Dzisiaj nie? Jutro nie? Może jednak skusisz się? Przecież ja tak bardzo chcę... cz.27 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-05, 10:37   #361
skimos
Zakorzenienie

Dot.: Dzisiaj nie? Jutro nie? Może jednak skusisz się? Przecież ja tak bardzo chcę...

ja się martwię że i tak za późno z tą wódką, bo teraz podwyższyli ceny przed sylwestrem.

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 10:52   #362
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dot.: Dzisiaj nie? Jutro nie? Może jednak skusisz się? Przecież ja tak bardzo chcę...

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
No, w 400zł się zmieścisz (na Gruponie teraz bywają faajne promocje ), taki weekend to fajna sprawa i TŻ na pewno się ucieszy. A i Ty spędzisz miło czas.... Wilk syty i owca cała
Popieram teraz ostatnio nawet były 3 ciekawe oferty
Szkoda, że bezrobotna jestem bo miałam chęć je kupić z racji tego że nie udało nam się na wakacje wyjechać , ale lipa no .
Jedna była chyba na jedną dobę czy dwie za 300
a druga na 3 doby w super hotelu za coś koło 400zł przeceniona z 1200 czy jakoś tak
w tym basen i inne rzeczy do dyspozycji

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Zazdrośnice trzymajcie dziś swoje magiczne kciuki za biedną Alex, która przy niedzieli musi się zmagać z egzaminami. Proszę

Skimos czytałam na kieleckich PM, że wódka po nowym roku zdrożeje i tak sporo dziewczyn kupuje teraz na śluby latem. Bisia też już kupiła na przyszły rok.
Boję się, że zamarznę czekając na autobus albo zginę w jakiejś zaspie. Ok spadam szykować się do szkoły i powtórzyć jeszcze materiał. Buziaki

Co do wódki to warto kupić, często są też różne promocje my akurat przegapiliśmy bo co do drugiej czy któreś butelki była pepsi .
Ale i tak kupiliśmy tanio Krupnik za 16,30 a w sklepach był po 21 zł
Warto brać cały alkohol czyli wina czy piwa jak by braliśmy te małe buteleczki.
Co bardzo polecam wygodne , ładnie wygląda na stole i nie śmierdzi piwem na całej sali jak się ma ten dozownik. Takie piwko to akurat na raz . I nie ma kolejki na poprawinach jak każdy jest spragniony.
Im więcej się w hurtowni weźmie tym ma się taniej.

Ehhh od piątku wstaje o 5 bo TŻ do pracy cały czas chodzi
Ostatnio coś gadaliśmy o kasie, u TŻ w pracy w tym roku nie ma bonów na zakupy dostali po prostu kasę 450złco byłam w szoku i paczki
gadaliśmy sobie właśnie o nas i usłyszałam od TŻ :
Aniołku ale Ty przecież wiesz, ze i tak ożenię się z Tobą
Ba nawet TŻ wysilił się i usłyszałam kilka komplementów :
mała wiesz co, ale masz chude nogi i ej wiesz nawet ładnie Ci w tej bluzie
Uwielbiam mojego TŻ.
We wtorek jedziemy kupić mi buciki chciałam sobię kupić coś w tym stylu co Kawka sobie te czarne kupowała przed weselem/ wystawą tak mi się one podobają jeszcze kuzynka miała ostatnio podobne więc się w nich już całkowicie zakochałam.
Stary 2010-12-05, 10:58   #363
skimos
Zakorzenienie

no właśnie ja mam ten problem że auta nie mam, a hurtownie w okolicy miejsca gdzie biorę ślub wcale nie mają tak tanio. W pon zadzwonię i dopytam o ceny.

Ale poszukałam w necie i nie ma potwierdzonych informacji o wzroście cen alkoholi, wręcz przeciwnie nawet znalazłam jedną info że akcyza będzie podniesiona na papierosy ale na alkohol nie bo na alkohol i tak jest jedna z najwyższych w Unii.

W ogóle znalazłam ceny z 2007 roku i niewiele się różniły od obecnych

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

aha może wzrosnąc ze względu na wzrost vatu..

Ale jednak wydaje mi się że jakoś maj-czerwiec są fajne promocje na alkohole... może się mylę

Stary 2010-12-05, 10:59   #364
201608251020
Konto usunięte

Wiecie co, myślałam że skopałam statystykę, a tu mi kumpela mówi że mi dobrze powychodziło
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 11:05   #365
upadly_aniol00
Zakorzenienie

skimos my kupowaliśmy w wakacje, ale wcześniej były promocję.
Może jeśli masz jakiegoś znajomego ze sklepem to z nim się dogadaj, taka osoba na pewno ma też taniej. U nas malutkie miasto ale to \trzeba przejść się do takiej hurtowni i zagadać, ponieważ ogólna cena produktu jest nie dużo mniejsza od sklepowej ale jak mówię im większa ilość tym taniej.
A samochód to nie problem zawsze można jakiegoś znajomego poprosić

Myślę, że trzeba po prostu dowiadywać się co jakiś czas czy są jakieś promocję .
W takich hurtowniach też są napoje więc jak już w ogóle byś miała wziąć alkohol i napoje to dużo taniej wychodzi.
Stary 2010-12-05, 11:10   #366
crozee
Zakorzenienie

skimos, oby rzeczywiscie były jakies promocje.... my w ogole jeszcze nie zaczelismy nic organizowac, poza tym, co juz mamy.... nawet nie wiemy, gdzie tą wodke kupic;/ nawet nie wiemy jeszcze jaka chcemy

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Tzta znajomy ma sklep, wiec moze by nam pozyczył tą licencje czy jak to sie tam nazywa, zebysmy kupili... ale czy to rzeczywiscie wyjdzie taniej niz jak normalny człowiek w hurtowni kupije??
Stary 2010-12-05, 11:11   #367
skimos
Zakorzenienie

Aniołku chodziło mi o to z samochodem, że np. z Wrocka nie wezmę tylko w okolicy miejscowości w której biorę ślub będę szukac. Zadzwonię jutro do tej hurtowni co znalazłam i zapytam o ceny, ale wg mnie jednak taniej wyjdzie w biedronce. Moja siostra kupowała bodajże w kauflandzie wódkę.

Stary 2010-12-05, 11:12   #368
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Piszę z telefonu bo w domu nie wiem o której będę
na spotkaniu crozee miała takie ładne czerwone kreski nad okiem i chwaliłyśmy swoje oczy :P w ogóle jej nie słuchajcie, nie wygląda jak pasztet !!!
to ja od dawna wiem i tak czekam z niecierpliwością na zdjecia

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość

Ehhh od piątku wstaje o 5 bo TŻ do pracy cały czas chodzi
Ostatnio coś gadaliśmy o kasie, u TŻ w pracy w tym roku nie ma bonów na zakupy dostali po prostu kasę 450złco byłam w szoku i paczki
gadaliśmy sobie właśnie o nas i usłyszałam od TŻ :
Aniołku ale Ty przecież wiesz, ze i tak ożenię się z Tobą
Ba nawet TŻ wysilił się i usłyszałam kilka komplementów :
mała wiesz co, ale masz chude nogi i ej wiesz nawet ładnie Ci w tej bluzie
Uwielbiam mojego TŻ.
We wtorek jedziemy kupić mi buciki chciałam sobię kupić coś w tym stylu co Kawka sobie te czarne kupowała przed weselem/ wystawą tak mi się one podobają jeszcze kuzynka miała ostatnio podobne więc się w nich już całkowicie zakochałam.
fajnie,że Tż Cie tak komplementuje

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
Wiecie co, myślałam że skopałam statystykę, a tu mi kumpela mówi że mi dobrze powychodziło
to dobrze
Stary 2010-12-05, 11:12   #369
skimos
Zakorzenienie

z tego co już się dowiedziałam to najtaniej jest w selgrosie - ale ja mam daleko więc odpada

Stary 2010-12-05, 11:17   #370
upadly_aniol00
Zakorzenienie

crozee promocję są zawsze w hurtowniach tylko trzeba akurat trafić na nią
co do drugiego, my od mojego chrzestnego braliśmy to płaciliśmy taniej . Ale to wiesz wszystko zależy jakie ma "układy" ile bierze itp. By trzeba było pogadać z nim czy w ogóle ma taką możliwość .

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

My napoje braliśmy w sklepach bo w hurtowni się nie opłacało.
Ale w sumie wszystko zależy też od miasta u nas wielka dziura jest to różnice są .
Ale wszystkie małe napoje typu pepsi i tp. To mama w jednym sklepie wykupiła
a skoki mieliśmy biedronkowe, za 2 litry płaciliśmy 2zł a tak kosztują 3 tylko akurat promocja była.
U nas opłaca się wszystko z hurtowni brać jeśli chodzi o alkohol ale właśnie w większych miastach może jest inaczej.
Ale mówię trzeba się pytać o cenę przy ilości np. tych 120 butelek. Wydaję mi się że na pewno powinno być dużo taniej niż w markecie ale mogę się mylić, u nas chociaż tak jest .
Stary 2010-12-05, 11:23   #371
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Glen już macie wódkę?
Ale to litrowe tak?
Patrzyłam w biedronce dziś stojąc do kasy jedynie Krupnik za 17,49 mnie zainteresował, ale to półlitrowy.
Wydaje mi się że po sylwestrze albo w lutym będzie tańsza wódka... czy może się łudzę?

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

my dalej nie mamy DJa..
nie, półlitrowe wiem, że to dużo jak na wódkę, ale Tż stwierdził, że na wódce nie będziemy oszczędzać i do wyboru był Absolut i Finlandia...a że Finlandia była w Auchanie w promocji za 25 zł (normalnie półlitrówki kosztują powyżej 30 zł) to wzięliśmy od razu...

co do zmiany cen to właśnie słyszałam, że vat podniosą i akcyzę też - dlatego chciałam to już teraz załatwić...

ale u nas to w ogóle kolejność dziwna - najpierw suknia, wódka - a przecież jeszcze kościoła/zespołu i fotografa nie mamy

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Zazdrośnice trzymajcie dziś swoje magiczne kciuki za biedną Alex, która przy niedzieli musi się zmagać z egzaminami. Proszę

Skimos czytałam na kieleckich PM, że wódka po nowym roku zdrożeje i tak sporo dziewczyn kupuje teraz na śluby latem. Bisia też już kupiła na przyszły rok.
Boję się, że zamarznę czekając na autobus albo zginę w jakiejś zaspie. Ok spadam szykować się do szkoły i powtórzyć jeszcze materiał. Buziaki
trzymam kciuki

Cytat:
wstępnie mamy DJa! ma wysłac nam płytkę dvd z weselem które prowadził, więc fajnie bo zobaczymy jak w realu się prezentuje.
Jeszcze jednego zczapiłam ale jak dotąd się nie odezwał (od wczoraj więc ma jeszcze czas ).

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

o kurde, serio wódka zdrożenie? shit, to trzeba było jesienią kupowac... :/
Pogadam z TŻtem o tym.. tylko kurde większośc kasy na ślub zamrożona na lokacie
super, gratuluję!

a ja mam prośbę - dostałam maila od trzech fotografów, do których pisałam zapytanie o termin i ofertę. Termin wszyscy mają wolny, a oferta przedstawia się mniej więcej tak:

1. http://www.krzysztofzietarski.pl/fot...na-gdansk.html ten ma pakiety godzinowe (4,6,9 i 12 - my jeśli już weźmiemy któryś z tych ostatnich, 9 albo 12 h) i koszt z rabatem to ok. 2000zł (bez pleneru w innym dniu!!!) - w cenie komplet odbitek w pudełku, 3 płyty dvd i internetowa galeria z hasłem

2. http://www.znajmiecki.pl/ ten za pełen pakiet (od przygotowań do oczepin + plener w innym dniu) bierze 1900zł - w tym są tylko 2 dvd ze zdjęciami i prezentacją oraz internetowa galeria + z racji tego, że termin piątkowy fotoksięga za free lub niewielki rabat (ok. 200zł pewnie)

3. http://www.msfoto.ferlin.pl/ cały pakiet to 2200zł (być może uda się dostać rabat ze względu na piątkowy termin), w tym fotoksięga, 2 małe dla rodziców, podziękowania ze zdjęciami, elektroniczne zdjęcia, płyta z 600 zdjęć i dwójka fotografów (małżeństwo)

Pomóżcie proszę co myślicie o zdjęciach i o ofercie...ja się skłaniam ku nr 2, ale będę wdzięczna za inne punkty widzenia
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 11:39   #372
upadly_aniol00
Zakorzenienie

według mnie :
1.Ma te zdjęcia takie nieczyste , zwyczajne ogólnie tylko kilka zdjęć mi wpadło w oko jak dla mnie najgorszy z tej listy .
2. Ma ciekawe zdjęcia, żywe i ogólnie najbardziej mi sie podoba.
3. Pomysły ma fajne ale nie na zdjęcia ślubne w ogóle mi się nie podoba ta koncepcją z nożem zakrwawioną ścianą ma takie sztuczne te zdjęcia i zbyt żywe.

Wydaje mi się że nr.2 ma naprawdę Ciekawe zdjęcia + oferują fotoksiażkę
i te zdjęcia są takie żywe, naturalne , nie przedobrzone .
Ja jestem za fotografem nr.2
Stary 2010-12-05, 11:44   #373
OlkaR
Zakorzenienie

Dzień dobry

Jejkuuuu powiem Wam, że chamstwo ludzkie nie zna granic.
Wczoraj siedziałam w domu i dostałam SMSa od Pawła, czy wpadnę do niego na piwo, bo siedzi w akademiku ze Zbyszkiem. No to jasne! Niedość że dawno nie wychodziłam nigdzie, to jeszcze Z- uwielbiam gościa. Poszłam koło 16. Wypiliśmy po piwku, pooglądaliśmy kabarety, pogadaliśmy, pośmialiśmy się... I ogólnie było super. Do czasu...
Byliśmy głodni, więc zrobiliśmy sobie kanapki- zjedliśmy po 2, Paweł cały czas podjadał, a w końcu mówi "co ja będę jutro jadł? cały chleb mi zjedliście". No ale dobra, uznaliśmy, że ma specyficzne poczucie humoru więc olaliśmy to.
Było koło północy, zaczęliśmy przysypiać więc mówię, że idę do domu. P że nie, bo nie chce mu się mnie odprowadzać, więc żebym spała u niego (ma 2 łóżka a nas było troje) i dodał "Z będzie spał na podłodze". Z był gościem tak samo jak ja...
W końcu się dogadaliśmy ja z Z, że będziemy spać razem, bo zmieścimy się na jednym łóżku. P szczęśliwy... my trochę mniej. Objechaliśmy go, że jest chamem- no tak, powiedzieliśmy to wprost, bo skoro proponuje gościom spanie to powinien niestety ale pierwszy powiedzieć, że śpi na podłodze a nam odstąpić oba łóżka, a nie pakować zajętego chłopaka (bo Z ma dziewczynę) z koleżanką do jednego łóżka. No ale co tam... daliśmy radę.
Co jakieś 30min P nas budził bo tak cicho i dyskretnie wychodził do kibla, że nawet umarłych by obudził :sciana:
Budzimy się rano- P wielce oburzony, że już wstaliśmy (była 10) i hasło do Z "Zbychu, zmyjesz mi naczynia?".
Znowu go zjechaliśmy za brak kultury... śniadania nam oczywiście nie zrobił, nawet herbaty nie zrobił :/ i jeszcze jak ja się już ubrałam i miałam wychodzić to P spytał "Olka, a jakbym ci powiedział, żebyś wyrzuciła śmieci?", ja "to bym odpowiedziała sp*****".
Nie no, po prostu żenada co ludzie wyprawiają...
spoko, on nigdy nie był jakiś przesadnie miły ale to co zrobił wczoraj i dzisiaj... masakra.
Stary 2010-12-05, 11:47   #374
skimos
Zakorzenienie

2. zdjęcia chyba najlepsze, aczkolwiek mało do obejrzenia na stronie.
3. fajne zdjęcia, obróbka w ps gorsza.. ale jako że 2 fotografów to wielki plus wg mnie

Ogólnie to ja bym się sugerowała zdjęciami ze ślubu + wesela, a nie z sesji. Na sesji można milion razy ustawiać aż w końcu wyjdzie dobrze, a ślub jest tylko jeden moment na zdjęcie i musi ono wyjść dobrze.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Olka no lipa, mimo miłego wieczoru cały niesmak pozostał po tym co zrobił później

Stary 2010-12-05, 11:49   #375
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jejkuuuu powiem Wam, że chamstwo ludzkie nie zna granic.
Wczoraj siedziałam w domu i dostałam SMSa od Pawła, czy wpadnę do niego na piwo, bo siedzi w akademiku ze Zbyszkiem. No to jasne! Niedość że dawno nie wychodziłam nigdzie, to jeszcze Z- uwielbiam gościa. Poszłam koło 16. Wypiliśmy po piwku, pooglądaliśmy kabarety, pogadaliśmy, pośmialiśmy się... I ogólnie było super. Do czasu...
Byliśmy głodni, więc zrobiliśmy sobie kanapki- zjedliśmy po 2, Paweł cały czas podjadał, a w końcu mówi "co ja będę jutro jadł? cały chleb mi zjedliście". No ale dobra, uznaliśmy, że ma specyficzne poczucie humoru więc olaliśmy to.
Było koło północy, zaczęliśmy przysypiać więc mówię, że idę do domu. P że nie, bo nie chce mu się mnie odprowadzać, więc żebym spała u niego (ma 2 łóżka a nas było troje) i dodał "Z będzie spał na podłodze". Z był gościem tak samo jak ja...
W końcu się dogadaliśmy ja z Z, że będziemy spać razem, bo zmieścimy się na jednym łóżku. P szczęśliwy... my trochę mniej. Objechaliśmy go, że jest chamem- no tak, powiedzieliśmy to wprost, bo skoro proponuje gościom spanie to powinien niestety ale pierwszy powiedzieć, że śpi na podłodze a nam odstąpić oba łóżka, a nie pakować zajętego chłopaka (bo Z ma dziewczynę) z koleżanką do jednego łóżka. No ale co tam... daliśmy radę.
Co jakieś 30min P nas budził bo tak cicho i dyskretnie wychodził do kibla, że nawet umarłych by obudził :sciana:
Budzimy się rano- P wielce oburzony, że już wstaliśmy (była 10) i hasło do Z "Zbychu, zmyjesz mi naczynia?".
Znowu go zjechaliśmy za brak kultury... śniadania nam oczywiście nie zrobił, nawet herbaty nie zrobił :/ i jeszcze jak ja się już ubrałam i miałam wychodzić to P spytał "Olka, a jakbym ci powiedział, żebyś wyrzuciła śmieci?", ja "to bym odpowiedziała sp*****".
Nie no, po prostu żenada co ludzie wyprawiają...
spoko, on nigdy nie był jakiś przesadnie miły ale to co zrobił wczoraj i dzisiaj... masakra.
łoł ale przegięty koleś
Stary 2010-12-05, 11:56   #376
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Olka no lipa, mimo miłego wieczoru cały niesmak pozostał po tym co zrobił później
Dokładnie...
Ale rano sobie troszkę na nim odbiliśmy, bo ja spałam w samej bieliźnie, a że mi było gorąco to się odkryłam prawie cała i z jego perspektywy wyglądało jakbym była naga no i taka rozmowa:
P: Olka ty jesteś goła?
ja: mhm
Z: byłaś boska! (i ciumek w powietrze)
ja: ty też tygrysie (puściłam mu oczko)
P: ej?! co jest?!?!?!?!?!
Mina była bezcenna
Stary 2010-12-05, 11:56   #377
madziamacius8786
Zakorzenienie

Genowefka nr 2

Ola kolege masz bezczelnego..
Stary 2010-12-05, 12:49   #378
butterfly20
Zakorzenienie

Co do alko to faktycznie ma podrożeć. Nie tyle nawet wódka,co wina i szampany (i to wiem na 100%).Mimo wszystko nasz organizator załatwia nam wódkę i bierzemy póki co 75 butelek Wyborowej. To jest ulubiona wódka M. (łee jak to można pić), a Finlandii byśmy nie kupowali-za droga na wesele I wyjdzie nas około 18,60 za 0,5. W sklepach stoją teraz po 20-parę więc spoko cena Natomiast na pewno wino będziemy mieć z wyższej półki,bo mamy dojście do super win i na pewno dostaniemy fajną cenę. I jeszcze drink bar,ale na to wszystko będzie nam załatwiał organizator

Natomiast ciągle zastanawiam się nad tym kamerzystą. Z jednej strony chcę mieć pamiątkę (o ile filmik będzie fajnie nakręcony),a z drugiej strony nie chcę,żeby taki /tacy mi się kręcił/li i wszędzie za mną łazili i zasłaniali fotografowi Podobo fotografowie nie lubią kamerzystów,bo w najmniej odpowiednim momencie włażą im przed kadr itp...

Olka ten Twój kolega to jakaś masakra.

A w ogóle to 3,5-letniej siostrzenicy M. kupiłam pod chonikę pierwszą Barbie...SNOWBOARDZISTKĘ: D
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 13:15   #379
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Co do alko to faktycznie ma podrożeć. Nie tyle nawet wódka,co wina i szampany (i to wiem na 100%).Mimo wszystko nasz organizator załatwia nam wódkę i bierzemy póki co 75 butelek Wyborowej. To jest ulubiona wódka M. (łee jak to można pić), a Finlandii byśmy nie kupowali-za droga na wesele I wyjdzie nas około 18,60 za 0,5. W sklepach stoją teraz po 20-parę więc spoko cena Natomiast na pewno wino będziemy mieć z wyższej półki,bo mamy dojście do super win i na pewno dostaniemy fajną cenę. I jeszcze drink bar,ale na to wszystko będzie nam załatwiał organizator

Natomiast ciągle zastanawiam się nad tym kamerzystą. Z jednej strony chcę mieć pamiątkę (o ile filmik będzie fajnie nakręcony),a z drugiej strony nie chcę,żeby taki /tacy mi się kręcił/li i wszędzie za mną łazili i zasłaniali fotografowi Podobo fotografowie nie lubią kamerzystów,bo w najmniej odpowiednim momencie włażą im przed kadr itp...

Olka ten Twój kolega to jakaś masakra.

A w ogóle to 3,5-letniej siostrzenicy M. kupiłam pod chonikę pierwszą Barbie...SNOWBOARDZISTKĘ: D
super ma siostrzenica z Tobą
co do kamerzysty, to zawsze jest konflikt miedzy kamerzysta a fotografem, ale oni powinni to zalatwic miedzy soba i jakos sie dogadac, wiec nie stresuj sie jesli są profesjonalistami to bedzie ok.
co do alkoholu... nie wiem jaką wódke, nie wiemy ile nawet
tz wlasnie stwierdził, ze nie oplaca sie chyba teraz specjalnie na gwałt kupować zeby 100zł zaoszczędzic.. no i gdzie to bedziemy trzymac 8 miesiecy? czy naprawde tylko takie groszowe sprawy mozna na wodce oszczędzic??

skimos, nie wiem, czy w selgrosie jest tak tanio. sprawdzalismy kiedys oferte i jest jak w zwykłych supermarketach.
moja siostra miala na weselu sobieskiego i kupowali w polo markecie.. (2 dni przed weselem:P)
musimy wybadac, czy z ta licencja wyjdzie taniej..
Gieńka, bierz drugiego fotografa
szkoda ze u mnie na wsiurze jest jeden fotograf, ktory robi jakies normalne zdjecia, a nie przy styropianowej kolumience... wolałabym troche doplacic, ale miec wybor.. a u nas naprawde nic nie ma jak juz to musialabym sprowadzac z poznania albo z torunia i wiadomo, ze cena wtedy 2,5 raza wyższa.... ciekawa jestem jakie zdjecia bedziemy miec.........
Ola, rzeczywiscie kolega buc. a ty odwazna, ze przy facecie, i to jeszcze zajetym spałas w bieliznie. ja bym spała w ciuchach

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

a vat ma wzrosnąć 1%
Stary 2010-12-05, 13:24   #380
upadly_aniol00
Zakorzenienie

kurcze potrzebuję to zielona bazę pod podkład. Mam tragiczną cerę zimą.
Czy może w rossmanie są jakieś ? Pytam się bo nigdy nie widziałam i ogólnie nie znam się na kosmetykach albo może jakąś firmę możecie mi polecić ?
Stary 2010-12-05, 13:28   #381
Biska
Zakorzenienie

Dzień dobry!

My kupiliśmy już, bo:
1) cena była naprawdę spoko (16 zł wyborowa)
2) chcemy stopniować wydatki
3) mamy gdzie ją trzymać

Barbie na desce? Czaad

Glenia też jestem za drugim

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 13:52   #382
skimos
Zakorzenienie

Crozee jaka cena 2,5 raza wyższa za fotografa z dalszego miasta? Zazwyczaj liczą 1-2 zł za km dopłaty, my np. jakbyśmy mieli Dja z Łomży to by było 200zł drożej tylko.
Co do cen wódki to cena za butelkę w różnych sklepach waha się nawet do 5zł, więc pomnóż razy ilość gości i masz
Dostałam info że w selgrosie Krupnik jest za ok. 16,50zł, więc 1zł taniej niż w Biedronce (a pewnie i tak wszędzie indziej drożej). Jako że będziemy brać jakieś 120 butelek, to już jest 120zł.. tylko jest problem z dojazdem, co innego jakbym miała własne auto i zabrała po prostu ze sobą jadąc na święta.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Motylku tak mi się zdawało i tu mi Biska potwierdziła że Wyborową można taniej dostać. Ja w Biedronce za bodajże 17zł widziałam butelkę albo i 16,50zł (na pewno Absolwent był za 16,50zł, wydaje mi się że Wyborowa też).

Stary 2010-12-05, 14:13   #383
crozee
Zakorzenienie

Skimos, wyzsza, bo jesli ktos ma łądniejsze zdjecia, to wiecej bierze u Gieni jest wieksza konkurencja, wiec mimo tego, ze zdjecia sa ładne, nie jest tak drogo. u nas fotograf ma monopol, bo nie ma niestety nikogo innego... wiec jesli chciałąbym miec ladniejsze zdjecia, to musiałabym zapłacic koło 4, 4,5 tys... bo tyle kosztują w poznaniu.. poza tym, nasz 'cudowny fotograf' bierze DWA RAZY TYLE jesli jedzie do miasta poza jego 'rejonu' . :ekhm:
a ten krupnik to jakas dobra wodka??
Stary 2010-12-05, 14:19   #384
upadly_aniol00
Zakorzenienie

crozee polecam wódeczkę bardzo dobra goście również sobie chwalili .
Nam bardzo smakuje . U nas w rodzinie teraz tylko krupnikiem się gości .
Stary 2010-12-05, 14:24   #385
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
CrozeeMotylku tak mi się zdawało i tu mi Biska potwierdziła że Wyborową można taniej dostać. Ja w Biedronce za bodajże 17zł widziałam butelkę albo i 16,50zł (na pewno Absolwent był za 16,50zł, wydaje mi się że Wyborowa też).
Skimosku owszem, wyborowa w biedronce była tanio, ale zwróć uwagę, że to nie była nawet 0,5 Specjalnie dla Biedronki wyprodukowano jakąś "dziwną" pojemność tej wódki (350 ml?), sama się dziwiłam jak ją zobaczyłam. My wódkę kupiliśmy od gościa, który ma hurtownie i np czasami jeśli hurtownia bierze wódkę od producenta, to zdarza się, że dostaje gifty w postaci np dołączonej butelki, którą hurtownik powinien sprzedać razem z tą pierwszą butelką. Jednak oni to rozdzielają i sprzedają oddzielnie, tyle, że na czarno, ponieważ nie mają na to żadnej faktury.... i dla nich to jest dodatkowa kasa. Tak samo robią z sokami dołączonymi do wódek... stąd ta cena u mnie.

Stary 2010-12-05, 14:34   #386
skimos
Zakorzenienie

Biska ja wczoraj patrzyłam na Wyborową 0,5l i 0,7l

Crozee to dziwny ten fotograf wasz. Serio można znaleźć tańszych tylko trzeba poszukać. Patrz na mój przykład z kamerzystą - większość za film HD liczy sobie od 3tys. wzwyż, a my mamy mało znanego (do dziś nie wiem jak go znalazłam bo na serwisach go nie ma) za 1000zł, też HD i całkiem spoko filmy robi.

Zresztą nawet nasz fotograf powiedział że jak już się w serwisie weselnym wystawiał to wziął cenę ustawił jak inni, żeby nie obiegać cenowo. I tak to się nakręca.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

ja jutro dzwonię do hurtowni i zapytam o cenę Krupnika, a jak będzie wyższa niż w biedronce to od razu wyślę szwagra żeby kupił. Bo z tego co widzę to Krupnik bardzo szybko zdobył wielką popularność i już 2ł zdrożał od czerwca, a i może się zepsuć przez najbliższe pół roku
Tylko mamy problem z ustaleniem ilości :/

Stary 2010-12-05, 14:38   #387
Biska
Zakorzenienie

a no to chyba że

Stary 2010-12-05, 14:40   #388
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Co do fotografów to przecież można amatorów poszukać , ja też mieszkam w małym mieście nawet nie w mieście a obok, a mamy tu kilku dość dobrych fotografów którzy robią zdjęcia lepsze od mojego byłego nauczyciela fotografii, jak zobaczyłam jego foty to aż się przewróciłam.
Wystarczy poszukać na forach, ze szkoły artystycznej tez wiele osób robi zdjęcia i wcale dużo sobie nie życzą .
Stary 2010-12-05, 15:23   #389
Antii89
Zakorzenienie

Ale ostatnio mała produkcja, muszę się przez Was uczyć!
Stary 2010-12-05, 15:32   #390
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Przez to , że weekend ja uciekam z TŻ na zakupy do nowej galerii u nas
życzę miłego dnia i nocy

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości