|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
![]() jeszcze fajnie,bo znalazłam drewniane w kolorze schodów też z tej firmy A my pokimałyśmy,wyłączyłam i wyciszyłam wszystkie telefony i jak wstałam to patrzę,a na komórce 6 połączeń od tż-wystarszony moim nieodbieraniem dobijał się,bo myślał,że coś nam się stało ![]() Chciałam wyjść z małą na spacer,ale taka zawieja u nas,że strach. Dziewczyny co dostałyście na kaszel dla dziecka,boja stodal i dalej kaszle,nic nie pomogł.Mi też nie pomaga.
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Oliwka jak dla mnie dobry pomysł z tymi słoikami . a jakby miał za mało to możesz coś dorobić sama na bazie składników tych co jest w słoiku
Cytat:
Oli nic nie dawałam bo nigdy nie było potrzeby , trzyma się skubana nawet kataru jeszcze nie miała
|
|
#1833 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam jeszcze pytanie,bo z tego co pamiętam to tormentiolu nie należy używać ze względu na zawarty w nim kwas borowy tak?
w linomagu tez jest kwas borowy ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie mówią że jabłko .
|
#1835 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
tylkooliwka... u nas było uczulenie na buźce starszne na pomidory.
musiałam kilka dni natłuszczać.. np. dobry jest Atoperal Baby.. krem.. ale ok 25-30 zł zeszło po ok 3-4 dniach.. wiec z ta eliminajca troszke ci zejdzie .. kazdy produkt musisz sparwdzić..w sumie nie kazdy tylko te w ostatnim czasie nowe i prawdopodobnie uczulajace.. bo jabłka jak ania pisze raczej odpadaja... teraz musz odstawic nowe.. i dania proste podawac marchew pietruszka seler i np. piers z kurczaka ewent. ryż... to podstawa poczekac jak zejdzie z buźki i wtedy wprowadzac nowy i tak tez poczekac 2-3 dni czy cos nie wyjdzie.. tak robiły moje kolezanki moze ty to wiesz.. ale napisałm ![]() SPEŁNIŁAM OBOWIĄZEK ...
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Drcron Juleczka świetnie wygląda w nowej fryzurce Dziewczyny dzięki za pochwały co do postepów Mika ale ja to się chyba muszę bać już. Co do schodów to ja też mam te z przerwami i jeszcze bez poręczy i tu się pojawia problem z wstawieniem bramki , trzebaby najpierw wstawić słupek na dole żeby do niego przymocować bramkę bo inaczej się nie da więc nie wiem co zrobimy na razie nam pozostaje nie spuszczać go z oka.Co najlepsze dla niego to super zabawa bo ucieka do schodów i się patrzy czy ktoś widzi i go goniJa na kaszel daję pyrosal ale też coś nie pomaga.Jutro jadę do lekarza . Dzisiaj w nocy Miko się obudził i półtorej godziny płakał i co najgorsze musiałam go nisić bo jak próbowałam odłożyć to ryk był jak nei wiem co.I cały czas mu tak charczało w gardełku , tak jak się nieraz chce odkaszlnąć , a jak tu dziecku powiedzieć żeby odkaszlneło , no masakra podejrzewam że mu to strasznie przeszkadzało.Już go po pleckach poklepywałam i nic nie dało , w końcu jakoś usanął ze mną oczywiście, także nocke mieliśmy super. ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Tylkooliwka tak ze względu na kwas borny, ale ja jednak raz uzywałam tormentiolu jak już nic nie działało na odparzenia , a Ty chciałaś na co na te poliki? A może jakby jakies wapno do picia , jest jakies dla dzieci? może jakbyś w aptece zapytała. ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Ania ten mucosolwan jest bez recepty? a od jakiego to wieku? ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cigi za postępyFasolka ja bym to zgłosiła do allegro no co za chamy Dziewczyny co do pchaczy to nie wiem jak innych firm ale ten co my mamy VTECH to jak dla mnie za szybko jeździ i nie da rady zblokowac jakoś kółek żeby zwolnił i wg. mnie jest dla dzieci które juz chodzą bo mój Miko za nim nie nadąża i nogi mu w tyle zostają.Tak prowadzany za ręce chodzi , ale za dwie a jak chcę go za jedną prowadzić to on cyk i już na tyłku siedzi i przy tym pchaczu też nei za bardzo chce. |
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=libra777;23584802]Witam
![]() Drcron Juleczka świetnie wygląda w nowej fryzurce Dziewczyny dzięki za pochwały co do postepów Mika ale ja to się chyba muszę bać już. Co do schodów to ja też mam te z przerwami i jeszcze bez poręczy i tu się pojawia problem z wstawieniem bramki , trzebaby najpierw wstawić słupek na dole żeby do niego przymocować bramkę bo inaczej się nie da więc nie wiem co zrobimy na razie nam pozostaje nie spuszczać go z oka.Co najlepsze dla niego to super zabawa bo ucieka do schodów i się patrzy czy ktoś widzi i go goniJa na kaszel daję pyrosal ale też coś nie pomaga.Jutro jadę do lekarza . Dzisiaj w nocy Miko się obudził i półtorej godziny płakał i co najgorsze musiałam go nisić bo jak próbowałam odłożyć to ryk był jak nei wiem co.I cały czas mu tak charczało w gardełku , tak jak się nieraz chce odkaszlnąć , a jak tu dziecku powiedzieć żeby odkaszlneło , no masakra podejrzewam że mu to strasznie przeszkadzało.Już go po pleckach poklepywałam i nic nie dało , w końcu jakoś usanął ze mną oczywiście, także nocke mieliśmy super. QUOTE] My też mamy pyrosal,ale jest taki w smaku obrzydliwy,że małej było mi szkoda jak jej wmuszać musiałam,pózniej zamieniłam na stodal i w sumie dzisiaj już jej się ten kaszel skończył i katar też. O rany to wy straszne te schody macie(biorąc dziecko pod uwagę)coś musicie wymyślić ja już bramki mam wybrane-chociaż to z głowy.Jak ja kocham niezapowiedzianych gości w dzień kiedy się nikogo nie spodziewam i latam w piżamie mam nauczke na drugi raz...
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj byłam na zawodach strzeleckich i uzyskałam II miejsce dla pań, heh najlepsze było to że panie nie dostawały medali(nawet dzieci dostawały) a dostalam w nagrode dużą torbe przypraw kuchennych i drewniane łyżki , oczywiście inni podostawali, takie porządne zestawy długopisów, i nie wiem co jeszcze, a panie od I-IIImiejsca przyprawy
|
|
|
#1840 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwka wiem że miałam wstawić ale mój tż okupuje kompa bo 17 grudnia ma exam i stale się uczy. Ale już wstawiam mojego czerwonego uślinionego pulpeta. Plus moje dzieci na pierwszym śniegu jeszcze w listopadzie bo teraz to jest 1000 razy tyle tego białego puchu
![]() Mama koleżanki Hani dała mi wczoraj siatę ciuszków po swoim synku Także poprałam i Dyziek ma dodatkowo kombinezon jednoczęściowy (miałam do tej pory tylko jeden) Ogólnie to jestem załamana tempem rośnięcia syna mego - On już teraz chodzi w po Hankowych ciuchach, a Ona w nich chodziła jak miała ponad rok... wczoraj byłam w tesco i kupiłam Mu 3 bluzki z długim na 1-1,5 roku. Jest promocja na Disneyowe rzeczy ![]() A może któraś wie gdzie jest teraz promocja na pampki??\ madzia gratulacje!! Ja zawsze marzyłam o pójściu na strzelnicę ale póki co nie było mi to dane Nagroda bomba Facetom powinni taką dawać coby ich troche do kuchni zagonić
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-12-05 o 18:31 |
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka, u nas chyba podobnie te policzki wygladaja wlasnie- ja na razie stawiam na pomidora, jadla 3 dni z rzedu, od wczoraj nie je i chyba jest lepiej-sprobuje podac za jakis tydzien, poltora i sie wyjasni czy to od tego
|
#1842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dwóch lekarzy powiedziało że masa dzieci tak reaguje na wiatr, ale tydzień Dyziek nie wychodził i też miał Wczoraj i dzisiaj już spacerowaliśmy. Paniki siać nie będę - 14 grudnia idziemy na pneumo to podpytam.
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
no wlaśnie suche i albo mniej albo bardziej czerwone-ale dzis i wczoraj po poltoragodzinnych spacerach na dworze nic takiego nie miala-normalne rumience, ale takie zdrowe, ktore w domu ladnie zeszly i spokoj. Wczoraj na noc posmarowalam jej bepanthenem.
|
#1844 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczaka bym nie dawała ale indyka , kurczak bardziej wchłania wszystkie hormony jakimi jest karmiony , indyk dla dzieci bezpieczniejszy dla nas zresztą też lepszy . No chyba że ktoś ma z dobrego źródełka . Cytat:
chyba wszystkie pchacze tak zasówają . Przy schodach mozecie postawić osłone jak na kominek . one sa dośc ciężkie i jej nie przestawi a nawet potem jakby przestawiał to zawsze jest chwila na to żeby dolecieć do dziecka ![]() Mucosolvan jest na recepte nie wiem od jakiego wieku ale ja podawałam Szymkowi jak miał koło 7 miechów . trzeba by czytnąć ulotke , mam jeszcze jeden do inhalatora ale ten już jest na recepte. stosowałam jak tylko się kaszel pojawił i zaraz było po . Cytat:
hehe uśmiałam się z tych przypraw . Twoja mina pewnie bezcenna Cytat:
![]() Ty mi ciuszki po Hani ja Tobie po Szymku ![]() A my na basenie byliśmy dziś . fajnie było bo pusto otworzyli już lodowisko i kazdy na łyżwy jedzie a nie na basen . Ola już super daje sie zanurzać pod wodę , a jak się ją wyjmie ładnie wode wypluwa . Zatrybiła o co kaman i się cieszy strasznie w wodzie
|
|
#1845 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nic dzisiaj zakupiłam 10 słoiczków 1 rodzaju obiadu i deserku,tylko nie wiem co mu na śniadanko dawać może sinlac i zmieniłam płyn do mycia wróciłam do hippa on był tym myty od początku i zobaczę Cytat:
ja mam pchacz ale z niego da się zrobić też siedzonko i narazie Daniel bawi sie tymi pierdułkami z przodu a czasami go sadzam i jeżdzimy po całym mieszkaniu a on ma radochę ![]() Cytat:
ja bym była zadowolona z przypraw![]() Cytat:
Cytat:
Nieźle Oleńka sobie radzi,ja sobie narazie basen odpuściłam. właśnie-Minka wzywam!!!!!!!!!!!!!! |
|||||
|
|
|
#1846 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko ja musiałabym zwieść ciuszki od mamy ze strychu ![]() Zazdroszczę Wam tego basenu!! Ja jakoś się zebrać nie mogę by chodzić regularnie I jak teraz takie duże już dziecko uczyć nurkowania...?Cytat:
Ja sama nie wiem co z tym robić... nikt mi nie powiedział że to może być uczulenie na coś w pokarmie ... To jest suche więc smaruje Mu albo maścią witaminową albo diprobase, a jak idziemy na dwór to kremem z Bubchena. Mrowak mi podsunęła pomysła że to może z powodu kaloryferów i suchego powietrza więc teraz stosuje nawilżacz i zobaczymy ...
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka - to jak coś musimy się kiedyś umówic bo Szymek ma bardzo dużo ładnych rzeczy a nie wszystko Oli założe . Mam dużo rzeczy z HM , tesco , nexta itp. Pumy tez mam troszkę . także pewnie by ci się coś spodobało
Tylkooliwka - no królik albo indyk byłby najlepszy narazie kurczaka sobie odpuść . nawet nie musisz całego ale chociac cycki z indyka . Ja ostatnio małej czestp rybke sama robie , bo jakoś nie mogę trafić tych słoiczków z rybka , a mała bardzo lubi Ola mi się wydaje że ma jakąś łagodną atopie bo ma suchą skórke czasem na brzuszku łokciach , nózkach ale to sa raczej takie suche placki , a policzki ładne ma , smaruje jej cały czas . Raz jest lepiej raz gorzej
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2010-12-05 o 21:43 |
|
|
|
#1848 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zakładaliśmy nowe schody to nie brałam pod uwagę tego że kiedyś będę miała jeszcze dziecko a podobały mi się bez poręczy i nei chciałam jej zakłądać , jeszcze nie wiem co zrobię Cytat:
Gratulacje a nagroda to jakas aluzja![]() w sumie ja bym sie ucieszyła bo mam hopla na punkcie przypraw różnistych Cytat:
Cytat:
Ja stosowałam linomag przy pierwszym dziecku cały czas a kwas borny polecali do przemywania sutków przed karmieniem To fajny ten pchacz macie u nas tak się nie da można jedynie odczepić ten panel grający . A my dzisiaj cały dzień wszyscy przespalismy , na szczęście gości nie było |
||||
|
|
|
#1849 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak na chwilę. Napiszę tylko, co mój mężo myśli o kwasie bornym. Ja się nie znam, więc się nie wypowiem. Nie powinno się go stosować, jeśli dziecko ma skłonność do alergii. Przy zdrowyn dziecku stosować można. Ma też właściwości antyseptyczne. Przenikanie przez skórę, nie jest do końca udowodnione (chyba że moczy się w wannie z kwasem
). Wchodzi on w skład maści pośladkowej, którą przepisują pediatrzy (mężo robił ją wiele razy, mamuśki bardzo chwaliły). A tak w ogóle, to każdy lek jest w jakimś stopniu szkodliwy, nawet witamina C .A tak wygląda uczulenie u Michała. Na razie natłuszczamy, chyba pomalutku zaczyna schodzić.
Sierpień 8W - 406 km Wrzesień 1W - 87 km Edytowane przez april28 Czas edycji: 2011-01-08 o 00:52 |
|
|
|
#1850 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
Cytat:
Dziewczyny może znajdziemy jakiś wspólny mianownik? Może napiszcie:mniej więcej co je,na czym śpi,w czym pierzecie ciuszki,w czym się kąpie,jakie mleko pije,nie wiem co jeszcze... wydaje mi się,że to nie od suchego powietrza bo u mnie nie jest tak bardzo sucho mieszkam w starej kamienicy to może nie smarować linomagiem? Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-12-06 o 08:40 |
|
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
tz umowe podpisal wiec ma dodatkowa prace . Z jednej strony fajnie ale z drugiej jeszcze zadziej bedzie w domu( o ile to mozliwe) Bylismy wczoraj po ten skuterek dla malej i sie okazalo ze oparcia nie ma wiec dupa blada , albo kupimy sanki albo zostaje wozek jedno z dwoch a mielismy nie kupowac, jeszcze tesciowa ma poszukac bo moze sie oparcie znajdzie . Moja tez ma caly czas nie na policzkach ale tak bardziej z boku i walcze i walcze i nadal nie mam pojecia co to;/ ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- u mojej to wyglada podobnie ale znacznie gorzej ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- jeśli o tormantiol chodzi moj chrzesniak byl na tym "chowany" chrzestnego syn i teraz maja core w kwietniu 2 lata bedzie miala i tez smaruja ja tormentiolem dzieciaki zdrowiutkie, ja u malej tez stosuje a nie wiem rowniez dlaczego czesto ma zaczerwienioną dupcie to od razu tormentiol idzie w ruch.
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
u mojej kruszynki wyglada to tak: ( tylko w rzeczywistosci zaognione jest bardziej)
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Michaś ślicznie wygląda , jakie uczulenie nic nie widać.Dziewczyny , ale ja nie rozumiem dlaczego natłuszczacie uczulenie :confu sed:![]() może spróbujcie hydrokortizon krem to jest na różne uczulenia , nie sądzę żeby natłuszczanie wam pomogło, albo jakieś wapno do picia dla dzieci, kiedyś lekarz nam zlecił , kupowałam w aptece , na opakowaniu pisze że chyba od 3 lat nie pamiętam ale aptekarka mówiła że po prostu innego nie ma i jeśli lekarz kazał podawać to można tylko trzeba mniejszą dawkę. Po za tym to uczulenie któe pokazujecie na zdjęciach , to na prawdę nic nie widać żeby poliki były jakoś mocno zaognione czy co. Darusia gratuluje że się udało z tą umową |
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Słonka
i Mamusie też Wróciliśmy wczoraj wieczorem z Koszalina i mojej imprezy. Fajnie było. Impreza w Teatrze, orkiestra dęta jak na prawdziwej barbórce - ludzie w mundurach górniczych. Może też się kiedyś dorobię. Mąż mi zrobił fotkę przed wyjściem, to jak zgram, to wstawię.Dowartościowali mnie. ![]() Wszystko na wariata się odbyło. Nawet czerwonej bielizny nie kupiłam, bo nie miałam kiedy. Byliśmy nad morzem 1,5 dnia ![]() Oliwka - ja też nie wierzę, że lekarka ma rację. Wygląda jak zwykła alergia - tylko szukaj teraz igły w stogu siana. Cigi - lanie dostaniesz za te pw ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Sidorcia - trzymam mega kciuki !!!!!!!!!
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez dostalam te propozycje co michal, ja z pewnych wzgledow nie moge jej podpisac ale zaproponowala mi ta babka ze legitke mi wyrobi z wawy a reszta bedzie na michala.... w sumie sie powaznie zastanawiam i chyba sie zgodze.
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka - atmosfera w pracy jest baaardzo ważna. Ja za 500 zł bym się nie skusiła. Wiem, że wyzwania są pociągające, ale na to zawsze jest czas. Ale to moja opinia. Mam nadzieję, że podejmiesz słuszną decyzję!
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
jak u nas sie pojawia daje tez malej fenistil
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- zapomnialam sie pochwalic!!! moje dziecko w koncu nauczylo sie polykac sline!!!!!!!!!!! nie uzywamy juz sliniakow, chyba ze do jedzenia ![]() Boze jaka to ulga!
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmiesznie to brzmi, ale pewnie kamień z serca. Tym bardziej że zima to takie ślinienie na dworzu dość uciążliwe![]() Za tydzień w biedronce będa sanki ale plastikowe o cos takiego http://allegro.onet.pl/sanki-duze-z-...339378917.html Za 19.99, więc kupię starszemu. Małemu sie jeździ wygodnie w wózku, wózek daje rade bezproblemowo, to raczej nie ma sensu żebym go na sankach ciągała, tym bardziej że i musze go lepiej zapakować, i jak zaśnie też kiepsko, już nie mówiąc o wietrze. Co innego jakby czlowiek na wsi mieszkał, to by był sens, ale na posypanych piachem chodnikach
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszcze ci posypanych piachem chodzikow i jezdni! u nas nic! lod na ulicach, na chodnikach to samo, jeszcze jak wam wczesnej pisalam robia kanalizacje u nas ciagle cos tam grzebia jezdza tymi wielkimi auciskami i caly snieg spada pod brame tak ze wyjechac samochodem nie moge jak sobie go nie odyspie;/
normalnie za te nie odsniezenia ani zasypywania ktos powinien beknac;/
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

za postępy

mam nauczke na drugi raz...

Wczoraj i dzisiaj już spacerowaliśmy. Paniki siać nie będę - 14 grudnia idziemy na pneumo to podpytam.