|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Żonki 2010 o małych wielkich sprawach
U mnie nie ma śniegu, ale narazie niech nie pada, bo w sobote jade do kolezanki odwiedzic ją i jej synka, a mam 60 km. w jedna strone do przejechania, to wole bez sniegu jechac
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie moge sie doczekac Świat BN : A swieta BN były dla mnie męczarnią A teraz sama siebie nie poznaje ![]() To chyba sprawiło to, ze to będą pierwsze wspólne, prawdziwie rodzinne święta z Tz, no i we wspólnym mieszkanku, przy swojej choince udekorowanej po naszemu ![]() To się chyba nazywa "Magia Świat" - wreszcie zaczynam ją odczuwać
|
|
|
#213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#214 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie śnieżek troszkę popadał
, jutro ma byc więcej Dziewczyny ja tak jak Wy Świąt już się nie mogę doczekac, w tym roku wypada Wigilia u teściowej (jeżeli będę mogła jechac) - podzieliliśmy już to kilka lat temu, jeden rok u rodziców jeden u teściowej. Czekam też na te Święta, bo wtedy powinnam już poczuc pierwsze porządne kopniaczki od maleństwa
|
|
|
#215 | |
|
Zadomowienie
|
My zrobimy tak, że będziemy na dwóch Wigiliach, z każda z rodzin troszkę poświetujemy. Dobrze, ze mieszkamy blisko siebie to nie będzie to zbyt kłopotliwe
![]() W sumie to jeszzce nie wiem, czy maz nie bęzdie miał słuzby w te dni świateczne ![]() Cytat:
Tez bym się nie mogła tego doczekac
|
|
|
#216 |
|
Wtajemniczenie
|
Atilko
Życzę powodzonka -wiadomo, nie dziękuj :PJa też już folikuje- 2gi miesiąc :P bo wskazane 3 przed ciążą, a już liczyłam kiedy w styczniu mam płodne by rozpocząć działanie U nas lekko prószył śnieżek, i przymarzł mi zamek i nie mogłam wejsc do auta, a jak otworzylam, to nie chciało się zamknąć :/ i jak w końcu je zamknęłam, to wsiadałam i wysiadałam cały dzień przez pasażera- hehe. A z Wigilia to nie wiem, ale chyba ten rok zrobimy tu i tu, a od przyszłego na zmiane, bo mamy miedzy rodzicami 40km. Zobaczymy, co wyjdzie. Mój tż za 14min ma ur :P Zabieram go jutro do hotelu spa na wellness ![]() Ale jeszcze o tym nie wie :P Mam nadzieję, że niespodzianka się spodoba.
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
hej, dawno mnie tu nie było, ale broniłam się i nie było czasu na forum
![]() Ale udało się i mam inż przed nazwiskiem
|
|
#218 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#219 | |||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
dobry ten tekst ![]() Cytat:
Myślę, ze prezent bardzo trafiony Cytat:
![]() Zaglądaj częściej
|
|
|
#220 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajny pomysł z tym wellness, chyba każdy by się cieszył ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupujecie coś bliskim na mikołaja? moja siostra ma małe dzieci i właśnie taki Mikołaj przyjdzie do nas za tydzień
a dalej nie wiem co kupić![]() a tak poza tym, jesteśmy ponad 3 miesiące po ślubie i jeszcze nie otworzyliśmy prezentów dalej nie wiemy co tam jest
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Ło, ze tez Was nie korci, my nie zagladalismy do kopert odrazu i kazdy sie dziwił, a tu do prezentów i 3 m-ce.... Niezle
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz jesteśmy w złych stosunkach z teściami, nie jeździmy do nich, a prezenty są u nich oczywiście mam ochotę wiedzieć co tam jest ciekawe kiedy zajrzymy
|
|
|
|
|
|
#224 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny... ale zima! Już tęsknie za latem
Dziś nawet nie odkopałam samochodu, bo i tak bym nie wyjechała...
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez zima pełna parą, z okna ładnie wygląda, ale na dworze juz nie jest tak fajnie
|
|
|
|
|
#226 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie sierpniowe żonki
ja także 21.08.2010r. martaiprzemek.pxd.pl |
|
|
|
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
bryA jak tam atmosfera świąteczna? Załapujecie? Prezenty kupione? Ja nie mam kiedy na miasto się wybrać :/ A był u was Mikołaj!? Ja byłam grzeczna :P bo przyszedł
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2010-12-06 o 09:16 |
|
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
U mnie tez był
Atmosfera świąteczna juz jest właśnie szukam fajnych świątecznych przepisów... a po prezenty zostawiam sobie na sobote...
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do mnie też przyszedł wczoraj Mikołaj kupiłam każdemu prezent i mam już to przynajmniej z głowy.. teraz zostały zakupy typu "spożywcze" i sprzątanie... i koniecmartusia351 witaj
|
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A witam witam... Zazdroszcze kupionych prezentów mi jeszcze trochę zostało... w tym tygodniu planuje już kupić pozostałe prezenty i zabieram się za pierniczki.... ale przyznam że ten tłum w sklepie już mnie przeraża no i jeszcze nie wymyśliłam prezentu dla chrześnicy męża wszystkie fajne zabawki są 3+ a mała ma roczek... może macie większe doświadczenie...
|
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tym że zabwki są 3+ się nie sugeruj, bo wiele zależy od dziecka jak się rozwija i jak radzi sobie z rzeczami, Mam chrześnice która w niedziele kończy roczek, na roczek kupiłam jej małą owcę na biegunach dla małych dzieci, pchacza (bo takie dzieci już zaczynają chodzić), miękkie klocki z wypełnieniem powietrza, lalke z wózkiem, wiem że jej babcia ma kupić takie duże naczynia do zabawy. wcześniej jak była u nas we wrześniu dostała organki na baterie z odgłosami zwierząt i to jej się bardzo podobało- mimo iż zabawka pow 3 lat. dostała też laptopa dla sześciolatków - bo jak widzi prawdziwego to aż piszczy dziecko ![]() wiec naprawdę nie sugeruj się oznaczeniem tylko zapytaj po prostu jej rodziców czym się lubi bawić i to jej kup !! czasem najprostsza zabawka jest najlepsza i nie musisz na nią majątku wydawać !! to mogę ja pomóc ![]() pozdrawiam
|
|
|
#232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mała już chodzi od jakiegoś czasu i jeździki wózki klocki... ona to wszystko ma ale rzeczywiscie taki laptop byłby niezły też lubi bawić się prawdziwym... |
|
|
|
|
|
#233 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam martusia351
![]() Widzę, że i do sierpniowych żonek dotarł temat świąt . Ja powoli prezenty kompletuje, głównie przez internet . Najbardziej to mnie przerażają w tym roku porządki przedświąteczne, bo nadal większośc czasu spędzam w łóżku . Ale w tym roku nie zamierzam się tym przejmowac, dzidzia jest najważniejsza.Dziewczyny zapomnialabym się pochwalic, nie musialam na kopniaczki czekac do świąt - już od tygodnia są, maluszek daje znac, że mieszka w brzuszku Bylismy na usg w tamtym tygodniu, lekarz już wie co będzie, ale na razie nie chcial zdradzic - nie chce się potem wycofywac jakby co . A mój Tż cały czas powtarza: "kto tam mieszka? Tymek - koleszka"
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2010-12-06 o 18:36 |
|
|
|
|
#234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my z kolei powoli zaczynamy się zabierać do dzieła (zostalo mi juz tylko 5 tabletek anty) potem chwila przerwy i mam nadzieje ze szybko się uda
|
|
|
|
|
|
#235 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jak będzie chłopczyk to ma być Tymek ?? Jej, jak fajnie że już czujesz ruchy,to był taki przed Mikołajkowy prezent ![]() Ja narazie nie wiem, czy nam się coś udało zdziałać, czekam do dnia spodziewanej @ , a póżniej testowanie Tż bardzo spodobały się staranka, ciągle pyta kiedy mam owulację ![]() Jakoś ma wtedy większego powera ![]() My juz wczoraj ubraliśmy choinkę Tż nie mógł się doczekać i wczoraj o 22 dokonaliśmy tego ![]() Jeszcze Mikołaj nie nadszedł a choinka już była
|
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
A to chyba typowe dla wszystkich mężczyzn, bo my dopiero zaczęliśmy planować starania, a mój już planuje.... ostatnio sprawdzal w kalendarzu kiedy będe miała owulacje mimo że jeszcze nie skonczylam tabletek brać.... pomijam już fakt że nawet wybrał wózek... Nie wiem co zrobi jak trafią nam się bliźniaki bo jego godziny poświęcone na szukanie fajnego pojazdu dla niemowlaka okażą się daremne....
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, tak naprawdę to ja miałam wybierac imie dla chłopca, a Tż dla dziewczynki, ale okazało się, że on już sobie powybierał, caly czas je powtarza i już się przyzwyczaiłam .Atila strasznie trzymam za Ciebie kciuki kochana, żeby się udało
|
|
|
|
#239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My dla dziewczynki wybierzemy Aleksandra, a dla chłopczyka ja obstawiam Kacper, Jakub, ale Tż się znowu nie podobają. Wiec co do wyboru imienia dla chłopczyka to nic nie uzgodniliśmy, bedzie potrzeba to wtedy się zdecydujemy ![]() Byłam dziś u mojego gin który mnie przywitał "Witam Pani Natalio i jak tam pojawiła się miesiączka czy nie ?" ![]() Stwierdził, ze za wcześnie jest by wykonać USG, także jak nie bede miec @ w spodziewanym terminie (czyli już, na dniach) to za tydzień mam się zgłosić i zrobimy wtedy USG i będziemy "szukać ziarenka piasku" - jak to powiedział mój lekarz ![]() Takze @ a kysz, poszła
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bede trzymac kciuki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.

A teraz sama siebie nie poznaje 

, jutro ma byc więcej
Czekamy na Ciebie fasolko

kochana, żeby się udało