|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
wiem, wiem - ja też nie należę do tych łatwiejszych
ma ze mną trzy światy ten mój chłop ![]() tym bardziej, ze często ta jego upierdliwość ustrzegła mnie przed zakupem czegoś uszkodzonego czy przeterminowanego (bo ja łapię coś w biegu, żeby tylko wyjść ze sklepu)
|
|
#2402 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cześć
![]() Poklikam troszkę jutro wieczorkiem, bo na drzemce Alana nie dam rady Dziś małż mi przez ramię zagląda i jakoś tak mnie krępuje to ![]() Kupiłąm dziś alanowi rękawiczki nie przemakalne i szalik bo nie mieliśmy porządnych, jeszcze tylko sanki i możemy ruszać na śnieg Apropo, w Go Sport są suuper(takie jest moje zdanie) sanki, metalowe, z drewnianym siedziskiem i z oparciem za 119zl, bez pchacza. Gdybym dziś nie przyjechałą do Warszawy pociągiem to bym je kupiła od razu. Tam też kupiłam te rękawice za 29,90zł. Tylko chyba przymałe są, niby wzięłam na 18 m-cy a one takie tylko ciutek większe, i nie wiem czy nie wymienić. A i w Go sporcie są kombinezny dla starszaków (unholy) jeśli masz blisko to mo.zesz skoczyć i oblookać, mi się podobały ale niestety cen niepamiętam. Resztę jutro bo nawet was nie poczytałam i nie wiem co tam u was sie dzieje (wszystkie żyją Buziole.
|
#2403 | |||
|
Zakorzenienie
|
mala spi i narazie spokojnie, mam nadzieje ze nie bedzie kaszlec
![]() Cytat:
Cytat:
a wiesz nawet nie czytalam, nie mam pojecia ![]() Cytat:
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
U nas nieciekwie...Kuba chory. Cały dzien goraczkował. Dałam czopek po czym za 2 godziny znow miał 39 stopni. Cały czas popłakiwał i przytulał sie do mnie. Jak pytałam co go boli to mowił, ze głowka i szyja. Zaczyna tez miec katar. Jutro wybieramy sie do lekarza. Mam nadzieje, ze w nocy nie bedzie miał goraczki ![]() Rano zwymiotował kaszę, ktorej i tak zjadł odrobinke. Pozniej juz nic nie chciał jesc tylko chrupki kukurydziane i duuuzo pił. A na kolacje wcisnełam mały deserek z jogurtem - dobre i to. Cytat:
Zmykam juz spac. Oby nocka była przespana. Dobranoc
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowka dla Kubusia wiesz ale Werka nie ma takiego kaszlu typowo- bo w dzien nie kaszle wogole, dopiero dzisiaj jak miala drzemke to kaszlala , zobaczymy jak bedzie w nocy
|
|
#2406 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
bądźmy dobrej myśli
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja kupiłam 3 pary z Biedronki i mi się tak zmechaciły, że masakra Ale Czeko pisała, że coś tam jej spływa w gardełku z tego co pamiętam ![]() Na to się chyba zanosi ![]() Cytat:
nie mogę ![]() no już chyba wiadomo ![]() Cytat:
![]() Amelia walczy w łóżeczku, wczoraj padła o 22, zobaczymy o której dzisiaj ![]() Nie mam nic na mikołaja dla małżonka jutro wygonię go z małą do bawialni, a sama na zakupy polecę, może jakieś fajne bokserki mu upoluję ![]() Robiła któraś taki makaron muszelki wielkie nadziewane serem feta czosnkiem i szpinakiem? wczoraj jadłam muszę przepis skombinować
|
|
#2407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bidulek z Kubaska. Oby noc była spokojna ![]() daj znać jak po wizycie
|
|
#2408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() coś ostatnio Twój Kubuś jakiś taki chorowity się zrobił ![]() Cytat:
![]() ale wiesz, co bywa zaletą może w pewnych okolicznościach stać się i wadą... najwięcej zależy od mojego humoru - jak ja jestem w dobrym nastroju to podśmiewam się pod nosem, ale jak jestem podminowana to mam się czego czepiać ![]() na szczęście mój małż ma też kolejną zaletę - nie można się z nim pokłócić, bo szybko potrafi mnie rozśmieszyć, ugłaskać, udobruchać ![]() ja kiedyś chciałam zrobić takie rurki z nadzieniem, ale w przepisie było sparzyć i mi się one zapadły i nie mogłam już nałożyć do nich nadzienia a Wy jak robicie
|
|
|
#2409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobranoc.
|
|
#2410 | ||||
|
Zakorzenienie
|
uhmmm
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale, ale ... Bartek też tak robił ... i moje też czyscił ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mmmm mam takie muszelki w szafce, ale jeszze nie robiłam ... czekam na przepis
|
||||
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() byliśmy u teściów po prezent mikołajkowy dla Bartoszka ... Oni oczywiśie nie mogą przyjechać, bo pies ehhh Dostał samochód jeapa mikołaja z czekolady i 2 czekolady nadziewane ... no i kaskę na ubranka, bo teściowa nie wiedziała co mu potrzebne ![]() ale u nas wieeeeeejeeeeee! masakra!!! i kurzy w dodatku - a ma czym ... i gałęziami po dachu wali ![]() ............... idę spać, bo widzę że sama zostałam ... dobranoc robaczki |
|
|
|
#2412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No tak nie zawsze ma się ochotę na dowcipy, a co dopiero takie wyskoki małża ![]() O mój też ma tę zaletę ![]() Ja też bym chciała zrobić wczoraj pierwszy raz jadłam u znajomej i niebo w gębie O może to sposób ![]() Na poprawę humorku o
|
|
#2413 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny !
Sorki , ze sie nie odzywam , staram sie czytac co u Was ale na nadrabianie niestety nie mam czasu. Od wczoraj ciesze sie jak dziecko . Moi rodzice przylatuja do nas na Swieta , bilety z Polski do Anglii bardzo stanialy ,wiec kupilismy. Rodzice rowniez sie ciesza przynajmiej nie beda spedzac Swiat sami. Juz czesc prezentow mam kupione... normalnie nie moge sie doczekac.
|
#2414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Świąteczne ceny biletów zawsze przyprawiały mnie o ból głowy
|
|
#2415 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, zdrówka dla Kuby Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
Super wiadomość
|
|
|
#2416 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Tacie kupilam ksiazke o Drugiej Wojnie Swiatowej, no i torbe na narzedzia , bo chcial. Tzowi rekawice do boksu ( bo ostatnio zaczal trenowac ), szwagierce perfum. Jak narazie nie mam pomyslu na prezent dla mamy i szwagra .No i szukam jeszcze jednego prezentu dla ich dwuletniego synka.---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Dobra lece tez juz spac!!! Dobranoc! Mialam dzisiaj pisac prace do collegu i co ? I dupka , ale len ze mnie ...
|
|
#2417 | |
|
Wtajemniczenie
|
no jakoś zdziwiona nie jestem
![]() Cytat:
ja zawsze patrzyłam do Pl bo wolałam nie sprowadzać całej rodzinki do siebie ![]() Fajne prezenty a teraz jest na etapie ścianek i chce zaliczyć jakąś tam koronę nawet nie słucham bo głowa puchnie
|
|
#2418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tia, leń ![]() Cytat:
|
|
|
#2419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no może mój jest z malutkim spoilerem ![]() A Kubuś śpi teraz spokojnie w nocy?
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Różnie, raczej nie, budzi się, bo Mu się przypomina, że smoczek jakiś by się przydał , ale zaraz zasypia ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Dobranoc
|
|
|
#2421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Śpij dobrze
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Mielismy radoche rozpakowujac prezenty z pudelek na Mikolaja i pakujac je do worka, ukladajac w salonie
.(kto widzial przymocowywac jeden samochod piecioma sznurkami do pudelka? Troche czasu zajmuje takie odpakowywanie ) Do nas Mikolaj nie przyjdzie fizycznie , tylko zostawil prezenty kolo kominka ![]() Kazalam sie obudzic jak tylko Antonio wstanei i zanim pojdzie do salonu ![]() , musze koniecznie zobaczyc reakcje. Prezenty sa od nas i od rodziny.Miramej, nie wiem, do kiedy ksiazkowo dzieci spia w dzien, to chyba indywidualne. Znam 1,5 letnie dzieci, ktore nie spia i 4 letnie, ktore spia. 30 letnie tez, ktore potrzebuja snu w dzien vide moj maz (ale teraz nie ma okazji Cytat:
ale poprawilas mi humor ![]() widze, ze moje zmienianie codzienne zmienianie pidzamy, ubran (no nie zaloze niczego, co dotykalo ciala drugi raz), pranie poscieli przynajmniej raz w tygodniu, o recznikach nie wspomne to pikus w porownaniu do twojego meza
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-12-05 o 23:36 |
|
|
|
|
#2423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, i bylo gorzej niz z dzieckiem podaj , przynies, zrob itp. bo Go wszystko boli ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Co ja tu jeszcze robie ? przeciez juz mialam isc spac ...teraz juz naprawde dobranoc .Ach... wiem co jeszcze chcialam Cass zdrowka dla Kubusia , danius tez jeszcze pokasluje.
|
|
#2424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpadnij jutro i napisz, co slychac po wizycie ![]() Cytat:
![]() Moi rodzice nie moga przyjechac, bo jest babcia.
|
|
#2425 | ||
|
Wtajemniczenie
|
a ja już w pracy :/ Cytat:
po prostu nadziewasz surowe a potem polewasz sosem /np. beszamelowy, pomidorowy, nawet o śmietanie gdzieś czytałam) i siup do piekarnika ja robiłąm z mielonym, papryczkami i mozarella Cytat:
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Chciałam Was wczoraj nadrobić, ale mój Dzidź zaczął szaleć i nie miałam nawet szansy, a wieczorem się okazało że dziś będzie nowa szafa więc przeprowadzkę rzeczy zaczęłam no i padłam...teraz muszę się zabrać....w weekendy zawsze spokojnie, a pogoda się zepsuła i tyllle mam do nadrabiania
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
i nie wychodzi twardy ten makaron?
ile czasu zapiekasz? Cytat:
nauczył się stawiać kręgle pluszowe i teraz wszystko chce stawiać, a ten misiek nie chciał - ale Tomek twardo kombinował cały wieczór z małymi przerwami ![]() mój niestety nie zmienia co tydzień pościeli i ręczników - tu jest facetem typowym i jak ja nie zmienie to chyba do pierwszego smrodku by leżała małż ma kilka takich sprzeczności jeśli chodzi o porządek i czystość ![]() powtórzę pytanie - ile czasu zapiekasz i w jakiej temperaturze?
|
|
|
#2428 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Powiem jeszcze że było naprawdę ekstra...impreza pod tytułem...jak za czasów PRL...Babcia klozetowa w toalecie wydająca papier toaletowy na rękę
wymiatała![]() No i pierwszy raz w życiu dostałam w twarz od faceta zupełnie przez przypadek, ale w sobotę szczęka mnie jeszcze bolała...za to nowy kolega( ) tak mnie przepraszał że wybaczyłam mu od razu wytańczyliśmy się i jak stwierdził...jego to bardziej boli bo w życiu na kobietę ręki nie podniósł... generalnie faaaaaajnie było![]() Droga powrotna też była niezła...wracaliśmy w 5 z kumplem...ja z tyłu na środku..na jednym ramieniu jeden kolega na drugim drugi ale wesoło było Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() :s lina: albo w naleśniku![]() :s lina:fajne święta się zapowiadają Cytat:
.................. A w ogóle to noc tragiczną miałyśmy, zresztą poprzednią też co pół godziny chyba Zu budziła się z płaczem i mnie wołała nic się nie wyspałam....w sobotę zasnąć też nie chciała, a jak już prawie zasnęła to trzymając mnie za rękę i ciągle powtarzała "Mama...chyba bała się że mnie nie będzie jak w piątek![]()
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie Zu chciała też robić porządki
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaha i jeszcze wczoraj miałam akcje płacz w wannie...Zu odkryła Psa który tańczy (kupiłam jej jak była mała, ale jak zaczęła być bardziej rozumna to się go zaczęła bać, więc schowałam), chodziła z nim cały dzień, a jak miała iść się kąpać to tylko z nim...Babcia z psem siedziała w łazience żeby Mała go widziała...ale dużo nie pomogło, płacz był straszny aż jej go nie dałam
a od rana pierwsze co to psa szukała...ehhhh
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

, każdy ma jakieś swoje dziwactwa 

rzeczy mam w rękawie tysiące, ale to nie ten wątek

muszę przepis skombinować
bidulek z Kubaska. Oby noc była spokojna
daj znać jak po wizycie 

i jeszcze jaka zlosc jak nie moze chwycic 

NIE LUBIĘ TROLLI