Zapuszczanie włosów - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-28, 10:06   #361
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

Dot.: Zapuszczanie włosów

maska z avonu oblepiła Ci włosy a nie poprawiła ich stanu
umyj głowę szamponem głeboko oczyszczającym i przekonasz sie o tym
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 10:26   #362
alufa
Zakorzenienie

ja też zapuszczam :P w 2012 biorę ślub. aktualnie mam na głowie coś takiego:

http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1152&bih=773

fryzjer obiecał, że do ślubu będę miała coś takiego: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1152&bih=773

liczę, że się uda

Edytowane przez alufa
Czas edycji: 2010-11-28 o 10:28
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 10:26   #363
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
ja też zapuszczam :P w 2012 biorę ślub. aktualnie mam na głowie coś takiego:

http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1152&bih=773

fryzjer obiecał, że do ślubu będę miała coś takiego: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1152&bih=773

liczę, że się uda
trochę cierpliwości, pielęgnacja, dbanie o włosy i da radę
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 11:12   #364
dma2302
Przyczajenie

[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2349087 4]maska z avonu oblepiła Ci włosy a nie poprawiła ich stanu
umyj głowę szamponem głeboko oczyszczającym i przekonasz sie o tym[/QUOTE]

używam maski regenerującej więc może w jakimś stopniu pomogła :p
szampon głęboko oczyszający, np? kiedyś robiłam sobie maseczki z olejku rycynowego, żółtka i soku z cytryny i to też mi pomogło, a włosy mojej siostry po takich zabiegach baardzo się poprawiły. teraz staram się włosów nie prostować, zdarza się raz w tygodniu.. zapuszczam do 55cm. ;-)

"Nigdy nie bali się co przyniesie jutro.Wiedzieli, że razem przetrwają wszystko."

Edytowane przez dma2302
Czas edycji: 2010-11-28 o 11:36
dma2302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 11:45   #365
aniaamelia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dma2302 Pokaż wiadomość
używam maski regenerującej więc może w jakimś stopniu pomogła :p
szampon głęboko oczyszający, np? kiedyś robiłam sobie maseczki z olejku rycynowego, żółtka i soku z cytryny i to też mi pomogło, a włosy mojej siostry po takich zabiegach baardzo się poprawiły. teraz staram się włosów nie prostować, zdarza się raz w tygodniu.. zapuszczam do 55cm. ;-)
Którą dokładnie maskę z avonu używasz? To, że nazywa się maska czy odżywka to nie znaczy że jest dobra. Szampony oczyszczające to między innymi Barwa, Familijny, Farmona z serii herbal care, Eva natura.
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 12:04   #366
dma2302
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
Którą dokładnie maskę z avonu używasz? To, że nazywa się maska czy odżywka to nie znaczy że jest dobra. Szampony oczyszczające to między innymi Barwa, Familijny, Farmona z serii herbal care, Eva natura.
to chyba zależy też od typu włosów, może większy wpływ na ich stan miała witamina PP, niż sama maska. To jest z linii Advance Techniques, Demage Repair w takim niebiesko-szarym pudełeczku. a może znacie jeszcze jakieś kosmetyki do włosów, które wspierałyby mnie w ich zapuszczaniu? jak to jest z WAXem?

"Nigdy nie bali się co przyniesie jutro.Wiedzieli, że razem przetrwają wszystko."
Stary 2010-11-28, 12:54   #367
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

no ja mam mniej więcej coś takiego:http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...h3QVh0V0rikIuo
tylko inny kolorek.

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

a swoje fotki wkleję jutro jak łaskawie się wkleją
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-28, 15:09   #368
patrycja0530
Raczkowanie

Cytat:
to chyba zależy też od typu włosów, może większy wpływ na ich stan miała witamina PP, niż sama maska. To jest z linii Advance Techniques, Demage Repair w takim niebiesko-szarym pudełeczku. a może znacie jeszcze jakieś kosmetyki do włosów, które wspierałyby mnie w ich zapuszczaniu? jak to jest z WAXem?
Z Waxem jest różnie, bo jest ich kilka rodzajów i każdy działa inaczej na włosy.
Według mnie najgorsza jest NATURAL CLASSIC ECO WAX TREATMENT, z uwagi na dużą ilość parabenów, SLS i alkoholu. Powoduje to krótkotrwałe efekty, a po jej zaprzestaniu włosy wracają do kondycji, jaką miały przed jej używaniem. Poza tym okropnie cuchnie!
Lepsza jest RAINFOREST WAX MEDICA. Kosztuje tylko 12 zł, (ta poprzednia ok 20). Nie ma w składzie żadnych substancji drażniących, poprawia stan włosów.
Natomiast według mnie najlepsza jest LBIOTICA BIOVAX. Kosztuje około 15 zł, ale jest rewelacyjna! Również żadnych substancji drażniących nie posiada, ślicznie pachnie, włoski są po niej miękkie i lśniące.Nawet moje, co chwila rozjaśniane, odzyskują sprężystość. Ale to moja subiektywna ocena.
patrycja0530 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 16:12   #369
dma2302
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez patrycja0530 Pokaż wiadomość
Z Waxem jest różnie, bo jest ich kilka rodzajów i każdy działa inaczej na włosy.
Według mnie najgorsza jest NATURAL CLASSIC ECO WAX TREATMENT, z uwagi na dużą ilość parabenów, SLS i alkoholu. Powoduje to krótkotrwałe efekty, a po jej zaprzestaniu włosy wracają do kondycji, jaką miały przed jej używaniem. Poza tym okropnie cuchnie!
Lepsza jest RAINFOREST WAX MEDICA. Kosztuje tylko 12 zł, (ta poprzednia ok 20). Nie ma w składzie żadnych substancji drażniących, poprawia stan włosów.
Natomiast według mnie najlepsza jest LBIOTICA BIOVAX. Kosztuje około 15 zł, ale jest rewelacyjna! Również żadnych substancji drażniących nie posiada, ślicznie pachnie, włoski są po niej miękkie i lśniące.Nawet moje, co chwila rozjaśniane, odzyskują sprężystość. Ale to moja subiektywna ocena.
słyszałam, że przyspiesza też porost włosów któryś rodzaj waxu, albo nawet wszystkie. W załączniku daję zdjęcie do tego, który mam zamiar kupić. ;> warto ?

Stary 2010-11-28, 17:27   #370
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka12o1 Pokaż wiadomość
No ale chyba zdrowsze koncowki szybciej urosną niz rozdwojone i przesuszone
Cytat:
nie miałam na mysli ze to koncowki rosną .. :/ chyba logiczne ..
Niby logiczne, ale przy tak sformułowanym zdaniu ciężko o inną interpretację

Cytat:
Napisane przez patrycja0530 Pokaż wiadomość
O ile sięnie mylę, Henna Treatment Wax czy teżNatural Classic Eco Wax Treatment zawiera jedynie alkohol tłuszczowy, który akurat polepsza kondycję włosów Uważniej czytamy składy- nie wszystko, co ma w nazwie 'alcohol' jest złe. Ale faktycznie obecność SLSu w tej masce jest niepokojąca i, jako iżnie przyspiesza ona widocznie porostu,można jąsobie odpuścić i w zamian kupić coś lepszego.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 18:23   #371
Agooha84
Przyczajenie

[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2347373 7] i znowu tak wyglądam. ech, kręcone włosy
suche jak wiór pomimo pielęgnacji, może to fakt iż półtora roku nieobcinane? nie wiem poradź[/QUOTE]

Ja ostatnio sprobowałam oliwy z oliwek. Potrzymalam na głowie 2 godz. Efekt super. Wlosy mam super nawilzone i mieciutkie (juz od kilku dni).
Maseczka z rycyny, zoltka i cytryny tez jest super.

Co do Waxu to ja wole oryginalny. Z polskiego nie byłam zadowolona (mialam jakis z proteinami). Wlosy mi po nim troche intensyniej wypadaly. Ale kazdy musi znalezc cos dla siebie
Agooha84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-28, 18:38   #372
Agnieszka12o1
Zakorzenienie

Cytat:
słyszałam, że przyspiesza też porost włosów któryś rodzaj waxu, albo nawet wszystkie. W załączniku daję zdjęcie do tego, który mam zamiar kupić. ;> warto ?
Ja właśnie siedzę z nim na wlosach
Chyba przsadziłam z ilością , ale chyba nic sie nie stalo :P

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Aha a co do przyspieszenia to mi troche przyspieszyl
Stary 2010-12-02, 15:30   #373
dma2302
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Agooha84 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio sprobowałam oliwy z oliwek. Potrzymalam na głowie 2 godz. Efekt super. Wlosy mam super nawilzone i mieciutkie (juz od kilku dni).
Maseczka z rycyny, zoltka i cytryny tez jest super.

Co do Waxu to ja wole oryginalny. Z polskiego nie byłam zadowolona (mialam jakis z proteinami). Wlosy mi po nim troche intensyniej wypadaly. Ale kazdy musi znalezc cos dla siebie
w Polsce można kupić oryginalny Wax? przepraszam że ja takie banalne pytania zadaję, ale jestem zupeeeełnie ciemna w tym temacie

Stary 2010-12-02, 16:13   #374
_Sarenka_
Zadomowienie

Cytat:
w Polsce można kupić oryginalny Wax? przepraszam że ja takie banalne pytania zadaję, ale jestem zupeeeełnie ciemna w tym temacie
jasne, że można, przeważnie w aptekach
Stary 2010-12-02, 17:29   #375
Amillka
Raczkowanie

Dziewczyny pomóżcie.
Włosy zapuszczam już od ponad roku, z takich prawie 30cm, teraz mają prawie 60 i już nie wytrzymuję. Coraz częściej rozważam czy ich nie ściąć, wszystko przez zimę
Chciałabym mieć je takie do pasa, jednak nie wiem czy wytrzymam .
Jak się zmotywować, żeby ich nie ściąć ? :/
(nie wiem czy te specyfiki na porost włosów je niszczą czy nie, ale wolę nie ryzykować i nic nie stosuję, dlatego idzie to tak długo...)
Stary 2010-12-02, 19:17   #376
Agnieszka12o1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amillka Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie.
Włosy zapuszczam już od ponad roku, z takich prawie 30cm, teraz mają prawie 60 i już nie wytrzymuję. Coraz częściej rozważam czy ich nie ściąć, wszystko przez zimę
(nie wiem czy te specyfiki na porost włosów je niszczą czy nie, ale wolę nie ryzykować i nic nie stosuję, dlatego idzie to tak długo...)
Nie scinaj ich !!
Tyle czasu je zapuszczałaś ze szkoda byloby je ściąć ..
Stary 2010-12-02, 21:45   #377
Agooha84
Przyczajenie

Cytat:

Mozna. To jest Henna Wax Treatment. Ja uzywam dla blondynek i jestem zadowolona. Koszt to ok. 25 zl (ale jest bardzo wydajny). Szukaj w aptekach.
Stary 2010-12-02, 22:43   #378
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amillka Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie.
Zima to ciężki okres dla włosów i najlepiej go przeczekać upinając włosy w koklub zaplatając w warkocz. Włosy się wtedy mniej niszczą i nie przeszkadzają. W necie znajdziesz mnóstwo propozycji prostych i efektownych upięć lub warkoczy.
Co do motywacji to ja Ci nie pomogę,bo,odkąd zapuszczam nie kusiło mnie raczej by włosy obciąć Jeśli chodzi o specyfiki na porost włosów, to używa ich się tylko na skóręgłowy,więc włosom nie zaszkodzą Popularne na Wizażu specyfiki jak Seboradin Lotion czy Garnier Neril mają oddzielne wątki, w których można przeczytać relacje osób, które je stosowały. Ja lubiłam Garnier Neril, chociaż trochę mi wysuszał skórę głowy. Na pewno mogę z całego serca polecić żel aloesowy-zarówno do skóry głowy jak i włosów (ja go dodaję do odżywki/maski), bo nieco przyspieszał porost. Życzę powodzenia (i wytrwałości) w zapuszczaniu
Stary 2010-12-03, 10:32   #379
Agooha84
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Zima to ciężki okres dla włosów i najlepiej go przeczekać upinając włosy w koklub zaplatając w warkocz. Włosy się wtedy mniej niszczą i nie przeszkadzają. W necie znajdziesz mnóstwo propozycji prostych i efektownych upięć lub warkoczy.
Co do motywacji to ja Ci nie pomogę,bo,odkąd zapuszczam nie kusiło mnie raczej by włosy obciąć Jeśli chodzi o specyfiki na porost włosów, to używa ich się tylko na skóręgłowy,więc włosom nie zaszkodzą Popularne na Wizażu specyfiki jak Seboradin Lotion czy Garnier Neril mają oddzielne wątki, w których można przeczytać relacje osób, które je stosowały. Ja lubiłam Garnier Neril, chociaż trochę mi wysuszał skórę głowy. Na pewno mogę z całego serca polecić żel aloesowy-zarówno do skóry głowy jak i włosów (ja go dodaję do odżywki/maski), bo nieco przyspieszał porost. Życzę powodzenia (i wytrwałości) w zapuszczaniu

A co to ten zel aloesowy?? Gdzie go mozna kupic?? Ile kosztuje?? Jak uzywac??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 11:01   #380
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agooha84 Pokaż wiadomość
A co to ten zel aloesowy?? Gdzie go mozna kupic?? Ile kosztuje?? Jak uzywac??
Jest cały wątek o żelu aloesowym Kiedyś dziewczyny kupowały żel aloesowy Paloma, ale już go nie ma na rynku. Taki żel można kupić np. w aptece (ja swój kupiłam w aptece Dbam o Zdrowie) za ok. 20 zł. A jak go można używać? Można np.
- wmasowywać go w skórę głowy (łagodzi podrażnienia, nawilża, może hamować wypadanie i stymulować porost)
- dodawać do do odżywek/masek (do spłukania wystarczy woda); ja stosuję tęmetodę co tydzień, do tego dodaję jeszcze miód
- dodawać do olejów przed myciem głowy
- używać po umyciu jako żel do loków (ale u mnie się nie sprawdza pod tym względem)
- można go też używać do skóry twarzy i ciała

Przy zakupie takiego żelu warto zwracać uwagę, czy aloes jest faktycznie na początku składu i czy żel nie zawiera zbyt dużo niepotrzebnych substancji (czyli zerknąć na skład INCI produktu).
Stary 2010-12-03, 15:14   #381
Agnieszka12o1
Zakorzenienie

Cytat:
Jest cały wątek o żelu aloesowym Kiedyś dziewczyny kupowały żel aloesowy Paloma, ale już go nie ma na rynku. Taki żel można kupić np. w aptece (ja swój kupiłam w aptece Dbam o Zdrowie) za ok. 20 zł. A jak go można używać? Można np.
- wmasowywać go w skórę głowy (łagodzi podrażnienia, nawilża, może hamować wypadanie i stymulować porost)
- dodawać do do odżywek/masek (do spłukania wystarczy woda); ja stosuję tęmetodę co tydzień, do tego dodaję jeszcze miód
- dodawać do olejów przed myciem głowy
- używać po umyciu jako żel do loków (ale u mnie się nie sprawdza pod tym względem)
- można go też używać do skóry twarzy i ciała

Przy zakupie takiego żelu warto zwracać uwagę, czy aloes jest faktycznie na początku składu i czy żel nie zawiera zbyt dużo niepotrzebnych substancji (czyli zerknąć na skład INCI produktu).
A jakiego ty używasz ? Możesz podać nazwe i firmę ?
Stary 2010-12-03, 17:15   #382
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
A jakiego ty używasz ? Możesz podać nazwe i firmę ?
Aloe Vera żel, firma to Alter Medica. Biało-żółta tubka z rysunkiem aloesu, ale podejrzewam, że na rynku jest sporo tego typu produktów, trzeba tylko pochodzić po aptekach
Stary 2010-12-03, 17:37   #383
Agnieszka12o1
Zakorzenienie

aha dziękuje
Stary 2010-12-03, 18:07   #384
Amillka
Raczkowanie

Dzięki za słowa otuchy

Cytat:
Ja lubiłam Garnier Neril, chociaż trochę mi wysuszał skórę głowy. Na pewno mogę z całego serca polecić żel aloesowy-zarówno do skóry głowy jak i włosów (ja go dodaję do odżywki/maski), bo nieco przyspieszał porost. Życzę powodzenia (i wytrwałości) w zapuszczaniu
Dzięki; D
Też żel aloesowy coś pomógł ?

Stwierdziłam, że ścięcie ich nic nie da, pewnie i tak za chwilkę zacznę zapuszczać, więc nie ma co marnować roku zapuszczania.
Stary 2010-12-05, 10:36   #385
dma2302
Przyczajenie

mnie zastanawia też, czy sam aloes wsmarowywany w skórę głowy da jakiś efekt. pewnie tak w ostatnich dniach twardo sobie postanowiłam że od teraz upinam włosy, nie prostuje ich, płucze pokrzywą.. tylko czekać na jakieś efekty. mocuje się też z ich wypadaniem.. zobaczymy co to da.

Stary 2010-12-05, 12:23   #386
tarantata
Raczkowanie

czesc
jak mozecie sie domyslic tez zapuszczam :P wiec bede podczytywac :P narazie przez ten watek sie chyba zmotywuje do picia pokrzywy, chociaz totalnie mi nie wchodzi, jak wszystkie cieple i/lub herbatopodobne napoje zreszta... tak wiec ide zaparzyc, zatykam nos i wypijam :P
Stary 2010-12-05, 12:29   #387
Agnieszka12o1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarantata Pokaż wiadomość
czesc
jak mozecie sie domyslic tez zapuszczam :P wiec bede podczytywac :P narazie przez ten watek sie chyba zmotywuje do picia pokrzywy, chociaz totalnie mi nie wchodzi, jak wszystkie cieple i/lub herbatopodobne napoje zreszta... tak wiec ide zaparzyc, zatykam nos i wypijam :P
Hej
Nie lubisz herbat ?
Ja pokrzywe lubie ale tylko jak sobie troche posłodze :P
Stary 2010-12-05, 12:38   #388
tarantata
Raczkowanie

ja wlasnie siedze przed zaparzona pokrzywka w kubku i juz czuje ze tego nie wypije do konca ale sprobuje chociaz troche, malymi kroczkami moze sie przyzwyczaje :P a herbaty tak, nie lubie :P nawet nie pamietam kiedy pilam ostatnio :P
Stary 2010-12-05, 12:45   #389
Agnieszka12o1
Zakorzenienie

Wypij, musisz być silna
Ja wlasnie lubie herbate ale poslodzoną oczywiscie

Kurczę , nie moge patrzec na twojego avatara bo mnie cos bierze twoje włosy są takie śliczne
Stary 2010-12-05, 12:52   #390
tarantata
Raczkowanie

dzieki ja ostatnio nie narzekam na stan, ale dla mnie nadal za krotkie :P zwlaszcza przod :/ i nieszczesne grzywka -.- obecnie ma 16 cm, marze zeby byla dlugosci reszty wlosow z przodu chociaz.
ej czy to, ze pije sie pokrzywe ciepla czy zimna ma jakis wplyw? powiedzcie ze nie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości