Kozaki EMU - zbiorczy - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-05, 20:15   #4321
natasza2007
Raczkowanie

Dot.: Kozaki EMU - zbiorczy

proszę bardzo
dziewczyny przypomnijcie mi, bo nie wiem czy dobrze pamietam, że stingery maja zmienione logo na zapiętku od tego roku?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg emusy.jpg (37,0 KB, 180 załadowań)

Edytowane przez natasza2007
Czas edycji: 2010-12-05 o 20:23
natasza2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 20:41   #4322
plly
Przyczajenie

Stingery mają skórzane logo na zapiętku, czyli stingerami w twojej pięknej kolekcji są chesnutowe emu
plly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 20:49   #4323
Boombilla
Raczkowanie

hej dziewczyny,
prosze poradźcie co robić.
wczoraj kupiłam buty Emu stinger. Normalnie nosze rozmiar 39. W sklepie mierzyłam najpierw 38, fajnie trzymał się na nodze, ale palec tak jakby wybijał się z buta.. Zmierzyłam 39 i tu nie bylo efektu wychodzącego palucha. Więc wziełam te 39. W domu jak je ubrałam i zaczełam w nich chodzic to miałam wrazenie ze but nie trzyma mojej pięty. But jest za duzy ale na szerokosc... na dlugosc jest nawet ok. I tu mam pytanie do was... Czy jak bralyscie buty rozmiar mniejsze to czy wam rowniez ten palec poczatkowo tak sie odznaczał? czy pozniej efekt ten zanika??? bo jesli pozniej buty dopasowuja sie to wymienilabym na rozmiar mniejszy.. Nie wiem czy to ze pieta jest luzna jest normalne czy nie... Z gory dziekuje za pomoc....
Boombilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 20:50   #4324
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natasza2007 Pokaż wiadomość
proszę bardzo
dziewczyny przypomnijcie mi, bo nie wiem czy dobrze pamietam, że stingery maja zmienione logo na zapiętku od tego roku?
ale piękna kolekcja!
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 20:50   #4325
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Szczerze to to jest świetny pomysł
Przydałoby się do emu dołączyć też sprzedawców, którzy mają oryginalne ugg (o ile tacy w ogóle są)

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
super pomysł, na pewno lista taka będzie bardzo pomocna

własnie , właśnie ja teraz chciałabym uggi kupić więc jestem za

Ma któraś oryginalne ugg i może polecić jakiegoś sprzedawcę?
Heh, no ja czytając wątek o UGG doszłam do wniosku, że w Polsce chyba nie ma pewnych na 100% sprzedających... Dziewczyny ściągają buty z zagranicy. W Polsce nie ma żadnego autoryzowanego sprzedawcy.

Możemy na razie się skupić na EMU
Nie wiem co sądzić o forlessthanever.

Chyba na listę można wpisać wskrzat i deezee?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 21:04   #4326
Manehajera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Boombilla Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
wczoraj kupiłam buty Emu stinger. Normalnie nosze rozmiar 39. W sklepie mierzyłam najpierw 38, fajnie trzymał się na nodze, ale palec tak jakby wybijał się z buta.. Zmierzyłam 39 i tu nie bylo efektu wychodzącego palucha. Więc wziełam te 39. W domu jak je ubrałam i zaczełam w nich chodzic to miałam wrazenie ze but nie trzyma mojej pięty. But jest za duzy ale na szerokosc... na dlugosc jest nawet ok. I tu mam pytanie do was... Czy jak bralyscie buty rozmiar mniejsze to czy wam rowniez ten palec poczatkowo tak sie odznaczał? czy pozniej efekt ten zanika??? bo jesli pozniej buty dopasowuja sie to wymienilabym na rozmiar mniejszy.. Nie wiem czy to ze pieta jest luzna jest normalne czy nie... Z gory dziekuje za pomoc....

niestety albo stety stingery się nie ubijają tak jak tańsze emu
Manehajera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 21:09   #4327
sinsinsin
Rozeznanie

Cytat:
proszę bardzo
Ależ piękna!!! Zazdroszcze !!!

Na dniach powiem czy obuwie_07 z allegro jest wiaarygodne Mam nadzieje, bo inaczej
sinsinsin jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-05, 21:15   #4328
Boombilla
Raczkowanie

manehajera, czyli myslisz zeby zostac przy tych luzniejszych 39? boje sie ze sie z czasem rozczlapia i beda spadac z nog
Stary 2010-12-05, 21:28   #4329
plly
Przyczajenie

Boombilla wymień sobie na mniejsze, te buty są przecież z naturalnej skóry, która się trochę rozejdzie a człapiące buty to żadna przyjemności i wygoda. Niestety nie daję gwarancji, że palec się nie odznaczy na bucie. Mam ten sam problem (latająca pięta) jutro idę do szewca po jakiś złoty środek: wkładki czy coś.
plly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 21:31   #4330
Manehajera
Zakorzenienie

Cytat:
manehajera, czyli myslisz zeby zostac przy tych luzniejszych 39? boje sie ze sie z czasem rozczlapia i beda spadac z nog

ja bym wzieła mniejsze ze wzgledu na tę luzna piete
Stary 2010-12-05, 21:31   #4331
moee
Zakorzenienie

Cytat:
bo sie rozczlapia bardziej ubija sie - powinno sie kupowac numer mniejsze, to jest skora ktora sie rozchodzi,plus kozuszek tez sie ubije . Moga byc za duze za chwile jeszcze bardziej
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-05, 21:39   #4332
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Cytat:
proszę bardzo
Aaaale kolekcja
No fakt, ten brąz jest... brązowy. Nie wiem, co o tym myśleć :/
Myślałam nad szarymi, ale zostaję przy czarnych/brązowych
Stary 2010-12-05, 21:43   #4333
natasza2007
Raczkowanie

Cytat:
hej dziewczyny,
jeżeli masz wąską a długą stopę to w tych butach zawsze bedzie ci latać noga ( ja tak mam ) a co to za przyjemność patrzeć jak wypycha ci sie palec z przodu- poza tym za ciasne emu troche tracą na swoich właściwosciach- nie będzie ci tak w paluszki ciepło- co za tym idzie cieżko będzie w zimie w nich chodzić bez skarpetek ja miałam za duże bronte ( pierwsza para w życiu ) i jak sie ubiły to faktycznie noga mi latała ale co do stingerów to nie wiem bo mam jedną parę i chyba jest wogóle nie ze skóry ( i tak jak to jakaś wizażanka wcześniej napisała właśnie mi się strasznie szybko ubiły na palcach (

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez plly Pokaż wiadomość
Stingery mają skórzane logo na zapiętku, czyli stingerami w twojej pięknej kolekcji są chesnutowe emu
wiem, które to stingery chodzi mi o to czy pamiętacie kiedy weszła ta nowa metka?w tegorocznej kolekcji?

a co do brązowych emu to co prawda moje lubie ale patrząc na moja szafę i ogólnie to myslę, że czarne są bardziej praktyczne i bardziej pasują do większości ubrań...np. kupiłam zimową czarną kurtkę i już jakoś sie gryzą z nią

Edytowane przez natasza2007
Czas edycji: 2010-12-05 o 21:45
Stary 2010-12-05, 21:44   #4334
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

A czy tak ogólnie rozmiarówka nie jest zawyżona, w sensie 38 jak 39, 39 jak 40?
Ja noszę 39/40, a w 39 naprawdę latała mi noga, 38 były ok, ale kupuję 37 ...
Stary 2010-12-05, 21:48   #4335
kirkewrozka
Przyczajenie

Co do brązowych Emu - trzeba uważać na ich pielęgnację. Moje brązowe Emu już wyblakły, pewnie sporo w tym winy też soli. Chyba pokombinuję z impregnatem w kolorze brązowym.
kirkewrozka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 21:57   #4336
Boombilla
Raczkowanie

dzieki dziewczyny, jutro pojade wymienic.. najwyzej paluchy zrobia dziure w bucie :p
Stary 2010-12-05, 22:01   #4337
natasza2007
Raczkowanie

olasia ależ przekombinowałaś z tymi rozmiarami
jak mam stopę 24,5 cm ( czy jakos tak) i zdaję sie ze właśnie 38 rozmiar jest podane że ma tyle w środku...ten rozmiar w bronte jest dla mnie idealny a w stingerach chyba ciut za mały....
...a co do kolorów to właśnie mam taki sam pomysł z kolorowym impregnatem ale w stosunku do charcoalowych- rodzi się tylko pytanie czy dostane taki odcień bo też mi się poodbarwiały- ale mam już je jakies 3 czy 4 lata i niejedno pielenie ogródka mają za sobą
Stary 2010-12-05, 22:09   #4338
Boombilla
Raczkowanie

a moze faktycznie cos szewc by wykombinowal? skoro buty sa ok na dlugosc i wina lezy w za chudej kostce, to moze jest jakas magiczna wkladka ktora temu zaradzi. ja nawet zrobilam tak eksperyment, wlozylam sobie w buta (w okolice kostki wlasnie) zwinieta skarpetke i buty jakby szyte na miare..
jak przymierzalam 38 w sklepie to nawet sprzedawca orzekl ze w nich palec bedzie wyłazil. Moze on wyłazi tylko na poczatku?
Stary 2010-12-06, 13:07   #4339
angeel_
Raczkowanie

witam
a o jak duzym rozciągnieciu butow mowimy? o caly rozmiar czy pol? i czy to samo dotyczy stingerow z usztywniana piętą z tego roku?

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez moee Pokaż wiadomość
bo sie rozczlapia bardziej ubija sie - powinno sie kupowac numer mniejsze, to jest skora ktora sie rozchodzi,plus kozuszek tez sie ubije . Moga byc za duze za chwile jeszcze bardziej
czy te stingery tak samo mocno sie rozciagaja jak bronte?

Edytowane przez angeel_
Czas edycji: 2010-12-06 o 12:32
angeel_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 13:43   #4340
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

czym się różnią emu od emu wool??????
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 13:48   #4341
Manehajera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angeel_ Pokaż wiadomość
witam
a o jak duzym rozciągnieciu butow mowimy? o caly rozmiar czy pol? i czy to samo dotyczy stingerow z usztywniana piętą z tego roku?

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

czy te stingery tak samo mocno sie rozciagaja jak bronte?
nie, mniej o ile w ogóle...

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
czym się różnią emu od emu wool??????

niczym,zmienili nazwę w tym roku
Stary 2010-12-06, 13:58   #4342
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

dziękuję
a czy te są oryginal ??
http://allegro.pl/emu-wool-australia...351202231.html
Stary 2010-12-06, 14:03   #4343
Manehajera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
dziękuję
a czy te są oryginal ??
http://allegro.pl/emu-wool-australia...351202231.html

jak dla mnie wysyłka z USA jest mocno podejrzana więc omijam takowe szerokim łukiem a poza tym może dziewczyny lepiej się znają
Stary 2010-12-06, 14:05   #4344
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

a dlaczegpo wysyłka z usa jest podejrzana??
Stary 2010-12-06, 14:34   #4345
black butterfly
Przyczajenie

kupilam impregnat NIKWAX do obuwia z tkaniny i skory pisze ze jest z woskiem myslicie ze bedzie dobry do emu? moze ktoras z was ma doswiadczenie z nim prosze doradzcie
black butterfly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 14:56   #4346
milka_6666
Raczkowanie

Mam emu bronte hi wool i wcale nie jest mi w nich ciepło! Stopy mam zimne, strasznie mi przemakaja bardziej od podróby które mialam rok temu jeszcze nie mam ich zaimpregnowanych ale zamierzam. I czy wy jak chodzicie po śniegu wsiąka wam ta woda i jest w bucie po prostu mokro? i czy macie potem zacieki białe?
milka_6666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 16:28   #4347
patii89
Raczkowanie

a jestes pewna, że są oryginalne? gdzie je kupiłaś?
Stary 2010-12-06, 16:44   #4348
Dorotka...
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milka_6666 Pokaż wiadomość
Mam emu bronte hi wool i wcale nie jest mi w nich ciepło! Stopy mam zimne, strasznie mi przemakaja bardziej od podróby które mialam rok temu jeszcze nie mam ich zaimpregnowanych ale zamierzam. I czy wy jak chodzicie po śniegu wsiąka wam ta woda i jest w bucie po prostu mokro? i czy macie potem zacieki białe?
Ja mam bronte hi drugi rok. Kupiłam na allegro za 160 zł. Była to licytacja i kupiłam niestety rozmiar większe, ale po włożeniu odpowiedniej wkładki jest ok. Nie przemiękły mi ani razu a noga w ogóle w nich nie zmarzła. W tamtym roku mielismy -20 stopni po wyjęciu stopy z buta miałam ją dosłownie rozgrzaną. Należę do strasznie zmarzłych osób, a stopy to część ciała, która marznie mi najbardziej. Wydaje mi się, że musiałaś kupić nieoryginalne bo nie chce mi się wierzyć, że marzną Ci nogi bardziej niż w podróbach. Ja swoich nawet zapomniałam zaimpregnować.

Jeszcze kieruje pytanie do osób, które dobrze się orientują. Słyszałam, że tylko jeden model - Stinger - jest nieprzemakalny i nie łamie się pięta. Czy to możliwe, że moje Bronte też są nieprzemakalne czy po prostu ja za mało w nich chodziłam. Kiedyś kolega wylał mi pół kufla piwa na jeden but i tak samo nie przemiękły. Pięty też nie mam zagiętej.

"people don't get what they deserve, they just get what they get".
Dorotka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 18:46   #4349
kasiaj85
Moderator

Witam
mam w planach kupno EMU Bronte LO:
http://www.schaffashoes.pl/produkt2879,3,EMU.html
I dumam nad rozmiarem... Wymierzanie stopy skończyło się dwoma wymiarami, raz 24cm, raz 23,5, mierzone po południu, bez większego łażenia. Normalnie noszę rozmiar butów 37 - to max, czasem, ale to zależy od rozmiarówki, mieszczę się w 36. Zastanawiam się czy jak wezmę rozmiar 36 to w ogóle dam radę w nich chodzić... Jak myślicie?

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 19:16   #4350
e8568007f733d5544c729bc90367d4fe20d6da38_65540b4a0b460
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dorotka... Pokaż wiadomość
Ja mam bronte hi drugi rok. Kupiłam na allegro za 160 zł. Była to licytacja i kupiłam niestety rozmiar większe, ale po włożeniu odpowiedniej wkładki jest ok. Nie przemiękły mi ani razu a noga w ogóle w nich nie zmarzła. W tamtym roku mielismy -20 stopni po wyjęciu stopy z buta miałam ją dosłownie rozgrzaną. Należę do strasznie zmarzłych osób, a stopy to część ciała, która marznie mi najbardziej. Wydaje mi się, że musiałaś kupić nieoryginalne bo nie chce mi się wierzyć, że marzną Ci nogi bardziej niż w podróbach. Ja swoich nawet zapomniałam zaimpregnować.

Jeszcze kieruje pytanie do osób, które dobrze się orientują. Słyszałam, że tylko jeden model - Stinger - jest nieprzemakalny i nie łamie się pięta. Czy to możliwe, że moje Bronte też są nieprzemakalne czy po prostu ja za mało w nich chodziłam. Kiedyś kolega wylał mi pół kufla piwa na jeden but i tak samo nie przemiękły. Pięty też nie mam zagiętej.
możliwe ja w swoich chodziłam po zaspach-nie przemokły, ale kiedy się zniszczyły dosłownie wsadziłam je pod kran. wsadzam rękę do środka a tam suche futerko pięta też w porządku, jedynie nad tym zapiętkiem mam takie jkaby marszczenia, ale może to być też efekt wsadzania w buta za szerokich i za długich nogawek od spodni
e8568007f733d5544c729bc90367d4fe20d6da38_65540b4a0b460 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości