|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka"
Cytat:
Kto faktycznie będzie chciał wyjść ze złej sytuacji, stanie na głowie by z niej wyjść. A kto będzie chciał w niej tkwić, to nie ruszy się z miejsca. Tylko że czasami potrzeba motywacji i kopa a jak już pisałam, kosmetyki czy firmowe buty to tylko chwilowe rozwiązanie żeby zacieszyc banana przez pół godziny a potem iść ryczeć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wiosna.org.pl/main/pl/sec...rticle/552.htm Pogadanki z ginekologami o antykoncepcji prowadzi inna fundacja. Możecie zostać ich wolontariuszami jeśli chcecie.
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2010-12-05 o 21:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 | ||
Zakorzenienie
|
Żałuję, że włączyłam się tu w wątek
![]() Cytat:
![]() No jasne że tak, przecież na całym świecie są tacy ludzie. Ameryki tutaj nie odkrywam... Cytat:
![]() Jak ktoś chce, to do wszystkiego się przyczepi. Do każdej akcji: czy to zwierzętom, czy to dzieciom, czy pijakom, czy bezrobotnym. A nawet opiece socjalnej się dostanie. Za to, że za mało daje. A tak pomoc też bez sensu. Bo to tylko chwilowy banan na twarzy. Edytowane przez Seona Czas edycji: 2010-12-05 o 21:57 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie ![]()
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
Muszynianko ja tu mówię o ludzich, którym swiat runął a ty się nabijasz.
Mówię o ludziach, którym świat się zawalił a ty przytaczasz listę zyczeń zupełnie innej grupy ludzi. każdy ma prawo do marzeń jesli już chodzi o te listy zyczen ![]() A ty jak widzę masz niestety male pojęcie o tym jak system funkcjonuje i o tymj ak się biedę dziedziczy, jak zyciepotrafi zaskoczyć. Świetnie się siedzi zapewne w ciepłym domu i klepie posty prześmiewcze na wizazu. Widzisz ja pracuję z ludźmi, których socjal (nie w Polsce, a w UK) czasami jest wyzszy niz moje wynagrodzenie. W Polsce socjal jest zaden, jesli mówimy o godnym poziomie zycia.
#456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#457 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jakoś na to kasa się znalazła...cud jakiś czy co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
tak super się klepię, już pisałam, że w moim złotym domku na złotej nóżce na złotej klawiaturce na moim złotym iPadzie to się najlepiej klepie prześmiewcze posty. acha, siedząc oczywiście w złotych kozaczkach śmiem nadmienić. Q@#(_%$@W#*(TSEFS. ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
ty myślisz że przeciętna pensja pozwala by osoba SAMOTNA mogła normalnie żyć? Zarabiasz 1600 zł na rękę i co? Wynajem kawalerki 700-100 zł w dużym mieście, plus opłaty. Zostaje ci na suchy chleb i bilet miesięczny. Nie no ale to socjal leży i piszczy. nadmieniam ze 1600 zł to i tak nie każdy zarabia, 8 zł/h na rękę, czyli koło 1250 miesięcznie, to jest buahaha a nie pieniądze jeśli ktoś chce się usamodzielnić. no ale tak, wiadomo, że socjal to worek bez dna i zawsze będzie mało. Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2010-12-05 o 22:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie żaden cud. Tylko tak ten styl konsumpcyjny działa i to, że nie mając dochodu mozna sobie wziąć umowe na telefon, cokolwiek. Bo przecież taki telefon to własnie oznaka tego jak komu sie powodzi. są równiez takie przypadki. I to jest dramat, bo jak ludzie się napatrza na takie rodziny to im sie odechciewa pomagać. A przecież kazdy przypadek jest odrębny i indywidualny. Wracajac do kwestii dzieci: nie wina dziecka, że ma matkę co woli sobie telefon kupic zamiast buty dziecku, przez co jesieniom młode w sandalach biega.
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
Tak zwany socjal to nie są pieniądze znikąd. Donald z Bronkiem ich nie drukują nocami w Mennicy Państwowej
![]() ***luna, nie otwiera Ci się nóż w kieszeni na to, że ktoś dostaje socjal wyższy lub porównywalny w Twoją krwawicą? Przecież nic dziwnego, że wtedy się nie opłaca pracować. Ale Wielkiej Brytanii to się chyba potężną czkawką te socjale teraz odbijają, z tego, co słyszałam... |
![]() ![]() |
![]() |
#462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
Brak mi słów w tym wątku. Opieka socjalna źle że daje, że za mało, że za często, że powinno być tylko 3 razy, że żadnych paczek, że paczki ok, ale nie z telefonem i kurtką z futerkiem.
Czasem taka głupota jak drobny prezent z takiej paczki to właśnie będzie taka wędka. Muszynianko, znam sama 3 przypadki takie, z dalekiej Afryki. Wystarczyła kolorowanka. |
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to?
![]() |
#465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech cię tak nie strzela. Zarobki w polsce sa różne, zyje się róznie. W porównaniu z krajami UE jest wręcz kiepsko. A socjal lezy i kwiczy. Pisząc socjal mam na mysli nie tylko zasiłki dla osób nie pracujących, ale takich,które mają dochód bardzo niski. Nie trzeba miec stawki głodowej by zrozumieć, ze zasiłek rodzinny w Polsce to coś irytująco niskiego. Niewiadomo na co to przeznaczyć ![]() Socjal w UK chodź wcale nie najbardziej rozbudowany zapewnia standard zycia na bardziej niż godnym poziomie. Taki zasiłek rodzinny daje możliwość na zakup pieluch czy mleka na dziecka. A co do twojej wygodnej pozycji. nic złosliwego; po prostu ciężko zrozumieć pewne mechanizmy jak sie w nich aktywnego udzialu nie bierze, nie brało i pewnych rzeczy nie doświadczyło.
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
I tyle. EOT. Wyłączam subskrypcję tego wątku. Nie widzę sensu dalszego przebywania tutaj.
Każdy broni swoich racji i nikt nie przekona mnie, że takie akcje są zbyteczne. Uważam, że im więcej tym lepiej. Na przeróżne cele. W różnym czasie. |
![]() ![]() |
![]() |
#467 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak, paczki są super. Są. Naprawdę. Gdyby mnie było stać sprezentowałabym pieluchomajty albo radio starszej pani (takie prośby się pojawiły) albo teatr dla dzieci. Albo książki. Albo świąteczny obiad. Ale nigdy w życiu nie podjęłabym się paczki pt "mamy 10 dzieci, wychowujemy 31 26 23 21 [...] latków. marysia chce kurteczke z futerkiem aniula kosmetyki z avonu [...]" bo to wydaje mi się kompletnie takie niezbyt. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
Nawet jeśli, to nic trudnego trochę pomyśleć, co by było gdyby... przecież każdy z nas jest świadomy tego, że kiedyś sam się może znaleźć w naprawdę trudnej sytuacji.
#469 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra odpowiem treściwiej: jak już piszesz moją autobiografię, to odszukaj temat pt alimenty rodziców dla dziecka a potem przejrzyj co powiedziałam co piszę i jaka jest moja fajna historia. z resztą to nie temat o mnie. kwiaty bogactwa moja droga, bogactwo. moje bogactwo ma się tak świetnie że nawet nie zdajesz sobie sprawy. opływam w zajefajność. ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
mama "Bieda panie, bieda okrutna" i rzut kamery na 9 osób które pisze smsy :P Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2010-12-05 o 22:27 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś tym co masz. To co czlowiek je, ile listów od komornika przychodzi, ile dlugów do zapłacenia to już nie wazne. Zaczyna sie od zaciągania pozyczek na swięta: by dziecko dostalo gadżet albo nawet kilka. (bo mieć musi). od kart kredytowych rozdawanych tak po prostu z oprocentowaniem z kosmosu. od tego, że zdolnosci kredytowej w wielu miejscach sie nie sprawdza solidnie. W UK organizacji chrytatywnych jes tod groma i trochę, a nadal pojawiają się ludzie,którzy twierdzą, ze jak ich nie stac na kilka prezentów pod choinke dla dziecka to pójda i ukradną. I tacydla,których biedny jest ten co nie ma telewizora na pół sciany. I to jest inny rodzaj biedy, niz ten o którym myslimy, gdy chcemy komus dać chleb czy mleko.
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
Nawet temat pod ręką był
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A co do samej wielodzietności jako takiej, to raczej nieładnie karać dzieci za błędy rodziców. I bez tego mają trudniej. I czemu ironizujesz/trywializujesz ''choroba alkoholowa''. Masz kasę, możesz dać bez żalu, to co ci szkodzi. Niech się takie dziecko też ucieszy. Ogólnie Muszynianka trochę mieszasz; to może jak Ty jesteś dorosłą kobietą na utrzymaniu rodziców z ktorymi się nie bardzo dogadujesz, to może sama nie zasługujesz na to, by mieć miłe święta. ;-) Taka uszczypliwość tylko, bo tak nie myślę i nie życzę. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-12-05 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
muszynianko przecież ja od początku mówię, ze warto pomagać mądrze. 9juz pisałam co mam na mysli w tej kwestii)
Madre pomaganie np. alkoholikowi to m.in ustalenie zasad: przyjdziesz pijany, drzwi zastaniesz zamkniete itd. nie mówię, że jesteś zamozna. Mówię, że jest wygodnie pisać posty z ciepłego domu. O wiele wygodniej niz z zimnego centralnego albo innego fantastycznego dworca w Polsce. Człowiek w potrzebie zasługuje na pomoc.
#476 | |
BAN stały
|
Czemu zainteresowana Twoją biografią, najpierw sobie nie żałujesz prywaty odnośnie swojej osoby, a potem wiecznie wyskakujesz z takimi tekstami jak powyżej, ilekroć ktoś coś wspomni;-).
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to chyba jest sedno. Nianczenie osoby uzalenionej ma niewiele wspólnego z pomoca.
![]() |
#479 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bądźmy realistami. to nie jest zawsze tak proste, nie ogranicza się do zamykania drzwi. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (przecież jak ludzie takie rodziny widzą to się do pomocy zniechęcają i przez to właśnie ucierpią ci, którzy tej pomocy naprawdę potrzebują.)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.