Kuba nie chce na nich jezdzic. Boi sie chyba Bede jeszcze probowac, moze sie przekona.

Gorgulek, avek boski
Próbuj, polubi w końcu

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
zakładam jej na noc, choć musiałabym i od tego odejść, bo w ciągu dnia radzi sobie nad wyraz dobrze.Po popołudniowej drzemce wyciągam suchego-jade już na jednym i tym samym chyba z tydzień.
Na spacery też zakładam z racji pogody, ale również suchego ściągam.
Zauważyłam że teraz woła jak jej się na prawdę chcę a nie jak wcześniej co 5-10min.
W zasadzie przypominam/pytam ją czy chce jak się czymś opije, a tak jak sama chcę to przysiada specyficznie i woła mama.
Ceratkę do łóżeczka już mam.Muszę zrobić podejście do nocnej pobudki na sioo.
Łącznie od pierwszego jej świadomego sioo na nocnik mamy na koncie 2x kupę w rajtki i ze 3-4x sioo

Kupa do nocniczka to jest to 1 mokrą chusteczką ogarniam temat i po kłopocie

Przymierzasz się? kupiliście nocnik?

potwierdzam
mąż "wysypał "Lolka na śniegu i było po spacerze, bo łapki w śniegu zamoczyła i czapa biała się zrobiła.
Ja miałam śmiechu co nie miara ale jej do śmiechu nie było.Spacer ledwo się zaczął a już się zakończył.
Zulka od kilku dni robi na nocnik. Pieluchę zakładam na noc i w porze drzemki/spacer. Tez często jest sucha. Rano ciągnie mnie za rękę do łazienki i ładnie siada i robi. W dzień różnie Teraz ma "fazę", że szuka miejsca gdzie się schować i narobić w majtki. Zazwyczaj zamyka za sobą drzwi do któregoś pokoju lub chowa się za suszarkę z ciuchami I jak narobi to przychodzi i mówi, że zrobiła "aaa" lub "siusiu".
Czasem siada, chwilę posiedzi i wstaje. Dziś jak zrobiła siku w majtki to dałam Jej tak pochodzić, żeby poczuła jak to niedobrze i zimno i chodziła okrakiem (to jak byliśmy u mojej Mamy). Jak wróciliśmy do domu to dwa razy ładnie siku zrobiła i kupkę.

Zaczęłam teraz bo myślałam, ze będzie to tylko próba ale chcę, żeby nauczyła się, obojętnie ile nauka będzie trwała. Pampków mało idzie

Plusem jest to, że jak już robi w majtki to robi to na stojąco więc kanapy nie brudzi i leci Jej po rajstopkach, to nawet z podłogi nie mam co ścierać.

No i dla Laurki

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

aa Mairamejku doczytałam o butach - dobrze chociaż tyle, ze ze skarpetką jakoś się sprawdzają, Martynka ma wysokie podbicie (albo pulchną stópke, jak kto woli )i skarpetek już za bardzo nie wcisnę. Kupiłam jej kiedyś jeszcze takie zwykłe buty w daichmanie (?) żeby, o ironio, mieć jakieś cieńsze w razie czego....włożyłam jej wczoraj i dzisiaj i stópki ma o wiele cieplejsze niż w tych Bartkach nieszczęsnych...tylko ze ona zaczyna teraz chodzić więc zależało mi na porządnych butach dla niej i

Dziwne, że takie zwykłe buty dają radę mrozom a Bartki nie Ciekawe dlaczego
Może te, które macie nie są takie złe i biedy nie narobią?

Idę już
Spokojnej
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 23:28   #2320
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Martynka najbardziej denerwuje się jak coś jej nie wychodzi - w furię potrafi wpaść i też rzuca tym, co ma pod ręką
(...)

O, Kuba też to ma i jeszcze macha rękami i płacze z taką złością

No niby dobrze, ale jak pisałam, przy takim uzbrojeniu buty robią się ciasnawe, czyli i tak długo na nich nie pociągniemy . Ale powiem Ci, że to dobra wiadomość w sumie, bo wiesz, że to nie Martynka tak ma, że nóżki ma chłodne, tylko, że naprawdę te Bartki do d... są . A magi ma dla Maćka Antylopy i to samo

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Dobranoc

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 00:37   #2321
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Mam w tej sprawie takie samo zdanie jak Wojtusia. Dziala to oczywiscie w obydwie strony.

Katarzynko, Gorgulku gratuluje nocnikowych sukcesow
Stary 2010-12-05, 01:29   #2322
morska
Zadomowienie

Kurczę, przez te nowe avy to nawet swojego postu nie poznałam i dopiero po chwili zorientowałam się, że czytam siebie

Cytat:
a tu moja saneczkarka
Fajnie

Cytat:
morska, Ty masz już te śniegowce w domu? Uważasz, że dobrze trzymają nogę?
Jeszcze nie mam. Dopiero w piątek kliknęłam na all, bo nie dało się inaczej, także spodziewam się ich w nadchodzącym tygodniu. Opiszę wrażenia, jeśli chcesz

Cytat:
aż 24.99
polujesz na nie?

Bo ja też je wtedy kupiłam Myślałam wtedy, że będą robić za tzw. "dziady" na zmianę, gdyby z właściwymi coś się stało. Ale teraz mamy zapas zimowych, więc pomyślałam, że je komuś opchnę - zwłaszcza, że kupiłam bordowe w białe płatki śniegu (innych już nie było) i zapomniałam ile kosztowały. Tyle, że dzisiaj je dopiero pierwszy raz wypróbowaliśmy i byłam zaskoczona, że takie naprawdę fajne są, także może zostawię Jak przypomniałaś teraz po ile były, to już w ogóle jestem w szoku, że dość porządne jak na tą cenę.

I dla Laurki za nocnikowe osiągnięcia

Cytat:
I dopóki pamiętam to opiszę moje spostrzeżenia odnośnie sanek. To bardziej dla Mam, które sanek jeszcze nie mają.
Kupiliśmy drewniane ze sznureczkiem (te z biedronki ale to nie ma znaczenia skąd ). Wg mnie są "wywrotne" i nie chodzi o to, że są to sanki drewniane bo te metalowe nie są wiele cięższe. Ciągnąc je za sobą podnosi się je trochę do góry i już zaliczyliśmy pierwszy upadek, na szczęście nie groźny. Wg mnie lepsze by były sanki z tzw. "popychaczem", czy to w drewnianych czy w metalowych. Wiadomo, że chodniki ani dróżki nie są odśnieżane pod linijkę i jest dużo "wyboi" i tu najłatwiej o przewrócenie. Mając taki popychacz myślę, że upadek nie zdarzy się.

A ja chciałam dokladnie takie jak z Biedronki. I teraz znowu nie wiem, co robić Będę wybierać do wiosny, jak nic.

Cytat:
No niby dobrze, ale jak pisałam, przy takim uzbrojeniu buty robią się ciasnawe, czyli i tak długo na nich nie pociągniemy . Ale powiem Ci, że to dobra wiadomość w sumie, bo wiesz, że to nie Martynka tak ma, że nóżki ma chłodne, tylko, że naprawdę te Bartki do d... są . A magi ma dla Maćka Antylopy i to samo
Ciekawe dlaczego miały tyle pozytywnych opinii I weź się sugeruj, człowieku.

.
Stary 2010-12-05, 07:44   #2323
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Zulka od kilku dni robi na nocnik. Pieluchę zakładam na noc i w porze drzemki/spacer. Tez często jest sucha. Rano ciągnie mnie za rękę do łazienki i ładnie siada i robi. W dzień różnie

Dziwne, że takie zwykłe buty dają radę mrozom a Bartki nie Ciekawe dlaczego
Może te, które macie nie są takie złe i biedy nie narobią?

super

Nie mam pojęcia o co chodzi
Sama nie wiem co robić - nie za bardzo stać mnie na jeszcze jedne więc pewnie przy tych zostaniemy na razie, zobaczę co z tymi Bartkami będzie dało się zrobić, chodzimy teraz na spacerki gdzieś na godzinkę i mała tylko część spaceru drepta, tj pcha sanki więc nie będzie chodzić w nich jakoś super dużo...

Cytat:

rozumiem , tak czy inaczej problem jest nadal
W ogóle sam fakt, że przy takich butach, za taką cenę trzeba kombinować pozostawiam już bez komentarza...

Dzień dobry,

jestem totalnie niewyspana, wstawałam do małej sama nie wiem ile razy, trójki na górze jej dokuczają i co chwilę popłakiwała, wstała przed 6 i jeszcze do 7 skakała po mnie w łóżku

U nas dzisiaj minus 20 stopni z rana ....to ja chyba oficjalnie zmienię swoje poglądy...to my chyba dzisiaj na spacer jednak nie pójdziemy

Miłej niedzieli kobietki

Stary 2010-12-05, 08:32   #2324
p4w
Zakorzenienie

my też kupowaliśmy kombinezon mniej więcej w połowie jesieni i w sumie teraz zrobił się taki na styk
mamy jeszcze taki jednoczęściowy większy więc w razie czego z niego będziemy korzystać, ale jestem w szoku, bo ceny na all są kosmiczne, a w sklepach wymiotło chyba wszystkie kombinezony... bo pomyślałam, ze na wyprzedaży w styczniu coś kupię ...

mam nadzieję, ze jakoś dotrwamy do wiosny
najgorsze, ze u nas wcale temperatura nie jest najnizsza, ale jest duża wilgotność i nawet przy 0 czy -2 stopnie jest tak zimno, ze po 15 min Tomek sam wraca do domu

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 08:36   #2325
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc

kurka ale zimnooooo brrrrrr
u nas nocka spokojna, idziemy jesc sniadanko

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-12-05, 09:08   #2326
katarzynka00
Zakorzenienie

Gorgulku w takim razie również gratuluję Lilce

Obiad zdążyłam już zrobić i kawkę piję.
U mnie też strasznie zimno...brrrr, a Laura już z kurtką chodzi jakby na spacer chciała iść

Wczoraj na wieczór trafił mi się jeszcze makijaż z dojazdem do mnie do domu.Wszystko ładnie się złożyło.Małż na spacerze był z psem, mała spała.I jeszcze mama pizze swojej robotki mi dowiozła
W sam raz na moje bioderka, takie kalorie ok 22

Stary 2010-12-05, 09:08   #2327
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Katarzynko, Gorgulku gratuluje nocnikowych sukcesow

Dużo jeszcze przed nami

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Kurczę, przez te nowe avy to nawet swojego postu nie poznałam i dopiero po chwili zorientowałam się, że czytam siebie
...
I dla Laurki za nocnikowe osiągnięcia
...
A ja chciałam dokladnie takie jak z Biedronki. I teraz znowu nie wiem, co robić Będę wybierać do wiosny, jak nic..

Na all są dokładnie takie jak w biedronce i mają popychacz

Cytat:
super

Nie mam pojęcia o co chodzi
Sama nie wiem co robić - nie za bardzo stać mnie na jeszcze jedne więc pewnie przy tych zostaniemy na razie, zobaczę co z tymi Bartkami będzie dało się zrobić, chodzimy teraz na spacerki gdzieś na godzinkę i mała tylko część spaceru drepta, tj pcha sanki więc nie będzie chodzić w nich jakoś super dużo...

...

jestem totalnie niewyspana, wstawałam do małej sama nie wiem ile razy, trójki na górze jej dokuczają i co chwilę popłakiwała, wstała przed 6 i jeszcze do 7 skakała po mnie w łóżku

U nas dzisiaj minus 20 stopni z rana ....to ja chyba oficjalnie zmienię swoje poglądy...to my chyba dzisiaj na spacer jednak nie pójdziemy

Miłej niedzieli kobietki

To może nie będzie tak źle, jak spacery nie będą długie.

Współczuję nocki

Wymiękasz?

Wzajemnie

Dzień dobry
Zuzka jest tak niemożliwa od rana, że jak mnie coś zaraz nie trafi to chyba wyskoczę przez okno.

Gdyby było ciepło to poszłabym na dwór już teraz ale w ten mróz to wiadomo

Idę bo będę narzekać cały czas
Stary 2010-12-05, 09:38   #2328
skierka1981
BAN stały

Gorgulku, Kasiu dla waszych dziewczyn.
Amelka rano robi siku jak odpowiednio wczesnie wstane bo jak chce sie polezec dluzej to w pampka zrobi. w dzien roznie - kupe od ok 2-3 tyg prosi i robi najczesciej - chyba 2-3x poszlo w majtki. i teraz zalapala ze jak chce siku to mowi "upa upa" (tzn kupa) i tez czesto robi. wiem ze jakbym sie wziela i pusciala ja w mejteczkach albo sadzala co pol godz to tez pewnie niedlugo bysmy sie z pampersami pozegnaly...

u nas nocka beznadziejna. tzn wieczor. jak wam pisalam ze wyla to znowu zasnela i akurat maz wrocil i sie obudzila zaczela mu wszystko opowiadac i ostatecznie nie spala od 23-1 w nocy bo sie jej nie chcialo ale do rana juz dobrze.

i u nas chya zimno, maz poszedl do kosciola to powie jaka pogoda.

dzieki wam wszystkim za anielska cierpliwosc w odpowiadaniu na moje zapytania odnosnie sukienek. wezme chyba a w szpic co wwczoraj wam wstawialm
http://allegro.pl/danvera-sukienka-s...333829714.html
ta chyba lepsza jakosciowo, dekold wydaje sie ok... napisze jeszcze do nich i wypytam o wszystko
http://allegro.pl/sliczne-dwukolorow...336401503.html
a cos takiego sie jeszcze nosi?
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 09:42   #2329
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Hej

Tomek nauczył się nowego słowa-chodzi za mną i woła CYC! i się śmiejeNie wiem skąd mu to przyszlo do głowy, ale pewnie dlatego że Tż czasem Tomka pytał gdzie mama ma cycy

Wybieramy się dzis na zakupy prezentowe-moja mam posiedzi z TomkiemLubie kupować prezenty, ale zawsze mam problem co kupić
Stary 2010-12-05, 09:44   #2330
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Amelka rano robi siku jak odpowiednio wczesnie wstane bo jak chce sie polezec dluzej to w pampka zrobi. w dzien roznie - kupe od ok 2-3 tyg prosi i robi najczesciej - chyba 2-3x poszlo w majtki. i teraz zalapala ze jak chce siku to mowi "upa upa" (tzn kupa) i tez czesto robi. wiem ze jakbym sie wziela i pusciala ja w mejteczkach albo sadzala co pol godz to tez pewnie niedlugo bysmy sie z pampersami pozegnaly...
tzn że nie zależy tobie? bo nie wiem jak to rozumieć

Stary 2010-12-05, 09:47   #2331
skierka1981
BAN stały

Cytat:
tzn że nie zależy tobie? bo nie wiem jak to rozumieć
zalezy, chodzi bardziej chyba o moje lenistwo... bo zabieram sie za to i zabrac nie moge - wiem powinnam juz to zrobic skoro jest okazja ze str Amelki
Stary 2010-12-05, 09:48   #2332
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Dzień dobry
Zuzka jest tak niemożliwa od rana, że jak mnie coś zaraz nie trafi to chyba wyskoczę przez okno.
nie wierze

my po sniadanku, idziemy zaraz na kawke do mamy a potem na saneczki

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-12-05, 09:54   #2333
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Jeszcze nie mam. Dopiero w piątek kliknęłam na all, bo nie dało się inaczej, także spodziewam się ich w nadchodzącym tygodniu. Opiszę wrażenia, jeśli chcesz
(...)

A ja chciałam dokladnie takie jak z Biedronki. I teraz znowu nie wiem, co robić Będę wybierać do wiosny, jak nic.

Ciekawe dlaczego miały tyle pozytywnych opinii I weź się sugeruj, człowieku.
Bardzo chcę

Nie Ty jedna

Nie wiem, ale wkurzona jestem

Cytat:
rozumiem , tak czy inaczej problem jest nadal
W ogóle sam fakt, że przy takich butach, za taką cenę trzeba kombinować pozostawiam już bez komentarza...

Dzień dobry,

Miłej niedzieli kobietki
Ja się tak zbieram i zbieram, żeby zadzwonić do Bartka, ale pewnie tylko sobie nerwy popsuję

Hehe

Wzajemnie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
najgorsze, ze u nas wcale temperatura nie jest najnizsza, ale jest duża wilgotność i nawet przy 0 czy -2 stopnie jest tak zimno, ze po 15 min Tomek sam wraca do domu
U nas też tak jest, do tego prawie zawsze wieje

Cytat:
Dzień dobry

Gdyby było ciepło to poszłabym na dwór już teraz ale w ten mróz to wiadomo

Idę bo będę narzekać cały czas
, czasem dobrze robi narzekanie

Jesteśmy już po dwukrotnym badaniu krwi utajonej w kale i dwa razy wynik ujemny

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

skierko współczuję nocki

Nie wiem, czy to pisać, bo nie chciałabym Ci mącić w głowie , ale ta sukienka moim zdaniem jest za długa

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-05, 09:56   #2334
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
super, fajnie, extra

Stary 2010-12-05, 09:57   #2335
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
super, fajnie, extra
, bardzo się cieszę

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-05, 10:00   #2336
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Cześć

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

skierko współczuję nocki

Nie wiem, czy to pisać, bo nie chciałabym Ci mącić w głowie , ale ta sukienka moim zdaniem jest za długa
super

wlasnie wiem ze za dluga, jak mi ja zetna to wezme chcialabym taka do kolana i tez uwazam ze jest za dluga
Stary 2010-12-05, 10:02   #2337
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
super

wlasnie wiem ze za dluga, jak mi ja zetna to wezme chcialabym taka do kolana i tez uwazam ze jest za dluga

To dobrze, że nie namąciłam

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-05, 10:31   #2338
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
...
wiem ze jakbym sie wziela i pusciala ja w mejteczkach albo sadzala co pol godz to tez pewnie niedlugo bysmy sie z pampersami pozegnaly...

Myślę, że to dobry moment.

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Hej

Tomek nauczył się nowego słowa-chodzi za mną i woła CYC! i się śmiejeNie wiem skąd mu to przyszlo do głowy, ale pewnie dlatego że Tż czasem Tomka pytał gdzie mama ma cycy

Wybieramy się dzis na zakupy prezentowe-moja mam posiedzi z TomkiemLubie kupować prezenty, ale zawsze mam problem co kupić
Zuzia mówi "cycy" i wie co to Pokazuje u siebie i u mnie

Ja też lubię robić prezenty

Cytat:
nie wierze
Chwilowo przestała marudzić więc odłożyłam tę decyzję w czasie
Ale jeszcze nie koniec dnia

Cytat:
, czasem dobrze robi narzekanie

strasznie się cieszę

Skierko mnie się podobała najbardziej ta --->KLIK, chodzi mi o fason, bo kolor może być inny.
Stary 2010-12-05, 10:34   #2339
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Chwilowo przestała marudzić więc odłożyłam tę decyzję w czasie
Ale jeszcze nie koniec dnia

strasznie się cieszę
To dobrze, bo ja bym tego nie przeżyła , w razie czego możesz mi napisać na gg co tylko chcesz

, ja też

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-05, 10:34   #2340
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzień Dobry

Miramej, super, ze wyniki ujemne
Extra wieści w niedzielę rano - to lubię

skierko, sukienka moim zdaniem za długa

Co do sanek zgadzam się z Iwoną.
Ja mam drewniane i pamiętam, że nie raz na lekkim dołku lub "górce" się przechylały, a Bartek przecież więcej waży. Myślę, że mając za sobą Antosia będę ciągle spoglądała, czy się nie wywróci itp, a spacer wtedy bedzie udreką. Bo jak tu iść po zaspach z chwiejnym pojazdem.
Chyba te sanki zostaną dla Bartka na górkę, a my kupimy z popychaczem...

gorgulku, wiem, ze nie myślałaś o szastaniu, ja sama sobie to tak tłumaczę

p4w
, kurtka jeszcze nie doszła , więc nie wiem.
Ale chciałam kombinezon na zimowe szaleństwa, a kurtkę na co dzień do szkoły. Choć z braku kasy pewnie kupię sama spodnie (jeżeli kurtka okaże się ciepła).

Takie znalazłam na szafce:
http://szafka.pl/c272802-na-128-cm-s...-na-sanki.html (30 zł już z przesyłką)
http://szafka.pl/c308890-minymo-zimo...-rozm-128.html (29)

A co myślicie o tym dla Antosia:
http://szafka.pl/c270370-super-kombi...ozm-86-92.html

Kasiu, Iwonko dla Waszych samodzielnych nocnikowych Dziewczynek

Jadę dzisiaj z Mamą i Bartkiem na ciacho i kawkę gdzieś do CH. Ma ostatnio kiepskie dni i chce się trochę z domu wyrwać.
Miałyśmy wczoraj, ale zrobiło się późno.

Idę się kąpać

Miłego

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości